Go to Top

Van der Gaag nieuwe hoofdtrainer NAC

Van der Gaag nieuwe hoofdtrainer NAC

NAC zal vanmiddag Mitchell van der Gaag als nieuwe coach presenteren. De club heeft een persconferentie belegd, waarbij Van der Gaag aan de media wordt voorgesteld. 

Van der Gaag komt over van Excelsior, waar hij zijn aflopende verbintenis niet wilde verlengen. De coach oriënteerde zich de afgelopen weken op opties in het buitenland, maar kiest toch voor een langer verblijf in Nederland. Bij NAC gaat hij, voor de tweede keer in zijn carrière, samenwerken met Hans Smulders. Het duo was eerder succesvol bij FC Eindhoven.

Voor Van der Gaag wordt NAC zijn zesde club als hoofdcoach. Eerder werkte hij in Portugal voor Belenenses en Maritimo Funchal, op Cyprus voor Ermis Aradippou en in Nederland dus voor FC Eindhoven en Excelsior. De 46-jarige bewees zich de afgelopen jaren door met beperkte middelen bovengemiddeld te presteren. Met FC Eindhoven haalde hij de halve finale van de play-offs (uitgeschakeld door NAC) en met Excelsior handhaafde de coach zich zonder problemen in de Eredivisie.

In Breda krijgt Van der Gaag de taak van NAC voor degradatie te behoeden en als het even kan een stabiele middenmoter te maken. NAC kiest met Van der Gaag ogenschijnlijk voor een totaal ander type trainer dan het eerder met Stijn Vreven in huis had. Van der Gaag is een, op het oog, minder gepassioneerde en ook wat zakelijker trainer dan de Belg. En waar Vreven tot op heden alleen maar met jonge elftallen werkte, had Van der Gaag bij Excelsior een veel oudere selectie tot zijn beschikking.

Van der Gaag tekent voor twee seizoenen, met een wederzijdse optie voor nog een jaar.

Bron: B-Side Rats

49 Reacties op "Van der Gaag nieuwe hoofdtrainer NAC"

 • Mitchelangelo van der Gaga
  16 mei, 2018 - 08:37

  Kijk aan! Ben heel benieuwd hoe dit uit gaat pakken. Mijn vertrouwen heeft ie!

  Succes Mitchell!

  78

  1
 • Ibio
  16 mei, 2018 - 08:38

  Een gentleman,

  Succes Mitchell!
  En welkom!

  35

  2
 • Talentje
  16 mei, 2018 - 08:38

  Goed bezig Hansie! Vertrouwen in dit beleid! HUP NAC HUP VAN DER GAAG!

  54

  0
 • PatjeR
  16 mei, 2018 - 08:38

  Niet verrassend, en blij dat hij het is. Zou zomaar eens een mooie nieuwe stap kunnen maken met NAC naar een stabiele middenmoter. Wel belangrijk dat er dan wordt doorgeselecteerd. Hij brengt natuurlijk ook zijn eigen netwerk weer mee.

  30

  1
 • Greensolve
  16 mei, 2018 - 08:40

  Uitstekende trainer!

  25

  1
 • Enjoy
  16 mei, 2018 - 08:43

  Het eerste schaap is over de dam, nu nog enkele ervaren krachten
  namen zijn er genoeg genoemd, maar namen zeggen niets.
  Kwaliteit daar gaat het om, en als de spelers er al mee naar buiten
  komen, dat zegt genoeg.

  9

  0
 • Joost
  16 mei, 2018 - 08:43

  Mooi nieuws, hopelijk krijgt hij de kans om iets op te bouwen, en wordt er na 2 nederlagen niet gelijk om zn hoofd geschreeuwd

  24

  1
 • Des NACs
  16 mei, 2018 - 08:44

  De nummer 1 kandidaat die het ook geworden is. Lekker gewerkt Hans ????????

  30

  1
 • Chris W.M.
  16 mei, 2018 - 08:44

  Deze trainer is precies waar NAC op dit moment behoefte aan heeft. Gezien de gemiddelde leeftijd en het aanwezige talent wil NAC vol inzetten op individuele ontwikkeling om spelers beter te maken en transferwaarde te ontwikkelen, daar is van der Gaag enorm bedreven in. Zelfs bij een bescheiden club als Excelsior hebben ze een trainer in dienst speciaal voor de aanvallers, speciaal voor de middenvelders en speciaal voor de verdedigers. Naast de groepstrainingen geeft van der Gaag alle ruimte aan spelers zich te ontwikkelen aan de hand van deze trainers, waar hij als een ouderwetse Engelse manager boven staat.

  Vreven heeft de basis gelegd, van der Gaag gaat dit nog enorm uitbreiden.

  21

  1
 • Ta
  16 mei, 2018 - 08:45

  Dacht dat de zure Vrevenmoetblijvenmeute zou reageren, maar tot nu toe niet.

  Ik denk dat we blij moeten zijn met deze wissel. Vreven was een geweldig (stereo)type, kon met opgeheven hoofd naar buiten, maar was ook wel klaar zo.

  Hopelijk beter tactisch spel en wat meer ervaren spelers erbij.

  29

  14
 • Boxer
  16 mei, 2018 - 08:48

  Welkom en Succes. en dat je maar mag slagen in de doelstelling !

  Mooi artikel van Stijn Vreven trouwens op VI pro

  6

  2
 • Tja
  16 mei, 2018 - 08:49

  Ben benieuwd. Mijn vertrouwen heeft hij. Maar houd ook nog even dijkhuizen in mijn hoofd. Die deed t ook uitsteken bij Excelsior.

  Maar kom op van der Gaag!

  9

  8
 • kopspion
  16 mei, 2018 - 08:57

  lijkt me een meer dan welkome trainer, we gaan het zien !
  helaas bieden in het verleden behaalde resultaten geen garantie, maar ik heb er echt wel goede hoop op !!

  15

  1
 • Colin
  16 mei, 2018 - 08:59

  Eerst maar een half seizoen zien wat hij er van maakt voordat ik er Smulders de credits voor geef.
  Had liever gehad dat Vreven zijn contract was verlengd!

  9

  49
 • signase
  16 mei, 2018 - 09:03

  Benieuwd wat de visie van Van der Gaag is, hoe hij wil gaan spelen (4-3-3, 4-4-2, aanvallend, voorzichtig, etc) en hoe hij met de druk van een club als NAC om kan gaan. Welkom Van der Gaag bij de mooiste club van Nederland, dat het mooie jaren mogen worden.

  12

  2
 • Koenie
  16 mei, 2018 - 09:07

  Yesssss!!! Welkom.

  6

  1
 • The Cosmic Gate
  16 mei, 2018 - 09:09

  Ik ben erg benieuwd !
  Ook wat dit voor invloed heeft op de keuze van nieuwe spelers (en wie hij mee zal nemen)!

  6

  0
 • F8
  16 mei, 2018 - 09:12

  HOPA!

  5

  2
 • Geel/Zwart
  16 mei, 2018 - 09:19

  Geweldig nieuws! Toptrainer voor ons NAC op dit moment. Veel tactisch inzicht, buitenlandse ervaring, goede prestaties geleverd met beperkte middelen. Succes Mitchel, je bent meer dan welkom! Dit is echt een stap vooruit voor onze club. Wat maken we als club die bijna failliet was geweldige ontwikkelingen door de laatste jaren.

  13

  1
 • WW
  16 mei, 2018 - 09:21

  Van de namen die rondzongen de afgelopen tijd (althans: de realistisch haalbare namen, want een Ruud Brood bijv. ligt gewoon vast dus daar hoef je eigenlijk niet eens aan te denken) was dit, om een verscheidenheid aan redenen, absoluut mijn favoriet.

  De selectie herbergt meer eredivisiewaardige spelers van zichzelf, dus zonder de City huurlingen, dan vorig jaar. Deels omdat een aantal spelers die er al bij zaten in de JL afgelopen seizoen hebben bewezen ook op eredivisieniveau mee te kunnen (El Allouchi, Sporkslede, Verschuren, Nijholt), deels omdat we onszelf met goeie spelers versterkt hebben (Te Vrede).
  En nu NAC zich bewezen heeft op het hoogste niveau, heb ik er ook alle vertrouwen in dat City het juiste kaliber kwalitatief goede huurlingen deze kant op zal sturen.

  We staan er sportief m.i. gewoon aantoonbaar beter op dan vorig jaar rond deze tijd.
  Ik heb vertrouwen en zin in komend seizoen!

  Mitchell, welkom, maak er iets moois van!

  12

  1
 • die ne gast
  16 mei, 2018 - 09:27

  Lijkt me een goede keus!
  Hij verkiest NAC boven Heerenveen. Die slag hebben we alvast gewonnen. Mogen er nog vele volgen!

  17

  1
 • HarmeNAC
  16 mei, 2018 - 09:27

  Ik weet het nog niet. Van der Gaag heeft tot nu voornamelijk bij clubs gewerkt waar weinig tot geen prestatiedruk was. Om van een vijfde (en zesde) colonne nog maar niet te spreken. Ben benieuwd of hij dat allemaal kan managen. Dat gezegd hebbende: succes Mitchell en welkom bij de mooiste kutclub van Nederland.

  3

  8
 • Krenk
  16 mei, 2018 - 09:30

  Lijkt me echt een prima kerel en een prima trainer voor ons NAC! Het kan snel gaan, twee jaar geleden durfde haast geen enkele trainer zich aan NAC te branden en nu kiest een jonge, veelbelovende trainer als van der Gaag voor ons!

  Hup NAC!

  17

  1
 • kendewel
  16 mei, 2018 - 09:30

  Welkom Mitchell bij ons mooie clubje. De gedroomde kandidaat is binnen … yesss !!!
  Misschien kan Smulders ook nog Faber kan halen als assistent en we komend seizoen onze thuiswedstrijden gaan spelen in het prachtige Jan Louwers Stadion.

  Oke misschien iets te sarcastisch, maar we beginnen wel een eindhovens cluppie te worden zo langzamerhand.

  Welgemeend … veel succes bij NAC BREDA Mitchell van der Gaag …

  4

  32
 • Jantje Mohamed
  16 mei, 2018 - 09:32

  Europees voetbal.
  Nog paar stevige City leningen en goeie transfers, zal het goed komen.

  4

  7
 • RNL
  16 mei, 2018 - 09:32

  Zo zo. Het lijkt zowaar wat te gaan worden met NAC… wordt er bijna zenuwachtig van. Vind MvdG overigens helemaal niet een “grote tegenpool” van Vreven. Qua expressie langs de lijn, vast wel. Maar dat is bijna iedereen vergeleken met Vreven. Verder is het een trainer die inzet op veel en hard trainen, de organisatie op order hebben en van daaruit tot voetbal komen en niet iemand die met 10 man op eigen helft gaat staan. Wat dat betreft niks nieuws onder de zon en dat hoeft ook niet.

  Het omgaan met de druk zal na jaren in Portugal ook wel goed komen, daarnaast hopelijk ook het overbrengen van de instelling “als het niet mooi lukt, dan maar niet mooi”, zodat we de wedstrijden die gewonnen moeten worden (lees: tegen de directe concurrenten) ook eens wat beter gaan afsluiten.

  Aandacht voor de individuele ontwikkeling is zeker iets waardoor NAC (en ook City) geïnteresseerd zijn geraakt en daarnaast denk ik dat een trainer die Heerenveen afzegt voor NAC ook een positieve invloed kan hebben op nieuw aan te trekken spelers.

  Het verhaal vriendjespolitiek klinkt leuk, maar is natuurlijk onzin. Als ik iemand kan aannemen die ik goed ken vanuit een vorige baan en waarvan ik weet dat diegene goed is in zijn werk… waarom zou ik dat dan niet doen? Je moet juist nog meer overtuigd zijn van iemand, omdat je een bekende binnenhaalt.

  Anyway, veel te veel positieve punten voor een ploeg als NAC. Handhaving, financieel gezond, trainer snel binnen, eerste City-huurling is al op weg. Het wordt tijd voor een lijk uit de kast, want zo is het ook niet leuk meer.

  45

  1
 • Kinderkoppie
  16 mei, 2018 - 09:34

  Goede keuze denk. Verstandige jongen volgens mij. Maar ff iets anders, vaak zie je dat een trainer een “eigen” vaste assistent trainer heeft. Is dat in dit geval ook? Of moet hij het (met alle respect overigens) doen met Penders? Gewoon een vraag hè verder geen kritiek van welke kant dan ook.

  7

  1
 • Paashaas
  16 mei, 2018 - 09:45

  Goed nieuws, succes mitchel!

  Volgend jaar op de grote markt vieren dat we europa in gaan..!

  1

  5
 • Ivo
  16 mei, 2018 - 09:46

  Lijkt me een prima trainer voor NAC. Ervaren en gewend om te werken met beperkte middelen.
  Een mooie opvolger van Stijn Vreven, die gewoon de complimenten verdiend.

  Nu werken aan de selectie voor komend seizoen, met goede versterkingen in alle linies.

  8

  2
 • willem 4,5
  16 mei, 2018 - 09:54

  Weer een en al hosanna natuurlijk, eerst maar eens kijken hoe het loopt. Een voordeel is dat Faber niet komt en zeker clown Hyballa of Lulliehoela of zoiets ook niet. Nu wordt het tijd dat we ons sterk moeten gaan maken voor de Stijn Vreven tribune!

  5

  12
 • Leer
  16 mei, 2018 - 09:55

  NAC is boooooming

  7

  1
 • ome cor
  16 mei, 2018 - 09:58

  Hosanna roepen bij een trainer van dit kaliber is hetzelfde als de beste man af te zeiken voor hij een serieuze start met NAC in de competitie heeft kunnen maken.

  We moeten gewoon achter hem en de beschikbare selectie staan.
  Positief is dat hij direct betrokken kan zijn bij de samenstelling van de groep en niet dat de TD zonder trainer al een groep heeft samengesteld en hem dan voor het blok zet.

  Ben benieuwd hoe de groep er straks uit zal zien.
  Succes Mitchell.

  11

  1
 • Der wawa
  16 mei, 2018 - 09:59

  Eeehm, wat is er aan de hand. handhaving, financieel gezond, op een vroeg moment een trainer aangesteld. Wordt het dan echt eens rustig vaarwater? Dan verleng ik mijn seizoenskaart niet, ik hou niet van rust in de tent.

  OT, lijkt me een prima trainer voor waar NAC nu staat. Hopelijk ook op tijd de selectie rond, dat zou het compleet maken. Ik kijk alweer uit naar het nieuwe seizoen en ga eens heerlijk genieten van de play-off finales zonder zenuwen.

  13

  1
 • Nacardi
  16 mei, 2018 - 10:00

  Denk een aanwinst voor de club. Maar idd laat hem zich eerst maar eens bewijzen. Toen zeikhuizen kwam was het ook een en al hossana en we weten allemaal hoe dat afliep.,,

  5

  4
 • Mf3
  16 mei, 2018 - 10:00

  Super!! Hup NAC

  4

  1
 • Theoden King
  16 mei, 2018 - 10:08

  Succes bij de mooiste club ter wereld!

  10

  1
 • Dutchbird
  16 mei, 2018 - 10:23

  Prima keuze, voor beide partijen. Eindelijk mag Yadran Blanco van de Stem naar een persconferentie en een artikel schrijven dat op feiten is gebaseerd.

  8

  1
 • leeuw
  16 mei, 2018 - 10:25

  Perfecte deal en laat maar zien Mitchell wat je in je mars hebt
  Zóveel zin in het nieuwe Ere seizoen.

  Jij ook gefeliciteerd Von Flieger, JVT enz. Waar zijn zij eigenlijk??

  8

  1
 • Bejaarde NAC-fan
  16 mei, 2018 - 10:26

  Het is wel een interessante ontwikkeling. Benieuwd of er een klik ontstaat ??
  Het enige wat mij opvalt is dat hij niet specifiek ervaring heeft met jonge(re) selecties op niveau.
  Excelsior is toch een groep met meer ervaring.
  Daarop doorgaan is het voor NAC belangrijk om een goede mix te maken van de diverse leeftijdsgroepen in de selectie en dit samen laten gaan met kwaliteit.
  Ik moet zeggen dat er sinds de aanstelling van Smulders wel meer orde en duidelijkheid is. Een rust die altijd positief doorwerkt op de prestaties. Je hoeft het niet eens te zijn met zijn visie en beleid, maar er is tenminste een visie.
  Daarom snap ik ook niet alle heisa niet rondom het vertrek van Stijn Vreven (= held) !
  Het is toch juist mooi als je als trainer op je hoogtepunt binnen een club als NAC mag stoppen.
  Dat verschil van inzicht over de te nemen stappen voor de volgende fase vind ik plausibel genoeg.
  Vreven in ieder geval bedankt voor je inzet, beleving en passie !! NOAD.

  Voor ons als supporters is het te hopen dat de selectie nagenoeg rond is voor de eerste trainingen, zoals vorig seizoen.

  Wat is het toch mooi om NAC-supporter te zijn …………

  9

  1
 • Theo
  16 mei, 2018 - 10:51

  Lurling contract getekend bij PSV…Ook hij had hier iets moeten/kunnen doen…..Onbegrijpelijk!

  6

  12
 • Lamington
  16 mei, 2018 - 12:39

  Welkom.

  Heeft iemand de nickname ‘Van der Gaag Tactisch Genie’ al in gebruik?

  2

  1
 • L.
  16 mei, 2018 - 12:44

  Kwam dijkhuizen (na een engels uitstapje) ook niet van excelsior?

  1

  5
 • Belgische Naccer
  16 mei, 2018 - 12:44

  Mooi! Hier ben ik blij mee. De beste optie voor NAC uit alle namen die ik gehoord heb. Welkom!

  2

  1
 • Tltl
  16 mei, 2018 - 12:56

  Goede trainer. Of het een goede voor NAC is moet nog blijken. En hopelijk neemt ie oude bekende O’Neill en die Elbers mee naar Breda!
  Welkom van der Gaag!

  1

  2
 • scheppioni
  16 mei, 2018 - 13:21

  BAM ! Goed bezig NAC BREDA !

  2

  0
 • 3 Hoefijzers
  16 mei, 2018 - 13:32

  Ook al is het niet zijn eerste keus, hij zal zich willen bewijzen. Daar is bij ons alle gelegenheid voor. Veel succes trainer.

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  16 mei, 2018 - 15:58

  Dit is fantastisch nieuws. Een perfecte trainer voor NAC.

  Het management van NAC is uitstekend bezig.

  2

  0
 • Maarten
  16 mei, 2018 - 16:09

  Top. Zeer content met de keuze.

  2

  0
 • tripomatic
  16 mei, 2018 - 17:03

  Geweldig nieuws!

  Welkom in Breda Mitchell!

  2

  0