Go to Top

Reminder: Fijn dat je wilt reageren, maar gedraag je wel fatsoenlijk

Reminder: Fijn dat je wilt reageren, maar gedraag je wel fatsoenlijk

De afgelopen tijd zien we steeds vaker opgefokte reacties, mensen die elkaar uitschelden en soms zelfs regelrechte bedreigingen. Daar zijn we behoorlijk klaar mee. De komende periode gaan we strenger modereren, sneller reacties verwijderen en (waar nodig) eerder bans uitdelen. Omdat wij daar eigenlijk ook niet op zitten te wachten, herinneren we jullie graag aan onze voorwaarden voor reacties. Als we het aan de voorkant oplossen, houden we het namelijk sowieso voor iedereen gezellig. 

Vrij reageren We hebben ervoor gekozen om de reactiemogelijkheid vrij te houden. Je hoeft niet in te loggen, maar slechts je (bij)naam en een e-mailadres in te voeren. Dat is een bewuste keuze. In het land van voetbalwebsites is dit met uitsterven bedreigd, maar wij geloven erg in een vrij podium voor discussie. Dat heeft wel een risico: ook vervelende mensen kunnen zonder veel obstakels reageren. Dat brengt dus extra moderatie met zich mee, maar eej, het is voor het goede doel.

Moderatie Iedereen kan helpen bij de moderatie. We hebben natuurlijk allereerst het systeem met de duimpjes, waarmee je kunt laten zien wat je van een reactie vindt. Daarnaast is er altijd een mogelijkheid contact met ons op te nemen. Als je ons wijst op een bepaalde reactie, zijn er verschillende reacties mogelijk:

 1. De reactie blijft staan
 2. De reactie verdwijnt van de site
 3. De reactie wordt (deels) aangepast
 4. De reactie wordt doorgehaald en voorzien van commentaar van de redactie
 5. De reactie wordt verwijderd en de schrijver krijgt een ban

Wanneer melden? Het is in basis niet heel complex: gebruik je gezond verstand en hanteer de algemeen geldende fatsoensnormen. Toch geven we wat voorbeelden, gewoon, om duidelijk te zijn:

 1. Scheldpartijen
 2. Bedreigingen
 3. Enge ziektes in een post
 4. Oproepen tot geweld
 5. Berichten gericht op het beschadigen van een persoon of personen
 6. Volledig off-topic berichten
 7. Onder diverse topics wordt door dezelfde persoon hetzelfde gepost

Kortom: reageer normaal op elkaar en op het topic en er is niks aan de hand.

Wanneer niet melden? Ook dat is vrij simpel, maar ook hier een paar voorbeelden:

 1. Iemand heeft een andere mening dan jij en beschrijft die op een nette manier
 2. Je hebt gewoon een hekel aan iemand en wilt hem een oor aannaaien
 3. Iemand is fan van een andere club, maar reageert normaal op deze site

Wat is verder nog reden tot een ban? Buiten bovengenoemde voorbeelden zijn er nog andere situaties, waarin wij kunnen besluiten een ban uit te delen. Omdat wij de kwaadsten niet zijn, geven we ook hier graag wat voorbeelden:

 1. Schrijven onder andermans nickname: Hoewel je je niet hoeft te registreren, hebben veel bezoekers een vaste nickname. We houden er niet van als je je doelbewust als iemand anders voordoet.
 2. Schrijven onder meerdere nicknames: Beetje hetzelfde idee. We houden er niet van als je je als iemand anders voordoet, dus ook niet als meerdere personen.
 3. Je bent supporter van een andere club en komt hier zieken: Ook als supporter van een andere club ben je, zoals eerder aangegeven, altijd welkom, maar gedraag je wel fatsoenlijk en respectvol.
 4. Zeiken om het zeiken en de discussie mijden: Het is soms heerlijk om even wat frustratie van je af te schrijven, maar er zijn grenzen. We houden niet van eindeloos azijnzeiken. Zeker niet als je daarbij de discussie met andere supporters mijdt. We zijn een discussieplatform, geen zeepkist voor eindeloze monologen.

Nog meer? Ja. We zijn en blijven een onafhankelijke site. We steken veel tijd en geld in deze hobby. Dat doen we met heel veel plezier, maar dat betekent wel dat wij bepalen wat we plaatsen, hoe we het plaatsen en wanneer we iets plaatsen. Jullie commentaar is meer dan welkom en waar mogelijk houden we er rekening mee, maar wij zijn uiteindelijk nog steeds degenen met het laatste woord. Zie de “over ons” om in te schatten hoe wij zijn en wie wij zijn. We zijn de afgelopen jaren gegroeid tot een groot en levendig online discussieplatform voor NAC-supporters waar iedereen welkom is. Dat willen we graag zo houden. We rekenen daarbij op jullie hulp. Reageer vriendelijk en fatsoenlijk, corrigeer elkaar en wijs ons op reacties, die niet door de beugel kunnen. Zo zorgen we er samen voor dat het hier gezellig blijft. Dat is ‘m. Hup NAC!

Bron: B-Side Rats

83 Reacties op "Reminder: Fijn dat je wilt reageren, maar gedraag je wel fatsoenlijk"

 • Sia
  4 december, 2017 - 11:01

  Een goede zaak. NAC staat ook voor gezelligheid en Brabantse gemoedelijkheid. Op Amsterdamse opgefoktheid zit ik niet te wachten. Ik woon in Amsterdam (poep op de stoep, haat in de straat) en heb al vaak genoeg te maken met overspannen types. ;)

  36

  3
 • Prediker
  4 december, 2017 - 11:02

  Succes mannen, laat je niet gek maken.

  34

  1
 • nacman
  4 december, 2017 - 11:04

  goeie zaak bsr klasse

  28

  2
 • Joost
  4 december, 2017 - 11:04

  Lijkt me niet meer dan normaal maar toch goed dat het even benoemd wordt. Ik heb nu toch een vraag, wat is de reden dat jullie niet met accounts werken? Zo behoud je de mensen die vaak reageren, en heb je niet meer het gezeur dat iemand onder andermans naam post of steeds een andere naam gebruikt. Ook zullen de trolls minder worden aangezien je niet meer zo makkelijk iets kan reageren. Ben benieuwd wat jullie redenen zijn om dit niet te doen

  12

  1
 • Willem
  4 december, 2017 - 11:08

  Goeie zaak

  11

  1
 • Bside gaucho
  4 december, 2017 - 11:09

  Prima actie, dat het nodig is is ook wel een beetje te wijten aan de manier waarop jullie reacties laten plaatsen.
  Veel fansites schaffen het reactie-principe om die reden dan ook af.
  Ik vind het principe op derat.nl mbt aanmelding beter. Je hebt een eigen nickname en je moet inloggen. Het is ook wat minder gevoelig voor reacties van supporters voor andere clubs.
  Wil graag nog een stukje tekst van hun toevoegen, oud maar erg actueel..

  “Je kunt op verschillende manieren je mening uiten,
  je wordt politicus, rapper of brengt het anders naar buiten.
  je bent trots op je mening en doet vele uitspraken.
  maar op internet is het de laatste tijd raak en
  anoniem ge-forum, andere mensen afzeiken.
  Maar laten daarmee alleen hun domheid blijken.”

  fragment uit BEK HOUWE van NicoNoot/Moordgasten/Def P

  0

  18
 • Da Pope
  4 december, 2017 - 11:09

  @Joost

  Klopt, er zijn zeker voordelen verbonden aan werken met accounts. We hebben jaren geleden echter besloten het niet te doen. We willen een zo open mogelijk podium voor iedereen zijn. Als je eigenlijk nooit reageert, maar gewoon één keer je verhaal kwijt wil, moet dat zonder veel moeite kunnen. En ook als supporter van een andere club ben je gewoon welkom. Een account aanmaken is dan toch een obstakel en dat vinden wij gewoon niet nodig.

  Dat levert ons natuurlijk meer werk op, maar dat is niet erg. Uiteindelijk is een vrije reactiemogelijkheid in onze ogen beter voor de discussie.

  25

  2
 • Eljé
  4 december, 2017 - 11:10

  Het wordt vast een prima week om te testen in aanloop naar vrijdag!

  4

  1
 • BeekVooruit
  4 december, 2017 - 11:12

  @Joost, omdat het werken met registraties de site van de collegae van derat.nl geen goed heeft gedaan.

  7

  2
 • Geel/Zwart
  4 december, 2017 - 11:20

  Hulde mannen van BSR voor alle tijd die jullie erin stoppen en een heel terecht bericht. Vooral als de sportieve prestaties van onze club tegenvallen, nemen de frustraties en verwensingen naar elkaar hier toe. Soms ronduit frustrerend om bepaalde reacties te lezen, dus goed dat jullie hier de teugels wat in aantrekken wat mij betreft

  36

  1
 • De rijdende coach
  4 december, 2017 - 11:29

  Goede actie van B side rats.
  Wordt een stuk leuker nu hier.

  4

  0
 • D'n Beuk
  4 december, 2017 - 11:37

  Hup Bsiderats, Hup NAC!

  4

  0
 • van "taajlaand
  4 december, 2017 - 11:39

  Snap ik, goede zet.
  Hoewel ik, hoe gek dit ook mag klinken soms kan genieten van het gezeik van Vlieger en de (soms te) fanatieke reacties van Cor Taxi wel eens mis.
  Maar bedreigingen en asociaal op de man afgeven is hier op een site die voor en door NAC supporters, aanhangers, fans en volgers te gebruiken is, totaal misplaatst en overbodig.

  6

  1
 • Sia
  4 december, 2017 - 11:40

  @ Geel/Zwart: tegenvallende resultaten?! We zijn in de winning mood! ;)

  Eens met jouw shout out aan BSR. Klasse, mannen. Ik kom graag op dit forum. De meeste negatieve reacties sla ik over. Ik ben eht vaak ook niet eens met de overdadige kritiek. Sommigen moeten zich ook realiseren wat onze plek is: we zijn een promovendus, geen titelkandidaat. Denken we nou serieus dat we met een basis waarin Bertrams met 24 jaar de oudste is wel even 5de gaan worden? :)

  4

  2
 • willem 4,5
  4 december, 2017 - 11:41

  Goed gedaan BSR. Heb pasgeleden zelf een ban gehad, was terecht. Kreeg een reactie op een geschreven commentaar wat te persoonlijk was, je kent het wel, je moeder enz …., zie zondag wel op de tribune! enz….., sloeg nergens op. Ik heb toen verkeerd gereageerd, geen bedreiging maar iets over verstandelijk gehandicapten enz., was fout van mij. Heb ook mijn excuses aangeboden aan BSR. We zijn uiteindelijk een fantastische groep supporters. Als ik gisteren Roda op de TV zag, met 10.000 supporters op de tribune tegen Heerenveen, wat een zielige vertoning. Ze fluiten daar ook de hele wedstrijd hun eigen spits uit, dan denk ik wat zijn wij toch bijzondere supporters!!! bijna 19.000 man die achter de club staan, daar hoort inderdaad ook fatsoen bij. Aan mij zal het niet liggen.

  17

  6
 • van "taajlaand
  4 december, 2017 - 11:44

  Snap ik, goede zet.
  Hoewel ik, hoe gek dit ook mag klinken soms kan genieten van het gezeik van Vlieger en de (soms te) fanatieke reacties van een ” r-dammer die geld verdiend(e) met het vervoeren van personen tegen betaling in een auto” wel eens mis.
  Maar bedreigingen en asociaal op de man afgeven is hier op een site die voor en door NAC supporters, aanhangers, fans en volgers te gebruiken is, totaal misplaatst en overbodig.

  6

  1
 • Kipiani
  4 december, 2017 - 11:46

  Eens ! Succes. Hup NAC.

  1

  2
 • buurman
  4 december, 2017 - 11:49

  Deze site verdient het om fatsoenlijk mee om te gaan. Een stevige discussie hoort erbij (en is dikwijls leerzaam en interessant !) , een enkel tikje onder de gordel een keer is ook geen probleem, maar hou het verder waardig.
  NAC staat inderdaad voor Brabantse gemoedelijkheid, zonder dat we de worst van ons brood laten eten. Zeker ook de humor erin houden, niks is mooier om bij een reactie hartelijk in de lach te schieten.
  Op naar een driepunter in tilburg dan zijn we gegarandeerd allemaal weet vette vrienden.

  4

  2
 • G
  4 december, 2017 - 11:57

  Edit BSR: Een andere bezoeker voor ‘de grootste zielepoot’ uitmaken is precies niet wat we willen. Eerste en laatste waarschuwing.

  18

  3
 • Leeuw
  4 december, 2017 - 12:01

  Ik schaar mij achter de mooie reactie van buurman.

  Hopelijk worden de a la stalkende reageerders met altijd maar alleen het negatieve naar bovenhalen nu ook eens wakker.

  Willem 2 – NAC 1-2

  5

  2
 • van Flieger
  4 december, 2017 - 12:05

  Gewoon iedereen laten registreren, dan is dat anonieme gescheld en gezeik wel afgelopen. Bah, iedere keer diezelfde types met hun gelijkhalen en dubbele agenda. Het belang van NAC moet vooropstaan.

  7

  21
 • Joost
  4 december, 2017 - 12:09

  @van Flieger

  Nu je hier toch bent, neem aan dat je puntje 4 ook gelezen hebt.
  “Zeker niet als je daarbij de discussie met andere supporters mijdt. We zijn een discussieplatform, geen zeepkist voor eindeloze monologen.”
  Je zegt best veel verstandige dingen alleen als mensen je iets vragen negeer je ze, dat vind ik altijd zo apart.

  @Beek Vooruit

  Weet niet of het inloggen de reden is dat derat zo goed als overleden is, ik vind hun website niet gebruiksvriendelijk, niet up-to-date en ze besteden er ook weinig aan dacht aan. Als je gewoon automatisch ingelogd bent op de site lijkt me dat geen probleem.

  19

  0
 • Dutchbird
  4 december, 2017 - 12:10

  Begrijpend lezen is ook een kunst @G

  Goed van bsiderats om de touwtjes bij het modereren wat strakker aan te trekken en niet de DROL methode over te nemen. Kost komende tijd waarschijnlijk de nodige opvoedisacties maar dat is het met plezier lezen dubbel en dwars waard.

  1

  2
 • Dutchbird
  4 december, 2017 - 12:12

  Opvoedingsacties

  0

  2
 • van Flieger nog even
  4 december, 2017 - 12:12

  Waarom kijkt Bsiderats niet verder dan de eigen neus lang is ? Waarom niet de vraag stellen: hé waar komt al die agressie “opeens” vandaan ?

  Edit BSR: deels aangepast

  4

  27
 • Dutchbird
  4 december, 2017 - 12:14

  Andere discussie Flieger, slecht presteren van NAC kan nooit aanleiding zijn tot wangedrag op deze site.

  17

  1
 • Lamington
  4 december, 2017 - 12:24

  En dan ook voor eens en voor altijd en voor iedereen…

  T is FernandeS, niet FernandeZ…
  :-)

  7

  2
 • Joost
  4 december, 2017 - 12:25

  @Van Flieger nog even

  Van elkaar uitschelden gaat NAC niet beter voetballen. Ik denk echt niet dat Bsiderats geen gefrustreerde reacties meer wil over het spel van NAC, maar meer dat het als supporters onderling weinig uithaalt om elkaar te bedreigen en elkaars moeders erin te betrekken. Daar wordt niemand beter van.

  9

  1
 • Viking
  4 december, 2017 - 12:25

  Ik sta volledig achter dit artikel !

  5

  1
 • Sanseveria
  4 december, 2017 - 12:26

  @ BeekVooruit

  De Rat wordt niet slecht bezocht door registratie, dat is al zo sinds ik er in 1996 voor het eerst op kwam en toen was het er stevensdruk.

  De Rat is stil geworden, omdat de beheerders andere activiteiten (privé en ten bate van de club) voorrang geven. Na een wedstrijd zitten ze gewoon lekker aan het bier in de Beatrix in plaats van schitterende interviews en content te maken en dat is hun goed recht. Gelukkig is er een ongelofelijk goede opvolger (met evenveel clubliefde). We kijken er op dit moment naar. Complimenten BSR en bedankt De Rat voor alles.

  18

  1
 • scheppioni
  4 december, 2017 - 12:56

  Hulde Da Pope, helemaal gelijk, prima standpunt(en) !!
  @ Van “Taajlaand
  Volgens mij is onze vriend niet helemaal weg maar reageert onze vriend met iets achter op je fiets !?!
  Zeker weten doe ik het niet, m aar buiten de kinderlijke stiblurgers zijn we toch hier fanatieke lingen met een gezond geel zwart hart !!
  Op naar vrijdag, hopen op een niet te afwachtend NAC, dat dit weer eens eenmalig was !!
  COME ON NAC, WIJ GAAN NIET OPZIJ !! En al helemaal niet in stilburg !!

  5

  2
 • Bredaaaa
  4 december, 2017 - 13:03

  We moeten elkaars mening respecteren. Respect voor mensen die positief willen blijven en respect voor mensen die terecht het beleid van NAC ter discussie brengen.

  3

  1
 • Breda-mike
  4 december, 2017 - 13:18

  Kunnen we dan aub beginnen met die van flieger een ban te geven? Want dat azijnzeiken ben ik onderhand wel kotsbeu.

  5

  10
 • van Flieger
  4 december, 2017 - 13:27

  Banvragen. Iets treurigers is er niet. Op het veld zie je spelers soms om een gele kaart voor de tegenstander vragen bij de scheids. Heel erg fout.

  19

  7
 • 10diego
  4 december, 2017 - 13:47

  Goede actie van de redactie. Triest dat het moet.

  3

  2
 • 10diego
  4 december, 2017 - 14:04

  off-topic

  0

  1
 • Kaale rakker
  4 december, 2017 - 14:14

  Ik vind het goed wat er staat, dus kan niemand meer klagen over hoe je schrijft, dus lekker brabo,daor wur de tenminste vruluk van hej, NAC Breda das ons clubke

  2

  0
 • van Flieger
  4 december, 2017 - 14:17

  off-topic

  3

  2
 • reflektor
  4 december, 2017 - 14:26

  Niks anders te doen vlieger ?

  1

  0
 • Henk
  4 december, 2017 - 14:27

  En zo is het maar net!!!

  1

  2
 • ßred@
  4 december, 2017 - 14:35

  Hulde,

  En niet alleen op deze site maar ook in het stadion en tijdens een stoet die je namens NAC supporters loopt van de stad naar het stadion.
  Laat dit ook een oproep zijn voor de enkele die zich tijdens en vooraf aan NAC AJAX in en buiten het stadion schandalig hebben gedragen. Hierbij doel ik op de buiten proportioneel groffe liederen over de holocaust.

  Hup NAC en op naar vrijdag,
  NOAD

  4

  1
 • 10diego
  4 december, 2017 - 14:45

  @flieger

  jij had liever gezien dat de heren hun niet ontvangen rente over de verstrekte lening hadden opgeeist of andere rechten in het leven hadden geroepen. Zoals banken doen bij ondernemers die niet aan hun verplichtingen voldoen, daar schijn jij alles vanaf te weten.Of hadden zij alles kwijt moeten schelden en hun verlies moeten nemen? Jij snapt ook wel dat die mannen vermogend geworden zijn doordat ze weten hoe het zakelijk werkt. ie helpt er wel ‘zo maar’ als het om bedragen in deze orde van grote gaat?

  Volgens mij was de degradatie een schande voor een ieder en niet alleen voor zij die hun nek uitstaken, eigenlijk zelfs meer voor hen die dat niet deden.

  3

  2
 • Naccer in mokum
  4 december, 2017 - 14:46

  Die van flieger die hier af en toe reageert is Hans deelen niet meer, maar een of andere zielenpoot die aandacht mist. Hans deelen was vervelend, een zogenoemde luis in de pels, en reageerde nooit op anderen.

  12

  2
 • JohnFe
  4 december, 2017 - 14:58

  Klasse, we worden wel eens te enthousiast, hup N.A.C.!!!!

  0

  2
 • Viking
  4 december, 2017 - 15:29

  Wel gaaf dat er iemand is die overal een duimpje naar beneden zet !! haha …. NOT

  4

  5
 • van Flieger
  4 december, 2017 - 15:35

  Het zou de redactie van Bsiderats sieren duidelijkheid te scheppen over het reageer-beleid in tegenstelling tot de onduidelijkheid die nu en in het verleden is geboden.

  Wat men eigenlijk zegt is dat de reacties van iedere reageerder door de redactie op ieder moment kunnen worden verwijderd en dat naar Lust und Laune. Net zoals de aandeelhouders ons NAC als hun bezit beschouwen beschouwen de oprichters van deze site de Bsiderats als de hunne. Dus iedereen kann worden geband of gemuilkorfd als er ook maar iets wordt gezegd wat de heren niet aanstaat. Het zou de redactie sieren dit gewoon open en eerlijk af te kondigen in plaats van de schijn op te houden dat er een reglement bestaat dat ook nog zou worden nageleefd. Bij deRat gingen ze zelfs zover dat ze hun eigen regels overtraden om iemand te kunnen bannen. Echt heel triest, maar wel de waarheid.

  8

  16
 • F8Hipster
  4 december, 2017 - 15:55

  Volgens mij zijn de regels zeer helder en duidelijk. Als je hier al een tijd komt heb je kunnen zien dat je nooit zomaar een ban krijgt omdat je een andere mening aanhangt dan ons.

  Ik raad je ten zeerste aan om het bovenstaande artikel nog eens goed tot je te nemen en dan vooral wat extra aandacht voor het onderstaande.

  “Zeiken om het zeiken en de discussie mijden: Het is soms heerlijk om even wat frustratie van je af te schrijven, maar er zijn grenzen. We houden niet van eindeloos azijnzeiken. Zeker niet als je daarbij de discussie met andere supporters mijdt. We zijn een discussieplatform, geen zeepkist voor eindeloze monologen”

  4

  5
 • van Flieger
  4 december, 2017 - 16:05

  Wat zijn de grenzen dan ? En eindeloos betekent toch echt zonder einde. Daarvan is per definitie al geen sprake. Als de frequentie hen niet aanstaat is dat enorm subjectief, niets meer en niets minder. En wat is azijnzeiken ? Geen definitie gegeven, derhalve buitengewoon onduidelijk.

  Nee mensen, dit is pseudo-management. De afgelopen 4 jaar heeft deze site niet 1 keer een kritisch stuk over van Aalst geschreven of over Gielen. Over hun functioneren, over wat zij “bereikt” hebben. Dat is gewoon te gortig, te onderdanig. In strijd met de NOAD cultuur.

  8

  25
 • F8Hipster
  4 december, 2017 - 16:10

  We hebben je meerdere malen uitgenodigd voor een (lang) interview maar dat wordt stelselmatig genegeerd. Het begint dus aardig op een monoloog te lijken zonder enige vorm van discussie.

  18

  2
 • Kinderkaartje
  4 december, 2017 - 16:11

  Het staat iedereen vrij een eigen website te beginnen.

  Volgens mij is het domein vanflieger. nl nog vrij. Kun je eindeloos mauwen over Van Aalst, Van Bavel, Smulders en Goedzee.

  Waarschijnlijk 1 bezoeker per dag, dat ben je zelf.
  Op een goeie dag misschien een tweede erbij, dat is jvt.

  En voor de rest is zo goed als niemand geinteresseerd in jouw oneidige grijsgedraaide riedel.

  Doe je dat niet, dan heb je te schikken naar de regels van degenen die wel hun nek uitsteken om iets voor elkaar te krijgen in supportersland, in dit geval dus de heren van bside rats.

  19

  8
 • Leeuw
  4 december, 2017 - 16:19

  Mag ik hier schrijven dat ik Von Flieger een pseudo-supporter vind?

  Bij de RAT zijn ze iets minder flexibel dan onze mannen v.d. BSR Flieger.

  De BSR is er niet om een bepaalde stemmingmakerij op te zetten m.b.t. het bestuur en daarmee supporters kunnen beïnvloeden, we hebben meer aan voetbal gerichte stukken en discussies dan onrust zaaien.

  Ook jij hebt wel iets van NOAD Von Flieger maar dan in het aanhouden van je eigen(meest negatieve) mening hier op deze site richting het bestuur en het beleid van ons NAC, en ook om met niemand maar dan ook niemand een discussie aan te gaan ondanks alle mensen hier die je hiervoor netjes hebben uitgenodigd.

  4

  3
 • van Flieger
  4 december, 2017 - 16:28

  van Flieg heeft z’n mails nog even gecheckt en ook z’n mobiele telefoon maar daar stond toch echt geen uitnodiging voor een interview op. En waarom een interview geven aan gasten die er alles, maar dan ook alles, aan gedaan hebben om van Flieg van deze site te bannen. Om het even transparant te maken, de heren redactieleden hebben de IP bannen in hun systeem van de sites van het Hilton in Dubai, het Conrad in Singapore, verschillende hotels in Genève en Frankfurt, van de privé blackberry, van hotels in NY en Saudi, van airportlounges in Frankfurt, Zürich en London, nog even doorgaan ?

  Laten we gewoon stoppen met het gehuichel, de heren kunnen hun excuses maken voor hun wangedrag en dan is veel mogelijk.

  10

  32
 • Beatrix
  4 december, 2017 - 16:38

  Als open forum kun je de bezoekers nog meer een controlerende functie geven door reacties met veel duimpjes omlaag automatisch in quarantaine te plaasten. Administrators kunnen die dan op een geschikt tijdstip nazien. Is dat technisch haalbaar?

  1

  1
 • 10diego
  4 december, 2017 - 16:56

  Fliegertje probeert net zo lang door te mekkeren tot iemand hem beledigt en er een ban volgt. Eigenlijk probeert hij iemand een kaart aan te naaien. De boef.

  14

  2
 • Bruske
  4 december, 2017 - 16:59

  Klasse boys!
  Goed bezig

  3

  1
 • Kinderkaartje
  4 december, 2017 - 17:18

  Hahaha, die ene zin: “de heren kunnen hun excuses maken voor hun wangedrag en dan is veel mogelijk”

  Dat zegt alles over hoe je erin staat Flieg. Constant jezelf wegzetten als slachtoffer van ‘het grote onrecht’, terwijl je contrinue alles en iedereeen schoffeert.

  Ik kan me overigens de openlijke uitnodiging vanuit BSR tot een interview nog wel herninneren. Die is misschien niet via de mail bij je gekomen, maar wel gewoon via deze site, die je maar al te goed weet te vinden.

  Sterker nog; je hebt toen zelfs soort van een antwoord gegevens van hoe je het allemal zou gaan doen en hoe je het allemaal ziet. Dus niet gaan zitten ontkennen, vriend.

  NB: ik twijfel overigens wel of dit de echte Hans Deelen Flieg is, want die reageert nooit op een bijdrage van een ander.

  13

  1
 • Da Pope
  4 december, 2017 - 17:43

  @van Flieger

  Om onomwonden antwoord op je vragen te geven:

  1. Ja, het staat mij vrij iedere reactie te verwijderen als ik dat wil.
  2. Ja, het is mijn website. Best letterlijk zelfs, want hij staat al jaren op mijn naam.
  3. Nee, het is niet mogelijk vooraf exact alle situaties te duiden waarin wij reacties verwijderen. Wie deze site langer volgt, weet dat ons handelen doorgaans alleszins redelijk is.
  4. Nee, het is niet verstandig ons te irriteren en beledigen. Zie hiervoor antwoord 1.
  5. Ja, we hebben talloze pogingen gedaan je van deze site te verwijderen. We hebben een wat complexe relatie, dat geef ik toe. Het is er één van aantrekken en afstoten. Jij kan niet zonder ons en wij sluiten je altijd weer in onze armen. Na een tijdje zien we echter altijd weer de tekortkomingen van de ander en volgt er weer een tijdje zonder elkaar. Ik kan daarmee leven en jij vindt het ergens ook wel fijn, denk ik.

  We zijn geen machtswellustelingen en ook geen jongens die hechten aan status. We willen gewoon graag een website, die mensen graag bezoeken en waar ze met andere mensen over hun favoriete club praten. Een website waar ruimte voor alle meningen is, waar mensen met respect met elkaar omgaan, waar een prettige sfeer heerst en waar je ongeacht je leeftijd, hoe lang je supporter bent of wat je allemaal wel of niet over NAC weet welkom bent. Oftewel: een website waar ik zelf ook graag kom. Dat is altijd de maatstaf geweest waaraan wij ons handelen toetsen en dat zal hij altijd blijven. Dat is geen exacte wetenschap en dat per definitie een beetje subjectief.

  Waarom heb jij het dan zo vaak lastig hier? Je zou immers welkom moeten zijn, zo lees je net. Jij behandelt ons vaak als oud vuil, scheldt consequent op alles met een officiële functie bij NAC, kent het concept dialoog niet en trekt je nooit iets aan van het onderwerp van de discussie. Je draait altijd je eigen verhaal af, wat er ook gebeurt. Soms is dat vermakelijk, maar meestal is het doodvermoeiend. Als je je iets anders zou gedragen, zou de wereld er voor iedereen zoveel mooier uitzien. Ik weet dat ik nu eigenlijk te veel vraag, maar heb ergens toch de hoop dat ik je kan veranderen. Het is tegen beter weten in, denk ik. Over een tijdje gaan we daarom vast weer even uit elkaar. En dan proberen we het een tijdje later toch weer samen. Zoals altijd.

  62

  3
 • Becherovka
  4 december, 2017 - 17:43

  @Flieger,

  Het mailadres is bsiderats@bsiderats.nl. Volgens mij willen ze je best een platform bieden om je visie te uiten. Je gedrag onder de berichten is vaak ontwijkend en niet inhoudelijk een discussie maken. Wat betreft het stellen van de grens, deze is redelijk gesteld. Het lastige met moderatie is dat je zoveel verschillende kanten op kan met een reactie dat je de grens niet hard kan stellen.

  Natuurlijk kan je ook zelf nog een paar tips geven. Denk dat BSR altijd open staat voor een discussie!

  On topic: jammer dat het zo moet lopen. Misschien nog even herinneren aan de reactie policy bij het reactieveld?

  4

  1
 • HenkTank!
  4 december, 2017 - 18:47

  Heel maar dan ook heel soms is het beter als ik een alcoholslot op mn tel heb.:)

  3

  0
 • Theoden King
  4 december, 2017 - 18:49

  @ Flieger

  Heb jij nog een Blackberry?

  6

  0
 • De waarheid
  4 december, 2017 - 18:53

  De derby komt eraan dus dan gaan de duimpjes weer automatisch op elke reactie naar beneden.
  Dan komen de puberige stilburgse kruikjes weer als paddenstoelen onder de grond vandaan.
  En als we winnen zie je ze het hele jaar niet meer haha!

  4

  5
 • bundy geeren noord
  4 december, 2017 - 18:58

  flieger mania!!!

  lekker door mauwen….

  1

  3
 • NAC4Ever
  4 december, 2017 - 19:00

  @van Flieger

  Als deze site je niet bevalt kun je ook weg blijven hoor. Daar zullen denk weining mensen op tegen zijn, ik in ieder geval niet!

  5

  5
 • Theoden King
  4 december, 2017 - 19:00

  Waarheid als een koe.

  Ik heb wel enorme zin in de derby. Als we daar winnen doen we niet alleen goede zaken op de ranglijst, maar winnen we ook van een ploeg die (helaas) in orm lijkt te zijn. Twee vliegen in één klap.

  1

  2
 • Peppie&kokkie
  4 december, 2017 - 19:07

  @da pope ongelofelijk dat er hier verantwoording moet afgegeven worden aan de Nickname Van Flieger. Wat is ook al weer de slogan van NAC? ” wij gaan niet opzij”
  Ps bsidesderats ???????????????? hulde voor deze site!

  7

  2
 • Oldskool
  4 december, 2017 - 19:10

  Er bestaat ook een combi. Account aanmaken OF vrij reageren. Dan is wel duidelijk wie reageert als het een account is en als iemand dan reageert als Oldskool zeg maar zonder account is het duidelijk het niet dezelfde is. Volgens mij werkt die site van de tegenstander van as vrijdag zo.

  3

  1
 • HenkTank!
  4 december, 2017 - 19:12

  Maar even ter zake.

  Ook ik vind dat er meer verbroedering onder ons supporters mag groeien. Het aanvallen van je geel zwart spiegelbeeld vind ik niet gepast. Een pittige discussie ondeling moet daar in tegen wel kunnen, vind ik..Het beledigen van mensen buiten NAC zal mij persoonlijk een worst wezen, mits binnen een bepaalde grens natuurlijk!

  Maar lieve BSR broeders. Ook jullie weten dat het bannen van een individu onbegonnen werk is. Althans, wel op een open platform als deze.

  Ik heb mij afgelopen zondag na 10 bier negatief uitgelaten over Streppel voor het verlies van Heereveen bij Roda.Waarvoor overigens mijn excuus. Stel ik hiervoor geband werd was ik hier alsnog te vinden. Wat wil ik hier mee zeggen?

  Dreigen met een ban is met alle respect voor jullie harde werk niet realistisch.

  5

  3
 • Martinus
  4 december, 2017 - 19:31

  Niks dan hulde, heren. En niet meer dan terecht dat jullie het gezag voeren. Ik heb jullie nog nooit op onredelijk gedrag betrapt. Ik kom graag hier en dat zal voorlopig zeker zo blijven. Complimenten!

  6

  2
 • Fred
  4 december, 2017 - 19:40

  Bannen is niet de juiste oplossing , dat is monddood maken , censuur op teksten vind ik wel relevant .
  Iedereen moet gewoon normaal en geciviliseerd gedrag vertonen .
  Flieger zou de discussie gewoon eens mee aan moeten gaan en zich niet steeds boven de rest verheven voelen .
  We zoeken al te lang naar schuldigen maar het lijkt mij beter om naar de toekomst en in oplossingen te denken .
  Terugkijken is zó gemakkelijk ….
  Iedereen moet zijn mening kunnen uiten en iedereen moet daar op kunnen reageren , wat me wel verbaast is dat er zoveel tweespalt onder de supporters is en dat velen niet begrijpen dat we voor dezelfde club zijn .
  Op een paar verdwaalde kruiken na reageren we hier allemaal uit liefde , zorgen of frustratie over en voor ons clubje .
  Om zou het wel toejuichen als BSR en Flieger eens tot elkaar kwamen en er een goed verhaal naar voren kwam .
  Zijn we ook gelijk van alle misverstanden en insinuaties af en weet iedereen waaraan waaraf .
  Overigens moet ik zeggen dat BSide Rats de laatste 2 jaar een enorme positieve groei heeft doorgemaakt.

  0

  0
 • Kale rakker
  4 december, 2017 - 20:17

  Maar nu even serieus, ik hoorde van iemand dat er na de winterstop een bij Victoria gaat voetballen, die was van nac naar Turkije gegaan, en daar krijgen we nog een paar ton van, en bayram en nog een paar, weet iemand hoe dat zit

  4

  3
 • am
  4 december, 2017 - 20:35

  Persoonlijk vind ik ook dat het niveau van de reacties enorm is gedaald het laatste jaar. Het lastige is , wat doe je daaraan?

  3

  5
 • Lamington
  4 december, 2017 - 20:48

  @am

  “I broke the dam…”

  2

  1
 • Sjorsnac
  4 december, 2017 - 21:10

  Prima!
  Als ik van de gelegenheid gebruik mag maken, is het een idee om de nieuwste reacties bovenaan te tone? Bij artikelen met 200 reacties ben je even aan het scrollen.

  10

  3
 • deLangeReus 078
  4 december, 2017 - 21:59

  Goede zaak jongens

  0

  1
 • Kale rakker
  4 december, 2017 - 22:00

  Ik neem aan dat niemand het weet hoe het zit wat we nog tegoed hebben, ik ben daar echt benieuwd naar, het is wel geld hè

  2

  1
 • Wolfmanjack
  4 december, 2017 - 22:19

  Ik ben het vaak niet een met van Flieger maar kan altijd genieten van zijn mening en ook van zijn taalgebruik al zal dat de meesten een worst wezen.

  7

  1
 • Ibio
  4 december, 2017 - 22:28

  haha,
  ik moet altijd zo lachen om van vleuger

  jaagt iedereen altijd volledig op stang, en trekt zo alle aandacht naar zich toe

  zeer vermakelijk altijd
  maar hij heeft helaas niet zoveel verstand van voetbal

  nooit bannen dat soort figuren, maar ook niet te serieus nemen

  6

  2
 • J.ae
  4 december, 2017 - 22:29

  Sjorsnac

  Als je op “plaats een reactie” klikt kom je ook snel beneden he :)

  0

  0
 • JGAW?
  4 december, 2017 - 22:30

  Laat bsiderats kritisch zijn over het presteren van onze waardeloze directie ipv het afvallen van betrokken supporters

  2

  13
 • Gedoe
  4 december, 2017 - 23:24

  De comments zijn idd de sjeu vd site, vaak meer tijd mee kwijt dan met het daadwerkelijke bericht
  Korreltje zout hier en daar en het mag soms wat minder aangebrand. Hup NAC!

  1

  0
 • GinnekenGabber
  4 december, 2017 - 23:26

  One love, One Nac

  1

  0
 • Otjes
  4 december, 2017 - 23:28

  Ik vind dat wat rauwe en cynische opmerkingen moet kunnen. Flieger’s woordgebruik en opmerkingen horen hierbij. Soms niet altijd met hem eens maar soms echt wel.

  Volgens mij wordt er ook door minstens 1 persoon onder een Flieger synoniem gereageerd. Deze personen mogen voor mij minstens een jaar geband worden.

  Oh ja vragen om een ban is zo zielig…. ga dan naar de buren…

  4

  4
 • Dutchbird
  5 december, 2017 - 03:11

  @van Flieger, respect verdien je met respect.

  Dat wil niet zeggen dat de rest van de ratjes hier ieder besluit van de directie, aandeelhouders en de coach(es) hoeft te respecteren. Daar mag je hier volgens mij ruimschoots kritiek op spuien. Als het maar niet herhaling op herhaling wordt en zonder personen belachelijk te maken gebeurt.

  Verder is de discussie doorgaans gebaat bij meer informatie over het waarom. Dat jij bijvoorbeeld vindt dat de drie aandeelhouders van de meerderheid voor minder moeten verkopen weten we inmiddels wel; maar waarom weten we niet. Leg ons eens uit waarom jij in de schoenen van van Aalst staande genoegen zou nemen met veel minder geld voor je aandelen dan destijds via de leningconversie betaald is. Als jijzelf of vermogende vrienden niet genoeg op de bankrekening hebben staan om de grote drie schadeloos te stellen mag je dat ook zeggen. Daar hoeft niemand zich voor te schamen. Dat probleem is zelfs oplosbaar door je kamp uit te breiden met nog meer vermogende vrienden.

  10

  0