Go to Top

Verval NAC doet Bertus Quaars pijn: “Het wil maar niet lukken”

Verval NAC doet Bertus Quaars pijn: “Het wil maar niet lukken”

Het doet oud-NAC-speler Bertus Quaars zeer om te zien hoe zijn club dit seizoen is afgegleden. De oud-voetballer denkt dat de schuld gezocht moet worden bij voormalig technisch directeur Hans Smulders, die alle ruimte kreeg er een puinhoop van te maken.

In gesprek met Omroep Brabant stelt de geboren Bredanaar het instorten van zijn club hem verdriet doet: “Het doet pijn, ja. Ik denk dat het toch wel aan meneer Smulders ligt, de technisch directeur die ook is ontslagen, want die hebben ze zijn gang laten gaan. Terwijl ze al een paar keer gewaarschuwd waren. Met Mommers, Eskes en Rutjes. Het wil maar niet lukken. Iedere keer denk ik dat ze een goede hebben, maar blijkt toch achteraf dat het weer drie keer niks is. Er is geen controle.”

Terwijl NAC op degraderen staat, speelt de grote concurrent straks de bekerfinale. Dat maakt het volgens Quaars allemaal extra wrang: “Als je ziet dat je dan zelf onderaan staat, doet dat een beetje pijn. Of eigenlijk een beetje veel.”

Bron: B-Side Rats, Omroep Brabant

32 Reacties op "Verval NAC doet Bertus Quaars pijn: “Het wil maar niet lukken”"

 • Baosje
  15 maart, 2019 - 09:36

  Dat die kruiken de finale spelen doet geen pijn…het verzacht hem enkel als ze flink billenkoek krijgen van Ajax

  Voor de rest geen woord gelogen van wat Quaars zegt

  20

  5
 • Nachoreca1
  15 maart, 2019 - 09:37

  Hadden we maar 1 Bertus op het middenveld…zucht, snik…

  19

  0
 • Arie
  15 maart, 2019 - 09:39

  “Er is geen controle.”

  Dit is de vinger op de zere plek.
  Keer op keer mogen directeuren doen waar ze zin in hebben, want de aandeelhouders laten pas van zich horen als er echt stront aan de knikker is en vinden het verder prima. De RVC is helemaal een lachertje die er enkel als buffer voor de aandeelhouders zitten om wat klappen op te vangen.
  Altijd, jaar in jaar uit, blijkt achteraf zoals Bertus zegt, dat er te veel de vrije hand is gegeven aan iemand die daar niet mee om kan gaan. Geen goede screening, geen controle. Recipe for disaster.

  24

  0
 • Des NAC's
  15 maart, 2019 - 09:52

  Het ergste is dat die eigenaren nu zitten te Googlen wie Bertus ook alweer is…..

  53

  0
 • Dreman
  15 maart, 2019 - 09:55

  Ik weet het niet.
  Mij bekruipt al de hele week het gevoel dat we niets opschieten ,mochten we überhaupt winnen.
  Fortuna Emmen vandaag,dus beiden pakken ze minimaal 1 punt of meer.
  En ik zie De Graafschap hoe gek het ook klinkt ook punten pakken bij Heerenveen.

  Dus ja
  Ik hoop dat het positief uitpakt dit weekend maar ben er zelf bang voor.
  We kunnen ook eens de grote verliezer worden van dit alles.

  4

  8
 • Willemf5
  15 maart, 2019 - 10:05

  Tsja, als je gecontroleerd wordt door een 31 jarige autoverkoper kan je lekker doen wat je wilt..

  17

  1
 • Willemf5
  15 maart, 2019 - 10:06

  Hebben de aandeelhouders trouwens al toegezegd dat het spelersbudget in de KKD minimaal gelijk blijft?

  10

  0
 • Maatje
  15 maart, 2019 - 10:17

  Dit doet iedereen pijn, we zijn geen FC Twente!!!!

  11

  0
 • Ed
  15 maart, 2019 - 10:38

  NAC moet gewoon 3 punten pakken. Heerenveen laat het echt niet lopen tegen de Graafschap flapperde flap scoort wel een paar keer.

  6

  0
 • Buurman
  15 maart, 2019 - 11:09

  Wat vond ik die Bertus een geweldige middenvelder. Alles wat hij deed was doordacht. Een loepzuivere trap. Sympathieke kerel ook. Geen spatje hoogmoedigheid. Het middenveld Bouwmeester jr. , Theo Diercks en Bertus met later Tom Smits erbij was geen top maar wel ruim voldoende en allemaal Bredase jongens of spelers uit de regio. Uiteraard was vroeger niet alles beter maar het was allemaal wel normaler en sympathieker en het werd niet allemaal te hoog opgeblazen. Ook niet als de emotie eens te hoog opgelopen was. De partij die je thuis door Bredase en regio jongens ,met af en toe een buitenlandse vedette, kreeg voorgeschoteld was gemiddeld ruim voldoende met af en toe een piek omhoog. Heerlijke tijd waar de kroketten het publiek in werden geworpen en het geld retour veld.

  22

  0
 • van Flieger
  15 maart, 2019 - 11:12

  Quaars, mooie vent, redelijk goede speler ook De begintijd van van Flieg’s NAC awareness.

  Hij zegt het goed: er was geen controle. Een keiharde klap op de zak van Gielen en Co. Van Flieg onthulde als eerste hun onvermogen, hun wegkijken en hun hele foute houding. In andere industrietakken is dit onmiddellijk aanleiding tot rechtszaken, schorsingen en boetes. Bij ons NAC blijven ze gewoon zitten omdat Napoleon het wel aangenaam vindt, zo’n slappe hap en de KNVB alleen maar wil weten of de begroting gegarandeerd is. Intens mismanagement, hufterigheid, klanten negeren, dat schijnt allemaal te mogen.

  22

  5
 • Hans
  15 maart, 2019 - 11:26

  En dan is er iemand die schouderklopjes aan zichzelf uitdeelt. Daar hebben we wat aan. Kom maar met oplossingen.

  5

  5
 • Beest
  15 maart, 2019 - 11:43

  Waar blijven godverdomme die ad en td!
  Dan maar gewoon Maaskant maar het moet onderhand klaar zijn Dit gekut.

  Liefst stan valckx, ron jans, manfred laros of ten Cate maar opschieten gvd

  11

  4
 • PETROS
  15 maart, 2019 - 12:15

  Hoezo op de graafschap focussen ? Emmen zakt ook steeds verder naar beneden.

  7

  1
 • D'n Portugees
  15 maart, 2019 - 12:23

  Maar daar ligt nu precies de pijn: de “schuld” ligt niet zozeer bij Smulders, maar bij degenen die hem alle ruimte lieten er een puinhoop van te maken.

  En die zitten nog steeds waar ze zaten en zolang die blijven zitten, zie ik het niet goed komen.

  13

  2
 • Castle
  15 maart, 2019 - 12:29

  Ja bertus staan jullie als oud spelers is op ,en zorg dat egte naccers de club is gaan runnen.niet alleen de spelers maar ook bestuur trainers enz dat zijn pasanten en dat blijft niet goed gaan.er zijn al spinsors die de eerst paas hebben gegeven…we willen onze club terug

  2

  1
 • Sp1
  15 maart, 2019 - 12:43

  De Q weet zoals iedereen dat er geen controle is, dat moge geen verassing zijn, verbijsterend is het wel… Oltmans, Mommers, eskes, Rutjes… En zelfs Vreijsen mag je aan dat rijtje toevoegen.

  Allemaal. Krijgen ze de volledige huishoudpot tot hun beschikking, en net zolang is er geen toezicht.
  Ongekend!, iets wat in het bedrijfsleven ondenkbaar is. Of er moet een corrupt en frauduleuze bende bovenin zitten… En dat willen veel mensen niet zien binnen de BVO… Nee we moeten ze vooral als redders zien.
  We zitten in een houdgreep van een drietal publieksgeile mannetjes die hun hobby met alles wat ze in zich hebben verzetten. En dan nog niet eens publiekelijk.

  Kijken naar een misdaad maakt je medeplichtig!

  9

  0
 • scheppioni
  15 maart, 2019 - 12:43

  De tijd dat bij mij de vonk voor ons liefde NAC oversloeg !
  Ware tekst van Bertus !!!
  Quaars, Krijnen, Sprangers, Vreijsen, Lokhoff en ook nog de SCHEPper !
  De wereld zal nog niet vergaon …….. !!

  2

  0
 • De professor
  15 maart, 2019 - 12:51

  Het doet niet alleen bij Bertus pijn, maar natuurlijk ook bij alle echte Naccers! Wat een chaos, zo erg is het nog nooit geweest!

  4

  0
 • Boxer
  15 maart, 2019 - 12:58

  @SP1 publieksgeil zijn ze nou juist helemaal niet, daar zit ook een stukje van het probleem, ze zijn onzichtbaar zonder duidelijke lijn.

  3

  1
 • WW
  15 maart, 2019 - 13:00

  Quaars is een prima kerel. Groot gelijk ook.

  Met afgeven op Gielen en de rest van de RvC, het mag van mij hoor, maar eigenlijk ben je op het verkeerde niveau bezig.

  De aandeelhouders passeerden de RvC bij het ontslag van Smulders, daarmee de RvC feitelijk tot poppenkastpoppen degraderend.

  Ooit waren de aandeelhouders de redders van NAC. Maar door niet te willen investeren houden ze NAC nu in een wurggreep. Tijd om de aandelen te verkopen tegen realistische marktconforme waarde aan een partij die wel wil investeren. Als deze trend, deze neergang, doorzet, dan daalt de marktwaarde van NAC dus ook van je aandelen.

  10

  0
 • van Flieger
  15 maart, 2019 - 13:00

  Portugees – dat is nou net 1 van de grootste nadelen van de huidige set-up. Vind in deze organisatorische Kerstboom maar eens de schuldige. Deze structuur is er namelijk voor opgezet om duidelijk aanwijsbare schuldigen te beschermen en af te dekken. De One Tier Board of Shambolic Football Management is de bruine saus over hun gedrocht.

  Smulders is wel degelijk schuldig, Maar anderen zijn dat ook. En zodra je meer dan 1 schuldige hebt wordt het wazig en gaan mensen proberen te ontsnappen aan die verantwoordelijkheid. En dat gebeurt bij ons NAC volop, want zo zijn ze natuurlijk wel.

  Die hele tent moet op de schop.

  14

  2
 • van Flieger
  15 maart, 2019 - 13:34

  Wilbert – “realistische marktconforme waarde” is een mega lege huls uitspraak. Voor een BVO die verlies maakt, maximaal net quitte speelt, maar die een investeringslast van dik EUR 4 mio met zich meetorst is nul gulden al genoeg. Het geld moet namelijk op het veld worden geinvesteerd, om de begroting te dekken (degradatie maakt het erger) en er moet nogal wat worden afgeschreven. Dus, ja realistisch, zij zijn het niet.

  11

  3
 • Judge M.
  15 maart, 2019 - 13:52

  Bertus is zelf na zijn carriere zeer geslaagd als ondernemer met zijn parketvloeren dus hij weet volgens mij uitstekend hoe hij op de centjes moet passen. Dat lijkt mij nu een uitstekende kandidaat voor een plek in de RvC zodat er eindelijk eens een keer iemand de boeken controleert die zelf ook nog eens verstand van voetbal heeft.

  Maar goed, het blijft NAC. Logische oplossingen zijn zelden ergens te bekennen bij ons…

  6

  0
 • van Flieger
  15 maart, 2019 - 14:04

  Judge – op iedere positie bij NAC zit iemand die de betreffende Job nog nooit eerder gedaan heeft. Waar je ook kijkt, bij Gielen, de bleue de Kort, de tekortkomende Jurist van Mierlo, etc etc. Ook de aandeelhouders waren nog nooit aandeelhouder van hun club. Justin was nog nooit directeur geweest van een BVO en Smulders had een vergelijkbare rol op een lager niveau (en dat bleek ook meteen zijn tax te zijn).
  Gielen dacht dat hij wel RvC Praeses kon zijn bij ons NAC omdat hij ooit wat pannetjes voor ome Aad verkocht had en een rondje wethouderschap bij de gemeente Breda (toen de foto’s nog in zwart-wit waren) had gedaan. Iedereen, waar je ook kijkt, heeft zichzelf overschat en daarnaast een verkeerde mentaliteit getoond. Die van dedain. Van dismissive attitude als het even lastig wordt. Van vakantie vieren. Zo kon het gebeuren dat zij de meest bizarre beslissingen namen (vrouwtje in RvC die NAC gebruikte voor eigen boekje) in tijden dat de focus geheel op het voetbal had moeten liggen, de core business. Naar verluidt zijn ze 6 maanden bezig geweest met de organisatorische en juridische set-up. Niemand had daar ervaring en en dat bleek natuurlijk al snel. Maar daar staken zij wel veel tijd in, in geneuzel en onzin.

  Wat deze mensen geflikt hebben is ten hemel schreiend.

  7

  1
 • Sp1
  15 maart, 2019 - 14:44

  @boxer

  Ik mag elke thuispot aanschouwen hoe ze zich gedragen in de Beatrix lounge en in de parel… Vind dat ik na al die jaren wel mag zeggen dat ze geil van hun macht worden….

  8

  0
 • Optimist
  15 maart, 2019 - 14:51

  Als klein jochie gaf mijn vader me na afloop van NAC Ajax pen en papier om handtekeningen te vragen.
  Daar stonden Cruijff en al die grote sterren, waarvan ik geen idee had wie het waren.
  Dus liep ik naar Bertus Quaars, die ik wél kende van het klaverjassen, om hem een handtekening te vragen.

  Toen was NAC nauwelijks beter als nu, maar ze wonnen wel 2 x van Ajax en 3 x van NEC.

  3

  0
 • D'n Portugees
  15 maart, 2019 - 14:55

  Wat mij betreft geldt bij iedere organisatie en dus ook bij NAC de idee van de ministeriële verantwoordelijkheid. Om het populair te zeggen: de hoogste is de Sjaak als zijn onderknuppels falen. Smullie is door iemand aangesteld en die iemand is daarmee (ook) verantwoordelijk voor zijn falen. Checks and balances.

  5

  0
 • van Flieger
  15 maart, 2019 - 15:35

  Portugees – was het maar waar. Edoch zo denken en handelen zij niet. Gielen heeft tot het laatst geprobeerd Smulders en Justin te verdedigen en te behouden (hij wist waarschijnlijk ook wel dat ze zomaar geen halve zool zouden vinden die erin zou trappen). Toen dat misukte omdat Smulders het te bont had gemaakt voor de aandeelhouders bleef hij gewoon zitten. En dat mocht ook weer, want van Dwergbaas liet hem gewoon zitten.

  Bij ons NAC spelen geen nobele principes van governance of transparante beleidsvoering. Het is ieder voor zich en overleven.

  4

  1
 • Fritske d'n Olifant
  15 maart, 2019 - 17:12

  Quaars heeft natuurlijk gelijk. Ongelofelijk wat een bende het nu is. En blijkbaar niets geleerd uit het verleden. De post technische zaken is de belangrijkste post in de RVC en sinds het vertrek van Sepp de Range Rover onbemand. Daarvoor deed John Peek het ernaast omdat lichtgewicht Baardemans het niet meer trok na degradatie nummer 5. Juist die post verdient een zwaargewicht. Iemand die NAC kent maar die wel onafhankelijk is. Spelbos bijvoorbeeld.

  3

  0
 • Vergane Glorie
  15 maart, 2019 - 20:09

  De goede oude tijd.
  Is er nog ergens een soort van Nikola Budisic en Josip Mohorović in de aanbieding. Zijn we gelijk uit de zorgen.
  Een elftal met echte voetballers.
  Denk met weemoed wel eens aan die tijd. Wat een feest aan de Beatrixstraat.

  0

  0
 • Tram
  16 maart, 2019 - 17:09

  Geweldige man die Bertus. Een oer-NACer voor mij.

  0

  0