Go to Top

Van der Gaag: “Die knop moet hij omzetten”

Van der Gaag: “Die knop moet hij omzetten”

Van der Gaag hoopt dat Kastaneer snel weer volledig hersteld is van zijn blessure. Ondanks dat de aanvaller in de speelmiddag dat hij kreeg nog niet kon overtuigen heeft de oefenmeester wel vertrouwen in Kastaneer.

Dat Kastaneer nog niet heeft heeft laten zien wat hij kan komt mede doordat de aanvaller niet helemaal fit aankwam bij NAC. Volgens Van der Gaag is het dan ook lastig om zo snel aan te haken. “De blesure die hij heeft gehad, is ongelukkig. Hij was net op de weg terug. Vorig jaar had Te Vrede hetzelfde probleem. Dat mag je niet onderschatten. Gervane heeft lang niet gespeeld, had een blessure en kwam half half aan; dan wordt het lastig.”

Toch denkt Van der Gaag dat Kastaneer een bepalende spelers in dit NAC kan worden. Echter moet de aanvaller dit zelf wel willen. “Ik denk dat Gervane zelf niet beseft dat hij verschrikkelijk veel potentie heeft. Alleen, je moet daar ook heel veel voor doen. Die knop moet hij omzetten. Een paar jaar geleden heeft hij dat wel gedaan en had Mainz interesse in hem. Iedere dag moet je er staan, continu hetzelfde doen. Als een speler fit wil worden, moet hij meters maken, vies werk doen. Voor de een is dat makkelijker dan voor de ander. ”

Bron: B-Side Rats, BN deStem

34 Reacties op "Van der Gaag: “Die knop moet hij omzetten”"

 • Guuske
  12 januari, 2019 - 13:15

  Oftewel is een luie flikker die meer moet gaan doen

  96

  18
 • The Cosmic Gate
  12 januari, 2019 - 13:18

  Als je dit toch keer op keer moet vertellen tegen een speler ontbreekt er bij deze speler toch echt wel iets hoor !!

  Verwend wellicht ?!

  35

  2
 • S.NAC.G
  12 januari, 2019 - 13:19

  Lekker banaal Guuskeeeeuh

  6

  13
 • Henri
  12 januari, 2019 - 13:23

  Een jongen met weinig zelfkennis en/of weinig intrinsieke motivatie. Eigenlijk wel twee vereisten als je iets in het leven wilt bereiken.

  26

  1
 • scheppioni
  12 januari, 2019 - 13:30

  Ik hoop dat vd Gaag gelijk heeft maar ik heb er een hard hoofd in ! Mentaliteit te kort en dat is juist bij ons NAC hard nodig, dus wel met Henri eens ! Ik denk echte NOAD te weinig, helaas !

  7

  1
 • Marti
  12 januari, 2019 - 13:31

  Er. Zijn maar weinig spelers die naar NAC komen die geheel fit zijn .

  20

  0
 • Gman
  12 januari, 2019 - 13:31

  Zelfde verhaal als meerdere supporters in vorige topics bij o.a. muhren…
  Gewoon onbegrijpelijk dat je niet fit aankomt bij een nieuwe club. Als je niet speelt, moet dat volgens mij als je ergens wilt komen juist een prikkel te zijn om iedere dag wat extra te werken. Als voetballer moet je lichaam heilig zijn, en dat betekent voor het riante salaris wat je krijgt, dat je focus ook 100% daarop moet staan. Blijkbaar hebben meerdere spelers daar moeite mee in de selectie. Ze vergeten daarbij alleen dat ze nket alleen zichzelf te kort doen, maar ook de club waar ze voor spelen die veel tijd en geld in hen investeert.
  Erg triest om waar te nemen, bijv. een Alfred Schreuder was dit nooit gebeurd.

  4

  1
 • Daan
  12 januari, 2019 - 13:43

  Kasteneer komt uit de koker van Van der Gaag dus dat hij hem niet laat valllen klinkt logisch .
  Heeft vanaf de voorbereiding nog helemaal niets laten zien na een jaar 2e Bundesliga waar hij vrijwel geen minuut heeft gespeeld .
  Snel afscheid nemen van deze speler en je verlies pakken.

  10

  7
 • Chris W.M.
  12 januari, 2019 - 13:49

  Kastaneer is in potentie de speler van NAC die het meeste op kan leveren. Is per slot van rekening al voor 7 ton verkocht aan Mainz met nog een half jaar contract te gaan. Uiteindelijk niet doorgegaan, maar geeft zijn potentie wel aan. Moet eerst eens 100% fit worden, is hij denk ik bij NAC nog niet geweest. Daarna gaan we er, zeker in dit systeem, van genieten. Daar ben ik zeker van.

  14

  5
 • maikolg
  12 januari, 2019 - 13:49

  Die jongen niet te vroeg afschrijven, heeft veel potentie en ik heb het gevoel dat hij met MTV en Rosheuvel twee mentors gevonden heeft.

  13

  1
 • Krenk
  12 januari, 2019 - 13:50

  Een aardig potentieel maar een matig karakter. Eigenlijk triest dat ter sprake komt bij betaald voetbalspelers en ook bijzonder dat dit een soort van geaccepteerd wordt. Je hebt het hier over jongens die tonnen verdienen maar wel op z’n tijd verteld moet worden dat ze toch wel echt even goed hun best moeten doen.

  15

  0
 • Ric
  12 januari, 2019 - 14:05

  Deze jongen zeker niet afschrijven. Heeft pech gehad met blessures. Je zag hem steeds beter worden tot hoi helaas weer terugviel met een blessure. Als deze jongen weer helemaal fit is gaat dit absoluut een meerwaarde zijn!

  4

  3
 • Wijnkunst
  12 januari, 2019 - 14:23

  Zoveel meningen weer over een speler. Dat luie en geen NOAD zijn allemaal speculaties, die helaas weer een eigen leven gaan leiden. (iedereen reageert hier op elkaar). Ik zou niet weten of Kastaneer lui is en geen NOAD heeft Weten degenen die dat beweren dat wel zeker? En zo worden spelers die ook mensen zijn gestigmatiseerd. Ik heb vertrouwen in de technische staf. Zolang zij in een speler geloven, zal er een goede reden voor zijn.

  13

  4
 • Sjef de gevulde koek
  12 januari, 2019 - 14:37

  Zou het iets zijn om een fitheidstest te doen voor ze iemand een contract laten tekenen. Toch wel amateuristisch om alleen maar spelers te halen die achteraf dus gewoon niet fit waren of zijn. Overigens denk ik ook dat we nog veel plezier gaan beleven aan Kasteneer zit echt veel potentie in die jongen. Groot sterk snel en kan een actie en doelpunt maken. Hopelijk laat hij dit nog zien.

  4

  0
 • MdH
  12 januari, 2019 - 15:01

  Ik denk dat hij nog van waarde zal zijn. En niet alleen omdat hij er op los scoord op mijn FIFA 2019 spelletje. ;-). MvdG zegt de juiste dingen. Als hij qua mentaliteit er komt, dan volgt de rest wel. Mijn support heeft ie!
  HUP NAC!

  2

  0
 • Dun Diëe
  12 januari, 2019 - 15:17

  Klik op een beetje als een geval Verbeek. Die veel meer talent dan mentaliteit had.

  Maar ik vind het nogal makkelijk gezegd dat als je op een zijspoor zit, je lichaam als heilig moet beschouwen en continue fit moet blijven om je kans te kunnen pakken. Let wel, het gaat hier om topsport, he. Dus train je al snel te weinig. Daarnaast is wedstrijdfitheid ook enorm van belang. Dus het gemis van het spelen van wedstrijden is extra groot zodat je al snel een achterstand hebt. Luie flikker vind ik toch een beetje kort door de bocht.

  2

  1
 • Charpie
  12 januari, 2019 - 15:19

  @ Wijnkunst; ik wilde net iets dergelijks schrijven, maar je was me voor.
  Ongelooflijk hoeveel mensen hier elkaar napraten. Je kunt ook gewoon géén mening over ( de mentaliteit van) Kasteneers hebben. Dat mag hoor!

  2

  1
 • Maarten
  12 januari, 2019 - 15:31

  Met potentie red je het niet. Ik kan ‘t nooit niet snappen. Je heb ‘t mooiste beroep wat er is en je kan je maar niet voldoende motiveren. Toen ik voetbalde liep ik op elke bal. Elke keer een nieuw avontuur als je in de aanval was of proberen met bal en al flink te verdedigen en inbreuken. Heerlijk vond ik het. Als we verloren was ik ook knorrig. En was ‘t maandag dan wreef ik al in mijn handen dat ik er weer enorm zin in had om te trainen. Beter worden, sterker worden, sneller worden. Blijkbaar is dat een gave zo’n instelling.

  1

  0
 • Zagge
  12 januari, 2019 - 15:34

  Al met al is het in het begin natuurlijk goedkoop om transfervrije of clubloze spelers te halen maar als een aantal van die spelers dan door niet fit niet wedstrijdfit kwaaltjes blessures etc voor langere tijd niet inzetbaar zijn kost je dat als club natuurlijk ook gewoon een hoop aan salaris en begeleidingskosten. Het hopen dat het er dan ooit uitkomt of volledig fit worden en daarmee van uiteindelijke waarde zijn blijft toch een soort van gokken. Hopelijk is het halen van spelers met een achterstand of blessuregevoelig onder de nieuwe td verleden tijd. En mbt Kastaneer zet hem op! De winterstop is zo voorbij en pak.die plek in de basis!

  0

  0
 • Peerke
  12 januari, 2019 - 15:36

  Was een schande zoals hij tegen Fortuna thuis elke keer zijn back liet opkomen. Stond er bij en hij keek er na.

  11

  2
 • Ivo
  12 januari, 2019 - 16:10

  Kali -> Nog steeds niet helemaal fit
  Muhren -> Nog steeds niet helemaal fit
  Kastaneer -> Nog steeds niet helemaal fit

  Het is januari mensen, geen augustus!

  Zou Bsiderats hier de technische staf eens kritisch op willen bevragen? Dit kan toch niet!

  4

  3
 • robert
  12 januari, 2019 - 16:50

  @Ivo. Zet Damen, Ilic en Fernandes ook maar in dat rijtje.

  Ik denk, dat de MC blessures niet waren gebeurd bij topfitte spelers.

  Moeten we de (medische) begeleidingsstaf niet eens kritisch gaan bekijken?

  6

  0
 • scheppioni
  12 januari, 2019 - 17:06

  Klopt Peerke !! Dat was voor mij al genoeg ! Past voor mij prima in het rijtje Pinas, Roy en Cairo ! Helaas voor ons NAC …..

  3

  2
 • Breda vooruit
  12 januari, 2019 - 17:19

  Als de competitie afgelopen is is ie weer fit

  2

  0
 • Adnac
  12 januari, 2019 - 17:58

  Jammer dat zo’n getalenteerde speler maar niet tot zijn recht komt. Misschien dat hij het dit komende jaar
  waar gaat maken. Zou zowel voor NAC als voor hem geweldig zijn.

  1

  1
 • Peerke
  12 januari, 2019 - 18:24

  @Scheppioni Je vergeet Glen Helder.😁

  2

  1
 • Bommetje
  12 januari, 2019 - 18:55

  Wij zijn donderdag bij de training geweest.
  Op een gegeven moment vroeg Kali aan de hulptrainer ‘doet hij ook mee?’
  Hierbij doelend op Kastaneer en het was vlg mij niet sarcastisch bedoeld.
  Hij deed werkelijk bijna niets en stond de hele training een beetje te lummelen.
  Uiteindelijk wat afwerkoefeningen op goal, 9 ballen hoog over en eentje tussen de palen recht op de keeper.
  Met zo’n mentaliteit kun je zelfs in de kk divisie niet slagen.
  Herinner me ook Utrecht uit.
  Zou knap zijn als vd Gaag hem aan het voetballen krijgt, ik denk dat het helemaal niks wordt.

  11

  1
 • scheppioni
  12 januari, 2019 - 18:59

  @ Peerke
  Dat vind ik helemaal het toppunt van een loser !
  @ Bommetje
  Verbaasd mij in ieder geval niet !

  3

  2
 • Guuske
  12 januari, 2019 - 19:40

  Dik betaalde profvoetballers die van hun hobby hun beroep kunnen maken. Elke thuiswedstrijd een stadion kunnen laten kolken. Puur Door hun stinkende best te doen. Als ik dan zo iets hoor over zulke passanten heb ik daar 0% compassie mee. Werken voor je geld of opzouten. Hier ontlopen of winnen we geen nacompetitie.

  6

  0
 • Nicky
  12 januari, 2019 - 19:44

  Grappig dat sommige van jullie vanaf de bank even vertellen dat deze geen inzet heeft omdat de trainer hier een opmerking over maakt. Zonder na te denken over al die jaren dat zo iemand meer heeft moeten doen en heeft gedaan dan een ander. Veel vaker trainen, niet op stap omdat er de volgende dag een wedstrijd wacht, uren in bussen naar verre uitwedstrijden in de regen en kou… En nu heeft de beste man de zoveelste tegenslag en heeft hij misschien moeite om uit een dal te klimmen om de knop voor de zoveelste keer om te zetten en het is gelijk “een luie flikker”, om maar een banale opmerking aan t halen die wel neerkomt op de strekking van veel berichten…

  Ik hoop van harte dat hij iedereen zijn ongelijk kan bewijzen en hij de wind weer in de zeilen krijgt…

  14

  7
 • robert
  13 januari, 2019 - 10:16

  @Nicky. In deze totaal gefeminiseerde en softe samenleving mag je dus eigenlijk niet meer zeggen, dat iemand

  een grote kerel moet worden.

  Overigens, wanneer deze speler het niet meer kan opbrengen om zich terug te knokken, moet hij zijn vette

  contract maar inleveren.

  Hij is werknemer bij NAC en moet zijn deel van de arbeidsovereenkomst nakomen.

  Het is toch van de gekke, dat de trainer bijna moet smeken!

  5

  9
 • Nacgaatnooitverloren
  13 januari, 2019 - 11:25

  Toen Kastaneer naar NAC kwam vertelde hij blij te zijn met deze nieuwe kans maar dat dit toch eigenlijk wel een beetje onder zijn niveau was, een opstapje naar meer…toen wist ik al genoeg…

  8

  1
 • Charpie
  13 januari, 2019 - 18:47

  @ Robert;
  Alpha-mannetje met teveel testosteron? Voel je je bedreigd?

  Ik vraag me af of je zelf ooit topsport hebt bedreven. In ieder geval heb je heel weinig inlevingsvermogen…..

  2

  3
 • Dutchbird
  14 januari, 2019 - 17:35

  Kasteneer begrijpt zelf echt wel dat het komende half jaar is voor zijn verdere carrière.

  1

  0