Go to Top

Nijholt wil praten over verlenging of naar het buitenland

Nijholt wil praten over verlenging of naar het buitenland

Gianluca Nijholt heeft het uitstekend naar zijn zin bij NAC, zo stelt hij in gesprek met BN DeStem. De middenvelder is in het bezit van een aflopend contract en dus zal hij in de komende maanden met de club gaan praten over zijn toekomst. Een contractverlenging is absoluut een optie, tenzij er een heel mooi avontuur in het buitenland voorbijkomt. 

Nijholt is bezig aan zijn derde seizoen in Bredase dienst. Onder Stijn Vreven kwam de 28-jarige middenvelder nauwelijks aan bod, maar onder Van der Gaag was hij in de eerste seizoenshelft doorgaans basisspeler. Aangezien zijn uitzicht op speelminuten spectaculair verbeterde, is een contractverlenging normaal gesproken een optie: “NAC is een mooie club, ik heb het hier prima naar mijn zin. We gaan zien wat er komen gaat. Op technisch gebied is er veel veranderd en er gaan spelers komen in de winterstop; logisch, dat is ieder jaar hetzelfde. Voor mij persoonlijk is het belangrijk dat ik fit blijf en minuten maak. Richting mei zie ik dan welke kant het opgaat. We hebben nog een half jaar te gaan, het is te vroeg om het daarover te hebben.”

De reden dat Nijholt zijn opties openhoudt, ligt in het feit dat hij graag nog eens in het buitenland zou spelen. Een eerder avontuur in Rusland beviel hem uitstekend: “Mocht er nog een leuk buitenlands avontuur voorbijkomen, sta ik daar ook voor open. Dat is me goed bevallen toentertijd. Maar nogmaals, NAC is wel mijn club geworden.”

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

33 Reacties op "Nijholt wil praten over verlenging of naar het buitenland"

 • maikolg
  10 januari, 2019 - 08:31

  Eerlijk van Gianluca.

  36

  0
 • Chris W.M.
  10 januari, 2019 - 08:32

  Tsja. Kali voor die plek met doorlopend contract, jeugdspelers die eraan zitten te komen….gok dat hij mag uitkijken naar een andere club.

  29

  5
 • ome cor
  10 januari, 2019 - 08:43

  Hij zit nu toch in het buitenland (met NAC) ?

  Maar zonder dollen, ook het gras in het buitenland is niet groener dan in Breda.
  Hopelijk blijft hij, maar het is logisch dat hij bij een mooie aanbieding eieren voor zijn geld kiest.

  Als het dan maar de moeite waard is en niet dat Gianluca verdwijnt in een vergeetput in e.o.a. oost Europese competitie.

  7

  5
 • Links Buiten Adem
  10 januari, 2019 - 08:53

  Voor 500.000 per jaar zal het hem een rotzorg zijn dat ie in een vergeetput raakt. Voor mijn part blijft hij nog een paar jaartjes als ervaren rot in het elftal. Een prima leider voor zowel binnen als buiten de lijnen.

  26

  2
 • Maarten
  10 januari, 2019 - 09:11

  Ik geloof niet dat NAC wil verlengen. In de bijna 3 jaar moest hij knokken voor een basisplaats met wisselend succes.

  22

  1
 • Ivo
  10 januari, 2019 - 09:16

  Kali, El Allouchi, Verschueren en Reuvers hebben een contract tot 2021.

  Damen en Vermeer een aflopend contract en Schoofs, Ilic en Fernandes worden gehuurd.
  Haemhouts en Rommens zijn al weg.

  Ik denk dat je moet proberen om Nijholt 1 jaar te verlengen, maar niet meer dan dat. Nijholt is een degelijke middenvelder, maar niet een speler die nou echt het verschil maakt in de eredivisie. Als hij een mooi aanbod krijgt vanuit het buitenland is dat jammer, maar geen ramp.

  23

  3
 • BVV
  10 januari, 2019 - 09:20

  @ivo
  Zie verschueren nog wel verkocht zien worden. 21 jaar en is een prima speler. Damen en vermeer zie ik niet verlengd worden. Vandaar dat ik Nijholt nog wel een eenjarig contract kan aanbieden.

  7

  4
 • Sjak
  10 januari, 2019 - 09:50

  Bedankt en strik erom..

  Heeft aangetoond in de meeste wedstrijden die hij gespeeld heeft tekort te komen voor de ere..

  6

  39
 • GeelZwartHart
  10 januari, 2019 - 10:16

  Wil NAC verder zal Nijholt zijn heil elders moeten gaan zoeken, ik ben persoonlijk geen fan van hem. Als NAC structureel uit de problemen wil blijven, verlengen ze het contract niet.

  11

  12
 • G00Ser
  10 januari, 2019 - 10:35

  Sympathieke gast die volgens mij belangrijk is voor de teamspirit, maar voetballend vind ik hem persoonlijk te weinig brengen. Een meerjarig contract aanbieden zou dan ook niet logisch zijn gezien de sportieve ambitie, en hij nu al moeite heeft om aan te haken.

  6

  1
 • Jf
  10 januari, 2019 - 10:44

  Ligt aan de ambities die je hebt als club. Nijholt is een sympathieke vent maar hij is te traag en kan redelijk mee in het rechterrijtje maar wil je volgend jaar meer dan moet je een ander halen. Met Kali heb je mits hij fit is en blijft een betere optie!

  6

  2
 • 210853
  10 januari, 2019 - 11:12

  Moet zeggen dat mijn bankrekening ook wel een boost kan gebruiken… Hoe gezellig het ook is op het werk.

  5

  0
 • Dave
  10 januari, 2019 - 11:26

  Ik vraag me toch sterk af hoe hij zijn tijd bij Amkar Perm ziet als “uitstekend bevallen”. Handjevol wedstrijden gespeeld, geen goals, via de achterdeur vertrokken en Perm is groot maar geen wereldstad zoals Moskou of zo. De club bestaat inmiddels niet eens meer.

  2

  2
 • Braze
  10 januari, 2019 - 11:43

  Buitenlands avontuur=meer geld

  0

  0
 • ibio
  10 januari, 2019 - 11:44

  Nijholt speel de ene week redelijk en speelt daarna weer matig.
  Hij is te wisselvallig, mag van mij weg.

  3

  2
 • Harrie
  10 januari, 2019 - 11:47

  Laten we inderdaad niet doen alsof Nijholt het niveau Alfred Schreuder is. Hopelijk kunnen we voor volgend seizoen betere spelers inlijven

  5

  0
 • Da Pope
  10 januari, 2019 - 11:48

  Mijn verwachting is dat Nijholt na dit seizoen vertrekt bij NAC. Ik ben een fan van de persoon Nijholt, maar nog altijd niet overtuigd door de voetballer. Mocht je degraderen, dan is hij natuurlijk een geweldige kracht. Ik kan me echter niet voorstellen dat hij zin heeft in de KK Divisie. Als NAC erin blijft, gok ik dat de club doorselecteert. Nijholt is nooit onbetwist basisspeler geweest.

  Ik ben ook benieuwd of hij zijn basisplaats behoudt, als Kali weer fit is. Het is voor mij geen vanzelfsprekendheid dat Verschueren op de bank belandt.

  18

  1
 • maikolg
  10 januari, 2019 - 12:00

  Ik vind wel dat hij onterecht wordt aangesproken op zijn gele kaarten, meerendeel was in wedstrijden waarop medespelers het maar lieten lopen en hij het foutief moest oplossen. Kort contract heeft wel zin maar om de redenen hierboven meermaals aangehaald denk ook ik niet dat dit gaat gebeuren.

  5

  0
 • Los muchachos del Breda
  10 januari, 2019 - 12:00

  Ik ga er ook vanuit dat Nijholt vertrekt. Aardige vent, redelijk voetballer met NOAD, maar ook een speler die makkelijk te vervangen is. Ik vraag me dan ook af of Nijholt in de basis staat als Kali terug is. Ik had altijd een voorkeur voor Nijholt tov. Verschueren, maar de laatste wedstrijden hebben toch wel aangetoond dat Verschuere iets toegevoegd in het elftal.

  7

  0
 • scheppioni
  10 januari, 2019 - 12:51

  Nijholt is wat wisselvallig, maar zeker van waarde, maar geen drager zoals Schreuder helaas.
  Dat was perfect geweest, zo’n drager is wel wenselijk. Bart Ramselaar is niet voor verhuur lees ik net en kopen zal NAC nooit gaan doen, dus ….. . Er moet nog wel eentje of twee directe basisklanten bij in mijn beleving die ook meteen 100% wedstrijdfit zijn !! COME ON NAC !! Tis zo de 20ste !!!

  3

  1
 • WS
  10 januari, 2019 - 13:00

  @S.NAC.G
  Die eerste goal is toch wel geweldig inzicht en een geweldige pass van Tevrede.
  Tweede goal van Rosheuvel ook erg knap, maar daar speelt de factor geluk toch iets meer mee (zo deed ie dat niet in Zwolle)

  3

  0
 • Nachoreca1
  10 januari, 2019 - 13:21

  Mijn voorspelling komt voorlopig uit… nu nog 10 dagen voor de derby en welgeteld 2 versterkingen waar we vooralsnog niet warm of koud van worden… ben benieuwd waar ons technisch hart nog mee aan komt zeilen…

  6

  4
 • Chris W.M.
  10 januari, 2019 - 13:23

  @scheppioni

  Zou er maar niet vanuit gaan dat er vóór de 20e spelers bijgekomen zijn. De meesten willen toch afwachten tot vlak voor sluiten van de transfermarkt om te zien of er iets beters voorbij komt.

  Trouwens, de bron die in the Sun meldde dat Charlton achter Leigh aanzat meldt nu dat NAC zoals verwacht geld vraagt voor Leigh en dat Charlton daarom lijkt af te haken. Dus ook op dat gebied is er geen nieuws te verwachten. Hooguit Vermeer en Carolina die gratis weg gaan….

  1

  2
 • Vrouwke
  10 januari, 2019 - 13:26

  Ik zou afscheid van hem nemen. Aardige gast maar het niveau moet echt omhoog anders blijf je elk seizoen degradatiekandidaat

  6

  1
 • Buurman
  10 januari, 2019 - 13:31

  Ik was Nijholt fan maar hij is me het laatste half jaar tegen gevallen. Veel te wisselvallig. Gewoon eerlijk zeggen dat hij het komend half haar meer moet laten zien anders zit er geen nieuw contract in. Als hij het waar maakt dan niet meer dan 1 jaar verlengen. Als hij een club in het buitenland vindt ook best. Ik vind Nijholt een prima gast en gun hem alle goeds.

  5

  0
 • RV
  10 januari, 2019 - 13:36

  Gewoon een goede modale voetballer maar toch ook iemand die op die positie en met zijn ervaring wel iets meer zou mogen brengen. Maar ik denk dat we realistisch moeten zijn, dit is het niveau van Nijholt. Werkt hard en daar is verder niet veel op aan te merken. Al denk ik nou ook niet direct dat Kali dan de ontbrekende sleutel is voor die belangrijke positie.

  Ik denk dat Nijholt prima zou kunnen blijven staan op het middenveld maar het is wel een type speler waarbij het ook belangrijk is welke spelers er om hem heen lopen. In de rol met Garcia naast hem was Nijholt erg nuttig, in de rol met een middenveld met Verschueren, El Allouchi, Kali, etc. dan vind ik het allemaal toch een beetje te vlak en te weinig creativiteit bieden. Maar goed, van de andere kant kunnen we ook niet ontkennen dat het met een vijf mans verdediging én Nijholt en Verschueren er voor heel slecht uitpakt.

  5

  0
 • Bredafun
  10 januari, 2019 - 14:40

  3 jaar bijtekenen!

  3

  5
 • Buurman
  10 januari, 2019 - 15:32

  Eens met RV

  1

  0
 • Gino
  10 januari, 2019 - 17:35

  Die kali komt nooit mee terug op zn nivo. Is gehaald daarom speelt hij. Nijholt heeft nooit egte kans gehad, maar geeft wel 200% inzet. Stroop zn mouwen op. Speelt inderdaad ook mindere wedstrijden. Maar waar andere mogen blijven staan, word hij meteen gewisseld. X goed vertrouwen geven, zal hem een boost geven. Zn jonge hadden ze aanvoerder moeten maken.

  4

  0
 • Otjes
  10 januari, 2019 - 17:44

  Altijd bruikbaar maar tegen elke kost

  0

  0
 • Henkie
  10 januari, 2019 - 19:49

  In de rol met angelino achter hem was allouchi nuttig en in de rol met garcia naast hem was nijholt schijnbaar nuttig.

  Vind ik zon klets.

  Dat waren gewoon twee klasbakken van niveau ajax psv, heeft absoluut niets met allouchi of nijholt te maken. Juist mede door zwakke schakels als allouchi en nijholt enz speelden we onszelf alsnog maar net veilig vorig jaar.

  0

  1
 • Breda
  10 januari, 2019 - 21:14

  De positie van Nijholt moet veel meer brengen. Ik zie liever Nijholt dan Kali naast Verschueren maar ik denk dat juist op die plek NAC op zoek is naar versterking.

  1

  0