Go to Top

Reuvers: “Je moet gewoon hard blijven knokken.”

Reuvers: “Je moet gewoon hard blijven knokken.”

Marwin Reuvers lijkt dit seizoen definitief aan te haken bij het eerste elftal van NAC. De middenvelder krijgt steeds meer speeltijd en stond door het uitvallen van Nijholt en Kali stond een aantal wedstrijden in de basis. Toch is het nooit allemaal voorsp

Het begon voor Marwin allemaal bij De Schutters in Stampersgat, waar de middenvelder geboren en getogen is. Toch speelde hij niet heel lang voor de club uit zijn dorp. “Mijn vader was trainer van het elftal van mijn oudere broer. Toen ik bij de E’tjes speelde, mocht ik ook vaak meedoen in het C-elftal van mijn broer. Een D-team was er niet. Spelen tegen drie jaar oudere en fysiek veel sterkere jongens kwam later wel van pas.”

Dat hij beter was dan de overige spelers uit zijn elftal had Marwin niet direct door. Hij wilde vooral plezier maken met zijn vriendjes en bezig zijn met voetballen. “Voetballen deed je hier gewoon met de vriendjes uit je klas. Het was vooral plezier maken. Samen op de fiets naar de voetbal. Lekker sporten. In het begin heb je niet door dat je er goed in bent. Later pas kreeg ik dat iets vaker te horen.”

Toen hij eenmaal besefte dat hij het niveau van De Schutters was ontstegen maakte hij op advies van een vriendje de overstap naar BSC in Roosendaal. Dit bleek een gouden zet, want niet veel later stond het inmiddels bij de amateurs spelende RBC op de stoep. Na een korte tussenstop bij BSC stroomde Marwin in bij de C2 van NAC. “Ik heb bij NAC vanaf de C2 geen elftal overgeslagen.”

Toch had de middenvelder ook hier niet het idee dat hij altijd bij de betere hoorde. De kans op zijn debuut leefde in het begin dan ook vrijwel niet. “Het gaat heel geleidelijk. Pas vanaf de B1 begint het wat serieuzer te worden. Spannend ook. Daarvoor ben je in de jeugd gewoon lekker aan het voetballen, voor het plezier.”

Ondanks zijn contract en debuut blijft Marwin rustig. “Ik kijk de kat altijd een beetje uit de boom.” Toch smaakt het debuut naar meer. Ook nu de middenvelder uit de basis is wacht hij geduldig op zijn volgende kans. Marwin weet in ieder geval wat hem te doen staat. “Keihard werken. Je weet dat je soms iets langer moet wachten op een volgende kans. Je moet gewoon hard blijven knokken. Dat is overal.”

Bron: B-Side Rats, BN deStem

11 Reacties op "Reuvers: “Je moet gewoon hard blijven knokken.”"

 • Ouwe Spionkop
  30 november, 2018 - 08:41

  Met alles respect voor deze hardwerkende jongen maar ik vind dit geen eredivisie speler. Daarvoor komt hij echt kwaliteit tekort.
  Misschien dat hij bij een club in de 1e divisie wel kan uitgroeien tot een vaste waarde.

  17

  22
 • Ga eens bier halen
  30 november, 2018 - 09:18

  Je slaat de spijker op z’n (spion) kop!

  4

  8
 • Ed
  30 november, 2018 - 09:25

  Vond hem tegen RKC goed. Maar tegen Utrecht kon hij mij niet bekoren. Klomp springt er meer uit. Hoop dat het nog gaat komen

  1

  4
 • FVBreda
  30 november, 2018 - 09:32

  @Spionkop

  Reuvers is 19 jaar. Knap dat jij kan zien hoe hij zichzelf gaat ontwikkelen.

  35

  3
 • willem 4,5
  30 november, 2018 - 09:49

  @ Spieonkop. Nee, we kunnen beter wat grut van City halen die nu op de bank of de tribune zitten.

  12

  1
 • Frans
  30 november, 2018 - 10:30

  Ik ben ook voor eigen jeugd maar deze speler kan mij tot nu toe niet bekoren .
  Ook in Jong NAC erg matig en absoluut niet onderscheidend

  2

  2
 • Sportopa
  30 november, 2018 - 10:31

  Het gaat veel te snel voor hem, verhuren aan een eerste divisie club.

  3

  2
 • Wanny
  30 november, 2018 - 10:45

  Is ook moeilijk je te onderscheiden in een team dat onderaan staat. Wie neemt zo’n jongen op het veld bij de hand en zorgt dat ie de goede dingen doet? De weinige ervaren jongens die we hebben, zijn al druk genoeg met zichzelf.

  11

  0
 • Arie
  30 november, 2018 - 10:54

  Als hij tussen spelers loopt die (stukken) ouder zijn dan hij, maar die verzuipen allemaal. Hoe kan hij zich dan aan iets optrekken en ontdoen van de malaise? Mentorsrol hoeftie vanuit de slappe technische staf ook niet te verwachten.

  5

  0
 • Hupnac
  30 november, 2018 - 11:24

  Ik zie in hem wel een combinatie van Gillissen en de Graaf. Misschien wel een beperkte voetballer maar liever hem met schopper a la Nijholt en Kali dan die twee naast elkaar.
  Houden zich wat mij betreft te veel bezig met de klootzak uithangen om zieltjes te winnen. Zeker Kali kan voetballend veel meer dan hij nu laat zien.

  2

  0
 • DunErwt
  30 november, 2018 - 17:03

  Waarom verhuren aan een kkd club als je zelf over half jaar naar de kkd gaat.
  We praten over een jonge speler, dat is een wisselvallige fase.
  Geef jeugd een kans maar ook tijd.

  4

  1