Go to Top

Van Kempen gaat Jong NAC trainen

Van Kempen gaat Jong NAC trainen

Frank van Kempen is de nieuwe hoofdtrainer van Jong NAC. Van Kempen komt over van Jong Sparta en gaat dagelijks in Zundert aan de slag. De 46-jarige trainer tekende vandaag zijn contract waarmee hij tot 2020 aan NAC verbonden blijft.

NAC heeft een hoofdtrainer aangetrokken voor Jong NAC, omdat NAC vanaf volgend seizoen een zelfstandige beloftenploeg krijgt. Hierdoor krijgen NAC en Jong NAC een vaste kern, een eigen trainingsschema en een eigen hoofdtrainer. NAC hoopt hierme de stap van jeugdopleiding naar de selectie te verkleinen.

Van Kampen werkt al een aantal jaar met talentvolle spelers. De Limburger begon bij de jeugd van PSV, waarna hij hoofd opleidingen werd bij Roda JC. Daarna is hij nog trainer geweest van Jong Helmond Sport, Jong VVV en Jong Sparta en was hij assistent bij Nederland Onder 18 en Nederland Onder 20.

Van Kempen is blij met zijn nieuwe uitdaging. “NAC heeft met het inrichten van een zelfstandig beloftenteam een duidelijke ambitie uitgesproken. Het is voor de club een stap in het doorontwikkelen van de vele talenten die hier rondlopen. Ik ben op mijn beurt trots dat ik deel uit mag gaan maken van dat proces en zie het als een mooie uitdaging om de brug te vormen tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal”, aldus de kersverse aanwinst.

Ook technisch directeur Hans Smulders is blij met de komst van Van Kempen: “Het is een bewuste keuze om een nieuwe trainer voor het beloftenteam toe te voegen aan onze staf. Frank kan zich volledig gaan focussen op Jong NAC. Naast zijn functie bij de beloften, wordt hij ook assistent bij het eerste elftal. Samen met de performance staf gaat hij alle individuele programma’s ontwikkelen op het gebied van de 5 ringen, fysiek, techniek, tactiek, mentaal en teambuilding. Iedere speler krijgt een individueel weekprogramma vanuit zijn kernkwaliteit. Een mooie en gewenste uitbreiding als het aankomt op de individuele ontwikkeling van spelers. Ik geloof namelijk in het principe: hoe meer individuele aandacht voor spelers, hoe beter de spelers zich kunnen ontwikkelen. Frank heeft inmiddels veel ervaring met de leeftijdscategorie waarin de spelers van Jong NAC zich bevinden en ik ben er van overtuigd dat we daar, in combinatie met onze bestaande faciliteiten, veel profijt van gaan hebben.”

Bron:B-Side Rats, NAC

9 Reacties op "Van Kempen gaat Jong NAC trainen"

 • Chris W.M.
  12 juni, 2018 - 13:04

  Van jaren lang praten over profesionalisering tot het daadwerkelijk (kunnen) uitvoeren ervan.

  Smulders verdient hier gewoon een pluim voor!

  109

  9
 • nacman
  12 juni, 2018 - 13:12

  klasse de resultaten zullen niet uitblijven goed gedaan hans

  29

  0
 • Geel/Zwart
  12 juni, 2018 - 13:45

  Top. Het uitvoeren van een professionaliseringsslag naar een topsportklimaat in onze club is meer dan alleen spelers voor het eerste elftal halen (die er overigens ook nog wel komen). Ze zijn achter de schermen in ieder geval druk bezig, chapeau

  15

  -1
 • Da Pope
  12 juni, 2018 - 13:49

  Ik vind het echt goed om te zien dat NAC ervaren trainers van andere clubs haalt. Met mensen als Willem Weijs en ook Frank van Kempen dient de jeugdopleiding niet meer voor het opleiden van oud-voetballers tot trainers, maar echt voor het ontwikkelen van jeugd.

  De afgelopen seizoenen krijg je steeds meer het gevoel dat er vanuit een heldere visie wordt gewerkt en dat de juiste mensen op de juiste plek zitten. De tandem Gilissen-Hellemons lijkt goed te werken en ook de overall visie van Smulders klopt.

  Een financieel gezonde club met een sterke focus op de ontwikkeling van jeugd. Het voelt af en toe wat onwerkelijk :)

  49

  0
 • Judge M.
  12 juni, 2018 - 14:20

  Wat ben ik hier blij mee dat er nu eindelijk vaktrainers voor de groepen staan ipv oud-spelers die kost wat kost binnen boord moesten blijven van de oude kliek (met Jelle en Reuser als positieve uitzondering overigens). Hulde!

  Hup Hans! Hup Tim! Hup NAC!

  14

  1
 • nacman
  12 juni, 2018 - 15:06

  city haalt de 20 jarige Braziliaanse aanvaller lucas paquta hoop dat ze hem een jaartje bij nac stallen

  3

  0
 • 7Hills
  12 juni, 2018 - 15:10

  @nacman

  Ga er maar niet vanuit. Die jongen moet ± 40 miljoen kosten, die houden ze bij City zelf.

  4

  0
 • nacman
  12 juni, 2018 - 15:13

  @7Hills
  dromen mag maar zou wel super zijn als ze het deden

  2

  0
 • Nac076
  12 juni, 2018 - 22:40

  Waar zit je ouwe spionkop?? Weer een slechte zet van Smulders zeker? Prima werk Hans!! Ook de jeugdopleiding gaat met mooie stappen vooruit

  3

  0