Go to Top

Met het oog op de toekomst…

Met het oog op de toekomst…

NAC is duidelijk bezig ook naar de toekomst te kijken. En wie heeft die toekomst? Juist, de jeugd. Het jarenlang ondergesneeuwde kindje van NAC, de jeugdopleiding, gaat wederom op de schop.

NAC legt het in concurrerend opzicht al erg lang af tegen clubs uit de nabije, maar ook verre omgeving. Talentjes die gescout worden, worden vaak ook door een Willem II, PSV of Feyenoord benaderd. En die clubs kunnen de jonge ventjes al vroeg aan een plekje in een jeugdteam helpen. NAC kon dat niet. Sinds nog niet zo heel lang is er weer een D-jeugd, maar tegenwoordig word je al gescout als je in de MP zit en kan je ondergebracht worden bij ene profclub zodra je klaar bent om naar een E-elftal te mogen. En daar kon NAC dus niet aan tippen.

Het duo Gilissen/Hellemons gaat daar nu wat aan doen. Vanaf volgend seizoen is er nog maar 1 team voor de B-jeugd en komt er een E-elftal bij de jeugdopleiding bij. Deze ontwikkeling is in lijn met het Technische Beleidsplan van Hans Smulders. Tim Gilissen legt het samenvoegen van de B-elftallen tot 1 team uit:  “Het mentale aspect komt in de nieuwe opzet nadrukkelijker aan bod. Het samenvoegen van twee leeftijdsjaren heeft als resultaat dat spelers te maken krijgen met een andere teamdynamiek. Zij zijn niet meer automatisch de beste en moeten echt vechten voor hun plek. Hier horen weerstanden en teleurstellingen bij en wij geloven dat dit vormend kan werken voor spelers. Natuurlijk weten we ook dat het fysieke aspect hier nog een grote rol speelt. Wij hebben daarin de taak potentie van jongens nog beter in te schatten, rekening houdend met de verschillende biologische leeftijden.”

Het E1 elftal is er dus duidelijk op gericht om talentjes uit de regio niet meer te laten verkassen naar de concurrent. Gilissen: “In het huidige voetballandschap hebben grote clubs transferbudgetten voor jeugdspelers. Hiernaast zijn er zijn in onze regio meerdere BVO’s actief, waardoor een vroege binding met de club cruciaal wordt. We kunnen ons alleen beschermen tegen het weglokken van spelers door er nog meer te ontwikkelen, die interessant zijn. Met het oog op de continuïteit van de jeugdopleiding is dit de beste keuze.”

Jawel, er gebeurt zowaar echt iets bij NAC!

Bron: B-side Rats, NAC

6 Reacties op "Met het oog op de toekomst…"

 • anoniempje
  11 maart, 2016 - 15:47

  Mooi om te zien dat er ook eindelijk wat aan gedaan wordt heb hier toch wel een stuk meer vertrouwen in

  0

  0
 • die ne gast
  11 maart, 2016 - 16:31

  Goed verhaal van Tim. Ook fijn dat de term ‘biologische leeftijd’ bekend is. Of je dan nog maar 1 B-team moet hebben is dan wel de vraag.
  De kleinere, jongere jongens komen dan wel heel moeilijk aan voetballen toe.

  0

  0
 • scheppioni
  11 maart, 2016 - 17:57

  Dit was hard nodig en vooral Tim is hier in mijn ogen een beste goeddenkende NAC man voor !!
  Goed om te lezen dit, hopelijk wordt het waargemaakt ! NAC we follow !

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  11 maart, 2016 - 18:04

  Zoals de bodem de kwaliteit van de pizza bepaalt is de jeugd de basis voor de toekomst van de club.
  NAC moet fors investeren in de jeugd. Ik wens Eric Hellemons e.a. veel succes!!!

  0

  0
 • Gvd
  12 maart, 2016 - 01:36

  “Dit was hard nodig” en “goed verhaal van Tim”…..waar is dit op gebaseerd?
  Met een B1en B2 heb je ca 40 spelers onder de vlag van de opleiding. Er kunnen er maar 11 spelen en juist op deze leeftijd is het ontzettend belangrijk vlieguren te maken op het hoogst mogelijke nivo.
  Of wordt de B2 simpelweg weggesaneerd en is het om een besparing te doen? Dan wordt het een minder goed verhaal.

  0

  0