Go to Top

Reageer Policy

Tof dat je onze site bezoekt en we vinden het nog toffer dat je wilt reageren op onze berichten. Helaas noodzaken sommige figuren ons tot een aantal maatregelen om alles in het gareel te houden. Daarom willen we wel graag dat je je aan een aantal regels en voorwaarden houdt.

Vrij reageren
We hebben er voor gekozen om de reactiemogelijkheid vrij te houden. Je hoeft niet in te loggen, maar slechts je (bij)naam en een e-mail adres in te voeren. Dat is een bewuste keuze. In het land van voetbalwebsites is dit met uitsterven bedreigd. Maar ja, we zijn NAC en dus tegendraads. Dat heeft een risico: er zijn mensen die zich niet weten te gedragen en onze site vervuilen. Dat brengt dus extra moderatie met zich mee, maar hey, het is voor het goede doel.

Moderatie
We doen het liever niet, maar we moeten wel modereren. Dat heeft dan weer te maken met wat hierboven staat. Onze moderators bepalen of een bericht echt niet kan, of dat het gewoon kan blijven staan. Er zijn verschillende reacties van de moderators mogelijk:

 1. De reactie wordt goedgekeurd en blijft staan
 2. De reactie wordt afgekeurd en verdwijnt van de site
 3. De reactie is niet goed en wordt aangepast
 4. De reactie is niet goed en wordt doorgestreept en voorzien van commentaar van de redactie
 5. De reactie is dusdanig dat die verdwijnt en dat de schrijver een ban voor de site krijgt

Wanneer is een reactie echt fout?
In eerste instantie is het simpel: gebruik gewoon je verstand en de normen van fatsoen. Maar we geven even wat voorbeelden, gewoon, om duidelijk te zijn:

 1. Scheldpartijen
 2. Bedreigingen
 3. Enge ziektes in een post
 4. Pogingen tot gewelddadige afspraken maken
 5. Berichten die er op gericht zijn een persoon of personen te schaden
 6. Volledig off topic berichten
 7. Onder diverse topics wordt door dezelfde persoon hetzelfde gepost
 8. Doorverkopen van kaarten is via onze site (en bij wet) verboden
 9. etc.

Kortom: reageer normaal op elkaar en op het topic en er is niks aan de hand. Zo houden we het ook gezellig. Als je een reactie goed of slecht vindt kan je ook simpelweg op een duimpje klikken onder de reactie om de schrijver te laten weten hoe je erover denkt. Mooi toch?

Wanneer is een reactie goed, terwijl ik vind van niet?
Ook dat is vrij simpel, maar ook hier een paar voorbeelden:

 1. Iemand heeft een andere mening dan jij en beschrijft die op een nette manier
 2. Je hebt gewoon een hekel aan iemand en wilt hem een oor aannaaien
 3. Iemand is fan van een andere club, maar reageert normaal op deze site
 4. etc.

Wat is verder nog reden tot een ban?
Buiten bovenstaande dingen: schrijven onder meerdere namen om je standpunt steviger te verdedigen vinden wij niet leuk. Eigen spelers affakkelen vinden wij ook niet leuk. Als supporters van een andere club langs komen om te zeiken op ons of onze club kunnen wij dat zeker niet waarderen. Zeiken om te zeiken (dat is een breed begrip) gaat je zeker makkelijk richting een ban brengen, hoewel we zeker zullen proberen om je op andere gedachten te brengen voordat we op de ban knop(pen) drukken.

MUWHAHA, ik ga gewoon achter een proxy zitten!
Succes daarmee. Kan je stiekem illegale porno downloaden

Nog meer?
Ja. We zijn een onafhankelijke site. We steken tijd en geld in deze hobby. Wij bepalen wat we plaatsen, hoe we het plaatsen en wanneer we iets plaatsen. We zijn heel blij met jullie input via mail, nieuwssubmit of contactformulier en met jullie commentaar via de reageeroptie. Maar wij zijn uiteindelijk nog steeds degenen met het laatste woord. Zie de “over ons” om in te schatten hoe wij zijn en wie wij zijn. Ga nooit vertellen hoe wij onze site moeten inrichten of moeten beheren. Dat bepalen wij uiteindelijk zelf. Je bent verder meer dan van harte welkom op ons digitale huis om te doen binnen onze (en vooral ook de wettelijke) regels wat je niet laten kan.

Dat is um. Happy commenting and use your common sense