Go to Top

over ons

Over ons

Altijd handig als je op een site komt en wilt weten wie of wat of waarom er die site is. dus vandaar de ‘Over Ons’.

B-side Rats!

De B-side Rats is in het verleden een samenwerking geweest tussen mensen van De Rat, de JKB en de gEd Breda. Bedoeling van de B-side Rats was om het volk op vak EE weer wakker te maken, de sfeer terug te brengen en eenheid op het vak te krijgen. In samenwerking met de JKB zou een poging ondernomen om de vermeende rivaliteit tussen vak G en de B-side de nek om te draaien. In samenwerking met De Rat zou gepoogd worden om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Dat lukte best. Op zeker moment was de groep ongeveer 80 mensen groot.

Neergang

Na verloop van tijd kwam echter de klad er weer in. Onderlinge strijdjes, mensen die wel graag met een B-side Rats trui rond liepen maar verder niets wensten te doen, mensen die liever op een ander vak gingen zitten en nog heel veel redenen zorgden dat de groep weer uit elkaar viel. Wat overbleef was de website. Die werd nog wel fanatiek geupdate door een groepje pannekoeken die het niet konden laten NAC nieuws te verzamelen en te plaatsen. Dat leverde aardig wat dagelijks bezoek op. Toen er ook nog een reactie mogelijkheid kwam was het het helemaal feest. Tegenwoordig verwelkomen we rond de 15.000 bezoekers per dag, met pieken tot ver in de 20.000. Wat voor een NAC supporters site dus zeer behoorlijk is.

Tegenwoordig

Tegenwoordig dus nog strikt een NAC nieuwssite. We zoeken nieuws en plaatsen dat. Liefst met een neutrale toon, zodat de lezers zelf hun opinie kunnen bepalen in de ‘reageersels’. Dat neutrale lukt echter niet altijd. Wij zijn ook supporters, dus het wil nogal eens gebeuren dat een voor- of afkeur doorsijpelt in een bericht. Het zij zo. Daar zijn we ook supporters voor. Daarnaast is de mening van het ene BSR crew lid niet direct de mening van het andere lid of van de BSR. Dat kan verwarring naar de buitenwacht geven (wat ons dan weer niet boeit). Maar het geeft de site ook een heel eigen en open karakter. En dat is wat we ook willen. Dit is ook de reden waarom we de reactiemogelijkheid open houden voor iedereen. Je hoeft niet te registeren.

Vermeende rivaliteit

Wij hebben rivaliteit met niemand. In het verleden is er een rivaliteit met alles van buiten NAC en Breda en -helaas- ook met De Rat geweest. Zeker toen B-side Rats een steeds prominentere plaats begon in te nemen in het ‘internet leven’ van de NAC supporter. Gezeur van onze kant af en v.v. over wie er nou als eerste een bericht had geplaatst en dus de ander als bron moest vermelden, wie had nou gelijk bij een bepaalde situatie, moet je de opinie van de lezers wel of niet beïnvloeden, etc. Pure flauwekul dus allemaal, maar in het licht van dat moment was dat erg belangrijk. Het is jammer dat bij sommige mensen die rivaliteit maar blijft heersen. Voor ons hoeft dat niet. Wij hebben onze hobby gevonden in het plaatsen van nieuws en in het geven van een platform aan mensen om op actuele NAC-zaken te reageren. En die hobby gaan we ook gewoon zo houden.

We hebben -op internet- ook geen rivaliteit (meer) met supportersgroepen van ‘rivaliserende clubs’. In het verleden zijn er bijvoorbeeld contacten geweest met Superboeren.nl van De Graafschap, Rodajcfans.nl van Roda, Castlemaniacs van Sparta, Vak P van Twente, Tilbo.com van Willem II en met de SV Feyenoord en we vergeten er vast nog een paar. Supporters van Lokeren en NAC vonden elkaar weer na bemiddeling van de B-side Rats. Deze contacten hebben altijd voordelen gehad. Zo hebben we het bijvoorbeeld bij de gemeente Rotterdam en Feyenoord, met medewerking van hun SV, op zeker moment voor elkaar gekregen dat er bijna anderhalf maal zoveel supporters van NAC mee mochten naar de uitwedstrijd dan eigenlijk bedoeld was. Dan is zo’n contact toch wel erg prettig.

B-Side Rats en Brabants Worstenbrood

Brabants worstenbrood is, buiten NAC, mooie vrouwen en bier, heel erg belangrijk. Het is lekker, het is betaalbaar en het is Brabants. Op deze site gaat het dus regelmatig over Brabants Worstenbrood. Als dat je niet bevalt, ga dan ergens anders een kijkje nemen. Brabants Worstenbrood hoort bij de B-side Rats en de B-side Rats horen bij Brabants Worstenbrood. Erover huilen in de reageersels gaat je niet helpen.

Toekomst

Weten wij veel. Wij blijven nieuws plaatsen en hopelijk blijven we genoeg bezoekers houden om dat ook zinvol te vinden. NAC wordt kampioen, wint de beker en gaat nog een paar keer vrij kansrijk Europa in. Oftewel: de toekomst wordt vast mooi.

Mafkees, F8Hipster, Da Pope, Eddy W, Praatpapegaai, Benn076, Das Phantom, Wombat, Barrie