Go to Top

Theo Janssen: “Het lijkt nergens op bij NAC”

Theo Janssen: “Het lijkt nergens op bij NAC”

Bij NAC zelf hebben ze de hoop nog niet opgegeven, maar buiten de club lijkt niemand nog te twijfelen wie er dit seizoen direct degradeert. In het voetbalpraatprogramma VTBL laat oud-prof Theo Janssen zijn licht schijnen over de situatie bij NAC. Zijn commentaar is helder: er klopt werkelijk niets van in Breda.

Het is beschamend wat NAC wekelijks laat zien, vindt Janssen: “Ik zie helemaal niks bij NAC. Ik zie niks in het aanvallen, niet in het verdedigen. Ik zie helemaal niet wat ze willen. Het is heel moeilijk om naar te kijken. NAC is een fantastische club met goede, enthousiaste supporters en het zit altijd vol. Alleen dan zie ik dat elftal… Daar zit geen strijd in, niks. Ze lopen daar maar. Ik vind dat echt heel triest om te zien. Ik weet niet wát ze aan het doen zijn, maar het lijkt in ieder geval nergens op. Bij De Graafschap zie je in ieder geval nog wat ze willen. Die gaan er met zijn allen voor. Dat heeft ook met de trainer te maken, die dat ook uitstraalt.”

Bron: B-Side Rats, VTBL

111 Reacties op "Theo Janssen: “Het lijkt nergens op bij NAC”"

 • Joepel
  11 februari, 2019 - 08:21

  Dat ziet helaas iedereen, behalve onze trainer en spelers, die zien aanknopingspunten na de zoveelste wanprestatie.

  121

  2
 • The Cosmic Gate
  11 februari, 2019 - 08:23

  Zal MvG gekeken hebben ?

  15

  1
 • Wiwa
  11 februari, 2019 - 08:34

  Alsof Theo zelf momenteel ergens op lijkt..

  26

  72
 • Mark Bieritieti
  11 februari, 2019 - 08:35

  Ik ben nog steeds van mening dat je van een team met mindere spelers een strijdmachine kan maken die af en toe punten kan pakken en het respect van het publiek verdient. Maar helaas heb je daar een trainer voor nodig die kan inspireren en motiveren. Deze trainer brengt NAC naar de ondergang!

  64

  2
 • Da Pope
  11 februari, 2019 - 08:35

  Ik zie de technische staf en selectie ervoor aan straks oprecht verbaasd te reageren, wanneer NAC daadwerkelijk gedegradeerd is. Ik zie ze nu al krokodillentranen huilen. “Dit is een klap. We hebben de kwaliteit om in de Eredivisie te blijven en we zijn er altijd in blijven geloven. Dat het dan toch misloopt, komt keihard aan.” Zoiets.

  Het ergste van alles vind ik dat jongens als Kastaneer, Mühren, Kali, Karami en Van Leer, die geen seconde uitstralen ook maar iets om de club te geven, na de degradatie de deur achter zich dichttrekken, nooit meer omkijken en vrolijk bij een andere club verdergaan.

  Dat NAC gaat degraderen, staat voor mij 100% vast. Ik zie daar niet naar uit, maar het is niet zo’n doemscenario als bij de vorige degradatie, waar het voortbestaan van de club meteen op het spel stond. In principe kan ik daar dus best mee leven. Maar het feit dat de verantwoordelijken uiteindelijk nauwelijks schade lijden en volgend jaar gewoon weer breed glimlachend in het shirt van een andere club staan, maakt me echt ziedend.

  189

  7
 • Bart
  11 februari, 2019 - 08:40

  Da pope, ik ben laatste tijd niet heel positief over onze spelers maar kastaneer is in mijn ogen een van de lichtpuntjes. Werkt keihard en is dreigend plus langlopend contract lijkt me onwaarschijnlijk dat hij bij degradatie zomaar mag vertrekken

  61

  9
 • Ere
  11 februari, 2019 - 08:42

  In de voorbereiding leek het al nergens op!

  57

  0
 • Nachoreca1
  11 februari, 2019 - 08:47

  Hadden we maar 1 Theo….. hij heeft volkomen gelijk uiteraard. En da pope ook…
  Ben er ook al gelaten onder, degradatie is een feit. Maar ben ziedend aan de andere kant op alle tering koppen die onze club in deze situatie hebben gebracht. Smulders is voor mij bijna een obsessie…wat zou ik hem graag 5 minuten onder 4 ogen hebben………

  15

  7
 • Ouwe Spionkop
  11 februari, 2019 - 08:48

  Per omgaand Mets en Koch eruit. Dat kan echt niet meer.
  Dan kan het misschien nog wat worden daar achterin.

  44

  5
 • Baosje
  11 februari, 2019 - 08:58

  @ouw spionkop

  En van Leer erbij aub!

  25

  3
 • nb
  11 februari, 2019 - 09:01

  Zo snel mogelijk die karami eruit. Is echt te vergelijken met Carolina. Karami is een verdediger welke zoveel mogelijk uit de duels wilt blijven. Loop vaak lang achteruit en heeft in zowel de wedstrijd tegen De Graafschap als tegen AZ niet doorgehad dat hij tegen een rechtsbenige linksbuiten stond. Liet de binnenkant namelijk de gehele wedstrijd open, heel bizar!

  31

  1
 • Heksenketel
  11 februari, 2019 - 09:01

  Gaan we nou iedereen hier citeren, die iets negatiefs over NAC zegt?

  16

  17
 • DunErwt
  11 februari, 2019 - 09:04

  Theo liegt er geen woord over………..

  15

  0
 • Eddie_V
  11 februari, 2019 - 09:04

  Ik vond het niet praten over NAC van Pierre bij studio voetbal genoeg zeggen. Hij zal nu toch ook wel inzien dat wat ze gehaald hebben ons NAC niet genoeg beter maakt.

  24

  3
 • Ivo
  11 februari, 2019 - 09:06

  We zijn weer eens het lachtertje van de eredivisie. Geen directeuren, trainer die het niet weet, een stuk of 30 b- en c- garnituur spelers onder contract.

  En straks weer polonaise op de tribune, met carnaval? Ik pas even. Behalve de 2e helft tegen ADO is het echt dramatisch na de winterstop.

  Degraderen heeft NAC vaker gedaan, maar nooit zonder bezieling en strijd. SCHAAM JE KAPOT.

  55

  0
 • DunErwt
  11 februari, 2019 - 09:07

  Pierre lacht het liefste om NAC op zondagavond

  10

  13
 • Sjef de gevulde koek
  11 februari, 2019 - 09:07

  Het is achteraf altijd makkelijk praatte. Maar ik weet nog wel in de voorbereiding tegen onze Turkse vrienden. Wat hebben we gelachen om Koch en Mets toen samen achterin fout na fout en alle ballen inleveren bij de tegenstander. Nu meer dan een half jaar later staan ze nog steeds te schutteren achterin. Dan kun je je wel afvragen hoe het in godsnaam kan dat daar geen verandering in is gekomen en waarom er niemand anders staat of is gehaald toen. Maarja wat da pope zegt is helemaal waar. We staan al met 1 been in de kk divisie de enige waar ik nog vertrouwen in heb is ten vrede

  23

  0
 • Chris W.M.
  11 februari, 2019 - 09:11

  @Ouwe Spionkop

  Laat Koch nou maar staan, en zet Dervite op de plek van Mets. Heb de samenvatting van afgelopen vrijdag nog eens terug gekeken, en bevestigd mijn gevoel wat ik al veel langer heb. Mets grijpt niet in bij álle doelpunten afgelopen vrijdag, plus betrokken bij een aantal kansen waar hij gewoon veel te traag op reageert of verkeerd opgesteld staat. Koch is juist een aantal keer uit positie omdat hij probeert de fouten van Mets te herstellen. Koch trekt zich op aan het niveau van de man naast zich, dus laten we hopen dat Dervite een verbetering is. Dan kan Koch zich bezig houden met zijn eigen taken, zonder die van Mets er bij te moeten doen.

  @Baosje
  Van Leer was vrijdag 1 van de weinige die wel gewoon zijn niveau haalde. Zonder hem was het 0-6, 0-7 geworden…

  43

  10
 • Doeve
  11 februari, 2019 - 09:12

  Zwarthoed

  V. Anholt Klomp Dervite Leigh

  Nijholt Lundqvist

  Rosheuvel Kaikai

  van Hooijdonk Te Vrede

  Mijn opstelling voor de rest van het seizoen. Zolang Te Vrede geblesseerd is zou ik Kastaneer nog op zijn plaats zetten.

  13

  38
 • signase
  11 februari, 2019 - 09:17

  NAC: ooit gevreesd door tegenstanders, zeker in thuiswedstrijden. Nu zijn we het lachertje van de Ere. Zie opmerking van Til over onze defensie. Dat zo’n jochie zoiets zegt… Ik zou me als technische staf en als team rot schamen. Het is een meer dan terechte dis. De ultieme vernedering. Laat die uitspraak nog eens zien vlak voordat ze tegen Ajax het veld opgaan, zodat ze met het schuim op de monden… Oh nee, wacht, motiveren, daar doet onze technische staf niet aan. Passie, dat kent ons team niet. Ik zie met angst en beven uit naar de wedstrijden tegen Ajax en PSV.

  13

  0
 • Sjorske
  11 februari, 2019 - 09:21

  Stijntje Vreven!!

  43

  6
 • Buenas NAC
  11 februari, 2019 - 09:23

  Weet je wat het is, Theo heeft hier (helaas) volledig gelijk. Ik beaam niet graag negatief nieuws over onze parel van het zuiden, maar diezelfde parel wordt heel langzaam meer een kiezelsteen…!

  Enige optie die ons NAC nog red is NOAD, echter heb ik dit (bijna) nog niet gezien gedurende dit hele seizoen! We zitten in een zinkend schip met z´n alle maar wat is de oplossing? MVG eruit gooien lijkt mij van geen enkele invloed, wie komt er dan? Welke trainer wil zich mengen in dit zinkende schip in Breda?

  Laten we eerlijk zijn, het vertrek van Hans Smulders heeft ook alleen maar rotzooi met zich mee gebracht, hebben we een sterke winter aankoop gedaan waardoor we nog een vershil kunnen maken met individuele klasse? Exact, nee!

  PS. het mooie van dit NAC is dat iedere maandag de rouw gedachte overheerst terwijl er steeds verder de week vorderd toch weer nieuwe hoop vloeit bij de supperters om misschien toch een goede wedstrijd te hebben! Zolang deze hoop bij de supports blijft zal het zinkende schip altijd nog met een klein puntje boven water blijven!

  VAMOS NAC! We gaan toch niet direct degraderen met concurenten als emmen, fortuna etc etc in de ere! Bloed aan de paal en alles geven voor het gewenste resultaat!

  9

  8
 • BATI
  11 februari, 2019 - 09:23

  @ da Pope

  dat rijtje wat jij nu opnoemt zijn allemaal spelers met een deukje van bij hun vorige club. Die spelers willen, denk ik, niks liever dan veel spelen bij hun nieuwe club ipv weer een weggegooid seizoen. Vanaf dag 1 van de voorbereiding loopt het eigenlijk al voor geen meter. Want de resultaten nu zijn natuurlijk een afspiegeling van de hele voorbereiding van dit seizoen.

  Dat rijtje spelers met een deukje wat jij opnoemt is dan aangevuld met 3 tieners van City die niet voldoen, Leigh die laatste werd in leaque two, Van Anholt die al een jaar niet had gevoetbald, plus spelers die al onder contract stonden zoals Koch, Mets, Korte, Nijholt, Verschueren die vorig jaar ook al wisselvallig waren.

  Je hebt in een selectie een stuk of 2/3 spelers nodig met uitstraling waar de rest zich aan kan optrekken om te renderen. Nou, die heeft NAC gewoon niet. En in de winter haal je dan een back uit arnhem ( 0 wedstrijden ), een cv uit Belgie ( 45 minuten gespeeld ), een aanvaller uit engeland ( 1,5 invalbeurt ) een australische 13 in een dozijn back en een middenvelder van Jong PSV die nog nooit onder druk heeft moeten presteren.

  Hoe kan je zo’n selectie samenstellen vraag ik me dan af…..

  23

  0
 • Fred1
  11 februari, 2019 - 09:27

  Lees vanmorgen BN De Stem en Blanco vat gewoon de koe bij de horens en legt gewoon de vinger op de zere plekken.
  Het volharden van v d Gaag met Koch en Mets achterin is tenslotte de grootste reden dat we staan waar we staan. Ik probeer me te verplaatsen in v d Gaag maar vind geen enkele logische reden om die twee te laten staan. Zelf hebben deze spelers de reflectie niet om de eer aan zichzelf te houden dat is wat er bij de hedendaagse ondermaatse voetballer ontbreek, zelfkennis.
  Buiten het feit dat de club naar de klote gaat worden deze mensen straks als hoofdschuldige aangewezen van de degradatie die al zeker is, zo’n trainer moet die gasten ook een keer tegen hunzelf en zijn domme keuzes in bescherming gaan nemen. Er is niemand in de hele voetbalwereld die v d Gaag nog serieus gaat nemen laat staan die twee zielepoten achterin. Net als Da Pope bespeur ik bij al die gehuurde spelers geen enkele spirit en maar een greintje uitstraling dat ze plezier in het spelletje hebben en de wil om te winnen.
  Van de Gaag kan gewoon Koch en Mets niet meer handhaven want dat staat gelijk aan de club de afgrond in duwen, als ik zo’n Koch na de wedstrijd zijn kut verhaaltje zie doen dan zou ik hem een enorme schop onder zijn luie reet willen geven, het spreekwoord zegt “ verbeter de wereld , begin bij jezelf “ , maar als gezegd de hand in eigen boezem steken zit er bij deze angsthaas niet in.
  Een aanvoerder zonder lef, zonder inzet, zonder leiderscapaciteiten en voetballend vermogen die niet eens bij Utrecht 2 meekon , welke trainer met gezond verstand zou hier op zijn gekomen ? Niet één in de huidige voetbalwereld . Bij PSV en Utrecht liggen ze nog in een deuk van het lachen.
  Ik snap ook die kreten niet van achter de ploeg blijven staan , grote onzin , ze verdienen geen steun , worden dik betaald tenopzichte van de meeste supporters, en ze zijn er voor ons en wij niet voor hun , komt bij dat ik volkomen achter de menig van Da Pope sta, wij zijn straks gedegradeerd en zij trekken de deur achter zich dicht, een puinhoop achterlatend en diverse mensen beroofd van hun baan en inkomen.
  Ik vraag me af of v d Gaag ooit één seconde aan die mensen heeft gedacht die straks weer op straat komen te staan toen hij met zijn opstelling begon en als eerste die twee kneuzen op het lijstje zette.
  Dat schijtlollig doen bij een 3-0 afgang daar moet ik ook van kotsen , het lijkt wel of die lui het geen ene fuck kan schelen ze zijn net zo zielig als Koch en Mets aan het worden met ons zogenaamde Bourgondische en tegendraads reageren .
  Een spandoek “ Koch en Mets nooit meer “ dat zou pas tegendraads zijn, het is wel op de man maar wel de bedroevende waarheid, en meer dan dat ze zichzelf wekelijks voor lul zetten kunnen wij niet doen.

  42

  27
 • Talent
  11 februari, 2019 - 09:28

  Helemaal eens met Da Pope. Weet wel dat de selectie een afspiegeling is van het beleid. Dat is er niet. Kwakkelen, met een interim algemeen directrice, een technisch hart ontstaan door de lege stoel die de ontslagen TD achterliet. Noodgedwongen een goede invulling, totdat de stoel weer gevuld is. Van Hooijdonk, toch een soort van uithangbord voor de club, mag natuurlijk op zondagsavond de zwakke punten van andere clubs belichten, beelden laten zien met lijntjes en zeggen dat het bij Ajax best eens mag knallen in de kleedkamer. Maar laat het dan ook eens knallen bij onze club, ons leven! Storm binnen (na overleg met vd Gaag) zeg waar het op staat, laat beelden zien van het gehannes en gelatenheid. Maak nietsnutten met de grond gelijk en wijs die pannenkoeken op het feit waar ze het voor doen…voor NAC en alleen voor NAC. Laat de loze woorden die ze hadden over de club, toen ze een contract tekenden maar eens waar maken ipv die immer een holle frase die ze uitkramen. De spelers kunnen het gezicht van de club, die overal belachelijk gemaakt wordt redden. Daarna mogen er een zooi opflikkeren.

  Prima dat de geledenigen met de aandeelhouders in gesprek willen, want wat willen zij nu met onze club. Vergeet echter niet, dat zij aan het begin van het seizoen gezorgd hebben voor een goed spelers- budget. Helaas verkwanseld aan kwantiteit. Want NAC moest groeien in de voetbalpiramide en moest er een hautaine samenwerking komen met fokking Helmond Sport, de club waar mensen op hun schuurtje zitten om naar het geschutter te kijken. Het geld had gestoken moeten worden in het eerste elftal met een as, waaraan je je elftal ophangt en ja die kosten geld. Maar nee, NAC moest groot-groter-grootst. Waanzin!

  Zolang het intern binnen de club rommelt zullen sportieve successen uitblijven of hetgeen zich achter de schermen afspeelt maskeren. Helaas is het bij NAC nooit anders geweest, een utopie om te denken dat dit zal veranderen…of een kans om het nu eens wel goed te willen doen? Mag het aub eens het laatste zijn.

  20

  0
 • C'mon NAC
  11 februari, 2019 - 09:29

  Zo jammer dat Vreven zomaar weg is gedaan. Die had deze mentaliteit van de huidige basisspelers nooit geaccepteerd. Het is allemaal wanbeleid. Bouw eens wat op. Bij iedere club zie je een kern van spelers en/of stafleden die meerdere jaren bij de club zijn. Die de kar trekken. Vreven zou zo iemand geweest kunnen zijn. Op deze manier bouw je natuurlijk nooit wat op.

  18

  4
 • nacman
  11 februari, 2019 - 09:29

  ach jaar volgend jaar beter maar wel eerst grootte schoonmaak houden te beginnen met dat 3 tal dat nac naar de klote heeft geholpen ik zeg bedankt daar voor

  4

  3
 • Sjaak Peerenboom
  11 februari, 2019 - 09:30

  @Buenas NAC

  Je denkt hier gelijk te hebben maar als je ziet watvoor rommel er geruimd is na het vertrek van Smulders, spelers die zelfs de trainer van VVSB gewoon KUT zou vinden en daarnaast lachwekkende samenwerkinsverbanden. 1 jaar geluk gehad met Man CIty maar ook dit jaar weer dikke stront, Helmond Sport die nu spelers van NAC te leen krijgt, kijk ik naar bijvoorbeeld een Bart Meijers die zou de huidige centrale verdedigers vlekkeloos kunnen vervangen.

  Conclusie is dus dat NAC werkelijk geen enkel idee heeft welke richting het op gaat, de enige die dat op dit moment weten is iedereen die NAC niet een warm hart toe draagt en dat betekent dus dat ze richting de KKD gaan.

  Dramatisch beleid en MVDG moet er ook uit, die straalt uit dat hij het seizoen uit wil zingen en dan ervan door glipt.. MVDG eruit en gewoon iemand met hart voor de club voor de ploeg, ROB PENDERS!!

  5

  21
 • DunErwt
  11 februari, 2019 - 09:32

  @buenas nac

  Zouden we met Smulders wel een sterke winteraankoop hebben gedaan?
  Het was vanaf augustus al kut.

  11

  2
 • C'mon NAC
  11 februari, 2019 - 09:34

  Verder eens met da Pope. Tijdens de wedstrijd van afgelopen vrijdag voelde ik berusting komen. Bij mezelf en bij het publiek. Dit gaat hem niet meer worden zo, het is trekken aan een dood paard. We zijn gewoon te slecht voor de eredivisie. Met een stoet aan kwalitatief arme, ongeïnspireerde spelers en een trainer die het niet meer weet, met twee assistenten die helemaal niets lijken te weten….helaas….

  16

  0
 • 076
  11 februari, 2019 - 09:36

  Ik ben ook wel klaar met de trainer, al denk ik dat het weinig oplost als ie vertrekt.

  Maar als Leigh wel eens een fout maakt dat zorg je voor rugdekking. Als Lundqvist niet goed meeverdedigt zet hem dan op de plek van Muhren met 2 controleurs er achter.

  Palmer Brown is na een paar wedstrijden afgeschreven (net als Leigh dat was) maar Mets loopt al 2 jaar te blunderen..

  23

  0
 • Buenas NAC
  11 februari, 2019 - 09:39

  @sjaakie peerenboom

  Ten eerste, is dit je eigen naam? ten tweede, Rob Penders heeft (nog) geen trainers diploma, en zeg nou eerlijk. Heeft hij die bravour om NOAD in het elftal te brengen? Je kan lachen om die trainer van VVSB, maar zo´n trainer die zijn emoties in de strijd gooit als je voor de 10de pot op rij geen enkel punt binnen sleept lijkt mij betere dan een MVDG die uitstraalt alsof het gaat om een potje voetbal in de F´jes van zijn zoontje!

  Nogmaals, op dit moment MVDG eruit gooien bereikt alleen het tegenover gestelde effect. Nog meer rommel en uitduidelijkheid.

  PS, eten we pizza vanavond?

  3

  4
 • Buenas NAC
  11 februari, 2019 - 09:41

  @dunerwt

  Dat is een accurate vraagstelling, echter heeft Hans ook Manu Garcia, Pablo Mari, Angelino, Ambrose en ga zo maar door naar NAC weten te halen. Tuurlijk was hij ook niet een legende binnen de club, maar zijn ontslag heeft (zoals je nu kan concluderen) alleen maar onrust en ellende met zich meegebracht!

  13

  11
 • matc
  11 februari, 2019 - 09:44

  En het ergste is, wij laten het gewoon allemaal gebeuren. Het is gvd onze club!

  11

  2
 • Ik
  11 februari, 2019 - 09:53

  Ik zou graag Ruud Brood als trainer zien komen. Zeker met het oog op de toekomst. Heeft veel ervaring bij psv opgedaan kan met jonge talenten werken. En hij weet als geen ander wat we in Breda verwachten.

  27

  1
 • van Flieger
  11 februari, 2019 - 09:56

  Theo Janssen, pfff zeg. Overigens is het boek “Je hebt het niet van mij” van Marcel van Roosmalen wel een aanrader. Hilarisch. Over een paffende en spijbelende Theo uit dat lage Arnhemse milieu.

  11

  0
 • DunErwt
  11 februari, 2019 - 09:58

  @Buenas NAC

  Manu Garcia, pablo mari, angelino en Ambrose, komen uit het samenwerkingsverband met City.
  Denk dat wie dan ook TD was geweest met dezelfde eer kunnen lopen..
  Het gaat vooral om die ” ga zo maar door” spelers.
  Das kkd.

  4

  3
 • van Flieger
  11 februari, 2019 - 10:01

  The Janssen, kind van Arnhem en die hele foute club Vitesse. Een half lege gymzaal kijkt naar een vreemdelingenlegioen aangevuld met een verdwaalde Limburger tussen de Russen. Theo ging ook nog even naar de Firma List & Bedrog FCT. Dat die mensen überhaupt nog mogen meedoen in het betaalde voetbal is op zich al een schande. Theo Janssen mensen, schei uit zeg.

  19

  6
 • Kipiani
  11 februari, 2019 - 10:03

  Ralf Seuntjens al vastgelegd voor volgens seizoen. Kans op eindelijk wel een periodetitel en promotie stijgt dan met 50%.
  Vanuit NAC zijn er toch genoeg ingangen bij Ralf.

  4

  12
 • Sia
  11 februari, 2019 - 10:10

  Hij heeft gelijk. De laatste keer dat er bij ons wel iets van klopte was tegen zijn club (Vitesse).

  4

  1
 • WW
  11 februari, 2019 - 10:16

  Jansen heeft groot gelijk en dan maakt waar hij zat niks uit. Hij zegt wat iedereen ziet. Nul progressie sinds die oefenpot bij Rood Wit tegen Sparta. Nog even onsamenhangend en inspiratieloos.

  ‘Al draagt een aap een gouden ring, het is en blijft een lelijk ding’ luidt een gezegde.

  Die aap is onze selectie. En die blijft hoe dan ook lelijk.
  Maar het is de trainersstaf ook niet gelukt dat lelijk ding een gouden ring om te doen.

  7

  1
 • Cool Hand
  11 februari, 2019 - 10:17

  Of Theo Janssen, Vincent Bijlo of Albert Verlinde dit zegt, maakt toch geen reet uit? Wat Janssen zegt klopt. Kan mij wat schelen wat zijn achtergrond is. Hij zegt wat heel voetballend Nederland denkt. Hij zegt wat Pierre denkt, maar zondagavond natuurlijk niet kan/wil/mag zeggen.

  14

  2
 • Nacdictive
  11 februari, 2019 - 10:30

  @Fred1: ‘zij zijn er voor ons, wij niet voor hun’, wat ben je dan voor supporter? Blijf lekker thuis. Het is idd klote allemaal maar als het allemaal zo kut is, ga dan lekker bowlen als NAC speelt..

  4

  14
 • van Flieger
  11 februari, 2019 - 10:31

  Eigenaar en Grote 1 binnen de Grote 3 Wim van Aalst gaan we in ieder geval niet zien op TV om even uit de doeken te doen wat hij met ons NAC eigenlijk van plan is.

  Daar is deze Simon-van-Collem look-alike van 1 meter 60 nu al 5 jaar mee bezig: alles om uit de pers te blijven. Wel een club willen bezitten (vooral voor zijn vrinden bij Feyenoord) maar daar verder niks voor willen doen.

  De laatste keer dat we een glimp van de bejaarde havenboer op konden vangen was bij NEC-uit. Meegetroond door zijn lakei Goetzee hadden zij voor zichzelf een aparte ruimte in de businessclubkantine van NEC geregeld. Het liefst had hij ook nog een eigen WC gehad, maar dat zat er niet in.

  Voor al die praatprogramma’s is ons NAC inmiddels gefundenes Fressen. “Ben-Nac 10-0” gisteravond was een nieuw dieptepunt. Pierre zou er goed aan doen Maar even niet meer bij die leedvermaakboeren aan te schuiven. Wat bezielde PvH om überhaupt onder deze condities aan te schuiven bij een in Amsterdam al hopeloos mislukt concept van Technisch Hart ? Geen geld, alles moet maar gratis, iedereen kwaad op iedereen ? Wat is dat voor een setting ? Part-time naar de afgrond. Reputatie geschaad omdat je afhankelijk bent van malloten en onwilligen. Wie stapt daar in godsnaam in ?

  14

  11
 • Jantje2
  11 februari, 2019 - 10:33

  De verdediging is uiteraard zeer zwak… maar wat te zeggen van het middenveld! We worden iedere keer totaal overlopen, nijholt , kali, el alouchi hebben totaal geen loopvermogen , weinig tot geen handelingssnelheid, geen creativiteit (altijd tikkie terug)weinig duelkracht…. alleen lundqvist laat zien drang naar voren en creativiteit te hebben… ik zou van Anholt weleens met Verschueren op t middenveld willen zien en lundqvist op 10…van Anholt was de enige tegen az die er eens in kleunde en passes van achteruit naar voren gaf of zelfs met een lange bal naar de andere kant het spel probeerde te verplaatsen…

  18

  1
 • ric
  11 februari, 2019 - 10:36

  De enige hoop die ik nog heb ik dat we de Graafschap (al zou ik niet weten hoe) onder ons weten te houden.
  Wie weet zijn Ilic en Fernandes dan ooit een keer (wedstrijd)fit. Maar ja, tegen welk team gaat dit elftal in godsnaam de 0 houden. Ik heb me afgelopen vrijdag zo enorm lopen ergeren aan alle 4 onze verdedigers. de 2 backs zijn slechter dan we al hadden. Ze eerst van Anholt en (mits fit) Leigh terug in de basis. Tja en dan centraal achterin…geen idee. Hopen/bidden dan ons Fransman in ieder geval af en toe een bal naar iets in een geel-shirt kan spelen. En hopen dat hij kan verdedigen uiteraard.

  HEt is zó ontzettend slecht. Kasteneer krijgt overigens ook onterecht kritiek. Die gast wil wel, doet er echt wel alles aan. maar ja, wat wil je met zo’n belabberde aanvoer. Zodra Mitchell fit is zou ik Kasteneer als linksbuiten opstellen of desnoods als rechtsbuiten…..Rosheuvel is het ook helemaal kwijt zeg.

  En wat een droevige, lamballen instelling zit daar naast onze coach op het bankje zeg. 0 beleving en bezieling. Die denken flikker de trainer maar buiten, wij als clubmensen mogen toch wel blijven zitten.
  Ik heb Jelle en PEnders als spelers heel hoog staan. Maar zoals ik ze als spelers waardeerde zo afgrijselijk vind ik het, hoe ze zich nu laten gelden.

  Dit kan simpelweg niet meer goedkomen. Pff moet er niet aandenken volgend jaar weer naar Jong Az etc te moeten kijken. En ja, ik zal er zijn. Altijd zal deze jongen een ssc nemen. Maar het doet me wel heel erg veel. Hoe het elke keer weer verkloot kan worden.

  14

  1
 • De lange
  11 februari, 2019 - 10:38

  Alle buitenstaanders mogen vinden wat ze willen, het schrijnende is dat ze (meestal)nog gelijk hebben ook, alleen niemand binnen de club ziet het of doet er wat aan. Wekelijks zien we een trainer die als een ziekenbroeder naar het bijna ontzielde lichaam, dat Nac heet, staat te kijken. Ingrijpen doet ie meestal te laat of verkeerd. Opvallend is dat er spelers zijn die lijken te schrikken als ze de bal gespeeld krijgen. Dit getuigd toch echt van een onsamenhangend elftal.
  En inderdaad de Graafschap straalt heel wat anders uit en daarom blijft het publiek daar wel 90 minuten erachter staan , ongeacht of ze winnen of niet.
  Het is nu wel duidelijk dat deze ploeg absoluut niet met druk of tegenslagen om kan gaan. Misschien de meesten van de basis een keer vervangen. Maar zeker aankomende zondag met 5 verdedigers.
  Verder zsm AD EN TD aantrekken die weten wat er komt kijken bij eventuele degradatie en weer opbouwen naar promotie. Hierbij ligt natuurlijk voor de TD een serieuze taak. Dus geen noodplan maar een duidelijk plan.
  En voor de duidelijkheid, ook ik hoop nog op nacompetitie met een goede afloop.

  9

  0
 • van Flieger
  11 februari, 2019 - 10:41

  Opvallend overigens dat Theo Janssen met geen woord sprak over Smulder’s handpicked golden boy Lukas Schoofs die inmiddels exact een jaar geblesseerd is.

  15

  2
 • Marti
  11 februari, 2019 - 10:48

  Ik snap maar niet waarom Dervite geen kans krijgt . Van van der gaag , het kan toch niet zo zijn dat alle spelers die je in de winterstop gehaald hebt net zo slecht zijn als de rest van die jongetjes die maaar tegen het balletje trappen van links naar rechts .je moet toch onderhand eens verantwoorde stappen ondernememen , of weet de trainer het alleen maar hoe het moet. .?zoja hoelang staat hij onder contract , want dan weet ik nu wel waarhij op uit is , op de afkoopsom , en andersniet dan maareen functie geven als assistent van Ben van bilzen ,

  6

  1
 • Vreven4president
  11 februari, 2019 - 10:54

  Jeetje, ik heb Blanco nog nooit met zo’n scherpe pen zien schrijven over NAC. Hij lijkt meer een boze supporter of bij onze Flieger op de koffie geweest. Wat hij zegt, is wat wij allemaal denken, ongenuanceerd en rauw.

  17

  1
 • SjorsNAC
  11 februari, 2019 - 10:55

  Geen speld tussen te krijgen Theo.

  5

  0
 • Dreman
  11 februari, 2019 - 10:56

  Ik ben kort maar krachtig.

  Mocht De Graafschap van het weekeinde winnen tegen FC Utrecht (en die kans is heel groot,alleen al op wilskracht in thuiswedstrijden)dan is het doek zo goed als gevallen.Niet alleen door de achterstand van 5 punten maar ook door het doelsaldo in vooral de wedstrijden tegen Ajax en PSV.

  Tenzij ….we met zijn 10 en achterin staan.

  4

  0
 • misterbean
  11 februari, 2019 - 10:58

  Waarom moest Vreven weg? Omdat hij zef een visie had die niet met Smulders samenging.? Waarom hebben we bijna geen enkele speler met ruggegraat; een klootzak die zijn mond opentrekt? Ikneig om te zeggen dat Smulders (samen met cd Gaag) vooral jaknikkers en brave schoonzonen gehaald heeft. MvdG, nog zo n brave schoonzoon, jaknikker. Het lijkt bij Nac in de structuur een soort braaf in het gelid lopen en niet moeilijk doen naar de mensen boven je. Tegendraads? De supporters wel msschien. Stel dat we de nacompetitie nog zouden halen ( lijkt het hoogst haalbare) , ga je er dan in blijven met vdGaag? Ik neig om te zeggen van niet. Dan zul jemoeten vechten en strijden, en aangezien vdGaag vooral gecharmeerd is van technische zaalvoetballers gaat dat een heel moeilijk verhaal worden. We hebben 2 jaar ontzettend veel geluk gehad. Om te promoveren en om erin te blijven. Dat houdt een keer op. Tenzij je de beuk erin gaat gooien. Maar dan heb je denk ik toch echt een andere trainer voor de groep nodig. Deze selctie is echt niet slechter dan de Graadschap. Of mischien moeten we maar weer hopen op eenw wonder.

  11

  1
 • van Flieger
  11 februari, 2019 - 11:05

  Sinds vorige week is ook de buitenwacht wakker, gezien al die programma’s waar ons NAC er onderdoor wordt gehaald. De supportertjes zijn wakker sinds kruiken-uit. En van Flieg toonde afgelopen mei al aan dat het de verkeerde kant op ging met deze eigenaren en deze RvC: zij gaven Smulders een carte blanche in de euforie rond de handhaving. Pas toen zij zich realiseerden wat er aanstaande was, was het in feite al te laat. In de winterstop toonden zij hun ware gezicht: die van met Rotterdams accent pratende kruideniers. Bovendien was het scenario van een volledige reset niet aan hen besteed. In zijn zwanenzang steunde Justin de falende Smulders tot het laatste moment, tezamen met Gielen. In plaats van een eerlijke analyse kozen zij voor de beeldvorming ten behoeve van hun eigen carriere. Goetzee tekende overigens bijna alle spelerscontracten mee, maar dat terzijde.

  Zij maakten geen juiste analyse over het seizoen 2017/18 en hoe we er eigenlijk in waren gebleven: Mari, Angelino, ManuGarcia, Ambrose, Sadiq (en een beetje TeVrede), plus de 6 keihard nodige zogenaamde bonuspunten tegen Feyenoord.

  Bij NAC hangt het bestuurlijk van dommigheid, lusteloosheid en rancune aan elkaar. Het is verschrikkelijk. In anderr industrietakken zou je nu als klanten de toezichthouder moeten inschakelen. Die komen dan met een onafhankelijk onderzoek. Dat zou hier ook moeten gebeuren.

  Maar goed, het kwaad is al geschied. Zij mochten cq wilden blijven zitten en konden zo rustig doorgaan hun leugens te debiteren (kijk nog even het interview met van Weelde er op na, deugt helemaal niets van, houdbaarheid van hun woorden niet langer dan pak melk, en dat voor mensen die er prat op gaan over de lange termijn te menen kunnen praten).

  De inmiddels legendarische en hilarische uitspraak van commissarisje Berry de Kort tijdens het beroemde torentjesoverleg (waar de pseudo opinionmakers rond NAC werden samengezworen) dat het nou eens eindelijk “moest stoppen met de leugens op het Internet” krijgt door hun wanbeheer zo wel een erg wrange bijsmaak.

  Er moet dringend een nieuwe bestuurlijke structuur komen, van Flieg heeft die binnen 2 uur uitgetekend.

  28

  12
 • Badeend
  11 februari, 2019 - 11:23

  Misschien moeten we een oefenwedstrijd achter gesloten deuren spelen tegen een team van oud NACers, zoals Karelse, Lurling, Brood, Lokhoff, Van Hooijdonk, (Vreven)(en zonder Falkenburg). Gasten die wél weten wat inzet en teamgeist je kunnen brengen. Gesloten deuren voornamelijk omdat dit huidige NAC er met dubbele cijfers afgaat.

  Per direct afscheid nemen van alle huurlingen (vooral Mühren!) en een héél andere sfeer op Zunderello, met een afrekencultuur erbij. Niet presteren = je plek kwijt. Co Adriaanse zou hier wel raad mee weten.

  Overigens, die Ilic, Fernandes en Palmer-Brown, zijn die überhaupt nog wel in Breda?

  6

  4
 • Badeend
  11 februari, 2019 - 11:26

  @Hans Deelen

  Je hebt nog een uur en 39 minuten om voor het eerst in je NAC-leven met iets constructiefs te komen. Succes!

  11

  1
 • Raf17
  11 februari, 2019 - 11:29

  @van Flieger

  Mooi! Wat houdt je tegen? Ik wil wel eens zien waar je daadwerkelijk mee komt. Als je het allemaal zo goed weet, voeg dan eens woord bij daad.

  10

  2
 • pier
  11 februari, 2019 - 11:31

  Het wordt tijd om terug naar de basis te gaan. We zijn allemaal trots op NAC en op Breda. We hebben allemaal een hekel aan broodvoetballers die hun poen hier verdienen maar vooral geen stap teveel willen zetten en niks met NAC of Breda hebben. Als er 1 een beetje kan voetballen dan is ie na een jaar weer weg. Ik ga vaak kijken bij de onder 19 en soms bij de onder 17. Dit zijn jongens die trots zijn om bij NAC te voetballen. Ik zie graag eigen jeugd in het eerste. Geef die jongens een contract voor 5 jaar ofzo en betaal ze 50.000 Euro per jaar en als 1 het heel goed doet dan verbeter je zijn contract. De jeugd gaat nog veel harder zijn best doen om in het eerste bij HUN NAC te komen. Gillissen en Hellemons zijn de baas. Probeer van NAC de opleider voor Zuid-West Nederland te maken. Het maakt mij niet zoveel uit of dit nu in de ere- of eerste divisie is. Koop het stadion, dan ben je ook van de gemeente af. Ik weet zeker dat er gasten gaan doorbreken en dat NAC dan een vaste waarde in de eredivisie kan zijn. Eventueel kun je 2 of 3 meer ervaren spelers van elders inzetten die het leuk vinden om de jeugd op sleeptouw te nemen en dit ook kunnen.
  Je hebt eigen spelers, het publiek is trots op hun jongens, ze hoeven niet te goochelen met de begroting etc etc…
  Maar toen werd ik wakker, want alles van buiten is beter. Ik begin steeds meer te walgen van de koehandel in voetbal. Het kan zo simpel zijn. Begin met de basis en dat is eigen jeugd

  13

  0
 • Josti
  11 februari, 2019 - 11:34

  Denk nou is ff na hoe kan je klomp en mets nou allebei vervangen als je niet beter hebt laten we beginne met mets eruit voor die fransman wie zegt dat die fransman beter is eerst zien tegen ajax en morgen bij jong nac.. 2de optie is palmer brown voor mets…klomp kan alleen opereren in een 5 mans verdediging is nog niet zover…karami kali nooit meer opstellen en lundqist altijd op 10 voor de verdediging verschueren mounir of nijholt

  1

  0
 • Josti
  11 februari, 2019 - 11:36

  Oja en muhren kan ook echt niet wat een langzame slappe vent is dat

  10

  2
 • Josti
  11 februari, 2019 - 11:37

  K bedoel natuurlijk eerste regel geen klomp maar koch

  1

  2
 • Dennis vd heuvel
  11 februari, 2019 - 12:02

  Nog mensen die Ajax uit gaan of word ik de enige?

  4

  1
 • Jan G.
  11 februari, 2019 - 12:03

  Met deze selectie gaan we er gewoon uit
  Er is te weinig kwaliteit

  Dankjewel heren beleidsmakers

  5

  5
 • Jan G.
  11 februari, 2019 - 12:04

  Ajax uit, ik ga wel, al lang geleden geregeld via bevriende sponsor. Niet dat ik me erop verheug

  7

  0
 • fvf6
  11 februari, 2019 - 12:06

  Theo heeft 100% gelijk geen bezieling in het elftal idem dito trainer .Hoog tijd voor een trainerwissel nu is er nog tijd

  5

  0
 • van Flieger
  11 februari, 2019 - 12:06

  Overigens lijkt dat programma van die Humberto Tan ook helemaal nergens op (krap 100.000 kijkers). Als van Flieg die Theo Janssen ziet in die rare belichting, zap.

  7

  1
 • naxioma
  11 februari, 2019 - 12:10

  Rechtstreekse handhaving is volledig uit zicht cq onmogelijk geworden. Na dit weekeind zijn we 8 punten verwijderd van plaats 15. Dat Fortuna en Emmen zich veilig weten te spelen en NAC niet is een grote schande en hebben we geheel aan onszelf te wijten. Onze selectie is echt niet minder dan die van Emmen en De Graafschap, alleen heeft Van der Gaag er een enorme puinhoop van gemaakt: 31 spelers gebruikt, steeds wisselende en verkeerde opstellingen met als gevolg geen ingesleten spelpatronen en een afnemend vertrouwen, en bovenal een totaal gebrek om spelers te inspireren en te motiveren. Na de winterstop hadden we minimaal 7 punten moeten pakken, maar het werd er slechts 1. Doorgaan met Van der Gaag betekent rechtstreekse degradatie. Zonder Van der Gaag en met een nieuwe hoofdtrainer is er nog kans op verbetering en het behalen van nacompetitie en evt. eredivisiebehoud. Als RvC en aandeelhouders nu niet ingrijpen, betekent het dat ze kiezen voor rechtstreekse degradatie.

  9

  3
 • Dun Oosterbuur
  11 februari, 2019 - 12:11

  Ipv een uitlach reactie, een oprechte reactie vanuit 25 km verderop.

  Wat is er aan de hand in Breda en omstreken ??. Waar is die roemruchte club met aanhang gebleven. Vroeger (beatrixstraat) toen het niet liep zoals nu was er genoeg reuring om het tij te keren, of het nu goed of kwaadschiks moest.
  Nu word er hier geroepen om NOAD NOAD maar daar houd het ook echt bij op. Jullie materiaal is idd niet van het linkerrijtje en ook ik vind dat jullie trainer te vaak vasthoud aan die onnodige 5 man achterin, maar deze selectie is niet minder dan Emmen , de Graafschap of Fortuna !!

  Dus aan alle NAC supporters in plaats van te roepen dat het allemaal KUT is ,jullie al gedegradeerd zijn herpak jullie zelf als vroeger, laat zien dat jullie die machtige supporters zijn (dus niet continue liggen pochen over die 19000 man op de tribune, dat weet Nederland nu onderhand wel) en dat er niet te sollen valt met deze roemruchte club !! Met deze selectie moeten jullie het doen, wie nu de kwade peer is of van der Gaag of Smulders doet er nu niet toe, deze jongens moeten het tij te zien keren…deal with it !!
  Ik blijf verdomme liever 2x per jaar een burentwist hebben, dan dat ik weer naar die oplichtersfabriek uit Enschede moet.

  49

  2
 • willem 4,5
  11 februari, 2019 - 12:11

  Van Gaal en Gaag scheelt maar een letter, als de een een beetje vriendelijkheid en empathie van de ander zou hebben en de ander een beetje tactisch vermogen en inzicht van hem, zouden beiden er een stuk beter op staan!

  2

  1
 • naxioma
  11 februari, 2019 - 12:11

  Ruud Brood, kom er maar in!!!

  8

  1
 • Tony chocolonely
  11 februari, 2019 - 12:16

  Gisteren bij studio voetbal me weer dood zitten ergeren aan Pierre. Man o man wat weet hij het allemaal goed.

  Beste Pierre je werd geroemd op BSR om je O zo grote netwerk. Je kennis. Man man. Wat ben je ongelofelijk door de mand gevallen. En t grappige is nog steeds haast geen kritiek. Alsof je een heilig verklaring hebt. Ook de samenwerking net City is stopgezet. Daar had je deze winter misschien nog wel 2 aardige spelers van kunnen krijgen. Maar nee het technisch hart wilde het perse allemaal zelf doen. En kijk naar de gevolgen.

  Al onze directe concurrenten hebben zich versterkt en zijn punten gaan pakken. En wij hebben een paar halve krachten gehaald. Hoe is t mogelijk dat een emmen, de graafschap, fortuna bij ons weglopen. T gat naar een veilige plek 15 is al 7 punten. Wat je nog zou kunnen halen is nacompetitie en ook daar heb je de selectie nuet voor.

  Uit bij Ajax krijg je em weer op je paasei want daar hebben ze wel wat goed te maken tegen de nummer 18. Let maar op MVDG neemt of ontslag of word eruit gegooid. En dan lieve mensen hebben we geen AD, geen TD en geen hoofdtrainer! Maar lekker blijven roepen wie er nog meer weg moet.

  Had Smulders en goetzee lekker laten zitten. Had Smulders wat laten doen in de winter. Had blijven vast houden aan wat je had. Had gekeken wat je nog met City kon doen. Maar nee we laten ons weer leiden als t niet goed gaat door iedereen weer weg te sturen. Met als gevolg dat ook maar niemand het in zijn hoofd haalt om wat bij NAC te willen gaan doen.

  19

  15
 • Raf17
  11 februari, 2019 - 12:21

  Weet je wat het is @Dun Oosterbuur,

  Het gaat al jaren zo. Iedere keer is het gezeik, krijgen we weer incapabele bestuurders aan het roer en wordt er weer een potje van gemaakt. Al tien jaar hebben we geen zorgeloos seizoen meer. Al tien jaar moeten we met samengeknepen billen zitten en is die ‘o-zo belangrijke’ twaalfde man weer nodig. Nooit eens kunnen ze het zelf opbrengen.

  Het schrijnende is dat ìedere NAC-supporter, met een beetje voetbalverstand, dit al lang en breed aan zag komen. Vanaf de voorbereiding liep het al niet. Niet één keer de nul gehouden, verloren van verschillende clubs die niet voor NAC horen onder te doen (Sparta, Excelsior). En we verloren niet zo’n beetje ook hè. Gewoon hard en compleet terecht.

  Iedereen zag dat er verdedigend wat bij moest. Smulders vond het niet nodig. Had alle vertrouwen in Mets en Koch als centrale duo. Die konden de kar wel trekken. Als ze dat niet konden, hadden we nog wel wereldwonderen van City daarachter staan. De kei harde realiteit is gewoon dat City haar beste talenten elders stuurt, wij eerst nog 26 afzeggingen krijgen en áls en dan eentje komt, is het beneden niveau. Met uitzondering op vorig seizoen, waar we een mooie lichting kregen.

  Het zal hier nooit eens rustig zijn. Al tien jaar steunen we deze club door dik en dun. De maat is een keer vol voor een hoop supporters. Als ze dan nog alles gaven op het veld en gewoon kwaliteit te kort kwamen, dan was de sympathie er wel. Dat steunden we ze wel. Maar Robert Mühren, echt, die doet nog minder dan Rai Vloet vorig seizoen. Vloet liet zelfs nog meer zien er zin in te hebben dan deze Volendammer, die al in de voorbereiding in België wist dat hij mocht vertrekken.

  Niemand, maar dan ook niemand wilde hem hebben. Een dag voor het sluiten van de markt kwam hij naar NAC. Weer zo’n onbegrijpelijke beslissing. Het is een opstapeling van. En dit komt niet meer goed. Echt niet. En dat doet pijn, daarom zijn de reacties hier niet mals.

  24

  0
 • Jf
  11 februari, 2019 - 12:22

  Of we moeten kritisch naar ons zelf zijn. Zonder Man City waren we nooit gepromoveerd en er niet ingebleven. Ilic is nu ook gewoon een meerwaarde en ik zie Fernandes veel liever dan Korte.
  Ik vind dat ze niet zo snel het contact hadden moeten verbreken. Nu heb je deze winterstop niks gekregen omdat ze zich genaaid voelen. De spelers die ze gestuurd hebben zijn langdurig geblesseerd en de nieuwe technische mensen staan niet achter de samenwerking. Ik zou ook zeggen rot even op.

  Ik had nu toch graag een verdediger en een middenvelder gehad van City.

  8

  4
 • Jan
  11 februari, 2019 - 12:30

  @ Pier

  Dat was het plan bij NAC totdat de directie buiten gezet werd. Maar volgens mij is dat nog zo.

  1

  0
 • Nacdictive
  11 februari, 2019 - 12:36

  Gvd dun Oosterbuur heeft er kijk op ;-).
  Een en al frustratie en calimero gedrag hier, kom op man waar is die zgn NOAD van ons?

  9

  4
 • van Flieger
  11 februari, 2019 - 12:40

  Ten aanzien van een nieuw bestuurlijk model voor ons aller NAC is er een aantal opties. Van groot belang is dat deze opties in de NAC waarden worden uitgevoerd, anders heeft het nog geen zin. De belangrijkste waarden voor de Brabantse volksclub, waar het volk tot nu toe niets te vertellen heeft, zijn:

  – geen Rotterdammers, in geen enkele bestuurlijke functie
  – geen hele of halve kruiken in de technische staf of de eerste selectie
  – een leiding die 24×7 kan opbrengen voor NAC en niet steeds weer op vakantie moet of met andere bezigheden zit en dan nergens te bekennen is
  – geen structuur waarin mensen zich kunnen verschuilen en naar anderen wijzen
  – echte inspraak voor de achterban (SCC houders en sponsoren)
  – geen amateurs of luchtfietsers die eindeloos lang kunnen blijven zitten
  – teminste 750 wedstrijden van ons NAC gezien of tenminste 20 seizoenen erbij, plus kunnen aantonen bij tenminste 100 uitwedstrijden geweest te zijn en tenminste 20 jeugdwedstrijden
  – tenminste 20 trainingen bezocht te hebben
  – St Willebrord uitgesloten van deelname

  Dan zijn er grofweg 2 pistes: die van het Socios Model à la NAC, of die van een Eigenarenmodel zoals het op dit moment voor de ene catastrofe na de andere zorgt.

  1. Socios Model à la NAC
  – gekozen voorzitter voor een periode van maximaal 4 jaar, daarna maximaal 1 herverkiezing mogelijk
  – alle SCC kaarthouders 1 vote per SCC, Sponsoren vanaf 4 stoelen 2 votes (maximum)
  – voorzitter, president, vormt zijn team en zorgt voor de garanties voor de KNVB en schuldeisers
  – toezicht door 3 onafhankelijke zwaargewichten gekozen uit de Sociosvergadering, kandidaten stelen zich beschikbaar
  – bepaalde beleidszaken zijn te allen tijde voor te leggen aan de sociosvergadering, zoals strategische samenwerkingsverbanden, nieuw stadion of samenvoegen alle NAC activiteiten op 1 locatie

  2. Eigenarenmodel
  – niemand met een meerderheidsaandeel
  – geen groepering met meerderheidsaandeel mogelijk
  – uitgifte nieuwe aandelen altijd mogelijk bij aanbod van EUR 500K of meer per aandeelhouder, de minimumtranche
  – toezicht georganiseerd door 2 vanuit de aandeelhouders gekozen personen + 1 onafhankelijke persoon
  – aandeelhoudersvergadering voorzitterschap rouleert per jaar, verslag openbaar voor de achterban
  – aandeelhouders benoemen directie en hoofdtrainer

  De transitie naar model 1 houdt wel een een harde cut voor de huidige aandeelhouders. Zij dienen hun aandelen in te leveren (bijv. opvangstichting Legacy NAC) en kunnen een SCC nemen of vertrekken. Ze kunnen zich natuurlijk ook kandidaat stellen voor het presidentschap.
  De overgang naar model 2 betekent dat bepaalde aandeelhouders moeten bijlappen of vertrekken. De waardebepaling van de huidige aandelen, het grootste geheim binnen ons NAC, dient transparant te gebeuren. Nadeel van model 2 is wel dat je nog een tijd blijft zitten met een gedeelte van de huidige kliek, maar dat je wel een iets gecontroleerdere migratie kunt doen.

  18

  13
 • Vincent
  11 februari, 2019 - 12:42

  prachtig, al die opstellingen elke week weer.
  Die moet voor die, die mag nooit meer spelen, die moet erop.
  Het maakt namelijk niet uit wie er speelt, de een is nog slechter als de ander.
  Na zondag moeten er weer anderen spelen, als je met minimaal 5-0 verlies
  weer de bus instapt.
  Als je wint zijn het toppers die gespeeld hebben en de week erna
  kunnen ze allemaal vertrekken na weer een debacle

  2

  0
 • 210853
  11 februari, 2019 - 12:46

  Kijkend naar het progamma mag je echt wel concluderen dat NAC de dans niet gaat ontspringen, thuis nog tegen Groningen en FC Utrecht…. De uit potjes tegen de top van Nederland…

  NACompetitie is iets waar ze alleen nog maar op mogen hopen… Denk dat over 2 potjes al duidelijk is dat NAC gedegradeerd is.

  Wederom hulde aan de beleidsbepalers… Die MvdG als stroman hebben gebruikt en zelf op slinkse wijze buiten de publiciteit zijn gebleven.

  Ben altijd fel tegen een overname geweest, maar alleen dan kan de club er bovenop komen…

  7

  1
 • Helter
  11 februari, 2019 - 12:49

  In de voorbereiding zag je deze ellende al aankomen. Het is alleen nog slechter geworden.
  En dan verwachten dat de lachwekkende bijdrage van PvH de boel kan keren. Op basis waarvan heeft deze pias een rol gekregen?

  8

  0
 • scheppioni
  11 februari, 2019 - 12:57

  Volkomen gelijk, niks verkeerd gezegd van Janssen, helaas glijden we nog veel verder af dan in 2015 !!
  Sportief zijn we doodziek en een enorm lachertje, normaal verheug je op de volgende wedstrijd van ons NAC, nu hoeft het voor het eerst voorlopig geen zondag 12.15u te worden !
  Wat een klotezooi, bedankt spelers, staf en kapitaalkrachtige !!

  3

  2
 • De Lange
  11 februari, 2019 - 12:58

  @BSR redactie, kunnen die Noah en Ruby verwijderd en geblokkeerd worden

  3

  2
 • Oldskool
  11 februari, 2019 - 13:04

  Hahahaha die Flieger. Dat eerste deel. Je lacht je kapot. Knetter knetter knettergek.

  De modellen:
  Sociosmodel werkt niet. Alleen als zeer kapitaalkrachtige presidenten voorhanden zijn. Anders werkt het controproductief, zeker bij een volksclub. (Emotie mag nooit regeren, zie dit seizoen)

  Het 2e model is utopisch en onzin. Niemand meerderheid maar ook geen groepjes mogen vormen is een contradictie. Dan kun je niet beslissen.

  Veel beter zou zijn:

  1 eigenaarsmodel of het Duitse 49% model.

  Wat bij NAC moet gebeuren op het hoogste niveau is simpel:

  Ga NAC zien als een bedrijf/investering. Koop (met een hele stevige haircut) alle kleintjes uit. Met eventueel een 4e partij. Koop het stadion. Haal eventueel Horeca rechten (deels) terug (iig hoofdgebouw).

  Dat is een forse investering, maar dan is de basis aanwezig.

  Ieder ander model leidt tot pappen en nathouden, hoge kostenniveau’s en blijvende onrust (zeker als het even slecht gaat)..

  9

  2
 • Mo
  11 februari, 2019 - 13:05

  Hij heeft gelijk: Het is al jaren HELEMAAL NIETS!

  EN ONS NAC denkt zich met een KKD- selectie en dito technische staf en management zich in de eredivisis te handhaven! O,O,O WAT DOM…..

  EN DAN STA JE ALS SUPPORTER ECHT VOOR LUL!

  1

  0
 • Dutchbird
  11 februari, 2019 - 13:13

  @vanFlieger
  Je zegt:”Zij dienen hun aandelen in te leveren “. Denk je nu echt dat van Aalst, Burema en van Weelde zich nu bij NAC aan de kassa verdringen met de vraag aan wie ze die aandelen moeten overhandigen??? Ben je om 12:40 u al dronken beste vriend?

  Dat het qua bestuur flink fout zit bij NAC ben ik volledig met je eens. Sterker nog we beseffen met z’n allen niet half wat voor negatieve invloed dit heeft op de spelersgroep. Die zijn niet gek. Zij zien een stuurloos schip met een zwalkende aangeschoten kapitein die regelmatig het stuurwiel even moet overgeven aan iemand van de rederij.

  Als dit in een bedrijf gebeurt denkt elke werknemer: “Waarom zou ik me druk maken voor die koekwousen? Ik ga me echt niet uit de naad werken ter eer en meerdere glorie van die lapzwansen. Ze zoeken het maar uit. Het zal mijn tijd wel duren.” Ook de werknemers in ons voetbalbedrijf denken zo sinds het ontslag van Smulders en het solidaire vertrek van Goetzee. Dat is heel slecht gevallen bij de spelersgroep omdat Gielen en de aandeelhouders er sindsdien niet in geslaagd zijn uit te leggen waarom en evenmin een krachtige opvolging kunnen organiseren.

  Met een nieuwe kapitein of een nieuwe rederij gaat ons NAC-schip echt niet zo snel van koers veranderen dat de veilige haven boven de nacompetitiestreep nog kan worden bereikt. Maar zonder nieuwe kapitein en/of nieuwe rederij weten we zeker dat we ook volgend jaar stuurloos blijven zwalken over de baren van de eerste divisie. Met de bestuurlijke chaos van Gielen en de grote drie zijn we verzekerd van een langjarig verblijf in het rechterrijtje van die keukenkampioen divisie.

  Maar hoe we van hen afkomen? Ik heb geen idee en Flieg wauwelt maar wat waardoor het lijkt alsof hij een idee heeft. Als je die aandeelhouders opdracht geeft om hun huis en hun auto in te leveren gaan ze dat echt niet doen, dus gaan ze ook geen aandelen inleveren. Misschien dat ze bereid zijn om Gielen te vervangen door een sterke man en bereid zijn om hun eigen macht een beetje in te perken (ter voorkoming van schade). Misschien dat we hen kunnen overtuigen van de noodzaak daartoe, maar dat zullen we dan anders moeten aanvliegen dan Hansje Deelen.

  7

  2
 • Zorro
  11 februari, 2019 - 13:17

  Tjaaaa….onze trainer kan je niet betichten van enige drive als hij aan de zijlaan staat. Zoals vaker gezegd zijn drive slaat over op het team…en das niet veel. Hoop heb ik niet meer, maar als wij nog een wonder willen verrichten ga je dat zeker niet verrichten met deze technische staf. En om maar gelijk even te tippen naar augustus….als we net zo beginnen als bij de laatste degradatie en aan bij aanvang van dit seizoen zitten wij daar nog wel een paar jaar. Zolang het bier maar koud is eeeeee dan klagen wij niet……maar ook dat begint lauw te worden!!!

  1

  0
 • signase
  11 februari, 2019 - 13:30

  @Von Flieger

  Je schrijft:

  ” geen Rotterdammers, in geen enkele bestuurlijke functie
  – geen hele of halve kruiken in de technische staf of de eerste selectie”

  Volgens de letter van de wet discrimineer je met dit soort selectiecriteria.

  7

  4
 • TpT
  11 februari, 2019 - 13:40

  Ik sluit me aan bij Da Pope. Degradatie is wat mij betreft een feit. Enige wat ons kan redden is dat we perongeluk nog wat puntjes schrapen, 17e worden en de nacompetitie overleven.

  Dit is zo’n verschrikkelijke selectie. Aan spelers als Kali, Rosheuvel, Muhren, Karami heb je gewoon niks. Ze hoppen niet voor niks van club naar club. Ze hebben de mentaliteit niet om er wat van te maken en dus maken ze alleen maar stappen opzij of omlaag.

  Over een degradatie ben ik overigens niet zo positief gesteld. Er is momenteel een sterke eerste divisie en qua directie hebben we nog geen idee wie de koers moet gaan bepalen en welke koers dat dan moet zijn. Hoop toch wel dat we snel met wat goed nieuws kunnen komen want dat is hard nodig om het momentum weer een beetje naar ons toe te trekken.

  3

  1
 • Breda
  11 februari, 2019 - 13:48

  De langverwachte modellen van Flieger tonen weer eens aan dat zeiken vanaf de zijlijn makkelijk is. Maar het -zelfs op papier- anders doen is een ander verhaal.

  Bestuur en aandeelhouders hebben een enorme fout gemaakt om Smulders te ontslaan. Niet om Smulders zelf, maar omdat niemand bij de staf/spelers/personeel/directie er achter stond. Justin verklaarde zich zelfs solidair. Dan moet je een verdomd goed plan hebben om het wel te doen. Dat was er niet.

  Eens met Dutchbird in deze. Al denk ik niet dat Gielen de oorzaak was. Die heeft daar niks over te zeggen.

  4

  2
 • van Flieger
  11 februari, 2019 - 14:00

  Hun oh zo bekende reflex: het is allemaal niks.

  Een 53 pagina’s tellend overnamebericht wed door hen naar de prullenbak verwezen toen men op pagina 49 de bedragen zag voor NAC en voor henzelf. Diep beledigd waren ze, alhoewel het behoorlijke bedragen waren, meer dan zij verdienden op basis van hun resultaten met de club toendertijd. De Redders met het ego van hier tot Rotterdam wilden hun geld terug. Tot op de dag van vandaag stellen zij eisen en laten ons NAC verder verzuipen.

  Zelf komen en kwamen ze met niks. Zelf gaven ze niet thuis toen ons NAC degradeerde. En ook nu weer gaven zij niet thuis. De situatie is er de afgelopen jaren niet beter op geworden, eerder slechter.

  Deze mensen hebben geen enkel idee gehad waar ze ingestapt zijn of hoe zich dit allemaal kann ontwikkelen als je er een puinhoop van maakt. Het allerlaatste wat er moet gebeuren is deze mensen belonen voor 5 jaar wanbeleid door op hun eisen in te gaan en hen te vergolden. No way. Volstrekt onlogisch om wanbeleiders te moeten bedienen.

  Het is de omgekeerde wereld. Aan NACmensen met ideeen, sommige zelfs radikaal, gaan zij eisen stellen. Zelfs blijven zij onzichtbaar en verstoppen zich in de eerste klas van de Titanic, waar het orkest inmiddels ook allang niet meer speelt.

  16

  2
 • Badeend
  11 februari, 2019 - 14:01

  Breda, waar heeft Gielen wél iets over te zeggen?

  2

  0
 • misterbean
  11 februari, 2019 - 14:03

  Ik kan Flieger ook niet goed pruimen, maar in de kern heeft hij toch wel een beetje gelijk vrees ik. NAC is sportief en organisatorisch momenteel 1 grote rotte (finacieel gezonde?) appel. Hoe heeft het anders zover kunnen komen in vredesnaam? Fout op fout op fout op fout. Sympathiek dat iemand uit Tilburg oprecht begaan is met ons, maar aan de andere kant moeten we dan toch wel heul errug diep gezonken zijn. Echt triest. Alleen een wonder kan ons nog redden, laten we daar op hopen. Het blijft voetbal, in princiepe is alles mogelijk

  4

  0
 • van Flieger
  11 februari, 2019 - 14:14

  NAC financieel gezond ? Werkelijk ? Laat ons niet lachen.

  Ja als je de benodigde investeringen even buiten beschouwing laat. Als je roept dat Smulders het fantastisch heeft neergezet, als je je solidair verklaart aan deze parodie op een TD. Als je met je Justin Dancers loopt te twitteren dat je zo geweldig bezig bent. Look at us, here we are.

  De waarheid is dat ons NAC behoefte heeft aan een miljoeneninvestering (zeker EUR 4 mio) om ten eerste die vreselijke meuk met jarenlange contracten weg te krijgen en vervolgens nieuwe spelers en trainers aan te nemen. Dat vergeten ze maar even al te graag. Zo kan iedere Jan L wel een winst laten zien. En al die blije padvinders trappen er weer in.

  10

  2
 • Ivo
  11 februari, 2019 - 14:35

  @Flieger

  We hebben 8 huurspelers en 8 spelers met een aflopend contract. Dat zijn er al 16 die na dit seizoen weg zijn. Te Vrede zal je willen houden, maar bij een degradatie gaat die echt niet verlengen.

  Na seizoen 2019/2020 lopen er nog eens 10 contracten af, dus afkopen is zonde van het geld en niet nodig.
  In seizoen 2020/201 kan je met zowat een compleet nieuwe selectie aan de slag, in vergelijking met wat er nu is.

  7

  1
 • Sp1
  11 februari, 2019 - 14:57

  Het is EEN GROTE PUINHOOP, technisch verantwoordelijke is al maanden geleden van het toneel verdwenen… Onze solidaire AD zag het al aankomen..zogenaamd solidair zijn maar eigenlijk willen zeggen… Dit elftal is brandhout en nog een degradatie kan ik niet aan… Of beter gezegd… Kan zijn vrouw niet aan…. We zitten nu met een interim dametje die gewoon uurtje factuurtje hanteert.
  Wie gaat het woord doen als het definitief gedaan is met NAC in de eredivisie?…

  De investeerders moeten hun aandelen aanbieden en de club een nieuwe start gunnen.. Ipv te koketteren hun gijzeling van de club.

  19.000 man structureel op de tribune en jaar in jaar uit vechten voor lijfsbehoud!

  4

  2
 • robert
  11 februari, 2019 - 15:06

  @jf. Een vertegenwoordiger van MC zat hier regelmatig.

  Ik kan mee niet voorstellen, dat ze een traan hebben gelaten om die idioot van een Smulders.

  Wellicht hebben ze wel tranen in de ogen gekregen van het presteren van Van der Gaag.

  Ga je andere spelers naar hem sturen om beter te worden?

  2

  1
 • Dutchbird
  11 februari, 2019 - 15:09

  @van Flieger
  Ik bied (ongezien) € 100 voor al jouw bezittingen en waarom ik niet meer bied pen ik graag neer op 53 A4tjes.

  Als jij met een rechte rug blijft staan achter hetgeen je om 14:00 u verklaarde dan mag ik er van uit gaan dat je mijn bod aanneemt. Dat verwacht jij immers ook van de aandeelhouders, sterker nog je eist dat zelfs. Ik sta niet achter die aandeelhouders. Ik vind het drie waardeloze slappelingen die samen met hun zetbaasje Gielen onze club om zeep helpen. Maar ik heb er alle begrip voor dat ze hun eigendommen niet tegen een belachelijk lage prijs overdragen. Hoe zeer ze ook hun best hebben gedaan om de waarde van NAC te doen dalen.

  Misschien moet jij verhuizen naar Venezuela waar je met de voormalige machthebber Chaves en de huidige Maduro wellicht een paar medestanders hebt bij het onteigenen van aandelen in de FC Caracas. In Nederland gaat je dat niet lukken.

  3

  4
 • van Flieger
  11 februari, 2019 - 15:18

  Wat is een belachelijk lage prijs ?

  Vijf jaar lang hebben ze alles kunnen doen met de club. Aan alle knoppen kunnen zitten. Ze hebben de feitelijke leiding in handen gehad (juristen bekijken op dit moment of dat kan worden bevestigd) en ze hebben het liederlijk verbokt. Een mislukte investering. En dan eisen gaan stellen over wat je erin gestopt hebt ? In wiens belang is dat ? In dat van ons NAC ? Nou nou nou.

  Je moet het zien als een gok die zij verloren hebben. Jammer, zeker voor de kleinere aandeelhouders die eerder al door Mommers werden genaaid met zijn obligaties en nu dus door van Aalst.

  De pijn zit hem in het feit dat alles naar beneden gaat: TV gelden, sponsorgelden, etc. En dat er een heuse investering nodig is om te compenseren wat zij verkloot hebben.

  Dat is wel wat anders dan iemands geld willen afpakken. Dat is gewoon een eerlijke analyse van hun hun daden en hun performance.

  4

  3
 • Breda
  11 februari, 2019 - 15:29

  Flieger hoe stond NAC er voor voordat zij miljoenen er in duwden? Zonder die 3 was het over geweest. Als NAC gedradeert is dat schuldenvrij en met de grootste begroting vermoedelijk van de KKD. Dat is een schande maar echt anders dan de vorige keer.

  Dat ze er dit jaar een enorme puinhoop van gemaakf hebben (zeker ook de kleine aandeelhouders) ben
  Ik wel eens.

  4

  3
 • Breda
  11 februari, 2019 - 15:33

  @ivo

  Spelers hebben allemaal een degradatieclausule. Bij degradatie is iedereen weg.

  2

  1
 • Breda
  11 februari, 2019 - 15:42

  @ Badeend

  Geen flauw idee.

  0

  0
 • van Flieger
  11 februari, 2019 - 15:49

  Het eeuwige redderssyndroom.

  Het bestuur onder André Lieshout en kornuiten (Cor van Rooij, Frans Jacobs) heeft nooit ook maar 1x aangegeven dat het water tot de lippen stond. Eskes was goed bezig zeiden ze totdat ze opeens van hem afgingen en Goetzee toch binnenkwam. In die RvC van toen zaten ook de Kort en van Mierlo. Ook van hen niet 1x de alarmbel. Wel een selectie op plaats 14.

  En opeens was daar in november/december de grote overval. Na een rapportje dat nooit in de openbaarheid is gekomen. Dan hoefde niemand zich te verantwoorden.

  3

  1
 • Calimero
  11 februari, 2019 - 16:03

  Het eeuwige “it wasn’t me” syndroom wat mij betreft. Iedereen binnen de club verkloot het maar nooit wordt dit probleem structureel aangepakt. Bij NAC heerst een polonaise cultuur waarin de ja-knikkers elkaar steunen en in het harnas houden. Als alles naar de klote gaat wordt er iemand geslachtofferd om hun eigen hachje te redden. Vervolgens krijgen de mannen die het voor het zeggen hebben het weer voor elkaar om een volgende joker aan te stellen die er niks van bakt. Totaal wanbeleid dat al jaren door ettert…….ondertussen hebben we de hoogste bieromzet…fantastisch!

  2

  0
 • Kraoj
  11 februari, 2019 - 16:19

  @oldskool

  Absoluut 100% eens. Alleen met 1 eigenaar verlost NAC zich van de contraproductieve en over alles mee willen beslissende colonnes/aandeelhouders.

  1

  1
 • van Flieger
  11 februari, 2019 - 16:34

  Ja met dien verstande dat die ene eigenaar niet komt.

  Al 3 jaar niet. Zolang wachten zij op deze Redder, deze Godot. Dat ze niet aan een Rus of Arabier willen verkopen is dan nog te begrijpen, maar dit eindeloze wachten op de Eindbaas, die hen verlost van de aandelen is laf, illusoir en niet in het belang van ons NAC.

  3

  1
 • Ivo
  11 februari, 2019 - 17:13

  @Breda
  Spelers hebben een degradatieclausule, dat betekent dat je dan transfervrij weg mag of mag blijven tegen een lager salaris. Tenminste, ik hoop dat NAC dat afgedekt heeft toen de contracten werden afgesloten.

  Maar voor de helft van die gasten staan de clubs echt niet in de rij, dus sommigen gaan zeker blijven.

  Het verhaal van Flieg dat je 4 miljoen nodig hebt om de boel op de rit te krijgen is echt onzin. Je kan zowat een geheel nieuw elftal neerzetten volgend seizoen. 8 huurspelers vertrekken sowieso, en 8 spelers zijn einde contract waaronder “dure jongens” als Te Vrede en Nijholt. Er valt echt wel wat salarisbudget vrij waarmee je een nieuw team kan neerzetten.

  En anders zullen we genoegen moeten nemen met een overgangsjaar. Niet leuk, misschien wel nodig.

  Het allerbelangrijkste is – maar dat geldt al langer – dat iedere speler een aantoonbare verbetering moet zijn.
  NAC contracteert al jaren spelers die ze nooit zelf hebben zien spelen. Een totale aanfluiting.

  1

  2
 • van Flieger
  11 februari, 2019 - 17:17

  Het gat met de beloofde stabiele middenmoterpositie na 5 jaar Helden is inmiddels wel degelijk EUR 4 mio, als het niet al meer is.

  2

  1
 • superboer
  11 februari, 2019 - 17:35

  hoi dreman; ja klopt wat theo zegt; ik ben supporter van de graafschap, reken er maar op dat wij er zondag op knallen; wij vechten tot de laatste snik, wij accepteren geen gasten wie geen strijd leveren; Utrecht moet te doen zijn! ok wenst jullie wel veel geluk en wie weet halen jullie ook de nacompetitie.. Seizoen duurt nog lang.

  2

  2
 • Breda
  11 februari, 2019 - 17:43

  @ ivo

  Precies wat ik bedoelde. En jongens als Kastaneer, Rosheuvel, Kali gaan echt niet inleveren. Verschueren zal wel verkocht worden. Anders dan voorheen zal er weinig geld “vast” zitten in oude contracten. Dus je kan gewoon een goed elftal samenstellen. Misschien wel beter dan nu.

  Alleen wie gaat dat doen??

  0

  1
 • Dutchbird
  11 februari, 2019 - 17:50

  @van Flieger
  Waarschijnlijk heb je gelijk als je stelt dat de grote drie het zelf verkloot hebben en dat daardoor hun aandelen een stuk minder waard zijn dan tijdens de schuldenconversie eind 2013. Maar je hebt geen enkele juridische basis die het je toestaat om aandelen te onteigenen of verplicht aan te bieden tegen een bepaalde prijs.

  Daarom heeft het geen zin om hierover te blijven janken op BSR. Niemand kan hen daartoe verplichten, zelfs 19.000 betalende bezoekers niet. Ook niet als die allemaal een geel hesje aantrekken en een eenheid vormen die bij van Aalst op de voorkeur gaat bonken.

  1

  1
 • Moppernac
  11 februari, 2019 - 18:47

  Theo heeft het helemaal goed gezien.
  Ik kan hem op geen foutje betrappen

  1

  0
 • Harrie
  11 februari, 2019 - 22:00

  Al dagen zit ik te denken hoe het nu verder moet. Hoe kunnen we tot scoren komen en zorgen we voor minder tegendoelpunten.

  Hoewel iedere verandering geen enkele garantie op succes is, weten we (bijna) zeker dat doorgaan op dezelfde voet helemaal niets gaat opleveren. Komend weekend zal hetzelfde elftal moeten blijven staan, want de kans op succes is heel erg klein. Wanneer we dan de boel omgooien en je krijgt een oorwassing van Amsterdammers die op wraak uit zijn sta je tegen Groningen al met 1-0 achter.

  Als advies aan de technische staf zal ik tegen Groningen het roer omgooien en vechten voor de allerlaatste kans met de opstelling:
  Zwarthoed

  Van Anholt Klomp Dervite Leigh

  Verschuren Lundqvist

  Van Gestel / vd Pitte

  Rosheuvel Van Hooijdonk
  Tevrede

  Ik ben absoluut geen fan van Anholt en Leigh, maar betere hebben we niet. En Leigh werkt zich te pleuris en het publiek wil hem helpen.

  Hopelijk is Tevrede beschikbaar anders Kastaneer in de basis en Kaikai achter de hand op de counter of als vervanger van Van Hooijdonk. Van Hooijdonk is ook nog niet alles, maar heeft wel een vrije trap in huis waarmee je zomaar tot een doelpunt kan komen en vorig jaar (zie VI interview kerst) in O19 vaak succesvol vanaf linksbuiten.

  Als reserves ook de zwakke broeders niet meenemen en de sfeer in de groep laten verzieken. Dus nemen we mee:
  Niemczycki (keeper), Mashart, JP van Hecke (A1), van Gestel/vd Pitte, Azagari (A1), Kaikai, Kastaneer

  Geen enkele garantie, maar slechter kan niet.

  1

  1