Go to Top

Van der Gaag: “Het laatste wat ik me voel is slachtoffer”

Van der Gaag: “Het laatste wat ik me voel is slachtoffer”

Hoewel NAC na de nederlaag bij De Graafschap in nogal zwaar weer zit, geeft coach Mitchell van der Gaag de hoop nog niet op. De trainer is strijdbaar en rekent erop dat hij en zijn elftal het tij weten te keren.

Van der Gaag put hoop uit het verleden. Bij zijn vorige werkgever doorstond hij ook een moeilijke periode, zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad: “Bij Excelsior heb ik in een slechte fase ook weleens gedacht: ‘hoe komt dit goed?’ En toch kwam het goed. Daaraan proberen we ons nu ook vast te houden. Sterker: daar geloof ik in. Ik loop niet weg voor mijn verantwoordelijkheid en blijf strijdbaar.”

Tegen Willem II en De Graafschap gaven zijn spelers niet thuis, terwijl ook tegen ADO het voetbal een helft lang hemeltergend was. Zijn spelers lijken niet het maximale te willen geven en dus stelde Van der Gaag na de nederlaag in Doetinchem dat hij zich ‘in de steek gelaten’ voelde. Van der Gaag: “Begrijp me goed. Het laatste wat ik me voel is slachtoffer. Niemand hoeft medelijden met me te hebben. Ik slaap goed. Alleen: zodra ik wakker word, springt de aan-knop wel meteen weer op NAC. Het laat je niet los, je bent er voortdurend mee bezig. En dan frustreert zo’n wedstrijd, waarin we het op mentaal gebied af lieten weten. Je wilt verdomme dat het goed komt.”

De technische staf van NAC zit er tijdens wedstrijden doorgaans bij alsof ze op een dodelijk saaie kringetjesverjaardag zijn. Als Van der Gaag na een nederlaag vervolgens zijn boosheid uit, voelt dat dan ook een beetje misplaatst. Dat had hij immers beter tijdens de wedstrijd kunnen laten blijken. Van der Gaag kan weinig met die kritiek: “Toon je weinig emotie, dan hoor je dat de slechte prestaties je niets doen. Toon je de emotie wél, zoals ik na De Graafschap-uit, dan word je daar weer op afgerekend. Het is nooit goed. Daarom houd ik me er zoveel mogelijk afzijdig van.”

Bron: B-Side Rats, AD

75 Reacties op "Van der Gaag: “Het laatste wat ik me voel is slachtoffer”"

 • Gman
  7 februari, 2019 - 08:24

  Tja.. Ben benieuwd naar de opstelling.
  Zet de gasten die strjd willen leveren er aub in, en stel muhren, karami en kali zéker niet meer op. Die lopen geen meter teveel voor ons NAC en zijn er alleen maar om minuten te maken zodat ze volgend jaar ergens anders naartoe kunnen.

  Vrijdag vuile broekjes, gele kaarten en met kramp van het veld!

  61

  5
 • Vreven4president
  7 februari, 2019 - 08:24

  Wij daarentegen…

  6

  6
 • pao
  7 februari, 2019 - 08:24

  Wat een onzin! toon gewoon je emotie! pak je spelers aan!

  22

  14
 • Vreven4president
  7 februari, 2019 - 08:26

  Precies dat Gman!

  Jagen!!!!

  6

  2
 • Vreven4president
  7 februari, 2019 - 08:28

  Er zit ook nog een verschil tussen emotie en bezieling. We vragen spelers en staf om met ziel en zaligheid te spelen! Niets meer, niets minder!

  15

  2
 • am
  7 februari, 2019 - 08:32

  De belangrijkste taak van een trainer ligt op het trainingsveld. Tijdens een wedstrijd in een vol stadion kan je niet veel meer doen. Ja en als de spelers het dan niet doen? Het grootste probleem ligt echt bij de spelers. Het Is gewoon geen team, andere spelers opstellen heeft weinig effect is wel gebleken.

  11

  6
 • Vreven4president
  7 februari, 2019 - 08:34

  Zo vaak worden de termen dader en slachtoffer door elkaar gebruikt. In deze context ook weer zo misplaatst. Wij hebben je nooit een slachtoffer genoemd, trainer. Dader daarentegen heb ik hier meerdere keren op dit forum voorbij zien komen.

  En nee, kom niet aan met: MvdG is het slachtoffer van Smulders. Dat is grote onzin! Vanaf de voorbereiding zit er geen lijn in, geen bezieling en geen lef.

  22

  7
 • Ivo
  7 februari, 2019 - 08:36

  @am

  Mee oneens. Kijk eens wat Vreven (en bijvoorbeeld ook Jaap Stam) doet langs het veld om hun team scherp te houden. Ik geloof echt dat dat werkt, als je team aan het inkakken is. Simeone is ook een voorbeeld, van hoe je langs de lijn toch voorop kan gaan in de strijd. Dat past bij NAC en is ook nodig.

  Van der Gaag is een toeschouwer, coachend vind ik het niet erg sterk overkomen tijdens de wedstrijd.
  Bij ervaren profs is dat misschien niet nodig, maar bij dit team wel.

  39

  5
 • F4
  7 februari, 2019 - 08:37

  ‘Bij Excelsior heb ik in een slechte fase ook weleens gedacht: ‘hoe komt dit goed?’ En toch kwam het goed. Daaraan proberen we ons nu ook vast te houden.’

  Dit is wat mij betreft wel schrijnend. Van der Gaag blijft er simpelweg vanuit gaan dat het op deze manier goed komt. Wat hij bij Excelsior echter niet meemaakte was een degradatiestrijd bij een club waar de druk zo intens is. Dan is het goed om soms een ingrijpende beslissing te nemen om opschudding te veroorzaken. En om je spelers duidelijk te maken wat er op het spel staat. Nu lijkt onze trainer er in mijn ogen maar vanuit te gaan dat het op deze manier wel een keer goedkomt. Dat baart me ernstige zorgen.

  Het zal vrijdagavond weer eens van het publiek moeten komen. Enerzijds kwalijk, anderzijds maakt dat onze club zo onwijs mooi.

  23

  4
 • Mickj
  7 februari, 2019 - 08:42

  @ Ivo
  Volgens mij heb je helemaal gelijk, ook Dick Advocaat toch een man
  die het met een oog kan zien, gelet op zijn ervaring, roert zich.
  MvdG ontslaan ?? , dan wordt het nog veel erger met Rob Penders
  als standbeeld.

  13

  2
 • Tico
  7 februari, 2019 - 08:44

  “Toon je weinig emotie, dan hoor je dat de slechte prestaties je niets doen. Toon je de emotie wél, zoals ik na De Graafschap-uit, dan word je daar weer op afgerekend. Het is nooit goed. Daarom houd ik me er zoveel mogelijk afzijdig van.”

  Als jij je daar toch afzijdig van houdt, en het je weinig doet, waarom dan niet er vol op gaan als de spelers weer inkakken!!!!
  Ik denk dat dat zeker helpt!

  10

  1
 • Boei
  7 februari, 2019 - 08:45

  Van der Gaag is duidelijk niet stevig genoeg om bij een club te werken die altijd onder druk staat. Ja een kabbelend rustig 2e clubje van Rotterdam gaat hem prima af. Bij Excelsior profiteerde hij mee van zeer goed beleid van de club en hier zakt hij door het ijs door bar slecht beleid van de club.

  12

  4
 • Dun Diëe
  7 februari, 2019 - 08:47

  Hij heeft gewoon gelijk. Toen Vreven slechte wedstrijden coachte werkten zijn emoties tegen hem een werd hij afgerekend op het feit dat hij te emotioneel was. Dus nu vdG en slechte periode heeft wordt zijn rust langs de lijn tegen hem gebruikt. Je kan een coach niet beoordelen op het feit of hij uitbundig of ingetogen langs de lijn staat. Er zijn genoeg coaches die rustig zijn en wél resultaten halen. Ik denk dat een coach vooral zichzelf moet zijn en zich niet gedwongen moet voelen een bepaald beeld van zichzelf te creëren (zoals Mourinho, zwaar overschatte coach).

  Waar je hem wel op af kan rekenen zijn tactische blunders en niet praktisch ingrijpen tijdens wedstrijden. Zoals het uitblijven van de laatste wissel bijvoorbeeld. Of te laat wisselen.

  21

  3
 • JP
  7 februari, 2019 - 08:47

  Slachtoffer? Wie noemde hem slachtoffer? Hij is de ‘dader’, als in ‘verantwoordelijkheid’.

  En wachten tot het beter wordt zonder ingrijpen is absurde waanzin! Flikker er een paar op de tribune ofzo, doe iets!

  17

  9
 • Los muchachos del Breda
  7 februari, 2019 - 08:50

  Zou zo’n v/d Gaag niet balan dat hij aan het eind van vorig seizoen is gebleven bij een Excelsior of naar Heerenveen is vertrokken? Bij NAC is altijd passie aanwezig, zeker in tijden dat het slecht gaat.

  Ik blijf het zeggen: MvdG is in mijn ogen een perfecte trainer, maar het motiveren en op scherp zetten van spelers lukt hem niet bij NAC. Toch heeft het in mijn ogen geen zin om hem nu te ontslaan, daar creër je alleen maar onrust mee en dit heeft vaak geen enkel effect. Ik had echt het vertrouwen dat NAC ook na de winterstop goed ging presteren, maar het vertrouwen is bij iedereen tot een nulpunt gedaald. Hopelijk kan je thuis tegen AZ verrassen en met enorm veel geluk en ontstaat er weer iets van een positieve flow.

  6

  3
 • Sjak
  7 februari, 2019 - 08:50

  Er gaat dus niks veranderen. Lekker voor al die mensen die denken dat NAC nog een kans maakt om niet degraderen dit jaar.
  Wegwezen met die kerel en zet de trainer -19 maar op die plek met stroman Penders.
  Kan je al een mooie voorbereiding gaan starten voor volgend jaar in de KKD met eigen jongens.
  Optiefen met dit vreemdelingenlegioen.

  11

  14
 • D’n opletter
  7 februari, 2019 - 08:51

  @JP, EENS!!!!

  4

  3
 • Ouwe Spionkop
  7 februari, 2019 - 08:52

  Smulders wist dat hij met vd Gaag een koele kikker in huis haalde.
  Dus nu niet gaan miepen dat hij niet als een dwaas langs de kant loopt te gillen.
  Wat hij tegen de spelers zegt daar gaat het om (wat wij niet weten), niet wat hij allemaal in de pers of langs de kant roept.

  11

  4
 • Steven73
  7 februari, 2019 - 08:54

  @BOEI, slecht beleid van de club ? Wat schreeuwde heel het stadion vorig jaar om van der Gaag En nu is hij er en nu is het beleid weer slecht. Het valt allemaal enorm tegen, dat klopt. Maar heeft niets met het beleid te maken. ALs men een andere trainer had gehaald en we stonden er even beroerd voor dan was het ook het beleid geweest. Het is zo makkelijk om te wijzen…. Ik wijs naar alle supporters (waaronder Ik) die heel blij waren met van der Gaag. En die ook geen rust bewaren.

  9

  5
 • 7
  7 februari, 2019 - 09:00

  32 spelers gebruiken en het nog niet aan de praat krijgen…

  6

  5
 • nacman
  7 februari, 2019 - 09:03

  het trio dorpspastors bij NAC op de bank laat ze zitten tot eind seizoen en dan weg wezen

  14

  4
 • since1912
  7 februari, 2019 - 09:08

  Zo, na al het gejank van afgelopen week is het ook aan ons om de knop weer om te draaien. In plaats van doen alsof we al gedegradeerd zijn is het tijd om ons portie NOAD te laten zien. Nooit Opgeven Altijd Doorzetten. Die mindset heb ik de afgelopen week weinig gezien.

  We hoeven maar 17e te worden en de playoffs per ongeluk overleven en we zijn er al, het is absoluut nog mogelijk. HUP NAC!

  8

  4
 • Los Pollos Hermanos
  7 februari, 2019 - 09:14

  De voetbalmedia ziekte. Beter bekend als -alles wat gezegd wordt, omdraaiziekte- heeft ook in Breda toegeslagen.

  Nadat in Rotterdam de trainer begin van het seizoen aangaf nog zeker 2 seizoenen te blijven, in Doetinchem werd verkondigd dat de selectie niet kon worden versterkt en in Amsterdam werd aangegeven dat er onder geen beding zou worden meegewerkt aan een gezamenlijke verkoop van frenkie en Mathijs, is de voetbalmedia ziekte nu dus ook in Breda waargenomen.

  Het laatste wat vd Gaag zichzelf voelt, is slachtoffer. Werk aan de winkel dus in Breda, waar vd Gaag zichzelf kei-hard genaaid voelt en zwaar slachtoffer van de miskleunen van Gielen en consorten.

  Hopelijk brengt men vanaf het Bredase vandaag nog een officieel persbericht uit met de boodschap dat NAC met 0-6 de bietenbrug op gaat. Dan kan er eindelijk weer eens gejuicht worden in Breda.

  6

  6
 • Chris W.M.
  7 februari, 2019 - 09:15

  Blijf het verbazingwekkend vinden dat men van der Gaag nog steeds verwijt niet als een Simeone of een Vreven langs de kant te staan.

  Dus nogmaals:

  Van der Gaag had al langere tijd hartproblemen, waarvoor ook een defibrillator is ingebracht. Op 21 september 2013 heeft hij zelfs tijdens een wedstrijd, hij was toen coach van Belenenses, een hartaanval gekregen waar de defibrillator zijn leven heeft gered. Daarna is hij even gestopt met trainen om te herstellen, en heeft hij uiteindelijk de draad weer opgepakt.

  https://www.ad.nl/buitenlands-voetbal/die-icd-heeft-mijn-leven-gered~ac914131/

  Ga hem dus niet verwijten dat hij als een zoutzak langs de kant staat, hij kan niet anders. Maakt hij zich druk, dan krijgt hij last. Hij moet het juist hebben van andere manieren om de spelers te motiveren. In dat kader hoopte ik dat Verberne degene was die als een Vreven tekeer kon gaan, om spelers op te peppen en te motiveren. Tot op heden is dat echter nog niet gelukt blijkbaar.

  31

  5
 • guuske
  7 februari, 2019 - 09:21

  Een vreven is ook een beetje te fel, vd Gaag te koel.
  Als speler neem je een “gek” als Vreven aan de zijlijn toch ook niet meer serieus? als er continu zo’n dwaas staat te schreeuwen die je toch amper verstaat tijdens een avondje Nac.

  De gulden middenweg is beter lijkt me. Als Vd Gaag of hij stuurt zijn assistenten naar de lijn, begint te schreeuwen tijdens een wedstrijd dan zal de spelers echt wel schrikken van oei er is iets niet goed.

  52

  11
 • Denzz
  7 februari, 2019 - 09:23

  Het is en blijft zo dubbel.
  De trainer ontslaan heeft weinig nut en kost alleen maar geld. Aanknopingspunten dat het dan beter gaat zijn er ook niet.

  Anderzijds zorgt deze man er ook niet voor dat de heren op het veld verbetering laten zien (in tegenstelling).

  Morgen tovert ie vast weer het verrassende 5-3-2 uit de hoge hoed

  Voor mij voelt het aanzien van dit team in deze opstelling als het leiden van makke schapen naar de slachtbank. Behoudende tactiek kan ik inkomen, maar probeer vanuit daar dan zelf ook te voetballen en kansen creëren.

  M.u.v. een handvol spelers vraag ik me af of het de rest überhaupt wel iets interesseert. Als ‘WIJ’ degraderen dan lopen ‘ZIJ’ als eerste de deur uit.
  Ook dat mag van mij, maar toon dan aan dat je er alles aan hebt gedaan (Marcellis). Dat gevoel krijg ik nu niet en dat zorgt ervoor dat ik (weer) met een naar onderbuikgevoel naar NAC ga morgen…

  2

  2
 • van Flieger
  7 februari, 2019 - 09:30

  MvdG heeft wel een probleem.

  Naast het feit dat zijn trainingen prima zijn en er een duidelijk Idee achter zit begint het groepsproces in de knel te raken.

  Het technisch hart moest 1 beslissing nemen: een complete reset of gaten dichten. Het werd het laatste, mede ingegeven door het stilzitten van de eigenaren. Daarnaast is een aantal spelers van de exit lijst aan de straatstenen niet weg te krijgen vanwege hun eigen prestaties of vanwege Smulder’s afspraken met de leverancier van die spelers (oa Mühren). Dat is erg, dat is wanbeleid, dat is geen transparantie, dat is pure minachting voor ons NAC. Wie heeft hier in godsnaam toezicht op gehouden ? We weten dat John Peek het niet eens was met Smulders, en die verdween zonder juichend afscheidsbericht van Gielen. Nou dan weet je het wel.

  Onder welke omstandigheden moet het technisch hart zijn/haar werk doen ? Pierre wilden ze er niet voor betalen, dus dan krijg je half werk. Cor van Rooij vindt het allemaal spannend maar gaat ook niet tot het gaatje, MvdG heeft wel andere zorgen op dit moment en Tim Gilissen is weliswaar fris en fruitig gemotiveerd, maar nog een lichtgewicht. Dus zit PvH, tussen de vergaderingen met de micro managers en mierenneukers van de RvC (nu zijn ze wakker en zitten ze er zogenaamd bovenop) de appjes en emailtjes van de makelaars te bekijken en af en toe te youtubben op de wyscout, de applicatie voor Scouts. En that’s it. Ze hebben niks gescout en niks vooraf gezien. Het is gezien de puinhopen van Smulders volkomen begrijpelijk dat ze onder deze omstandigheden moeten werken, maar het is wel zelf veroorzaakt en in 1 woord: treurig.

  In die warme bal van onbegrip en woede begint een bepaalde groep te roepen om het vertrek van vd Gaag. Het beste zou zijn, in het belang van NAC, deze mensen een stadionverbod te geven. Deze mensen zijn een schande voor de club. De enigen die dit veroorzaakt hebben zijn de eigenaren en de RvC. Het is al lang de hoogste tijd dat zij het veld ruimen.

  49

  6
 • Chris W.M.
  7 februari, 2019 - 09:38

  @van Flieger

  Je hebt al een partij op het oog, die de aandelen wil kopen? Het feit dat je sinds gisteren alweer zo aan het pushen bent, en de supporters aan het opzetten bent tegen de aandeelhouders, lijkt me een tactiek om de eigenaren zo onder druk te zetten dat ze z.s.m. van hun aandelen af willen. Immers, wie zit te wachten op bedreigingen en negatieve uitlatingen door 19.000 man in een stadion?

  Alweer aan het lobbyen voor vriendje JWvD?

  7

  8
 • am
  7 februari, 2019 - 09:38

  @Chris W.M.
  Bovendien wil het niet zeggen dat wanneer je als een gek langs de lijn loopt je een betere trainer bent. Er zijn genoeg (het merendeel) toptrainers die heel de wedstrijd op de bank blijven zitten. Is een beetje de aard van beestje.
  Van mij mag vd Gaag letterlijk en figuurlijk blijven zitten

  6

  1
 • Van "taajlaand
  7 februari, 2019 - 09:44

  “Slachtoffers zijn wij Mitchell, supporters die, soms al een leven lang met NAC naar bed gaan en opstaan”.
  Die er dagelijks mee bezig zijn, elke (thuis)wedstrijd op de tribune zitten, daar een hoop geld aan kwijt zijn (niet erg, als het maar gezellig is, en we op het veld óók wat meer voorgeschoteld krijgen dan nu!), zich (vroeger) de longen uit hun lijf schreeuwden om de spelers aan te moedigen, maar steeds zónder bevredigend resultaat.
  Wat zal een degradatie straks verdomd veel pijn doen, of misschien nog wel erger dan ik kan vermoeden!

  NAC is al járen NAC niet meer wat het hoort te zijn.
  Kan de trainer niet alles aan doen, maar ook ij was tevreden, misschien wel gelukkig met de trainer van der Gaag.
  Maar wát valt deze persoon me tegen zeg!!
  Als mens in de omgang vermoedelijk zeer aardig, als trainer bij een club in grote moeilijkheden, te soft!
  Bij Excelsior, ‘mocht’ alles hoefde er weinig.
  Degradatie was natuurlijk geen wens daar, nergens, maar zou de club niet direct in zwaar weer brengen.
  Hier in Breda wél, em dat is het grote verschil!

  Mitchell hoeft niet als een dolle stier langs de kant te gaan staan, zit niet in zijn karakter, maar zo als een zak hooi, gelaten kijken naar hoe (zijn opstelling) er niets van bakt kan ook niet.
  Er wordt hierboven over Advokaat gesproken, maar dat mènneke staat ook steeds voor zijn nbank te roepen zwaaien én zéker de scheids laten weten dat Dickie staat te caochen!

  Gisteren riep onze Flieg weer eens dat er in ‘”de top” bij ons geen beweging ot tweede plan is….
  Zéér verontrustend, geen beleid geen bestuur, geen succes.
  Ze staan erbij en kijken erna.

  11

  4
 • Eddie_V
  7 februari, 2019 - 10:02

  men wijst hem erop dat hij zijn emoties beter TIJDENS de wedstrijd kan tonen om het team nog wat bij te sturen, dat doet hij niet! en dan zegt hij, dan toon is ze een keer wel zoals NA de wedstrijd dan is het nog niet goed.

  nee natuurlijk niet, na de wedstrijd, mosterd na de maaltijd! Stuur je team gewoon eens aan man!

  3

  2
 • Breda
  7 februari, 2019 - 10:05

  Vreven was 1 brok emotie en dat was geweldig voor de supporters. En hij haalde 2 punten tegen directe concurrenten.

  Het zal mij een zorg zijn of vdGaag vertrekt. Slechter zal het niet gaan. Maar beter? Vraag het me echt af.

  3

  1
 • Breda-Loyal
  7 februari, 2019 - 10:16

  Anholt terug op rechtsback achter Rosheuvel

  Geen Korte meer voor Gerabach , die liep die aussie alleen maar in de weg ( Kaikai of als je dan toch iemand wilt die de weg vrij maakt voor een back El Allouchi linksbuiten )

  Lundqvist op 10 met Verschueren rechts naast hem en links voor mij part Reuvers

  Centrale duo mag het uitzoeken wie er staat is ons grootste zorgenkindje

  Spits als hij het op kan brengen te knokken Kastaneer anders maar Loshi of Sydney die willen knokken voor hun ploeg

  4

  1
 • Dos
  7 februari, 2019 - 10:20

  De uitspraak van Vd Gaag na de persconferentie zorgt ervoor dat de spelers al helemaal niet meer voor hem door het vuur willen gaan ben ik bang. Er is al behoorlijk veel mis met de instelling van de meeste spelers en hierdoor wordt het niet beter.
  Helaas is het niet mogelijk heel de spelersgroep te ontslaan, ben zelf ook absoluut geen voorstander van weer een ontslag van een trainer van NAC dus dat maakt het een moeilijk verhaal.
  We weten daarnaast niet zeker of een Vreven het beter had gedaan. Als hij als een malle langs het veld stond en de prestaties waren hetzelfde dan werd gezegd dat zijn bezieling verlammend werkt op de spelers.
  Helaas is er niemands bij NAC die verantwoordelijkheid neemt en echt met een statement komt. Hoe langer ik erover nadenk hoe meer ik neig naar Vd Gaag het voordeel van de twijfel geven en hem echt het vertrouwen geventileerd. Niet alleen voor dit seizoen, maar ook voor volgend seizoen, ongeacht degradatie.
  Een ontslag van Vd Gaag zou weer paniekvoetbal zijn en schieten we helemaal niks mee op.

  4

  0
 • Dos
  7 februari, 2019 - 10:21

  Geventileerd = geven 😊

  0

  0
 • Tico
  7 februari, 2019 - 10:32

  @Chris W.M.

  Als dat zo is wat je schrijft dan had vd Gaag toen moeten stoppen met het werk als trainer! zijn taak is dus ook je voetballers motiveren langs de kant van het veld en niet rustig kijken hoe het afloopt.
  Het zal ongetwijfeld een goeie trainer zijn maar aan de kant vh veld vind ik hem veel te tam! Er bestaat ook nog een tussenweg tussen tam zijn of zoals Vreven zijn!

  4

  1
 • Tico
  7 februari, 2019 - 10:36

  @Guuske

  Juist! Dat bedoel ik

  2

  0
 • nacman
  7 februari, 2019 - 10:36

  wat maak het uit wie er staat bij nac wie is er gemotiveerd of worden er gemotiveerd door de trainers
  je moet eens goed kijken naar de koppies van de spelers als ze het veld op komen dan weet je het wel zit geen vuur in

  3

  0
 • JP
  7 februari, 2019 - 10:42

  Goed punt hierboven, die woorden na de persco hebben de spelers ook gehoord. Een trainer die geen verantwoordelijkheid neemt beweegt dito spelers ook niet om dat alsnog te gaan doen. Ontslag zie ik niet als ultiem middel maar vraag me sterk af hoe nu verder…

  -Trainer buigt steeds verder af van spelersgroep en kan ze niet bewegen tot spelen.
  -Spelers luisteren nog minder naar de trainer maar er is geen TD die kan ingrijpen
  -Trainer heeft aangetoond dat hij angstig lang wacht met ingrijpen en niet bekend staat dat hij drastische maatregelen wil of kan nemen om de boel los te trekken, goedschiks of kwaadschiks.

  Tja ik zou niet weten hoe NAC uit deze impasse kan geraken zonder centrale leiding binnen de club.

  1

  0
 • nacman
  7 februari, 2019 - 10:42

  trouwens de slechte resultaten van NAC zijn niet alleen de spelers
  het begint bij een club meestal met ruzie in de top dat straalt naar onder uit dus slechte resultaten
  door ons groot Bredaas amateurisme geleid NAC gaat dat heel snel
  das in een woord gezegd jammer maar ook heel triest dat de aandeel ego’s en bestuurs ego’s er een rotzooi van maken.
  als dinsdag de vuilnisman komt zou ik zeggen vuilnis man heb nog een aantal zakken kunnen die ook mee

  4

  0
 • malpolon
  7 februari, 2019 - 10:44

  Als je je door sommige spelers in de steek gelaten voelt, waarom haal je die spelers er dan niet uit? Als je gelijk na de 2-0 van de Graafschap de drie ergste verzakers vervangt, is dat een signaal dat wel aankomt hoor, ook zonder dat je langs de lijn staat te schreeuwen.

  4

  0
 • T'Aogje
  7 februari, 2019 - 10:45

  Huurlingen en non persoonlijkheden…. Ze durven elkaar niet aan te spreken of te corrigeren.

  NAC mist een type Breugelsdijk…. Een schreuder, een bosvelt, en ga zo maar door.

  6

  0
 • buurman
  7 februari, 2019 - 10:46

  Ik, en veel supporters met mij, worden niet vrolijk van dit interview. Mijn broek zakt er zelfs van af. Maar goed alles wat ik zou willen aanstippen staat in de reacties hierboven ook. Ik ga dat niet herhalen.
  Vrijdag willen we een knokkend NAC zien. Het is echt te gek voor woorden dat we 14 wedstrijden voor het einde de moed al op zouden geven. Natuurlijk kan degradatie nog worden ontlopen. Wij zijn kwalitatief niet minder dan emmen, de graafschap etc. Maar in heel veel wedstrijden was de inzet van de spelers schandalig. De inzet was zero. Tegen w2 en graafschap uit geen gele kaart , ik heb zelfs geen fatsoenlijke sliding gezien. Waar praten we toch over.
  Wij staan in ieder geval vrijdagavond vol achter de ploeg.

  7

  0
 • Ad
  7 februari, 2019 - 10:54

  Maak niet uit welke trainer op de bank zit op dit moment. Op training vreten ze het gras op en zijn ze fel. Als ze een wedstrijd mogen voetballen zie je gewoon 11 makke schapen lopen die geen 90 min het gras op willen vreten en voor iedere meter willen vechten. Zo zouden wij ons eens moeten gedragen op ons werk nou dan lig je er zou uit. Maar ik heb nog steeds de hoop dat die gasten nog het licht gaan zien en gaan inzien dat je met 150% inzet veel kan bereiken. Snap MvG heel goed zich soms in de steek gelaten voelt door zijn spelers.

  2

  0
 • van Flieger
  7 februari, 2019 - 10:58

  ICE Chur – Hamburg Altona.

  Even een paar dingen. Het zou MvdG sieren zich nu niet te laten verleiden tot allerlei publieke uitspraken over zijn gemoedstoestand want dat leidt alleen maar af van wat er morgen moet gebeuren. Bovendien luistert de vijand mee en deze discussie of hij nou dader of slachtoffer is gaat hij niet winnen. En is bovendien totaal oninteressant.

  Huiskamervraag: wat zei MvdG op vrijdag 11 januari om 10:45 tegen van Flieger op het trainingscomplex van La Manga:
  A. help even mee de pilonnen weg te zetten
  B. jezusman, nu al aan de sigaar ?
  C. we zijn klaar, haal jij de spelers even op bij het hotel ?
  D. alle drie.

  Wellicht kan dit een vraag worden in de Bsideratsquiz in plaats van die overbodige vraag over die Noorse militair die ooit NAC voorzitter was.

  Tot slot even terugkomen op de vraag hierboven over de aandelen en een mogelijke overname. Van Aalst en co hebben tot tenminste 2x toe een zeer serieus bod van zeer serieuze mensen afgewezen. Daarnaast beschikte Goetzee, de held van de Clubraad, over een shortlist van kandidaten die ieder 500K voor nieuwe aandelen konden storten. Geen interesse. Achter de vrolijke januskoppen van deze mensen gaat een donkere egoistische kant schuil die ons NAC blokkeert en uiteindelijk zelfs kan doen laten overlijden.

  Nu wachten zij op de nieuwe Redder. Een redder waaraan zij eisen stellen. Want plan dit etc etc. Dit is en attendant Godot, wachten op Godot. En dat weten zij.

  15

  3
 • Django Weekdier
  7 februari, 2019 - 11:04

  Mannen,

  Laten wij in ieder geval iets onoverwinneklijks uitstralen alle wedstrijden. Het lijkt net alsof we de handdoek al in de ring hebben gegooid? Wat nou NOAD. Tuurlijk is het een matige selectie zonder enig pit. Maar laten wij er als 1 man achter gaan staan als nooit te voren. Mochten we er dan uit gaan, dan gaan we eruit met trots. Maar niet nu al opgeven er zijn nog bijna 40 punten te pakken! Het enige wat we kunnen doen is deze jongens vertrouwen geven. En zelf vertrouwen op die goede wedstrijden tegen vitesse en de tweede helft ado, om enigsinds hoop te kweken. Ze kunnen het wel.

  Wij gaan niet opzij!

  Positive vibrations

  3

  0
 • kopspion
  7 februari, 2019 - 11:07

  hij weet het niet meer….denkt dat het wel goed komt….in de steek gelaten door spelers….
  zowat de enige die hem niet in de steek liet was Leigh (en die stelt hij dan niet meer op) !?
  vriendje Karami komt erbij en is meteen onbetwist eerste keus, ik denk dat v Anholt het daar nog net iets beter doet !?

  na weken blessure stond vrijdag ineens weer Kali opgesteld; had hij nooit moeten doen, die kan alleen maar schoppen en een bal 2 meter achteruit spelen
  ook Koch-Mets-El All. zijn zekerheidjes bij v/d Gaag en laat dat nou net de spelers zijn die niet de over-mijn-lijk mentaliteit hebben !?

  Korte in de spits zetten terwijl je b.v. dan ook Loshi eens een kans had kunnen geven (die wil er echt wel alles aan doen om het te laten zien)….Rosheuvel vond ik in het begin best aardig ballen, maar die verzaakt nu ook met zijn instelling; moet je dus meteen wisselen om te laten zien dat je dat niet pikt !!

  3

  2
 • D'n Portugees
  7 februari, 2019 - 11:14

  De spelersgroep, zoals die er nu staat, die moet het doen. Punt. Wat mij betreft mag Mitchell absoluut blijven staan. Over Rob heb ik zo mijn twijfels, maar die laat ik even.

  Als je al iets zou willen “forceren”, dan lijkt mij de beste optie een volstrekt onafhankelijk persoon voor de laatste wedstrijden binnen te halen.

  Met grote statuur, die eigenlijk zelf verder geen heel grote ambities meer heeft, maar die voor zoveel nodig een grote bek durft en mag opzetten tegen zowel spelersgroep als begeleiding. Die bij zowel spelers als coaches ontzag inboezemt. Om het woord te gebruiken: een supervisor. Een persoon als Leo Beenhakker, Guus Hiddink, Jan Boskamp, wellicht Pim Verbeek? Die een speler of coach ongegeneerd durft uit te maken voor piece of shit en iemand een schop onder z’n hol durft te verkopen.

  7

  0
 • signase
  7 februari, 2019 - 11:21

  @Chris W.M.:

  “VDG moet het juist hebben van andere manieren om de spelers te motiveren. In dat kader hoopte ik dat Verberne degene was die als een Vreven tekeer kon gaan, om spelers op te peppen en te motiveren. Tot op heden is dat echter nog niet gelukt blijkbaar.”

  Wat mij nog steeds verbaasd, is dat VDG geen straftraining (bosloop op zondagochtend) heeft ingelast, nadat hij en plein public verkondigd zich in de steek gelaten te voelen. Voor zo’n bosloop hoef je niet uit je vel te klappen, je verkondigt het gewoon en klaar. Eventueel zet je in de volgende wedstrijd de grootste verzakers op de bank als signaal. Niets van dat alles. Er zijn trainers die in staat zijn spelers het gras op te laten eten. VDG is dat helaas niet.

  8

  1
 • Peer
  7 februari, 2019 - 12:25

  Ik heb er toch telkens weer moeite mee als bij iedereen de beerput weer open gaat.
  Wij als supporters mogen alles zeggen wat we maar denken, maar de woorden van de trainer worden telkens gewikt en gewogen. Uitgelegd hoe het ons op dat moment het beste uitkomt.
  Ik begrijp dat het erbij hoort als je trainer bent. Maar als persoon is het zeker niet leuk en gemakkelijk.
  Wat zou je zelf vinden in zijn plaats?
  Hij moet zich vooral gedragen en uiten op de manier waarop hij zich het prettigste voelt. Willen we zelf ook het liefste doen. En soms is niets zeggen het beste.
  Ik ben ervan overtuigt dat ook hij het beste met het elftal voor heeft en zeker wil winnen. Hij zal zeker niet tegen de spelers zeggen dat ze rustig moeten doen en lekker matig spelen. Ook hij heeft, net als ieder mens, NOAD-mentaliteit in zich. En dat hij het soms ook even niet weet is dan ook menselijk.
  Komt trouwe supporters, blijf hem wel steunen in zijn strijd om die slappe hap aan het spelen te krijgen.
  Hij en wij als fanatieke supporters kunnen daar samen iets in betekenen.

  “als we gaan, gaan we met z’n allen” ervoor!!!!

  0

  0
 • Fred1
  7 februari, 2019 - 12:26

  Ik vrees dat we vrijdag helaas weer met het duo hopeloos te maken krijgen achterin het centrum.
  Die krijgen weer de zoveelste kans om de boel te verneuken. Als v d Gaag al slachtoffer was dan is hij slachtoffer van zijn eigen fouten. Fouten die hij structureel blijft maken . Hij houdt ten koste van de club individuen het hand boven het hoofd en verkwanseld toekomstig vermogen.

  4

  1
 • Heksenketel
  7 februari, 2019 - 12:42

  Prima interview! En voor wat betreft de emoties….het is interessanter wat er tijdens de rust in de kleedkamer gebeurt. En dat zien wij niet.

  0

  0
 • scheppioni
  7 februari, 2019 - 12:51

  Het feit is gezien de resultaten dat ook deze staf net zoals de laatste jaren ongekende ups en vooral downs heeft, ik had verwacht en gehoopt dat vd Gaag het met deze staf beter onder controle zou hebben maar niets is minder waar !! Vd Gaag wordt niet bij gestaan en blijft de fouten in de opstelling vasthouden met oa koch, kali en van leer ! Tel daarbij op dat de beleving op de groep het overbrengen ervan minimaal is dan had men bij NAC allang moeten ingrijpen, maar ook daar zit het mis ! Geloof me, de eerste puntje wat door ons NAC weer eens gehaald kan worden is half maart en dan is het al funest !!
  Zelfs ik ben het positieve helemaal in de ze staf verloren en dan bedoel ik niet dat het slechte mensen zijn, absoluut niet ! Als spelers waren het grote helden, maar daar bouw je geen toekomst mee !

  2

  1
 • Dun Diee
  7 februari, 2019 - 12:55

  Weer een hele interessante scoop van Flieger hier, maar kan hij ook uitleggen waarom er geen interesse was? En dan bedoel ik de redenatie vanuit NAC, en niet vanuit Flieger: dat ze hun eigen belangen hebben. Dan kan ik daarna op waarde schatten of zijn statement hier van waarde is.

  2

  0
 • de Kievit
  7 februari, 2019 - 13:00

  wat lullen ze nou over slachtoffers, als er slachtoffers zijn zijn die 18.500 toeschouwers het wel die al jaren een seizoenkaart hebben!! morgen 100 procent er tegen aan en laat zien op het veld wat NOAD is

  2

  0
 • Vriendjespolitiek
  7 februari, 2019 - 13:01

  Voetbal is emotie.
  Dat begint bij het overbrengen door een trainer op een spelersgroep.Ieder heeft daar zo zijn eigen werkwijze over.
  Maar als je ziet met wat voor bezieling deze groep speelt,vraag ik me af,of er wel chemie is tussen de groep en de trainer.Het team speelt als een kip zonder kop,zit geen lijn in,er staat geen leider op het veld en de meeste verzaken om hun taken uit te voeren.Ze laten op deze manier gewoon een trainer vallen.
  Als je dit alles samenvat,lijkt het dus dat MvdG niet de juiste trainer is voor dit moment.Wie het dan wel zou moeten zijn,ja dat weet niemand.Aan de andere kant mogen deze zogenaamde vedettes,even goed in spiegel kijken,en zich afvragen waarom ze überhaupt voetballer zijn geworden.

  2

  0
 • van Flieger
  7 februari, 2019 - 13:01

  Er was geen interesse omdat voorgesteld werd de RvC te reorganiseren, oa Gielen weg en de bezitters willen niet verwateren. Een duidelijke positie. En een die ons NAC niet verder brengt. De egootjes spelen op.

  14

  0
 • Zagge
  7 februari, 2019 - 13:13

  Ik zou willen dat Van der Gaag zou zeggen:
  “Aan de lijn vanuit mijn directe emotie reageren zit niet in mijn aard, soms is dat wel nodig om een ploeg over ene punt te krijgen. Bij de thuiswedstrijden helpt de emotie van het publiek hier vaak, zij kunnen dat wel en dat is ook het mooie van NAC. Echter zijn wij een BVO en moeten we ook zonder publiek of met minder publiek bij uitwedstrijden kunnen schakelen tussen passief gelaten spel en gedreven de overwinning willen binnenslepen. Zoals gezegd het zit niet in mijn karakter en daarnaast zit het ook niet bij de assistenten, bij Excelsior was die wisselwerking er wel. Maar bij NAC heb ik die balans op de bank niet. Ergo mijn directe assistent toont nog minder emotie dan ikzelf.”

  Maar dat kan hij natuurlijk niet zeggen… want dan is het heilige huisjes hek van de dam.

  En toch zou het NAC sieren als ze zouden zeggen. Jelle en Rob, jullie werkzaamheden blijven gelijk alleen zitten jullie tijdens de wedstrijd niet op de bank. In de plaats van jullie komt een man die aanvullend is op de kwaliteiten van Van der Gaag.

  Remember Coco dus als dooie pier met tactische kwaliteiten werd afgeschilderd pas toen en nadat Hiddink de boel rechttrok en zorgde dat men ook voor Cocu wilde werken en vooral Cocu zijn karakter wilden accepteren pas toen ging PSV goed draaien.

  De kleinste en meteen grootste ingreep is een zwaargewicht naast Van der Gaag zetten.

  Wat mij betreft type Ten Cate, Martin Jol, Jan Boskamp,

  Mocht dat lukken dan kan Van der Gaag zijn contract mooi vervolgen en kan NAC zichzelf in de spiegel kijken en zeggen dat het in ieder geval iets fatsoenlijkst geprobeerd heeft. Dat het wellicht te laat is tsja… dat is NAC eigen. Wakker worden als de rest al uitgelopen is.

  @Von Flieger: Antwoord: A

  3

  0
 • Jojo7b
  7 februari, 2019 - 13:16

  Van der Gaag opgerot niks van NOAD zit dr in deze man. Plus die 11 lamme takke op t veld wegwezen

  1

  3
 • Zagge
  7 februari, 2019 - 13:17

  Ps. zo’n sidekick ervaren coach zou een idee als “Korte in de spits” ook meteen als “ben je wel goed bij je hoofd?”verklaren.

  2

  0
 • Los Pollos Hermanos
  7 februari, 2019 - 13:24

  – Tot slot even terugkomen op de vraag hierboven over de aandelen en een mogelijke overname. Van Aalst en co hebben tot tenminste 2x toe een zeer serieus bod van zeer serieuze mensen afgewezen. Daarnaast beschikte Goetzee, de held van de Clubraad, over een shortlist van kandidaten die ieder 500K voor nieuwe aandelen konden storten. Geen interesse.-

  Nieuwe aandelen, dus uitgifte extra aandelen, dus verwatering?
  Of overname van bestaande portfolio?

  Hoe dan ook, als dit waar is, zijn er intern zaken gaande waar de honden geen brood van lusten. Dat weet ik wel.

  6

  0
 • Zagge
  7 februari, 2019 - 13:34

  @Los Pollos Hermanos

  Het zou wel goed stroken met een reactie die hier al hele lange tijd met regelmaat geplaatst wordt:
  “we dronken een glas deden een plas en alles bleef zoals het was”

  4

  0
 • Schrikbarend
  7 februari, 2019 - 14:09

  Douglas cv…mokhtar of ruud boymans nu nog op te pikken

  11

  0
 • Dreman
  7 februari, 2019 - 14:13

  Als een trainer al zegt “ik weet het niet” dan weet je al hoe de vork in de steel zit tussen de verhouding trainer/staf en spelers,want die weten het al helemaal niet.
  En die nieuwe verdediger van Charleroi wat ik zo eens heb nageplozen is ook niet veel.
  Vorig jaar afgetrapt bij Roda,in 2014 afgetrapt door W2.
  Ik zeg dat het een Kees Luijkcs 2 is

  En wie gaat morgen scoren?
  AZ is op dreef en hebben laatste 3 wedstrijden geen tegendoelpunt geïncasseerd.

  0

  0
 • Dreman
  7 februari, 2019 - 14:14

  Afgetrapt is afgetest

  0

  0
 • Gilze = NAC
  7 februari, 2019 - 15:28

  Denken dat het vanzelf goed komt. Hoorde ik dat ook niet van Kastaneer en Kali? Dit is het meest negatieve scenario wat je kunt bedenken. In plaats van de boel eens goed wakker te schudden en keuzes te maken laten ze een plas en alles bleef zoals het was. Ik hou mijn hart vast!

  1

  0
 • van Flieger
  7 februari, 2019 - 15:58

  Ze willen geen nieuwe aandele laten uitgeven, en zeker niet als NAC daar toen enkele miljoenen mee op kon halen, reden: meerderheidsbelang verwatert = verlies van macht = wegwezen. Je mag aandelen van de kleintjes overnemen, maar geen nieuwe aandelen nemen. Bovendien is de waardebepaling van de aandelen uitermate schimmig. Een van de grootste geheimen van ons NAC.

  5

  0
 • Gerrit39
  7 februari, 2019 - 17:25

  Dan zou ik maar winnen morgen van az anders…..!.

  1

  0
 • Dutchbird
  7 februari, 2019 - 18:29

  Is JWvD nog steeds de favoriete bestuurder voor Flieg?

  Verschrikkelijk persoon die de begrippen sparen en aandelenlease door elkaar haalde en daarmee menig NAC supporter heeft bedrogen/opgelicht. Tegenwoordig repareert hij mobieltjes. Zelfs als die van mij helemaal uit elkaar valt van ellende, gaat deze nog niet naar Forza. Iemand die je spaargeld en telefoon niet kunt toevertrouwen, moet je al helemaal niet vertrouwen als hij ambities heeft richting onze mooie club. Een eeuwig stadionverbod is alles deze charlatan verdient. Een non-valeur die zijn weerga niet kent.

  1

  2
 • Braze
  7 februari, 2019 - 19:01

  Vergelijkingen met Vreven moet je op feiten/resultaten baseren en niet op zijn theatrale gedrag langs de lijn.
  Met betere voetballers wist hij net te promoveren ,daarvoor was de kritiek ook op deze site niet mals.
  vd Gaag traint als een beest en coacht langs de lijn rustig. Stelt soms de verkeerde spelers op omdat hij geen betere heeft.Tot het einde van het seizoen zal iedere trainer met deze selectie moeten werken. Mogelijk brengen de nieuwe aanwinsten meer.

  0

  1
 • Hans
  7 februari, 2019 - 19:18

  En toch is die rustige houding niet goed. Anders zou hij meer en beter wisselen

  0

  0
 • Buurman
  7 februari, 2019 - 22:04

  Tegen w2 en graafschap had er al na 20 minuten ingegrepen moeten worden ! We gaan het morgen.

  2

  0
 • Buurman
  7 februari, 2019 - 22:05

  zien

  0

  0
 • Ert
  8 februari, 2019 - 07:00

  En toch is het vreemd dat hij bij Maritimo (Portugese competitie lijkt me toch een betere conpetitie dan onze Mickey Mouse competitie) en Excelsior wel resultaten heeft behaald (promotie en handhaving). Zou hij dan zo’n andere gedachte bij NAC hebben of komt het er gewoon niet uit en is dit zijn eerste tegenvaller alsncoach waar hij niet mee kan handelen (en ook intern niemand is die hem op het juiste spoor kan zetten)?

  0

  1
 • Buurman
  8 februari, 2019 - 09:33

  Goeie vragen Ert. Bij Excelsior kan een trainer rustig werken. Zie dit seizoen. Als Excelsior degradeert vinden ze erg maar geen ramp. Budget is afgestemd op de kkd. Bij Excelsior is denk Ik nog nooit een trainer ontslagen. Ook in Portugal was niet bepaald een topploeg met de daarbij horende druk. Maar misschien gaat het deze avond beter. Ik hoop het voor van der Gaag en voor ons.

  2

  0