Go to Top

Penders: “Over mijn toekomst is nog niet gesproken”

Penders: “Over mijn toekomst is nog niet gesproken”

Aan het einde van dit seizoen loopt het contract van Rob Penders af. De oud verdediger, die inmiddels negentien jaar aan de club is verbonden, heeft nog niet met de clubleiding gesproken over een verlenging en weet daarom nog niet waar zijn toekomst ligt. Eén ding weet Rob wel: hij wil heel graag een keer hoofdtrainer worden.

Daarvoor moet de Roosendaler eerst de cursus coach betaald voetbal volgen. Rond deze maand krijgt hij te horen of hij aan de toelatingseisen voldoet. Ondanks dat het nog niet zeker is dat hij toegelaten gaat worden begint het bij Penders steeds meer te kriebelen. “Het afgelopen jaar ben ik bij Hoffenheim, Manchester City en Jong Oranje op stage geweest. De ambitie om hoofdtrainer te worden, wordt steeds groter. Ik merk dat ik daar steeds meer aan toe ben. Ik ontwikkel mijn eigen visie en wil die graag binnen afzienbare tijd op een spelersgroep projecteren. Dat gevoel groeit; daarom wil ik per se de cursus doen.”

Op de vraag wat voor trainer hij gaat worden en wie er veel invloed op hem hebben, meldt Penders tegen BN deStem dat Henk ten Cate veel invloed had op de verdediger. “Hij heeft me geprikkeld. Bij Ten Cate was het puur voetbal; veldbezetting, positiespel, alles draaide om de bal. Heel veel dingen die hij deed, kan ik nu gebruiken. Ten Cate was zeer veeleisend, een ander persoon dan dat ik ben. Maar in zijn filosofie ga ik ver mee. Mitchell brengt op zijn beurt Portugese invloeden; hard en lang trainen. Ook interessant.”

Toch is het maar de vraag of hij dit bij NAC kan realiseren. Tot op heden is er nog niet gesproken over zijn toekomst binnen NAC, maar Penders hoopt dat hij nog langer aan de club verbonden mag blijven. “Over mijn toekomst is nog niet gesproken. Het belangrijkste is dat ik die cursus ga doen, dat staat op één. Ik moet ook een stage afwerken, het makkelijkste is om beide bij NAC te doen. Voor mezelf is het wel prettig om daar op korte termijn duidelijkheid over te krijgen.”

Bron:B-Side Rats, BN deStem

46 Reacties op "Penders: “Over mijn toekomst is nog niet gesproken”"

 • Bart
  9 januari, 2019 - 08:00

  Als ik het zo lees zijn mvdg en rob penders het dus niet echt met elkaar eens? Iig hebben ze een andere manier van denken. Persoonlijk en daar gaan wss niet veel mensen hier het met mij eens zijn is dat ik het gevoel heb dat penders weinig toevoegt aan deze staf en er meer bij zit omdat hij een nac hart heeft en waar hij het vorig jaar prima deed onder vreven als hij moest invallen lijkt het me ook niet een echte hoofdtrainer maar daar kan ik natuurlijk helemaal naast zitten

  43

  13
 • Geraldo
  9 januari, 2019 - 08:17

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe Penders zich ontwikkelt en zou zijn als hoofdtrainer. Is geen domme vent. Ik zie er wel wat in.

  18

  19
 • Mickj
  9 januari, 2019 - 08:23

  Lijkt me geen hoofdtrainer voor Nac Breda , twijfel zelfs aan de rol van
  assistent .
  Zou maar eerst beginnen met ervaring, en kennis op te doen buiten Breda,
  en daar verder op borduren.
  Ik vergelijk hem met JP v Gastel van Feyenoord, straalt ook nul uit.
  Beste man hoor maar daar win je de oorlog
  niet mee.

  52

  6
 • Talentje
  9 januari, 2019 - 08:36

  Verhuren aan Helmond als hoofdtrainer dan naar 1 a 2 jaar ervaring eventueel hoofdtrainer NAC wanneer het past

  14

  13
 • NAC!!!
  9 januari, 2019 - 08:38

  Als speler vind ik hem geweldig. Geen twijfel daaraan.. maar als trainer, weet het zo niet, heb zo zelfs mijn twijfels bij zijn huidige job.. maar ik kan fout zijn..

  40

  4
 • Scheids
  9 januari, 2019 - 08:43

  Al eerder aangegeven dat zowel Penders als ten Rouwelaar een hele goede staat van dienst hebben gehad als spelers van NAC, maar minder geschikt zijn als trainer cq begeleider in de hoofdselectie van dit NAC.
  Beide zijn het geweldig fijne mensen, maar in de voetballerij maak je daar andere spelers niet beter van. Ik kom tot de voorzichtige conclusie dat de complete technische staf omgegooid moet worden, met uitzondering van onze hoofdtrainer.
  Dat klinkt hard, is het ook,maar wel de enige goede beslissing als je door wilt groeien als team en club.

  23

  4
 • Ivo
  9 januari, 2019 - 08:57

  Sowieso is het wel goed om de technische staf regelmatig te “verversen”. Nieuwe mensen met andere ideeën zorgen vaak voor verandering en voorkomen dat je blijft doen wat je altijd al deed.

  Niks tegen Penders, lijkt me echt een prima gozer en is natuurlijk wel echt een NAC-man, maar voor zijn eigen ontwikkeling is het misschien ook beter als hij eens buiten de deur gaat kijken. En dan over een jaar of wat terugkeren als hoofdtrainer met veel meer bagage in de tas? Wie zal het zeggen.

  11

  2
 • nacman
  9 januari, 2019 - 08:58

  ik zeg houdoe en bedankt

  14

  23
 • Harrie
  9 januari, 2019 - 09:01

  Met de rol in het technisch hart van Vd Gaag en de komst van Verberne lijkt de rol van Penders uitgespeeld.

  9

  2
 • Geeltje
  9 januari, 2019 - 09:03

  Geen hoofdtrainer, maar behouden voor nac. Net als Jelle juist belangrijk om aan de spelersgroep over te brengen waarom NAC NAC is.

  5

  13
 • Scheids
  9 januari, 2019 - 09:23

  @Geeltje

  Beetje onzin om mensen binnenboord te houden om spelers te vertellen wat NAC eigenlijk in houd.
  Daar moeten spelers zich vooraf bewust van zijn.
  Hier gaat het om methodes van trainingen en spelopvattingen die overgebracht moeten worden.
  Jelle was in zijn periode als speler van NAC heel erg nerveus en onzeker, daar moest Arno van Zwam aardig hard aan trekken om dat de kop in te drukken.
  De identiteit die NAC vertegenwoordigt rolt voor het allergrootste deel van de tribunes. Supporters gáán maar door, bij voor of tegenspoed, zij zijn er altijd.
  Ik heb heel geel respect en waardering voor Penders en ten Rouwelaar als speler, als trainers heb ik zeker geen hoge pet op!
  Dus een “houdoe en bedankt” zoals nacman hier schetst vind in beneden peil!

  18

  1
 • Wolfmanjack
  9 januari, 2019 - 09:24

  Iedereen twijfelt over hem maar niemand weet waarom. Is gebouwd op elkaar napraten. Iemand die rustig blijft en niet als een idioot langs de lijn rent heeft geen uitstraling zo lijkt het. Wat een onzin.

  17

  7
 • Brecht
  9 januari, 2019 - 09:26

  Waarom zo lang erover doen om de cursus betaald voetbal te volgen. Had ie toch al lang kunnen halen?

  15

  1
 • Van "taajlaand
  9 januari, 2019 - 09:29

  Als verdediger/laatste man tijdens zijn loopbaan, kon ik vrij gerust naar een wedstrijd van NAC kijken, sterker nog, vaak genoten!
  Als (assistent) trainer, in de huidige staat zoals ik hem vaak op de bank zie zitten heb ik nog streeds mijn twijffels…
  Ook ik ben van mening dat hij, samen met Jelle, mijn favoriete keeper bij NAC van de laatse jaren, (en haarkleurgenoot…;-) best vervangen mag worden.
  Laat hem maar werken aan zijn ambitie en op andere adressen ervaring op doen om dan eventueel sterker ontwikkeld terug te komen.

  5

  1
 • Kipiani
  9 januari, 2019 - 09:45

  Een andere omgeving met een ander klimaat zou voor beide partijen goed zijn. En RvC graag door de vooordeur dit vertrek organiseren.
  Overigens: een van de beste verdedigers die ik ooit bij NAC gezien heb.
  Geweldig positioneel inzicht, scherp in duel, in de lucht uitstekend. Enorm genoten van Rob. Heeft wedstrijden in zijn eentje voor ons gewonnen. Joris Mathijssen mocht zijn veters nog niet vastmaken, maar stond wel in Oranje. Onbegrijpelijk.

  8

  0
 • Links Buiten Adem
  9 januari, 2019 - 09:56

  Eens met Wolfmanjack.

  Die negativiteit rust alleen op elkaar napraten. Laat hem zichzelf eerst eens bewijzen alvorens een clubicoon meteen met de grond gelijk te gaan maken. Schandalig hoe hier gesproken wordt over een van de beste verdedigers ooit die het geel zwart heeft mogen dragen.

  22

  5
 • Pizzabakker
  9 januari, 2019 - 10:03

  Vraag me wel af waarom hij dat positionele inzicht, wat ik bij hem als speler altijd erg sterk vond, nooit heeft kunnen projecteren op onze verdedigers. Als speler was hij vrij traag, maar door slimme looplijnen te pakken toch altijd op tijd om bij veel snellere aanvallers de bal te onderscheppen. Die manier van verdedigen zie ik helaas niet terug onder zijn invloed, aangezien je ervan uit mag gaan dat hij zich toch vooral met de verdedigers zal bezighouden.
  Verder gun ik hem overigens het allerbeste in zijn verdere carrière, of dat nu bij NAC of elders is.

  11

  0
 • No Worries
  9 januari, 2019 - 10:07

  @nacman

  Ik lees hier veel shit op deze site jouw post is wel het toppunt. Rob Penders is een NAC-icoon en die serveer je niet even af met “houdoe en bedankt”
  Of hij nu wel of niet excelleert in zijn functie staat hier los van.

  27

  3
 • Charpie
  9 januari, 2019 - 10:45

  Twee denkfouten worden hier gemaakt:

  1. iedereen hier denkt te weten hoe Rob Pendert functioneert als hulptrainer. Dat is knap, want volgens mij weten alleen MvdG en de spelers dat.

  2. De nuchtere en flegmatieke uitstraling van RP wordt als een beperking gezien voor zijn functioneren.
  Waarom? Alsof er geen geweldig goede, rustige docenten zijn.

  Onwetendheid en domme beeldvorming!

  21

  2
 • Charpie
  9 januari, 2019 - 10:48

  @ Pizzabakker; Ach, sommige spelers pikken dingen eerder op dan andere en positionering, daar moet je ook een beetje een neus voor hebben. Daarnaast zijn alle verdedigers wel degelijk beter geworden. Vergelijk maar eens met de eerste wedstrijden.

  1

  3
 • Robert
  9 januari, 2019 - 11:14

  Na zoveel jaar is het voor beide partijen goed om afscheid te nemen. Heeft toch niets met afdanken te maken?

  Wanneer ik in mijn bedrijf iemand zo lang heb zitten zou ik daar ook eens mee om de tafel gaan zitten.

  Horizonten verbreden, mensen.

  Van al die reacties, die altijd maar weer schermen met woorden als “nac-icoon” wordt ik langzamerhand

  ook gek. En we zijn nu eenmaal geen BSW!

  En ja, misschien komt een Penders ooit nog eens terug. Of niet!

  3

  13
 • Pizzabakker
  9 januari, 2019 - 11:20

  @ Charpie
  Mee eens. Verder was zijn rustige uitstraling als speler juist zijn grote kracht. Liet zich niet snel gek maken, maar bleef daardoor juist gefocust op het bepalen van het meest optimale resultaat.

  Lijkt er ook wel op dat iedereen, sinds Dijkhuizen, de wind van voren krijgt als hij rustig blijft en niet arm wiekend en briesend met bloeddoorlopen ogen langs het veld staat.

  5

  1
 • Ivo
  9 januari, 2019 - 11:28

  Over toekomst gesproken:

  Buiten alle huurspelers hebben 9 spelers een aflopend contract:
  Zwarthoed, Sporkslede, Damen, Nijholt, Vermeer, Korte en Te Vrede.
  Ook de contracten van Sprangers en Meijers – nu verhuurd aan Helmond – lopen af.

  Ik hoop dat te Vrede sowieso langer blijft.
  Zwarthoed is misschien wel goed om te houden qua continuiteit/keeperstoestanden.
  Nijholt, Korte en Meijers vind ik twijfelgevallen. Kan je misschien beter proberen versterking voor te halen.
  Sprangers, Damen en Vermeer zullen wel vertrekken.

  2

  5
 • Breda1965
  9 januari, 2019 - 11:28

  Ik zou het toch wel erg raar vinden als penders en jtr mogen blijven zitten,nog raarder vindt ik het dat ze hun kennis niet kunnen overbrengen.Ik begrijp daar niks van.Als verdediger en keeper waren ze gewoon goed,nou over onze keepers en verdediging van de laatste jaren hoef ik het niet meer te hebben

  4

  4
 • Jos
  9 januari, 2019 - 12:10

  Jammer dat ze als speler top waren voor de club,maar nu wegzakken als zijnde technische mensen.Daar zal NAC toch eens stappen in moeten maken.Kader van het eerste team behoort 100 % in orde te zijn.Laat clubhelden pas toe tot het eerste team als ze er klaar voor zijn.

  3

  4
 • Charpie
  9 januari, 2019 - 12:45

  @ Breda1965; laat ik dan nog maar iets duidelijker zijn: als het aan talent ontbreekt, kun je nog zo’n goeie trainer zijn, maar je krijgt de fouten er niet ( allemaal) uit.
  Bewijs: Angelino ontwikkelde zich wél erg goed. Waarom geef je Penders daar de credits dan niet voor?
  En alle keepers zijn/ waren erg te spreken over Jelle.

  3

  4
 • scheppioni
  9 januari, 2019 - 13:26

  Voor mij niks napraten, mijn mening is dat hij (zo goed ook als verdediger) er als assistent weinig van bakt !!
  De resultaten spreken voor zich, de verdediging is al tijden zo gammel als een kar op ene wiel !
  Ik vind Robbie een prima kerel, misschien nog in een andere functie maar de staf moet elkaar sterk maken, dat is in het belang voor NAC en dat geldt betreft resultaten ook helaas voor Jelle !!
  De toekomst van ons NAC komt op 1 !

  5

  6
 • Hans
  9 januari, 2019 - 13:34

  Een goede trainer inspireert. Is Penders een inspirator? Vanaf de zijlijn zie ik het niet, maar een trainer moet spelers inspireren en niet supporters.

  0

  2
 • AJ
  9 januari, 2019 - 13:47

  Nou nou wat een reacties… ben je daar nou een clubicoon voor? Ik heb geen idee hoe die als assistent is.

  1

  0
 • Doortje
  9 januari, 2019 - 14:18

  Ik zie hem nog staan naast Zwaanswijk. Wát een tijden waren dat!!

  5

  0
 • nac.be
  9 januari, 2019 - 14:19

  Penders straalde als speler ook niet heel veel uit, maar hij had toch altijd flink overwicht en respect binnen de spelersgroep en kreeg veel waardering bij de supporters. Dat hij als trainer niet zoveel uitstraalt, zegt niets over zijn trainerskwaliteiten….

  7

  0
 • Breda vooruit
  9 januari, 2019 - 15:30

  Wat ik goede trainers vind zonder een training gezien te hebben ,zijn jans,ten cate,hiddink,van gaal dat zijn drukke personen met een mondje erbij als je dat niet heb dus weinig comunucatie dat eerkt niet..en ik denk alle respect voor rob 1 van de bestte verdegirs die we hebben gehad dat hij dat niet kan of hij moet er iemand bij hebben dan mis wel..maar rob hoop dat ik het mis heb en je een goede trainer word is je verdiend

  0

  0
 • Judge M.
  9 januari, 2019 - 15:57

  Ik baal er nog steeds van dat Jefta vertrokken is. Vanuit zijn optiek uiteraard volledig te begrijpen gezien de kans die de Graafschap hem bood maar bij hem had ik echt de indruk dat hij iets toevoegde binnen de staf wat het algehele niveau omhoog tilde. In een korte tijd heeft hij veel bereikt.

  En met alle respect wat Penders tot in de eeuwigheid toekomt maar die indruk heb ik bij hem helaas niet. Ik zie dan ook liever dat er een nieuwe Jefta aan de staf wordt toegevoegd met het oog op de toekomst…

  2

  0
 • Fred1
  9 januari, 2019 - 16:46

  Ik ga niet meer allemaal herhalen wat ik van Penders vind dat is genoegzaam bekend.
  Neem van me aan dat de speler Penders niet dezelfde is als de trainer Penders, maar het karakter Penders is onveranderd en dat is om het netjes te zeggen niet helemaal recht door zee.
  Deze man heeft ambities om hoofdtrainer te worden maar dat vak moet hij dan maar elders onder de knie gaan krijgen niet bij ons.
  Trouwens op het moment dat je uitspreekt dat je ambitie hoofdtrainer is dan ben je alleen daarom al niet meer geschikt om nog enkele jaren een volwaardige assistent te zijn, dan is de kans groot dat je een potenzager wordt.
  Wat is namelijk de definitie van assistent ?
  Ik vind dat deze man overigens niet bij het eerste team van NAC betrokken moet zijn ( en had moeten zijn ) maar hij hoeft niet weg bij NAC voor mij hoor maar ergens in de onderbouw zal hij best geschikt zijn en ook van meerwaarde zijn.
  Als mensen wat vaker hun eigen beperkingen zouden erkennen zouden er niet onnodig veel mensen op verkeerde posities terecht komen met alle gevolgen van dien.

  8

  2
 • Harrie
  9 januari, 2019 - 17:20

  Iedereen roept dat Penders niets is omdat we slechte verdedigers hebben dien dit op aannames. Wanneer je, zoals ik, wel eens trainingen ziet weet je dat Penders helemaal niet bezig houdt met de verdedigers want dat doet vd Gaag. Penders is meer met de middenvelders bezig.

  1

  0
 • Sander h
  9 januari, 2019 - 17:37

  Dit is een beetje dubbel. Wat voor Rob pleit is dat hij een icoon voor onze club is en dat hij zich nooit negatief over de club heeft uitgelaten. En dat hij ambities heeft lijkt me normaal. Maar hij moet zich wel afvragen, en ook de club, of hij wel de hoofdtrainer van nac wil worden als hij nog amper ervaring heeft. Nac is wat dat betreft een lastige club om in te werken. De druk van de supporters, aandeelhouders en rvc is er en dan heb je nog de derde colonne van oa bndestemmingsmaker, CvN en Sjoerd Moessou die zich regelmatig laten gelden. Zeker CvN als vriendje van Pierre.
  En bovendien denk ik dat hij meer de assistent is dan een hoofdtrainer, das niet erg overigens. Ik mis bij hem uitstraling wat zijn voorbeeld HtC wel heeft. Stijn Vreven had dat ook daar kwam regelmatig het stoom uit zijn oren. Er stond dan iemand. Das mis ik bij Rob.

  0

  0
 • Dutchbird
  9 januari, 2019 - 17:44

  Rob was een prima verdediger een van de beste die we ooit hebben gehad. Maar als trainer komt hij in communicatief en psychisch opzicht heel veel tekort en dat leer je niet in Zeist, dat heb je of heb je niet. Moet je niet willen Rob want dat draait uit op een gevalletje Peeter’s Principal.

  1

  1
 • Heksenketel
  9 januari, 2019 - 18:03

  Ik heb mijn twijfels maar laat me graag verrassen. Als speler droeg hij de aanvoerdersband lange tijd, maar was hij niet de echte leider van het elftal. Ook nu straalt hij niet veel uit en vraag ik me af hoe zijn interactie is met spelers. Het feit dat we het verdedigend de afgelopen jaren zo moeilijk hebben, spreekt niet in zijn voordeel. Net als de keepersperikelen niet in het voordeel van Jelle spreken.

  Aan de andere kant doet hij het voor de camera best goed. Ik denk ook wel dat hij vanuit een visie denkt en werkt. Het lijkt me een gedegen vent zonder al te veel poespas en risico’s nemen. Die gaat wel ergens een kans krijgen en dat zou zo nog maar eens een succes kunnen worden als hij er zelf voorstaat. Ik weet zeker dat hij niet jammerlijk gaat falen.

  1

  0
 • ome cor
  9 januari, 2019 - 19:02

  Ik vond Penders een goede verdediger voor NAC, maar hij was ook niet van zo’n niveau dat er wekelijks clubs voor hem op de tribune zaten of aan hem getrokken werd.
  Hij was van het niveau NAC-in-goede-doen en we hebben erg genoten van de speler Rob Penders !

  Wat zijn inbreng als assistent is, wat hij mag, wat hij doet, welke invloed hij heeft kan ik niet inschatten.
  Ik kan alleen een beeld vormen op basis van wat ik denk te zien.
  Wat dat betreft sluit ik me aan bij Charpie (10:45).
  Ik vind het dan ook uiterst lachwekkend (kom maar met die duimpjes omlaag) dat mensen hier denken te weten hoe Penders werkt en hoe hij is t.o.v. de spelers en de andere stafleden. Dat allemaal vanuit hun vak in het Rat Verlegh, thuis achter de pc of televisie kijkend. (zowel de super positieve als de negatieve reacties)

  5

  2
 • Heksenketel
  9 januari, 2019 - 19:23

  @ome cor

  Tja, daar heb je een punt, goede post. Ik weet van mezelf dat ik niet zomaar iets opschrijf. Dat baseer ik ergens op. Maar dat is voor anderen niet in te schatten. Net zoals ik ook niet in kan schatten wat het waarheidsgehalte en deskundigheid is van anderen.

  0

  0
 • Harrie
  9 januari, 2019 - 20:08

  Vreemd dat iedereen het over Penders heeft (wel of niet doen) als nieuwe hoofdtrainer van NAC. Dat is helemaal (nog) niet aan de orde en staat ook nergens in het stuk geschreven

  3

  1
 • 10Diego
  9 januari, 2019 - 22:20

  Het aantrekken van de nieuwe maar voor Mitchel vertrouwde assistent is voor mij een signaal dat Penders zijn rol als assistent van Mitchel eindigt.

  4

  1
 • Rotterdammert
  9 januari, 2019 - 22:46

  Met respect voor zn bewezen diensten, maar voegt niks toe. Zit daar echt niet vanwege zijn kunde

  5

  3
 • Fritske d'n Olifant
  10 januari, 2019 - 06:30

  Zonder een oordeel te hebben over de trainer Penders, zie ik weinig van de speler Penders terug bij de huidige NAC verdediging. Zoals Ome Cor eerder aangaf was de speler Penders niet bijzonder getalenteerd. Hij was ook geen bijzonder harde verdediger of een schopper. Maar hij was wel een meester in op het juiste moment op de juiste plek staan. En als hij net te ver weg stond gebruikte hij wel die lange stelten om dat te compenseren. Ik weet niet of inschattingsvermogen of gewoon goed staan iets is wat je eenvoudig aan kunt leren. Ik weet ook niet of dat de opdracht is geweest voor Penders. Maar ik heb het altijd wel jammer gevonden dat juist de eigenschappen die Penders als verdediger kenmerkte niet altijd in de wedstrijden terug te zien zijn bij bijv. Koch. Maar als verdediging daarvan kun je natuurlijk aanvoeren dat Penders in zijn tijd de steun had van uitstekende collega’s als Schenning en Zwaanswijk.

  1

  1
 • Peppie&kokkie
  10 januari, 2019 - 07:10

  Hoofdtrainer van een amateurclub is prima , hoger zeker niet….

  1

  1
 • Kraoj
  10 januari, 2019 - 19:31

  Zogenaamde clubman, maar met veel te veel negatieve invloed. Echt ratje.

  0

  0