Go to Top

Prijs voor Teamplay@NAC

Prijs voor Teamplay@NAC

Vandaag heeft directeur Hubert Rovers van Teamplay@NAC een mooie prijs in ontvangst mogen nemen van Jan Peter Balkenende. Da’s die ene die momenteel interim de baas is in dit land.

Het gaat om de ‘Meer dan Voetbal’ award. Rovers ontving de prijs in de ArenA in Amsterdam (of all places) voorafgaand aan d einterland Nederland-Hongarije (6-1 by the way en Arjen Robben die op het laatste moment uitviel, maar dat terzijde). Een onafhankelijke jury onder leiding van de voormalig staatssecretaris voor sport Jet Bussemaker koos de NAC Street League uit als beste maatschappelijke project boven de twee andere kandidaten, Sloterdijk en Cambuur Werkt.

En dan volgt nu een copy-paste van NAC.nl: “De NAC Street League dankt de uitverkiezing aan verschillende aspecten. Zo had de organisatie Meer Dan Voetbal, waarin de KNVB zijn maatschappelijke projecten heeft ondergebracht, al aangegeven dat aspecten als sportiviteit en respect, participatie en gezondheid belangrijk waren.

Juist in de opzet van NAC Street League komen deze aspecten sterk terug. Het voetbaltoernooi voor jongeren tot vijftien jaar trekt inmiddels 22 teams uit alle wijken en dorpen van Breda. Het is de plaats in Breda, waarin jongeren van alle lagen van de bevolking, van alle gezindten en alle bevolkingsgroepen elkaar tegen komen. Teams scoren niet alleen met sportieve resultaten maar zeker ook met sportiviteit en respect tegenover elkaar, de scheidsrechter en de omgeving. Zij krijgen discipline bijgebracht omdat ook het op tijd komen en het bij zich hebben van de verstrekte tenues meetellen in de score.
Die score wordt bijgehouden in een bonus-malus-systeem. De winnaar van afgelopen competitie, Sportpark II, was dan ook als bewijs aanwezig in Amsterdam, samen met NAC-speler Martijn Reuser. Verder krijgen de deelnemers voorlichting over zaken als voeding en gezondheid.

De jury waardeerde het verder dat Teamplay@NAC naast de gemeente Breda veel participanten uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de woningcorporaties had binnengehaald. De jury prees de instelling van NAC en Teamplay, omdat de maatschappelijke projecten recht uit het hart van de club komen. Ook was de jury lovend over het feit dat de opzet van dit toernooi ook elders in het land kan worden toegepast, wat een meerwaarde betekent voor de maatschappelijke projecten in het betaald voetbal. Inmiddels hebben Willem II, PSV, NEC, VVV en Go Ahead Eagles een eigen versie van de Street League opgestart.”

Hubert Rovers is in ieder geval blij, en terecht, “Ik ben trots op de prijs, die waardering betekent voor NAC en voor alle medewerkers en vrijwilligers van Teamplay@NAC. Het stimuleert ons om door te gaan. Volgend jaar beginnen wij naast de NAC Street League en de Junior Street League de Ladies Street League, zodat de participatie van vrouwen groter wordt. Wij verwachten daar veel van!”

Hubert en alle medewerkers van Teamplay@NAC zijn bij deze zeer van harte gefeliciteerd met deze prijs.

Bron: B-side Rats, NAC

4 Reacties op "Prijs voor Teamplay@NAC"

 • Buurman
  5 juni, 2010 - 22:42

  Vooral de NAC Junior Street League was een groot succes. Hulde voor Teamplay@NAC!!!

  0

  0
 • von F
  5 juni, 2010 - 23:26

  Huubke van harte gefeliciteerd!

  0

  0
 • Mafkees
  5 juni, 2010 - 23:28

  @ von F

  Nou ja, Huubke, Huubke, zeg maar rustig Huub

  0

  0
 • hanz
  6 juni, 2010 - 17:13

  waar blijven de zuurpruimen nu dat NAC alleen bovengemiddeld verdiende profs kent en geen meerwaarde heeft voor de bredase maatschappij? Hulde voor dit initiatief!

  0

  0