Go to Top

‘Privéomstandigheden houden Van der Aat uit Breda’

‘Privéomstandigheden houden Van der Aat uit Breda’

Henri van der Aat heeft vanwege privéomstandigheden besloten niet bij NAC in dienst te treden. Hierdoor zal NAC de komende weken verder moeten zoeken naar een opvolger van de inmiddels vertrokken Justin Goetzee.

Waar op de nieuwjaarsreceptie van de club alles in kannen en kruiken leek, is de situatie toch iets minder rooskleurig dan verwacht. In december waren de eerste gesprekken tussen de aandeelhouders en Van der Aat, die volgens BN deStem te boek staat als de droomkandidaat. Ook Van der Aat lijkt er zin in te hebben. Er volgen meerdere gesprekken en de partijen zijn het met elkaar eens over de arbeidsvoorwaarden, er ontbreken slechts handtekeningen op de arbeidsovereenkomst.

Hierdoor dacht iedereen bij NAC dat het zwaargewicht Van der Aat op korte termijn bij NAC zou gaan beginnen. Toch belde Van der Aat onlangs af, volgens de krant vanwege privéomstandigheden.

Bron:B-Side Rats, BN deStem

140 Reacties op "‘Privéomstandigheden houden Van der Aat uit Breda’"

 • Prager
  6 februari, 2019 - 07:55

  Tsja, privéomstandigheden wegen nou eenmaal toch zwaarder dan een baan bij NAC. Je leven gaat nu eenmaal voor, en als dat al issues oplevert zal een baan bij NAC dat niet verbeteren Succes Henri.

  Op naar de volgende kandidaat!

  68

  5
 • nb
  6 februari, 2019 - 08:08

  Is natuurlijk erg vervelend voor de beste man.
  Wel is het ook ongelofelijk dat JG al voor er inkt op het contract staat roept dat het rond is.
  Mag aannemen dat JG inmiddels toch ook wel wat levenservaring heeft en toch ook wel zal begrijpen dat contracten pas getekend zijn als de inkt droog is.

  Overigens zijn dit natuurlijk wel schadelijke berichten voor de club NAC. Kan me niet voorstellen dat dit goed is voor het vertrouwen in het bestuurlijk vermogen….

  15

  2
 • RC
  6 februari, 2019 - 08:12

  PvH treed niet in full time dienst vanwege zijn privé situatie. Van der Aat ziet af van dienstverband ivm privésituatie.

  Of het is toeval, of er zitten nogal wat lijken in kasten die ervoor zorgen dat niemand zich, na het inwinnen van alle info, durft te binden aan dit zinkende schip.

  24

  9
 • Los muchachos del Breda
  6 februari, 2019 - 08:15

  Het zou me totaal niet verbazen wanneer v/d Aat NAC alsnog heeft afgezegd en dat beide partijen hebben afgesproken ivm. imagoschade dat er sprake is van een ‘priveomstandigheden’.

  Ik kan me erg goed voorstellen dat een nieuw AD goed nadenkt of hij er op dit moment wel instapt bij NAC. Degradatie Ligt op de loer en niemand weet wat er dan volgend jaar de mogelijkheden zijn. Ik ben benieuwd wie het uiteindelijk gaat worden.

  30

  2
 • Cor Nuijten
  6 februari, 2019 - 08:15

  Mijn privé situatie zorgt er al jaren voor dat ik het liefst drie keer per week naar NAC zou gaan.

  134

  4
 • Overal
  6 februari, 2019 - 08:21

  Als ik die gigantische puinhoop bij NAC zou zijn dan krijg ik ook spontaan last van privéomstandigheden.

  20

  2
 • Sander h
  6 februari, 2019 - 08:28

  Als je het stukje van bndestemmingsmaker leest zegt dit al genoeg. Bij Goetzee en Smulders lekte er amper wat uit vanuit de club en ineens wel volop.
  Het technisch hart wordt via via op de hoogte gesteld, intern in de club zij werknemers op de hoogte, en het nieuws lekt uit. Citaat van bndestemmingsmaker. En toeval bestaat niet. Het ad/bndestemmingsmaker komt er als eerst mee. De connectie tussen Chris van nijnatten en pierre is te makkelijk gelegt.
  Deze onrust duurt te lang. De rvc en de grote 3 moeten zich nu goed afvragen wat ze willen en wat hun positie nog is. Er is nul draagvlak voor de huidige rvc, de positie van Vdg en de volledige staf wankelt. What’s next?
  Pierre was zondag al stuitend bij studio voetbal en Derksen haalde maandag ook al flink uit. Ben benieuwd wat de vi vandaag te melden heeft. Denk dat we na het weekend geen trainer meer hebben. En vd Aat lacht in zijn vuistje.
  Ik zou graag willen weten wat zijn echte beweegredenen waren om af te zeggen. Want als reden privé omstandigheden is te makkelijk.

  13

  10
 • Breda1965
  6 februari, 2019 - 08:28

  Priveomstandigheden …als het zo is…zijn triestige dingen,maar ik ben blij dat deze man niet komt.Hoort niet en past niet bij NAC. Gebakken luchtverkoper

  5

  13
 • Da Pope
  6 februari, 2019 - 08:41

  De aandeelhouders zullen zich geen zorgen maken. Het is immers pas februari en er zijn maar een paar losse eindjes:
  – Er is noch een algemeen, noch een technisch directeur
  – Het contract van de hoofdsponsor zou zomaar niet verlengd kunnen worden en er is niemand om een nieuwe te werven
  – Er is niemand, die de koop van het stadion kan begeleiden
  – Het zal tot de laatste dag onduidelijk blijven in welke divisie we spelen en er is niemand die de scenario’s voor begrotingen en spelersselecties kan uitwerken.

  Misschien hadden de meneren vooraf wat beter na moeten denken voor ze de organisatie overhoop haalden. Hoewel hun beslissing Smulders te ontslaan te verdedigen is, is zeker dat ze niet goed voorbereid waren op de gevolgen van hun besluit. Ik vraag me af of ze puinzooi op tijd opgeruimd krijgen.

  72

  5
 • 40jaarNAC
  6 februari, 2019 - 08:47

  Hans Deelen!!!!!!

  13

  18
 • Ivo
  6 februari, 2019 - 08:57

  @Da Pope
  De spijker op z’n kop. Ik ben heel wat gewend, maar deze situatie is zelfs voor NAC uniek. We zijn echt volkomen stuurloos, de interim-directeur zit alleen factuurtjes goed te keuren, die hoor je verder ook niet.

  We zoeken al sinds eind september naar een nieuwe AD en TD, dat kan toch niet.

  21

  0
 • Baosje
  6 februari, 2019 - 09:08

  Ok jeb al weken het nare onderbuikgevoel dat dit weleens helemaal fout af kan/gaat lopen…en dat we ons straks helemaal niet meer druk hoeven te maken,omdat er dan simpelweg géén NAC meer is

  Ik hoop dat mijn gevoelens er flink naast zitten….

  16

  3
 • Van "taajlaand
  6 februari, 2019 - 09:17

  Hoi Cor Nuijten,

  Bij mij helaas net andersom.

  Kom ik van NAC vandaan, staan mijn privéomstandigheden de laatste jaren, en tegenwoordig zelfs énorm onder druk!

  13

  2
 • Van "taajlaand
  6 februari, 2019 - 09:22

  Hoi Dan Pope,

  Met je eens helaas.
  Roep steeds hier “regeren is vooruitzien”, een term die bij de NAC ‘directie’ niet bekent is!
  Alles Ad-hoc, en op emoties beslissen lijkt wel, kan niet.

  Alleen ben ik iets banger dan jou wat betreft de dag dat we weten in welke competitie komend seizoen….
  Dat zal op de manier zoals we nu ‘acteren’ al eerder duidelijk zijn….

  3

  1
 • n@©
  6 februari, 2019 - 09:24

  Tijd voor promotie van Tim Gilissen.

  23

  9
 • Ric
  6 februari, 2019 - 09:36

  Schuif Timmetje inderdaad maar naar voren. De meest verstandige en slimme die er bij NAC rondloopt. Overigens niet alleen omdat er nu niemand meer bij NAC is haha.
  Ik zou dit ook gezegd hebben als alle posities bezet waren.

  9

  4
 • Pietjebel
  6 februari, 2019 - 09:36

  @da pope
  🙏🙏🙏🙏

  4

  3
 • Scheids
  6 februari, 2019 - 09:47

  My ASS , die heeft allang door dat ie volgend jaar geen grote clubs op de koffie krijgt en veel minder krijgt te besteden. Degradeert NAC , dan is de klap velen malen groter dan de degradatie daarvóór in 2015! Uiteraard hoop ik op een wonder, maar de pijn van toen komt nu alweer opzetten!

  6

  2
 • Sjef de gevulde koek@ da pope
  6 februari, 2019 - 10:07

  Je slaat de spijker op z’n kop. Helaas zijn dit de harde feiten.

  2

  0
 • nachoreca1
  6 februari, 2019 - 10:10

  Die heeft gewoon geen zin meer en zijn privé situatie heeft hem sterk afgeraden hier aan te beginnen.
  En geef ze eens ongelijk….
  Het is allemaal wel heel precair aan het worden nu….. spelers en bestuurders willen niet meer instappen!! En wij maar vinden dat we een mooie club hebben… vind ik overigens ook nog steeds, maar dan gaat het om; het verleden/nostalgie, de clubkleuren, supporters en sponsors! Niet om de rukkers die er verder een grote teringzooi van hebben gemaakt op bestuurlijk en sportieve vlak. Man man… op naar vrijdag, gaan we az eens alle hoeken van het veld laten zien………………………

  7

  2
 • Jan
  6 februari, 2019 - 10:15

  Is niet doogegaan omdat er gelekt is voor hij zijn krabbel had gezet. Dan ben je als club onbetrouwbaar namelijk.

  12

  1
 • NAC!!!
  6 februari, 2019 - 10:17

  Als het echt zo is, sterkte daarmee. En begrijpelijk
  Anders: he zou voor minder. Als ik thuis kom van NAC is mijn Prive weekend ook wel naar de kloten. Dit toch ook al enkele jaren, maar het blijft je clubje.

  Wat een ellende. Ongelooflijk met zo een achterban!!!

  6

  1
 • D'n Portugees
  6 februari, 2019 - 10:21

  Een bestuurder moet kunnen doen waarvoor hij is aangesteld: besturen. Oftewel: leiding geven aan de rechtspersoon waarvan hij op basis van de statuten van die rechtspersoon is aangesteld.

  NAC kampt echter met het probleem dat de aandeelhouders geen échte bestuurder willen aanstellen. Zij zijn op zoek naar een trekpop die naar hun pijpen danst.

  Zij hebben centen gegeven (waarvoor overigens mijn oprechte dank) en zij menen op basis daarvan de dienst te kunnen en mogen uitmaken.

  En dan gaat het fout. Een échte bestuurder zal namelijk zeggen: ik word aangesteld, en vanaf dat moment doe ik wat mij goeddunkt, daarmee hebben jullie het dan te doen en als wat ik doe jullie niet aanstaat, dan schoppen jullie mij er weer uit.

  Maar dan bestaat dus het risico dat die bestuurder wellicht beslissingen neemt die de aandeelhouders onwelgevallig zijn, maar die wellicht wel eens heel goed voor de club zouden kunnen blijken te zijn, maar die de (rol van de) aandeelhouders aanzienlijk beperkt.

  En – zo ben ik bang en zo hoor ik uit de ommelanden van het NAC’se – dat willen de aandeelhouders niet.

  Die willen een mannetje op de stoel die hún weg bewandelt, want zij hebben geld gegeven en dus moet er naar hen worden geluisterd.

  En dat is altijd door alle jaren heen en in alle geledingen van de club hét probleem bij NAC: lieden die op basis van een in het verleden verrichte prestatie menen recht te hebben op méér. Van John Karelse die vond dat hij het had “verdiend” om trainer / coach te worden, tot geldschieters die menen op basis daarvan de dienst te kunnen blijven uitmaken.

  En dus, mijn lieve kijkbuisvriendjes, is het runnen van een BVO in de vorm van een B.V. met daarboven een Houdstermij met daarboven een RvC met daarboven de AVA met daarboven een permanente aandeelhouderscommissie een monstrum van de eerste orde.

  22

  2
 • Wijnkunst
  6 februari, 2019 - 10:27

  In tegenstelling tot velen hier riep ik op om rustig te blijven. We zijn niet stuurloos. Nicole Edelenbosch is een waardige interim die de touwtjes in handen heeft. Over de nieuwe transfers hoeven we niet negatief te zijn. Lundquist heeft al bewezen veel potentie te hebben en van Kaikai het ik ook al enkele goede dingen gezien. Een nieuwe AD gaat er gewoon komen. In de onderhandelingen moeten ze uitgaan van het KKD-scenario. Dat getuigt van realisme en de ‘grote drie’ zullen een plan moeten hebben over de dan te dichten gaten. Dan hebben we kans dat er een nieuwe AD ook tekent. En blijven we in de ere, dan is het mooi meegenomen. Allen positief blijven en achteren ploeg blijven staan anders kunnen we het zeker vergeten. Het zijn ook mensen. Met deze druk omgaan is erg zwaar.

  18

  5
 • Kudeta
  6 februari, 2019 - 10:32

  Kijk maar eens op Netflix de docu over Sunderland.
  Ik denk ons voorland

  10

  0
 • Pizzabakker
  6 februari, 2019 - 10:33

  @ Da Pope

  Het is precies zoals je het zegt. Wat dat betreft is het al jammer dat dit verhaal niet is doorgegaan. We hebben eigenlijk met zijn allen totaal geen idee waar we heen gaan. Zowel op het veld als bestuurlijk. Dat is een kwalijke zaak. Een sterke man/vrouw aan het roer zou al een hoop schelen.

  3

  1
 • T'Aogje
  6 februari, 2019 - 10:37

  Gielen heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie die overigens niet in de cordial plaatsvond maar bij princeville aangegeven dat er binnenkort een AD gepresenteerd kan worden. Doelend op Aad natuurlijk. Zaken als privé omstandigheden zijn overmacht en niet te voorzien.

  Denk dat handhaving momenteel wel de hoogste prioriteit is.

  6

  1
 • Ouwe Spionkop
  6 februari, 2019 - 10:45

  Je moet wel een held zijn om aan dit wespennest leiding te gaan geven. Aan de andere kant wel een enorme uitdaging.
  Daar was ik best blij met de naam vd. Aat. Een zwaargewicht, ik had de hoop dat hij eens wat ambitie in de club zou brengen en financiële middelen.
  Want dit krampachtig vasthouden aan cultuur flauwekul is ons al flink aan het opbreken. Er moeten nieuwe financiële middelen aangeboord worden om de club fatsoenlijk voort te laten bestaan.
  Ik lees nu al dat bepaalde verstokte lieden zich bv al druk maken om een LED schermpje wat in het stadion zou moeten komen te hangen. Man dat heeft tegenwoordig zelfs tegenwoordig al elke Topklasse club.
  Zo wordt alles tegengewerkt bij NAC.

  14

  3
 • nacman
  6 februari, 2019 - 10:48

  de Nederlandse amateur club is stuurloos doelloos en gaat roemloos ten onder in de eredivisie.
  dit is allemaal te danken aan de 3 grote redders van NAC en hun rvc die visieloos inzichtloos de club naar de klote helpen

  7

  24
 • Emar
  6 februari, 2019 - 10:57

  Joost zou jij eens niet de uitgang opzoeken ?

  5

  5
 • Ojee
  6 februari, 2019 - 11:01

  Lul niet joh,nacman, zever. Zonder die grote 3 had de club al lang en breed niet meer bestaan.

  13

  10
 • Los Pollos Hermanos
  6 februari, 2019 - 11:09

  Inderdaad ouwe spionkop
  Wij zijn onderdeel van de bizar langzame progressie die de bvo NAC maakt. Zaken als een LED bord, wat muziek of reclame, je voorkomt het gewoon niet meer. Maar de supporters blijven er zo hard tegen protesteren dat grote investeerders wegblijven bij onze club. Dat schrikt af.

  Voetbal draait om geld. Dat kun je niet leuk vinden, maar het is zo. Dat betekend niet dat je hele clubcultuur moet verloederen door bijvoorbeeld trommels naar binnen te halen, maar als ik Amstel moet drinken uit een beker vol reclame, dan is dat maar zo. Als ik een klein reclame deuntje hoor na een goal, jammer maar helaas, dan is dat maar zo. Als de wedstrijdbal wordt aangeboden door een grote sponsor, incl luide aankondiging voor de wedstrijd, dan is dat maar zo.

  En ik zelfs zover te gaan dat als we voortaan NAC Breda FC heten en levert miljoenen op per seizoen, nou, dan doe maar! We kunnen en moeten dit niet meer willen tegenhouden. Doe je dat wel, is het strand afgelopen met NAC. De verschillen met BVO”s die we 5/10 jaar geleden nog konden bijbenen of zelfs sterker waren dan zijn, zijn inmiddels zo groot, het wordt problematisch. We worden aan alle kanten ingehaald. En het verschil wordt alleen maar groter.

  Zeer gevoelige kwestie, ik weet het. Maar we zullen iets moeten.

  27

  6
 • Stoep
  6 februari, 2019 - 11:21

  Tja, ik heb niet een groot vertrouwen in destem. Dus ik weet niet of het verhaal helemaal op waarheid is gebaseerd. Feit blijft dat we een nieuwe AD moeten hebben. Zelf denk ik niet dat de aangedragen kandidaat aan mij verwachtingen voldeed. Maar dat is natuurlijk maar mijn mening. Ik vind het niet vreemd dat het technisch bestuur of anderen hierover op voorhand geinformeerd worden. Dat is redelijk normaal. AD wordt aangesteld door de RVC. Wel denk ik dat de huidige RVC zich niet goed hun taken oppakt. Het is teveel aan de leiband van de aandeelhouders lopen. Ja die zijn eigenaren maar een RvC is juist verplicht het bedrijf NAC op de eerste plaats te zetten. Maar daarom zullen de aandeelhouders wel niet een andere RvC willen. Hopelijk vinden ze iemand zo gek om nog in NAC te stappen. De RVC en aandeelhouders moeten nog maar eens elkaar goed de waarheid vertellen, want nu dreigt NAC te veel stuurloos te worden.
  p.s. het is wel vreemd na het fiasco met Smulders dat ze met een soortgelijk (wat uit eerdere Ajax/Monoca bronnen blijkt) persoon aankomen voor de AD rol. wat dat betreft ben ik niet rouwig dat dit niet doorgaat.

  5

  2
 • Pizzabakker
  6 februari, 2019 - 11:22

  Eens met ouwe spionkop en Los Pollos!
  Ook ik ben er erg voor om de clubcultuur te bewaken, maar niet tegen wil en dank. Eigenlijk vind ik alleen de shirtkleur en geen muziekje na een doelpunt wel speerpunten. Ook geen trommels, klappers of de een of andere malloot die de hele wedstrijd met een grote vlag voor je neus heen en weer staat de zwaaien, maar sommige concessies moeten nu eenmaal gedaan kunnen worden. Zeker als dat financieel iets oplevert. NAC blijft voor mij altijd NAC, of men de clubnaam nu enigszins aanpast of niet. Ik denk dat een verstokte fan van Red Bull Salzburg ook gewoon zegt dat hij supporter is van Salzburg!

  7

  4
 • D'n Portugees
  6 februari, 2019 - 11:28

  Waarom gaat iedereen er trouwens zomaar voetstoots van uit dat Van der Aat een “zwaargewicht” is? Omdat hij een blauwe maandag bij Ajax en Monaco heeft rond gelopen? Zulke successtories waren dat al met al niet.

  Ik begrijp dat Van der Aat vooral heel goed is in de verkoop van “Het Product Van der Aat” en dat zijn vertrek bij Ajax er een was in de categorie “houdoe en bedankt”.

  6

  3
 • Boei
  6 februari, 2019 - 11:34

  Red Bull Breda. Dan kun je net zo goed Vitesse of PSV supporter worden want dan is de ziel uit de club, oftewel dan bestaat NAC niet meer. Die gasten eisen namelijk je ziel op als club, zodat ze met een schone lei kunnen beginnen. Dat zou je echt niet moeten willen.

  5

  11
 • Wijnkunst
  6 februari, 2019 - 11:36

  @nacman
  Zeg nou eens iets constructies. Je lijkt wel een politicus. Wat hebben we nu aan jouw mening die al 1000 x geroepen is. Kom eens met een idee. Negatieve roepers aan de zijlijn hebben we helemaal niets aan. Duw je je club alleen maar verder mee de shit in.

  3

  4
 • willem 4,5
  6 februari, 2019 - 11:36

  Er is al veel gezegd en ik zal nu wel vloeken in de kerk maar het ontslag van Smulders heeft meer ellende gebracht dan gedacht. Omdat Goedzee zijn voorzitterschap er ook aan verbonden had wisten ze wat er ging gebeuren. Geen TD en geen voorzitter. Het ontslag van Smulders was mijns inziens niet meer dan wraakactie met grote gevolgen. Natuurlijk had Smulders er een bende van gemaakt overigens zonder tot de orde zijn geroepen. De transferperiode was toen al afgelopen, dus hij kon toen geen ‘kwaad’ meer aan richten. Beter was geweest hem de door hem veroorzaakte bende te laten oplossen. Nu werd hij ontslagen, met behoud van salaris of afkoopsom. Nu zijn we echt klaar, Geen TD en geen voorzitter, als we degraderen heeft niemand de schuld en zakken we af naar KD waar we dan voorlopig niet meer uitkomen. Ook het bijtekenen van spelers gaat natuurlijk voorlopig niet gebeuren. Ik geloof nooit dat Te Vrede bijtekent onder deze omstandigheden, zou ik ook niet doen.

  5

  6
 • Los Pollos Hermanos
  6 februari, 2019 - 11:41

  @ wijnkunst

  Ik ben zéér benieuwd hoe u erbij komt dat mw Edelenbosch een waardige vervanger is en de touwtjes in handen heeft. Mijn ervaring met deze mevrouw is namelijk compleet tegenovergesteld. En dat zeg ik uit ervaringen die ik, in persoon, met haar heb gehad op diverse projecten en bemoeienissen op C-level. Het is werkelijk verschrikkelijk om met deze vrouw een pad te plaveien. Waarom? Zij heeft een onstilbare honger naar erkenning. Erkenning, die haar mannelijke collega’s wel krijgen en zij niet. Zo’n beetje het probleem bij iedere vrouwelijke top bestuurder of DGA. Ik heb er met mijn werk jaarlijks mee te maken, dergelijke gevallen. Van te voren weet je al dat als er een board of werkgroep staat en er is een vrouw bij betrokken, dan wordt het lastig. Dat is helemaal geen racisme of vrouwenhaat, maar gewoon een kei-hard feit wat je in Nederland niet meer mag benoemen, want dan gaat je kop eraf door de zwijgende meerderheid en ja-knikkers in ons land. Natuurlijk, er zijn uitzonderingen hoor, maar Mw. Edelenbosch is er daar zeker niet 1 van, naar mijn mening.

  Bommetje, jazeker. Maar u geeft aan dat het allemaal goedkomt met deze mevrouw, zonder verdere onderbouwing. Dus was wel eens benieuwd hoe u hierbij komt. En voor een actieve interim die voor veel geld wordt ingehuurd, vraag ik u, waar is ze? Wat is ze aan het doen? Het is angstvallig stil vanuit die hoek, vind u niet? Nog geen letter gezien, geen woord.

  Het wordt tijd voor transparantie. Stel professionele bestuurders aan en laat ze een plan presenteren. Daarmee voorkom je dus ook dat supporters het in hun bol halen om gesprekken met DGA te gaan eisen etc.

  Het is een sneeuwbaleffect. En bij NAC ontstaat langzamerhand lawinegevaar.

  20

  12
 • Harrie
  6 februari, 2019 - 11:43

  En de pr man van NAC Seijs heeft ook weer eens een lul verhaal in de media gebracht een paar weken geleden over het invullen van de positie. Het is echt een grote puinhoop bij ons clubje

  4

  0
 • M.H.te R.
  6 februari, 2019 - 11:47

  Heeft Jordania niet nog een zoon. Misschien wil die onze club kopen?

  9

  3
 • Braze
  6 februari, 2019 - 11:51

  De “Grote Drie”en Gielen hebben bewezen dat een club besturen andere kwaliteiten vereist dan over welke zij beschikken.
  De “Grote Drie “hebben schijt aan de organisatiestructuur en Gielen praat zijn mond voorbij omdat hij eindelijk denkt wat te zeggen te hebben.
  NAC moet een sterke directeur aantrekken die niet naar de pijpen van wie ook danst en de Raad van Commissarissen onder leiding van Gielen verdient een grote schoonmaakbeurt.

  8

  2
 • RV
  6 februari, 2019 - 11:52

  Achteraf is makkelijk lullen zeggen ze vaak.
  Maar toch vind ik het nu achteraf wat lastiger lullen.

  Eerst hield iedereen de hand boven het hoofd van Smulders maar toen de kritiek terecht steviger werd was ik ook er van overtuigd dat deze man zo snel mogelijk weg moest. Er zal echter een afkoopsom betaald zijn en dus vraag je jezelf af of het achteraf wel handig is geweest. Sterker nog, ik denk een hele domme keuze. Had hem maar het jaar laten uitzitten.

  Goetzee toont zich solidair aan Smulders en de onrust is compleet.
  Maar met name van der Gaag voelt zich bestolen, die is de competitie gestart met de intentie een stabiel NAC op te bouwen en Hans Smulders was zijn klankbord hiervoor. Wat moet van der Gaag zich in de steek gelaten voelen. Je merkt het ook aan alles. Deze beste man is totaal niet meer op zijn plaats door deze hele situatie. Dat weegt uiteindelijk door op het veld.

  De selectie is wel mager maar moet toch gewoon voldoende zijn om te handhaven.
  Maar de grote puinhoop heeft er voor gezorgd dat ook van der Gaag niet meer gemotiveerd is tot op het bot, daar ben ik van overtuigd. Die zal een weekje balen als hij nu ontslagen wordt maar gaat dan vrolijk verder en start in de zomer bij een Eredivisieclub uit het rechter rijtje.

  7

  2
 • Breda
  6 februari, 2019 - 12:19

  @RV

  Vergeet City, het personeel en de jeugdopleiding niet. Niemand was het eens met dat ontslag op dat moment. Bizar om een organisatie die het zwaar heeft te onthoofden zonder plan B. Smulders had je in de afgelopen zomer of in de komende zomer moeten ontslaan. Niet toen.

  9

  3
 • Sjaak Wit
  6 februari, 2019 - 12:23

  Ik heb het gevoel dat van der Aat binnenkort gepresenteerd wordt bij de buren… Daar is de AD ook weg en ligt een grote en veel dankbaardere uitdaging om die bakken met geld daar goed te investeren…

  9

  1
 • Wijnkunst
  6 februari, 2019 - 12:26

  @Los Pollos Hermanos

  Hierom. Een stuk uit 2012. Met name haar antwoord op vraag 4 is exact wat er nu bij ons NAC aan de hand is. Bovendien veel ervaring en netwerk. Ik ken haar niet persoonlijk, maar mijn ervaring met vrouwen in besturen is i.t.t. de jouwe positief. Dat ze in de voetbalwereld door de ‘haantjes’ maar moeilijk geaccepteerd worden is een ander verhaal.

  http://www.sportknowhowxl.nl/nieuws-en-achtergronden/5-vragen-aan/item/85337/

  10

  6
 • ibio
  6 februari, 2019 - 12:30

  Het begon met absoluut wanbeleid, en dat duurt al 2 jaar, na wanbeleid belanden we in deze chaos,
  De volgende fase is anarchie en supportersprotest en dit leidt tot degradatie en faillissement.

  met dank aan onze sterke leiders/aandeelhouders

  6

  1
 • Vergane Glorie
  6 februari, 2019 - 12:32

  Begrijpen wij het allemaal nog wel. Het was toch duidelijk? Vreven eruit het is tijd voor de volgende stap. Nu wel …….we staan op de ladder maar weten alleen niet welke kant we op moeten. Naar boven (linker rijtje) of naar beneden (KKD).
  Maar ook dat gaat voor iedereen heeeeel duidelijk worden.

  ps net gezien in de glazen bol. Iedereen heeft er toch een op tafel staan.

  Het doet wel zeer overigens. Heel zeer.

  4

  0
 • Nicky
  6 februari, 2019 - 13:00

  Wat een onzin verhaal los pollos… NAC heeft geen commercie nodig. Alle punten die je benoemd maken NAC juist uniek van alle andere 13 in een dozijn clubs. En dat unieke is gelijk de reden waarom de tribunes volzitten. Altijd volzitten.

  Meer geld uit commercie heeft werkelijk NUL meerwaarde als het niet goed wordt uitgegeven. Je kunt nog zoveel investeren in de duurste spelers, maar als het geen team is, andere spelers niet voldoende kwaliteiten heeft of iedere speler voor zichzelf in het veld staat kan je niet winnen.

  NAC heeft 1 leider nodig. Een persoon met voldoende geld om de boel over te nemen en er een hele duidelijk structuur te kiezen. Juiste adviseurs en een directeur die op de achtergrond ervoor zorgt dat alle faciliteiten rondom NAC op orde zijn, de rekeningen betaald worden, iedereen zijn verantwoordelijkheden kent en nakomt en aan het einde van het jaar wat geld over blijft op de rekening courant.

  Deze vd Aat wordt het niet, ok dan op naar de volgende.. kies zeg maar…ga je janken om iedere scheet of kies je voor NOAD?

  10

  7
 • Vreven4president
  6 februari, 2019 - 13:05

  Persoonlijke omstandigheden. Standaard antwoord om verdere vragen te vermijden. Deze man ziet het schip zinken en waarschijnlijk te weinig visie bij de rvc ontdekt, waardoor hij afziet van de baan.
  Om NAC niet in verlegenheid te brengen, zeg je dan heel professioneel: ik zie er vanaf vanwege persoonlijke omstandigheden.

  Next!

  5

  4
 • Vreven4president
  6 februari, 2019 - 13:11

  Haha Los Pollos kan niet met vrouwen omgaan. Sterker nog, hij heeft het vrouwen-kunnen-niet-werken-syndroom. Overigens een hardnekkige ziekte, waarvan het schijnt dat je er nooit meer vanaf komt.

  Ik herken heus wel wat je zegt – met name over die bewijsdrang – maar jij scheert ongegeneerd alle vrouwen over een kam. Ik hoop toch nooit naast jou te staan bij NAC. Voel ik ineens een hand op mn kont. En maar zingen: 🎶 ik buk voor NAC 🎶

  39

  13
 • Ed
  6 februari, 2019 - 13:18

  Laten opkopen is niets mis mee. Kunnen we echt stappen maken. NAC blijft dan gewoon door de supporters NAC.
  Bier en worstenbrood blijft en voor de investeerder is dit top met zon achterban van Breda en omstreken.

  6

  2
 • signase
  6 februari, 2019 - 13:19

  @Los Pollos:

  “Erkenning, die haar mannelijke collega’s wel krijgen en zij niet. Zo’n beetje het probleem bij iedere vrouwelijke top bestuurder of DGA.”

  Je algemene constatering (over Edelenbosch kan ik niet oordelen) is helaas waar. Over de oorzaak kunnen we lang discussiëren. IMHO hebben mensen op leidinggevende posities sowieso een intrinsieke behoefte aan macht en bijbehorende erkenning, ongeacht of het mannen of vrouwen zijn. En is die behoefte bij vrouwen sterker, omdat zij ongeacht hun prestatie door veel mannen niet serieus genomen worden enkel en alleen omdat zij vrouw zijn.

  10

  4
 • De Parel
  6 februari, 2019 - 13:20

  @Sander H – Leg jij altijd linkjes van jaren geleden? Chris van Nijnatten werkt al sinds geruime tijd niet meer voor het AD.

  Weet niet hoe ernstig de privesituatie is, maar ook al is die reden nog zo klein, ik kan het de man niet kwalijk nemen. Het afbreuk risico bij het aannemen van deze baan is zo ontzettend groot. Zeker in de huidige opzet waarbij de aandeelhouders zo even in kunnen grijpen als het ze niet zint. Het profiel van Van der Aat is wel een juiste; commerciële kracht (daar ontbeert het op dit moment echt aan bij NAC) met voetbal knowhow.

  5

  0
 • scheppioni
  6 februari, 2019 - 13:21

  Het zit allemaal niet mee en volkomen begrijpelijk !
  Hopelijk gaat het bij ons NAC nog de goeie kant op maar ik heb er een hard hoofd in !
  Mijn animo is zelfs zover gezakt om vrijdag te haasten naar BREDA !
  NAC hart is bloedend !

  2

  1
 • f4ratje
  6 februari, 2019 - 14:11

  NAC is nu een onbestuurbaar boot in de zee, schulden gaan er nu ook zo weer komen zonder iemand die de zaken regelt!

  1

  0
 • Los Pollos Hermanos
  6 februari, 2019 - 14:21

  @Vreven4President

  Ik ben normaal nooit van een persoonlijke benadering op een openbaar forum, maar ik voel mij genoodzaakt toch even te reageren op uw post en ongegronde aantijgingen aan mijn adres.

  Als u ook maar de moeite had genomen om verder door te lezen, dan ziet u dat uw reactie precies is waarop ik dus doel. Maar dat doet u niet, omdat uw hersenen al op rage-mode staan na 1 aangedragen punt. Zeer herkenbaar. Focus op 1 punt, u doet het en zo ook 9 van uw 10 directe collega’s. U bent een perfect voorbeeld van hetgeen waarop ik doel. Een stok zoeken om mee te slaan en dat volledig uit het verband rukken met onzinnige reacties die op geen enkele manier worden onderbouwd. Typisch, maar u bevestigd eens en te meer wat ik stel.

  U zegt:”Ik herken heus wel wat je zegt – met name over die bewijsdrang – maar jij scheert ongegeneerd alle vrouwen over een kam.” Wat u stelt is totale nonsense, Vreven4President. Ik geef zelfs nog expliciet aan “Natuurlijk, er zijn uitzonderingen hoor, maar Mw. Edelenbosch is er daar zeker niet 1 van, naar mijn mening.”
  Maar zoals gezegd, u ziet iets, ergert zich daaraan en begint als een dolleman om u heen te slaan.

  En om alles nog maar eens flink aan te dikken, blijkt u ook nog over een ferme dosis bovennatuurlijke krachten te beschikken. U kent mij persoonlijk? U weet waar en met wie ik samenwerk? Bijzonder. “Haha Los Pollos kan niet met vrouwen omgaan. Sterker nog, hij heeft het vrouwen-kunnen-niet-werken-syndroom. Overigens een hardnekkige ziekte, waarvan het schijnt dat je er nooit meer vanaf komt.” Het is nogal wat zeg.

  De kinderlijke frustratie spat van uw reacties af. Alsof er een lolly wordt afgepakt van een 6-jarige. Totaal niet onderbouwd begint u te raaskallen. Met de kinderachtige -Haha- als dieptepunt. Het is schrijnend en bovenal jammer om te zien dat u mijn verhaal alleen maar meer kracht bijzet. Ja, ik zeg jammer, want ik had het graag anders gezien.

  Ondanks al uw verwensingen aan mijn adres, wens ik u nog een prettige dag toe. En wat betreft de hand op uw bips, geen zorgen. Ik zit al ruim 15 jaar in een gelukkig huwelijk.

  17

  9
 • Vriendjespolitiek
  6 februari, 2019 - 14:28

  Los pollos,
  Maw ze zou niet misstaan in een of ander sm huis,en aangezien wij ook iedere week genaaid worden door die 11 zoutzakken op het veld,past ze dus gewoon goed bij de club.😂😂

  3

  2
 • van Flieger
  6 februari, 2019 - 14:34

  Dit was allemaal al 2 weken bekend, en in kleine kring al 3 weken. Deze site werd daarover al in kennis gesteld maar koos ervoor, in de gebruikelijke zwelging van persoonlijke rancune en kleindenkerij, niet tot plaatsing over te gaan. Want, zoals U weet, alles wat Blanco en Mossou zeggen is waar en alles waar van Flieg mee komt is een gore leugen. Goedgekeurd door de Ministers van Waarheid van Mierlo en de Kort.

  Twee maanden zijn ze met hem bezig geweest. Terwijl ze hadden kunnen weten dat hij nog nergens had opgeleverd. Een verkeerde man op het verkeerde tijdstip voor ons NAC. Wie beter dan Wim van Aalst en Joost Gielen hadden daar mee kunnen komen ?

  Toen Martin Clerckx de 1-1 scoorde op het Kasteel en het uitvak ontplofte vanwege de zo ontlopen degradatie zat Wim van Aalst op de tribune bij Feijenoord. Met zijn Rotterdamse piepstemmetje zou hij later de Grote 1 binnen de Grote 3 van ons NAC worden.

  NAC is in privébezit van 3 boa constrictors die de club nu al jaren in hun wurggreep houden. De suggestie van de boze supportertjes als zouden zij “ongetwijfeld goede bedoelingen hebben” kan van tafel. Die hebben ze namelijk niet meer. Hun daden spreken namelijk boekdelen: steeds weer de verkeerde mensen uitkiezen (over de buklaaf Goetzee later meer), weigeren nieuwe aandeelhouders toe te laten of in te stemmen met een overname. Hun geld willen zij terug. Op weg naar hun 2e degradatie in 4 jaar tijd zijn ze. Een ongekende schande in de clubgeschiedenis.

  Dan de boze supporters, eindelijk zijn ze wakker geworden. Voor de Clubraad overigens een enorme blamage. Deze types zijn al jaren als was in de handen van de RvC en waren groot fan van Goetzee. In de vergadering van januari met van Mierlo werd met geen woord gerept over de reusachtige bezwaren en de grote problemen. Terwijl die al maanden spelen. En nu opeens sluiten deze huichelaartjes zich aan bij de anderen om niet buitenspel gezet te worden. De clubraad vertegenwoordigt helemaal niemand. Alleen zichzelf.

  Het “gesprek” tussen “supporters” en “een vertegenwoordiging van de aandeelhouders” is grote onzin. Het dient alleen maar om te proberen voor vrijdag een nog grotere escalatie te voorkomen. Want reken er maar op dat de maat nu eindelijk vol is na jaren van wanbeleid en leugens is het een keer op. Tegen die tijd zullen zij hun “gedraagt U waardig” laten klinken terwijl zij het van alle kanten in hun broek doen.

  Nog even terug naar Blanco. Waarom komt hij ruim 2 weken na het bekendworden van het gegeven dat vd Aat het niet zou worden (had geen zin om in Breda te komen wonen, was hem even niet verteld of niet duidelijk) plotsklaps alsnog met dit “nieuws” komt ? Dat heeft te maken met de Manier van opereren van de Stem. Ze proberen door de verschillende agenda’s heen te laveren. Heeft wellicht ook te maken met het feit dat Blanco 5 jaar geleden in El Saler, op 10 meter van het arendsoog van van Flieg, door een aandeelhouder werd aangerand. Blanco is zo’n mannetje dat een kwartiertje naar de training komt kijken, 1 interviewtje doet en vervolgens in de grijze Huurtoyota weer wegtuft, wellicht naar de darkroom in Cartagena, who knows.

  Brave mensen, het is een voorspelbaar drama geworden. De oplossingen zijn ook glashelder. Allereerst moeten er nieuwe aandeelhouders komen die de zaak eens flink opschudden, een nieuwe kleinere RvC uit het midden van de aandeelhouders plus 1 onafhankelijke. Dan onmiddellijk alle bredase NAC know-how in de markt aan je binden: PvH (niet op de huidige slappe wijze), TL, GB, RB etc. Het moet een fort worden, een supergezellige vesting met topsportklimaat. Dat is mogelijk. Maar niet met deze mensen.

  66

  8
 • Frans
  6 februari, 2019 - 14:58

  Flieger slaat de spijker finaal op zijn kop.
  Geen beleid , geen structuur , geen kwaliteit .
  Net als die dwaas van een Blanco,ook geen niveau .

  15

  2
 • F8Hipster
  6 februari, 2019 - 15:12

  @Flieger jammer weer die persoonlijke aanval op ons en collega verslaggevers.

  Wij kozen er overigens voor om niet te plaatsen omdat een eenregelig mailtje op 26-1 in onze mailbox plofte “gaat hem niet worden”. Dank voor de info maar er bestaat ook nog zoiets als hoor en wederhoor. Hoewel wederhoor voor jou een lastig concept blijkt keer op keer.

  20

  21
 • Andre
  6 februari, 2019 - 15:16

  Vrijdag 4-2.zin in

  0

  2
 • Kudeta
  6 februari, 2019 - 15:18

  Hulde Flieger, maar we hebben er niets aan
  Er zal niet snel iets veranderen vrees ik
  Sunderland scenario

  8

  0
 • van Flieger
  6 februari, 2019 - 15:24

  En wat voor directeur moet het dan wel niet worden ?

  Van Goetzee naar vd Aat, wat voor visie heb je dan ? Zeker als je bij hoog en laag beweert dat je Goetzee had willen behouden.

  In deze constructie kan er alleen iemand uitkomen die naar hun pijpen danst, die binnen de lijntjes kleurt. Een soort filiaalleider, station manager. Laat dat Algemeen Directeur maar weg. Dat willen ze helemaal niet. Ze willen een uitvoerder die doet wat zij zeggen.

  Goetzee voldeed aan hun wensen. Stelde geen heikele vragen en nam braaf de orders in ontvangst. Hij keek ook weg bij de dubieuze Transfer van Vloet naar Frosinone via Chiasso. Een overduidelijk geval van witwassen van Italiaans geld gestald in Zwitserland. Hij wilde geen onderzoek, vond hij niet nodig. Inmiddels is Vloet al weer weg bij Frosinone en dat niet vanwege prestaties op het veld maar om andere redenen, lokaal wordt gesproken over een vertrouwensbreuk. Wat dat ook moge zijn.

  Nu zitten we opgescheept met een uurtje-factuurtje schrijfster die als hoofdbezigheid heeft de diversiteitsagenda voor vrouwen te pushen. Wat heeft dat met NAC te maken ?

  Het is om gek van te worden. Zolang van Aalst de zwakkebroeder Gielen, die zijn hele carriere nog niks heeft gepresteerd behalve het verkopen van een paar pannen voor ome Aad, laat zitten wordt het nooit wat, ja degradatie.

  45

  10
 • Ivo
  6 februari, 2019 - 15:27

  Goetzee een buklaaf noemen, man man. wat is dit een geraaskal vanaf de zijlijn. Maar ik ben ook pissed.

  Goetzee stelde orde op zaken, op vele vlakken, de koop van het stadion was voor hem een kers op de taart geweest. Smulders verprutste het in sportief opzicht Goetzee nam verantwoordelijkheid. Had hij niet hoeven doen, hij had voldoende krediet.

  Aandeelhouders die keer op keer geld in de club pompen (voor nog een speler, en nog één, en nog één), krijgen ook de wind van voren. We hebben een stuk of 37 spelers onder contract, maar een eredivisiewaardige ploeg opstellen gaat niet. Nee, dat is de schuld van de AD en de aandeelhouders. Tuuuuurlijk.

  Het technisch kader heeft totaal gefaald. Barslechte of geen scouting, keuze voor kwantiteit ipv kwaliteit, achterover geleund en hopen op Man. City, een trainer aangesteld zonder charisma die het vuurtje niet opgestookt krijgt, terwijl je Vreven had die dat wel kon. Maar ja, die had er een broertje dood aan om 37 spelers individuele aandacht te geven en richtte zich op de belangrijkste 16. Vind je het gek dan?

  Het nieuwe “technisch hart”, waar ook de trainer in zit die het niet aan de praat krijgt, moest NAC gaan redden.

  Ken je die mop van die Zweed, die Engelsman, die Australiër en die Fransman? Die gingen naar NAC!

  Wat is er GVD mis met Nederlandse spelers. Waarom lukt het fucking FC Emmen en de Graafschap wel om Nederlandse eredivisiewaardige spelers vast te leggen, en moet NAC, met 19.000 man op de tribune, op zoek naar een afgedankte Franse centrale verdediger, met minder dan 2 wedstrijden in de benen?

  Ik geloof er niet meer in. En de sportieve crisis waar we nu in zitten, is veel erger dan die van een paar jaar terug. Dit team is niveau middenmoot KKD. Hooguit.

  22

  5
 • van Flieger
  6 februari, 2019 - 15:34

  Eh, neen, onjuist, ruim een week eerder al ontving de redactie de beslissende hint dat vd Aat helemaal niet in Breda zou gaan wonen. De redacteur stelde dat wel even te gaan vragen aan vd Aat. Hadden ze dat maar gedaan.

  Nooit meer iets van vernomen.

  Conclusie: deze redactie heeft helemaal de contacten niet om bepaalde mensen aan te spreken. Dat is ok, maar ga dan niet wijzen naar anderen die dat wel hebben. En mensen verwijten maken dat ze niet reageren op allerlei mafkezen die met persoonlijke aanvallen komen, en zelf nooit, maar dan ook nooit iets bijdragen.

  Als je dan zo bang bent dat de site dezelfde kant op gaat als de Rat, dan gebeurt dat ook. Bij de Rat dachten dat ambtenaartje van de gemeente Oosterhout en zijn companen ook dat ze goed bezig waren met de ban voor bd. Een ban waarvoor zij zelfs hun eigen regelement van orde overtraden. Inmiddels is die site overleden.

  40

  12
 • Chris W.M.
  6 februari, 2019 - 15:37

  Leuk, al die verhaaltjes van ons alpenzusje. En blijkbaar zijn een hoop mensen het met hem eens. Probleem is alleen dat je het hier over een meerjarenplan hebt, niet iets wat de club op korte termijn beter zal maken danwel zal redden van degradatie.

  Dus wat mij betreft kan deze discussie in de koelkast, ben veel benieuwder naar de korte termijn zoals al aangegeven door Da Pope:

  – Wie gaat een nieuwe hoofdsponsor binnen halen als CM ermee stopt?
  – Wie gaat de koop van het stadion begeleiden?
  – Wie gaat de scenario’s voor begrotingen en spelersselecties uitwerken voor zowel Eredivisie en KKD?

  Dat er ooit een nieuwe eigenaar komt, het zal wel. Ben veel meer benieuwd wat er tot die tijd gaat gebeuren, de aandeelhouders zullen de eerstvolgende AD en TD gaan benoemen, tekorten aanvullen na de degradatie ( neem ik aan ), er moeten weer kapiteins aan boord komen.

  We drijven nu stuurloos midden op zee. Om nu al te gaan praten over wat er moet gebeuren wanneer we in de haven arriveren lijkt me voor de muziek uitlopen…

  10

  6
 • van Flieger
  6 februari, 2019 - 15:45

  Het is inmiddels duidelijk hoe een gedeelte van de achterban will dat de wind gaat waaien: de trainer heeft het gedaan.

  Het is weer het aloude liedje. In een laatste poging het eigen vege lijf te redden gaan ze hun oren laten hangen naar een stelletje lompe schreeuwers om de kop van de trainer.

  Nou mooi niet.

  Niemand van het rijtje van Aalst, van Weelde, Burema, Gielen, de Kort, van Mierlo heeft op het traininskamp in La Manga de verrichtingen van ons NAC een week lang van zeer dichtbij gevolgd. Het interesseert hen gewoon niet. Kost ze teveel tijd. Bij FCU Staat van Seumeren regelmatig zelf langs de kant, gewoon uit Interesse, maar dat terzijde.

  vd Gaag is echt het probleem niet. Hij traint er op los, met een Idee erachter en hij traint om dingen erin te krijgen. Zeer duidelijk. Het enige wat je zou kunnen zeggen is dat hij afstandelijk over komt. Hij is op het eerste gezicht geen fijne warme moppentapper of gangmaker. Maar stond dat in de functiebeschrjving ?

  Het zou van totale lafheid blijkgeven als ze nu MvdG eruit zouden keilen, echt.

  Smulders mocht onder auspicien van Gielen en de bezitters in mei en juni een grote ravage aanrichten, 33 contractspelers waarvan nog geen 13 eredivisiewaardig. Dat kregen zij pas in augustus in de gaten. Toen het te laat was. Om zoiets in de winterstop te moeten corrigeren is geen sinecure. En een zeer ondankbare opgave.

  Zoals de huidige eigenaren met de club zijn omgesprongen verdient dat geen enkel lof. Ze zijn blijven hangen in het redderssyndroom. En dat is verdomde jammer.

  50

  6
 • DunErwt
  6 februari, 2019 - 15:46

  Van lange termijn visie (Smulders tijdperk) naar korte termijn visie ( huidig tijdperk)

  Het kan vewrgeten in een tijdsbestek van een aantal maanden.

  Wat een drama moeten we weer weerstaan als supporter, en dat lieve mensen is op bestuurlijk nivo diep en diep triest.

  4

  1
 • Los Pollos Hermanos
  6 februari, 2019 - 15:53

  “Flieg: Nu zitten we opgescheept met een uurtje-factuurtje schrijfster die als hoofdbezigheid heeft de diversiteitsagenda voor vrouwen te pushen. Wat heeft dat met NAC te maken ?”

  Precies. Hoe kan het zo zijn dat deze Mw, voor een slordige 100/125 euro per uur, compleet aan iedereen voorbij gaat? Niemand lijkt haar te kennen en niemand weet wat ze doet. Niets wordt er gecommuniceerd, alles wordt in stilzwijgen afgedaan. Weg ermee, liefst vandaag nog. Daarvoor is het een Ad. Interim. (Latijn: voorlopig, waarnemend. Voor een tussenliggende periode of bij tijdelijke afwezigheid van bijvoorbeeld een directeur.)

  Maar straks wel verder saneren in de toch al ver uitgedunde spoel van trouwe NAC-medewerkers die al jaren op de loonlijst staan en ziel- en zaligheid steken in hun werk en de club. Zum kotsen, zeg ik u.

  Waar zijn we nou allemaal mee bezig, NAC?

  11

  5
 • Naccie1912
  6 februari, 2019 - 15:58

  @Flieger

  Leuk altijd, die mosterd-na-de-maaltijd-reacties van ‘ik zei het toch maar jullie wilden niet luisteren’.
  Als je het altijd zo goed weet, kom dan eens met wat concreets. Wie is er volgens jou WEL geschikt dan om Goetzee op te volgen? Aan wie ligt het dan WEL dat het nu en eigenlijk al tientallen jaren geleden zo slecht gaat met NAC? Hoe kunnen ze dit dan WEL oplossen en structureel beleid gaan voeren?

  Schoppen als iemand al op de grond ligt is zo ontzettend makkelijk. Degene helpen opstaan, dát is de kunst.

  14

  15
 • van Flieger
  6 februari, 2019 - 16:04

  Er is een aantal kandidaten die volstrekt geschikt is voor de rol van algemeen directeur. Maar dan ook echt van het kaliber: financieel onafhankelijk, ex-NAC jeugdspeler, zakelijk enorm netwerk, creatief, kinderen op de kidsclub, zelf 24×7 NAC etc etc. Weet je wat die te horen kreeg van 1 van de selecteerders die zijn veters nog niet eens mag vastmaken ? Een negatieve opmerking over van Flieger. Echt, je gelooft het niet, Maar het is wel waar. Daar zijn ze mee bezig. Met kleine politiek en hun eigen hachje. Wegwezen moeten ze, Zo snel mogelijk.

  26

  13
 • Middellaan 380
  6 februari, 2019 - 16:13

  Kijk vrienden, “privé redenen” wil niet per se zeggen dat er iets “ergs” is gebeurd. Je wilt de reden voor jezelf houden.

  NAC is idd een “bedrijf” geworden, maar WIJ die van NAC houden zijn de emotionele aandeelhouders. WIJ en ons “personeel” (de spelers) zijn het product.

  Al de rest is bullshit.

  WIJ willen genieten en houden van …..
  De sponsors hebben “thuis” en “op de zaak” geld in NAC te pompen.

  We moeten het SAMEN doen.

  Ik ga jullie nog meer voorstellen!!!!

  4

  1
 • Middellaan 380
  6 februari, 2019 - 16:20

  @ Flieger.
  Ik begrijp je volkomen. Maar aan “zogenaamde” financieel onafhankelijke mensen hebben we NIETS.
  a) dat ze financieel onafhankelijk is iets dat de buitenwereld zegt
  b) de inkomsten uit kaarten + drank + sponsgelden (en die inkomsten zijn er omdat WIJ in feite NAC zijn) zijn voldoende voor een professioneel management van ONS geld.

  Waarom stellen jij en ik geen kandidaten voor?

  7

  5
 • Ivo
  6 februari, 2019 - 16:21

  Het grootste probleem is inmiddels ons imagoprobleem.

  We zijn een club waar altijd problemen en gezeik is.
  Waar geen TD of trainer het 2 seizoenen vol houdt.
  Waar spelers alleen heengaan als hun carrière in de prut zit.
  Waar eens in de 3 jaar financieel de pleuris uitbreekt.
  Waar de potentie er maar eens in de 20 jaar uitkomt.
  Waar bierdrinken en feesten soms belangrijker lijken dan topsport.

  Buig dat maar eens om.
  We waren er zo dichtbij.
  Op 28 mei 2017, toen we promoveerden.
  Na vorig seizoen, toen we ons veilig speelden. Met hulp van Manchester City – laat dat duidelijk zijn.
  De stijgende lijn was ingezet!

  Een half jaar later zijn we weer terug bij af. Amateurisme en gemakzucht vierde weer eens hoogtij.
  NAC blijft NAC.

  14

  0
 • Middellaan 380
  6 februari, 2019 - 16:25

  @ LPH
  Jij hebt gelijk over “uurtje factuurtje”, maar dit is een tijdelijke oplossing.
  WIJ kunnen ook kandidaten voorstellen . Why not?
  Het is GVD van ONS geld dat er een management is?!

  Het is omdat WIJ er zijn dat er sponsoren instappen. Met lege tribunes gaat er niemand geld in NAC steken.

  Er is geen enkele reden te bedenken waarom WIJ niet NAC zouden “runnen”.

  2

  2
 • Middellaan 380
  6 februari, 2019 - 16:31

  @ Ivo
  Ik ben het niet helemaal met je eens. Je omschrijft de problemen correct, maar WIJ, de trouwe NAC aanhang zijn wel de oplossing.
  Ik ben wars van “machtsovername” etc, maar feitelijk zijn WIJ ALLEMAAL, NAC. Laat ons een management voorstellen.
  Jaren geleden staken Peek cs wat geld in NAC uit passie en om commerciële redenen. Nu is dat om andere redenen.
  WIJ zijn de ambiance gedurende 2u, niet onze spelers.

  3

  1
 • Sjef de gevulde koek
  6 februari, 2019 - 16:45

  Even wat anders de geluiden zijn zeer hardnekkig als NAC vrijdag afgaat en weer 2 keer op doel schiet dat MVDG word ontslagen. Die kans is dus heel groot. Dan hebben we dus ook geen trainer meer en een man minder in het technisch hart wat al lachwekkend is.

  5

  1
 • Chris W.M.
  6 februari, 2019 - 16:47

  @Sjef de gevulde koek

  Als van der Gaag op vrijdag wordt ontslagen staat Ruud Brood op zondag al op het veld hoor. Mark my words.

  5

  7
 • Los Pollos Hermanos
  6 februari, 2019 - 16:54

  Beste Ivo,

  Die tijdelijke oplossing duurt nu anders al behoorlijk lang. Te lang, want bij ieder fatsoenlijk bedrijf staat er een opvolger klaar wanneer een TD wordt ontslagen. De Ad interim zorgt er dan voor dat, wanneer de contractbreuk geforceerd is verlopen, de taken op de juiste manier worden overgeheveld. Zo gaat dat binnen een fatsoenlijke BV structuur. Zo niet bij NAC, daar gaan ze liever af zitten wachten en geld spenderen aan iemand die zichzelf nog nooit bewezen heeft in de voetbalwereld en, zoals Flieger het perfect verwoord, zitten we nu opgescheept met een uurtje-factuurtje schrijfster die als hoofdbezigheid heeft de diversiteitsagenda voor vrouwen te pushen. Het is werkelijk waar met geen pen te beschrijven wat er binnen de muren van ons mooie stadion gebeurd. Er lijkt sprake van verborgen belangen en dubbele agenda’s, zover je deze nog verborgen kan noemen, want het ligt er allemaal wel erg dik bovenop.

  Wat en hoe nu verder, vraagt u mij? Lastig. Als je schoon schip wilt maken, zul je concessies moeten doen. Ook financiële concessies en die ruimte heeft NAC niet. Persoonlijk denk ik dat het beter is de rit nu uit te zitten tot einde seizoen incl. staf en trainer en op basis van het behaalde resultaat weer verder te kijken. Vd Gaag is ook maar simpelweg genaaid door de huidige gang van zaken. Hoe moet die zichzelf voelen? De clubs stonden in de rij voor hem, maar hij koos voor NAC. Waarschijnlijk aangesterkt met grote verhalen over herstructureren, grotere financiële mogelijkheden en een vinger in de pap m.b.t. beleid binnen onze club. Ja, dat is een aanname, maar anders kan ik mij simpelweg niet voorstellen waarom hij voor een wespennest als NAC heeft gekozen. Daar zit meer achter, denk ik.

  9

  4
 • Ivo
  6 februari, 2019 - 16:54

  @Sjef de gevulde Koek

  Als er weer een tandloos NAC op het veld staat, is de trainer klaar.

  Zonder motivatie, inzet en strijd pakken we geen punten.

  Een nederlaag tegen AZ is goed mogelijk, het is een sterke tegenstander, maar over ons heen laten lopen zoals tegen de Graafschap mag dit seizoen niet meer gebeuren.

  3

  1
 • Babosje
  6 februari, 2019 - 16:55

  Dat is wishful thinking Chris!
  Zie het eerder gaan zoals Sjef zegt.
  Verwacht niet re veel van NAC op het moment!
  Enige wat wij kunnen doen is achter het team gaan staan!
  Weer!

  1

  1
 • Chris W.M.
  6 februari, 2019 - 16:58

  @Babosje

  Wil er alleen maar mee aangeven dat Brood er behoorlijk goed opstaat bij de aandeelhouders, getuige ook dit stukje uit DeStem;

  https://www.bndestem.nl/nac/nac-grijpt-opnieuw-mis-bij-ruud-brood~a9a8e2ee/

  Natuurlijk, tot op heden is hij niet ingegaan op de aanbiedingen vanuit NAC. Maar kan me zo voorstellen dat de aandeelhouders, als ze hem echt zo graag willen, hem een aanbod zouden doen die hij niet kan weigeren.

  4

  4
 • Ivo
  6 februari, 2019 - 16:58

  @Los Pollos

  Van der Gaag maakt sinds de winterstop een gelaten, verslagen indruk.
  Nou is hij sowieso al vrij rustig, maar dat past niet bij NAC. Dat past niet bij deze situatie.
  Het is alle hens aan dek.

  Vreven ging voorop in de strijd, en dat ging soms fout, maar het bracht ook veel. Spelers werden feller. Ik mis dat dit seizoen, de wil om ieder duel te winnen. Je eigen fouten corrigeren. Niemand laten lopen. Voor elkaar werken. Elkaar opstoken. Het team heeft geen leiders, niet op het veld en niet ernaast. En dat merk je iedere wedstrijd.

  10

  2
 • Los Pollos Hermanos
  6 februari, 2019 - 17:09

  Het ontslag van vd Gaag af laten hangen van een wedstrijd tegen 1 van de best voetballende ploegen van Nederland, zou een nieuw brevet van onkunde betekenen in de toch al niet summiere opeenstapeling van fouten van ons bestuur.

  En wat moeten we dan? Wie wordt het volgende slachtoffer in onze moordkuil van trainers? Over wie gaan we einde van het seizoen dan weer roepen dat ook hij er niets van begrijpt? U mag het zeggen. Maar ik denk dat de meeste trainers vd Gaag heel hoog hebben zitten en ook die praten onderling over hun werk. Net als u en ik. NAC is bezig zichzelf te verstikken. Als we zo doorgaan, mogen we straks God op de blote knieën danken dat er nog iemand met enig voetbalvernuft onze kant op wil komen. En dan denken we weer met weemoed terug aan, afin, u begrijpt mijn punt.

  11

  6
 • gedoe
  6 februari, 2019 - 17:09

  Op zulke momenten ben ik altijd blij dat Van Flieger er is om de zaken te duiden.
  En dat zeg ik zonder ironie.

  21

  6
 • Tonneke
  6 februari, 2019 - 17:19

  Ik ben jammer genoeg nog niet benaderd ……. ik zou het met liefde en plezier gaan doen!!!!

  10

  3
 • Dun Diëe
  6 februari, 2019 - 17:35

  Los Pollos Hermanos, “Als we zo doorgaan, mogen we straks God op de blote knieën danken dat er nog iemand met enig voetbalvernuft onze kant op wil komen. ” die periode hebben we al een keer gehad met Karelse en Gudelj aan het roer. Prima kerels, club iconen maar niet geschikt als hoofdcoach, en ze werden enkel aangesteld bij gebrek aan beter. Ik ben bang dat er weer zo’n nieuwe periode gaat aanbreken. Wie wil hier nu instappen?

  9

  0
 • willem 4,5
  6 februari, 2019 - 17:38

  Al verschillende malen gelezen dat Ruud Brood zou moeten komen en dé grote redder van NAC zou zijn, zou niet weten waarom dat wél een succes zou zijn, is nergens op gebaseerd!

  6

  1
 • DunErwt
  6 februari, 2019 - 17:44

  @willem4,5

  Wie dan wel?
  Nogal makkelijk roepen zo wat je doet

  2

  2
 • Da Pope
  6 februari, 2019 - 17:45

  @Von Flieger

  Welkom terug. Toch weer een nieuwe ingang gevonden 😊 Ik maak me niet heel druk om de verwijten aan ons adres. Dat we kennis tekortkomen weet ik, want dat heb ik je tijden geleden zelf in een bericht buiten deze site gezegd. Ik heb je daarna gevraagd ons te introduceren bij de aandeelhouders, aangezien jij wel over de contacten beschikte. Je wilde dat niet en verwees ons door naar Justin. Daar is uiteindelijk het interview met Rob van Weelde uit gekomen.

  Ik heb je toen óók uitgelegd wat het gebrek aan kennis betekent voor onze nieuwsvoorziening. Ik zal voor de volledigheid mijn reactie van destijds delen. Dan krijgen mensen het complete plaatje mee:

  “Ik snap de kritiek op ons echt wel. Inhoudelijk is er niks mis met wat je zegt. Punt is dat we simpelweg onvoldoende zicht hebben op wat er binnen de club gebeurt. Gebrek aan contacten, denk ik. Daarnaast ontberen we financiële kennis om een gefundeerd oordeel te kunnen geven over veel van de zakelijke keuzes van NAC. We beoordelen het handelen van NAC op wat we zien en wat we weten. Daar zit vaak een kennislacune. Je noemt ons daarom meer dan eens slippendragers of vriendjes van de club. Voor mij suggereert dat het doelbewust negeren van negatieve zaken en het extra aandacht vestigen op positieve zaken. Dat vond en vind ik geen juiste weergave van de werkelijkheid. Als ik dingen niet of niet zeker weet of er geen verstand van heb, zwijg ik erover. Ik ben me bewust van het feit dat we daardoor soms scherpte missen, dingen te laat zien of te mild zijn. Dat is echter geen onwil.

  We zijn door de jaren heen gegroeid van een kneuterig kutsiteje naar wat we vandaag de dag zijn. Voor mij hoort daar een bepaalde verantwoordelijkheid bij. Het is nooit een doel geweest, maar we hebben een invloed op de publieke opinie. Dan wil ik staan achter wat ik zeg. Dat kan ik vaak niet op de onderdelen die jij vaak aanstipt. Ik en mijn collega’s zitten daarvoor gewoon vaak te ver van het vuur.

  Daarnaast speelt mee dat we op een aantal andere punten gewoon van mening verschillen. Je denkt anders over sommige dingen dan ik. Dat is prima. Ik heb nooit een probleem met een verschil van mening gehad.

  Je stijl maakt een dialoog alleen lastig. Je kiest vaak voor de monoloog. Ik heb al honderden keren gedacht: als je nu het harde op de man spelen schrapt, je sec beperkt tot de inhoud en onderdelen in een reactie op anderen toelicht, dan ben je veel invloedrijker.

  Je stijl leidt af van de inhoud van wat je zegt. En omdat je nooit direct op anderen reageert, roep je wrevel op. Daarmee heb je een sterk negatieve invloed op de discussie en de sfeer. Het gaat over jou als persoon, in plaats van over het inhoudelijke onderwerp van gesprek. Dát is voor mij een van de hoofdredenen je van de site te weren. Je kaapt de discussie en wordt zelf het onderwerp van gesprek. Dat is dodelijk voor onze community. Mensen worden agressief of haken af. Dat kan ik niet toelaten, omdat de reacties de kern van onze site zijn. Ik móet dat wel managen, want anders kan ik mijn site opdoeken.

  Het is niet voor niets dat ik je al vaker uitgenodigd heb voor bijvoorbeeld een interview. In mijn ideale wereld leg je in een langer stuk je mening uit en beantwoord je in de reacties de vragen die dat oproept. Bij voorkeur zakelijk, zonder bijnamen of onvriendelijke aanspreekvormen voor individuen. Dialoog, wederzijds respect, hard op de inhoud en zacht op de persoon.

  Als laatste punt: ik kan best prima tegen kritiek. Ik ben niet onfeilbaar, verre van zelfs. Ik trek alleen de grens, wanneer mijn geloofwaardigheid of integriteit in twijfel wordt getrokken op basis van oneigenlijke argumenten. We kennen elkaar niet persoonlijk en daarom voelt het vaak unfair als je me dingen verwijt zonder mijn eigenlijke motieven te kennen. Ik zal zo eerlijk zijn om te erkennen dat dat meer dan eens heeft meegespeeld bij het geven van een ban.”

  48

  11
 • 10Diego
  6 februari, 2019 - 17:50

  Dus er was een mondelnge overeenkomst, dus is er sprake van contractbreuk en kun je nakoming of schadevergoeding eisen.

  Maar goed als je het bestuur dat zat te slapen toen Mommersaan het frauderen was niet najaagt, zullen ze het nu ook niet doen.

  Wat is het probleem als iemand in Naarden blijft wonen? Slaap 2 nachten in de week in Breda en maak 3 lange dagen en reis de andere dagen om de file heen. Kan nooit het argument zijn.

  Zet Cor v Rooij maar 2 jaar op de stoel van AD, heeft volgens mij zijn tent verkocht en kan dat prima.

  3

  2
 • Breda-Loyal
  6 februari, 2019 - 17:56

  @Los Pollos Hermanos

  Laten we nou niet AZ de hemel inprijsen !

  Die spelen idd mooi en goed voetbal , maar zelfs dat kan je kapot maken.

  Helaas moet NAC vrijdag maar zien te volhouden , deze ploeg is niet in staat erop te klappen en strijd te leveren

  AZ gaat er gwn zo ervoor zorgen dat als NAC op wilt bouwen ze de eerste de beste die over de middenlijn is word omsingeld met 3 man.

  Het enige wat NAC kan doen is de bal de hoek inpompen en hopen dat het goed valt

  1

  2
 • De wijze uit het Oosten
  6 februari, 2019 - 18:04

  AZ gaat volledig voor de bekerfinale> geen blessures/kaarten
  +
  De trainer J vd Brom heeft al getekend bij Utrecht> is niet meer scherp
  =
  3 punten voor NAC !!!!!

  Hup NAC

  3

  5
 • 10Diego
  6 februari, 2019 - 18:06

  Ook een niet scherp AZ is te sterk voor een inspiratie- en stuurloos NAC

  3

  2
 • Lamington
  6 februari, 2019 - 18:12

  Met Los Pollos eens. En ook de Ulvenhoutse bankbuddy heeft in veel dingen gelijk.

  8

  4
 • D’n Portugees
  6 februari, 2019 - 18:15

  Laat ik ook heel duidelijk zijn over één ding: Mitchel van de Gaag op dit moment de wacht aanzeggen zou echt het allergrootste brevet van onvermogen zijn. Als ie zelf op zou stappen, dan zou ik daar overigens alle begrip voor hebben. En dit is nadrukkelijk géén opmerking in de obligate categorie “alle vertrouwen in de kootsj”!

  3

  3
 • willem 4,5
  6 februari, 2019 - 18:18

  @DenErwt. Zou het niet weten, geen enkele trainer is een garantie voor succes. Een trainer van formaat steekt zijn hoofd niet in dit wespennest wat NAC heet!

  1

  2
 • Zagge
  6 februari, 2019 - 18:19

  En wederom geen communicatie vanuit NAC zelf…

  Als het bestuurlijk en sportief zo onrustig is dan wil je toch alle steun en vertrouwen van je klanten? Oftewel dan informeer je je klanten toch beter en meer dan ooit? Ik vind het ecbt ongelooflijk dat NAC zo weinig to niets aan berichtgeving doet. Als BnDestem gelijk heeft dan kan je toch zelf wel even duidelijkheid verschaffen? Dat haalt een hoop speculaties en gezeik om je heen weg.

  Als je steun en vertrouwen wil van je achterban neem ze dan serieus en communcieer met ze. Helder en duidelijk. Dan hebben bndestem enz ook minder onrust te zaaien.

  Ps. Vraag me nog steeds af hoe is het is met de zwaar onderkoelde relayie met City.. AD? BNDESTEM komr er nog een vervolg op het onrustbommetje?

  14

  2
 • 10Diego
  6 februari, 2019 - 18:28

  @dapope, mijn complimenten voor je inhoudelijk sterke reactie op Hans Deelen.

  (Ik ben niet echt objectief naar Deelen, ik heb een bloed hekel aan banken en hun arrogante loonslaven. Menen ondernemers te moeten zeggen hoe zij dienen te handelen maar omdat ze zelf de ballen of kennis niet hebben te ondernemen werken ze voor een bank ( semi ambtenaren) en gedragen ze zich al betweters, veelal met de kennis achteraf. En achteraf is mooi wonen en kijk je een Zwitserse koe in haar reet.)

  9

  6
 • Dutchbird
  6 februari, 2019 - 18:28

  @Da Pope
  Maak je niet druk om Flieger. Dat is een langspeelplaat die al jaren terugspringt in de zelfde groef en vervolgens wederom zijn vaste deuntje speelt. Als hij kritiek heeft op Gielen en de grote drie ben ik het overigens vaak met hem eens. Dat zie je nu ook weer met de soap rond die Ajax/Rabo/reclamebordverkoper. Die mag van zijn vrouw niet in het Bredase wespennest stappen en dus noemen we het privé omstandigheden. Dat zo’n Gielen dit lekker laat gebeuren zegt alles over onze RvC voorzitter (ofwel voorzitter van NAC). Hij staat wederom voor paal en blijft toch lekker in het pluche zitten. Je ziet de spelers denken: “met zo’n opperhoofd gaat NAC het niet redden” en gaan vervolgens zichzelf naar zijn voorbeeld als slapjanus gedragen. Zo’n Muhren lijkt sprekend op Gielen.

  Waar het bij Flieg steeds fout gaat zijn de pogingen die hij onderneemt om de aandeelhouders te motiveren tot het afstand doen van hun aandelen. Waarschijnlijk denkt Flieg dat dit gaat lukken als je die heren voortdurend schoffeert. Ik heb echter nog nooit een aandeelhouder zijn aandelen zien inleveren omdat hij door de buitenwacht voor van alles en nog wat werd uitgemaakt.

  Als je geen strategie hebt om de aandelen over te nemen heeft het ook geen zin om allerlei plannen te bedenken en geschikte directiekandidaten te zoeken. Daarbij valt overigens op dat Fllieg steeds minder vaak man en paard durft te noemen als het gaat over goede kandidaten uit zijn netwerk. Sterke mannen die Gielen, Goetzee en Smulders kunnen opvolgen. Ik vrees dat ook zijn netwerk de pensioen gerechtigde leeftijd nadert.

  13

  3
 • D’n Portugees
  6 februari, 2019 - 18:40

  @dutchbird Zou dat wellicht zo zijn omdat kandidaten uit de stal-Hbd bij voorbaat worden kaltgestellt? Overigens noemt hij een kandidaat dermate impliciet, dat het voor een ieder die maar een beetje thuis is in het Nac’se volledig duidelijk is over wie hij het heeft. Sterker nog: ik denk dat hij nog nooit iemand zo duidelijk heeft genoemd.

  5

  2
 • Vriendjespolitiek
  6 februari, 2019 - 18:49

  Als ik zo eens reakties lees
  over de aandeelhouders,en hoe geweldig ze wel niet zijn dat ze de club gered hebben.

  Is mijn vraag?

  Wat hebben ze daarna nog meer gebracht?

  We zijn inmiddels weer een aantal jaren verder,maar we zakken steeds verder in het drijfzand.

  Gaan we kant van mommers weer op,want die werd door sommigen ook heilig verklaard destijds.

  Hoop van niet maar het lijkt onderhand wel een trend te worden binnen de club.

  7

  2
 • Zagge
  6 februari, 2019 - 18:56

  @daPope en Von Flierger

  Ik hoop echt dat wat DaPope voorstelt een keer gaat gebeuren. Gewoon constructief je visie en mening en dan ruimte voor sitebezoekers om er vragen over te stellen. Ik neem al heel lang reacties van Von flieger serieus het is alleen altijd zo lastig en vermoeiend om de herhaalmodus richting onetierboar enz eruit te filteren. Waarbij ik overigen vaak wel kan genieten van het vindingrijke taalgebruik. DaPope hulde voor de berichtgeving hoe jullie erin staan en wat jullie kunnen. Mijn opmerking mbt het vaak plaatsen van een ogenschijnlijk nonbericht vrij kort na een in de fik staand topic zie ik nu dan ook als zijnde toeval.

  5

  4
 • Los Pollos Hermanos
  6 februari, 2019 - 19:03

  DaPope, mooie reactie. Duidelijk uiteengezet en to the point.

  Anderzijds, je kunt over onze Zwitserse vriend vinden wat je wilt, hij komt wel vaak met de feiten op de proppen. Het is alleen jammer dat hij iedere keer weer vervalt in hetzelfde riedeltje. Er zit, zoals bekend, nogal wat oud zeer bij onze BD en hij laat het niet na dit overal te ventileren. Maakt dit hem verder geen persoon om rekening mee te houden? Nee, dat vind ik niet. Want feiten zijn feiten en daarmee bombardeert hij dit forum op niet misverstaande wijze. Ik kan dat wel waarderen. Hoe warm het is in China of aan de costa’s interesseert mij ook vrij weinig, maar dat nemen we dan maar voor lief, niet?

  Al met al is er hier nu wel een zeer interessante discussie gaande. Iedereen lijkt er wel een eitje over te willen leggen. Hopelijk wordt dat voortgezet, zonder rancune en vingertjes wijzen.

  Rest mij nog u allen een fijne avond te wensen.

  Hup NAC

  13

  6
 • Breda1965
  6 februari, 2019 - 19:14

  Zo,wa kunne jullie ouwehoeren zeg

  17

  0
 • 076
  6 februari, 2019 - 19:42

  @ Portugees

  Zijn broer vermoedelijk. Of toch weer JWvD.

  5

  3
 • ome cor
  6 februari, 2019 - 19:54

  Ik vind de reactie van Da Pope op Van Flieg keurig en helder.
  Het is jammer dat Flieg niet de ballen heeft om uit de monoloog te stappen en gewoon man en paard durft te noemen. Ja, de man en het (zwarte) schaap dat durft ie wel, maar verder dan dat gaat het meestal niet.
  Laat dan eens een visie los van hoe het wel zou moeten.
  Ook al krijg je nooit 19000 neuzen dezelfde kant op, dat hoeft ook niet, maar als jij het allemaal zoveel beter weet dan zul je vast een grote meerderheid van ons kunnen boeien met jouw verhaal over hoe het wel moet.

  6

  8
 • D’n Portugees
  6 februari, 2019 - 20:26

  Een van de actuele problemen van Hbd is dat ie voortdurend geband is / wordt. Hij kan daardoor het merendeel van de overige postings niet lezen en als kans heeft, spuit hij dus zijn gal. Zo ook nu: na zijn laatste bericht is ie weer compleet geband en hij had reactie van Da Pope dus ook nog niet kunnen lezen. Kom op mannen, wij zijn toch zo Bourgondisch en dwars? Laat Hbd dan gewoon toe. En lees zijn verhalen wel of niet, al naar gelang je daar wel of geen goesting toe hebt.

  18

  10
 • Da Pope
  6 februari, 2019 - 20:32

  @D’n Portugees

  Onzin. Hij is vandaag helemaal niet geband. Daarbij heb ik in mijn eerdere reactie de grenzen al aangegeven. Zolang Von Flieger zich gedraagt, is ie welkom. Als hij zich niet aan onze grenzen houdt, sluiten we de deur voor hem.

  10

  6
 • Spion
  6 februari, 2019 - 20:40

  Mooi verwoord Da Pope, ik zou ook wel eens willen weten wat de beweegredenen van flieger zijn. Hopelijk gaat hij nog eens op je uitnodiging in en komen we meer aan de weet.

  4

  2
 • D’n Portugees
  6 februari, 2019 - 20:40

  @ Da Pope Het spijt mij dat ik dan fake-news verspreid. Je zou me inmiddels beter moeten kennen, dat doe ik niet. Ik heb dat overigens van Hbd zelf: “Ben weer offline geband (…). Kan de reacties op de knuppel in het hoenderhok helaas niet meer meemaken. En dan krijg je van de redactie het verwijt dat je niet op anderen reageert”. En ik: “Heb je reactie op Da Pope kunnen lezen?” Reactie: “Nee, wat zegt (…)?”. Daar zit geen woord Russisch tussen toch?

  4

  7
 • D’n Portugees
  6 februari, 2019 - 20:41

  Verbeter: reactie VAN Da Pope.

  1

  3
 • Badeend
  6 februari, 2019 - 20:44

  Mooie discussies/monologen wel hier. Wat dat betreft is het niveau van deze site in de afgelopen 10 jaar precies de andere kant op ontwikkeld als het niveau van NAC – op voetbal- en organisatorisch gebied.

  Óók hier blijven er echter vooringenomen schreeuwers die met onwaarheden, aannames en simpele lulkoek blijven strooien. Voorbeelden te over, waaronder het zogenaamde “feit” dat NAC er voor kiest om niets te doen. Of de briljante sponsoringeving dat het vernoemen van de wedstrijdbal wel eens de financiële redding van NAC kon zijn (ding dong de wedstrijdbal werd aan de Beatrixstraat al gesponsord).

  Een mooie is ook dat het ontslag van VDG niet van de wedstrijd tegen AZ af zou moeten mogen hangen. Het is al het gehele seizoen los zand, zonder heldere tactiek en speelwijze op het veld en het wordt alleen maar erger – en dan zou je niet naar een wedstrijd tegen AZ mogen kijken om maatregelen te nemen? Wat een lulkoek. Natuurlijk is het zo dat je het niet van het resultaat af zou mogen laten hangen – als NAC keihard werkt en vecht en met een écht idee speelt en dan nog met 0-3 de boot in gaat, moet je VDG inderdaad niet direct ontslaan. Maar als we wederom dezelfde slappe, ongeïnteresseerde en ongeorganiseerde kutzooi voorgeschoteld krijgen – dan is het voor het voortbestaan van NAC (in de Eredivisie) wellicht “best slim” om een trainer voor de groep te zetten die het wél op de rails krijgt.

  Begrijp me niet verkeerd, ik heb VDG hoog zitten en zou heg absoluut een verkeerde beslissing vinden om hem in de komende weken ‘weg te sturen’. Maar er moet wél iets gebeuren op korte termijn rond de staf/selectie. Anders ben je inderdaad al gedegradeerd.

  Verder vind ik persoonlijk het gesprek “eisen” met De Grote Drie nergens op slaan en vraag ik me af wat voor zin het nu heeft. Wel veelzeggend dat door alle serieuze geledingen én de supporters Joost Gielen niet eens wordt overwogen als een gesprekspartner. Ophoepelen met die kerel als hij inderdaad niets toevoegt.

  Maar dat kan ik alleen van buitenaf beoordelen. Het enige wat mij écht rest is zaterdag mijn keel schor schreeuwen. Hup NAC.

  5

  7
 • Da Pope
  6 februari, 2019 - 20:46

  @D’n Portugees

  Als hij hetzelfde IP-adres als daarstraks gebruikt, kan hij gewoon op de site. Er is eergisteren voor het laatst iemand geband en dat was een Tilburger.

  10

  5
 • Badeend
  6 februari, 2019 - 20:50

  Portugees, dat is toch echt de schuld van Hans Deelen zelf. Op de man spelen, aannames promoveren tot “feiten” en vervolgens gaan huilen dat hij zijn zin niet krijgt. Gadverdamme. Ik heb er een van drie rondlopen die meer volwassen trekjes heeft. En kom toch astemblieft niet met de onzin aan dat hij niet kan reageren op anderen “omdat hij voortdurend geband wordt”. Hij heeft kansen genoeg gehad – en niet gegrepen.

  10

  4
 • JeePee
  6 februari, 2019 - 20:59

  Van der Aat tsja, dat bleef ook veel te lang stil. Ik had het in ieder geval ook niet meer verwacht. Als je echt een goede match hebt zie je eerst op NAC.nl dat ie getekend heeft en hoor je daarna van 2 zijden hetzelfde toelichtende verhaal. Tot die tijd hoop ik toch wel degelijk dat Edelenbos en Gilissen bezig zijn met scenario’s voor KKD en stadionkeuzes

  Verder hoop ik vooral dat er snel een breder en zichtbaar front gemaakt wordt binnen de leiding van NAC, richting de toekomst. Zodat MvdG niet zielloos allen blijft staan vrijdag. Buiten Piair op zondag bij oom Tom blijft het oorverdovend stil.

  1

  1
 • Buurman
  6 februari, 2019 - 21:01

  Veel interessante reacties gelezen. In veel reacties zit niet alleen emotie maar ook dikwijls “ oud zeer.” Laten we hopen dat er tegen az een team staat dat er voor knokt. Want dan blijft van der Gaag binnen boord. Iedereen ziet het liefst dat NAC zich herstelt onder leiding van van der Gaag. Van de andere kant mogen wedstrijden zoals tegen w2 en graafschap uit niet meer gebeuren. Dat had met kwaliteit te maken , maar veel meer nog met een gebrek aan inzet , geen vertrouwen , geen deugdelijke tactiek en niet ingrijpen als het moet. En dan moet je echt bij de trainers zijn. Kortom ; tegen az moet er wel geknokt worden en dan gaan wij er met een vol stadion achter staan. Winnen wordt moeilijk, al is het niet onmogelijk , maar minstens moet NAC er een wedstrijd van maken. De enige manier om allemaal er weer vertrouwen in te krijgen. We zijn zeker nog niet gedegradeerd. Praat elkaar dat astemblieft niet aan. Een club waarvan de roots op de Gasthuisvelden liggen vecht tot zijn laatste snik !

  12

  2
 • D’n Portugees
  6 februari, 2019 - 21:04

  Ik ben nogal van de discussie. Ik vind dat mooi ėn meestal ook heel nuttig. Discussie, prikkelen leidt vaak ergens toe. Zelfs met de meest eikelige, klootzakkerige dropveters die ik ken.

  Daarom heb ik al die jaren ook zo’n lol gehad in DROL en nu gelukkig ook hier. Ik heb al eerder dikke complimenten gegeven voor hoe deze site uiteindelijk is gegroeid.

  En de (en dat heb ik ook al vaak beaamd) langspeelplaat van Von Flieger blijft wel eens hangen en zijn stijl is ook vaak niet de mijne.

  Maar – en daar gaat het om – in de kern heeft hij vaak gelijk, al kost het velen grote moeite dat toe te geven.

  Okay, ik hou er verder over op. Van Flieger kon vanmiddag even via WiFi van ander iets posten, maar is verder kennelijk zo’n beetje overal geband, vooral via al z’n eigen IP-adressen. Zo begrijp ik het van hem.

  9

  3
 • Dromer
  6 februari, 2019 - 21:13

  Feit: NAC is op dit moment zowel sportief als in de leiding een zwalkend en dolend schip. Stuurloos? Daar kunnen weinig mensen een antwoord op geven. Immers wie van ons weet precies wat er allemaal gaande is. Een ander feit: wij zijn allemaal erg teleurgesteld in de resultaten. Die zijn bedroevend maar waardoor is voor niemand helemaal duidelijk.
  Onze club heeft het heel zwaar. Veel mensen mopperen en terecht.
  Wat is de oplossing? Ben bang dat niemand dat weet op het moment en dat leidt dan ook weer tot onrust en afgeven op elkaar. Dit gaat zeker niet bijdragen aan de oplossing.

  2

  2
 • Irene
  6 februari, 2019 - 21:29

  Los Pollos Hermanos,

  Naar aanleiding van bovenstaande ingezonden stuk(ken). had ik gedacht, toch eens aandachtig doornemen wat u mogelijk nog meer heeft ingezonden. Tja het zal een vlugge lezer mogelijk niet opvallen, maar u spreekt zich herhaaldelijk op bepaalde onderdelen tegen, ook in andere ingezonden stukken. Behoorlijk wat. Let daar a.u.b. een beetje op in de toekomst. De meeste mensen laten het gaan voor wat het is, maar je slaat onbewust een modderfiguur. Dat zou ik jammer vinden voor u, gezien uw meer dan goede bedoelingen met NAC-Breda. Nogmaals succes!

  7

  5
 • Zagge
  6 februari, 2019 - 21:50

  – Ervaren persoonlijkheid als coach naast vd Gaag aanstellen tot aan einde seizoen.
  – nu al overnamekandidaten zoeken
  – overnameplan opstellen en voorleggen aan belanghebbenden
  – laat het stadionaankoop verhaal tijdelijk rusten. Het kan een eventuele overname alleen maar lastiger maken (vraag meer tijd aan de gemeente met toelichting situatie en plannen). Beter het stadion in zijn geheel in een overnamedeal aan te bieden dan nu een gekunsteld 2/3 eigenaarschap met meerdere partijen.
  – kaf van het koren scheiden. Vaste spelersgroep selecteren die er echt voor willen gaan en daarmee volle bak er tegenaan
  – betere communcicatie. Oftewel laat de persvoorlichter..(hebben we die?) En wat meer naar buiten communiceren.

  Zomaar wat suggesties want het is rust bij barcelona real.

  Ps. Ik verneem het graag als mijn suggesties helemaal niet kunnen of nergens op slaan. Ook dat zorgt voor duidelijkheid.

  3

  4
 • jvt
  6 februari, 2019 - 22:06

  Mooi die emotie, slecht het eindresultaat.
  Waar Flieger absoluut gelijk in heeft is dat nu bijna iedereen WEL ziet dat het beleid en de uitvoering knudde is. Jammer dat velen zo’n blind vertrouwen hadden in het verwoestende beleid van de afgelopen 5 – 7 jaar na vertrek van onze Ernie.

  Jvt werd steeds bekritiseerd. De ene aankoop was ongezien een nog mooiere versterking dan de andere. De ene ideale opstelling na de andere verscheen hier, zelfs zonder enige training te zien! Een leger ‘kenners’ komt hier dagelijks voorbij en diegene die het voor het zeggen hebben falen in het kwadraat. Het begint bij aandeelhouders en een geslepen ambitievolle verstand en netwerk hebbende commissarissen.

  Jvt heeft al zo vaak aangegeven hoe het voetbaltechnisch wel moet en ik herhaal er twee;
  1. een trainer ex-international, met passie en die spelers echt beter maakt, en gaat voor een topsportklimaat, en dat betekent helaas afscheid nemen van de huidige staf.
  2. een kern van 18 goede spelers van beter nivo. Als je de trainer van De Graafschap goed beluisterd hebt tijdens VI deze week dan zei hij precies hetzelfde. Een paar sterhouders die 300k per jaar verdienen en daarom heen zo’n 15 spelers en klaar. Al dat investeren in de jeugd is prima voor de clubs die ze doodleuk voor je komen ophalen als er eentje dreigt door te breken. Dan krijg je een fooi van 15k. Al die 33 spelers van C kwaliteit. Wat koop je ervoor? Maakt dat je trainingen beter? Krijg je daar meer tevreden medewerkers door? Gana wij naar Helmond Sport om daar onze ” jongens te zien. Dacht het niet, ja volgend seizoen.

  Het is tijd dat we weer de TROTS en niet het lachertje van Breda worden. Actie!

  26

  14
 • 7Hills
  6 februari, 2019 - 22:21

  Ik wantrouw iedereen die over zichzelf in de derde persoon praat. Dat tekent de ware narcist.

  26

  3
 • kopspion
  6 februari, 2019 - 23:05

  Jvt is ikke-ikke-ikke
  de rest kan stikke

  9

  3
 • Vreven4president
  7 februari, 2019 - 06:41

  @ Losse Polsos

  Neem jezelf toch niet te serieus joh. Dat deed ik ook niet toen ik een reactie schreef op je betoog. Het was met een knipoog bedoeld, want inderdaad ik ken je niet. Wellicht ben je heel goed met vrouwen en was je eerste bestuursfunctie wel bij Dolle Mina.

  En blijkbaar heb jij meer ervaring met mevrouw Edelenbos. Maar om die wijsheid op deze wijze op de persoon af te ventileren, zonder kans op wederhoor en situatieschets, brengt mij persoonlijk in twijfel over de correctheid in dezen. Ik waardeer je inbreng, maar nog meer waardeer ik de vrouwen op deze aarde. Zij hebben ons alles gebracht waar wij zo naar verlangen, zonder dat wij het ook maar op enige wijze verdiend hebben. Dus f*ck de bh en hup NAC!

  6

  0
 • Badeend
  7 februari, 2019 - 06:48

  Overigens, over die Van der Aat – ik denk dat we niet rouwig hoeven te zijn dat dat niet doorgaat. Lijkt me een luchtfietser die malafide praktijken niet schuwt én geen ZAK heeft met NAC. Dat er gekeken wordt naar een andere categorie bestuurders dan het ouwejongenskrentenbroodkliekje is dan weer wél positief. Wanneer is de evaluatie van de RvC?

  Overigens, het failliet van de huidige structuur en het losse zand op het veld betekenen wat mij betreft NIET dat Justin Goetzee (1) totaal incapabel is of (2) slecht werk heeft geleverd. Eerder het tegenovergestelde als je ziet in welke situatie hij moest werken. Dat oa Hans Deelen een andere conclusie trekt, is zijn eigen verantwoordelijkheid, en vooral jammer.

  6

  2
 • Pietjebel
  7 februari, 2019 - 06:55

  Gewoon nog ff geduld

  25 januari 2020 is het jaar van de rat dan komt alles goed

  6

  0
 • 10Diego
  7 februari, 2019 - 09:04

  Gelukkig is JVT heel tevreden over JVT. Pfff

  1

  1
 • van Flieger
  7 februari, 2019 - 10:39

  Even een reactie op de Paus die zich meer gedraagt als kapelaan. Een hypocriete kapelaan welteverstaan. Het is mijn site dus ik bepaal wie er op mag en wie wat mag zeggen. Dit is in het klein ook de reactie van van Aalst: het is mijn club dus ik bepaal wat er gebeurt. En vervolgens gebeurt alles in achterkamertjes en weet niemand meer wat er precies aan de hand is. En dat willen zij graag zo houden.

  Is de club daar beter van geworden ? Is de site beter geworden door het muilkorven van NACmensen en het doorjuichen van kruimelaars, leugenaars en regelrechte bedreigers? Wat wil je daarmee bereiken ? One happy community waarbij iedereen elkaar de hele tijd veren in de reet steekt?

  In plaats van blij te zijn dat er een bepaald kaliber op de site komt en reageert ga je je klanten schofferen en tegenwerken.

  9

  6
 • DunErwt
  7 februari, 2019 - 10:57

  @pietjebel

  Kampioen van de KKD?

  0

  1
 • NAC4Ever
  7 februari, 2019 - 10:59

  @Van Flieger

  Da Pope zegt niet dat je je mening niet mag uiten. Maar juist meer zou kunnen toelichten, door in te gaan op vragen. Hij heeft je zelfs uitgenodigd voor een interview.
  Er is alleen kritiek op hoe je je mening steeds uit.

  Ik ben het persoonlijk vaak niet met je eens. Maar vind wel dat er ruimte moet zijn voor ieder zijn mening. (En dus ook voor een mening over een mening). Alleen die langspeelplaat…..(zucht).

  7

  0
 • van Flieger
  7 februari, 2019 - 11:10

  Reageren op mafkezen die zelf niets bijdragen en met een duidelijke agenda de boel proberen af te leiden ? Reageren op beledigingen en bedreigingen ? Van Flieg verwijten niet te reageren terwijl je net zelf het 50e (jazeker!) IP adres waar van Flieg ooit vanaf reageerde weer in de block hebt gezet (van airportlounges tot hotels wereldwijd) ? Schei uit zeg.

  Dit lijkt allemaal op een enorme identiteitscrisis. Wie staat voor de NAC waarden tegendraads, bourgondisch, 24×7 NOAD wordt uitgekotst en tegengewerkt. Verschillende keren zijn ze uitgenodigd, niet eens een reactie.

  6

  5
 • Da Pope
  7 februari, 2019 - 12:02

  @van Flieger

  Uiteindelijk voelt een discussie met jou altijd als tegen een muur praten. Ik heb het al talloze malen op talloze verschillende manieren uitgelegd. Je kent de door ons gestelde grenzen. Het is aan jou wat je daarmee doet. In the end beslis je zelf of je geband wordt of niet.

  5

  4
 • F8Hipster
  7 februari, 2019 - 12:03

  @Flieg Hebt momenteel gewoon geen ban. (anders zou je niet kunnen reageren) hoewel ik het persoonlijk liefst anders had gezien. Je laatste 2 reacties bevestigen overigens het verhaal van Da Pope. Het gaat (weer) niet over de inhoud maar over “Kijk een naar het niveau van Flieg en je moet maar vereerd zijn dat ik op jullie nederige paginatje wil komen”.

  4

  3
 • van Flieger
  7 februari, 2019 - 12:30

  Van Flieg gleichschalten met de eerste de beste Tilburger die hier zit te kruiktrollen ? Ga je kapotschamen zeg. Groeten uit het Savoy in Zurich.

  2

  4
 • NAC4Ever
  7 februari, 2019 - 13:26

  @Van Flieger
  Als je het hier niks vind, blijf dan weg. Niemand verplicht je hier te komen.

  3

  2
 • Theoden King
  7 februari, 2019 - 16:26

  Over kruiktrollen gesproken, ik moet zeggen dat ze het bij st2 al jaren een stuk beter voor elkaar hebben dan wij. Dreigende degradatie van de afgelopen seizoenen lijkt afgewend en zij blijken steeds in staat wèl de juiste spelers aan te trekken. VVV idem.

  Onze bestuurders hebben teveel en te grote blinde vlekken, zo lijkt het. In die zin eens met Flieger.

  4

  1
 • Dutchbird
  7 februari, 2019 - 18:07

  jvt vindt alles ruk op een uitzondering na en dat is jvt zelf.

  Bij hem vergeleken mag de mening van Flieg zelfs als genuanceerd en doordacht worden gekwalificeerd.

  3

  0
 • Ed
  7 februari, 2019 - 21:26

  Gert Jan Verbeek. Gewoon proberen !

  0

  3