Go to Top

Van der Gaag: “Creativiteit is altijd leidend.”

Van der Gaag: “Creativiteit is altijd leidend.”

Paolo Fernandes kreeg van Stijn Vreven het verwijt dat hij niet mee zou verdedigen. Zijn huidige coach, Mitchell van der Gaag, ziet dit ook. Al is dat volgens de nieuwe hoofdtrainer van NAC een stuk minder erg, zolang Fernandes het zelf maar afdwingt bij zijn ploeggenoten.

Van der Gaag is vooral blij dat hij niet meer als verdediger tegenover de aanvallende middenvelder moet staan. “Ik zie hem dingen doen met de bal… Ik ben blij dat ik geen verdediger meer ben, ik zou alles afscheuren. Zijn kwaliteit staat niet ter discussie.”

Toch staat de Spanjaard vandaag wederom niet in de basis bij NAC. Waar kleine pijntjes hem eerder aan de kant hielden, moet hij nu 100% fit worden volgens de coach. “Hij moet nu aanhaken. Ik wil best concessies doen als hij een vrije rol wil en verdedigend wat laat lopen, als hij maar doet wat er van hem gevraagd wordt. Creativiteit is altijd leidend, maar ik heb ook met een groep te maken. Zijn zij bereid om dat voor jou te doen? Dat betekent dat hij altijd wat moet brengen.” Iets wat volgens de coach zelfs topspelers niet altijd kunnen. “Met Romario heb ik als speler een succesvolle periode meegemaakt, maar ook een periode, ik snap dat nu beter, dat men dacht: we hebben geen zin meer om voor jou te werken. Dan past het niet. Als Paolo een aparte rol wil, moet hij dat zelf afdwingen.”

Bron: B-Side Rats, BN deStem

11 Reacties op "Van der Gaag: “Creativiteit is altijd leidend.”"

 • Bartez
  18 augustus, 2018 - 15:54

  Zo is het maar net

  27

  1
 • Thierry Mellis
  18 augustus, 2018 - 15:55

  nonsens

  4

  44
 • Liam Pierar
  18 augustus, 2018 - 15:57

  vanavond lekker pilske vatteeeee

  24

  0
 • Niels bakker
  18 augustus, 2018 - 15:57

  Wat een matige trainer is die vd gaag toch

  1

  90
 • Nick de Koning
  18 augustus, 2018 - 16:03

  Follow the redheads

  4

  1
 • Bakker Nelis
  18 augustus, 2018 - 16:31

  Je bent zelf een matig mens Niels

  15

  3
 • Daan
  18 augustus, 2018 - 16:43

  Wat bedoeld van der Gaag nou eigenlijk te zeggen.
  Gaan we een jongen die nog maar amper iets heeft laten zien in ruim 1 jaar NAC zo in de schijnwerpers zetten ! Laat Fernandez eerst eens een aantal wedstrijden op rij wat laten zien in plaats van die City verheerlijking .

  8

  14
 • Nachoreca1
  18 augustus, 2018 - 16:55

  Niels moet stil houden…maar aan de andere kant…. waar baseren we het feit op dat van de gaag zo’n topper Is? Moet het allemaal nog zien. Fijne wedstrijd en come on nac!

  7

  0
 • Dr.
  18 augustus, 2018 - 17:09

  Ik denk dat we VDG voornamelijk de eerste wedstrijden enkel kunnen beoordelen op hoe hij de wedstrijden leest en omzettingen maakt. Dit was bij Vreven af en toe ook onnavolgbaar, maar met de huidige blessures en (te) late nieuwelingen is het op dit moment gewoon nog een op te lossen puzzel.

  Moet ik nog wel zeggen dat ik Verschueren op RB niet echt snap (die heeft het in het verleden zeker niet beter gedaan dan Sporkslede). Als ook Brown gewoon zou kunnen spelen vind ik het behouden van het duo Koch/mets achterin ook twijfelachtig!

  We gaan het zien, ik ga in ieder geval met mijn zoontje proberen een geweldige sfeer (mee) te maken en hopende op een strijdvaardig NAC…dat is toch het minste wat we mogen verwachten!!!!

  Zin an!

  Hup NAC!

  0

  1
 • maikolg
  18 augustus, 2018 - 17:40

  Eerst was kwaliteit leidend en nu creativiteit? Hopelijk is NOAD ook leidend!

  0

  2
 • scheppioni
  19 augustus, 2018 - 12:58

  Wijze woorden vd Gaag en vergeet Ilic niet want die kan ook een hele belangrijke sleutel en constanter gaan worden !!! Ga zo door met ons NAC met name de tweede helft wat je zelf al zegt !

  2

  0