Wij gaan niet opzij

NOAD Cup ’23 op zaterdag 15 juli bij RKVV Jeka

Benn076

We weten niet of we bij de derde editie al mogen spreken van een traditie in het kalenderjaar van de NAC-supporter, maar dat we uitkijken naar 15 juli staat vast. Op die dag organiseren de Breda Loco's en B-Side Rats weer de NOAD Cup en komen er weer ruim 700 NAC supporters bij elkaar om samen een potje te voetballen en een klein biertje te drinken op het terrein van RKVV Jeka in Breda. Uiteraard weer volledig verzorgd met als afsluiter een heerlijke BBQ en feestavond met artiesten uit de regio.

Afgelopen maanden hebben we de evaluatie van 2022 nog eens grondig doorgenomen en onder andere de teamcaptains gevraagd hoe zij naar een aantal zaken keken. Daarop zijn er op details wat kleine aanpassingen ten opzichte van vorige editie.

Alles wordt duurder..

Laten we hier maar direct mee beginnen, zijn we ervan af. Tijdens het opvragen van offertes voor de NOAD Cup zijn we tot de voorzichtige conclusie gekomen dat we dit jaar niet de tarieven van vorig jaar kunnen vasthouden. Vrijwel alle leveranciers zijn 15% tot 25% in prijs gestegen en dat gaan jullie helaas ook terugzien in de toegangsprijs. Dit jaar kost deelname aan de NOAD Cup een mooi rond bedrag van € 30 per persoon. Uiteraard inclusief BBQ en feestavond.

Kaartverkoop

De meestgestelde vraag in onze Instagram DM.. Wanneer start de kaartverkoop?

Het antwoord daarop was tot kort geleden ‘na carnaval’, maar inmiddels kunnen we aangeven dat op zaterdag 4 maart 2023 de kaartverkoop voor de NOAD Cup ’23 om 12:00 uur van start gaat. Zorg dus dat je klaarzit achter deze site. Over hoe dat verder in zijn werk gaat willen we nog even iets kwijt.  

Noodgedwongen werkten we in 2021 met gepersonaliseerde kaarten. Handig, want bij de ingang hoefde niemand op elkaar te wachten en kon iedereen gescand worden en een polsbandje krijgen. Het gemak van iedereen zijn eigen kaartje op tijd in de mailbox hebben we in 2022 aangehouden, alleen de kosten hiervoor (€0,99 per ticket, €0,65 per betaling) zorgen ervoor dat we het komend jaar anders gaan doen. Op ruim 800 deelnemers is het gewoon zonde van het geld dat we liever terug in het toernooi stoppen.

De teamcaptain bestelt nog altijd de tickets voor het hele team. Dat is minimaal 10 spelers en uitgebreid met extra spelers. Begin juli zullen wij er persoonlijk voor zorgen dat de teamcaptains het juiste aantal polsbandjes en munten voor de BBQ thuisbezorgd krijgen.

Eten en drinken

Misschien wel belangrijker dan het voetbaltoernooi zelf.. Munten voor de BBQ? Horen we je denken. Klopt, dit jaar staan we niet meer te controleren of jij wel een bandje om hebt in de rij van de BBQ, maar lever je een BBQ-munt in als je je bord vol gaat scheppen en een friet-munt als je een frietje haalt. Net zo handig.

Afgelopen jaar stond heel sportpark tussen de Leijen versteld van de snelheid waarmee enkele teams de blikjes Bacardi Cola deden verdwijnen. Daarom zal er dit jaar in overleg met Jeka een tray of wat extra ingevlogen worden. Mocht iemand denken andere dranken gemist te hebben, laat het ons gerust even weten.

Ook het ontbreken van een ruim aanbod aan vega opties tijdens de lunch is iets waar we met Jeka over gesproken hebben. Zij gaan kijken of ze het aanbod overdag iets kunnen uitbreiden zodat er meer te kiezen is dan een broodje kaas.

Vorige editie ontstond op de piek na de finale een rij bij de uitgifte van de BBQ. Daarop hebben we besloten om dit jaar de BBQ eerder aan te slingeren en een frietenkar weg te zetten waar elke deelnemer een versgebakken frietje kan halen voor bij de speklap. Dit jaar werken we dus met munten voor de BBQ en de friet die de teamcaptains vooraf thuisgestuurd krijgen met de toegangsbandjes.

Tijdschema en indeling toernooi

Helaas, we krijgen geen extra velden beschikbaar voor ons toernooi. Gemeente Breda heeft de tijd nodig die ervoor staat om het onderhoud aan de grasvelden bij Jeka uit te voeren deze zomer. Zeker gezien de omvang van een club als Jeka, die bij aanvang van het seizoen alle velden weer vol in gebruik hebben. Hierdoor blijft de starttijd naar alle waarschijnlijkheid teringvroeg (rond 08:30 uur). Wel gaan we onze uiterste best doen om het toernooischema wat gunstiger in te delen zodat de tijden tussen de wedstrijden korter worden en minder druk ligt in de middag.  Ook de scheidsrechters krijgen dit jaar een uitgebreide briefing vooraf zodat alle regels nog eens helder zijn.

 

Bron:
B-Side Rats, Breda Loco's
16 Reacties
40   4  
Benn076 (BSR)

@Mol

Het gaat inderdaad om het inschrijven van teams. Bezoekers kunnen zich op een later tijdstip aanmelden.


@Flieger noem eens een andere club met drie kunstgrasvelden, waarbij de kantine centraal er tussen ligt en waar alle faciliteiten zijn om 50 teams te kunnen laten omkleden en douchen. Met daarbij een groot buiten terrein waar we niemand tot last zijn. Los nog van het feit dat de vrijwilligers bij Jeka ons vanaf de allereerste afspraak fantastisch ondersteunen in al onze gekke plannen. 

3   3  
Mol

Goed bezig!

Betreft de kaartverkoop voor de inschrijving van de teams?

13   53  
Van Flieger

Jammer dat het bij de Sorryboys moet, een van de minst sfeervolle en authentieke amateurclubs van Breda.

40   4  
Benn076 (BSR)

@Mol

Het gaat inderdaad om het inschrijven van teams. Bezoekers kunnen zich op een later tijdstip aanmelden.


@Flieger noem eens een andere club met drie kunstgrasvelden, waarbij de kantine centraal er tussen ligt en waar alle faciliteiten zijn om 50 teams te kunnen laten omkleden en douchen. Met daarbij een groot buiten terrein waar we niemand tot last zijn. Los nog van het feit dat de vrijwilligers bij Jeka ons vanaf de allereerste afspraak fantastisch ondersteunen in al onze gekke plannen. 

28   5  
@FLIEGER

En dat kan jij als echte sfeermaker natuurlijk goed inschatten.

10   1  
Iksnaptnimehr

Banzuzi gefeliciteerd met je 18e verjaardag

4   7  
Sonny

Waneer zou het toernooi plaats vinden of lees ik daar nou overheen ?😂

3   13  
Van Flieger

Benno - het gaat dus om logistiek, kosten en kille calcuul. Geen verrassing dat je dan uitkomt bij de hockeyclub onder de Bredase amateurvoetbalclubs. Omrand door de snelweg, sfeerlozer is nauwelijks denkbaar.

Veel interessanter was het geweest om het bij Bavel, UVV of die club waarmee Meeuwis 3 maanden geleden al rond was volgens de Vuilspuitertjes en waar de gecombineerde trainingen van het eerste en de jeugd moeten plaatsvinden omdat Zundert te ver en te duur is: Advendo. Toch?

Maar nee, het gaat uiteraard niet om het NAC gevoel bij die clubs. Het gaat om kneten.

6   3  
Becherovka

Bijzonder dat onze Zwitserse knaap hier als enige over klaagt. Kijkend naar de reacties van de eerdere edities was iedereen erg content met de organisatie en het evenement.

Tof dat BSR het weer regelt, prima ook dat ze er een zakcentje aan over houden. Kunnen ze dan weer terug investeren in een nog mooiere editie volgend jaar. Want deze vrijwilligers zijn niet opgevoed door de graaicultuur van banken.

9   1  
Benn076 (BSR)

@Flieger

Als je niet wil lezen, moet je het vooral niet doen. Maar geen van de clubs die je noemt heeft de capaciteit om een toernooi als de NOAD Cup kwijt te kunnen. We hadden afgelopen jaar 48 teams waarvan er 48 hebben aangegeven dit jaar meer mee te willen doen. En iedereen was afgelopen jaar dik tevreden over de sfeer op het terrein.

Prima als je even je punt wil maken over Cees Meeuwis en Advendo, maar hoe had Bavel (2 velden) of UVV (1 veld) interessanter geweest voor dit toernooi?

6   0  
JN

Volgend jaar bij Fliegert in de achtertuin, zie ik!

Te gek dat een supportersclubje dit weer ‘even’ organiseert. Wordt vast weer gezellig!

2   6  
Tip

Prachtig jaarlijks initiatief. En heerlijk om dit soort toernooitjes te spelen. Je speelt om te winnen , meedoen is net belangrijker en het levert vriendschap op.

7   1  
Ome Cor

Fliegje is toch een PCP-er ?
Jeka kun je hooguit verwijten dat ze in lelijke shirts lopen. De accommodatie is prima.

4   5  
Wlater

30 euro is niet mis. Natuurlijk werkt jeka mee, de bar inkomsten zijn voor hun. Dat zou elke club doen. Mooi dat bsr dir regelt en mooi dat mensen er plezier aan beleven en geld mee verdienen. Maar mij niet gezien. NAC is een volksclub zoals we dat graag zien en horen en dat is jeka niet.

1   0  
Tram

Sorry maar Advendo was ook mooi geweest hoor. Al wordt Jeka vast ook goed.

0   1  
Luisindepels

Benn076,

Bedankt voor het compliment. Jeka, de mooiste club van Breda. Binnenkort een talentvolle lichting richting het eerste en dan omhoog naar de 1ste klasse en wie weet wat daarna! Komt allemaal goed! :-)

0   0  
Milan

ik had een vraagje over het kopen van een ticket als toeschouwer zijn deze nog beschikbaar en waar zijn deze te krijgen?

Laad alle berichten na dit bericht in