Go to Top

Volle bak achter NAC: Go Ahead Eagles thuis

Volle bak achter NAC: Go Ahead Eagles thuis

Hoppaaaaaa!!! Niet de beste wedstrijd, wel een meer dan prima resultaat gisteren tegen jPSV. 0-3 winst voor de onzen. Suk, Seuntjens en Brands waren de doelpuntenmakers en tijdens de Ereronde stond de gehele eretribune van FCE (die vol zat met GeelZwarten) te klappen voor NAC. Mooi man!

En in die euforie gaan we voorwaarts naar aanstaande vrijdag. De laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar én de viering van Het Avondje NAC. En niet geheel onbelangrijk: NAC is op 1 punt genaderd van Sparta in de tweede periode, met nog één meetellende wedstrijd te spelen; die van vrijdag. Een gelijkspel zou volstaan om de tweede periodetitel binnen te halen, maar in een Eigen huis moet NAC zeer zeker voor de volle drie punten gaan. Voor het vertrouwen, omdat het dit kan, voor ons als supporters en voor de algehele stand in de competitie. Dat moet een dolle boel gaan worden!

We zitten al ver op schema qua kaarteverkoop. Vak G was al uitverkocht en ondertussen is vandaag, dinsdag 8 december de B-Side ook al uitverkocht. Dat gaat goed en volle bak ambiance dus! Dat betekent dat men moet kijken voor de Ere of de Hoofd vanaf heden, maar dat mag de pret niet drukken. Als we kijken naar de kaarten die er ondertussen de deur uit zijn, komen we op de volgende tussenstand:

Olimometer 2.52

Update 11-12 ochtend: Weer een knal, over de 18000 heen!! Vanuit NAC komt het bericht dat er nog 416 kaarten over zijn, de rest is uitverkocht! De resterende beschikbare kaarten per vak zijn: F9: 163, Vak I: 48, B1: 85, B3: 1, B4: 2, B9: 117. Tel daar 200 Eagles bij op en je komt op 18034 kaarten nu, ongekend! Echt een fantastisch resultaat! En we hebben nog een dag verkoop te gaan! Ben die held en parker enkel jezelf op B3. Neem je Tinder-date mee en parkeer jullie zelf op B4. Neem je voetbalelftal mee en parker jullie op F- of B9, kan allemaal nog! Jullie zijn allen helden, en vanavond gaan we onze gheldenstatus maar weer eens waarmaken. #VolleBak! #Gekkenhuis!

Update 10-12 avond: Praise the Lord! For his name… is Robert P! Die lijkt ook flink kaartenkoorts te hebben want heeft de smaak van de update-thermometer goed te pakken. Met nog geen 22 uur te gaan tot de aftrap jagen we een van de laatste updates de lucht in. 17443 kaarten!! Inclusief zo’n 200 uitvakkers en exclusief de commerciële sponsorplekken, zo om en nabij. Het kriebelt aan alle kanten. Met dit aantal NACCERS, met de viering van het oldschool Avondje NAC.. It will be a night to remember. Respect voor het verleden, onverzettelijk in het heden en met trots naar de toekomst! JIJ die nog geen kaart hebt kán er nog bij zijn.!! Maar je moet wel echt rap naar NACtickets.nl of je tentje opslaan voor de kassa’s onder de B-Side in de hoop dat er nog kaarten zijn. Haast is geboden om deze memorabele avond niet te missen. Waarom niet?.. ‘Cause we always know there’s gonna be a show and the Yellow Army will be there!!

Update 10-12 middag: Zo, over de 17000 heen! Hier tellen we wel voor het gemak zo’n 200 Eagles-supporters mee. Dat aantal zal naar verluid ongeveer wel kloppen ook. Het Stadion schijnt echter wel voller te zitten dan dit al zeer mooie aantal, want volgens NAC zijn er op de zogenaamde ‘commerciële’ plekken op de Hoofdtribune nog slechts 150 kaarten vrij. Uitverkocht raken we niet -het uitvak zit immers niet volledig vol- maar dat we ons als NACCERS van de beste kant hebben laten zien in een feit, fantastisch! Efkes een Juup-potje met zo’n 18000 (?) man straks! En het geeft nog een kleine ruimte tot verbetering, als we verderop in het seizoen het Stadion helemaal gaan uitverkopen! Maar dat is voor later; vandaag en morgen kunnen de ongelukkigen die nog geen kaart hebben ook nog van de partij zijn in een zee van GeelZwarte waanzin. Mis het niet!

Update 10-12 ochtend: Sinds gisterenavond zijn er zo’n 150 kaarten bijgekomen. Geen hele harde stijging, maar we zitten al ruim over de 16500 heen, met nog twee dagen te gaan. In het aantal GAE-supporters nog niet bij inbegrepen, maar die zullen naar verluid niet met een uitvak vol naar Breda komen. Nog steeds een fantastisch aantal al, dat doen we in Breda toch maar even. Met zijn allen op naar een geweldige jubileumavond, hopelijk met nóg meer GeelZwarte broeders en zusters, een doldwaze boel, een meer dan waardig eerbetoon aan Het Avondje NAC en daar bovenop een geweldig acterend Elftal dat zijn kansen ruikt! We staan ondertussen bekend om de eindsprint voor thuiswedstrijden, laat dat ook hier weer het geval zijn!!

Update 09-12 einde dag: Shiiiit!! Je moet nu toch echt serieus in actie komen als je nog geen kaart hebt.. 16474 zijn er al weg, en daar zit het uitvak nog niet bij meegerekend, insane! Dat record is -als iedereen ook komt- zo goed als zeker maar hoe scherper we’m wegzetten, hoe beter! Dus.. mobiliseer iedereen in jouw omgeving die nog geen kaart heeft, en UITVERKOPEN DIE HANDEL!! Hup NAC!!

14803 Kaarten dus al, klabats! Zonder uitvak en zónder de mensen die de wedstrijd van gisteren hebben afgewacht om ze over de streep te trekken. Daarmee zitten we al flink boven de verkooplijn van FC Den Bosch thuis waar we op wat enkele zielen het record net niet gehaald hadden. Heel mooi, en dat wordt een gezellige bende, maar we zijn er nog niet. We hebben nog vier dagen verkoop te gaan en onze gevederde vrienden nemen ook een aantal supporters mee. Dat aantal zal dus zeker nog gaan stijgen en het recordaantal bezoekers bij een Jupiler League wedstrijd ligt in het verschiet. Laten we met zijn allen er voor zorgen dit voor de witnerstop al te verbreken en haal die kaarten! Vervolg uw route via de bekende digitale weg naar NACtickets of fysiek langs de S&I desk tussen 13:00 en 17:00. Aanstaande vrijdag heb je dan na 18:00 nog de mogelijkheid om in oldschoolerig in de rij te staan voor de kassa’s. Hup NAC!

Bron: B-Side Rats, Robert P

274 Reacties op "Volle bak achter NAC: Go Ahead Eagles thuis"

 • Dekamps
  8 december, 2015 - 08:00

  Dit word t record ????. Kan niet anders. Én periodekampioen. Én 40 jaar avondje NAC. Hulde.

  0

  0
 • Mf3
  8 december, 2015 - 08:04

  Top top top!
  Wij zijn de beste supporters van het land. Wat gaat het vrijdag een gekkenhuis worden!

  Hopen dat onze jongens zo scherp als een mes zijn en het kan zomaar een geweldige avond worden!

  Hup NAC

  0

  0
 • Bigmouthstrikesagain
  8 december, 2015 - 08:35

  Hoop dat ze scherper zijn dan gisteren

  0

  0
 • 2meter10
  8 december, 2015 - 08:49

  B-side is uitverkocht geeft NAC tickets aan; staat niet meer als tribune die je kunt kiezen. Pff G en B side uitverkocht..

  Wat nu?

  0

  0
 • Mul
  8 december, 2015 - 08:58

  Doen de locos nog iets aan 40 jaar NAC?
  Ik doe mijn Gerard ” Samson ” den Haan pet op denk ik. ;-)

  0

  0
 • Zucht
  8 december, 2015 - 09:02

  @2meter10, wat dacht je van F7 en omgeving? Maak daar maar dezelfde sfeer als op vak G en de B-Side. Dat stadion moet kolken!

  0

  0
 • Rattatar
  8 december, 2015 - 09:02

  @2meter10
  Kaartje kopen op de F-side!
  Daar kan het ook heel gezellig zijn.

  0

  0
 • oosterhout3
  8 december, 2015 - 09:08

  dat MOET , nee WORDT volle bak vrijdag!!

  sjoerdje ars met zijn

  ‘spelen voor 14,15,16 duizend man’ nou sjoerd maak daar maar 19.000 van hoor!!

  0

  0
 • Ed
  8 december, 2015 - 09:13

  Pot winnen das belangrijk, dan komt het record van zelf

  0

  0
 • Van "taajlaand
  8 december, 2015 - 09:20

  Mooi stukje ‘reclame’ met de tekst die hier bovenaan staat om vrijdag een historische Juup-avond weg te gaan zetten!
  Dat bezoekersrecord komt er wel, van overtuigd.
  Laat de staf en spelers er voor zorgen om deze avond net zo onvergetelijk te maken, door winst met ‘ietsje beter voetbal’ dan in m.n. de eerste helft gisteren, en zodoende Sparta en VVV op de hielen te blijven zitten, om er in 2016 overheen te gaan.
  Waar we de k.n.v.b. niet altijd ‘mee’ hebben gehad wat straffen betreft, heb ik stiekem het vermoeden dat NAC en Sparta ook voor hun naar de ére terug mogen.
  En dan kijk ik daarbij ook even naar de zeer gemakkelijk gegeven strafschoppen die beide clubs in de laatste wedstrijden mee kregen……
  Maar laat het daar niet aan afhangen, en zorg met dit materiaal dat we op eigen kracht kunnen feesten op de promotie!
  Hup NAC!!!

  0

  0
 • Perreweps
  8 december, 2015 - 09:21

  Helaas was ik zelf ook te laat met kaarten bestellen voor G, Bside ook uitverkocht helaas. Dan maar een feestje bouwen op F8! Hup NAC!!

  0

  0
 • /-/
  8 december, 2015 - 09:21

  Vanaf een uur of 4 begint het gekkenhuis al in de stad!

  0

  0
 • Michael
  8 december, 2015 - 10:03

  op facebook stond dat je een app kan downloaden voor vrijdag?? wat gaat daar mee gebeuren..??

  0

  0
 • S.HB.NAC
  8 december, 2015 - 10:33

  Even nog mijn prangende vraag of er iemand is die een kaart of ssc over heeft voor op vakkie G.

  0

  0
 • Achter NAC
  8 december, 2015 - 10:51

  F7 ook altijd redelijk wat sfeer, echt een aanrader voor degene die nog geen kaartje hebben!

  0

  0
 • HoogeveenseNACcer
  8 december, 2015 - 10:53

  Als iedereen die nu te laat is een kaartje koopt in de omgeving van F7.
  Dan maak je er toch zelf een ‘B side’ of ‘vak G’ van.
  Volle bak erachter het hele stadion!

  0

  0
 • Breda
  8 december, 2015 - 11:12

  Volle bak vrijdag!
  Kopen die kaarten en 3 Punten!

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  8 december, 2015 - 11:26

  Erop vrijdag! Ben er uiteraard weer bij. Net als gisteren.

  Zoals beloofd, nog even een korte terugkoppeling. Geen enkel probleem gehad om binnen te komen. De clubkaarten werden in de rij gewoon aan elkaar doorgegeven. Sterker nog, zelfs de supporters van PSV vonden het triest en die gaven hun clubcard en SCC ook gewoon door zodat wij naar binnen konden. Overigens was een kaartje niet eens nodig, want 1 zijde staat geen tribune en daar kon je gewoon, zonder kaartje, gaan staan. En daar had je minstens net zo goed zicht, als vanuit het uitvak. Kortgezegd, hoop bombarie om helemaal niets. Volgende keer gewoon weer gaan, Combi of niet. Wij hebben het gezellig gehad tussen zeker 100 andere NAC fans op de lange zijde. Uw Los Pollos was wel een beetje laat (19:58uur in stadion), want de Los Pollos mobiel kreeg onderweg een lekke band. Dat mocht de pret niet bederven.

  HUP NAC! Tot vrijdag!

  0

  0
 • Monkeyrocker
  8 december, 2015 - 11:39

  @los pollos Wij werden er wel uit gehaald door de Bredase polizei en gevorderd ehv te verlaten, maar goed daardoor stonden ze wel 10 min met de rug naar de rij toe en konden er weer wat NACers binnenkomen.
  En op tijd terug in Breda om de 2 helft in de Beyerd te kijken.

  0

  0
 • Sander P
  8 december, 2015 - 12:34

  @monkerocker

  Of kwam dat door de grote vriend van Bronek;)

  0

  0
 • 0161 loco
  8 december, 2015 - 12:41

  Pyro, pyro, en nog eens pyro, met zijn allen meenemen, vieren 40 jaar avondje nac!! Come On

  0

  0
 • Pyro
  8 december, 2015 - 12:48

  Zo is dat !! Meenemen die handel !

  0

  0
 • Scorpion
  8 december, 2015 - 12:52

  @Michael……kreeg vandaag kaartje binnen van Nac over die app….is alleen (nog) niet te vinden in
  de app store…….de app heeft blijkbaar een verrassing tijdens de wedstrijd……

  0

  0
 • brutes
  8 december, 2015 - 12:55

  Knallen
  Iedereen wc rollen meenemen 2 pp dan heb je al heel wat ouderwets knalle

  0

  0
 • van "taajlaand
  8 december, 2015 - 12:55

  Tuurlijk jongens, 0161 loco en pyro,

  Dan kan de eventuele winstpremie van de periode direct naar de boetepot van de k.n.v.b.
  Laat het maar gewoon organiseren joh.
  Vrijdag 90 minuten vocaal achter NAC, en aan de rest van Nederland laten zien dat NAC niet in deze droevige “ambiance” van gisteren thuis hoort!

  0

  0
 • Mf3
  8 december, 2015 - 13:05

  De app doet het al wel. Gewoon zoeken op avondje NAC in je Appstore.

  Zou wat zijn vrijdag een uitverkocht huis.

  Beetje trots. Hup NAC

  0

  0
 • Pyro
  8 december, 2015 - 13:08

  Wat wordt er georganiseerd …? De app is wel te vinden en heet NAClightapp.
  Het is een luchtshow tijdens de wedstrijd waarbij de phones van de supporters worden gebruikt om een massale lichtshow te creëren ofzoiets …..

  0

  0
 • Breda*076
  8 december, 2015 - 13:35

  @los pollos.

  Wij ook geen problemen gehad om binnen te komen. De verkopers wisten zelf ook dat de cc doorgegeven werden en maakten daar zelf ook grapjes over.
  Er werd in eerste instantie nog gewaarschuwd dat we niet mochten laten merken dat we van NAC waren en dat je anders het stadion uitgezet kon worden. Er zaten er echter zoveel dat dat toch geen doen zou zijn.

  Alles bij elkaar prima avondje geweest!

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  8 december, 2015 - 13:38

  Zeker veel pyro mee kan wel weer een keer en dan doel ik op rookbommen en flitsers. Wel mooi dat NAC toen voor die fakkels een mega boete kreeg en een wedstrijd zonder publiek. Maar wel overal die foto hangt en op internet terug is te vinden bij elk promo filmpje over NAC. Dus voor vrijdag op na bels tassen vol en eens laten zien wat sfeer is hup NAC en schijt aan de rest

  0

  0
 • manmanman
  8 december, 2015 - 14:18

  Ik vind het ook een goed idee, dat vuurwerk.

  Dan krijgen we tenminste een boete, hoeven we in ieder geval 1 thuiswedstrijd niet te kijken en staan we er weer goed op bij de KNVB.

  Goed plan en vooral doorzetten, lutsers.

  0

  0
 • Den86
  8 december, 2015 - 14:27

  @LosPollos

  Bedankt voor de terugkoppeling!

  @manmanman
  hahaha heerlijk!

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek@manmanman
  8 december, 2015 - 14:32

  Je kan ook overdrijven. Ik zeg ook niet de bside vol fakkels maar wat gele rook etc hoor je niemand over. Is toch gewoon een mooi gezicht hoor gewoon bij zon avond en we koeten die het braafste kindje van de klas spelen hè

  0

  0
 • Wij gaan niet opzij
  8 december, 2015 - 14:46

  +8 kaarten op vak F7!

  0

  0
 • Nooit bang 076
  8 december, 2015 - 15:17

  Ik weet uit ervaring dat NAC de mensen die pyro verzorgen (ja, ook rookbommen en flitsers) zwaar bestraffen. Ken er meerdere met een (voorwaardelijke) SV als gevolg. Daarbij kan het leiden tot sancties aan het adres van de bvo NAC. Bezint eer guh begint heren..

  0

  0
 • Den86
  8 december, 2015 - 15:27

  @sjef
  De reactie van manmanman betreft dat jouw idee financieel niet verstandig is omdat NAC dan voor de kosten van de boete opdraait.

  Los van die boete is het natuurlijk een prachtidee maar – juist door die boete en mogelijk een wedstrijd zonder publiek (en dus minder inkomsten door het mislopen van inkomsten uit losse kaartverkoop, drankomzet en merchandising) – nie zo heul slim!

  0

  0
 • bsidegekte
  8 december, 2015 - 15:27

  Iemand die toevallig nog een bside kaartje over heeft?

  0

  0
 • maarten
  8 december, 2015 - 15:27

  Schatting…16500

  0

  0
 • Kipiani
  8 december, 2015 - 15:52

  Als NAC niet kan of niet durft om dominant op de helft van de tegenstander te spelen heb je aan Gorter niets. Verdedigend ontzettend zwak en traag. Wil je een voetballende vooruitgeschoven back op de speelhelft van de tegenstander in een elftal dat messcherp met die intentie speelt dan kan het met Donny misschien net. Maar hij heeft totaal geen overschot op dit niveau. Kazanci ?? Daarnaast: Braber halen voor de tweede seizoen helft !!

  0

  0
 • Ouwe spionkop
  8 december, 2015 - 16:00

  Gewoon Kenny op de plek van Donny. Idd speelt Gorter heel erg zwak.

  0

  0
 • oosterhout3
  8 december, 2015 - 16:17

  kipi.. komt ie weer met zijn braber…

  brands is een betere versie van braber!!

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  8 december, 2015 - 16:49

  Vrijdag een volle bak en het vol aantal punten.
  Op naar de tweede plaats bij de winterstop. Dan hebben we de slechte competitiestart grotendeels goedgemaakt en dan smaakt het kerstdiner nog beter.

  0

  0
 • De Lange
  8 december, 2015 - 16:52

  Het 100 jarig bestaan werd winnend afgesloten ,dus dan 40 jaar avondje Nac ook maar winnend. En dan wordt het cliché verbroken dat Slecht presterende ploegen zich herpakken tegen Nac.

  0

  0
 • Dutchbird
  8 december, 2015 - 17:12

  Braber @Kipiani? kunnen we dan niet beter Ralf Seuntjens in de winterstop weghalen bij VVV? Dan snijdt het mes aan twee kanten :-)

  0

  0
 • Kipiani
  8 december, 2015 - 17:27

  Braber en Ralf. hadden er al moeten zijn ! Dutchbird.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek@dutchbird
  8 december, 2015 - 17:32

  R seuntjes mag de veters nog niet strikken van Ars die namelijk 4 klasse beter is. Dus om nu die naam hier te gaan roepen snap je er niet veel van

  0

  0
 • Nacman
  8 december, 2015 - 18:32

  Volle bak vuurwerk op het veld ik bedoel de spelers vuurwerk boven het stadion van buitenaf.
  Veel bier voor tijdens en na de wedstrijd we maken er een groot nac feest van met de periode titel als klap op de vuurpijl
  Forza nac

  0

  0
 • Juupke
  8 december, 2015 - 18:35

  Mooi stukje over NAC net bij Radio 1 wordt gezien als voorbeeld hoe het goed kan gaan door supporters een veto recht te geven indien er omstreden voorstellen worden gedaan, dus niet zoals bij ADO

  0

  0
 • Pyro
  8 december, 2015 - 19:00

  Pyro in de stad ! Heujjjj

  0

  0
 • Oldskool
  8 december, 2015 - 19:17

  braber???? Als je Ars en Brands hebt??

  0

  0
 • Hup NAC Breda
  8 december, 2015 - 19:24

  Bij installeren van de app op een Android smartphone (zoals Samsung) is de juiste naam:
  AVONDJE NAC 2015

  Wordt een spektakel!!

  0

  0
 • Dreman
  8 december, 2015 - 19:32

  Ik hoop op periodetitel en kampioenschap.

  Ook Jong Groningen gaat volgend jaar waarschijnlijk JL spelen of anders Jong Sparta mits de hoofdmacht Sparta niet promoveert.

  Dus rap weg uit deze “verrotte”JL

  0

  0
 • Mike L.
  8 december, 2015 - 19:37

  Misschien wordt de App wel zo’n Macdonalds variant. Iedereen die zijn App aan de tapmensen laat zien, krijgt een gratis biertje.
  Dat zou nog eens een leuke verrassing zijn!

  0

  0
 • Oldskool
  8 december, 2015 - 20:16

  @ mike

  Ik hoop het want als het met lampjes zwaaien wordt past dat echt niet bij 40 jaar Avondje NAC.

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  8 december, 2015 - 21:06

  Update? :) B-Side is iig ook al uitverkocht en volgens NAC.nl fb pagina. Gaat het op de Ere ook rap. Maar hoe rap precies niet.

  Blijft toch gek eigenlijk dat er niet vanuit NAC zelf niet directer en transparanter wordt gecommuniceerd.

  Nahja.. ZIN INNNNN!!! HUP NAC!

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  8 december, 2015 - 21:18

  Op NAC.nl staat dat er tot gister na de wedstrijd en vandaag half 1 1000 kaarten zijn verkocht. Dat is dus heel hard

  0

  0
 • oosterhout3
  8 december, 2015 - 21:42

  tot een uurtje geleden 5.000 losse kaarten verkocht,,

  virtueel record in handen!!

  0

  0
 • negentientwaalf
  8 december, 2015 - 22:25

  Ik zou me persoonlijk mijn ogen uit mn kop schamen als die lichtjesactie gebruikt word.
  sfeer maken we bij NAC helemaal zelf en ontstaat uit chaos en impulsiviteit, charmes van NAC.
  verder heb je ook niet veel met de voetbalcultuur en de identiteit van je eigen club als je hier aan mee doet naar mijn mening.
  gemaakte sfeeracties en lampjes zijn te zoeken richting het oosten, tilburg en eindhoven staan je dan perfect.

  0

  0
 • Ron Jans is een engerd
  8 december, 2015 - 22:57

  Ojee, die app is niet ‘des NAC’s’ of mensen moeten geen pyro meenemen. Tuurlijk wel, gewoon doen agge dat vet vind. Altij die geregisseerde ongeregisseerdheid van mensen. Vlammen vrijdag, hup NAC. We gaon ze pakke!!!

  0

  0
 • Svenbreda
  8 december, 2015 - 23:01

  Zoals het er nu voor is het record verbroken toch (16000) HEEEUH
  Zin in!
  HUP NAC
  Wordt een gekkenhuis

  0

  0
 • nachoreca
  8 december, 2015 - 23:27

  al zit ik er alleen, winnen godverdomme! tijd voor eerherstel!

  0

  0
 • Svt076
  8 december, 2015 - 23:28

  Achja er kan wel worden gezeurd om die lampjes actie maar volgens mij zijn er mensen die elke wedstrijd met die lampies lopen te zwaaien.vNu word het 1x georganiseerd en kunnen we r daarna ook mooi mee stoppen. En misschien is hert wel iets heel anders ;) Volle bak, 3 punten en periodekampioen! Hup NAC!

  0

  0
 • HoogeveenseNACcer
  8 december, 2015 - 23:52

  Als iedereen zn oldskool spullen eens uit de kast haalt,zou leuk zijn!
  Back to the old das!

  0

  0
 • Oldskool
  8 december, 2015 - 23:53

  @ svt

  “vNu word het 1x georganiseerd” …. Precies wat er mis mee is, zeker op een viering van het Avondje NAC dat uniek is juist omdat er niks georganiseerd is/was.

  0

  0
 • Nicky
  8 december, 2015 - 23:56

  Ik ben ook tegen muziekjes na een goal.. en nog meer tegen trommels…. en tegen grote televisie schermen voor de score.. (al mis ik best vaak een goal)..

  Maar een bijzondere avond waar NAC 40 jaar met licht speelt. Tegen voor mij persoonlijk een bijzondere tegenstander (popped my cherry, niet letterlijk.. was mijn eerste avondje NAC) en dan ook nog eens een periode kunnen pakken, wat gewoon een prijs is. Mag best eens iets unieks worden georganiseerd. Iets wat niet andere stadions gedaan wordt. Niet het standaard vuurwerkshow zoals in die schotel in Amsterdam.

  Nee NAC doet iets met licht.. toepasselijk. En iedereen kan mee doen. En juist als iedereen mee doet worst het iets unieks. Iets van ons allemaal.

  Lijkt mij te gek…

  Een argument zoals dat is het niet of dat is stom raken kant nog wal. Ben benieuwd of iemand met een overtuigende reden komt niet mee te doen. Zo niet zou ik zeggen.. als we gaan….. dan met ze alle.

  0

  0
 • Nicky
  8 december, 2015 - 23:58

  *wordt

  0

  0
 • Dutchbird
  9 december, 2015 - 00:33

  Hebben we het hier over Robert Braber en wie kom ik vervolgens tegen in de stad? Juist Robert Braber. Vervolgens zit ik naar PSV te kijken en wie zie ik daar op de tribune verkleed als PSV supporter? Jelle ten Rouwelaar. Als dat geen inspiratie is om vrijdag hetzelfde te doen dan weet ik het niet meer.

  0

  0
 • nm
  9 december, 2015 - 06:46

  Snap niet waarom iedereen zo tegen grote schermen is in het stadion. Ik zie ze graag komen.

  0

  0
 • Breda
  9 december, 2015 - 07:17

  We kunnen ook het record verbreken van het meeste bier drinken of staat die al op onze naam?

  0

  0
 • oosterhout3
  9 december, 2015 - 07:46

  nicky… iedereen kan meedoen??

  krijg je bij aanvang van de wedstrijd dan een telefoontje in je handen geduwt??

  nee??

  dan kan niet iedereen meedoen!!

  0

  0
 • Wanny
  9 december, 2015 - 08:33

  Als ik grote schermen wil zien ga ik wel naar de bioscoop.

  0

  0
 • Nac
  9 december, 2015 - 08:49

  Die supporters van go ahead tellen toch ook mee

  0

  0
 • De Lange
  9 december, 2015 - 09:13

  @breda .waar je s morgens zo vroeg al niet aan denkt haha.maar volgens mij hebben we zo n record al gehaald.paar jaar terug tegen Vvv.

  0

  0
 • Van "taajlaand
  9 december, 2015 - 09:13

  Hoi Dutchbird,

  Dus,……moeten we vrijdag allemaal in een PSV shirt op de tribune gaan zitten/staan?

  0

  0
 • negentientwaalf
  9 december, 2015 - 09:34

  @nicky er wordt genoeg geregeld en dat zal je voor de wedstrijd en tijdens vanzelf te zien krijgen.
  een gegronde regel voor het niet meedoen aan die app? het is gemaakt en fake, ook de mensen die met hun flitser iedere wedstrijd weer staan te kloten.
  het liefst zie ik dat iedereen gewoon zijn telefoons in de zak laat tijdens de wedstrijd, licht actie of niet.
  wil je toch wat organiseren neem dan allemaal een sjaal mee ofzo, past een stuk meer bij NAC.

  0

  0
 • Dutchbird
  9 december, 2015 - 09:37

  Van “taajlaand
  ik bedoelde inspiratie voor het team want PSV deed alles wat Dijkhuizen van onze mannen verlangt. Er zijn maar weinig teams die na een achterstand een kwartier voor tijd er toch een overwinning uitpersen. Ze werkten zich de ballen uit de broek. Ook als een teamgenoot een pass gaf die niet aankwam vocht heel PSV voor het heroveren van de bal. Dat wil ik morgen ook zien in het Rat Verlegh stadion.

  ennuh die rood witte kleuren doe maar niet, ik heb alleen maar geel zwart.

  0

  0
 • nacman
  9 december, 2015 - 09:44

  kom mensen laten we nu de laatste 3000 kaartjes ook effe aan de man brengen dat we tot in de eeuwigheid dit record op naam hebben.
  periode periodekampioen

  0

  0
 • Sander
  9 december, 2015 - 10:03

  We moeten blij zijn met een betrokken sponsor, die binnen zijn mogelijkheden iets verzint en een creatieve wedstrijd verzint, waar je als technisch NAC supporter iets kan ontwikkelen. Ze doen hun best om iets leuks neer te zetten. 40 jaar licht is zo creatief ingevuld! Dat ze niet met een spuitbus en een doek willen werken zegt toch niet dat het on-NAC is? Of telt een spandoek niet als een van te voren bedachte creatieve uitting?
  Wij zijn met zijn allen NAC ! Van schilder tot bankdirecteur! Iedereen wil er een mooie avond van maken! En waardeer de actie van onze sponsor! Ze hadden ook niks kunnen doen! Maar ik werd blij van een ansichtkaart met een historische foto erop!

  Vind je het niks schreeuwden NAC naar 3 punten!
  Vind je het wel leuk pak dan je telefoon en schreeuw NAC naar 3 punten!

  Hup NAC !

  0

  0
 • hedu
  9 december, 2015 - 10:19

  Het gaat hard die kaartverkoop

  0

  0
 • Zucht
  9 december, 2015 - 10:33

  @Sander, helemaal gelijk !

  0

  0
 • G00ser
  9 december, 2015 - 10:43

  @ Sander,

  Perfect verwoord.

  0

  0
 • Monkeyrocker
  9 december, 2015 - 10:59

  @Sander

  Buiten het feit dat het totaal niet bij NAC past, stoor ik me aan de berichtgeving, de media is opgezocht om vooral aan te kondigen dat er komende vrijdag een lichtshow is. Om gelijk de aandacht daarop te vestigen, het gaat CM gewoon om naamsbekendheid en dat is hun goedrecht. Maar het “avondje NAC “is van de supporters en laat zich niet regisseren, dit moet je gewoon aan de supporters overlaten. Dan maken wij er wel een ongeorganiseerde bende van, zo gaat dat al 40 jaar en hopelijk nog eens 40 jaar.
  En wie weet wil CM payments dit ook wel bij andere clubs aan gaan bieden , als dit een “leuk effect” geeft.
  Kan me voorstellen, dat t az/Vitesse/thialf/orange/psv publiek met gepaste interesse dit gaat volgen.

  Zelfde met die spandoeken met de tussenstand erop, eerst is het grappig, dan krijgt iemand door dat het op tv komt en staat er een internetsite onder, nu is het zelf zo gek dat iemand een seizoenkaart krijgt om met een NAC vlag te zwaaien waar reclame onderstaat en iedereen kijkt de andere kant op ,zelfs NAC.

  Het avondje NAC moet vooral van de supporters blijven, en dat we zo het avondje NAC gaan vieren is diep triest.

  Maar goed iedereen veel plezier met zn app , ik heb toch bier mn handen en mn gezicht op t veld ipv van een app die mij verteld te gaan zwaaien.

  Come on NAC !

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  9 december, 2015 - 11:23

  @Dutchbird

  Leuk filmpje. Ziet er swingend uit. Maar ik heb nog nooit een promo compilatie filmpje gezien met zo veel missers…

  0

  0
 • /-/
  9 december, 2015 - 11:30

  Wanneer komt de volgende update! Benieuwd!

  Op naar een uitverkocht Rat Verlegh Stadion!!!!

  0

  0
 • G00ser
  9 december, 2015 - 11:33

  @ Monkeyrocker,

  Ik begrijp je punt heel goed, maar dit is denk ik de eeuwige tweestrijd tussen een commerciële tent (BVO / NAC) en de trouwe achterban die graag vasthoudt aan tradities die met name op de Beatrix zijn ontstaan.

  0

  0
 • Van "taajlaand
  9 december, 2015 - 11:40

  Hoi Sander en Monkeyrocker,

  Beide in jullie stukje tekst goed uitgelegd hoe de diversiteit in beleving van het avondje NAC onder de supporters is.
  Dit is inderdaad geregisseerd, althans men probeert dit.
  Maar dat hoeft niet een terugkerend ‘gebruik’ te worden, waarbij ik als ‘niet mobieler’ wel benieuwd ben naar wat er mee gaat gebeuren.
  Sander laat hierboven ook duidelijk blijken dat niets moet, alles mag.
  Daarbij, hebben we niet (haast) allemaal genoten op het moment dat de ére tegen Ajax in zwart gele shirtjes zat, dit zelfde op het 100 jarig jubileum tegen Az, waarbij ik blij ben dat ik daar foto’s van heb.
  Het overdonderende vuurwerk, waarbij de gaten in het veld sloegen, de eerste keer volle bak met geel/zwarte shooters…..ook geregiseerd, maar voor mij best indrukwekkend.
  De 100.000 klapper (of langer) ooit in de Beatrix tegen PSV voor de beker, was geregisseerd, iedereen die daar bij was heeft het er nog steeds over. Ik zelf ben blij dat ik het mee kan gaan maken vrijdag, ten teken dat ik erbij ben!!!!

  Hoi Dutchbird,

  Natuurlijk begrijp ik je punt, maar had even zin iets onzinnigs op te schrijven, doe ik wel meer.
  Wat je schrijft halen we hier zo vaak aan, helaas niet altijd ten uitvoering gebracht….
  100% inzet en geloof in eigen kunnen, ook al ben je kwalitatief minder, zoals PSV in de poule, kan voor hele leuke verassingen zorgen in de voetballerij.
  Da’s tevens het mooie, maar ook frustrerende in de sport. (300 miljoen geïnvesteerd door v Gaal????)
  En let wel NAC is dit jaar kwalitatief absoluut een van de betere selecties, dus hoop ik dat dat besef er op het veld ook is.
  2 keer 45 minuten volle bak, om dan niet meer op maandag uit te hoeven spelen de komende jaren voor 4- tot 500 man, dat zou toch iedere voetballer moeten willen?

  p.s. ik heb ook niets roods/wits, maar ook als NAC-er enorm genoten van de P.S.V. doelpunten gisterenavond!

  0

  0
 • negentientwaalf
  9 december, 2015 - 11:43

  @f4 nothing beats a good pyro ;)

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  9 december, 2015 - 11:49

  Een incidenteel geregisseerd dingetje door een sponsor die nog een optie moet lichten voor volgend seizoen, vind ik op dit moment niet zo heel erg moet ik zeggen.

  Wie mee doet, doet mee en anders niet. Ik heb iig mijn retro shirtje al klaar liggen! Nu nog met pet en sjaal zien te vinden, maar of dat gaat lukken…

  0

  0
 • Ron Jans is een engerd
  9 december, 2015 - 11:51

  Ik vind die vlaggen met de tussenstand wel vet

  0

  0
 • De Rechter
  9 december, 2015 - 11:58

  In het verleden blijven hangen is een mooie manier om van de reputatie van originele en ludieke supporters af te komen… Nee, doe mij maar een keer een moderne actie welke ze nog nooit ergens anders hebben gedaan. En als t niks is dan doen we volgende keer wat anders. Of niet.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  9 december, 2015 - 12:02

  Wat kan iedereen toch zeiken zeg over alles. Nu weer over die app. Ben blij dat ze met NAC bezig zijn en er iets moois van willen maken.

  0

  0
 • HupNac!
  9 december, 2015 - 12:19

  +2 op F3… geen idee nog aan wie ik ze precies ga sluiten maar dat komt wel goed!

  0

  0
 • Pfff
  9 december, 2015 - 12:22

  Volgens NAC.nl nog een 600 kaarten ongeveer. We gaan naar een vol huis dus ????????????????????????????

  0

  0
 • F4
  9 december, 2015 - 12:38

  F3 t/m F7 en B5 ook uitverkocht inmiddels. Alleen F1,F2,F8, F9 en B1 t/m B9(muv B5) nog kaarten beschikbaar. We gaan naar een vol huis!

  0

  0
 • /-/
  9 december, 2015 - 13:03

  Er is trouwens ook al een evenement aangemaakt op Facebook voor de Pre match party. Het evenement heet 40 jaar Avondje NAC Pre party. Al velen hebben zich zelf er voor aangemeld. Zou leuk zijn als B-Siderats er ook nog wat aandacht aan kon besteden, zodat we dezelfde tafarelen krijgen als NAC-ajax een aantal jaar geleden! (Voor de diegenen die pyro willen, in de stad mag/kan je wel afsteken zonder dat je daar in NAC in de problemen mee brengt).

  0

  0
 • Zwampie
  9 december, 2015 - 13:12

  het kan een mooi weekend worden.
  Dat we verschillend praten over de acties die er te gebeuren staan is ook goed,en geeft aan dat iedereen het op zijn eigen manier beleefd en dat er overal voorstanders voor zijn.

  Ook de telefoon acties kan een mooi en spectaculair effect geven, dat men dit te vind, of te geregisseerd is onzin. Elke acties die vooraf aangekondigd wordt pof door supporters uitgevoerd wordt is geregisseerd en besproken hoe men het wil doen. Overigens kan niet iedereen hieraan mee doen want mensen met een windows telefoon houdt het al op(dus ik mag toekijken).

  Ben wel benieuwd naar alle activiteiten en verwacht er wel iets van en heb respect voor iedereen die hiervoor zorgt en aan deelneemt. Ieder zijn voorkeur maar de beker wedstrijd tegen ajax met alle fakkels was toch ook een indrukkende actie.(zeker met de winst erbij)

  Maar zoals gezegd het kan een mooi weekend worden,iedereen kijkt uit naar het juup record,,maar eerlijk gezegd zou het mij gestolen kunnen worden al zou het hele stadion leeg zijn(ook een record;)) als we maar winnen,dat is het belangrijkst.

  HUP NAC,vrijdag alles geven en laten zien wie er baas is in BREDA

  0

  0
 • svt076
  9 december, 2015 - 13:16

  Oldskool,
  Jacuzzi was van te voren ook zo’n ophef over, uiteindelijk vond iedereen t wel lachen en ging t dr hele wereld over. Zoals ik al zei kunnen we na deze actie weer mooi stoppen met de lampjes en iets anders verzinnen. Heb dit idee trouwens ook nog nergens gezien..

  0

  0
 • nacman
  9 december, 2015 - 13:27

  volgens de nac twitter zijn er nog 590 kaarten te koop dus opschieten mensen.
  dat betekend dat er nu 18.410 zijn verkocht kom de laatste moeten er ook nog vandaag uit
  bijna uitverkocht dit moet gaan lukken.

  0

  0
 • Nicky
  9 december, 2015 - 13:31

  Als je baalt dat je geen mobiel hebt moet je dat niet botvieren op deze sponsor.. ik heb er misschien nog wel 1 liggen die je mag lenen.

  Of neem je tablet mee.. (of heb je die ook niet?)

  0

  0
 • maarten
  9 december, 2015 - 13:33

  Bredaloco’s verzorgt weer een mooie aktie. Goud waard omtrent het huidige cultuur van NAC. Echt alle lof voor die gasten. Zij verzorgen een stukje marketing voor de thuiswedstrijden en ik vind dat de club NAC daar dan ook jaarlijks een bijdrage mag leveren aan de jongens die het op vrijwillige basis het toch maar doen. Het materiaal kost erenmaal geld en is soms te duur om iets,gaafs op touw te zetten.

  Ook wil ik de ingaan over de discussie van het doorzingen van liederen. Het is vaak hap en snap bij elkaar geraapt zootje. Onze vrienden uit Hamburg zijn daar veel beter, luidruchtiger in. Misschien vrijdag op de flyer wat youtube filmpjes zetten van de supporters van Sankt Pauli.

  0

  0
 • 2meter10 Casual
  9 december, 2015 - 13:34

  Kaartje gekocht voor Vak I..

  Bij gebrek aan Bside en VakG en F7 dan maar I..

  We gaan er een feestje van maken met de mannen uit de Belcrum en TuinZ.

  Laten we niet onder doen voor de Bside, Vak G… ;)

  Wat een zin in vrijdag!!!

  Ennuh.. voor mij geen app. Rotzooi! Hoort niet bij NAC. Gewoon oldskool en veel spandoeken en de oude garde.. Laten we er alvast een pré-kerstfeest van maken!!

  0

  0
 • Buddha
  9 december, 2015 - 13:40

  Zat men 40 jaar geleden ook zo te zeiken over het licht?

  0

  0
 • /-/
  9 december, 2015 - 13:55

  @2meter10casual

  Maak die eagles in het uitvak maar gek vanaf vakkie I hahah

  0

  0
 • Bsidefan
  9 december, 2015 - 14:03

  Hou us op met huile, gauw
  Blij zijn met zon sponsor , je zit dr nu dtoch aan vast dus kan je beter meedoen
  Anders is het alleen maar meer kut

  0

  0
 • Monkeyrocker
  9 december, 2015 - 14:04

  Denk dat die eagles niks van de wedstrijd zien als ie er met 2 meter 10 voor gaat staan.

  0

  0
 • /-/
  9 december, 2015 - 14:12

  19.000 man halen we trouwens nooit, want zag gisteren ergens voor bij komen dat er nog maar 200 kaarten zijn verkocht voor het uitvak. Jammer, want het mooiste zou zijn als het stadion ECHT bomvol zou zitten dus ook het uitvak!

  0

  0
 • Oldskool
  9 december, 2015 - 15:12

  @ svt076

  Ieder zijn mening. 40 jaar avondje is wat mij betreft voor de supporters en mag niet gekaapt worden door een sponsor. Maar he, als NAC er aan verdient, ik zal er geen biertje minder om drinken. Met NAC of nostalgie heeft het echter geen reet te maken. Ik heb alle 40 jaar meegemaakt waarvan zo’n 35 bewust. Ik denk dat ik de cultuur van NAC wel een beetje ken. Die zit niet in een smartphone of jacuzzi.

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  9 december, 2015 - 15:40

  @Oldskool

  Feit is wel dat ALS we niet promoveren dit jaar dat de kans aanwezig is dat het gelijk altijd nostalgie zal blijven en dat het nooit meer zal terugkomen. Ik ben gewoon benieuwd wat t voor gaat stellen NAAST alle andere wel vette nostalgische meuk. Het wordt gewoon een heerlijke ratjetoe van van alles!

  HUP NAC!

  0

  0
 • NOAD
  9 december, 2015 - 15:59

  Al super veel zin in vrijdag! We gaan voor een fantastische en onvergetelijke mooie avond zorgen met zijn alle!
  Maar even om in te spelen op de lichtshow van vrijdag.
  Ik zat te denken dat het leuk zou zijn als ze tijdens de opkomst van de spelers de lichtmasten uit zouden doen en iedereen mee zou doen met de lichtshow met een mooi luid nac lied dat zou een fantastische opkomst zijn en een geweldig effect hebben. Daarna de lichtmasten weer aan en ons NAC naar de overwinning supporteren en zingen! Wat zou dat geweldig zijn!

  0

  0
 • De Lange
  9 december, 2015 - 16:09

  @noad, goed idee,maar denk dat die lichtmasten wat tijd nodig hebben om op volle sterkte te zijn

  0

  0
 • oosterhout3
  9 december, 2015 - 16:25

  @breda*076

  mooi man!

  en dan je mobiel allemaal de lucht ingooien i.p.v omhoog steken!!

  0

  0
 • NOAD
  9 december, 2015 - 17:10

  @de lange

  Daar heb je een punt.. Het klonk als een goed idee haha. Ik heb geen idee hoelang de lampen uiteindelijk op volle sterkte zijn bij nac.. Anders zou het wel echt een super opkomst zijn.

  0

  0
 • Rbull
  9 december, 2015 - 17:20

  Kunnen we vrijdag ook niet de bierprijzen van 40 jaar geleden hanteren??????

  0

  0
 • Cocktail
  9 december, 2015 - 17:25

  F7GEKKERDANGEK!!!!!!

  0

  0
 • zevenleur
  9 december, 2015 - 17:31

  Rbull, de beste opmerking tot nu toe! Zou tof zijn. Ik heb er zin in, weer een ouderwets avondje NAC. 90 minuten ons laten horen, zo hard dat echt iedere andere club jaloers is! Hup NAC

  0

  0
 • Kipiani
  9 december, 2015 - 17:32

  Robert Braber is een van de toeschouwers vermoed ik. Als er maar 7500 zouden komen zit hij er ook tussen.
  Promoveren. Volle bak en al die flauwekul hoeft van mij niet. Een normale NAC supporter die er altijd is heeft een heel andere instelling en gevoel voor NAC dan dit geblaas.

  0

  0
 • De Rechter
  9 december, 2015 - 17:47

  22 duimpjes omhoog en 22 omlaag op mijn vorige reactie. Het NAC publiek is wel heel verdeeld over de app…

  0

  0
 • bsidebreda
  9 december, 2015 - 17:48

  mij lijkt het wel eens mooi om met vakkie g
  Breda`s yellow army te doen
  zelfde als met overal waar we komen maar dan
  bside Breda`s yellow army
  vak g: nac nac yellow black army?

  0

  0
 • 076HK
  9 december, 2015 - 17:54

  Robert Braber durft z’n kop niet meer te laten zien hoor bij NAC. Dat kan tie beter ook niet doen. Remind 013-NAC vorig seizoen. En dan ook nog juichen, vieze verrader

  0

  0
 • Rooie Jo
  9 december, 2015 - 17:59

  @bsidebreda is lastig vanwege vertraging geluid maar zou wel heel cool zijn idd!

  Ik zet mijn geld op 18000 toeschouwers uiteindelijk. Wereldprestatie hoor!

  0

  0
 • De Lange
  9 december, 2015 - 18:02

  Denk zo dat @ rbull veel ????Duimpjes gaat scoren

  0

  0
 • bsidebreda
  9 december, 2015 - 18:08

  @rooiejo
  is iniedergeval het proberen waard.

  over het algemeen vind ik zoiezo dat er wel wat nieuwe liedjes bij mogen komen.

  0

  0
 • scheppioni
  9 december, 2015 - 18:10

  Zo weer even boven water maandagavond van de lekkere uitslag bij de jonge lempkes wat koortsverschijnselen gehad, maar gelukkig al weer redelijk op de been om vrijdag af te reizen naar het altijd moie BREDA !!
  HUP NAC, hopelijk Lazic ook weer fit ?!

  0

  0
 • AndresIniesta
  9 december, 2015 - 18:45

  Laat iedereen lekker zelf bepalen of tie mee wilt doen met die lichtjes..
  Ik vind het goed initiatief. Zeker niet mijn ding maar als anderen dit willen doen; ga vooral je gang. Ik zal der zeker niet minder om schreeuwen vrijdag.

  Heb er wel onwijs veel zin in. Volle bak achter NAC en opvreten die Eagles!

  0

  0
 • Van "taajlaand
  9 december, 2015 - 18:47

  Heej Schepp,

  Ik vond het al zo stil hier zonder je teksten, goed dat je er weer tussen staat.
  Wél even je Beltona, “fuji” shirtje aan hè, met dat veterke, vrijdag.

  0

  0
 • Van "taajlaand
  9 december, 2015 - 18:51

  Hoi de Rechter,

  25-25 momenteel.
  Zie je wel, het NAC publiek is perfect in balans…-)

  Hoi Rbuul,

  Geweldige reactie!
  Snap niet dat één iemand het daar niet ee eens is……

  0

  0
 • Rbull
  9 december, 2015 - 19:20

  At van ”taajland, dat zijn waarschijnlijk de bierlopers. Die zien weer een hoop extra wandelingen naar de tap.

  0

  0
 • HoogeveenseNACcer
  9 december, 2015 - 19:38

  Iemand ervaring met bezoeken van uitwedstrijden op het thuisvak?
  Word er vaak op identiteit gecontroleerd…bij NAC nooit namelijk?

  0

  0
 • scheppioni
  9 december, 2015 - 19:39

  @ Van “Taajlaand
  Met dat witte veterke, moet dan echt aan mijn cultheld aller tijden denken Johnnie Lammers !!

  0

  0
 • 2meter10 Casual
  9 december, 2015 - 19:57

  @ Allen..

  Ik lees dat de Loco’s vragen om iets geel/zwarts aan te doen. Echter draag ik normaliter casual kleding. Ik neem aan dat een ‘pin’ van NAC (zoals sommige weten wordt dat in Engeland ook veel gedragen) voldoende is. Excuses moi, maar ik heb niks met het uitdragen van clubkleuren ;)

  0

  0
 • BredaB
  9 december, 2015 - 20:15

  @2m10

  De Breda locos roepen op om je oudste zooi uit de kast te trekken. Kan indd een pin zijn, kan een muts / sjaal / pet zijn, Kan vanalles zijn. Hoeft ook niet in clubkleuren. T idee is een bonte verzameling van NAC of Breda gerelateerde artikelen. Een levend museum. Doe waar je zin in hebt!

  0

  0
 • O@2 meter 10 Casual
  9 december, 2015 - 20:16

  Ik ook niet maar is geen probleem toch? Een geel zwart hart is nog steeds het belangrijkste ;) We hebben er zin in!
  Come on NAC

  0

  0
 • zwampie
  9 december, 2015 - 20:16

  Eigenlijk wel gek 2 meter10 casual dat er veel bijzijn die opkijken tegen die Duitse supporters hoeveel zei in getale naar het stadion komen ,zingen en springen en dan ook hun club kleuren uiten. En dat er bij ons vele dit niks vinden. Hoe mooi is het wel niet om een vol geel zwart stadion elke thuiswedstrijd te hebben.net zoals je ziet bij dortmund,schitterend zeg ik dan.

  0

  0
 • O@Zwampie
  9 december, 2015 - 20:25

  Mee eens Zwampie, is ook prachtig maar ik weet dat er ook veel supporters zijn (waaronder ik) die meer van de Engelse supporterssfeer houden (veel zingen en veel spandoeken) en niet zozeer clubkleuren dragen. Gelukkig hebben we bij ons mooie NAC een beetje van alles en dus is iedereen blij ;) hup NAC!

  0

  0
 • 076HK
  9 december, 2015 - 20:30

  Genoeg geel zwarte casual merkkleding, denk aan Stone Island, lyle & Scotch etcetera ;)

  0

  0
 • Mul@hugo
  9 december, 2015 - 21:08

  Zenuwachtig maat?

  0

  0
 • svt076
  9 december, 2015 - 21:11

  Iemand toevallig 2 kaartjes voor vak g over?

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  9 december, 2015 - 21:28

  Valt me echt tegen van gae. 250 dat is toch echt lachwekkend die hoeven ook nooit meer wat te zeggen. Voor hun is het ook super belangrijk
  Vrijdag Rn dan zon magere opkomst. Dus voor alle gae supporter die hier ook wel een komen janken schaam jullie diep en nooit meer vinger wijzen na ons

  0

  0
 • Piet piraat
  9 december, 2015 - 22:42

  Ja ik svt076

  0

  0
 • Oldskool
  9 december, 2015 - 23:23

  @ bsidebreda

  Als je nieuw liedje zoekt. Ik was pas bij die andere Eagles (christal Palace) en nou ben ik niet zo van het jatten van liedjes, maar deze is wel heel erg oke. Krijg hem al weken niet uit mijn kop. Misschien met eigen tekst ofzo:

  https://m.youtube.com/watch?v=vOZ0TYwv0Eg

  Glad all over! Boem boem… Glad all over!
  (Dave clarck five)

  0

  0
 • NacSter@sjefdegevuldekoek
  9 december, 2015 - 23:58

  Haha met 250 man naar 1 van de belangrijkste wedstrijden van t seizoen en dan blijven alsnog ze maar zingen: er is maar 1 echte b side.. ????????

  0

  0
 • chrisje
  10 december, 2015 - 06:05

  En wat dacht je van hup nac en klap klap boem boem hop hop tja tja hup nac jalalala ( op het ritme van de vogeldans ) lijkt me echt vet zeg .

  0

  0
 • habe
  10 december, 2015 - 07:51

  Vind de lichtjesactie vd sponsor best een goede actie, zeker gezien het verband met 40jaar lichtwedstrijden in Breda. Leuk dat een sponsor in deze mate betrokken is en iets wil proberen. Vind dat deze actie echter wel éénmalig moet blijven. De commercie is helaas niet meer weg te denken en je zal mee moeten. Bijv: Naam Rat Verlegh stadion is leuk, maar levert niets op. Indien hier weer een sponsor voor te vinden is dan meteen de sponsornaam erop. Vast blijven houden aan traditie is niet zinvol en zal de achterstand met andere clubs alleen maar vergroten.

  0

  0
 • Breda
  10 december, 2015 - 07:55

  Dat glad all over is wel mooi maar net zoals jij bedenk ik liever mijn eigen liedjes

  0

  0
 • Breda
  10 december, 2015 - 07:58

  Wat ook echt een mooi liedje is vind ik just can’t get enough van celtic maar dat kan ook zijn omdat heel het stadion dat zingt

  0

  0
 • Kipiani
  10 december, 2015 - 08:10

  Voetballen.

  0

  0
 • NAC de Parel
  10 december, 2015 - 08:17

  @bsidebreda @Oldskool

  Ik deel dezelfde mening als jullie. Nieuwe liedjes zorgen voor een nieuwe frisse sfeer. Zit ze in het dagelijks leven wel eens te verzinnen. Het lijkt soms makkelijker dan het in werkelijkheid is én ze moeten op de tribune nog eens door komen ook.

  Zelf zat ik al te denken. We hebben een liedje in ons bezit, maar we zingen alleen het deuntje mee.

  Jalalalalala lalalala lalalal…… …. aaaaaaaa voor N.A.C. (hoop dat iedereen weet welke ik bedoel haha)

  Waarom niet hier gewoon de bestaande tekst zingen i.p.v. het lalala. Dan krijg je (bijvoorbeeld) het volgende:
  Wie zijn die supporters in het zwart met geel,
  Ze zijn altijd luidruchtig en ze komen met zoveel.
  Dat zijn de supporters van ons N.A.C.
  Ze zingen, ze springen en iedereen doet mee,
  Van de bside tot de gside, je herkent ze toch meteen
  Het zijn supporters uit Breda
  En ze gaaaaaaaaaaaan… voor N.A.C….. voor N.A.C.

  Mooie wedstrijd om hier komende vrijdag mee te beginnen toch? Zin in!!

  0

  0
 • AlleballenopWannie
  10 december, 2015 - 08:54

  Ik draai altijd op weg naar het stadion keihard “Down,down” van Status Quo. Draai die volumeknop maar eens open en laat het hele stadion net voor de aftrap zingen op dit nummer : “Hee, hee, hup NAC ”
  Dus bij opkomst uiteraard clublied en vanaf de toss “Down Down”. Dat gaat tekeer , Hup NAC!

  0

  0
 • RaraNAC
  10 december, 2015 - 09:19

  Nieuwe liedjes ontstaan in het uitvak…
  Volendam uit. Die is er weer begin van het jaar. ‘Hij gaat erin’ ‘hij gooit hem in’ ‘hij schiet hem naast’ was geniaal. Maar dat zal door de alcohol komen, dus laat NAC er nou maar eens voor zorgen dat het geen buscombi is..

  0

  0
 • Ypelaar
  10 december, 2015 - 09:21

  man man man wat zijn we sinds de Beatrixstraat toch ver afgegleden zeg….. zwaaien met lampjes op je telefoon? dat is zelfs voor W2 nog te laag.
  Avondje NAC is lauwe kroketten op de tribune, in de rust naar de Cordial, na de wedstrijd zat worden in het paviljoen en dan naar de stad.
  Sinds de verhuizing naar de Lunetstraat is het avondje NAC zo dood als een pier.

  0

  0
 • nachoreca
  10 december, 2015 - 09:40

  @ypelaar inderdaad! irriteer me al weken/maanden over dat geouwehoer over records verbreken sowieso. laat de echte komen, en de rtl 4 sensatie zoekers lekker thuisblijven. laten we eerst eens winnen morgen of minimaal een punt pakken. ik sta er niet van te kijken als dat heel lastig gaat worden. nac breda en moeten, is geen ideale combi namelijk. en met lichtjes zwaaien…?! oei!

  0

  0
 • Zak hooi
  10 december, 2015 - 09:42

  Ypelaar,

  Helemaal gelijk. Alleen die laatste zin slaat nergens op. Oke het stadion is wat moderner en geen hekken waar we in kunnen klimmen, maar de sfeer in het stadion is juist vooruit gegaan!

  0

  0
 • Voske
  10 december, 2015 - 09:49

  @Ypelaar

  U doet mij een beetje denken aan die oude mannetjes van de Muppetshow….

  Heb zelf op de Bea ook met van alles staan zwaaien. Inclusief de door jou zo geroemde lauwe kroketten. Maar dat was omdat ze 9 van de 10 keer niet te vreten waren. Een beetje met de tijd meegaan is niks mis mee. Als iedereen zo had gedacht als jij, hadden we bijvoorbeeld nooit lichtmasten gehad.

  Ik sta lekker te zwaaien meej mun lampke morgen. Al is het alleen maar omdat ik het niet vanzelfsprekend vind dat een bedrijf (met Bredase roots) als hoofdsponsor een bak geld aan ons NAC betaalt zodat wij hier elke week lekker kunnen mekkeren. Over lauwe kroketten en kut-lampjes bijvoorbeeld :-).

  Hup NAC.

  0

  0
 • chrisje
  10 december, 2015 - 10:00

  Juist ypelaar met dat liedjes bedenken daarom reageerde ik zo .

  0

  0
 • G00ser
  10 december, 2015 - 10:02

  @hierboven

  Ik begrijp dat mensen soms terug verlangen naar de Beatrix, maar je moet er niet krampachtig aan vast blijven houden. Dat de sfeer niet meer zoals ‘vroeger’ is ligt in mijn ogen niet aan NAC, de supporters of het stadion. Tuurlijk veranderen de tijden en moeten de supporters, NAC en het stadion daar in mee. Denk alleen al aan de regelgeving vanuit de KNVB die ervoor zorgt dat sfeer steeds vaker gepland moet worden in plaats van dat moet ontstaan, als voorbeeld; de vuurwerkshow van 2 seizoenen geleden.

  Echter, vind ik dat er nog steeds genoeg spontane acties ontstaan bij de NAC achterban. Denk aan de liedjes die spontaan ontstaan, zoals over de keeper van Cambuur. Daarnaast vind ik dat NAC nog steeds in volle glorie leeft, als je kijkt naar de bezoekersaantallen of wat denk je van de initatieven na de degradatie.

  Nee, het is inderdaad niet meer zoals op de Beatrix, het is anders..maar niet perse slechter.

  0

  0
 • Barry @ ypelaar
  10 december, 2015 - 10:04

  Mag je niet van thuis niet meer zo lang weg blijven? Het is elke week stik gezellig bij ons.

  0

  0
 • VolGas
  10 december, 2015 - 10:18

  @oosterhout3

  Ik hoop dat we niet hoeven te doen alsof eigenlijk..

  0

  0
 • Ouwe spionkop
  10 december, 2015 - 10:20

  Nou zo geweldig was het niet altijd aan de Beaxtrixstraat. Toen we nog in de 1e divisie speelden hadden we een jaar met een gemiddelde van 4000 man. We hadden wedstrijden met 1200 man, dan was het niet plezant om in de regen en kou te staan voor 3 man en een paardenkop.Ik heb daar veel meegemaakt maar ik ben toch wel heel blij met het Rat Verleghstadion.

  0

  0
 • F4
  10 december, 2015 - 10:21

  @Ypelaar

  Verkeerde been uit bed gestapt? Man man man, vroeger was alles beter… Vroeger stonden er niet elke week 14-15000 man in de Beatrixstraat naar een Eerste Divisie wedstrijd te kijken hoor. Altijd dat geklaag. Naar mijn weten zijn we nog steeds de fanatiekste en luidruchtigste aanhang en hebben we niet de standaardliedjes zoals in 90 procent van de stadions. Zijn ook de enige in Nederland met twee(met F7 er bij zelfs 3!) fanatieke tribunes en halen nog de hoogste bieromzet. Stom gelul altijd over vroeger. Wees blij dat een gek bereid is zoveel poen als sponsor in zijn club te steken en zorgt dat we uberhaupt nog naar onze helden kunnen kijken. CM Payments en ook Azalp zijn sponsoren met hart voor de club, blijven bescheiden op de achtergrond en zorgen nu voor een unieke actie. Overigens heb jij vast nog een Nokia 3310 als ‘vroeger was alles beter’-persoon en hoef je dus zelf helemaal niet mee te doen.

  0

  0
 • Voske
  10 december, 2015 - 10:27

  @ Ouwe spionkop

  Spijker op de kop! Moest bij de post van Ypelaar ook meteen aan een enorme kutwedstrijd tegen Veendam (niet die 10-1!) denken waar ik met 1194 andere zielen in de pisregen stond te klappertanden. Inclusief lauwe kroket. Zoiets depressiefs heb ik in ons nieuwe stadionneke nog niet meegemaakt…

  0

  0
 • oosterhout3
  10 december, 2015 - 10:38

  volgas….

  juist daarom is ie zo goed!!

  hij is nog nooit gedaan bij een voorsprong, en meestal alleen het uitvak zong het!!
  des te mooier om met ruim 18.000 gekken te proberen

  ik verwacht eigenlijk ook veel van de ere komende vrijdag…. daar moeten nu toch ook wel de normale bsiders&vakg-ers een stoeltje hebben??

  ik wil alvast ffe dijkhuizen waarschuwen dat communiceren vrijdag helaas lastig zal worden!!
  XD

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  10 december, 2015 - 11:17

  Misschien dat ik niet kan rekenen maar op NAC.nl staat nog 550 kaarten. Tel daarbij 450 missende gae mongolen is 1000 kaarten. Deze min 19000 is volgens mij 18000 mensen. Kan iemand mij vertellen waar die 1500 lege plekken dan vandaan komen haha ?

  0

  0
 • @ Rijen
  10 december, 2015 - 11:29

  Ik wist gelijk dat je het over deze had!

  Heerlijk voor in de rust!

  X-X
  -X-

  0

  0
 • Eddy W
  10 december, 2015 - 11:51

  @ Sjef de gevulde Koek
  In onze berekening zijn vakken C en D niet meegenomen omdat NAC die gegevens nog niet had. Dit zijn plusminus 1000 plekken. NAC heeft die blijkbaar wel meegerekend.

  0

  0
 • Kipiani
  10 december, 2015 - 12:11

  De Kogel door de kerk, of door het net achter JtR ????

  0

  0
 • S.HB.NAC
  10 december, 2015 - 12:20

  Is er niemand die een kaart over heeft op de G???

  0

  0
 • since1912
  10 december, 2015 - 12:25

  Ongelooflijk veel zin in deze wedstrijd!!!

  Maar zou het niet heel erg des NACs zijn als we met zo’n ambiance kansloos ten onder gaan? Of ben ik nu pessimistisch…. Het zou me in ieder geval niets verbazen.

  desalniettemin, HUP NAC

  0

  0
 • Bsidebreda
  10 december, 2015 - 12:32

  Zijn er geen oude NAC liedjes die we morgen kennen laten terug keren in het stadion ik zelf en ik denk veel van de jongere generatie kunnen de oude liedjes uit de tijd van de Beatrix niet als de wat oudere onder ons hier wat mooie liedjes van vroeger zouden kunnen plaatsen kunnen we er morgen weer een echt ouderwets avondje NAC van maken

  0

  0
 • Mul
  10 december, 2015 - 12:40

  Pietje Pietje saaman, Pietje gaat het doen.
  Pietje Pietje saaman we worden kampioen!

  0

  0
 • kerstfan
  10 december, 2015 - 12:47

  Je hebt zo’n kerstliedje waarbij jaren geleden iedereen op de hurken begon en los ging na verloop van tijd… Gloria in excelsis deo ofzo…. Alleen in plaats van tekst jalalalala….. Was wel mooi toen dat massaal ging!!!!

  0

  0
 • scheppioni
  10 december, 2015 - 12:59

  Het record gaat door ons en ons NAC dus flink vebeterd worden zo te zien, met hopelijk een mooie overwinning en dan wel graag heren spelers ook in de eerste helft al meteen van seconde 1 en niet zoals afgelopen maandag al kwam het gelukkig nog goed, alleen denk ook aan de bloeddruk van de NAC supporters in deze !!
  HUP NAC, 3-0 !!!

  0

  0
 • kinderkaartje
  10 december, 2015 - 13:11

  Over liedjes uit de oude doos gesproken:
  Als er dan weer eens zn’n ernorme inspiratieloze zaadpartij werd gespeeld aan de Beatrixstraat (Ja, Ypelaar, dat kwam daar ook voor!)

  Dank u, voor deze mooie wedstrijd,
  Dank u, voor deze mooie dag!
  Dank u, dat ik met al mijn zorgen, naar u kijken mag!

  Ook een kerkliedje, volgens mij. En dat zwelde dan zo mooi aan, tot dat de hele B-Side uit volle borst stond te zingen/ schreeuwen:

  Dank u, voor deze mooie wedstrijd,
  Dank u, voor deze mooie dag!
  Dank u, dat ik met al mijn zorgen, naar u kijken mag!

  0

  0
 • Van "taajlaand
  10 december, 2015 - 13:20

  Of als het dan nóg saaier was: De “vakantieman…..Gezellig hè”.
  (Vrij kort trouwens en zonder melodie…;-)

  0

  0
 • Van "taajlaand
  10 december, 2015 - 13:24

  “Van voor naar achter, van links naar rechts,….net zo lang tot dat ik m’n schoen weer eens kwijt was….”.
  Ja daar was soms ook wel niveau kinderkaartje……

  Maar “vroeger, was alles beter”, vreselijke zin als mijn vader dat zegt.

  Dus laten we hopelijk morgen genieten van het NAC anno nu, met wat Schep aanhaalt een tot op het bot gemotiveerd NAC, waarbij nieuwe liedjes dan wel weer zullen ontstaan.

  0

  0
 • JimGoose
  10 december, 2015 - 13:27

  Met z’n allen gaan sissen als de bal tegen de hekken wordt geschoten?
  Dat zal anno 2015 wel weer verkeerd worden uitgelegd :)

  0

  0
 • RV
  10 december, 2015 - 13:46

  Benieuwd hoe die lichtjesactie sowieso gaat zijn.
  Ik heb gisterenavond die app eens gedownload, toen waren er volgens mij 1.000 downloads en bij een hoop vrienden hoor ik dat hij niet eens werkt.

  Kan me niet voorstellen dat zo’n actie slaagt als er max 1000 aan mee doen.

  0

  0
 • JohnFe
  10 december, 2015 - 13:59

  Nonde…wat een zin eraan.
  Uff ik proef nog de friet van de kraam op het kaartje, haha.man man,we worden ouder, maar wijzer?
  Hup N.A.C. !!!

  0

  0
 • sCARz
  10 december, 2015 - 14:16

  – De Showbizzquiz
  – Wir fressen Papegai
  – Ze zijn op tienertoer
  – Can you hear the B-Side sing
  – NAC dat is de glorie

  0

  0
 • naccer076
  10 december, 2015 - 14:48

  Heerlijk die oudbollige rommel….hahaha

  0

  0
 • De Lange
  10 december, 2015 - 14:58

  Net ook nog extrakaartje besteld voor de ere.Hier alleen nog voor F9 beschikbaar

  0

  0
 • Lamington
  10 december, 2015 - 15:07

  Zij drinken Punica

  Ulrich geef die Siemens terug

  0

  0
 • O
  10 december, 2015 - 15:16

  Prachtig dit! Op weg naar 18.000+ kaarten in de juup league. Trots op deze mooie club. Tot morgen! Wij gaan niet opzij. Hup NAC

  0

  0
 • Chiel
  10 december, 2015 - 15:28

  @sCARz:

  -NAC dat is de glorie
  -De Showbizzquiz

  Díe was ik effe vergeten, schitterend.

  0

  0
 • AlleballenopWannie
  10 december, 2015 - 15:37

  Niet oud, wel nieuw:
  Op de wijs van Willie Alberti’s Niemand laat zijn eigen kind alleen”:

  “Niemand laat deze mooie club alleen,
  hij houdt ons door de week ook op de been,
  We zullen niet alles winnen,
  maar zoals NAC is er gin inne,
  Niemand laat deze mooie club alleen!”

  0

  0
 • KoenS
  10 december, 2015 - 15:41

  Gewoon weer ‘Overal waar we komen’ een stuk of 5x na elkaar en STEEDS HARDER!

  0

  0
 • kinderkaartje
  10 december, 2015 - 15:45

  “Kinderen met baarden!”

  0

  0
 • zagge
  10 december, 2015 - 15:47

  Maar engelen bestaan niet
  Wel een clubje zoals wij
  we zijn er met zijn allen
  en zingen zij aan zij
  je ziet de mooie kleuren
  dat wit, geel en zwart
  wat kan ons nog gebeuren
  want een club als NAC
  ja die club
  die draag je in je hart

  0

  0
 • Schipper
  10 december, 2015 - 16:03

  Is er ook hardcore in de grachten onder G?

  0

  0
 • BredaaS Yellow Army
  10 december, 2015 - 16:10

  Vak G : DIJKHUIZEN’s YELLOW ARMEE
  Bside : DIJKHUIZEN’s YELLOW ARMEE

  0

  0
 • chrisje
  10 december, 2015 - 17:12

  Ik zet mijn knaken op nac morgen

  0

  0
 • chrisje
  10 december, 2015 - 17:16

  Op voetbalprimeur geeft onze ex trainer ons nacfans een trap na , hij zegt dat de fans 20 procent van de wedstrijd zien en de rest bezig zijn met bier halen en kut roepen .

  0

  0
 • zucht
  10 december, 2015 - 17:22

  Dat klopt toch!?

  0

  0
 • D'n Beuk
  10 december, 2015 - 17:22

  @ Chrisje,

  Er staat niet dat hij het over NAC supporters heeft maar gewoon dat voetbalfans daar in het algemeen mee bezig zijn
  (al zal zijn laatste ervaring bij NAC waarschijnlijk wel meetellen :-) )

  0

  0
 • UVV'40
  10 december, 2015 - 17:41

  Heeft iemand ervaring met niet geprinte tickets? Maw: Scant het ticketingsysteem/toegangspoortje ook de barcode op een smartphone? Printer is kaduuk ????

  0

  0
 • Nicky
  10 december, 2015 - 17:41

  Misschien is zijn bedachte zaadtactiek gewoon niet om aan te gluren. ..

  0

  0
 • Alain
  10 december, 2015 - 17:44

  Wie om wie wil morgen in het kader van 40 jaar avondje NAC de klassieker ” het is weer tijd om te beffen” instarten en nieuw leven inblazen….

  0

  0
 • D
  10 december, 2015 - 17:45

  @UVV40

  Ik scan mijn gekochte kaartje altijd van een iPhone. Kan dus wel. Zorg dat je inzoomt op de barcode en hem horizontaal draait op je scherm. Ook moet je helderheid op 100% staan.

  0

  0
 • Andre
  10 december, 2015 - 17:52

  Maaskant probeert ons te foppen … Over bier beginnen ..pfffff

  0

  0
 • BoerFM-ELEP
  10 december, 2015 - 17:56

  Is Choco Siep er morgen ook bij!!!

  0

  0
 • BredaBeatrix
  10 december, 2015 - 18:13

  Ik heb er zin in!

  Al moet ik bekennen dat ik nog steeds niet kan wennen aan die piepstemmen op de bside. En dan heb ik het nog niet eens over ongepassioneerde sfeer van de afgelopen jaren. Ik heb het idee dat er een hele generatie is die de ingrediënten van het avondje NAC niet kennen. Het is allemaal lauw; noch vis, noch vlees. De tijd dat wij directe invloed hadden op de uitslag ligt ver achter ons. Ik denk dat een van de laatste keren de beroemde invalbeurt van onze Pierre was. Waar is die tijd toch gebleven dat een fout van de scheids, de intocht tot een overwinning inluidde.

  Noem me zuur, noem me oud (31), maar ik heb het met de jaren zien veranderen. Dus piepstemmetjes duimpjes omlaag voor deze ouwe loel, maar weet wel dat je daarmee mijn statement bevestigt.

  Hup NAC!

  0

  0
 • UVV'40
  10 december, 2015 - 18:16

  Thanks D :-)

  0

  0
 • Den86
  10 december, 2015 - 18:22

  @bredabeatrix

  Dus volgend seizoen een seizoenkaart bij ons aan de overkant? ;-)

  Eens overigens hoor dat ‘wij’ niet echt meer zo’n grote invloed hebben als voorheen

  Misschien heeft dat er ook mee te maken dat we onszelf als publiek iets te goed zijn gaan vinden door door de jaren heen…
  Morgenavond wordt een gekkenhuis en als dat altijd zo zou zijn dan heeft iedere ploeg het gewoon ontzettend lastig in Breda

  0

  0
 • BredaBeatrix
  10 december, 2015 - 18:36

  @Den86
  Inderdaad. Dat schreef ik er expres niet bij, maar die keuze had ik begin van dit seizoen al gemaakt. Overigens heb ik 7 jaar geleden de oversteek gemaakt. Toen zat er een ontzettend lekker wijf op de bside en die vroeg of ik een keer bij haar kwam staan. De rest is verleden tijd. Nu zijn we 3 kids verder en wordt het weer tijd dat ik terug naar huis kom.

  Visp, schele, dikke dennis, ratje; snuifbuis is back.

  Hup NAC!

  0

  0
 • Seh
  10 december, 2015 - 18:44

  Ik MOET een extra kaartje voor G, ik betaal goed!

  0

  0
 • TpT
  10 december, 2015 - 18:56

  Had eigenlijk nog kaarten voor vak g moeten hebben maar die kans was al snel vervlogen. Nu maar nu 5 man op de hoofdtribune voor de verandering!

  0

  0
 • Kinderkaartje
  10 december, 2015 - 19:05

  @BredaBeatrix

  Toen jij je luiers nog vol lag te schijten stond ik al op de echte B-Side aan de Beatrix. Was zelf 13 en had dus een piepstem toen ik er voor het eerst stond. Ben nooit meer weggegaan.
  Ik dank zelfs mijn nickname aan die tijd. (Kinderkaartje: 3 gulden. Was het in 1983)
  Ik ben er maar wat trots op dat ik dat nog steeds mag meemaken, met mijn eigen zoons, nu 13, 11 en 9.

  Die hebben dus piepstemmen.

  Toevallig heb ik nu een zware en hele harde stem!

  Wat moet ik dan? In Vak I gaan zitten? Omdat mn kids piepstemmen hebben?

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  10 december, 2015 - 19:43

  Ik wil best aan die actie van de loco’s meedoen om een oud NAC shirt aan te trekken. Maar wat heeft dat voor zin als we daar een dikke jas over aan doen?

  0

  0
 • chrisje
  10 december, 2015 - 19:51

  Den beuk zeker zijn ervaringen (colaboy) en andre zeker probeert hij ons te foppen ! Hij doet net alsof hij verstand heeft van voetbal maar zelf heeft hij nog nooit een kut kunnen dekken .

  0

  0
 • BredaBeatrix
  10 december, 2015 - 19:56

  @kinderkaartje
  Nice nickname! Maar dat is niet de piepstemmen die ik bedoel. Mijn zoon gaat ook mee en kan inderdaad nog niet inzetten als z’n vader, maar daar maak ik me geen zorgen over. De piepstemmen waar ik het over heb, komen zonder vader en bevolken het gehele sta-gedeelte op de bside. Ze zijn tussen de 16-25 jaar oud en kijken meer op hun mobiel dan naar hun bier (en dat is zorgelijk!).

  Mijn punt is: ik had een hele andere wedstrijdbeleving. Onder aanvoering van bier, adrenaline en schorre stemmen kon het publiek verschil maken. We werden gek, want de knvb was altijd maffia en luinge had het altijd gedaan. En als NAC een steuntje in de rug nodig had, gingen we alleen maar harder zingen. Op de hele beide zie ik daar niets meer van terug. Integendeel, ik hoor ajaks-spatjes afgewisseld met psv-bioscoop-bezoekers; fluiten, 6-seconden-juichen-na-een-doelpunt, onorginaliteit (ge begrijpt wat ik bedoel) en we komen niet meer verder dan het oeverloos herhaal van 2 liedjes. Ik word er niet (meer) boos om, maar het baart me wel zorgen.

  Hup NAC!

  0

  0
 • Frankuh
  10 december, 2015 - 20:05

  Zouden de hekken open zijn morgen? Van Ere naar Bside bijv.?

  0

  0
 • Rijen
  10 december, 2015 - 20:19

  @Frankuh
  Ga daar maar niet vanuit

  0

  0
 • Oldskool
  10 december, 2015 - 20:21

  @ bredabeatrix

  De liedjes maakt niet uit. Maar het agressieve is weg. Het dreigende vroeger als je langs de zijkant moest als tegenstander. Het heeeeej, heeeeej als NAC de bal had nadat er iets gebeurt was of moest gebeuren…

  Maar ja, tijden zijn veranderd. De dartpijltjjes zitten niet meer in de houten balken van het dak.

  0

  0
 • Kinderkaartje
  10 december, 2015 - 20:22

  @BredaBeatrix

  Boks ouwe! Dan begrijpen we elkaar.
  Ik dacht je vond dat vaders met kinderen niet op de B-Side horen.

  Ik denk dat het vroeger niet veel anders was. Toen stonden de piepstemmen misschien wat meer tussen de echte mannen,

  0

  0
 • NAC what else?
  10 december, 2015 - 20:27

  ‘gele jas’ op de hoofd nog 1x terug aub

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek@frankuh
  10 december, 2015 - 20:31

  Grappig dat je dat nu vraagt tijdens deze wedstrijd haha dat was de rede dat ze nu dicht zijn slapert

  0

  0
 • pierre
  10 december, 2015 - 20:53

  Is te hopen dat we een onvergetelijke avond nac krijgen morgen met een happy end, zodat vele alsnog een halve seizoen kaart zullen kopen.

  0

  0
 • oosterhout3
  10 december, 2015 - 20:57

  @bredabeatrix

  haha tis dat je het opmerkt, ik merkte het afgelopen thuiswedstrijd in de bus (lijn 2 richting stad/station),
  hele tijd dezelfde liedjes inzetten en als ze al aanzetten werd het afgekapt na een seconde of 10

  dan zet je even 2x echt in, en dan schrikt de hele groep(mannetje of 15) van kolere zeg wat ken die gast hard kweeeekuh

  0

  0
 • Voske
  10 december, 2015 - 21:27

  @F4

  Zowel op jouw post van 10.21 als die van mij om 09.49 in een kwartier tijd 60 duimpjes naar beneden. Da’s apart! Je zou bijna denken dat ze in de IJpelaar het fenomeen ‘dynamisch IP-adres’ hebben ontdekt…

  0

  0
 • Tram
  10 december, 2015 - 21:38

  Geel zwarte NAC vlaggen van begin jaren 80! Met gele en zwarte tape op de stok!

  0

  0
 • Gele Muur
  10 december, 2015 - 21:54

  Of just like the good old days 90 minuten lang staan met z’n allen!

  0

  0
 • De Lange
  10 december, 2015 - 22:01

  Toeter Jan haha

  0

  0
 • Bsidebreda
  10 december, 2015 - 22:22

  Als we vrijdag in de stad de nodige pilskes op hebben en klaar zijn om onze periode titel binnen te gaan slepen zouden we het mooi vinden als we in een groep naar het stadion te gaan lopen tussen 18:45 en 19:00 we weten dat het niet des NAC is maar 1 keer een gezamenlijke loop ( dus geen corteo) naar het stadion om alvast goed in de stemming te komen om ons 40 jarige avondje NAC te vieren

  HUP NAC ????????

  0

  0
 • F4
  10 december, 2015 - 22:33

  Half zeven geen betere tijd? Op tijd voor de opkomst van de spelers die onze steun meer dan nodig zullen hebben…

  0

  0
 • Bsidebreda
  10 december, 2015 - 22:36

  Als we vrijdag in de stad de nodige pilskes op hebben en klaar zijn om onze periode titel binnen te gaan slepen zouden we het mooi vinden als we in een groep naar het stadion te gaan lopen om 18:30 dat we voor de opkomst van de spelers in het stadion zijn. we weten dat het niet des NAC is maar 1 keer een gezamenlijke loop ( dus geen corteo) naar het stadion om alvast goed in de stemming te komen om ons 40 jarige avondje NAC te vieren

  HUP NAC ????????

  0

  0
 • NAC de Parel
  10 december, 2015 - 23:49

  @BredaBeatrix

  Ik ben er een van de “jongere garde” en begrijp wat je bedoelt. Zie het soms ook te veel om me heen. Gelukkig zijn er altijd uitzonderingen en hoop ik dat je niet iedereen over een kamp scheert met vooroordelen.

  Wij staan met een grote groep van gemiddeld een jaar of 22. Ook wij staan gewoon bier te drinken, telefoon in de zak en zoveel mogelijk meezingen en springen waar het kan. Het liedje over de keeper van Den Bosch? Die kwam bij ons vandaan. De jongeren waar je op hoopt zijn er dus nog haha

  0

  0
 • Rattatar
  11 december, 2015 - 01:09

  Genoeg jongeren die hun telefoon nog op zak houden. Ikzelf doe dat ook, erger me mateloos wanneer iemand met wie ik naar NAC ga op zn telefoon zit. Alleen in de pauze en voor de wedstrijd is het geoorloofd!

  Maargoed, zo’n actie van CM vind ik dan weer wel leuk. En begrijp me niet verkeerd, die actie draagt bij aan de sfeer. Dat is iets heel anders dan een appje sturen.

  0

  0
 • Hallee076
  11 december, 2015 - 06:09

  Matchday! Come on boys!!!

  0

  0
 • Will vakkie g
  11 december, 2015 - 07:32

  Mijn mooiste Nac moment blijft Gerard de haan die de spandoeken eraf trekt bij AZ 67 was er bij al 40 jaar NAC IN mijn hart ook bij de kids BREDANAAR EN NAC SUPPORTER BEN JE NIET VOOR EVEN MAAR VOOR HET LEVEN.

  0

  0
 • Kunstliefhebbert
  11 december, 2015 - 07:37

  Dat liedje over de keeper van den Bosch was erg leuk! En is ook gemakkelijk te gebruiken als raamwerk voor andere keepers :-)

  De keeper van kowet, van kowet, van kowet
  De keeper van kowet zn ballen liggen in het net
  Daar kannie, daar kannie, daar kannie niks aan doe
  We worden, we worden, we worden kampioen

  0

  0
 • De Lange
  11 december, 2015 - 07:50

  Zo MATCHDAY. Nog geen polonaise lopen,eerst winnen. Dit wordt ook weer een mooi meetmoment om te kijken waar we staan. De spelers moeten zich ervan bewust zijn dat niet wij als supporters maar zij op t veld moeten doen, dan komt de rest vanzelf.Hoop dat ze met een vol stadion er niet te makkelijk over denken. Laat Nac weer niet het medicijn zijn voor een slechtdraaiende tegenstander. D’r op klappen vanaf minuut 1, vroeg scoren. Verrekte veul zin in

  0

  0
 • Perreweps
  11 december, 2015 - 07:53

  Weet iemand of je met een kaartje van de ere bij de ingang van de bside binnen kan? En zijn de poorten tussen bside en ere vanavond open? Door de snelle kaartverkoop helaas geen kaart voor vak G en bside kunnen halen….

  0

  0
 • die ne gast
  11 december, 2015 - 08:01

  @BredaBeatrix
  Het heeft ook met het nieuwe stadion en strengere regels te maken. Als je vroeger in de Beatrixstraat met zijn allen in de hekken ging hangen (die vervolgens op omvallen leken te staan) en ging zingen: ‘Hij komt Breda niet uit’, dan was dat een echt dreigement. In het huidige stadion is het niet meer dan een slogan.
  Daarnaast werd in de Beatrixstraat alles wat los en vast zat richting spelers van de tegenstander gegooid en kwamen ze onder het bier en helemaal ondergespuugd van het veld af. Allicht dat ze daar slechter van gingen spelen. Geen enkele speler van de tegenpartij wilde voor de B-side een bal ingooien… Tegenwoordig krijgt NAC daar vette boetes voor en de gooiers / spugers een stadionverbod.

  Neemt niet weg dat ik het met je eens ben dat er van mij niet heel de tijd gezongen hoeft te worden. Gewoon schreeuwen als NAC in de aanval gaat en fluiten als de tegenstander aan de bal is, zweept de spelers meer op dan zingen.

  0

  0
 • F2
  11 december, 2015 - 08:17

  Als het goed is doet gele jas vanavond z’n gele jas weer aan :-)

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  11 december, 2015 - 08:44

  Als de spelers net zo gemotiveerd zijn als ons komt het helemaal goed. Wie had dit gedacht na de degradatie dat iedereen weer zon gevoel heeft net als vandaag om na de mooiste club van Nederland te gaan.

  0

  0
 • De Dyslekt
  11 december, 2015 - 08:45

  MATCHDAY!

  0

  0
 • RV
  11 december, 2015 - 08:58

  @ Frankuh

  De eerste keer dat men die hekken open deed was volgens mij tegen GAE voor de beker.
  We kennen allemaal het gevolg.

  @ BredaBeatrix

  Ik ben ook van die tijd hoor maar ik zie het juist zeer positief in.
  Tijden zijn veranderd en die gasten waar jij op doelt die leven net zo voor NAC als dat jij en ik vroeger waarschijnlijk deden. De beleving is misschien een klein beetje veranderd maar je kunt toch niet ontkennen dat die beleving verdwenen is. Er staat een grote groep jongeren die hartstikke fanatiek zijn, prima toch.
  Dat die gasten in een andere tijd en een andere maatschappij zijn opgegroeid kunnen ze niks aan doen maar het fanatisme is er zeker wel.

  Soms stoor ik me er ook wel aan, bijvoorbeeld dat Seuntjens eerst uitgefloten wordt en dat ze vijf minuten later “Met Mats Seuntjens” lopen te zingen. Maar goed, als ik er nuchter over nadenk zijn dat ook vaak genoeg de ouderen om me heen dus wat dat betreft…

  Nee hoor ik vind de beleving nog altijd prima, sterker nog hij wordt steeds beter naarmate we langer in dit stadion zitten.

  0

  0
 • Andre
  11 december, 2015 - 09:19

  Krijg nu al
  Geen ontbijt naar binnen …. Lange dag pffff

  0

  0
 • G00ser
  11 december, 2015 - 09:38

  Volgens NAC Twitter.

  Update beschikbare kaarten.
  F9: 163
  Vak I: 48
  B1: 85
  B3: 1
  B4: 2
  B9 117
  Overig: #uitverkocht
  Nu nog 386 kaarten beschikbaar (excl uitvak).

  18.000 bezoekers lijkt mij haalbaar, dus dat record gaat verbroken worden.

  0

  0
 • 2meter10 Casual
  11 december, 2015 - 09:39

  MATCHDAY!!

  Het is aftellen…

  Wel mooi dat zakenrelaties er ook over beginnen. Maakt deze lange dag draaglijk.

  11e van de 12e… nieuwe feestdatum.

  @ Allen.. waar is het rond 17u gezellig in de stad?

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  11 december, 2015 - 09:43

  Wat zal kees4 vanavond met een stijve hark voor de tv zitten. Die heeft de avond van z’n leven want het word vanavond jahwel live uitgezonden op fox. Dus broek omlaag jongen en kijken maar.

  0

  0
 • go on a piss with Georgie Best
  11 december, 2015 - 09:54

  Kijk eens voor Geel Zwarte inspiratie naar de fans van Aris Saloniki in Griekenland: super3.GR

  Hup Nac!

  0

  0
 • Bsidebreda
  11 december, 2015 - 10:12

  Nachtwacht in de stad is open @2meter10casual
  Vanaf 16:00 pilsje 1,50

  0

  0
 • buurman
  11 december, 2015 - 10:20

  Prachtig als we het toeschouwers record verbreken. Zit er dik in dat we 18000 overschrijden. Wij zijn in ieder geval met zijn vijven.
  Deze toeschouwersaantallen in deze zwakke competitie zegt alles over onze pracht volksclub. Ben er van overtuigd dat supporters participatie bij NAC zou slagen als het degelijk wordt aangepakt.
  Nu nog een driepunter. Niet onderschatten want eagles zal in deze ambiance eveneens tot het gaatje gaan. Als we voor de winterstop nog 6 punten pakken sluiten we naar tevredenheid af. Alles minder zal als een tegenvaller worden ervaren.

  0

  0
 • F4
  11 december, 2015 - 10:24

  @Andre

  Zou toch maar een happie eten hoor, anders lig je na twee half litertjes in de gracht haha!

  0

  0
 • Michel
  11 december, 2015 - 10:33

  It’s for NAC!

  0

  0
 • mf3
  11 december, 2015 - 11:07

  Zo zin in. We gaan het record verbreken met 18.000 supporters. Helemaal geweldig!

  Nu niet onderschatten en wij als supporters weer als een echte 12e man aanwezig zijn.

  Kan niet wachten, minuten tellen pfff.

  HUP SUPER NAC

  XX
  X

  0

  0
 • heksenketel
  11 december, 2015 - 11:09

  Vanavond de clash tussen de twee mooiste volksclubs in Nederland! Wedstrijden tussen NAC en de Eagles geven altijd spektakel!

  Ik stel voor het huzarenstukje van de competitie 2012/2013 te herhalen…toen wonnen we met 5-0! Hoppa!!

  0

  0
 • Sander P
  11 december, 2015 - 11:11

  NAC Breda
  NAC Breda – Verified account ‏@NACnl

  Update beschikbare kaarten:
  F9: 163
  Vak I: 48
  B1: 85
  B3: 1
  B4: 2
  B9 117
  Overig: #uitverkocht

  http://www.NACtickets.nl ! #NACpraat #NACgae

  Hoppa, nog ongeveer 300 kasttjes en dan is het vollebak:)!!!

  0

  0
 • Sander P
  11 december, 2015 - 11:12

  Ik bedoel ongeveer 400 kaartjes

  0

  0
 • Eddie_V
  11 december, 2015 - 11:13

  ZIN IN!!!! hopen dat NAC er net zo opklapt als de supporters!

  0

  0
 • Rattartar
  11 december, 2015 - 11:15

  Even een snel rekensommetje:

  (minimaal) 7000 extra kaartjes, gemiddeld 20 euro per stuk. Dan kom je uit op €140.000
  Dan nog de bieromzet, al gouw 7 euro gemiddeld per supporter. Dus dat is €126.000.
  Dat is ruim 250.000 aan omzet!
  Daarmee kan je godnondeju het salaris van Falkenburg betalen! Beste supporters van het land JALALALALA!!

  0

  0
 • F4
  11 december, 2015 - 11:20

  @Rattartar

  Wie is Falkenburg?!?!

  0

  0
 • Eddy W
  11 december, 2015 - 11:32

  @Rattartar
  Bieromzet is door een oud AD verpand. Zodoende was er snel geld beschikbaar maar krijgt NAC niet heel veel van deze omzet (want er moet ook nog ingekocht worden door de uitbater).

  0

  0
 • Chefke
  11 december, 2015 - 12:03

  ‘Jonge garde’, ‘oude garde’, vanavond schreeuwen we met zen allen onze grootste liefde naar de overwinning, Hup NAC!

  0

  0
 • 2meter10 Casual
  11 december, 2015 - 12:57

  Thanks. Dan gaat 2meter10Casual even langs NAChtwacht straks..

  Heerlijk nog even het halve land doorrijden met de ‘NAC speellijst’, nu… El sjorro opstaan!!

  0

  0
 • 0161 loco
  11 december, 2015 - 13:40

  heerlijk nummertje 2meter10

  0

  0
 • Bokkie
  11 december, 2015 - 14:31

  Maar zo weinig Eagles fans? Den bosch had er net zoveel bij en die club ligt helemaal op zijn gat. Of is het zo’n famous for not travelling club?

  0

  0
 • G00ser
  11 december, 2015 - 14:42

  @Bokkie

  Dat vroeg ik me ook af inderdaad ook af.
  Volgens verschillende Twitterpagina’s zijn de Eaglesfans nogal teleurgesteld vanwege de prestaties.
  Misschien willen ze een soort statement maken …of zoiets.

  0

  0
 • Tvb
  11 december, 2015 - 15:26

  Bokkie, ben je er bij vnvnd?

  0

  0
 • DaanF7
  11 december, 2015 - 15:48

  Zin in!!! aftellenn #3POINTS!!

  0

  0
 • nac 01
  11 december, 2015 - 17:40

  van der weg rechtback!

  0

  0
 • Achter NAC
  11 december, 2015 - 18:53

  Ook lekker voor in de rust:

  Audio Mechanics & Yellow Black Breda – Als we gaan

  0

  0
 • Cor Taxi.
  11 december, 2015 - 18:58

  Ik weet niet van wie ik die ban heeft gekregen op de Bsr.maar je kunt hem er nu wel van af tyfen hoor.Man man man.

  0

  0
 • Bredafun
  11 december, 2015 - 19:18

  Had je n ban Cor? Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

  0

  0