Overal waar we komen

Thom Haye: “Ik heb het gevoel dat ik wat kan toevoegen aan NAC”

Temminho

Thom Haye heeft in zijn eerste weken prima naar zijn zin. In gesprek met BN/DeStem vertelt hij dat hij een spoedcursus Breda krijgt en het prettig vindt dat hij er vanaf het begin meteen goed in zit. De Amsterdammer heeft het gevoel dat hij wel degelijk een versterking is voor NAC.

Sinds de komst van Haye speelde NAC vier wedstrijden in achttien dagen. In deze wedstrijden werd twee keer een 2-0-achterstand (Excelsior 2-2 en Jong Ajax 2-4) weggepoetst. Daarnaast zat de sensationele bekerzege op AZ (1-3) hier ook bij. Tegen BN/DeStem vertelt hij over deze knotsgekke dagen. “Woensdagavond AZ om half zeven, een klote tijd voor supporters en toch was het uitvak binnen een minuut uitverkocht. Dat zegt heel veel. Van de thuiswedstrijden weet iedereen in Nederland dat het NAC-stadion bomvol zit, maar pas als je het zelf meemaakt, merk je hoe intens het daadwerkelijk is. Ik ben daar zeker niet te nuchter voor. Zo’n overwinning als AZ, daar mag je even bij stilstaan en moet je zeker even vieren. Dat maakt voetbal in algemene zin zo mooi, samen de diepte- én de hoogtepunten beleven.”

Het zware programma is voor Haye geen probleem. Dat vindt hij wel lekker vertelt hij. Dat hij in die wedstrijden ook nog belangrijk kan zijn, heeft hij wel laten zien. “Ik heb inmiddels het gevoel dat ik wat kan toevoegen aan NAC, zoals die voorassist op Arno Verschueren maandag. Het liefst speel ik vooruit. Omdat ik risico in mijn spel leg, kan het soms misgaan. Om me heen voel ik dat spelers vertrouwen hebben in wat ik kan en dat ze weten wat ze aan me hebben. Andersom ook. Dat komt de laatste wedstrijden goed tot uiting.”

,,We doen mee om de prijzen en hebben veel om voor te spelen de komende tijd. AZ geeft ons het vertrouwen dat het ook tegen Feyenoord kan. Kuipvrees? Nee, daar hebben wij geen last van. De jeugd van tegenwoordig heeft misschien een grotere mond dan vroeger, maar dat is ook mooi. Dat kan ons in de halve finale op weg helpen.”

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Terug naar overzicht
10 Reacties
77    
seuter

Deze speler is bepaald geen miskleun en heeft zijn eigen vrij snel aangepast.

51    
Yellow army vak f4

Erg leuke speler , je kan over onze td vinden wat je wilt maar dit is echt een schot in de roos

32    
Arie

Thom betekent het einde van Ivan Ilic. In die 4 wedstrijden meer laten zien dan Ivan in een seizoen, afgezien van 1 knappe goal.

25    
Ivo

Ik denk juist dat je met de middenvelders Haye - Verschueren - Ivan Ilic nog meer dreiging naar voren kan creëren. Ik vind Azzagari echt nog wel iets minder ver in zijn ontwikkeling dan Ivan Ilic.

Ik ben vooral benieuwd wat er met Luca Ilic en Boussaid gaat gebeuren als ze weer fit zijn. Ik vermoed zo dat zij hun speelstijl echt moeten veranderen, want dat gepingel vindt Hyballa helemaal niks.

22    
RV

Ik vind ook dat de gebroeders Ilic veel meer kunnen toevoegen. Veel meer dan van de Gaag en Azzagari.

Juist met Haye er bij en Verschueren terug op het middenveld. Dat zijn twee dienstverlenende spelers die bereid zijn het werk voor anderen op te knappen (en bovendien al meer fysiek hebben als van der Gaag). Een Ivan Ilic is ook nog eens een van de weinigen met een actie voorin en krachtig schot vanuit de tweede lijn.

Al met al is Haye wel de spelverdeler die we zochten op het middenveld. Goeie aankoop.

2    
fvf6

Haye als middenvelder voor de verdediging , Verschuren kort achter de spitsen , Boussaid of Ivan Ilic en El Allouchi als verdelers en lopers op het middenveld is volgens mij het beste middenveld voor NAC op dit moment

4    
Balletje

Heerlijk om te zien dat eigen spelers de weg omhoog aan het vinden zijn. Geen leen en geen inhuur meer. Eigen spelers, en eigen kapitaal op het veld!

1    
Arie

@ Balletje

Thom is gehuurd.

3    
Kipiani

Azzagari is een geweldig talent. Geld waard, tenminste als je weet hoe dat moet.

6    
Ratjeduneerste

@Arie

Kleine kanttekening: Haye is gehuurd met optie tot koop. Aangezien Ado 99% zeker zal degraderen en Haye goed binnen het elftal past vooralsnog, zal NAC deze optie vast gaan lichten indien hij zich blijft bewijzen.

Overigens staan er de laatste weken inderdaad geen gehuurde jongens meer en zie je dat de selectie dus breed genoeg is om ook het gemis van die kwaliteiten op te kunnen vangen.

Ik ben benieuwd wat er nog meer mogelijk is als iedereen terug is (Ilic broers, Boussaid, Noblejas en Monsalve 100% fit). Het ziet er nu weer positief uit, alleen weten we allemaal dat het zo weer kan omdraaien.

Laten we het momentum vasthouden en mocht je aan het eind van de rit dan toch net buiten de 2 rechtstreekse promotieplekken vallen, goed je met een goede flow de nacompetitie in.

Zin in vanavond! Hopelijk met een goed gevoel de carnaval in!

Laad alle berichten na dit bericht in