Go to Top

Sadiq en Garcia in VI Elftal van de Week

Sadiq en Garcia in VI Elftal van de Week

Niet voor het eerst dit seizoen zijn Sadiq Umar en Manu Garcia opgenomen in VI’s Elftal van de Week. De middenvelder en aanvaller speelden tegen ADO Den Haag een prima wedstrijd en werden daarvoor beloond met een uitverkiezing.

Sadiq was tegen Feyenoord al op dreef en trok die lijn tegen ADO door. De thuisploeg had telkens twee of drie spelers nodig om de Nigeriaan af te stoppen. ADO-verdediger Kanon moest zelfs een keer aan de noodrem trekken en kreeg daarom rood. Garcia maakte met name in de eerste helft indruk met zijn achteloze, fijnbesnaarde balbehandelingen.

Bron: B-Side Rats, VI

14 Reacties op "Sadiq en Garcia in VI Elftal van de Week"

 • Geel/Zwart
  12 maart, 2018 - 12:03

  Even een overkoepelende reactie, die waarschijnlijk veel te lang gaat zijn.

  Er is financieel wanbeleid gevoerd, we waren als club nagenoeg failliet. We zijn gedegradeerd. Er is de afgelopen jaren geen geld uitgegeven wat er niet is. Er is een trainer aangesteld die het NOAD-DNA weer met de paplepel ingiet bij een nieuw jong team. We zijn opnieuw moeten gaan bouwen met een heel nieuw en jong elftal. Daarnaast worden er af en toe zeer aardige spelers gehaald. Soms is het moeilijk om te zien. Over de tijd heen doe je soms twee stappen terug om er weer één vooruit te doen. Het is niet allemaal hosanna, maar in het grote plaatje gaat het echt niet verkeerd. Waar het rommelt en kraakt bij verschillende clubs, is het stil bij NAC en zien we wekelijks vooruitgang. We zijn er nog lang niet, maar beginnen nu ook te presteren en punten te pakken. NAC is weer een tegenstander die wisselvallig is, maar ook kan verrassen. Op bezoek in Breda kan van alles gebeuren.

  Een groot deel van de supporters leeft in de emotie van de dag. Soms neemt de negativiteit de overhand en wordt er moord en brand geschreeuwd. Even snel verstomt de kritiek en hoor je ze een tijd niet meer. Als je op dit moment nog steeds niet positief kan zijn over onze club, dan mis je denk ik iets in je leven, karakter of supporterschap.

  We zijn een mooie club mannen, we doen het niet verkeerd. Geniet van onze prestaties op dit moment en de ontwikkelingen en stappen die we maken. Roep af en toe lekker uit emotie, maar vergeet ook noet het grote plaatje te zien.

  Hup NAC!

  136

  1
 • Dutchbird
  12 maart, 2018 - 12:05

  Ook VI moet nog wennen aan ons fenomeen want zijn achternaam is niet Sadiq maar Umar. Hopelijk gaan ze die fout nog zeven keer maken.

  44

  0
 • Theoden King
  12 maart, 2018 - 12:17

  Toch ondenkbaar dat we met dit elftal nog nacompetitie zouden moeten spelen. Komend weekeinde die koempels terug de mijn injagen en we zijn praktisch uit de zorgen.

  Hup NAC!

  26

  3
 • G00Ser
  12 maart, 2018 - 12:18

  @Geel/Zwart,

  Helaas iets te lang voor op een tegeltje, maar je hebt het wel goed verwoord

  25

  0
 • scheppioni
  12 maart, 2018 - 12:55

  De redders dit seizoen van ons NAC BREDA !!!!

  3

  1
 • Voske
  12 maart, 2018 - 13:01

  @ Geel/Zwart: goed verhaal

  @Theoden King: de afgelopen seizoenen is het echt elke keer fout gegaan als we met z’n allen dachten dat we de tegenstander wel “even zouden gaan pakken”. Inclusief de rampzalige NAC – Roda in de nacompetitie. We zullen er toch echt met 12 man op moeten klappen want FC Koempel vecht voor de allerlaatste kans.

  PSje: dit bedoel ik niet negatief. Puur bijgeloof…

  19

  0
 • Martinus
  12 maart, 2018 - 13:14

  Roda vocht tegen Sparta ook voor de laatste kans. Heb je dat niveau gezien? Om je te bescheuren. Ja, we moeten niet gemakzuchtig worden. Maar onder normale omstandigheden rol je Roda tegenwoordig echt wel op.

  Overigens 100% eens met Geel/Zwart: Promovendus, een van de jongste selecties in Europa. En toch een herkenbaar NAC na jaren van verval, een goede financiële situatie, waarschijnlijke handhaving én een trainer die geweldig bij de club past.

  6

  2
 • Stijn Wreeftrap
  12 maart, 2018 - 13:28

  Zelfs al mochten we winnen van Roda dan ben je nog lang niet veilig. Je moet aan de 33, 34 punten komen. In Nederland kan echt alles en je staat er niet meer van te kijken als Sparta komend weekend ineens van Ajax wint. Na Roda kun je ook zomaar 2 wedstrijden kansloos verliezen en dat blijkt alles dichterbij te staan dan menigeen hier nog verwacht.

  Kortom; We zijn er nog lang niet.

  21

  1
 • bijtwijfelc
  12 maart, 2018 - 13:32

  Mooi verwoord Geel/Zwart. Als je ziet waar we vandaan komen en waar we nu staan: niets dan lof. Er valt op en buiten het veld absoluut genoeg te genieten, dat doe ik dan ook met volle teugen.

  Binnen het grote plaatje maak ik me wel nog steeds zorgen over de toekomst. De beste spelers zijn van City (of Roma :-)) Dat is op zich begrijpelijk, maar Van de spelers die van NAC zelf zijn, hebben er nog maar bar weinig kunnen overtuigen. dat zal echt beter moeten. Dus positief, maar ook bezorgd.

  Hup NAC!

  3

  0
 • Joop Klepzeiker
  12 maart, 2018 - 13:36

  @ Stijn Wreeftrap.

  Zo is het zeker: tegen de vier ploegen die nu onder je staan moet je er minimaal 2 winnen. Het rijtje Roda thuis, Willem II thuis en Sparta uit moet zes punten opleveren, want op die laatste speeldag bij FC Rente moet je het zeker niet aan laten komen. Als je zes punten haalt, sta je op 33 punten en nummer 16 Sparta gaat in 7 wedstrijd never nooit 12 punten halen (staan nu op 21). Dus dat is dit jaar gewoon genoeg.

  Alles wat daarboven komt, is bonus. Pak je er 9, dan sta je op 36 punten en komen de 40 van Hans gewoon in zicht. Ik vrees echter dat dat iets te hoog gegrepen is, maar dat zit hem dan vooral in de eerste seizoenshelft (Roda uit, Willem II uit, Sparta thuis, Ado thuis en niet te vergeten Twente thuis)

  3

  0
 • Breda
  12 maart, 2018 - 14:23

  @Geel/Zwart

  En elke wedstrijd uitverkocht! Dat is ook bijna nergens.

  5

  0
 • Breda
  12 maart, 2018 - 17:12

  Garcia verdient overigens een heel vet afscheid. Wat een koning. Gewoon bij City “eisen” dat ie terug mocht naar Breda en dan zo’n seizoen spelen. Dat wordt een echt een grote.

  13

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  12 maart, 2018 - 22:59

  Mooi dat Manu Garcia en Sadiq Umar in VI Elftal van de week staan. Het zijn twee toppers!!

  Geel/zwart: heel mooi verwoord.

  NAC gaat de nacompetitie ontlopen en volgend jaar staat er een stabiele middenmoter met…….volle tribunes in de thuiswedstrijden.

  Ook de NAC supporters bij uitwedstrijden zijn meer dan geweldig.

  1

  0
 • Los Pollos Hermanos
  13 maart, 2018 - 09:55

  Garcia is een bal virtuoos. Een magiër. Superlatieven tekort voor deze geweldenaar. Kijk nu alweer uit naar zondag. Lekker potje Garcia kijken. Let nou eens 90min op die jongen. Wat die af en toe met die bal doet is echt van wereldklasse niveau.

  0

  0