Go to Top

Vloet: ‘Ik voelde mij niet prettig op links’

Vloet: ‘Ik voelde mij niet prettig op links’

Rai Vloet staat sinds een aantal wedstrijden weer op de ‘nummer 10-positie’ en daar voelt de aanvallende middenvelder zich thuis. Zijn korte uitstapje naar de linkerflank is hem niet goed bevallen, zegt hij in gesprek met BN DeStem. “We zijn allemaal tot de conclusie gekomen dat het niet werkt”, aldus Vloet. 

Hij vindt dat hij de laatste tijd ongelukkig is geweest is de afronding, maar druk maakt hij zich daar niet over. “Ik blijf daar rustig onder. Ik bekijk het vanuit de positieve kant: in de eindfase sta ik steeds op de goede plek.” Hij voelt zich in ieder geval een stuk prettiger in de as van het veld. “Ik rendeer het beste in de as van het veld. Daar denkt de technische staf hetzelfde over.”

De middenvelder noemt de positiewisseling van Manu Garcia zeer belangrijk voor het team. De kleine Spanjaard is zo eerder en sneller aan de bal. “Manu vindt dat zelf ook prettiger, omdat hij meer ballen krijgt. Voor mij persoonlijk is het een goede omzetting geweest. Op links heb ik mindere wedstrijden gespeeld, vind ik. Op tien gaat het beter, ik heb alle vertrouwen in de tweede seizoenshelft en ben ervan overtuigd dat wij genoeg kwaliteit hebben om weg te blijven van de onderste drie plekken.”

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

33 Reacties op "Vloet: ‘Ik voelde mij niet prettig op links’"

 • Jasper
  11 januari, 2018 - 19:32

  Ook de laatste wedstrijden op 10 nog te weinig gezien, maar… het moet erin zitten bij hem! Wanneer komt het eruit?

  48

  12
 • Dirk
  11 januari, 2018 - 19:34

  Links op de bank, goei plekske voor hem

  49

  35
 • Geel Zwart hart
  11 januari, 2018 - 19:36

  Mag het gezegd worden? Vloet is helaas het zand die de machine doet haperen.

  41

  21
 • scheppioni
  11 januari, 2018 - 19:52

  Ik denk het ook Geel Zwart hart helaas !! Ik heb niks tegen die jongen naar zijn lamme houding ook zeker in het meeverdedigen is voor mij niet aaceptabel !!! Zou misschien nig als breekijzer voor het laatste half uur kunnen fungeren, verder gewoon juup speler ! Een stand in en we gaan het redden, zo doorgaan en nec of fortuna in de nacompetitie komt dichterbij !! Don’t fucking give up Rai het merendeel van de wedstrijden !!!!!!!!

  9

  13
 • Fred
  11 januari, 2018 - 19:53

  Ik heb de indruk dat hij zich op 10 ook niet lekker voelt , sterker nog hij heeft momenteel de actieradius van een staande kapstok, daar heb je dus niks aan .
  Je kunt allemaal minder spelen , maar op zijn minst keihard werken , als je ziet hoe hij voorafgaand aan die tweede goal tegen Utrecht over de bal maait wat in eerdere wedstrijden ook al is gebeurd dan heb je een focus van 0,0.
  Sorry ik vond hem op voorhand een goede aankoop maar hij is volledig door de mand gevallen , wint niet eens duels met zijn postuur en legt het steeds af .

  31

  11
 • Jf
  11 januari, 2018 - 20:04

  Toch vind ik dat er te snel geoordeeld wordt. Hij voetbalt hier nu een half jaar en staat vaak wel op de goede positie. Hij maakt het alleen te vaak niet goed af maar als hij wat meer geluk krijgt in de afronding is het een goede schaduwspits

  Ik hoop dat het de tweede seizoenshelft beter gaat

  27

  17
 • TpT
  11 januari, 2018 - 20:07

  Ik vind ook dat hij beter moet, maar vergeet ook niet dat hij ons tegen Groningen wel 3 punten bezorgd. Ergens zit het er wel in en het klopt ook dat hij wel vaak de kansen krijgt.

  De vraag is wat de (haalbare) alternatieven zijn en of die het echt beter zullen doen. Wat mij betreft dit seizoen voordeel van de twijfel. Volgend jaar wordt het dan maken of breken.

  11

  7
 • scheppioni
  11 januari, 2018 - 20:26

  @Tpt
  Ja maar ene wedstrijd van de zeventien wedstrijden op zijn positie beslissend zijn is toch wel heel karig voor een gegarandeerde basisplaats !! Roda uit was grotendeels zijn verdienste voor een waardeloos NAC !!! Dus stabiele rendement door 100 procent strijd is wel het minste wat je als NAC speler kunt geven, toch !?

  17

  6
 • Bou
  11 januari, 2018 - 20:47

  Misschien is Manu op 10 niet de oplossing. Ik snap dat wel op zich. Te weinig body en hij pingelt wel veel, misschien ook wel omdat anderen hem gewoonweg niet begrijpen. Misschien is Vloet op 10 ook niet wat we ervan verwacht hadden, maar wie moet er dan staan? Misschien moet Vloet wel veel te veel vrij lopen en ballen vasthouden, waardoor er minder tijd, energie en kansen zijn voor hem als echte 10 te fungeren? Al met al, een 10 rendeert sowieso niet in een countersysteem.

  3

  2
 • Gampel
  11 januari, 2018 - 20:51

  Als ik een deel van mijn werk voor de ogen van alles en iedereen belabberd uitvoer dan zou ik me daar wel druk over maken. Zeker als ik weet dat mijn baas de financiële middelen heeft om voor mij een vervanger te zoeken waardoor ik op een zijspoor beland en een verdere carrière wel kan vergeten. Ik zou het boetekleed aantrekken, beterschap beloven en m’n ballen uit m’n broek werken om het beter te doen. Heel erg rustig zou ik er in ieder geval niet onder blijven. Het lijkt wel alsof hij spreekt over een snuffelstage waarbij er helemaal niets op het spel staat. Vloet heeft meer dan genoeg kansen gekregen om te bewijzen dat hij een meerwaarde is voor dit NAC en een basisplaats verdient. Daar heeft hij helaas niets mee gedaan. Aangezien NAC geen breiclub is maar een professionele voetbalorganisatie die, hoe vervelend ook, strijdt tegen degradatie, mag er wat mij betreft een streep door Vloet. Misschien dat hij zich kan herpakken en zich terug weet te vechten in het elftal maar ik heb mijn twijfels.

  20

  3
 • Ibio
  11 januari, 2018 - 20:52

  ik voel mij niet prettig wanneer Vloet speelt

  20

  7
 • Wouter
  11 januari, 2018 - 21:14

  Stans is om minder afgeserveerd!
  Over objectiviteit en gelijke kansen gesproken!

  19

  13
 • Jf
  11 januari, 2018 - 21:57

  Stans was zelfs in de Juup 1 van de mindere en Vloet heeft zich daar wel bewezen dus die vlieger gaat niet op @wouter

  13

  6
 • Jan
  11 januari, 2018 - 22:01

  Komt er nog een spits?

  7

  2
 • Hb.naccer.Hb
  11 januari, 2018 - 22:04

  WISSELLLLUUUUUUHHHHHH…!!!

  9

  7
 • Bredafun
  11 januari, 2018 - 22:36

  kortom volgens de vele (eerdere) reacties is Vloet niet de basispersoon!
  altijd negatief hier, geef die gast gewoon de tijd.
  hij heeft ok betere acties laten zien, ‘t zit er echt wel in bij Vloet.
  Maar….wie dan eventueel wel voor hem???

  7

  9
 • Badeend
  11 januari, 2018 - 23:03

  Je kunt het ‘tussen de linies spelen’ noemen maat in werkelijkheid kiest hij, zeker in de omschakeling (zowel verdedigend als aanvallend) erg slecht positie. En dan wel gaan wijzen en roepen maar zelf overal te laat. Nee, ik ben ervan overtuigd dat we het zonder Vloet beter zullen doen. Extra spits erbij en het gaat lopen.

  8

  1
 • malpolon
  11 januari, 2018 - 23:06

  Voetballend is het vaak matig bij Vloet (ook tegen Groningen trouwens), maar toch komt hij vaak in scoringspositie. Als hij iets beter met de kansen was omgesprongen, had hij in december alleen al 3 of 4 doelpunten kunnen maken. Dat gebrek aan doeltreffendheid, daar zou ik op focussen tijdens de training. Het lijkt wel een mentale kwestie te zijn geworden als je die hopeloze misser tegen Utrecht ziet, toen Ambrose hem gelukkig alsnog erinschoot.

  5

  2
 • paul
  11 januari, 2018 - 23:17

  Je zou op Vloet zijn plek een El Khayati hebben gehad zeg…

  Voor een speler die bij PSV tegen de selectie aanzet en waarvoor een transfersommetje is betaald heeft hij wel weinig gebracht.

  8

  3
 • Mike
  11 januari, 2018 - 23:22

  Een half seizoen spelend op 10.
  Goals 3, assist 0. Dat is cijfermatig gewoon heel ver onder de maat. In het bedrijfsleven word je dan al vaak afgeserveerd. Neemt niet weg dat ik wel in m geloof. Voetballen kan ie en heeft ergens ook wel een killerinstict. Maar hij lijkt tot op heden nog niet aan te kunnen haken bij het intellect en snelheid van onze Spaanse en technische veulens en maakt het spel van de ploeg statisch en stroef. Daarbij mist hij een buslading aan 100% kansen net als gio. Ik hoop dat ze 2e seizoenshelft gaat afmaken, assisteren en domineren. Moet toch kunnen met zo’n fysiek. Gas geven lange gvd! En niet zo’n beetje ook!

  2

  1
 • Fred
  11 januari, 2018 - 23:26

  @ Paul , je zou El Khayati in je eigen opleiding gehad hebben en afgeserveerd , dat zou helemaal bizar zijn . ????

  9

  1
 • Dutchbird
  12 januari, 2018 - 00:56

  Als hij snel een paar keer wel raak schiet stijgt zijn zelfvertrouwen en kan Vloet uitgroeien tot een van de belangrijkste spelers.

  4

  3
 • Gampel
  12 januari, 2018 - 02:48

  @Bredafun
  Tot wanneer wil je wachten? Tot halverwege de tweede seizoenshelft? Tot het begin van de nacompetitie? Of geven we hem volgend jaar ook nog een kans in de juup? Je mag het zeggen…
  Ik heb geen idee wat er wel of niet in iemand zit maar ik kan wel objectief beoordelen wat iemand op dit moment brengt en gebracht heeft. In het geval van Vloet is dat veel te weinig, zeker op de positie waar hij nu speelt. Dat is niet negatief; dat is constateren van een feit. Wie/wat dan wel…?
  Zoals NAC nu speelt en mochten er geen versterkingen komen, dan is er binnen de huidige selectie geen speler die deze positie goed kan invullen (heel misschien Enevoldsen) dus zul je van systeem moeten veranderen, 4-4-2 met een ruit op het middenveld waarbij je, afhankelijk van de tegenstander, de juiste spelers op de juiste plek zet. Overigens vind ik het vreemd dat we niet al lang zo spelen want in België werd er onder Vreven gewoon 4-4-2 gespeeld. Mocht de zoektocht naar versterkingen wel iets opleveren waardoor we 4-3-3 blijven spelen, dan hoop ik op een vervanger voor Vloet. Er worden genoeg namen genoemd, maar een Maher zou toch wel briljant zijn.

  4

  0
 • Ernst
  12 januari, 2018 - 05:12

  3 goals en 0 assist op 10 in een halve seizoens helft vijd ik heel heel zwak. En dan nog zo durven te praten, vind ik een schande voor ons mooie nac ik mijn ogen is hij de allerzwakste schakel, ik ben ook van mening als wij dat zo zien dat zijn teamgenoten dat ook weten en zien, en dat dat inpact kan hebben op het hele team ons mooie nac

  6

  1
 • Enjoy
  12 januari, 2018 - 07:05

  Wat hierboven staat klopt allemaal wel,
  wat ik niet snap van Vreven is dat hij vorig seizoen
  Dessers een paar wedstrijden op de bank liet
  zitten , om tot progressie te komen.
  Ben bang dat Vloet er dit seizoen niet meer in komt .

  5

  0
 • J.ae
  12 januari, 2018 - 07:46

  Man, hadden we nu nog maar een Tim op het veld lopen. Een veel te ondergewaardeerde voetballer geweest. Gelukkig krijgt hij nu wel de waardering die hij verdient ! Ik hoop dat hij door kan groeien naar een waardige Algemeen Directeur voor in de toekomst.

  7

  1
 • J.ae
  12 januari, 2018 - 07:47

  Oeps, verkeerde toppic ????

  4

  0
 • Enjoy
  12 januari, 2018 - 08:13

  @ j.ae
  Toekomst ?
  Ben er van overtuigd hem kennende op karakter
  en kwaliteit , N U !!!!!
  Meer in zijn mars dan de man die nu aan het wiel
  draaid.
  Maar het zal wel op zijn NAC ‘s uitdraaien
  straks bij een andere BVO .

  4

  1
 • Bruur
  12 januari, 2018 - 09:04

  Paar jongens die bside rats volgende zijn tog mee naar portugal?
  Jullie vragen korte wen intervieuw voor de kritiek ophem.
  Als vloet zo vol van zichzelf durft te zijn ben ik benieuwd wat hij te zeggen heeft op onze kritiek.
  Kun je hem ook intervieuwen?

  3

  1
 • Jaap
  12 januari, 2018 - 09:23

  Als het eruit gaat komen is vloet gewoon een wereld voetballer
  Die in een grote competitie niet zou misstaan
  Creëert veel alleen schort het een beetje in de afwerking
  Hoop dat hij er in de 2e helft van de competitie 10 inschiet en jullie ongelijk bewijst en een gevierde speler word

  4

  4
 • Maarten
  12 januari, 2018 - 09:47

  Ik vind Vloet tekort komen. Ben absoluut geen fan van hem. Log, traag en geen killer. Ik zie liever Ambrose of Enevoldsen daar.

  3

  1
 • buurman
  12 januari, 2018 - 09:51

  Kan wel een en ander maar het komt er onvoldoende uit. Als Vloet het de komende maand niet laat zien komt het, vrees ik, niet meer. Ik geef hem nog het voordeel van de twijfel. En zijn trainers blijkbaar ook.

  0

  2
 • scheppioni
  12 januari, 2018 - 17:49

  Wat zou die maand nog brengen buurman, als het in een half jaar tijd maar ene wedstrijd van waarde was ???

  0

  0