Go to Top

RKC met de boot naar NAC

RKC met de boot naar NAC

Net als de NAC-supporters pakken ook de supporters van RKC graag de boot als er een wedstrijd tussen de twee clubs op het programma staat. De geel-blauwen uit Waalwijk hebben van de Bredase lokale driehoek een akkoord gekregen om op 10 februari weer per schuit naar Breda af te reizen.

Hoewel dit niet direct NAC-nieuws is, blijft het belangrijk dit soort zaken te melden. Alle beslissingen, die ervoor zorgen dat supporters op een normale, voor hen prettige manier behandeld worden, juichen wij namelijk van harte toe. Iedereen hier die ooit met de boot naar RKC is gegaan, weet wat een feest zo’n reisje is. Het zijn de awaydays die je het meest bijblijven. Ontzettend tof voor onze Waalwijkse buren dat zij weer hetzelfde mogen.

Daarom een welgemeend ‘goed gedaan, jochies’ voor de lokale driehoek in Breda en alvast een behouden vaart  voor de RKC-supporters!

Bron: B-Side Rats, SuperVakF

7 Reacties op "RKC met de boot naar NAC"

 • Dun geel zwarte IJpelaar
  12 januari, 2017 - 10:47

  Keurig, wat een onzin tegenwoordig allemaal. Het meest bizarre was toch wel dat geintje in Amsterdam met jong Ajax, zolang wij laten zien dat we keurige provincialen zijn die normaal gedrag vertonen en alleen een wedstrijdje komen kijken en daarbij een biertje pakken moet dit vanzelf wel weer goed komen.

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  12 januari, 2017 - 11:27

  Ongeveer een jaar geleden zat uw Los Pollos in Waalwijk van een dagje RKC te genieten. Om mij heen zaten 4 ouwe mannen, incl. sigaar, te zeiken over RKC en hun vrouw thuis. Ik hoorde het gelaten aan. Na ongeveer 10 minuten kwam 1 van de mannen met een blad bier naar boven gelopen (lees: 4 traptredes) Hij gaf mij er 1 van. Ik bedankte vriendelijke en vroeg hem waar ik dat aan verdiend had. Waarop de man zei “Ik heb jou hier nog nooit gezien en iedereen die hier komt moet wel een steekje los hebben en ontzettend veel van het spel voetbal houden. Nou, als je dan hier komt, kan je wel een glas bier gebruiken” Ik knikte instemmend en gaf aan voor NAC te zijn. De meneer kwam naast mij zitten en begon prachtige anekdotes te vertellen over de Beatrixstraat, avondjes NAC die hij had meegemaakt, verhalen over v Bronkhorst en dat hij al 38 jaar onafgebroken bij RKC kwam. Uit en Thuis. Bijna nog nooit een wedstrijd gemist. Prachtig!

  Ik heb altijd een zwak voor RKC gehad en nog steeds. Wanneer ik het even echt allemaal niet meer zie zitten met ons NAC, dan denk ik vaak aan RKC en haar supporters. Daar is de ellende al jaren niet meer te overzien. Dat was vroeger al zo, jaren 80/90 toen er bij RKC meer zwartgeld rondging dan in d egehele bouwsector van Noord-Brabant. Ondanks al die ellende zitten er nog steeds diezelfde verstokte 2000 man op de tribune. Door weer en wind. Altijd en overal. Je moet het maar op kunnen brengen.

  Jaren lang, of eigenlijk al sinds mensenheugenis, wordt RKC omschreven als het zwarte schaap uit het betaalde voetbal. Belachelijk gemaakt met hun “fietsenstalling” als stadion. Er zou geen bestaansrecht zijn voor “zo’n clubje” Het aantal keer dat ze op omvallen hebben gestaan, is niet meer op 2 handen te tellen. Die supporters moeten het allemaal maar slikken. Maar ze zijn er nog steeds! De lichtmasten hebben ze van ons gekregen en die staan er nog steeds fier te schitteren ieder thuisduel in het Mandemakers stadion. Juist ja, Mandemakers. Die keukenmeester met meer miljoenen dan wij centen hebben. Maar ook die heeft RKC inmiddels de rug toegekeerd. Recent zijn ze weer op de valreep van een faillissement gered. Het is schering en inslag voor de supporters van RKC Waalwijk. Maar ze zijn er nog steeds. RKC supporters zijn uniek in hun soort, net als wij. Voor mij is dit dan ook altijd een wedstrijd waar ik naar uitkijk!

  Hup NAC en hup RKC

  0

  0
 • scheppioni
  12 januari, 2017 - 12:54

  Prima, maar de punten blijven in BREDA !!!

  0

  0
 • Maotje
  12 januari, 2017 - 13:53

  die lichtmasten hebben ze van ons gekocht hoor!

  0

  0
 • Dutchbird
  12 januari, 2017 - 16:30

  Blijft een mooi clubke daar in Wolluk en knap zoals directeur Remco Oversier de eindjes aan elkaar weet te knopen. Bij het aan boord gaan wel ff op vuurwerk controleren :-)

  0

  0
 • kopspion
  12 januari, 2017 - 17:07

  ze gaan de singel in !
  we zullen wel zien waar het schip strandt

  overigens gaat het de komende tijd blijkbaar flink vriezen; kunnen ze dan niet komen als water bevroren is ?

  0

  0
 • Nacman
  12 januari, 2017 - 20:24

  Ach kopspion als het water bevroren is komen ze gewoon op de schaatsen

  0

  0