Overal waar we komen

Van Hecke: “Laat ons maar de underdog zijn”

Eddy W

Jan Paul van Hecke ontwikkeld zich goed als centrale verdediger en daar plukt NAC de vruchten van. Met het blok Riera/Van Hecke won NAC van PSV en AZ, zonder dat de Eredivisieploegen echt aanspraak konden maken op de overwinning. JP laat in gesprek met BN deStem weten dat hij daarom ook met vertrouwen uitkijkt naar de halve finale tegen Feyenoord.

Toch droomt Van Hecke na woensdag ook over de bekerfinale, sterker nog de mandekker denkt dat als NAC op dezelfde manier speelt als tegen PSV en AZ dat winnen in De Kuip mogelijk is zolang zijn ploeg de underdog is tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord. “Winnen van Feyenoord in een volle Kuip en dan als mannetjes weglopen.” De verdediger vind het geweldig dat zijn ploeg heeft laten zien dat ze zich volledig op kunnen laden voor dit soort wedstrijden. Zeker als je naar de bekerwedstrijden van NAC kijkt dit seizoen heeft de ploeg het meeste moeite gehad met Sparta Nijkerk. De wedstrijden tegen FC Emmen, PSV en AZ werden allemaal in reguliere speeltijd gewonnen door NAC. Van Hecke ziet dan ook dat de rol van underdog goed past bij zijn ploeg. “Laat ons maar de underdog zijn, dan pakken we ze allemaal.”

Toch ziet de verdediger zijn ploeg liever promoveren dan de beker winnen. Al sluit hij niet uit dat er in mei twee keer een geel zwarte menigte op de Grote Markt staat. “Wij moeten in de eredivisie spelen. Maar de beker winnen is ook geweldig. Dan schrijven we echt geschiedenis. We kunnen ook gewoon twee keer een feestje bouwen op de Grote Markt.”

Bron:
B-Side Rats, BN DeStem
Vorig bericht
Feyenoord - NAC Donderdag 5 maart 20:45 33 reacties
Volgend bericht
Filip Grabovac naar NAC O-16 15 reacties
Terug naar overzicht
19 Reacties
85    
Jim

Over de bekerfinale/winst hebben we het tot onze dood nog over.
Hoop zo op nog 2x een voetbalwonder

-22    
Berlinho

Wij zijn geen honden! wij zijn de Bside RATS!

53    
Ollie bier halen

Wat is dat toch een geweldige gast die JP! Zou toch geweldig zijn als we inderdaad 2 keer op de grote markt staan. Voor 1 keer teken ik ook zo trouwens.

21    
fvf6

Met de instelling van ons NAC in de laatste bekerwedstrijden is alles mogelijk dus ook een finaleplaats en misschien wel bekerwinst . come on NAC

46    
Henri

Een speler waar ik alle vertrouwen in heb en iemand die een mooie carriere tegemoet kan gaan. Als NAC er echt iets aan wil verdienen zal zijn contract opengebroken moeten worden. Langere looptijd en flink meer salaris. Dat alles zonder vastgelegde transfersom anders kom je er als club nooit bovenop. Mike Tresor Ndayishimiye had bij NEC ook een vastgesteld transferbedrag van € 500.000,--. Inmiddels al betaald door Willem II die hem over 2 à 3jaar verkopen voor tussen de 3 en 5 miljoen euro. NAC ontving € 400.000,00 voor Dessers van Utrecht en straks vangt Heracles zo'n 4 à 5 miljoen. Als je als club met vastgelegde transferbedragen werkt maak je nooit die paar klappers. Of je maakt van van de waardestijging van je spelersmateriaal een inkomstenbron of je neemt een nieuwe eigenaar die wel bereid is te investeren in de club.

28    
Buurman

JP zegt de juiste dingen. Prima speler en mentaal 100 procent die van Hecke. Zou voor mij de derde bekerfinale zijn na NEC en PSV. Laat maar komen. Liefst tegen Utrecht nu. De eerste bekerfinale tegen Ajax volgde ik als klein manneke op de radio. De status van ouwe lul heeft ook voordelen.

9    
Granada CF

De beker winnen, hopen op een wonder hier tegen Athletic de Bilbao en dan volgend jaar NAC en Granada CF in dezelfde UEFA Cup-poule. Waarschijnlijk halen ze het allebei niet, maar dromen mag.

Hup NAC en hala Breda

32    
René

Onmiddellijk openbreken dat contract zonder
transfer limiet met een paar jaar met een hoog salaris; goudmijn voor NAC

15    
scheppioni

Juist Rene, openbreken dat contract voor het weer eens te laat is !!
Come on NAC, wat een kanjer dizze van Hecke !!

2    
Kipiani

Moeten Tom en Luuc die waardestijgingen nu gaan vastleggen ?
Haha.

23    
The Cosmic Gate

Het jaar vd rat is begonnen :)

5    
Ivo

@Henri

Die plafondbedragen worden door de spelers zelf in de contracten gebracht. Ze willen voor een redelijke prijs weg kunnen en een volgende carrierestap zetten.

NAC moet vooral ook kijken naar stevige doorverkooppercentages. Dat als een speler voor 2 miljoen doorverkocht wordt, je nog een keer een paar ton pakt. Dan verdien je er 2x goed aan.

18    
Ibio

Contract openbreken en verlengen. Daarin vastleggen dat JPVH minstens 4 miljoen moet kosten.

4    
since1912

Inmiddels begint bij mij de euforie en hoogmoed na de wedstrijd tegen AZ een beetje af te nemen.

Wat zou het toch weer enorm typisch NAC zijn om de bekerfinale en play-offs te halen en aan het eind van de rit met lege handen te staan. En wat hoop ik dat mijn pessimisme keihard afgestraft wordt.

3    
Dutchbird

Iedereen die denkt dat NAC eenzijdig het contract met van Hecke kan openbreken beveel ik een cursusje verbintenisrecht aan. Je hebt twee partijen nodig om een vervangende overeenkomst aan te gaan. Waarom zo van Hecke dat doen?
1) Als er een aanzienlijke salarisverhoging wordt geboden
of
2) Als de speler zelf een groter percentage van de transfersom krijgt.

Eerste optie kan NAC niet betalen, dus blijft alleen 2 over. Zelfs al krijgt hij zelf 25% van de transfersom dan kan het nog steeds een leuke win/win situatie opleveren.

Maar om het goed te kunnen beoordelen is inzicht nodig in de huidige overeenkomst en dat gaan NAC en van Hecke niet verstrekken. Terecht niemand hangt de onderhandeling over zijn arbeidsovereenkomst aan de grote klok.

0    
Henri

@Dutchbird
Je hebt zondermeer gelijk er kunnen meerdere wegen naar Rome leiden. Maar hoe je het ook wendt of keert NAC, zal daar een goed verdienmodel voor moeten creëeren. Anders rest er maar én alternatief en dat is stoppen met een eigen jeugdopleiding. Want opleiden en er anderen dik aan laten verdienen is op de lange termijn onhoudbaar. Er zal op dat gebied gescoord moeten worden om het draaiende te houden. Wat AZ en Utrecht kunnen, moet NAC ook kunnen. Maar niet tonder deze eigenaren. Zo eenvoudig en duidelijk is het.

9    
Ernie

Hoeveel wedstrijden speelt JP in de basis?
Laten we aub normaal blijven doen. Hij is op het moment lekker bezig, maar laat hem met beiden voetjes op de grond staan.
Indien nodig is het altijd goed om met hem rond de tafel te gaan zitten.

6    
BraboF1

In dat jaar dat Dessers en Brondeel verkocht werden had NAC ook zo'n vreemd jaar. Angelino, Mari en Garcia bleven en handhaafden we ons in de Ere, zei het met moeite. Vorig jaar zagen we wat er gebeurde. City spelers vertrokken en wat overbleef was niet goed genoeg.
Hopelijk kiest NAC niet voor de snelle winst maar houden ze tenminste nog 3 jaar dit team bij elkaar. ( Minus Ilic broers ). Er is voetballend vermogen genoeg om binnen die 1.5 jaar terug op Ere-niveau te spelen en weer een degelijke middenmoter te zijn. Daar waar NAC hoort.

1    
Belgische Naccer

TvdA heeft een paar pareltjes in de selectie bij NAC. Maar zal nu door moeten pakken, als de club er echt beter van wil worden op de lange termijn.

Spelers die nu voor minimaal 4 jaar vastgelegd moeten worden met minimale transfersommen van 4 miljoen (en geef ze dan zelf maar 25% van de transfersom, als ze toch weg kunnen, om ze te laten tekenen, dat is toch ruim een miljoen netto dan)....zijn:

Olij, Schouten, Riera, Monsalve, Noblejas, Verschueren, Monsalve en Haye.

Van de rest zijn Boussaid, Dogan, Hooydonck en Stokkers twijfelgevallen. Maar die zouden kunnen blijven voor de breedte.

De rest is niet goed genoeg en/of vervangbaar.

Succes Tom! En voorkom alsjeblieft dat een of andere flutclub als b.v. Groningen, onze keeper Olij komt ophalen voor 3 ton. Ik mag toch hopen dat deze tijden nu eindelijk eens voorbij zijn!

Laad alle berichten na dit bericht in