Wij gaan niet opzij

Notulen Clubraad: Belangrijke updates over gastvrijheid, veld, muziek, megadoeken en meer

Eddy W

De notulen van de Clubraadvergadering van 4 april zijn nu online beschikbaar. Naast de twee eerder geplaatste berichten, bevatten de notulen diverse belangrijke updates.

Verbetering gastvrijheid uitsupporters: NAC werkt samen met de Clubraad aan concrete maatregelen om de gastvrijheid richting uitsupporters te verbeteren.

Veldverlaging uitgesteld: Het verlagen van het veld gaat helaas niet door tijdens de komende zomerstop. Er is nog geen definitief kostenplaatje beschikbaar en er is nog geen aannemer gevonden die dit karwei wil of kan uitvoeren.

Muziek tijdens de rust: Zowel vanuit de supporters als vanuit de spelersgroep komen er vragen over de muziek tijdens de rust. NAC gaat kijken hoe ze dit kunnen verbeteren.

Megadoeken op korte zijde: Vanuit de gemeente is besloten dat dit naar aaleiding van gebeurtenissen eerder dit jaar vooralsnog
niet tot de mogelijkheden behoort

RVC-zetel: In de notulen staat een beknopte uitleg over waarom dit proces wat langer duurt.

Vrouwentak: In de notulen wordt ook uitgebreid ingegaan op de komst van de vrouwentak naar NAC. Hierin komt naar voren dat Henk Valk tijdens de forumavond vorig jaar onjuiste informatie heeft verstrekt over de plannen voor vrouwenvoetbal in Breda. Daarnaast hebben ze het over de plannen voor de toekomst en verplichtingen bij een eventuele promotie.

Lees de notulen hier!

Bron:
B-Side Rats, Clubraad
Vorig bericht
Einde seizoen voor Tein Troost 38 reacties
Volgend bericht
NAC steunt Hans Nijland 7 reacties
17 Reacties
16   1  
4Lantijntje

Die geluidsinstallatie is helemaal waardeloos, slecht geluid. Als de spelers omgeroepen worden of andere informatie: er is niets van te verstaan. Heeft totaal geen nut: stadionomroeper!!

8   0  
Gilze

De gastvrijheid voor uitsupporters zou al getackeld worden door dat achterlijke uitvak aan te passen. Maargoed daarin heeft men geld gestoken dus zal het wel gaan om een betere doorstroom oid.
Wat de muziek betreft , soms hele harde muziek gevolgd door carnavalsmuziek, niet doen.

12   1  
Ere

Muziek in de rust “kijken hoe dit te verbeteren” zo moeilijk id dat niet! Mss een dj zonder syndroom! En schaf een keer fatsoenlijk boxen aan die niet zo schel klinken!

0   1  
NAC4Ever

Zijn er meer mensen die de notule niet kunnen openen?

16   1  
4Lantijntje

Die geluidsinstallatie is helemaal waardeloos, slecht geluid. Als de spelers omgeroepen worden of andere informatie: er is niets van te verstaan. Heeft totaal geen nut: stadionomroeper!!

10   1  
Bo Nus

Het oude uitvak terug. Stadion uitbreiden tot 21.000. Meer stavakken creeren. Megadoeken toelaten. Geen muziek in de rust. Betere muziek voor de wedstrijd: alleen nac gerelateerd.

8   1  
Dun Henk

Muziek verbetert sowieso al met een fatsoenlijke geluidsinstallatie .
Ik kan niet voor andere tribunes spreken maar op de B-side is het echt zeer slecht.

12   1  
Gjoewie

Er is helemaal geen muziek in de rust. Alleen maar baggerherrie die ook nog kneiterhard staat. Hoe vaak ik dat verkrachte nummer van Coldplay de laatste tijd heb gehoord? Oh, dat is niet zo moeilijk: 17 thuiswedstrijden x 2 (een keer voor de wedstrijd en een keer tijdens de rust) = 34 keer. En het clublied wordt iedere keer vakkundig weggedraaid. Ze moeten de wedstrijd pas beginnen als we het clublied van voor tot einde uitgezongen hebben. In Heerenveen wordt toch ook gewacht tot het Friese volkslied voorbij is?

5   1  
markenaa

Dat het van de supporters en spelers moet komen dat het anders en beter moet...

Dat partnerfonds voor organisatie is blijkbaar ook nodig om de meest logische zaken te organiseren.

Zou er een doorlopend klanttevredenheidsonderzoek zijn? Zou daarop doorlopend gecheckt en op geanticipeerd worden? Geloof er niks van. Zou zo'n persoon supporters zaken en facilitymanagement wel eens zelf peilen en ervaren in alle vakken en dus ook gastenvak?
Of is er geen facilitymanager en manager supporterzaken.

8   0  
VOSJE BREDA ˣ ₓ ˣ

Bagger muziek tijdens de rust
Geen mooie sfeeractie met doeken op de korte zijdes
Moeilijk doen om een rookbommetje
Uitvak wat een drama is en geen interactie meer heeft met de thuisvakken wat ten goede kwam voor de sfeer.
Prestaties van het team en technische staf wat ondermaats is.

Er moet veel veranderen wil dit voor geen leegloop gaan zorgen. Het gebeurd voor onze ogen en we doen niets. Tijd voor actie!

11   1  
IBIO

Het liefst loop zo laat mogelijk het stadion in want ik kan toch geen normaal gesprek voeren door die schelle kut muziek installatie die veel te hard staat. Zit op F2.
En tijdens de rust even lekker bijpraten met je buurman lukt ook niet.
Ik stel voor om een poll te maken met welke muziek wij willen horen tijdens de rust.

Zelf zou ik Het kleine cafe aan de haven willen horen tijdens rust. Niet altijd ,zo af en toe zou leuk zijn.

10   1  
Ouwe Spionkop

Piepende oren na een wedstrijd.
Onmogelijk te converseren met personen naast door die knalharde vervormde muziek uit die Aldi speakertjes. Verschrikkelijk.
Al paar keer klacht ingediend bij NAC.
Maar je kan net zo goed tegen een muur praten.

6   2  
4Lantijntje

@BO NUS
20 april 2024, 10:04

Nog meer stavakken?? Ik hoop dat je bedoelt op de lange zijde??
Wij zitten al jaren (bewust) op de B-side met een grote groep. Je weet dat dat vakken (ook G) zonder vaste plekken. Een heel seizoen zitten we op "onze plek" om 18.35 uur. Je hebt daar geen vaste plaatsen, wil je dat wel moet je er op tijd zijn. Inmiddels zijn de vakken naast het stagedeelte inmiddels ook steenvakken geworden. Helemaal prima, daat vind ik ook niets van. We zijn inmiddels al verder naar de buitenkant geschoven om daar wel zittend de wedstrijd te zien. Om 10 voor 8 komen er supporters de tribune op die menen dat ze mogen staan. Dat kan, maar wel graag op een ander plekje. Volgens hun zijn er dan geen plekken meer. Als je dan zegt: iets eerder komen de volgende keer, dan wordt je langs alle kanten uitgescholden. Ik heb de laatste keer een hele wedstrijd een supporter (denkt ie) naast me gehad die de hele wedstrijd k- wijf gezegd heeft. Hij wist niet eens dat er inmiddels al 2x gescoord was... Kinderen willen ook graag de wedstrijd zien. Ik ben zelf maar 1.55m groot. Misschien dan toch maar vaste plekken zodat je die discussie niet meer kan krijgen. Dus stavakken prima maar wel graag verdeeld....

9   0  
Henri

Volgens mij 1 à 2 jaar geleden zag je, ik denk op deze site enkele muzieknummers gespeeld worden met bijpassende video van een lied dat de betreffende inzender bij NAC vond horen. Een beetjes zoals sommige clubs een vast nummer hebben, zoals Ajax destijds met Bob Marley. Ik vond dit eerlijk gezegd hartstikke leuk. Ik zou dit gestructureerd opzetten en dan zo bijvoorbeeld een top 3 laten maken voor het komende seizoen. Laat de supporters de beste inzendingen waarderen. Ik denk dat het interessant is om op te pakken.

7   0  
4Lantijntje

@HENRI

Prima idee!!

0   3  
Bo Nus

Ik zou geen problemen hebben met stavakken op lange zijde. Bside zou zoals vroegah algeheel staan moeten zijn, in mijn visie. Dat geldt eveneens voor G, voorheen Eitribune. In een sfeervak horen geen zitplaatsen. Als je wil gaan zitten dan kan dat op de hoofdtribune, of de lange zijde F. Dan heb je ook vaste plaatsen.

6   0  
4Lantijntje

@BO NUS
20 april 2024, 18:17

Dat kan naar dan moet je de tribunes anders inrichten. Als we nu allemaal op de B-side gaan staan, zie ik niets. Dan moet je de hoogtes van de rijen veranderen. Prima dat jij vindt dat je moet zitten op de lange zijdes maar dan overal dezelfde prijzen. Ik heb voor 4 mensen een seizoenskaart en F is voor mij een stukje duurder. Daarbij heb ik een gehandicapt kind bij me en die kan niemand achter zich hebben. Dus ik moet laatste rij zitten Daarom is voor ons de B-side het makkelijkste. Het is makkelijk oordelen of beredeneren maar vaak maak je om bepaalde redenen een keuze... Je kunt niet iedereen in het voor jou bepaalde hokje plaatsen...

2   0  
Fritske d'n Olifant

Ome Toon is geen voorstander van supportersinspraak, maar ik vind dit onderwerp (gastvrijheid, muziek, sfeer) typisch iets waarvoor je de verantwoordelijkheid bij de supporters neer zou moeten leggen. Onder ons zal toch vast wel wat meeer DJ talent te vinden zijn dan op de NAC burelen? Vanuit de CR of een ander orgaan zou dan ook een crowd fund actie gestart worden voor een betere geluidsinstallatie. Ook zouden de supporters een serieuzere gesprekspartner moeten zijn als het gaat om horeca en gastvrijheid. NAC is uiteindelijk een commerciële organisatie waarbij het draait om de centen. Behandel je supporters dan ook als klanten en niet als melkkoe. Je kunt niet eindeloos je prijzen blijven verhogen en tegelijkertijd een baggerproduct voorschotelen. Zowel op als naast het veld. Ik kom regelmatig in Duitsland en daar is niet alleen de horeca, maar ook zaken als crowd control en de hele beleving naast het veld veel beter geregeld. En dan heb ik het niet over clubs als Bayern ofzo maar gewoon 2e bundesliga en lager.

Laad alle berichten na dit bericht in