Go to Top

Slechtste seizoenstart van NAC sinds ’98/99

Slechtste seizoenstart van NAC sinds ’98/99

NAC is met negen punten uit elf wedstrijden bezig aan de slechtste start van het seizoen sinds de jaren ’98/99. Het bleek een voorbode voor degradatie: NAC eindigde op de achttiende plaats met slechts 23 punten uit 34 wedstrijden.

NAC kende een zwaar startprogramma met tegenstanders als PSV en Vitesse. Na de historische winst op Feyenoord en vooruitzichten op Roda JC en ADO Den Haag leken de Bredanaars af te gaan op een prima begin van de nieuwe Eredivisie-campagne, maar schijn bedriegt. Er werd achtereenvolgens verloren van ADO, Roda JC en PEC Zwolle. Als dat nog niet erg genoeg was, werd er ook nog eens niet gescoord in alle drie deze wedstrijden.

Vooralsnog houdt Stijn Vreven voornamelijk vast aan zijn vaste elf. Tot noch toe maakte hij (bijna) alleen noodgedwongen wijzigingen in de selectie. De grootste wijziging was de wisseling van plaats tussen Vloet en García. De Spanjaard speelt weer op zijn vertrouwde positie, terwijl Rai uitgeweken is naar de linkerkant. Inmiddels is wel duidelijk dat het alles behalve een goede oplossing is voor de 22-jarige middenvelder annex aanvaller. Vloet is zoekende op de plaats van hangende linksbuiten.

Hoewel Thierry Ambrose niet wist te scoren sinds de benutte penalty in de thuiswedstrijd tegen PSV, werd in Venlo duidelijk hoe groot het gemis is van de Fransman. Thomas Enevoldsen, die Ambrose verving, wist niet één keer de bal aan te raken in de zestien. Ook schoot de Deen niet één maal op het Venlose doel, of in de buurt daarvan.

Hoewel NAC de complimenten krijgt voor het spel, staan we vooralsnog onder de degradatiestreep. Op het moment dat NAC in de buurt komt van het vijandelijke doel lopen de combinaties vast of wordt er niet met scherp gevuurd. Duidelijk is dat er wat moet veranderen, met name het rendement voor het doel van de tegenstander. Hoe, en vooral óf dit gaat gebeuren, zal de komende weken blijken.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

65 Reacties op "Slechtste seizoenstart van NAC sinds ’98/99"

 • Peppie&kokkie
  8 november, 2017 - 19:15

  Tijd om het tij te keren en dit tegen Ajax!

  27

  1
 • Kwek
  8 november, 2017 - 19:20

  Vloet wissel en Angelino linksbuiten. Horsefield op linksback

  14

  40
 • Trabace
  8 november, 2017 - 19:24

  @kwek

  Het is geen FIFA hoor!

  Het spel biedt hoop. Vloet terugwisselrn met García want dan is NAC beter, het gaat niet alleen om García, zijn klasse staat buiten kijf. Vloet nu afserveren is zwaar onterecht..!

  25

  15
 • buurman
  8 november, 2017 - 19:31

  Relativeren mede supporters !!!!!!!!!!

  Tegen ADO, sparta en roda hebben we ten onrechte 6 punten verloren. (Al ligt dat uiteindelijk wel aan ons zelf geef ik grif toe.)
  Met 6 punten erbij hadden we aardig geklasseerd gestaan.

  Echter in de kuip pakte we 3 vette bonus punten. Dus………. 3 bonuspunten tegen ajax en de zaak is gecompenseerd. Dat zullen we op plaats 13-14 staan, moet nog beter, maar het had erger gekund.

  Tegen ajax krijgen we op zeker kansen maar onze niet bal-virtuozen zullen er harder de beuk in moeten gaan zetten. Er moet ook met veel meer venijn gespeeld worden; In Bels zouden ze zeggen ; ” ze kunnen het wel maar ze laten constant met hun de kloten rammelen…”
  Wij hebben spelers die een wedstrijd kunnen beslissen met hun technische acties; Ambrose, Fernandes, Garcia en vooral Angelino. Dat is meer dan genoeg om in de Nederlandse competitie aardig mee te kunnen doen in de middenmoot.
  En meer dan genoeg om het ajax Spaans benauwd te maken.

  53

  11
 • RV
  8 november, 2017 - 19:31

  Ik vind dat toch zorgwekkende keuzes van Vreven, en dat terwijl Vreven juist bij mij krediet had opgebouwd.
  Werkelijk geen enkele trainer zou Vloet op die positie zetten.

  Of je geeft hem een kans op de aanvallende middenvelder positie (wat hij niet slecht deed maar waar hij nog iets van handelingssnelheid tekort komt. Of je zet hem in de spits omdat hij de enige is die een doelpunt kan maken als hij in de zestien komt. Geen enkele (maar dan ook geen enkele Eredivisie trainer) zou hem op die positie zetten. Het gebrek aan 3 punten afgelopen week durf ik dan voor het eerst Vreven ook echt aan te rekenen. Met Vloet als aanspeelpunt in de spits en Garcia, Fernandes, Korte en El Allouchi er omheen ben ik er van overtuigd dat we veel meer in de wedstrijd waren gekomen.

  Enevoldsen in de spits…
  Wat een lachtertje, die gaat niemand natuurlijk aanspelen met een man in de rug.
  De man die door Smulders is gehaald als zoethoudertje voor de supporters (op basis van videobeelden en zonder netwerk). Ik zeg niet dat Enevoldsen niets kan, maar het is natuurlijk geen spits.

  Als je écht in de omschaking wilt spelen dan kun je nog zonder spits spelen en Enevoldsen er bij zetten maar als je merkt dat je iets beter bent dan VVV dan zet je een aanspeelpunt voorin.

  Slechtste seizoensstart ooit.
  Ik zie een positief ding: we hebben een team met een stel goede gasten, maar ik denk te weinig klootzakken.
  Frivool maar echt veel en veel te mager geïnvesteerd in ervaring en winnaars.

  22

  5
 • buurman
  8 november, 2017 - 19:36

  pakten we, dan zullen
  ( Op de Aloysius lagere school aan de Havermanstraat heb ik een “trauma” opgelopen van schrijffouten. Van docent vierde-vijfde klas ,bijgenaamd De Titus, kreeg je namelijk dan steevast enkele heel harde klappen…. Die goeie ouwe tijd zullen we maar zeggen…. haha”)

  5

  9
 • jvt
  8 november, 2017 - 19:37

  Geen goals is niet vreemd als je geen goede flankspelers hebt en een open linkerkant waar een linksback steeds tot aan de achterlijn van de tegenstander het veld moet overbruggen. Garcia mocht met zijn vrije rol naar binnen komen en dus was er maar één man ipv drie op links. Het is allemaal zo simpel maar NAC zou NAC niet zijn om het te zoeken in moeilijke oplossingen + het excuus van we hebben geen geld. Dus geen linker- en rechtervleugelaanvaller met voorzetten op kophoogte en een stormram van een spits,. Maar we hebben wel drie keepers de komende twee jaar, tig middenvelders en nog meer spelers die het niveau van de trainingen omlaag halen.

  En maar transfersommen betalen. Je kunt met droge ogen toch niet beweren dat Smulders het fantastisch doet. We hebben amateurs in de directie, in het bestuur en een hele ploeg begeleiders die niemand beter maakt, en ja dat vertaalt zich in de stand. Tijd voor schoon schip. Kijk eens naar Excelsior. Die hebben geen gratis MC spelers.

  26

  11
 • NAC
  8 november, 2017 - 19:39

  @ buurman

  Met je eens over de wedstrijd tegen ADO… Maar volkomen terecht verloren van Roda, waar totaal geen wil om te winnen te vinden was!

  3

  1
 • Brabantpark
  8 november, 2017 - 19:40

  Ben ik de enige die vind dat Fernandes een basisplaats moet krijgen?

  Erger me mateloos aan het feit dat hij zo weinig minuten krijgt, wat een voetballer is dat!

  64

  1
 • Badeend
  8 november, 2017 - 19:51

  Jvt, noem een één team dat 4-3-3 speelt en drie man op links (of rechts) heeft lopen. Dat. Gebeurt. Niet. Als je dat wel écht denkt, of wil, ben je een theorietrainer zonder enige kennis van zaken.

  Staat natuurlijk wel buiten kijf dat Vreven zijn ideale opstelling op dit moment in elk geval niet heeft gevonden. Korte en zeker ook Vloet komen flink tekort en Garcia gaat véél te ver terug balletjes ophalen. Alledrie maar eens banken (misschien niet tegelijk) en eens kijken wat je wél als team kan brengen.

  Overigens is Ambrose niet te benijden, het eiland waar hij op staat is veel te groot. Toch maar eens op een andere manier proberen. Jammer dat Smulders zo krampachtig vasthoudt aan 4-3-3, dat hele systeem slaat nergens op voor (dit) NAC.

  10

  4
 • Realist
  8 november, 2017 - 20:01

  Relativeren hebben we geen tijd meer voor. Holle frases als het komt goed leveren ook niks op.
  We zitten op bijna 1/3 van de competitie en we staan op een nacompetitie plek.
  Vorig jaar met geluk gepromoveerd, seizoen was eigenlijk niet om aan te zien.
  Smulders gaat voor 40 punten dit seizoen en over 2,5 jaar Europees voetbal.
  Inmiddels is de doelstelling bijgesteld. Goetzee zei gister in de krant ‘degradatie zou een ramp zijn’
  Tekort 6 ton, er was geen geld om Tom Boere voor 2 ton aan te trekken vorig seizoen, maar wel voor Goetzee en Smulders voor salarisverhoging van 1 ton.
  Ik zie geen plan, geen visie. Bv een hoofdsponsor die zich rot lacht met elke week reclame op de shirts voor een fooi van 3 ton.
  Geen voetbal know how in de top van de club.
  Alleen Vreven is een lichtpuntje.

  23

  6
 • Carlo
  8 november, 2017 - 20:05

  @Brabantpark Fernandes is 10 klasses beter als Korte. Maar Vreven houd van werkers. Niet van technisch begaafde voetballers!

  We werken zo ie zo met afdankers.

  Korte was niet goed genoeg voor ADO
  Vloet was niet goed genoeg voor CAMBUUR
  Biergieter werd afgetest bij WILLEM2
  Koch was niet goed genoeg voor FC UTRECHT

  need i go on…

  En de heren beleidsbepalers geven zichzelf een salarisverhoging. We laten ons als supporters mooi voor de gek houden!

  25

  19
 • Joost
  8 november, 2017 - 20:09

  Ik moet zeggen dat ik het ook lastig vind om op dit moment een ideale opstelling te maken voor NAC. Als je de wissels van Vreven elke week ziet mag je toch aannemen dat jongens als Nijholt en Stans het niveau echt niet meer aankunnen, anders zou hij ze wel een kans geven toch? Dat betekent dat we op dit moment alleen Fernandes hebben op de bank die het niveau aankan in de eredivisie, en je kan dus haast niet anders dan gewoon met dezelfde gasten die nu spelen te blijven spelen. Wat ik niet begrijp is dat El Allouchi nooit meer vanaf die linkerkant speelt maar dat Vloet daar nu staat (alles behalve een linksbuiten).
  Mocht Vreven nog van systeem gaan wijzigen zou ik het ook eens een keer proberen met Vloet in de spits samen met Ambrose. We kunnen zeiken op Vloet dat hij veel balverlies heeft, maar hij is wel de enige speler die elke wedstrijd meerdere doelkansen creëert en nog eens op goal schiet. Dan ben je ook gelijk van dat gedoe af dat Ambrose constant op een eiland staat.

  14

  1
 • RV
  8 november, 2017 - 20:38

  Ik heb juist een heel ander gevoel.
  Namelijk dat Nijholt en Stans op de balans zijn afgeschreven en dat El Allouchi en Verschueren die 2 ton (waar Goetzee op doelt in BN de Stem) moeten opleveren om niet in nood te komen.

  Het kan echt niet dat Vreven op zo’n cruciale positie voor Verschueren kiest, die een goede wedstrijd op de back heeft gespeeld en redelijk meekan als NAC in een goede wedstrijd zit. Maar anders kan het gewoon niet op zo’n cruciale positie. Het kan gewoon niet. Nijholt moet daar spelen of je moet Mets daar neer zetten (maar die vind ik veel beter achterin).

  Alsof Gilissen altijd zo goed was op die positie, maar wel altijd belangrijk.

  10

  3
 • reflektor
  8 november, 2017 - 20:42

  Ach ja jongens maak je niet druk , dat oranje krijgt de bal niet eens van a naar b ….

  3

  1
 • Blinde
  8 november, 2017 - 20:43

  VIER – VIER – (en vooral) TWEE !!

  9

  2
 • Joost
  8 november, 2017 - 20:45

  @RV

  Waarom zouden Stans en Nijholt al op de balans afgeschreven zijn? Ze zijn beiden pas 27, als ze dit seizoen goed zouden spelen kun je daar echt nog wel een transferbedrag uitkrijgen, in principe zouden die jongens allebei nog minimaal 5 jaar op hun niveau moeten kunnen spelen. Lijkt me onzin dat Verschueren en El Allouchi móeten spelen, want als dat degradatie oplevert kost het veel meer dan dat je ze een jaartje wat minder minuten geeft. Ik kan me eigenlijk ook niet voorstellen dat Stans en Nijholt het allebei compleet verleerd zijn, het zijn toch wel de enigste 2 jongens met fatsoenlijke eredivisie-ervaring, en op hun 27e kunnen ze toch haast niet over hun top zijn?

  5

  3
 • 076
  8 november, 2017 - 20:55

  Stans? Was in de Juup al 3x niks
  Doet een Bogardetje bij NAC. Natuurlijk speelt die niks meer.

  9

  8
 • BredaParel
  8 november, 2017 - 21:00

  4 4 2 met zowel enevoldsen als ambrose en op de twee 10 posities García en Vloet. Op de vleugels El Allouchi en Korte. Of met ruit:
  Enevoldsen Ambrose
  García
  El Allouchi Korte
  Vloet
  Vier verdedigers

  Wel lastig aangezien Fernandes en El Allouchi allebei wel een basisplaats verdienen. Ambrose scoort moeilijk maar is wel goed als kaatser.

  0

  23
 • Braze
  8 november, 2017 - 21:01

  Met een selectie van 32 spelers weten wij geen behoorlijk elftal op te stellen. De dure jongens zijn op een zijspoor gezet, de jonge jongens spelen leuk op het middenveld, maar NAC heeft bijna de meeste goals tegen en de minste goals voor.
  Je ziet wel volop inzet en vaak leuke acties, maar dat alles zonder effect.
  Duidelijke zaak, er moet wat gebeuren anders loopt het weer grandioos fout.
  Overigens snap ik niet hoe NAC aan een begrotingstekort is gekomen met zoveel toeschouwers, sponsoren die niet afhaakten en gratis spelers van MAn City. en extra wedstrijden in de nacompetie.Wat doet Goetzee eigenlijk?

  25

  6
 • @Braze
  8 november, 2017 - 21:07

  Min 2 mln televisiegeld oa

  3

  1
 • scheppioni
  8 november, 2017 - 21:44

  Met name roda uit en afgelopen zaterdag eerste helft dreunt bij mij nog na !!! Vind ik veel rampzaliger dan de punten want nu wel voetballen en drie keer winnen wat gewoon kan en de wereld ziet er heel anders uit !! Ons NAC kan gewoon thuis van ajax winnen en ook zeker van heracles en excelsior maar nooit op de manier zoals tegen roda !!!!!

  6

  7
 • reflektor
  8 november, 2017 - 21:47

  Denk aan je hart prins scheppie

  3

  1
 • scheppioni
  8 november, 2017 - 21:56

  Haha moie mins reflektor c.t., al jaren exprins maar wel veur het leven, prins flv 2011 !! HUP NAC !!

  2

  0
 • scheppioni
  8 november, 2017 - 22:13

  2010

  2

  1
 • de muzikant
  8 november, 2017 - 22:17

  Ach, …. als ik het merendeel van de reacties hier de laatste maanden lees valt het toch allemaal wel mee en zullen we ons vast en zeker handhaven, geen vuiltje aan de lucht. Smulders heeft het allemaal keurig voor elkaar. Geen nood, we komen eraan…….
  En als we onverhoopt toch degraderen, dan kunnen we enorm trots zijn op onze historische overwinning op Feijenoord, toch? En als we er in blijven (want dat staat toch eigenlijk al vast…???) dan ben ik benieuwd wat voor bonus onze succes TD Smulders als bonus krijgt.

  9

  5
 • nachoreca1
  8 november, 2017 - 22:34

  Winnen van ajax…hahaha.. meer kan ik er ff niet van maken. Sommigen hebben echt oogkleppen op hoor.

  9

  12
 • Arie
  8 november, 2017 - 22:51

  BredaParel
  Dat is de grootste zelfmoordopstelling ooit, zonder verdedigende middenvelders.
  Een 4-4-2 met deze spelers zou ideaal zijn:
  Sporkslede Meijers Mari Angelino
  Allouchi Mets Nijholt
  Garcia
  Vloet Ambrose.

  Allouchi en Nijholt kunnen zo vaak genoeg bijsluiten, omdat Mets wel een echt slot op de deur voor de verdediging is.

  5

  4
 • Sjorsnac
  8 november, 2017 - 22:52

  ik ben het geneuzel over jong team in opbouw best wel beu, er moeten nu gewoon flink wat punten gepakt gaan worden voor de winterstop. Dan gaat de druk er wat vanaf en kunnen ze misschien vrijer spelen, nac en must win wedstrijden werkt niet.

  We zouden toch ff 40 punten pakken was de voorspelling?? Handhaving dat is het enige doel dit seizoen. De voortekenen zien er niet goed uit.

  Als ik clubs als hercles of pec zie krijg ik een naar gevoel, nac had als club al verder moeten zijn maar de potentie komt er gewoon nooit uit, het is altijd maar een beetje aanmodderen en het hoofd boven water zien te houden, zo ontzettend jammer en frustrerend.

  Hopelijk zit het na de interlandperiode mee

  14

  3
 • Dutchbird
  9 november, 2017 - 00:39

  4-3-3- heeft alleen zin als je ook een linksbuiten hebt die voortdurend de achterlijn haalt zoals Korte en Fernandes dat op rechts doen. Verder is Vreven zo’n beetje de enige coach in de eredivisie die niet consequent tegen de zestigste minuut twee spelers wisselt. Jongens als Vloet, El Allouchi, Enevoldsen, Horsfield, Ageyepong, Meijers en Korte vinden het ook prima als ze regelmatig slechts 30 minuten spelen. 20 minuten of een kwartiertje is echter te weinig.

  3

  2
 • reflektor
  9 november, 2017 - 05:10

  Vergeet niet dat dit elftal zomaar op plaats 6 had kunnen staan (zonder oogkleppen ).

  11

  8
 • ctk
  9 november, 2017 - 07:00

  Wat een zeur reacties…pfffff, we zijn als nummer 5 in de Juup league per ongeluk gepromoveerd.
  Dachten jullie nu echt dat we even Europees voetbal zouden halen?
  Gezien de wedstrijden had er meer ingezeten, wat pech, gebrek aan scorend vermogen en een bepaalde scheidsrechter die ons 2 punten heeft gekost is het verschil.
  We gaan echt wel boven de streep eindigen, er zijn zeker 5 clubs met minder kwaliteit dan dit NAC Breda.

  Wat betreft de opslag voor Goetzee en Smulders, vergeet niet dat ze zichzelf met de degradatie een salarisverlaging hebben gegeven destijds, dus vind het vrij normaal dat ze nu meer gaan verdienen, zo werkt het in het bedrijfsleven!

  Nou, minder zeuren en meer steunen aub!

  29

  8
 • Barry
  9 november, 2017 - 07:23

  NAC krijgt complimenten voor haar spel, vooral van onze eigen trainer. Die ziet de ene naar de andere prima pot, terwijl ik zelf dan net naar een enorme zaadpot heb zitten kijken. Ja we waren minder slecht dan VVV, maar dat was toch alles behalve een goede wedstrijd?
  Het niveau tegen ADO thuis was prima, daar moeten we weer naar toe.

  6

  3
 • JohanB
  9 november, 2017 - 07:38

  We zouden toch de verassing van de eredivisie worden?? Waar zijn de punten en resultaten dan?
  Zeg geen dingen die je van te voren niet waar kan maken!

  10

  3
 • 10Dora
  9 november, 2017 - 07:45

  NEC begon vorig seizoen net zo als Excelsior dit seizoen. Waar voetballen die nu? Kortom, het kan nog alle kanten op. Statistieken van NAC (expexted goals) zijn gewoon goed in tegenstelling tot veel clubs om ons heen. Ik heb er nog vertrouwen in en ontzettend veel zin in een kolkend Rat Verlegh tegen Ajax! Al weer veel te lang geleden een avondje NAC

  12

  4
 • de muzikant
  9 november, 2017 - 08:51

  @ctk: de salarisverhoging gaat over het seizoen 2016/2017(!!!!!), met daarnaast nog een bonus voor de promotie. Je praat dus over gemiddelde eredivisie beloning, terwijl de club Jupiler league speelde. Daarnaast kun je de vraag stellen of de marktconforme beloning dichter bij de topclubs ligt of bij het gemiddelde van het rechterrijtje. Ik geef je nu alvast mee dat deze constructie een waterhoofd heeft en dit blijft, zeker bij een mogelijke degradatie, niet goed gaan.
  Dus waar zeuren mensen over? Over een zeer terecht iets. En dat we als nummer 5 handiger met geld (spelersbudget) en goederen (“gratis” spelers MC & eigen contractspelers, waarvan sommigen te lang en te duur) moeten omgaan is volledig de verantwoordelijkheid van onze TD, en iedereen ziet dat dat niet goed gebeurd. In ieder geval zeker niet als we in dezelfde markt rondom ons kijken. In dat geval zou de beloning hier op aangepast moeten worden, en dat is zeker niet naar boven!

  7

  3
 • TpT
  9 november, 2017 - 09:15

  Op zich valt het allemaal mee hoor. Met een fatsoenlijke keeper hadden we sowieso 5 punten meer gehad en was het hosanna geweest. Dit is een grote blunder die je Smulders en Jelle kunt aanrekenen.

  Verder heb ik wel veel vraagtekens. De City deal zou gaan over het invullen van spelers op posities waar NAC zelf krap zou zitten. Dat is echt gelul, het is eerder andersom. Op zich prima want die City gasten zijn beter dan wat NAC zelf kan halen, maar wees gewoon eerlijk. Wel vind ik dat het budget heel matig is uitgegeven. Mets is een toegevoegde waarde. Koch en Vloet kunnen dat zijn, maar voorlopig nog niet. Toch blijft Vreven ze opstellen. Is dit druk vanuit Smulders om het kapitaal te bewaken op het veld? En er had natuurlijk een fatsoenlijke spits moeten staan. 28 mei was Dessers al weg! En een weldenkend mens kon in Februari al weten dat hij weg zou gaan. Dat geeft je 3 maanden tot een half jaar om met iets te komen… Nu staat Enevoldsen er, wat geen echte spits is.

  Ik heb er echt wel vertrouwen in, maar het is zo jammer dat de zaken die nu misgaan, zo gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden…

  9

  8
 • F7-Top
  9 november, 2017 - 10:22

  We hebben pech gehad…. De scheids heeft ons belazerd… We spelen leuk voetbal….. Nou en? Als je zo weinig scoort en zo veel goals tegen hebt dan sta je dus waar we nu staan en op basis van bovengenoemde ‘argumenten’ gaat de KNVB een eventuele degradatie echt niet terug trekken hoor…. Tijd voor verandering en voor BESEF… Hup NAC !

  9

  0
 • gerard
  9 november, 2017 - 11:24

  Geen slechte score voor dé verrassing van de Eredivisie!

  3

  0
 • buurman
  9 november, 2017 - 11:36

  NAC zal alle kritieken die ik lees, en een grote kern van waarheid bevatten, moeten weerleggen door voldoende punten te halen. Zo simpel is het.
  Bij de bal virtuozen die ik noemde hoort overigens ook ElAl. In potentie eveneens een echt technisch vaardige speler met inzicht.

  Dat we tegen ajax kansen hebben is realisme ! Ajax voetbalt en dat ligt dit NAC, zeker thuis, veel beter. Wij hebben verschillende spelers die het verschil kunnen maken.
  Wat me wel blijft verbazen is dat je in dit elftal ervaring en gif mist en dat juist Haemhouts,Stans en Nijholt volkomen zijn weggevaagd. Ik zeg niet dat ze alle drie in de basis moeten staan, dat zeker niet, maar Stans of Nijholt op het middenveld erbij is een verbetering m.i. En een op de bank is sowieso niet verkeerd.

  Die salarisverhogingen van Goetzee en Smulders zijn m.i. onverstandig of beter gezegd een seizoen te vroeg. Had afgewacht of we ons handhaven en dus kunnen gaan uitbouwen en pak dan wat salaris bij, had dan bijna niemand moeilijk over gedaan. Nu krijg je terecht vragen en kritiek.

  Wij maken het topclubs dikwijls best moeilijk alleen van ajax winnen we thuis bijna nooit. Hoog tijd dat dit weer eens gaat gebeuren.Ik hoop dat Vreven de boel 100 % op scherp krijgt en dat wij er 200% achter gaan staan. Voorspelling; net als in het seizoen van de bekerwinst 2-0. Toen scoorde Bish en Brouwers en nu goals voor Ambrose en ElAl.

  17

  1
 • Jf
  9 november, 2017 - 11:44

  Pff topic; overal Nac.
  Bij een Duitse quiz werd de vraag gesteld wat: nooit opgeven altijd doorzetten aangenaam door vermaak en nuttig door ontspanning combinatie Breda, betekend.

  1

  1
 • Maarten
  9 november, 2017 - 12:13

  Is Nijholt nu echt zoveel slechter dan Vloet? Waarom fernandez niet ipv Korte? Waarom geen 4-4-2 met Ambrose en Enevoldsen? Waarom Meijers niet ipv Koch? Heeft Sporkslede nu eindelijk zijn verdiende plek terug?

  —————————————————-Bertrams—————————————————————————————-Sporkslede——————–Meijers————–Mari—————————————————-Angelino—————–
  ————————————————Mets———————————————————————————————-
  Fernandez——————————————————————————————————–Nijholt———————
  —————————————Garcia—————————————————————————————————
  ——————–Enevoldsen——————Ambrose———————————————————————————-

  7

  4
 • Maarten
  9 november, 2017 - 12:17

  zoals je ziet ( opstelling hierboven), bestaat de as vh veld uit meer ervaring en fysiek meer uitgebalanceerd . Aangevuld met creativiteit van Garcia, Fernandez en onze beste aanvaller( hoe gek het ook is) Angelino.

  3

  1
 • scheppioni
  9 november, 2017 - 12:54

  Vraag ik me ook wel af Maarten, het meeste althans, maar het mes snijdt aan twee kanten van ons NAC, tegen ado thuis spelen ze een wereldpot grotendeels en daar heb je gewoon de pech die je niet elke week hebt, voetbal je zo een week later bij het armtierige roda dan win je met 0-5 !!
  Maar wat doen onze helden uitgerekend dan, laf en dom zijn en waar we dan terecht achteraf afgetstraft werden, dan kan Vreven wel zeggen dat die goal nooit mag vallen in blessuretijd, maar dan moet je in de spiegel kijken en was het een wondere dat het armtierige roda die 1-0 niet eerder had gemaakt en dat neem ik NAC spelers zeer kwalijk op Angelino in die wedstrijd na. Die molenaar was ook al dik tevreden dat NAC Angelino in de tweede helft er niet meer zoveel in het spel betrok, hoe dom kun je als ploeg zijn !!
  HUP NAC, 3-0 tegen ajax, 0-3 in almelo en pas op voor de uitduels van excelsior daar ben je als NAC voor gewaarschuwd lijkt me zo !!!

  4

  0
 • jvt
  9 november, 2017 - 13:00

  Het doet goed dat velen er nu net zo over denken als jvt steeds aangegeven heeft. Soms moet het ook wat indalen. We voeren een dramatisch technisch beleid, echt niks maar dan ook niks beter dan de afgelopen jaren. Dat het zoontje van de trainer ons goed geld heeft opgeleverd heeft niks met scouting en onze geweldige trainers en staf te maken.

  Het wordt tijd dat AD en TD echt geëvalueerd worden en daar past zeker geen salarisverhoging van deze proportie en transfersommen bij. Ik zou me kapot schamen als ik supporters recht in de ogen moet kijken terwijl we 6 ton verlies hebben, met deze stand op de ranglijst en met deze 32 man tellende selectie. De liquiditeit voor het betalen van de salarissen is slechts op peil door de crediteuren die eenmalig nog eens geld in de club hebben gestoken, de tv gelden (geen verdienste van het management) en de supporters doordat meer seizoenskaarten zijn verkocht. Er is geen visie, geen vernuft en geen kwaliteit en dat betaalt zich altijd uit.

  Jammer dat het zo steeds loopt. Bij de negende stad van ons land zou een ambitieuze club in het linkerrijtje natuurlijk de ambitie moeten zijn. Zeker met die gratis MC spelers.

  11

  8
 • Maarten
  9 november, 2017 - 13:19

  Geeft ook aan dat NAC een elftal heeft gebouwd om de huurlingen heen ipv dat de huurlingen slechts een aanvulling moet zijn in een elftal. Alles draait om visie op korte en langer termijn. De aankopen die NAC tot nu toe heeft gedaan is alleen Sporkslede die een voldoende scoort. De rest is matig of zelfs gewoon slecht.
  Incidentele baten hoeven we voorlopig niet op te rekenen. Dat scouten komt ook jarenlang voor geen millimeter van de grond. Ik was hoopvol, de verhalen klonken verfrissend maar de uitwerking blijft des NAC’s ondermaats.

  Ook heel vreemd dat de heren dat ze salaris inleveren van de kerk wordt geroepen, maar bij een salarisverhoging( zonder enige evaluatie of het uberhaupt wel terecht is) er dan keihard de kaken gesloten werd gehouden.
  Het valt binnen de begroting, maar procentueel is het wel een flinke hap eruit.

  6

  4
 • Barry
  9 november, 2017 - 13:20

  @jvt,

  Grappig dat je over jezelf in 3e persoon spreekt. Als er geen jeugd doorbreekt komt dat door het slechte beleid, als dat wel gebeurd komt dat door toeval? Wat een onzin.

  13

  4
 • Naccer in mokum
  9 november, 2017 - 14:04

  Oh, jf had m ookal geplaatst ????

  0

  0
 • Breda
  9 november, 2017 - 14:07

  @ Maarten

  Dat is niet heel gek. (en mogelijk toch een reden dat bv. Korte en Vloet blijven staan). Bij NAC is iedere positie dubbel bezet. Alleen zijn die Engelsen gewoon beter. Dat is ook logisch, want die zouden voor NAC absoluut onbetaalbaar zijn, laat staan spelers die nog beter zouden zijn.

  1

  0
 • Mike Zonneveld
  9 november, 2017 - 14:12

  Heracles uit goed promoten, kan makkelijk vol dat uitvak!

  4

  0
 • Leeuw
  9 november, 2017 - 14:29

  JVT praat als Flieger, zie 1e regel een kopie van de Alpenman.

  8

  2
 • Leeuw
  9 november, 2017 - 14:58

  Beste reactie onder dit item is van buurman!

  19

  3
 • G00Ser
  9 november, 2017 - 15:00

  Ajax heeft ook een goede generale gespeeld tegen Telstar…uitslag 1-1. Niet het volwaardig eerste elftal, maar spelers als Huntelaar, Viergever, Sinkgraven, Neres, Cassiera en De Jong deden wel mee. Kijk nu al uit naar het avondje NAC-Ajax.

  0

  0
 • Anoniem
  9 november, 2017 - 15:12

  Er kloppen vanaf het begin van het seizoen al een aantal dingen niet. De gehele (geslaagde) voorbereiding speel je met hetzelfde team in dezelfde formatie. Op de keeper na worden er nauwelijks wissels toegepast aan de vaste basiself. Hoe de pionnetjes op dat moment zijn neergezet, zo gaat NAC het nieuwe seizoen in.

  Noppert, Horsfield, Koch, Mari, Angelino, Verschueren, El Ahouchi, Vloet, Korte, Ambrose, Garcia.

  Een aantal wedstrijden later valt de 1e door de mand. Noppert. Er wordt een paniek aankoop gedaan. Birighitti. Al vanaf zijn 1e wedstrijd (AZ uit) straalt hij enkel nervositeit uit in de goal.

  Wegens de (slechte) resultaten gaat Vreven meer toepassen in zijn basiself. Vloet en Garcia switchen van positie. Vloet de speler met het meeste rendement, altijd in scoringspositie komt, hoort op 10 te staan. Zo’n jongen is het best met het spel voor hem. I.p.v. linksbuiten met altijd 1 á 2 mensen in zijn rug. Garcia zijn kwaliteit is van een uitzichtloze situatie een dreigende situatie maken, erg wendbaar en kan een man voorbij komen. Hoort in dit systeem dus duidelijk op de 11 positie (hangend met vrije rol). Wanneer je deze jongens switcht (wat nu gaande is), wordt het er sowieso niet beter op.

  Wat Vreven wel kan doen: afgelopen seizoen speelde Vloet voor FC Eindhoven (weten we allemaal nog, de jongeman maakte NAC in zijn eentje koud vorig jaar). Toen Vloet hier vorig jaar binnenkwam begon hij net als dit seizoen op 10. Wegens slechte resultaten zocht Moniz meer kracht op het middenveld en verhuisde Vloet van de 10 positie naar de 6/8 positie (Verschueren). Hier is hij het gehele seizoen blijven staan en maakte 13 doelpunten & gaf hij 8 assists.

  Op het middenveld op dit moment staan Verschueren, El Ahouchi & Garcia. Mocht Vreven Garcia willen laten staan, kan hij dus altijd nog kiezen om Vloet op de positie van Verschueren te zetten.

  In de goal hoort Bertrams. De gehele voorbereiding gedacht dat hij de nieuwe nummer 1 zou worden. Waarom niet geworden? Omdat Noppert een streepje voor had van het afgelopen seizoen. Noppert kon het niveau blijkbaar niet aan, waarom dan een nieuwe keeper aanstellen als je een goede doelman in huis hebt? Naar mijn mening heeft Bertrams het vorige week in de Galgenwaard laten zien. De beste van de 3!

  12

  2
 • JohanB
  9 november, 2017 - 15:16

  G00Ser
  Boeit me echt helemaal niks wat Ajax tegen Telstar heeft gedaan en wie er hebben gespeeld. Z’n resultaat zegt 0,0, dit is een NAC site en geen Ajax site. Wedstrijd is ook nog eens pas over dik een week. Kan veel gebeuren in een week tijd.

  1

  2
 • @Anoniem
  9 november, 2017 - 15:16

  Wat een onzin schrijf jij zeg.

  11

  5
 • Barry
  9 november, 2017 - 15:37

  Klopt allemaal wat Anoniem zegt. Het enige wat ontbreekt in zijn verhaal, is dat el Allouchi ook vaker als hangende linksbuiten heeft gespeeld. En die komt daar beter uit de verf dan Vloet. Als je zo graag met dezelfde 11 wilt blijven spelen zoals Vreven blijkbaar wilt, zou je ook Vloet op het middenveld kunnen posteren en Mounir op links zetten.

  5

  1
 • Enjoy
  9 november, 2017 - 16:18

  Ik denk dat vele onder U een zwak hebben voor
  Stijn Vreven , doch zet hij dezelfde plaat op als
  na de 1e wedstrijd van deze competitie .
  Ik heb geen glazen bol , maar wel een gevoel
  van een neerwaardse spiraal .
  Het loopt fout , geloof me met onder aanvoering van dhr Smulders is het pappen en nat houden
  Deze man heeft de beker gewonnen van kapitaalsvernietiging en dat is geen wissel beker .
  32 spelers , routine op de tribune , jeugd in het veld
  verwarring tijdens de wedstrijd , wie niet , wie nu weer.
  Oplossing ?? Wist ik het maar , nou bijna
  TD. Ton lokhoff
  Trainer Ten Cate
  Wie betaald dat ??
  De bonus van de Heren die zeggen dat ze recht
  hebben op het gebodene .

  5

  3
 • Breda
  9 november, 2017 - 18:05

  Vloet wint serieus geen 1 verdedigend duel. Niet 1. In de Juup kan dat. Als ie hier weg is klapt een tegenstander er gelijk overheen.

  Die moet naast Ambrose staan of op de bank. Linksbuiten slaat nergens op. Verdedigende middenvelder nog minder. Ik haal mijn brood ook niet bij de slager. Stel spelers op in hun kracht of zet ze op de bank als een ander op die positie beter is.
  Als je met Vloet wil spelen als lopende man op de pass van Garcia of een kaats van Ambrose dan MOET je 4-4-2 spelen.

  1

  1
 • Toontje
  10 november, 2017 - 10:49

  Ze blijven zeggen…het komt goed. Maar dat geloof ik niet meer. Er zit totaal geen verbetering in en we zijn aanvallend veel te zwak. Scorend vermogen is heel laag. We lopen nu achter de feiten aan en merken dan op een gegeven moment dat we niemand meer kunnen inhalen.
  En nog een keer degraderen is de nekslag dan gaan we gewoon failliet.En we hebben veel geld verspild met Strans en Nijholt. Onbegrijpelijk trouwens dat die geen enkele kans hebben gekregen. Wat er nu staat is ook brandhout
  We moeten ons realiseren dat we bij Feijenoord gewoon 100% geluk hadden. Blunder van Jones…strafschop gemist…hele team een off-day.Met die drie punten minder hadden we stijf onderaan gestaan.
  Het wordt een hopeloos seizoen.

  2

  1
 • buurman
  10 november, 2017 - 14:07

  Inderdaad is Vloet op linksbuiten een tactische blunder. Dat is echt zijn plekkie niet.
  Ik vind het stukje van anoniem erg interessant. Alleen is goals in de Juup geen garantie voor goals in de ere.
  Ik was pro Vloet maar ik twijfel nu toch of Vloet niet hoort bij de groep ; te groot voor de Juup en net te klein voor de ere. Zou erg jammer zijn. Afwachten.

  0

  0
 • buurman
  10 november, 2017 - 14:13

  Ik vind dat supporters die nu al roepen dat het dit seizoen mis zal gaan daarmee wel erg vroeg zijn. Even eerlijk ; we hebben 6 punten te weinig door pech en 2 of 3 teveel door geluk. Per saldo dus eigenlijk 3 punten tekort. Dan sta je niet op degradatie. Laten we ons NAC nu geen complex aan gaan praten. Plaats 12-13 is zeker haalbaar.
  Degradatie is inderdaad einde club. Steunen dus nu het nodig is. En in het stadion doen we dat ook !!! Daar moet het ook gebeuren.

  0

  0
 • van Flieger aan de Costa
  10 november, 2017 - 15:49

  Stans. Ntoko. Etc etc.

  0

  0