Go to Top

Van der Gaag houdt vast aan vijf verdedigers

Van der Gaag houdt vast aan vijf verdedigers

Hoewel NAC sinds de winterstop pas twee punten pakte, nog altijd zeldzaam makkelijk doelpunten incasseert en scoren volkomen verleerd lijkt, houdt Mitchell van der Gaag ook tegen FC Utrecht vast aan zijn opstelling met vijf verdedigers. 

NAC scoort het minst van alle eredivisieploegen en heeft op Fortuna Sittard na de meest gepasseerde verdediging. Na de winterstop presteerde geen elftal slechter dan de ploeg van Mitchell van der Gaag. Een succesrecept lijkt de opstelling met vijf verdedigers dus niet echt. Desondanks is Van der Gaag niet van plan zaken aan te passen, zo vertelt hij aan BN DeStem: “Alles valt of staat met resultaat. We hebben ergens voor gekozen, dat moest. Na de Graafschap hebben we met z’n allen nog een keer gezeten: ‘Wat gaan we doen?’ We wilden duidelijkheid creëren naar de spelersgroep en zorgen voor vastigheden. Eerst FC Utrecht, daarna zijn we een weekend vrij en van daaruit kunnen we verder kijken hoe en wat. Per week bekijken, daar geloof ik niet in.”

Die vastigheid vindt de ploeg in ieder geval niet in een vaste basiself. De komende weken zal de coach vermoedelijk weer gaan sleutelen, omdat een aantal spelers terugkeert van blessures. FC Utrecht lijkt voor een deel van hen nog te vroeg te komen: “Verschueren heeft een terugslag gekregen na Vitesse. We gaan ervan uit dat hij tegen VVV weer beschikbaar is. Kaikai en Ilic hebben volledig meegetraind deze week, zonder reactie. Ze hebben echter nog niet gespeeld bij de beloften. Utrecht komt voor hen net iets te vroeg. Andere spelers (Anouar Kali en Paolo Fernandes) hebben wel minuten gemaakt. Wedstrijdfit heeft ook met vertrouwen te maken. Als je wint en je speelt lekker, is het net even makkelijker.”

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

 

89 Reacties op "Van der Gaag houdt vast aan vijf verdedigers"

 • van Flieger
  15 maart, 2019 - 15:25

  Mitchell heeft blijkbaar al een tijdje geleden afscheid genomen van het idee NAC-eredivisie en NAC-MvdG. Anders is dit niet te verklaren.

  73

  8
 • Zefilho
  15 maart, 2019 - 15:25

  In thuiswedstrijden met 5 verdedigers aantreden is minachting van het thuispubliek. Tenzij je 2 opstomende backs hebt. En we weten allemaal dat we die niet hebben. Minachting van het thuispubliek dus.

  75

  4
 • Nac-till-I-die
  15 maart, 2019 - 15:27

  Ik mag hopen dat Leigh in de basis start want daardoor kunnen we als publiek achter het team komen.

  68

  1
 • Il cecchino
  15 maart, 2019 - 15:28

  Zucht..

  23

  1
 • Chris W.M.
  15 maart, 2019 - 15:28

  Tsja. Alles valt of staat met de instelling van de spelers. Zit in je hoofd dat je de 0 wil houden, dan wordt het een saaie pot en roep je onheil over je af. Speel je om minimaal 1 doelpunt meer te maken dan de tegenstander dan kan het gaan stormen.

  Hoe dan ook, of poppetjes nu 10 meter meer naar voren of naar achteren staan, zolang ‘onze’ spelers het meer willen dan die van Utrecht dan is alles mogelijk. Dus laat het maar zien.

  11

  3
 • Ouwe Spionkop
  15 maart, 2019 - 15:28

  Vermoedelijke opstelling dus dezelfde als de vorige weken.
  Dus komen we weer een man tekort midden en voor en gaan we weer achteruit lopen.
  Ik zie ook geen Leigh in de vermoedelijke opstelling.
  Maar wie weet fopt vd Gaag de journalist en krijgen we toch een andere opstelling. Anders kan ik dit niet verklaren.

  34

  0
 • Gman
  15 maart, 2019 - 15:29

  We moeten gvd scoren om te winnen!! Dat gaat niet met 7 man achterin!!

  25

  1
 • Sjef de gevulde koek
  15 maart, 2019 - 15:31

  Nu Korte, El Allouchi en Nijholt weer in de basis en we kunnen net zo goed de wedstrijd schriftelijk afdoen.

  35

  0
 • Da Pope
  15 maart, 2019 - 15:34

  De opstelling met vijf verdedigers werkt gewoon niet, want je voorkomt er nauwelijks meer tegendoelpunten mee. Ik zou alle focus leggen op het scoren van goals. Die rampzalige verdediging repareer je niet meer, maar dat is geen drama zolang je meer goals scoort dan je tegenstander. Met deze opstelling wil het aanvallend echter voor geen meter meer en dus verlies je praktisch al je wedstrijden.

  Ik verlies liever alles met 5-3, dan telkens naar zaaddodende 2-0’s te kijken. Nog negen wedstrijden en dan zit dit horrorseizoen er eindelijk op.

  50

  2
 • Rbull
  15 maart, 2019 - 15:37

  Waarom? Heel het middenveld wordt overlopen. Echt onbegrijpelijk.

  27

  0
 • Bolle Damen
  15 maart, 2019 - 15:39

  De allerslechtste trainer allertijden voor ons clubke!

  48

  2
 • Ratjeduneerste
  15 maart, 2019 - 15:40

  Wat een laffe en lamme tak is het zeg. Lekker aan vasthouden hoor Mitchell, het gaat steeds beter!
  Man, er is geen touw aan vast te knopen. Zouden ze wel eens wedstrijden analyseren, of is het na een verloren wedstrijd ‘jammer jongens, volgende week een nieuwe kans’.

  Als je de afgelopen wedstrijden analyseert kom je al snel tot de conclusie dat het inderdaad verdedigend onstabiel is. Dit heeft te maken met de zwakke leidende factor die Menno Koch heet en tevens onze aanvoerder is. Die straalt niks uit, heeft geen beleving noch voetballende kwaliteiten om de leider van het elftal te zijn.

  Oke, 5 verdedigers dan. Op dat moment moeten de backs als zogenaamde ‘wingbacks’ fungeren. Dit zie je bijvoorbeeld in Italie veel. Hierbij moeten de backs veel meters maken en op moment van omschakeling de aanval en diept zoeken. De backs die er nu in staan (van Anholt en Gersbach) kunnen dat simpelweg niet.

  Daarnaast kom je op het moment van aanvallen bij het middenveld aan. Van daaruit moet er naar voren gevoetbald worden. Lundqvist is de enige die dat probeert, vaak tevergeefs omdat hij enkel MtV voor zich heeft staan en dus zelf aan de wandel moet. 2 spelers voorbij gaat nog wel, maar een 3e wordt al snel te veel.

  Dus kom je na analyseren tot de conclusie dat je meer drang naar voren nodig hebt. Goed, je zet dus 4 verdedigers achterin (wat mij betreft Leigh – Dervite – Klomp – Van Anholt), waarbij Leigh ook vervangen kan worden voor Gersbach (zie verder).
  Hiermee zet je een basis weg die duidelijk geen zekerheid is, maar weer eens wat anders. Je kunt namelijk niet vasthouden aan dezelfde fouten elke keer weer.

  Komt het middenveld. Ik zou zeggen 4 man (Kastaneer – El Allouchi – Nijholt – Korte) voor nu, ervan uitgaande dat de genoemde jongens (Ilic, Paolo, Kali, Verschueren) nog niet mee zullen doen. Hierbij kan Kastaneer vervangen worden door Leigh, die ook verdedigende taken op zich kan nemen. Hiermee heb je drang naar voren, werklust, en jongens die niet vies zijn vuile meters op te knappen.

  De voorhoede dan, met in mijn ogen MtV in de punt met kort daarachter Lundqvist. MtV kan een bal aannemen en laten vallen, Lundqvist kan een actie maken en vleugelspelers kunnen bijsluiten. Daarbij kan er zowel een voorzet vanaf de flank als een actie door het midden gemaakt worden.

  Daarbij zeg ik, lekker positief voetballen, niet achterover hangen wachtend tot de tegenstander komt maar vanaf de middenlijn opvangen en vastzetten.

  Zo zie ik het. En volle bak gaan!

  26

  1
 • Joepel
  15 maart, 2019 - 15:45

  Dit is toch niet meer te verkopen naar de supporters toe? Je speelt al weken dramatisch met deze opstelling en je blijft het gewoon proberen als trainer zijnde. Volgens mij is het bittere noodzaak dat er iets drastisch gewijzigd moet worden om nog enigszins kans te maken om directe degradatie te voorkomen. En wat doet onze trainer? Die hobbelt gewoon lekker verder op dezelfde voet en ziet het allemaal wel hoe het afloopt. Ongelooflijk…

  36

  0
 • Dos
  15 maart, 2019 - 15:45

  Vd Gaag doet er alles aan om in ieder geval geen punten te pakken en te zorgen dat er in ieder geval geen wisselwerking met het publiek ontstaat.
  NAC moet punten pakken, aanvallen, mes op de tanden en op deze manier ook de basiself bepalen. Een speler als Leigh hoort daar zeker bij en een creatieve man als Fernandes moet je altijd speeltijd gunnen, Vd Gaag doet alsof we alle tijd hebben om hem langzaam te laten wennen.
  Ongelooflijk, wat een zwakke trainer.

  29

  0
 • D'n Klaagmuur
  15 maart, 2019 - 15:45

  Gadverdamme, word kotsmisselijk van die trainer van ons. Laffe hond.

  26

  0
 • Ric
  15 maart, 2019 - 15:46

  Je zou er bijna door thuisblijven. Laffe trainers…echt verschrikkelijk. Al onze verdedigers en controleurs (7stuks) morgen weer eindeloos breien omdat er geen vrijstaande spelers gevonden kunnen worden. Met de opbouwende kwaliteiten van deze spelers ben je dus de bal na 2 seconde telkens kwijt. Tel daar bij op dst het publiek zich waarschijnlijk tegen de ploeg gaat keren bij de 600e verkeerde pass. Spelers worden aan de schandpaal gehangen terwijl dit voor een groot deel aan de TEchnische staf te wijten is!! Eigenlijk zouden we ons ongenoegen al voor het begin van de wedstrijd moeten laten blijken. Morgen verliezen is definitief degraderen!

  24

  12
 • Boxer
  15 maart, 2019 - 15:53

  Nou dan zal hij helaas Korte ook wel weer opstellen

  16

  5
 • Catweazle
  15 maart, 2019 - 15:55

  Iedere keer maar weer; halverwege de helft van de tegenstander: tikje breed, tikje terug, de bal in de ploeg houden en vervolgens terug op van Leer die de bal naar voren kegelt. Laten we niks afdwingen, kiezen voor zekerheid. Alle tijd om een hecht team te smeden wat de bal in de ploeg houdt.. Dat moet minimaal wel 5x lukken met die controle die we over het spel hebben. Echt briljant! Ik had MvdG toch echt wel hoger ingeschat.

  Of hij doet het er om….

  En de spelers? Die interesseert het geen hol..

  7

  1
 • F8Hipster
  15 maart, 2019 - 15:55

  Ben echt benieuwd wat nu het spelidee is van vd Gaag. Volgens mij niet veel meer dan proberen de bal tegen te houden. Er is werkelijk waar geen lijn in te ontdekken anders dan 7 man achter de bal (en dan nog 14 goals in 5 wedstrijden tegen krijgen). Er moet toch gewoon meer uit deze groep te persen zijn dan dat er nu gedaan wordt door de technische staf?

  16

  0
 • The Don
  15 maart, 2019 - 15:56

  Vd Gaag oprotten!

  26

  1
 • Da Pope
  15 maart, 2019 - 15:58

  Je weet dus nu al dat het morgen een wedstrijd wordt waarin NAC angstig voor de eigen goal gaat liggen, Utrecht het meeste balbezit heeft en Van der Gaag na afloop stamelt dat zijn spelers in ieder geval hun best deden. Wat een kansloze bende is het toch.

  30

  1
 • DunErwt
  15 maart, 2019 - 15:59

  Drama drama drama MvdG, Sorry maar morgen weer een verliespartij. Hij is een goeie trainer maar niet bij NAC.
  De club word van binnenuit kapotgemaakt en MvdG helft het elftal om zeep.
  Heb echt medelijden met de spelers, je zou elke week maar weer laf voetbal moeten spelen.
  Bah bah onNAC’s vies laf voetbal.

  11

  0
 • Castle
  15 maart, 2019 - 16:01

  Dat zoon kwakzalver blijft zitten tot de degradatie,nog nooit meegemaakt ,oooo van der gaag zet wel korte in de spits en vergeet noet als,we met 0 3 achterstaan te wisselen in 88 min korte voor muhren mischien……

  21

  0
 • Dos
  15 maart, 2019 - 16:01

  Iedere keer heb ik het voornemen om me er niet meer druk om te maken, dat voornemen heb ik voor morgen weer, maar het is ongelooflijk dat deze trainer er iedere week weer in slaagt om de zwakheden van de selectie vol te benutten.

  14

  0
 • Masthow
  15 maart, 2019 - 16:01

  ‘Wedstrijdfit heeft ook met vertrouwen te maken. Als je wint en je speelt lekker, is het net even makkelijker.’
  Op die manier snap ik wel dat de halve selectie geblesseerd is.

  6

  0
 • Da Huge
  15 maart, 2019 - 16:03

  ON GE SCHIKT

  15

  2
 • Chris W.M.
  15 maart, 2019 - 16:06

  Ook mooi he:

  “Kaikai en Ilic hebben volledig meegetraind deze week, zonder reactie. Ze hebben echter nog niet gespeeld bij de beloften”

  Dus? Alsof dat een criterium moet zijn voordat ze mogen spelen. In deze fase, in deze wedstrijden, thuis, moét je gewoon winnen. Dan neem je gewoon risico’s.

  van Anholt, Klomp, Dervite, Leigh
  Lundqvist – Nijholt
  Fernandes
  Rosheuvel – Te Vrede – Kastaneer.

  Laat Fernandes zich lekker leegspelen, en vervang in tweede helft door Ilic.

  29

  2
 • Altijd zo
  15 maart, 2019 - 16:07

  Is die van der Gaag doorgedraaid?
  Volgens geruchten is de PAAZ afdeling op de hoogte gesteld.

  10

  0
 • Da Pope
  15 maart, 2019 - 16:09

  @Chris W.M.

  Van der Gaag is de meest grijze, risicomijdende trainer, die ik me bij NAC kan herinneren. Snapt totaal niet wat bij NAC past op dit soort momenten.

  32

  0
 • Kipiani
  15 maart, 2019 - 16:11

  Wat zou zwager Geert hiervan vinden ?

  2

  0
 • Lamington
  15 maart, 2019 - 16:12

  Wie verlost hem nu eens uit zijn én ons lijden.?!

  10

  1
 • De staantribune
  15 maart, 2019 - 16:13

  Kaikai en Ilic hebben volledig meegetraind deze week, zonder reactie. Ze hebben echter nog niet gespeeld bij de beloften. Ja dus? Laten spelen zou ik zeggen. En ophouden met wedstrijdritme bla bla het is 5 over 12 dus stel je beste spelers op. Dan maar 60 minuten wat mij betreft. De verdediging is je zwakste schakel waarom stel je er dan 5 op? Tegengoals krijgen we toch wel ,dus waarom geen extra middenvelder?(waarschijnlijk ook een betere speler zodat je er een meer kan maken dan je tegenstander. MVDG speelt om niet te verliezen maar we moeten winnen.

  10

  0
 • Beest
  15 maart, 2019 - 16:13

  Trap die vent buiten en stel brood aan als trainer. Wat een gigantische miet zeg. Ga godverdomme aanvallen

  15

  0
 • jesse
  15 maart, 2019 - 16:15

  Leigh moet er in staan!

  8

  0
 • MickJ
  15 maart, 2019 - 16:15

  IS ER NU NIEMAND DIE DEZE MAN
  OP ZIJN VERANTWOORDIG KAN WIJZEN .
  NEE DUS , OOK ZIJN TWEE PALADIJNEN NIET
  SCHANDE OM ZO TEN STRIJDE TE GAAN

  16

  0
 • Dino Zoff
  15 maart, 2019 - 16:16

  Staat MvdG op de payroll bij De Graafschap en Emmen ofzo? Is de enige verklaarbare reden om vast te houden aan die waardeloze 5-mans verdediging…

  Zul je nog zien dat Kroketje Kramer een hattrick maakt ook, zoals altijd de vloek is van oud-spelers tegen NAC (zie ook die laffaard van W2 die nu bij Ado speelt).

  Enfin, ik zal wel weer de longen uit mijn lijf staan te schreeuwen om de ploeg naar voren te bewegen. Maar als het weer dat zouteloze, laffe voetbal is dat ik de afgelopen tijd heb gezien, dan zoeken ze het maar uit in de 2e helft.

  10

  2
 • Henkie
  15 maart, 2019 - 16:16

  Ongelofelijk.

  Verdediging is waardeloos, zelfs met 5 man. Dus ala heerenveen zorgen dat je zelf aanvallend goed bent?
  Ilic fernandes en lunqvist er in? Volle bak er op? Laatste kans pakken thuis in het rat verlegh?

  Nee joh we geven gewoon op.

  Insanity: iemand die hetzelfde blijft proberen en een andere uitkomst verwacht.

  15

  0
 • Da Pope
  15 maart, 2019 - 16:18

  Je weet ook gewoon nu al dat Mühren in de 80e minuut invalt 😭

  32

  0
 • Peter13
  15 maart, 2019 - 16:20

  Met vijf verdedigers hoeft niet per se verdedigend te zijn, als je tenminste met aanvallende backs speelt – zoals Zefilho hierboven ook al schrijft. Maar dan moet je wel Leigh opstellen. Geen wereldvoetballer natuurlijk, maar hij beloopt wel de hele linkerkant. Had tegen Groningen bij zijn invalbeurt na rust binnen twee minuten al meer aanvallende acties en voorzetten dan Gersbach in de twee wedstrijden daarvoor.

  13

  0
 • Sanseveria
  15 maart, 2019 - 16:20

  5 verdedigers kan werken zoals we tegen Vitesse en Heerenveen zagen. Maar wel met aanvallende backs. Op links kan dat met Leigh die ook nog eens ervoor zorgt dat het publiek er extra achter gaat staan. Kan me niet voorstellen dat v.d. Gaag Leigh niet opstelt.

  Vol gas zaterdag!

  2

  0
 • Jp
  15 maart, 2019 - 16:22

  Wat Da Pope zegt!

  2

  0
 • DnTinus076
  15 maart, 2019 - 16:25

  Wij willen leigh en anders nie’t’!

  7

  0
 • Chris W.M.
  15 maart, 2019 - 16:27

  @Da Pope

  Wordt er moedeloos van. Neem in ieder geval mijn witte zakdoek morgen mee. Trainer ontslaan om nog te proberen degradatie af te wenden is te laat, maar als je hem wil vervangen omdat het voetbal niet om aan te gluren is dan is nu wel het juiste tijdstip. Komt een interland periode aan, dus ideaal tijdstip om een nieuwe trainer neer te zetten (Ruud Brood!) die een herkenbaar NAC neer kan zetten en gewoon lekker gaat aanvallen in thuiswedstrijden, ongeacht wat de uitslag wordt. Kan hij zich mooi al bemoeien met spelers voor het volgende seizoen.

  Wordt tijd dat ze eens aan klantenbinding gaan doen, en realiseren dat het niet een gegeven is dat het stadion altijd vol zit. Er zijn grenzen, en die worden steeds meer en meer genaderd merk ik om me heen.

  21

  1
 • DunErwt
  15 maart, 2019 - 16:28

  @sanseveria

  Tegen Heereveen hadden ze moeite tegen 9 man, bij de jeugd tik je 9 man weg. Dikbetaalde profs lukt dat met moeite

  8

  0
 • Kudeta
  15 maart, 2019 - 16:28

  Hoor al het hele seizoen dat MvdG zo’n geweldige trainer is, schiet mij maar lek.
  Eruit met die prutser, NAC onwaardig

  20

  0
 • Kudeta
  15 maart, 2019 - 16:31

  En maar verwachten dat wij er weer 100% achter blijven staan en ze blijven steunen.
  Houd hiermee natuurlijk wel een keer op

  13

  0
 • Geelzwartwit
  15 maart, 2019 - 16:32

  5 verdedigers… omdat dat zo goed werkt natuurlijk…zucht

  Je ziet bij alle tegengoals.dat 5 juist niet werkt want met 5 weten ze niet wie welke man moet verdedigen. Het “ik dacht dat hij het gat dicht zou lopen of hem af zou stoppen’ zie je steeds weer bij de tegengoals.

  Te triest dat je vast blijft houden aan iets wat al weken totaal niet werkt. En daarnaast we spelen deze.wedstrijd en dan vrijaf daarna zien we wel.weer hoe we verder gaan?????

  Volgens mij moet je via volle bak enegie aanval en passie de 3 punten binnenhalen!!??? En dat als basis voor al het volgende vebruiken. We zie an het vrije weekend wel… ongeloofljjk!

  3

  0
 • DunErwt
  15 maart, 2019 - 16:33

  Time(bomb) is ticking ticking in to the future.
  Leven de normalisatie, je vraagt een gesprek krijgt weinig tot geen uitleg en we gaan weer verder met wat je voor het gesprek had.

  Jaaaren terug was normalisatie overboord gegooid en actie ondernomen, maarja we leven nu in een tijd waar we 90 min lang “overal waar we komen” zingen.
  Maar de tegenpartij hoeft niet te vragen wie wij zijn want ze weten, ” het zijn die prutsers”

  7

  0
 • Breda1965
  15 maart, 2019 - 16:46

  Daarom ga ik dus niet meer.Beetje voor lul op de tribune staan zingen,flikker toch op.Zoals ik blijf zeggen,er wordt bewust naar degradatie toegewerkt,zonder mij dan toch

  13

  6
 • Ouwe Spionkop
  15 maart, 2019 - 16:48

  We zijn het er allemaal wel over eens dat het niet totaal niet werkt met die 5 verdedigers. Ook wekelijks roepen de analisten dat op FOX.
  We moeten gvd minstens 5 punten inhalen! Dus doelpunten maken!
  vd Gaag heeft er totaal mailing aan en gaat ongestoord door met zijn zelfmoord tactiek.
  19.000 man steeds op de tribunes in wanhoop achterlatend en ook nog vele duizenden thuis.
  Het is toch van de zotte dat er niemand meer is binnen NAC die deze trainer hierop kan aanspreken?
  Zo ging het ook met Smulders. Geen enkele controle en je ziet het resultaat.
  Wat een bende.
  Om te janken.

  19

  0
 • TpT
  15 maart, 2019 - 16:52

  We gaan de schroom dit seizoen niet meer van ons afgooien zo te zien.

  Heb VDG best lang verdedigd en vind nog steeds dat dit waardeloze seizoen niet aan te rekenen valt, maar ik heb wel al tijden het gevoel dat zijn spirit gebroken is en dit seizoen voor hem een minstens zo grote teleurstelling is als voor ons als supporters. Of hij gooit de schroom van zich af en gaat strijdend ten onder met de spelers die willen (lees: 4 verdedigers en desnoods jeugdspelers ipv de rosheuvels, karami’s en kali’s), of hij geeft gewoon toe dat hij er klaar mee is en gooit zelf de handdoek. Nu lijkt hij de middenweg te nemen, het seizoen uit te zingen zo goed en zo kwaad als het gaat en aan het eind van het seizoen een ontslagvergoeding te pakken en te vertrekken.

  8

  0
 • DunErwt
  15 maart, 2019 - 17:00

  @TpT

  Zijn spirit is geboden toen Smullie werd ontslagen….. Denk ik

  2

  2
 • DunErwt
  15 maart, 2019 - 17:00

  Geboden= gebroken

  0

  0
 • denhulk
  15 maart, 2019 - 17:01

  laatste keer met vijf verdedigers je speelt thuis moet je toch aanvallen weg met die smulders clain opsodemieteren met vd gaag helpt nac naar de kloten kijkmaar uit naar een nieuwe trainer vdgaag loert gewoon op afkoopsom

  6

  0
 • Leendert
  15 maart, 2019 - 17:02

  @Chris W.M. @Da Pope @De staantribune

  Inderdaad! Hoezo? “Ze hebben echter nog niet gespeeld bij de beloften”.
  Te Vrede komt terug van zijn blessure, zonder bij de beloften gespeeld te hebben, staat er meteen +90 minuten!

  18

  0
 • Los muchachos del Breda
  15 maart, 2019 - 17:02

  Pfff, onze Mitchel is z’n eigen graf aan het graven door een tactiek te spelen die totaal niet uit de verf komt met deze selectie en Het publiek alleen (slecht) verdedigend voetbal te tonen.

  Ik was oprecht blij dat deze man aan het eind van vorig seizoen bekend maakte naar NAC te komen, maar dat gevoel is compleet verdwenen. Hij kan deze spelers niet klaarstomen voor wedstrijden en blijft aan een tactiek vasthouden waarvan iedereen ziet dat het niet werkt. Het zou me dan ook niet verbazen dat, wanneer NAC morgen verliest, NAC afscheid gaat nemen van deze man en een andere trainer voor de groep neerzet (aangezien ze volgend weekend vrij zijn en dan tijd hebben om wat te veranderen).

  12

  0
 • Cees
  15 maart, 2019 - 17:04

  V. d.Gaag,

  Meneer V. d. Gaag, ik ben geen coach, of trainer, hoe je het noemen wilt. Maar, ook niet he-le-maal seniel. Ik volg “elke” wedstrijd, van, ook mijn club. Nou het lijkt mij vrij duidelijk, zelfs overduidelijk, dat het werkelijk voor geen meter loopt, al een poosje! Dat ook voor elke niet-voetbalkenner.

  De resultaten zijn zodoende rampzalig. Verder durf ik met een bepaalde zekerheid te stellen, dat het met dit groepje, zoals het nu staat, nou laat ik me voorzichtig uitdrukken, op kort termijn niet gaat verbeteren, lang ook niet trouwens. En we hebben nog maar negen wedstrijden te gaan in dit seizoen, hallo, negen!

  Echt niet meer!

  Ilic en Kaikai zijn nagenoeg fit, geen terugslag, dat zijn uw woorden! Maar, ho, ho,..”?… ze hebben nog niet bij de beloften gespeeld! Jezus-mina, de beloften zullen me een reet roesten. Iilic, niet laten spelen, juist nu, WEL.

  Het is vijf over twaalf!

  Kaikai, ook niet. Oh Korte, sorry, niets gezegd. Kaikai, gaan ze dit seizoen dan mogelijk niet meer zien spelen in Breda? Was toch een tussentijdse versterking, VERSTERKING, en dan toch Korte, werkelijk een raadsel.

  Is verder de situatie momenteel niet zo nijpend te noemen, om af te wijken van een- of ander protocoll, jeetje zeg.

  Toch succces.

  18

  1
 • Ata
  15 maart, 2019 - 17:18

  Onbegrijpelijk. Echt volstrekt onbegrijpelijk.

  11

  0
 • buurman
  15 maart, 2019 - 17:30

  Die 5 blijven op 1 lijn in de 16 staan dat is het probleem. En dan de bal maar breed legen en terug spelen. Dan ook nog een keeper die alleen op de lijn voldoende haalt maar niet weet wat uitkomen is en het drama is compleet.
  Maar ook psychologisch moet je juist nu veranderen. Dat kan net dat extra zetje geven. MvdG is ongeschikt en dat weten we al lang. Ik vrees morgen het ergste maar ik hoop uiteraard op een driepunter.

  8

  2
 • buurman
  15 maart, 2019 - 17:31

  leggen

  0

  2
 • Demeul
  15 maart, 2019 - 17:32

  Ben ik nou gek of spreekt hij zichzelf in deze woorden enorm tegen?:

  ‘Wat gaan we doen?’ We wilden duidelijkheid creëren naar de spelersgroep en zorgen voor vastigheden. Eerst FC Utrecht, daarna zijn we een weekend vrij en van daaruit kunnen we verder kijken hoe en wat. Per week bekijken, daar geloof ik niet in.”

  5

  1
 • WW
  15 maart, 2019 - 17:47

  “Never change a winning team.”
  Klopt als een bus zolang je wint.
  Aan succesrecepten hou je immers vast.

  Maar wij zijn node in afwachting van eens een andere uitkomst dan verliezen. Wij willen winnen, een ander, beter resultaat.

  Huiskamervragen.

  1. “Steeds hetzelfde doen en andere resultaten verwachten” is het definiëns van welk definiëndum? 2. En wie heeft die definitie opgesteld?

  1. Waanzin.
  2. Albert Einstein.

  Ik heb het met Van der Gaag ook wel gehad. Die man voldoet helaas aan de door Einstein opgestelde definitie van waanzin. Geen hersenspinsel mijnerzijds – gewoon een kwestie van waarnemen. Van der Gaag verwacht morgen met een bewezen niet-werkend systeem tegen Utrecht ineens wél resultaat te halen.

  Welnu, ik beschouw mezelf niet als waanzinnig dus ik verwacht morgen niks anders dan dat het wederom enorm kut wordt.

  13

  0
 • Theoden King
  15 maart, 2019 - 17:56

  Onlangs nog eens beelden opgezocht van het seizoen 2002/2003, je weet wel, toen NAC nog wel eens een wedstrijd won. Ik kan het niemand aanraden. Je wordt er alleen maar depressiever en wanhopiger van over de huidige situatie.

  Vijf verdedigers in een thuiswedstrijd? Hoe heeft het ooit zo ver kunnen komen?

  7

  0
 • Van "taajlaand
  15 maart, 2019 - 17:59

  Dit bestaat eigenlijk niet, alleen maar bij NAC…..en dat terwijl er doelpunten nodig zijn.

  Heb het vermoeden dat er morgen ‘nieuwe liedjes’ ontstaan……..

  “Maar we mogen niet mopperen hier van sommige mederatten”.

  7

  1
 • Sp1
  15 maart, 2019 - 18:03

  Kunnen ze elkaar weer de schuld geven achterin, niemand weet wie wat moet doen… Of ze verzaken.

  Ben geen fan van Leigh, maar die komt tenminste wel met drang naar voren…. Zet hem er maar in.

  6

  0
 • Spionkop
  15 maart, 2019 - 18:05

  Aanvallen of oprotten’!!!!!!!!!!!

  8

  0
 • scheppioni
  15 maart, 2019 - 18:06

  Maar wat heb ik me toch enorm vergist in deze trainer, al ben ik wel ergens nog van overtuigt dat een ervarene assistent hem overtuigender had kunnen over laten komen ! Kortom, slechtse staf ever, samen met dijkhuizen destijds !

  5

  1
 • Tactisch plan
  15 maart, 2019 - 18:17

  Nou nog ontslaan nu kan het nog

  1

  0
 • F3
  15 maart, 2019 - 18:20

  Hoe dik is de plaat voor de kop van vd gaag, brevet van onvermogen. Ga verdomme eens t veld in met een opstelling om de winst te pakken ipv niet te verliezen. Maar ja, de afgelopen wedstrijden heeft hij z’n gelijk bewezen met 5 verdedigers….
  Geef ilic zelf de keuze of hij wil voetballen, hij is nl een speler die wel iets kan forceren. Tegen de tijd dat vd gaag ze weer op het veld laat is het niet meer nodig.

  2

  0
 • F3
  15 maart, 2019 - 18:23

  Ik raak er steeds meer van overtuigd dat vd gaag de grenzen aan het opzoeken is van hoe ver hij kan gaan, voordat hij met een zak geld naar de uitgang wordt gedirigeerd. Bahbahbah

  6

  0
 • Bredafun
  15 maart, 2019 - 18:24

  Die vent heeft echt n plaat voor zn kop!
  Punten pakken doe je niet door te verdedigen kerel. Met deze verdigers kan je er 9 naast elkaar zetten, dan is t nog bagger. Je moet nu punten pakken met aanvallen. . Loshi erin naast te vrede. Illic op 10. En die muhren lekker op de bank houden.

  13

  0
 • Oosterhout076
  15 maart, 2019 - 19:05

  Brevet van onvermogen!

  4

  0
 • Nac hart
  15 maart, 2019 - 19:07

  Dan wel met leigh… anders ergeren we ons weer dood, en is t niet om aan te gluren!!!

  Angsthaas.

  1

  0
 • Buuze
  15 maart, 2019 - 19:11

  Clown

  2

  0
 • Otjes
  15 maart, 2019 - 19:41

  Clown

  3

  0
 • DunErwt
  15 maart, 2019 - 19:55

  Pipo

  (tegendraads) :-))

  2

  0
 • H'wiel
  15 maart, 2019 - 20:02

  ON-BE-GRIJ-PE-LIJK. Wat een pipo zeg die Van der Gaag. Schijtlijster….
  Ik zit niet te wachten op dezelfde basiself als die van de laatste wedstrijden. Zeven tegenhouders zonder voetballend vermogen die de voorste vier nauwelijks van bruikbare ballen kunnen voorzien. Ik voorzie weer een zeer moeilijke avond op hangen en wurgen!!!
  ZUCHT… nu al en er moet nog aan de wedstrijd begonnen worden.

  5

  0
 • The Cosmic Gate
  15 maart, 2019 - 20:08

  Alleen een slappe lul kan ………….. Dit soort K*T opstellingen bedenken

  MvG slappen lul dat je bent !!! Voetballen verdomme we komen niet om naar handbal te kijken

  7

  1
 • Oosterhout076
  15 maart, 2019 - 21:03

  Ben er klaar mee! Morgen ff geen Breda. Bedankt passant. Had lekker met Mets meegegaan.

  6

  0
 • RaraNAC
  15 maart, 2019 - 22:28

  @spionkop

  “Aanvallen of oprotten”

  Serieus spandoek waardig

  3

  0
 • Gampel
  15 maart, 2019 - 22:55

  @WW
  vraag 2: Narcotics Anonymous…
  Misschien dat vdG ook maar eens een bezoekje moet gaan brengen want ik zou niet weten wat anders de verklaring voor deze speelwijze is.

  2

  0
 • lullaby
  15 maart, 2019 - 23:07

  ik begin alvast de polonaise 3-1

  0

  1
 • Nacdictive
  15 maart, 2019 - 23:17

  Hoe verzin je dit? Zelfs in the Bold & Beaitifull zouden mensen zo’n scenario nog ongeloofwaardig vinden..
  Hier zijn echt geen woorden voor, te triest.

  5

  0
 • Nacdictive
  15 maart, 2019 - 23:42

  Wat andere mensen al aangeven: MvdG wil gewoon buiten gedonderd worden zonder zelf de handdoek te hoeven gooien (geld …). NAC (wie dat doet interesseert me niet) miet gewoon zeggen: “Mitchell, zo gaan we het doen tot het einde van het seizoen!”, aan jou de keus..

  4

  0
 • Charelli
  16 maart, 2019 - 16:52

  Als iemand bewust een slechte prestatie levert en het bedrijf schade berokkent hoef je toch geen schadeloosstelling te betalen? Weg met die gozer op basis van bewuste nalatigheid. Kapot procederen, niks betalen. Die vent heeft echt geen verstand van voetballen, heb ik na drie wedstrijden al gezien, straalt niks uit brengt niks over, gelooft in zijn eigen lompe uitspraken. Moet zich echt na laten kijken als je dit soort tactieken blijft handhaven. Dus daar gaan we weer vanavond spelers die zich verstoppen, in zone dekking lopen dus niet mijn schuld, middenveld overlopen met de niet-lopers el al en Nijholt. Lundqvist die als een kip zonder kop over het veld loopt samen met Korte en Te Vrede die weer op een eiland staat. Misschien dat Thijs van Leer nog een keer een puntje pakt met zijn dwarsfluit of zou die ook weer een off-day hebben. Man man man de wedstrijd is al duidelijk en voorspelbaar, ik zeg een bloedeloze 0-0, maar zou zo maar 0-1 of 0-2 kunnen worden.
  Maar ja, VDG kan niet weg want zit met wat familie in NAC verankerd. Jammer het vertrek van VDG zou zoveel nieuwe mogelijkheden scheppen. Is er dan niemand die hier iets aan kan doen?
  Ik ben hopeloos, radeloos, stuurloos, doelloos en wat al niet meer maar kan er niets aan doen.

  1

  0
 • misterbean
  16 maart, 2019 - 17:53

  Schalke gaat NAC achteraan met 5-mans achterhoede ;-)

  Huub Stevens moet nog minimaal twee weken wachten op de eerste punten met Schalke 04 sinds zijn terugkeer bij de Bundesliga-club. RB Leipzig was in Gelsenkirchen met 1-0 te sterk.

  Stevens hield vast aan de vijfmansverdediging die voorganger Domenico Tedesco in diens laatste vijf wedstrijden hanteerde. Een opvallende keuze, aangezien Schalke alle vijf die duels verloren had en liefst 21 doelpunten incasseerde.’

  https://nos.nl/artikel/2276253-stevens-effect-blijft-uit-bij-ploeterend-schalke-weghorst-excelleert.html

  0

  0
 • misterbean
  16 maart, 2019 - 17:56

  en ik verwacht weer een voorspelbare aanvallende wissel in de 86e minuut :-)

  0

  0
 • Midd
  16 maart, 2019 - 23:35

  Het is tijd dat v.d.Gaag op rot als je met 5 verdedigers in een thuis wedstrijd speelt ben je voor mij een trainer zonder visie en zonder aanvals plan stel die Marshart op en niet als back laat hem wat hoger spelen en voor Leigh precies eender je kan ze beiden opstellen links en rechts dan heb je twee opkomende backs.En zorgen dat je een vast team hebt want op deze manier ga je zeker degraderen

  0

  0
 • E.v D.
  16 maart, 2019 - 23:45

  Ja, heb mashart vandaag zien spelen tegen jong Vitesse, 2-1! Geweldige assist van Mashart, meer spelers nodig met passie en club-gevoel.

  0

  0