Go to Top

Voorbeschouwing Excelsior – NAC: Bertrams of Birighitti?

Voorbeschouwing Excelsior – NAC: Bertrams of Birighitti?

Over twee dagen staan we niet alleen hossend in de binnenstad, er wordt ook gewoon gevoetbald. NAC gaat op bezoek bij Excelsior en staat daar voor een wederom enorm belangrijke wedstrijd. Winnen betekent een goede stap richting handhaving, bij verlies weer zo goed als terug bij af. Excelsior is – met alle respect – opnieuw een tegenstander waar alleen drie punten tellen.

Excelsior begon dit seizoen voortvarend. Het was zelfs één van de best presterende uitploegen van de Eredivisie. Want, vooral op vreemde bodem behaalde De Kralingers de punten. Dit seizoen werden er pas negen punten gesprokkeld in eigen huis, de resterende zestien in uitduels. Dat brengt de Rotterdammers op een totaal van 25 punten. Het gat tussen Excelsior en NAC bedraagt op dit moment zes punten. Win je, dan is de op van het rechterrijtje in zicht. Verlies je, dan kunnen de onderste ploegen weer akelig dichtbij komen. Voorafgaand aan de twee cruciale wedstrijden tegen Heracles Almelo en Excelsior werd er al gesproken over minimaal vier punten, en eigenlijk zes. Na woensdag is komende zondag de uitgelezen mogelijkheid om afstand te doen van de degradatiezone.

Excelsior begon zoals gezegd prima aan het huidige seizoen. Maar, van de laatste elf wedstrijden wonnen ze er slechts twee: thuis van FC Groningen (2-0) en op bezoek bij Sparta (2-3).  De club heeft moeite wedstrijden over de streep te trekken. Behalve dat kampt Excelsior ook nog met een handvol blessures. De selectie is al niet erg breed, dus goed komt het niet uit voor trainer Mitchell van der Gaag. El Azzouzi, Damen, Massop, Payne en De Wijs missen in ieder geval de komende wedstrijd tegen NAC. Vooral De Wijs (centrumverdediger, gehuurd van PSV) en Massop (centrumverdediger, linksback) waren de laatste weken belangrijk in de formatie van Van der Gaag. Ryan Koolwijk keert daarentegen weer terug bij de Rotterdammers. De middenvelder zat woensdag al bij de selectie, maar werd waarschijnlijk met oog op komende zondag gespaard tegen PSV. “Hij kan in principe weer spelen,” aldus de oefenmeester.

Bij NAC zijn er de nodige (gedwongen) wijzigingen aanstaande. Arno Verschueren pakte woensdag zijn vijfde gele kaart van het seizoen wat hem automatisch één wedstrijd schorsing oplevert. Dit betekent dat Fabian Sporkslede terugkeert in het elftal van Stijn Vreven. Tegen Heracles kreeg hij al wat speelminuten in de tweede helft. Nigel Bertrams keert na zes wedstrijden weer terug van zijn megaschorsing. Toch is het nog geen uitgemaakte zaak of ook Nigel onder de lat zal staan tegen Excelsior. Birighitti keepte vorige wedstrijd heel sterk, wat hem een plekje in het elftal van de week opleverde. Vreven had het volgende erover te zeggen: “Ik begrijp dat de keepers een item zijn. De beslissing is voor mij helder. Ik heb twee tot drie goede keepers. Mark heeft woensdag laten zien degelijk te kunnen keepen, Nigel heeft dat eerder al gedaan.” Deze beslissing had de Belg naar eigen zeggen ook ‘de keuze allang gemaakt’. De trainer kennende, lijkt de keuze meer richting de kant van Bertrams te neigen. Hij blijft, zoals geen ander, altijd met beide benen op de grond en wil niet de polonaise lopen. Ook niet na de 6-1 overwinning op Heracles. Ook gaf hij aan dat degene die zondag onder de lat staat ‘absoluut de eerste keeper is voor de rest van het seizoen’. Morgen maakt hij zijn keuze bekend aan de keepers. Zondag zullen wij weten wie er onder de lat staat.

De speelwijze bij NAC is enigszins veranderd. Met Ambrose en Te Vrede leek het aannemelijk dat NAC 4-4-2 zou spelen. De praktijk wijst net iets anders uit. Ambrose speelde tegen Heracles Almelo vanaf de rechterkant, op de plek van Korte. Wel verdedigt de Fransman minder mee en kruipt hij meer richting de spits positie. Maar, een ouderwetse 4-4-2 is het niet. Een logische keuze, om Ambrose op rechts te zetten. Bij aankomst in Breda gaf hij immers al aan dat hij behalve centraal ook op beide vleugels terecht kan. Met zijn scorend vermogen en eveneens prima kopkracht heeft hij meer rendement dan Giovanni Korte op die positie, met name is aanvallend opzicht. Met de voorzetten van Angeliño is er nu niet één, maar zijn er twee spelers gevaarlijk voor het vijandelijke doel. Feit is wel dat Ambrose hoger speelt dan El Allouchi, en de opstelling meer weg heeft van 4-4-2 dan 4-3-3. Maar, dat was voor de winterstop (in december) ook het geval. Conclusie: met Te Vrede – die overigens een prima basisdebuut kende – en Ambrose heeft NAC meer scorend vermogen in het elftal staan. Nigeriaan Sadiq is een belangrijk wapen, zo heeft hij al bewezen. Het zal interessant worden om te zien hoe het zich uitpakt.

Vermoedelijke opstelling NAC: Bertrams; Sporkslede, Meijers, Mari, Angeliño; Schoofs/Nijholt, Garcia; Ambrose, Vloet, El Allouchi; Te Vrede.

Vermoedelijke opstelling Excelsior: Zwarthoed; Karami, Mattheij, Faes, Fortes; Haspolat, Messaoud, Faik; Elbers, Van Duinen, Bruins.

Wie staat er zondag bij NAC onder de lat?

Bekijk de resultaten

Laden ... Laden ...

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

206 Reacties op "Voorbeschouwing Excelsior – NAC: Bertrams of Birighitti?"

 • Jf
  9 februari, 2018 - 18:54

  Als je Mark nu wisselt ben je domste trainer ooit.

  66

  64
 • Simon
  9 februari, 2018 - 18:56

  Ik vind dat Mark een zekere uitstraling heeft gehad de afgelopen 3 wedstrijden. Hij had goede acties en was belangrijk in de wedstrijd tegen Heracles. Ik vind dat hij daarom een plek verdiend tegen Excelsior

  73

  18
 • Dun Naccer
  9 februari, 2018 - 18:56

  Opeens gun ik Birighiti weer een kans. Sterk gekeept en wellicht gaf hem dit de boost die hij nodig had?!

  54

  12
 • ome cor
  9 februari, 2018 - 18:57

  Eens met jf

  Mark heeft fouten gemaakt, geblunderd, irritatiebulten bezorgd aan alles en iedereen die NAC een warm hart toe draagt, maar nu hij een top wedstrijd heeft gekeept en net zijn zelfvertrouwen begint op te bouwen moet je hem zeker niet passeren voor een jong keepertje die de afgelopen 6 weken alleen maar heeft mogen trainen.

  MARK BIRIGHITTI

  34

  9
 • Overal
  9 februari, 2018 - 18:58

  Mark laten staan. Ondanks zijn eerdere fouten heeft hij nu zijn kans meer dan gepakt.

  Zonder Mark in de goal weet ik niet of we van Heracles gewonnen hadden

  20

  12
 • Rooie Jo
  9 februari, 2018 - 18:58

  Natuurlijk speelt Bertrams. Daar kan geen discussie over zijn. Birighitti speelde prima woensdag, maar de vijf wedstrijden ervoor matig. Als hij nou constant het niveau van gisteren had gehaald was het een ander verhaal geweest.

  46

  24
 • Henkie
  9 februari, 2018 - 18:58

  Ik zie liever mets dan meijers. Degelijke international met ervaring.

  21

  61
 • Rooie Jo
  9 februari, 2018 - 18:59

  Het opportunisme viert trouwens hoogtij zeg, Vreven / Smulders lagen een week geleden nog op het hakblok omdat er geen nieuwe keeper is gehaald…

  46

  3
 • Wreaks Mega
  9 februari, 2018 - 19:04

  Birighitti weet al 6 wedstrijden dat hij er in principe tegen Excelsior naast staat. Alleen als hij die 6 wedstrijden fantastisch gekeept had gok ik dat Vreven was gaan twijfelen. Nu niet, vóór zijn schorsing was al duidelijk dat Bertrams eerste keeper was voor de rest van het seizoen. Daar veranderd 1 goede pot tegen Heracles niets aan.

  36

  10
 • ome cor
  9 februari, 2018 - 19:05

  @ Rooie Jo
  Ieder zijn mening, maar jij zegt Birighitti speelde vijf wedstrijden matig.
  En hoe speelde Bertams ???????
  Juist, die speelde NIET. Dus daarom zeg ik (NOG) geen Bertrams, maar gewoon Birighitti in de basis.

  @Henkie
  Volgens mij zit jij in een andere discussie.
  Het gaat hier over keepers.

  13

  44
 • Kerelman
  9 februari, 2018 - 19:05

  Het verschil tussen Bertrams en Birighitti is niet heel groot, zeker niet hoe Mark de laatste wedstrijden staat te keepen. Ik vond Nijholt wederom matig met name door niemand te dekken in de eerste helft. Schoofs is voetballend minder maar kwam wel meer in de duels. Goed voor het team dat er nu eindelijk concurrentie is in het team.

  7

  6
 • Balletje
  9 februari, 2018 - 19:09

  Ik hoop Sadiq 90 minuten te zien.

  12

  22
 • Ouwe Spionkop
  9 februari, 2018 - 19:09

  Succes mannen. Ik hoor de uitslag met wat geluk nog zondag en kijk de beelden woensdag. Veul plezier allemaal de komende dagen.

  14

  11
 • tripomatic
  9 februari, 2018 - 19:13

  @Wreaks Mega:

  Klopt, er is weinig tegen je betoog in te brengen. Eigenlijk is Bertrams de eerste keeper. Toch twijfel ik na afgelopen woensdag. Mark heeft echt z’n mannetje gestaan, dientengevolge is het keepersdilemma met het aflopen van Bertrams’ schorsing dus nog niet opgelost.

  4

  0
 • am
  9 februari, 2018 - 19:16

  Stemmingmakerij

  12

  1
 • HupNACBreda
  9 februari, 2018 - 19:17

  Onderbelicht vanwege het fantastisch resultaat van onze jongens: Siemen Mulder. Ja, ja de scheids van de wedstrijd van ons NAC tegen FC Twente. Naaide ons een paar verschrikkelijke oren, Verbeek vertrok geen spier. Nu echter FC Twente tegen AZ. Siemen sloeg weer toe (Verbeek naar de tribune, strafschop tegen en speler met rood eraf) maar nu ten koste van FC Twente. Zal Verbeek wel anders reageren

  62

  1
 • since1912
  9 februari, 2018 - 19:24

  Alhoewel ik zeker kamp Bertrams ben, zou het stom zijn om Birighitti nu te wisselen.

  Hij keepte zeer goed, en die lijn kan hij zomaar voortzetten. Goed werk beloon je, dat geldt in elke tak van de sport.

  Want wat ga je doen als Bertrams tegen Excelsior slecht keept? Dan heb je een gekwetste, onzekere Birighitti én een onzekere Bertrams. Dan heb je het echt gruwelijk verpest. Beter Birighitti laten keepen, en wanneer hij het verpest een gretige Bertrams erin.

  44

  8
 • kendewel
  9 februari, 2018 - 19:28

  Lekker Mark Bierentieten laten staan.

  7

  11
 • Nacccc
  9 februari, 2018 - 19:41

  Ik vind nog altijd dat Birigitti de beste keeper van NAC is. Alleen hij is blijkbaar erg gevoelig gebleken voor vertrouwen. Maar de laatste wedstrijden laat hij zien dat het zeker een degelijker keeper is, terwijl hij nooit vanaf het eerste moment het volledige vertrouwen kreeg. En Bertrams dan? Hij blunderde toch ook net zo goed? (tegen Twente met tegendoelpunt, rode kaart daar gelaten)
  Daarnaast.. begon Brondeel vorig jaar ook niet matig en eindigde sterk?
  Dus ik zeg Birigitti eerste doelman!

  13

  8
 • De eerste de beste
  9 februari, 2018 - 19:45

  Ik zeg : zonder keeper en extra spits erbij

  22

  28
 • BREDA1965
  9 februari, 2018 - 19:48

  gewoon dezelfde opstelling als afgelopen woensdag,nou hebben we de goeie 11,en nou gewoon doorgaan zo,.Hij gaat toch nie weer wisselen zeker.Met dezelfde 11 met gemak 0-4..Weten jullie wie ook een baas wordt,..sadiq,die is ook goed hoor,geweldig doelpunt

  8

  7
 • YellowBlack
  9 februari, 2018 - 19:49

  Birighitti had vertrouwen nodig dat zei hij zelf. Hij is nu goed in vorm. Als Bertrams morgen in de goal staat neemt biergieters vertouwen weer af. Wie weet als nigel geblesseerd raakt of geschort moet mark er weer staan. Krijgen we dan weer zo’n keeper die zo slecht bezig is?
  Ik zou zeggen Birighitti lekker laten staan.

  15

  2
 • Judge M.
  9 februari, 2018 - 19:49

  Birigitti is een graskeeper. Keepte zijn beste wedstrijden in de badkuip tegen de droeftoeters en thuis tegen Excelsior en Utreg en afgelopen woensdag. Excelsior speelt op ku(ns)tgras en op die ondergrond heeft Betrams dan weer een wereldpartij gekeept tegen Vauvauvau daarvwaar Birigitti op die ondergrond tegen Zwolle en AZ een allesbehalve zekere indruk maakte..

  Moeilijk. Sterkte met het maken van de juiste keuze Stijn.. COME ON NAC!!!

  11

  0
 • Jf
  9 februari, 2018 - 19:58

  Bertrams heeft tegen VVV degelijk gekeept. Mark keepte tegen Zwolle Ajax en Heracles gewoon goed. Laten staan want vertrouwen is alles en never change a winning team.

  8

  3
 • NacBeest
  9 februari, 2018 - 20:05

  Geen goede keuze in te maken…

  Wel gek dat Vreven meteen een statement maakt over dat het dan meteen de nr1 voor de rest van het seizoen is. Lijkt me dat we geen uitgesproken nummer 1 hebben en we oprecht moeten denken aan wisselen in de rust als de keeper niet zijn dag heeft. Veldspelers zijn een stuk constanter.

  6

  5
 • NAC4Ever
  9 februari, 2018 - 20:09

  Birighitti en Bertrams hebben allebei laten zien prima te kunnen keepen. Maar bij Birighitti vind ik dat de dalen dieper zijn. Ik vind Bertrams stabieler ogen. Alleen heeft Bertrams minder/(geen) wedstrijdritme.

  Toch zou ik Bertrams opstellen. Lees dat een aantal bang zijn dat het zelfvertrouwen van Birighitti word aangetast. Maar zoals ik gister ook al zei hoop ik dat dat mee valt als je zegt ‘ we vinden dat je het steeds beter doet, maar we vonden Nigel stabieler voor zijn schorsing’.
  Topsport is hard en de beste speelt.

  Ik vind wel dat Birighitti een compliment verdient. Na Zwolle twijfelde denk ik niemand dat Bertrams snel terug in de goal moest. Het feit dat er nu een discussie is zegt genoeg, met beide keuzes is niets mis.

  6

  2
 • NAC4Ever
  9 februari, 2018 - 20:14

  @Jf
  Sorry maar hoop niet dat je Zwolle uit bedoelt? Daar vond ik Birighitti erg slecht. In Amsterdam vond ik hem redelijk keepen, maar ook niet foutloos. Vooral bij de 3-1. Maakt hij toch weer een onnodige fout Afgelopen woensdag vond ik hem dan weer goed en eigenlijk heel goed keepen.

  2

  1
 • Hans
  9 februari, 2018 - 20:15

  Iedereen is blij na 1 goede wedstrijd….? En op basis van 5x slecht en 1x goed is het
  Motto ‘laten staan’? Ik verwacht van niet.

  8

  5
 • willem 4.5
  9 februari, 2018 - 20:25

  Birighitti laten staan, heeft nu eindelijk zelfvertrouwen, als je hem nu wisselt ben je een slecht psycholoog en kun je hem voor de rest van het seizoen op de tribune zetten. Bertrams is geen enkele garantie voor succes!

  6

  4
 • van Flieger vanaf de Costa 
  9 februari, 2018 - 20:30

  Ga voor een Fliegende keep! ????

  23

  20
 • Bertus1912
  9 februari, 2018 - 20:34

  Ineens hebben we een luxe-probleem met de keeperspositie. Het kan verkeren!

  6

  1
 • Fred
  9 februari, 2018 - 20:38

  Als je iemand definitief wilt nekken dan moet je hem er nu naast zetten .
  Na zo’n prestatie kan je dat menselijk gezien niet maken dan sloop je die jongen en kun je sowieso op zoek naar een andere tweede of derde keeper .
  Er waren wel andere momenten waar Birri gewisseld had moeten en kunnen worden .
  Ik zou nog minimaal een wedstrijd wachten en Bertrams ook eerst een wedstrijd met het tweede laten spelen en pikt Birri het zondag weer op dan heeft het probleem zich vanzelf opgelost en wint gewoon de sterkste .

  24

  7
 • SjorsNAC
  9 februari, 2018 - 21:07

  Hij heeft zijn laatste kans gepakt met 4 hele belangrijke reddingen, hii verdiend het nu weer om onder de lat te staan, begint er nu weer in te komen.

  8

  2
 • Spionkop
  9 februari, 2018 - 21:13

  Biergieter pas na de carnaval wisselen.

  2

  20
 • Des NACs
  9 februari, 2018 - 21:21

  Ik kan er echt met mijn pet niet bij dat mensen Birrigiti willen laten staan na 1 redelijke wedstrijd na een serie drama potten die punten heeft gekost.

  11

  63
 • tripomatic
  9 februari, 2018 - 21:27

  @Des NACs

  Is dat niet gewoon des NAC’s? ;-)

  7

  2
 • Hgmaster
  9 februari, 2018 - 21:27

  Birighitti op echt gras, Bertrams op kunst gras

  0

  9
 • Bredafun
  9 februari, 2018 - 21:30

  We hebben het over de errste keeper. dat is nog steeds Bertrams. Biri heeft nu eindelijk n keer heel goed ingevallen. Maar Bertrams blijft eerste keeper.

  24

  44
 • Zlep
  9 februari, 2018 - 21:30

  Biergieter heeft prima reflexen. Maar bij iedere hoge bal loopt het dun door m’n broek.

  2

  1
 • RV
  9 februari, 2018 - 21:55

  De woedende Ambrose en kort daarna gefrustreerde Angelino bij weer een matige voortzetting van Birighitti zeggen mij genoeg.

  Dat soort jongens kunnen zich echt wel aanpassen hoor, maar op een gegeven moment is het genoeg. Laks, ongeïnspireerd en erg nonchalant. Ik verwacht geen Karelse hoor die altijd keihard, scherp en geconcentreerd was maar toch.

  Begrijp me niet verkeerd, hij keepte niet slecht en als iemand progressie laat zien dan verdient hij ook een kans. Maar ik heb hem ook geen echt onhoudbare bal zien pakken hoor. Denk dat we uiteindelijk toch beter af zijn met Bertrams.

  12

  32
 • StijnA
  9 februari, 2018 - 22:12

  Iedereen hier lijkt na 1 goede pot van Birighitti vergeten te zijn dat hij in de vorige wedstrijden gigantische fouten heeft gemaakt. Bij de vrije trap van Ajax zet hij zijn muur in het midden om vervolgens links om het hoekje te gaan kijken. Iedere keeper leert al bij de F-jes om met je muur een hoek af te dekken. Zo niet dan hoor je als keeper in het midden van je goal te staan.

  Hoewel ik afgelopen woensdag ook dik tevreden was zeg ik toch Nigel erin!

  6

  26
 • naxioma
  9 februari, 2018 - 22:13

  Dit is een no-brainer. Birighitti hoort te keepen tegen Excelsior. Zo goed als hij keepte tegen Heracles heeft Bertrams in zijn hele loopbaan nog niet gekeept. Nu kiezen voor Bertrams zou erg onverstandig en zelfs onbeschoft zijn. Kiezen voor Bertrams is kiezen voor middelmaat en zeker geen garantie voor succes. Birighitti is het meest getalenteerd. Geef Birighitti het vertrouwen. Dan zal hij zal nog veel punten gaan pakken voor NAC.

  9

  7
 • Fritske d'n Olifant
  9 februari, 2018 - 22:40

  Onder een ander item heb ik al aangegeven dat ik hoop dat Vreven ziin keuze voor wie hij onder de lat zet niet bepaalt op basis van die paar overigens hele goede en cruciale saves van Birighitti afgelopen woensdag. Dat Birraz een gele goede pot keepte daar is iedereen het wel over eens. Maar keepen is ook koel blijven, rust uitstralen, je verdediging goed neerzetten etc. Dan heb ik toch wat meer vertrouwen in Bertrams. Maar als Vreven besluit Birighitti op te stellen op basis van hele goede argumenten laat ik me graag verrassen en hoop ik dat hij de rest van het seizoen de betrouwbare sluitpost kan zijn die NAC zo hard nodig heeft.

  10

  1
 • Wanny
  9 februari, 2018 - 22:41

  Lastige keuze want Bertrams is ook geen zekerheidje. Paar aardige wedstrijden gekeept maar tegen Twente dan weer een blunder die ons punten kostte.

  3

  1
 • Spar
  9 februari, 2018 - 22:50

  Birighitti heeft de laatste wedstrijd laten zien er te kunnen staan met belangrijke reddingen op cruciale momenten.

  Daar ben je er alleen niet mee. Wat bij hem mist is een snelle en goede spelvoortzetting. Deze zijn te twijfelachtig en traag daarbij heeft hij geen bereik. Zowel uitworpen als uittrappen komen te laag en soms nog niet eens de middellijn over. Daarin is Betrams toch beter.

  Wie hij ook kiest. Als hij het aan de keepers in kwestie en de spelersgroep goed kan uitleggen zodat iedereen het accepteert is dat een van de belangrijkste dingen om voor elkaar te krijgen.

  Sterkte hiermee en veel wijsheid in je keuze Stijn.

  5

  2
 • Pedro
  9 februari, 2018 - 22:51

  Sta versteld van een hoop reacties die zelfs vinden dat hij al 3 wedstrijden goed keept. Tegen Zwolle en Ajax heeft hij gewoon weer beide keren aan 1 doelpunt schuld(en de 1e goal wordt van 4 meter binnen gekopt daar had hij ook best uit kunnen komen), alleen tegen Heracles was hij echt goed.

  Maar mensen die denken dat hij nu misschien de smaak te pakken heeft en de lijn doortrekt kan ik uit de droom helpen want hij had het geluk geen enkele hoge bal voor de pot te krijgen en dus kon uitblinken op zijn sterke punt(zijn reflexen). Elke g=hoge bal laat hij los nl(daarom komt hij ook maar heel zelden van zijn doellijn af)

  De enige reden waarom ik toch neig om hem tegen Excelsior nog op te stellen is omdat Bertrams nog geen wedstrijd gespeeld heeft en het ook beetje vreemd is hem na zo’n goede pot te wisselen(dan knak je zijn moraal wel helemaal en je hebt hem evt toch nog nodig de rest van het seizoen). Dus stel hem op, dan kan Betrams een potje in t 2e meedoen intussen, en maakt die weer een onzekere indruk dan is het logisch dat Bertrams zijn kans weer krijgt

  9

  0
 • Fred
  9 februari, 2018 - 23:00

  Beste mensen we gaan nu ook direct Bertrams de hemel in prijzen maar ook die is ook niet echt het prototype van een complete keeper .
  Iedereen lachte destijds die keeper van Willem 2 uit die nu bij Ajax zit maar ik denk dat Bertrams niet veel groter is , ik maak me zorgen om zijn lengte en rijkwijdte .
  Zijn blunders bij Twente waren er ook een paar uit de hoogste categorie hoor .
  De oplossing was een paar weken geleden een ervaren keeper geweest , nu hebben we denk ik te maken met twee net niet keepers die nog veel moeten leren .
  We moeten het er mee doen, maar of een keeper die een paar maanden niet heeft gespeeld de oplossing is ten opzichte van een keeper die wedstrijden in de benen heeft, fouten maakt maar vorige week prima heeft gekeept ik waag het te betwijfelen .
  Ben blij dat ik die keus niet moet maken ,
  Ik zou het menselijk gezien niet over mijn hart kunnen krijgen Birri te passeren op dit moment .

  16

  10
 • Uit je Naaht
  9 februari, 2018 - 23:56

  Lastige keuze, maar ik zou toch voor het voetballende vermogen van Bertrams gaan. Want we kijken veel naar saves en verwijtbare goals, maar de voortzettingen van Birighitti kosten ook veel tempo en leiden soms direct een gevaarlijk moment van de tegenstander in. Birighitti moet hard aan zijn voetballende vermogen werken en tot die tijd zie ik liever Bertrams.

  5

  15
 • Arie
  9 februari, 2018 - 23:58

  Birighitti heeft vrijwel elke wedstrijd 1 of meerdere(!) dubieuze acties. 1 goede pot verandert daar niks aan. Bertrams erin.

  7

  16
 • Sander P
  10 februari, 2018 - 00:07

  Op basis van de afgelopen 2 wedstrijden zou je denken Birighitti. Gezien deze 2 wedstrijden zou hij dat ook verdienen.

  Echter verwacht ik, na eens goed te hebben nagedacht, toch Bertrams. Terwijl ik eerder Birighitti dacht.

  Dit Omdat Bertrams beter coacht, zekerder overkomt op zijn verdediging en omdat hij sneller de bal, durft, in te spelen na een spelhervatting.

  1 ding is zeker na zondag zal 1 vd 2 heren een teleurstelling te verwerken krijgen…

  4

  2
 • Harvey S.
  10 februari, 2018 - 00:35

  Kan toch niet zo zijn dat Birighitti na 1 toevallige goede wedstrijd nu ineens betiteld wordt als eerste keeper van NAC??? Bertrams is in alle opzichten beter. Hij is veel balvaster, heeft rust en brengt rust en bovenal worden de 4 mannen voor hem ook betere spelers! Kortom geen enkele discussie. Op naar weer 3 punten maar nu met de eerste goalie van NAC op doel!

  9

  17
 • Bijtwijfelc
  10 februari, 2018 - 01:03

  Sorry hoor allemaal, maar die bier gieter is gewoon een heel slechte keeper, ondanks zijn geweldige wedstrijd woensdag. Of bertrams goed is durf ik niet te zeggen, maar bier gieter heeft al een half jaar aangetoond dat hij niet op keepen zit. Dat ziet vreven denk ik ook wel.

  Maar wie er ook gaat keepen: goede carnaval en hup NAC!

  11

  9
 • Kale rakker
  10 februari, 2018 - 02:52

  Moet je na gaan bijtwief, hoe slecht de andere zijn in Nederland bij de andere clubs Jones en zo veel van Groningen Heracles ADO enz, wees blij sta erachter,succes met je negatief zijn, maar je ze dan ook wel geen vrouw of werk hebben

  507

  7
 • Kale rakker
  10 februari, 2018 - 03:08

  Bijtweif als je zo kijk is Angelino geen bek dan kwam dat tegendoelpunt van Heracles en meer wedstrijden en iedereen kan zo een bal zo aannemen dat is niet zo moeilijk zo vrij mag staan dus

  0

  28
 • BredaBeatrix
  10 februari, 2018 - 03:21

  Hoep NAC!

  0

  1
 • Maarten
  10 februari, 2018 - 04:34

  @ Kale rakker,

  Biertje teveel op? Snap niet wat je zegt.

  11

  1
 • van Flieger vanaf de Costa
  10 februari, 2018 - 08:15

  Bertrams heeft het zwaar verkloot tegen concurrent Twente. Die hoeft er dus niet in.

  14

  6
 • Betweter
  10 februari, 2018 - 08:28

  Mark verdiend het vertrouwen.

  313

  -48
 • 10diego
  10 februari, 2018 - 08:40

  Als je nu Mark wisselt en Bertrams keept zoals tegen Twente heb je twee wrakken voor 1 plaats. Mark keepte woensdag aardig en heeft vertrouwen getankt. Dat is weg als hij nu weer sneuvelt. En Bertrams is ook geen zekerheidje. We hadden gewoon een fatsoenlijke keeper moeten halen.

  8

  1
 • Ibio
  10 februari, 2018 - 09:17

  @Flieger
  Smulders en verantwoording afleggen? hahaha, nee daar is hij inderdaad te laf voor.

  Ik zou ook wel eens willen weten waarom Smulders dacht met Koch veel eredivisie ervaring binnen te halen.

  Maar de kans dat Smulders reageert is net zo groot als een reactie van Van Flieger op vragen van andere forumleden, nul dus.

  13

  6
 • am
  10 februari, 2018 - 09:18

  Ik zou niet weten waarom je Bertrans nu zou opstellen, Birighitti heeft het de laatste wedstrijd goed gedaan. Bovendien vind ik Bertrans niet beter. Zijn laatste daad was die domme overtreding.

  6

  1
 • Ibio
  10 februari, 2018 - 09:20

  Aangezien je zo goed bent als je laatste wedstrijd, zou ik Bhirigitti opstellen.

  ps, Piet Velthuizen is nog steeds gratis op te halen
  leg die alvast vast voor volgend jaar!

  13

  3
 • Babosje
  10 februari, 2018 - 09:30

  Waarom zou de laatste wedstrijd een garantie zijn voor de rest vh seizoen?
  Bertrams is als eerste keeper neergezet en zal morgen gewoon keepen!
  En terecht mijn inziens!

  8

  19
 • nachoreca1
  10 februari, 2018 - 09:39

  Zou bijna smeken niets aan de basis van woensdag te veranderen inclusief keeper ! Die fout is in het verleden al dikwijls gemaakt.

  5

  2
 • Geeren-zuid
  10 februari, 2018 - 09:42

  Denk toch echt dat hij voor bertrams gaat kiezen, straalt veel meer rust uit op de verdediging, is sneller en beter met voortzetting van t spel, vind birghitti vaak nerveus overkomen, jammer voor hem want hij keepte Vd week tot nu toe zijn beste wedstrijd voor nac, met een paar zeer goede reddingen
  Maar we zullen zien , we kunnen roepen wat we willen.
  Ieder heeft zijn eigen voorkeur en visie,maar er is er maar een die bepaalt, dus we zullen zien wat Stijn doet

  2

  1
 • Ratkopff
  10 februari, 2018 - 09:45

  Bertrams en Meijers erin de rest laten staan

  7

  5
 • ome cor
  10 februari, 2018 - 09:53

  1. Never change a winning team
  2. Birighitti heeft net vertrouwen getankt, pak dat nu niet direct af door hem te passeren.
  3. Bertrams heeft geen wedstrijd ritme. Spelers die lang niet gespeeld hebben laat je starten in het 2e
  4. Een speler belonen voor zijn goede spel doe je niet door hem de eerst volgende wedstrijd te passeren.
  5. Een speler die het team zo benadeelde ga je niet belonen door hem meteen na zijn schorsing weer in de basis te zetten.
  6. Een kans pakken als eerste keeper die je niet met zo’n domme overtreding op zo’n domme plaats.
  7. In de korte tijd dat Bertrams speelde deed ie dat redelijk. Laten we nu niet doen alsof het een topkeeper is.

  Een keeper stel je op of zet je op de bank. Een veldspeler kun je na een schorsing (of blessure) nog eens laten invallen en zo wat speeltijd gunnen. Voor een keeper is het zwart-wit. Wel of niet, alles of niets .

  Dat Mark geen zekere indruk maakte is een feit, dat hij zich daar doorheen worstelt en de afgelopen wedstrijden zeer aardig speelde ook.
  Hem nu vervangen is de sportieve doodsteek voor die jongen.
  Vreven moet hem morgen nog een kans geven te tonen dat hij groeit als keeper. Gaat hij dan opzichtig in de fout dan mag Bertrams weer op doel.

  16

  23
 • Judge M.
  10 februari, 2018 - 10:06

  @Flieger: eens met de strekking van je verhaal maar Jelle bassie noemen dat doe je maar bij de kruiken op de tribune, sneu figuur.

  43

  12
 • Arie
  10 februari, 2018 - 10:10

  Ik heb in het verleden ook wel eens een paar wereldpotten, zo’n 3% van het totaal, gespeeld als rechtsbuiten. Ik kan NAC dus gewoon bellen of ze mij als vervanger van Korte zien?

  1

  2
 • De Lange
  10 februari, 2018 - 10:15

  Dit wordt een keuze zonder enige zekerheid,de beste van 2 minderen kiezen.In het ifilmpje bij omroep Brabant proef je Bertrams. Ga je voor een menselijk gevoel kies je voor Onze Australiër .
  Ff. Off top. Gisteren die clowns van Vi op rtl 7 gekeken. Echt helemaal niks over onze mooie club, nee alleen als er iets te zeiken is brengen ze het breed in beeld. Die gasten gaan echt voor d’r eigen, boeken,muziek gezonde voeding.

  12

  0
 • Kraakie
  10 februari, 2018 - 10:19

  Zal belachelijk vinden als Schoofs gaat spelen ipv Nijholt.
  Nijholt heeft zich erin geknokt.

  Maar onze trainer heeft het niet op Nijholt

  Schoofs heeft hij natuurlijk zelf gehaald en laten debuteren. Dus vriendje vd Trainer

  12

  37
 • Johan vd Wijst
  10 februari, 2018 - 10:22

  Bertrams is op alle fronten een betere keeper dan Birighitti, dus hij staat zondag gewoon basis.

  5

  18
 • NAC!!
  10 februari, 2018 - 10:29

  Biri verdiend het nu gewoon. Je merkte dat hij vertrouwen heeft getankt en groeiende is. Ik ben nog steeds overtuigd van zijn kunnen. Zoals ik al in een eerder item had verteld, hij mist wedstrijdritme en vertrouwen. Je zag nu aan hem dat hij daar bovenop aan het komen is. Heeft zeer belangrijke ballen gepakt woensdag, en straalde meer rust uit en dirigeerde meer in zijn rechthoek, ook kwa communicatie naar zijn verdediging zag je af el toe woede bij hem(slecht doordenken of andere fases ) Dat was vooraf niet.

  PS: onze keeper van vorig jaar had ook een minder begin.

  23

  1
 • Bredafun
  10 februari, 2018 - 10:49

  Zet ze dr alletwee maar in.

  28

  0
 • Harrie
  10 februari, 2018 - 10:51

  Birighitti heeft het woensdag goed gedaan, maar is zeker geen betrouwbare sluitpost. Maar doe nu allemaal niet of Bertrams dat wel is. Op basis van welke wedstrijden dan? En dan mag je zijn hele carrière meenemen.

  Oftewel ons probleem blijft en we moeten er iedere wedstrijd het beste van hopen ongeacht wie er wordt opgesteld

  5

  0
 • JanvG
  10 februari, 2018 - 11:04

  ik denk dat Birighitti gaat spelen,
  tot dat hij zijn eerste grote fout maakt
  zou ook logisch zijn

  Bertrams heeft zijn laatste wedstrijd gigantisch verneukt,
  en daarom mag hij van mij nog even op de bank blijven

  28

  0
 • JanvG
  10 februari, 2018 - 11:44

  @Willem 4,5
  en wat jij nu doet, daar geilt hij nog meer op
  hahaha,
  Flieger mag mij blijven, ik vind zijn stukjes vaak heel vermakelijk

  13

  10
 • Harley
  10 februari, 2018 - 11:46

  Hè kenners, gewoon Birighitti laten staan.

  7

  2
 • Peer11
  10 februari, 2018 - 11:59

  Minimaal nog 1 potje onze Bierentieten laten staan. Bertrams zal eerst weer wat wedstrijdritme bij het 2e op moeten doen. Wie daarna 1e keeper wordt, is wat mij betreft lood om oud ijzer.

  6

  1
 • Sia
  10 februari, 2018 - 12:03

  Birighitti! Hij heeft twee goede wedstrijden gekeept (Ajax uit, behoudens minuut 90 maar toen was het pleit al beslecht en Heracles thuis). Beloon dit. Hij heeft vertrouwen nodig. Bertrams is er maanden uit geweest en hoewel dit minder een obstakel is voor keepers, helpt het niet (coaching, timing).

  11

  2
 • van "taajlaand
  10 februari, 2018 - 12:04

  Birugitti staat in elftal van de week, is woensdag terrecht nassaal toe gezongen na een goede wedstrijd , en da nu er naast zetten…?
  Dat kan niet. Heeft vele stomme fouten gemaakt, maar afgelopen week ook vertrouwen gekregen, kan dus alleen masr beter worden.
  En is/was Bertrams nu significant beter?

  20

  3
 • mmm
  10 februari, 2018 - 12:24

  Sadiq moet de hele wedstrijd erin!!!

  6

  6
 • NAC4Ever
  10 februari, 2018 - 12:25

  Volgens mij gaat Hans Deelen alleen maar meer onzin (‘feiten’ kloppen niet eens) uitslaan.

  36

  5
 • JanvG
  10 februari, 2018 - 13:12

  Ik denk dat Sadiq wel eens de grote verassing kan worden als Pinchhitter

  22

  0
 • tripomatic
  10 februari, 2018 - 13:17

  @JanvG:

  Als Sadiq er morgen bij 0-0 net zo’n Kanu-goal als afgelopen woensdag in propt, zul je mij daar niet over horen klagen.

  20

  0
 • JanvG
  10 februari, 2018 - 13:21

  @triptomatic

  daar doet Sadiq mij ook aan denken
  Nwanko Kanu

  Sadiw is ook de meest effectieve speler van NAC,
  15 minuten , 1 goal , 1 prachtige assist

  27

  0
 • Ibio
  10 februari, 2018 - 14:21

  te Vrede, Sadiq en Ambrose
  Wat hebben we ineens een stoorkracht voorin

  14

  0
 • AJ
  10 februari, 2018 - 14:54

  Bartje niet geschorst dan?

  0

  6
 • NAC4Ever
  10 februari, 2018 - 15:03

  @AJ
  Volgens mij bij je bij 2 keer geel altijd ‘maar’ 1 wedstrijd geschorst.

  6

  0
 • ben
  10 februari, 2018 - 15:18

  laten staan gaat het mis kun je altijd nog wisselen bouw nu even aan een vast team dat weet wat je aan elkaar hebt

  15

  1
 • Molenschot loco
  10 februari, 2018 - 15:22

  Lees nu pas net de reactie van Jelle ten aanzien van onze keepers….oké gegokt en verloren….tot aan de winterstop…..maar Jelle….je had nu direct een keeper kunnen aantrekken met eredivisie ervaring gratis!!!! En dat dit niet is gebeurd mag jij je pas echt aantrekken…

  6

  10
 • NAC4Ever
  10 februari, 2018 - 15:40

  @Molenschot Loco
  NAC haalt bijna iedereen transfervrij of huurt spelers. We kopen zelden. Maar Velthuizen wil ook salaris he. Dus hoezo gratis?
  En wie zegt mij dat hij geen fouten zou maken?

  22

  1
 • sam
  10 februari, 2018 - 16:44

  NAC-opstelling

  ——————————————–
  Mark Birighitti
  ——————————————–
  Fabian Sporkslede
  Bart Meijers
  Pablo Marí
  Angeliño
  ———————————————-
  Lucas Schoofs
  manu garcia
  Karol Mets
  ————————————————
  Thierry Ambrose
  Mitchell te Vrede
  Sadiq Umar
  ———————————————–

  40

  19
 • Fred
  10 februari, 2018 - 16:44

  Beste Flieger een ban vind ik een vreselijk woord en staat voor mij synoniem aan monddood maken , ik ben daar niet voor .
  Ieder mag zijn mening geven en moet zijn mening geven .
  Maar blijven hangen in wat allemaal had gemoeten en wat voorheen allemaal is fout gegaan daar kopen we niks voor .
  Ook ik constateer nog steeds dat er bij NAC nog steeds mensen rondlopen die niet of nauwelijks functioneren in mijn beleving .
  Maar het is nog altijd zo dat wie betaalt ook bepaalt en degenen die nu de eigenaren zijn van NAC het alleen op hun manier willen doen , anderen hebben natuurlijk ook de kans gehad maar hebben niet doorgepakt of zijn afgehaakt .
  Ik ben persoonlijk in de tijd van Mommers er ook flink ingestonken en ik zou die man destijds bij wijze van spreken mijn portemonnaie toevertrouwd hebben .
  Maar soms is ondernemen risico nemen en soms leveren investeringen niks op .
  Maar dat is allemaal voorbij , en met klagen verander ik er niks aan dus doe ik dat ook niet , streep eronder .
  Wel blijf ik kritisch op wat er hedentendage gebeurt en zo zou jij er ook in moeten staan , en mij is ook altijd geleerd, en dat heeft mij ver gebracht in mijn leven : if you can’t beat them , join them . ( Samen Sterk )
  En ook dat laatste is waar , ik denk dat wij door de jaren heen vergeten zijn om samen te werken waardoor er alleen maar verschillende kampen zijn ontstaan , waardoor we relatief “ klein “ blijven .
  Zelfs hier op dit prachtige forum zeiken we elkaar af , soms tot op het bot beledigend , terwijl we allemaal in principe hetzelfde doel nastreven , dat is toch gek ?
  Ik roep het al jaren , dat tegendraadse heeft ons weinig voortgang en saamhorigheid en harmonie gebracht , alleen ellende en achterstand op concurrenten .
  De minderheid bepaalt vaak voor de meerderheid .
  Ik viel bijvoorbeeld pas geleden van mijn stoel toen ik hoorde dat supporters geen groot scherm in het stadion willen , het werd zelfs gesponsord , ik zou best eens een herhaling van een goal willen zien terwijl ik in het stadion zit , maar een kleine minderheid die ergens in de jaren 70 zijn blijven hangen ( van horen zeggen ) bepalen voor de rest dat dit niet kan , vreemd toch ?? ( en dit kan ook niet eigenlijk )

  23

  5
 • nachoreca1
  10 februari, 2018 - 16:56

  #@Fred… naar mijn mening staan we nu waar we staan door dat conservatieve. Historisch besef en traditie in ere houden niets mis mee. Maar vergeleken bij andere clubs lopen we echt achter de feiten aan. De tijd heeft zeker op bestuurlijk vlak te lang stil gestaan. Kan ik me mateloos aan ergeren. Voorbeeld van jou over een scherm ken ik en deel je mening helemaal. Maar ja, blijft je club he… come on nac! Morgen excelsior.

  9

  5
 • kopspion
  10 februari, 2018 - 17:00

  ALS we morgen winnen ben ik ervan overtuigd dat we zeker in de ere blijven !!!

  12

  0
 • Wouter
  10 februari, 2018 - 17:17

  @ Sam goede opstelling ik begrijp de duimpjes omlaag niet het zal de Mounir fanclub wel zij denk ik.
  Fred en NAC horeca precies in de roos dat is waar het om gaat saamhorigheid, vooruitgang en realismen dan komt succes vanzelf ook op den duur.
  Ik hoop dat ze dat eens gaan inzien met zijn allen.

  6

  7
 • Leurnoordwest
  10 februari, 2018 - 17:31

  Ik zou de redenen wel eens willen weten waarom Sam duimpjes naar beneden krijgt. Deze opstelling is prima.

  6

  18
 • Fred
  10 februari, 2018 - 17:47

  Ja ik vind die opstelling van Sam beter dan de meeste die Stijn uit zijn hoge hoed heeft getoverd .
  Wel erg aanvallend maar niks mis mee .
  Morgen ben ik alvast wel heel erg blij dat die stoorzender Verschueren er niet in staat , ik vind het een verademing als die niet speelt, ik erger me er heel de wedstrijd kapot aan net zoals aan uit positie lopen en het tikkie breed en terug van Elalouchi .
  Elalouchi moet zich gewoon meer op zijn positie focussen en zijn taak invullen dan is hij een bruikbare speler .

  18

  14
 • Pedro
  10 februari, 2018 - 18:27

  Zo aanvallend is de opstelling van Sam ook weer niet want je speelt gewoon met 3 aanvallers(Ambrose en Sadiq kunnen op de vleugels uit de voeten) en op t middenveld met 2 defensief ingestelde spelers en stelt ipv Vloet(die dicht achter de spits speelt) Mets op die voor de defensie speelt.
  je mist dan wel de diepgang van Vloet maar dan kan Manu Garcia wel dicht achter de spits spelen. En met zijn huidige vorm en hoe makkelijk hij nu spelers passeert zo die geregeld in scoringspositie moeten kunnen komen.
  En net zo belangrijk; ik denk dat het aardig wat vrije trappen rond de 16m op levert(die NAC nu nooit krijgt).
  En we hebben kunnen zien dat Angelino daar wel raad mee weet

  5

  5
 • Babosje
  10 februari, 2018 - 19:01

  Fred ik zou het verschrikkelijk vinden om in een stadion te zitten ala JC Arena. Met die tv schermen, trommels en keiharde tune na een goal. Ik hou juist van dat eenvoudige eerlijke oldscool gevoel.
  Maarja dat ben ik hè!

  12

  2
 • Schrikbarend
  10 februari, 2018 - 19:02

  Hoeveel uitsupporters morgen?

  4

  0
 • Dun Diëe
  10 februari, 2018 - 19:05

  Ik zou Sadiq niet vanaf het begin laten spelen. Die jongen heeft een enorme versnelling in huis en daar kan je juist goed gebruik van maken in het laatste kwartier als de verdediging er doorheen zit. Als hij zo doeltreffend blijft zou het wel eens een van de meest productieve spitsen van de eredivisie kunnen worden. 4 goals in ongeveer 31minuten was het toch? Wat een geweldenaar.

  8

  0
 • am
  10 februari, 2018 - 19:08

  @Fred
  Niet te persoonlijk Fred. Daar hou jij toch ook niet van? Vind het overigens prima als Sportslede speelt. Maar veel beter is hij nou ook niet.

  1

  1
 • Fred
  10 februari, 2018 - 19:10

  @ Babosje , nu haal je er een en ander bij , die trommels en megafoon jagen mij ook het stadion uit .
  Maar wat kun je tegen een geavanceerder scorebord hebben ?
  Het is wel spijkers op laag water zoeken hoor , je kunt niet op alles tegen zijn .
  Vooruitgang en gemak moet je niet dwarsbomen dat heeft ook niks met cultuurbewaken te maken .
  Het is niet meer dan je zin doordrijven zonder een plausibele reden ,

  14

  13
 • Fritske d'n Olifant
  10 februari, 2018 - 19:41

  Ohoooohhh johonny Karelse Johnny Karelse Karelse Karelse karelseee!!!!

  2

  9
 • Kale rakker
  10 februari, 2018 - 20:29

  Ja advocaat dat 4 overtredingen en dan klagen over 1

  2

  0
 • Lejad
  10 februari, 2018 - 20:44

  Zo de zusjes verloren, nu Sparta en Roda nog en hopen dat NAC een keer door pakt!

  6

  0
 • Rubenac
  10 februari, 2018 - 20:47

  We staan ook op fc grunn , maar drie punten achter

  4

  3
 • kopspion
  10 februari, 2018 - 20:55

  willem ii is een raar geval…:-)
  lekker dat die verliezen, nu hopen dat PSV nog even aanzet op het kasteel en straks de koempels een hele lange vervelende terugreis wensen vanuit het hoge noorden, dan heb ik carnaval echt niet nodig hoor !!!!!

  5

  0
 • kopspion
  10 februari, 2018 - 21:05

  ik stel voor om de spits in de rust te wisselen; eerste helft Te Vrede en tweede helft Sadiq; geef ze beide een helft voorlopig om te zien waar je het meest aan hebt….
  Te Vrede heeft natuurlijk wat meer ervaring en kan een koele afmaker zijn, maar mist snelheid en is redelijk voorspelbaar
  daarentegen lijkt Sadiq me enorm explosief en onberekenbaar, ik denk dat er maar weinig verdedigers zijn die niet gek worden van zo’n figuur !

  1

  4
 • Schrikbarend
  10 februari, 2018 - 21:36

  Roda staat voor

  2

  0
 • kopspion
  10 februari, 2018 - 21:39

  nu maar hopen dat H’veen nog over Roda dendert….

  2

  0
 • NAC4Ever
  10 februari, 2018 - 21:40

  Sparta verloren! Nu hopen dat Roda er nog 2 tegen krijgt. En wij kunnen morgen gaan knallen!

  21

  0
 • tripomatic
  10 februari, 2018 - 21:44

  @sam

  Dat zal de opstelling voor 99% procent wel zijn ja. Alleen denk ik zelf dat Vreven net als afgelopen woensdag 4-4-2 speelt. Dus i.p.v. Sadiq ga ik eigenlijk uit van Mounir, en dan dus Ambrose hangend naast Te Vrede. Schoofs i.p.v. Schoofs op de plek van Vloet lijkt me inderdaad ook niet verkeerd, verdedigende buffer inbouwen op het middenveld.

  HUP NAC!

  2

  2
 • tripomatic
  10 februari, 2018 - 23:32

  @mezelf:

  Voetbal kijken en dingen typen tegelijk is een ongelukkige combinatie. :-x

  Waar ik dus “Schoofs i.p.v. Schoofs op de plek van Vloet” zei, bedoel ik dus Schoofs i.p.v. Vloet. :-D

  KOEKOEK!

  3

  0
 • Gek
  11 februari, 2018 - 00:13

  @tripomatic

  Wat je dus eigenlijk wilde zeggen was “Schoofs i.p.v Schoofs op de plek van Schoofs”?

  7

  0
 • Kale rakker
  11 februari, 2018 - 00:13

  Reuvers in plaats van van vloet, beter idee geloof me maar als we winnen is het mijn allemaal best, nu pnt pakken goed voor het vertrouwen én voor ons zelf ook die een warm hart toe draagt aan nac

  2

  7
 • Dutchbird
  11 februari, 2018 - 01:39

  Birighitti keepte beter dan in de afgelopen wedstrijden en voorkwam dat Heracles na de 2-1 terug kwam in de wedstrijd. Maar zijn spelvoortzettingen waren nog slechter dan ooit tevoren. Wellicht omdat blind door het midden naar voren rossen weinig zin had want Ambrose stond daar niet meer. Ambrose was voor Mark altijd het beest dat zijn uittrappen wist op te pakken. Te Vrede heeft die aanspeelbaarheid niet en Ambrose op rechts proberen te bereiken vergt precisie bij Mark die alleen Angeliño heeft.

  Daarom geef ik de voorkeur aan Bertrams als eerste keeper. Zekerder bij hoge ballen, ook prima reflexen, communiceert beter met de achterhoede (bijvoorbeeld bij het opstellen van een muurtje) en anticipeert voortdurend op snelle en kansrijke spelvoortzettingen.Zoals het snel aanspelen van Angelinño die Birighitti te vaak niet ziet staan omdat Mark centraal voorin een balvaardig aanspeelpunt zoekt.

  Maar geen slecht woord over Birighitti want dat is een prima tweede keeper die zich nog verder kan ontwikkelen onder Jelle. Als ik Mark was zou ik Nederlands gaan leren omdat de eredivisieclubs deze wedstrijd tegen Heracles niet snel zullen vergeten.

  9

  33
 • am
  11 februari, 2018 - 08:51

  Vandaag winnen en je doet goede zaken!

  7

  2
 • Barry
  11 februari, 2018 - 09:38

  @dutchbird,

  Dat moet de alcohol zijn denk ik? Zoiets kun je nuchter niet beweren namelijk. Te Vrede is veel meer een aanspeelpunt dan Ambrose. Hij won ook veel kopduels waar Vloet en Ambrose op door konden lopen. Ambrose is een prima spits maar was nou niet echt bepaald een rustig aanspeelpunt voorin de afgelopen maanden. Er werd tegen Heracles ook wel veel meer diepgegaan dan in eerdere wedstrijden. Dus ik denk dat er bij teamgenoten meer geloof is in de kopkracht van te Vrede dan van Ambrose.

  9

  1
 • Hallee076
  11 februari, 2018 - 10:06

  Vandaag winnen en je kan er 3 punten bijschrijven.

  10

  1
 • NAC4Ever
  11 februari, 2018 - 10:08

  @Eens met Barry!

  2

  0
 • Lejad
  11 februari, 2018 - 10:09

  Vandaag winnen en de feestweek is compleet

  13

  0
 • RwE
  11 februari, 2018 - 10:18

  Vandaag winnen en we gaan de kruiken voorbij

  13

  2
 • Tim076
  11 februari, 2018 - 11:08

  even oftopic,
  Weet iemand waar en hoelaat de bussen vertrekken die namens NAC zelf gaan en niet namens de sv?

  1

  0
 • Bommetje
  11 februari, 2018 - 12:03

  @Hallee076
  Ik heb het nagekeken en dat klopt inderdaad

  16

  0
 • Robert
  11 februari, 2018 - 12:13

  @Tripomatic. Als je verdedigend zekerheid wilt inbouwen moet je natuurlijk niet weer Garcia en tikkie opzij El Allouchi samen op het middenveld laten spelen. Heeft al het hele seizoen (en vorig) niet gewerkt! Excelsior heeft een goed middenveld!
  Zet dan gewoon Nijholt op de positie waar hij het goed deed totdat Vreven weer eens een van zijn onnavolgbare ingevingen kreeg.
  Ik zou dan Vloet achter de twee spitsen laten spelen. Dan heb je in ieder geval ook extra fysiek op het middenveld.

  2

  8
 • SjorsNAC
  11 februari, 2018 - 12:29

  Als je vandaag wint zet je echt een mooie stap in behoud die eigenlijk wel noodzakelijk is.
  Ik hoop dat ze vandaag die goede wedstrijd van woensdag vervolg kunnen gaan geven.

  8

  0
 • Rubenac
  11 februari, 2018 - 12:35

  Hup ajaks

  9

  9
 • Joost
  11 februari, 2018 - 13:15

  Bertrams op goal schoofs erin sporkslede erin

  3

  2
 • Wreaks Mega
  11 februari, 2018 - 13:15

  Bertrams dus rest van het seizoen eerste keeper. Was te verwachten. Maar ook géén Meijers in de basis vandaag maar Mets?! Watskeburt? Geblesseerd geraakt op de training of wat? Op basis van afgelopen 2 wedstrijden kan Mets dat never afgedwongen hebben.

  4

  3
 • Pondo
  11 februari, 2018 - 13:16

  Bertrams basis! Snap de lof voor biri na woensdag, maar een zwaluw maakt nog geen zomer. Bertrams zet m op!!

  5

  3
 • NAC4Ever
  11 februari, 2018 - 13:24

  Vertrouwen (Birighitti) en (het ontbreken van) wedstrijdritme (Bertrams) kunnen belangrijk zijn. Maar toch begrijp ik de keuze voor Bertrams.
  (Heb ik al uitgelegd). Hopelijk maakt hij het waar.

  Hup Bertrams, hup NAC!

  5

  2
 • Robert
  11 februari, 2018 - 13:35

  Met El Alllouchi, Vloet en Garcia staan er nu 3 man op het middenvel, die onvoldoende meeverdedigen en hun mannetje laten lopen. Dat kan Nijholt nooit in zien eentje compenseren.
  En een keeper belonen, die zo lomp is om 6 wedstrijden schorsing op te lopen. En als hij nu werkelijk iets had laten zien in zijn wedstrijden!
  Ik zie het somber in voor vanmiddag.

  3

  5
 • Jurgen
  11 februari, 2018 - 13:39

  Hoi mede Ratten ik sta weer met de vrachtwagen in Oostenrijk op een parking

  iemand een STRREAm?

  Gelukkig staat er nog een NAC chauffeur.

  Helpt iemand ons aan een livebstream zodat we met een paar blikken bier de wedstrijd kunnen zien

  Thanks fellow rats

  6

  10
 • Johan van de Wijst
  11 februari, 2018 - 13:47

  Ophouden met het negatieve gezeik hier iedere keer, met zijn allen achter NAC.
  Come on NAC

  4

  1
 • NAC4Ever
  11 februari, 2018 - 13:49

  @Robert
  Get a life!

  3

  1
 • Robert
  11 februari, 2018 - 13:54

  Nac@4Ever. En al 50 jaar met NAC. En altijd gewoon Nederlands sprekend, wijsneus!

  1

  5
 • since1912
  11 februari, 2018 - 13:56

  Nou Bertrams is het dus geworden, hup Bertrams!!!!!!

  6

  2
 • kopspion
  11 februari, 2018 - 14:11

  gene liveblog ??

  3

  1
 • YellowBlack
  11 februari, 2018 - 14:16

  @robert
  Vrijwel hetzelfde middenveld als tegen heracles. Hoeveel tegendoelpunten hadden we toen?

  1

  0
 • Dikke boktor
  11 februari, 2018 - 14:19

  @Robert schoofs is er ook nog????

  0

  0
 • Klep
  11 februari, 2018 - 14:21

  Geen Bart?? Dat was de enige die ik echt gemist heb tegen Heracles.

  2

  1
 • ome cor
  11 februari, 2018 - 14:27

  Persoonlijk ben ik het niet eens met de keeperswissel, maar Vreven maakt de opstelling, niet ome cor.

  Daarnaast is Bertrams 1 van de NACcers en supporter ben je van de club, niet van een individuele speler, die slechts tijdelijk je club vertegenwoordigd
  Dus veel succes Bertrams….dat je maar mag her-starten met een clean sheet.

  Biertje erbij en klaar voor een middagje NAC in Rotjeknor.

  2

  2
 • NAC4Ever
  11 februari, 2018 - 14:51

  @Robert
  Heeft niks met ‘wijsneus’ te maken. Dat negatieve gedoe hoef je niet iedere dag 10 keer te herhalen. Steun liever degene die wel spelen!
  Door de weeks kun je ze weer afbranden (daar heb je blijkbaar behoeften aan).

  2

  0
 • Jurgen
  11 februari, 2018 - 14:52

  Geen stream die het doet?

  0

  2
 • Joep
  11 februari, 2018 - 14:53

  Geen liveblog? Iedereen staat te zuipen zeker?

  5

  0
 • Robert
  11 februari, 2018 - 14:53

  @Yellowblack. Laat het nu net aan die Australische ballenvanger hebben gelegen, dat Heracles niet scoorde!
  Ook in die wedstrijd liet het middenveld verdedigend grote steken vallen. Waarom zo blind voor de realiteit?

  2

  3
 • snakie
  11 februari, 2018 - 14:54

  Livetv.ru

  2

  2
 • wolfmanjack
  11 februari, 2018 - 14:56

  Vloet en Allouchi weer lekker bezig. Tsjonge

  0

  6
 • Ivo
  11 februari, 2018 - 14:59

  Slordige wedstrijd van NAC, passing moet beter. NAC begon aardig, maar Excelsior iets sterker nu.

  3

  0
 • Ivo
  11 februari, 2018 - 15:02

  Een hoop gekut in de kleine ruimte. Scherpe dieptepasses, ik heb ze nog niet gezien.

  0

  1
 • Ratkopff
  11 februari, 2018 - 15:04

  Achterin wordt meijers wel gemist in de opbouw, jammer dat vreven zon jonge speler meteen weer slachtoffert na een onnodige kaart. Bart is onze beste centrale verdediger

  6

  1
 • wolfmanjack
  11 februari, 2018 - 15:10

  Herhaling. Vloet en Allouchi moeten eruit. Doen niets.

  1

  19
 • Dirk
  11 februari, 2018 - 15:19

  Open wedstrijd, maar veel aanvallende ballen worden zsm teruggelegd.

  Schoofs heeft ook geen toegevoegde waarde !!!

  0

  0
 • Schrikbarend
  11 februari, 2018 - 15:19

  Ayepong komt erin voor mounir

  2

  0
 • SjorsNAC
  11 februari, 2018 - 15:19

  Angelino helaas nog niet echt de kans gehad, ambrose doet het goed. Achterin loopt het nog niet.

  0

  0
 • kopspion
  11 februari, 2018 - 15:19

  eerste helft op zijn zachtst gezegd niet best…..de enige die echt een voldoende scoort is Ambrose !
  Vloet helemaal nog niet gezien (die Koolwijk van de Excelsior is 10 klassen beter)….
  Te Vrede komt er ook helemaal niet aan te pas.

  0

  2
 • ome cor
  11 februari, 2018 - 15:20

  @wolfmanjack
  Nog dronken van gisteren zeker ?

  1

  0
 • Sharksin
  11 februari, 2018 - 15:21

  Redelijke 1e helft van NAC.
  Bertrams start betrouwbaar en voor beide ploegen 2 aardige mogelijkheden .
  Schoofs erg matig aan NAC zijde .

  1

  0
 • kopspion
  11 februari, 2018 - 15:22

  allemaal balletjes breed en terug…lijkt wel of ze niet durven !?

  0

  1
 • JohnFe
  11 februari, 2018 - 15:24

  Volgens mij is het toch het kunstgras waarom N.A.C. ( nog) minder speelt.

  0

  0
 • Jim
  11 februari, 2018 - 15:26

  Word lastig

  0

  0
 • RV
  11 februari, 2018 - 15:28

  Dat is een mooie, Vloet met Koolwijk vergelijken.
  Das is natuurlijk appels met peren vergelijken, zijn twee totaal verschillende spelers.

  Gelijkwaardige wedstrijd waarin NAC slordig is maar het ook redelijk voor elkaar heeft, nu wat geluk in de afronding.

  Echt een wezenlijk verschil hoor met Bertrams in de goal.
  Hij zal ook af en toe wel een foutje maken maar je houdt je hart nog niet direct vast als er al een bal van de zijkant komt. Vrije trap van Bruins pakte hij goed (was geen makkelijke bal). Bovendien veel meer rust achterin nu bij balbezit.

  Ik hou nu alleen mijn hart nog vast bij Mari, wat een onrust…
  Meijers is echt veel en veel sterker (behalve in de lucht), verbaast me ook wel een beetje dat hij nu de waardering niet krijgt. Jammer van Garcia overigens, heeft zijn dag niet op het kunstgras lijkt het wel. Speelt erg matig vandaag en wordt veel te vaak van de bal gelopen.

  Heb wel goede hoop op een goed resultaat, we hebben eindelijk een paar troeven op de bank zitten.

  2

  0
 • Schrikbarend
  11 februari, 2018 - 15:36

  Lekkere start 2de helft

  0

  0
 • kopspion
  11 februari, 2018 - 15:36

  ZIJN WE WAKKER ???

  0

  0
 • Lamington
  11 februari, 2018 - 15:37

  Lekker begin..
  Bertrams staat vaak ‘stil’ valt me op..

  2

  0
 • Geeren-zuid
  11 februari, 2018 - 15:37

  Komen we goed weg, wat een blunder, glaszuivere goal Excelsior !!!!

  3

  0
 • Lamington
  11 februari, 2018 - 15:38

  Krijg nou pas mee daartoe is afgekeurd. Gelukkig.
  Blijft de observatie overigens hetzelfde..

  0

  0
 • kopspion
  11 februari, 2018 - 15:41

  het wordt er niet beter op zeg….pff

  0

  1
 • ome cor
  11 februari, 2018 - 15:42

  Ik vind Mets vandaag erg zwak spelen

  2

  1
 • F4ratje
  11 februari, 2018 - 15:47

  Wisselen wisselen wisselen

  Adjepong en sadiq er aub in

  0

  0
 • Ruud
  11 februari, 2018 - 15:49

  Hoe heet dat nummer wat ze zingen?
  Iets met zuipennn?

  0

  0
 • Robert
  11 februari, 2018 - 15:49

  Wisselen!!!!!!!!

  0

  0
 • Ivo
  11 februari, 2018 - 15:51

  Nijholt er in, voor Schoofs, die een matige wedstrijd speelt.
  Meijers voor Mets.
  Umar Sadiq voor El Allouchi

  0

  0
 • Henkie
  11 februari, 2018 - 15:51

  Gvd vloet, wat een kans!

  0

  0
 • Dun Diëe
  11 februari, 2018 - 15:51

  Ambrose sterkste man aan onze zijde. Ben benieuwd straks met Sadiq ernaast. Voor de rest gaat het gelijk op. Excelsior heeft meer rust in het spel dan NAC.

  0

  0
 • Wolfmanjack
  11 februari, 2018 - 15:52

  Achterin geen lef en soms onnodig paniek. Schoofs is onzichtbaar goed aanwezig.
  Vloet Vloet wat ben je een prutser. Zo’n kans missen.

  0

  0
 • kopspion
  11 februari, 2018 - 15:54

  ik wil Sadiq erin !

  0

  0
 • Ivo
  11 februari, 2018 - 15:58

  Agyepong erin voor El Allouchi.

  0

  0
 • NAC4Ever
  11 februari, 2018 - 15:58

  @kopspion
  Ik wil die bal erin!

  0

  0
 • NAC4Ever
  11 februari, 2018 - 16:00

  Mari geschorst tegen AZ.

  0

  0
 • 076*R
  11 februari, 2018 - 16:01

  Korte????????????????????

  0

  0
 • kopspion
  11 februari, 2018 - 16:01

  Korte ????
  waarom niet Sadiq !!!??

  0

  0
 • Ivo
  11 februari, 2018 - 16:01

  Korte erin voor Ambrose. Vreemd, ik vond Ambrose een van de beteren.

  0

  0
 • Rubenac
  11 februari, 2018 - 16:01

  Pff korte voor ambrose.
  Wat is de gedachte hierachter.
  Zovaak rare wissels , Blijf erbij dat vreven de perfecte people manager is
  Maar tactisch echt geen sterke trainer.

  0

  0
 • Ratkopff
  11 februari, 2018 - 16:02

  Hij doet t gewoon hoor pfffff de beste man van het veld halen….

  0

  0
 • Ivo
  11 februari, 2018 - 16:04

  Zooo slordig allemaal, de helft van de passes komt gewoon niet aan. Excelsior staat veel makkelijker te voetballen. 0-0 lijkt het hoogst haalbare.

  0

  0
 • kopspion
  11 februari, 2018 - 16:05

  wat is het allemaal slecht zeg !!

  0

  0
 • Robert
  11 februari, 2018 - 16:06

  Korte erin, de trainer van de eeuw eruit!!!

  0

  0
 • Wolfmanjack
  11 februari, 2018 - 16:06

  Wat zijn we slecht. Zon Sporkslede. Geen bal geeft ie goed. Droevig.

  0

  0
 • Ivo
  11 februari, 2018 - 16:08

  balletje breed, balletje terug, terugspeelballen vanaf de middellijn naar de keeper, passen over 5 meter die niet aankomen. Een wereld van verschil met de vorige wedstrijd. Nul dreiging.

  Excelsior dekt goed door en heeft geen kind aan NAC. Alleen houdt het bij hun ook op bij de 16.

  0

  0
 • Ivo
  11 februari, 2018 - 16:09

  Te Vrede er uit, Sadiq er in, maar aanvallend hebben we al een kwartier niks meer in te brengen. Het gaat eigenlijk al mis in de achterhoede, zeer onrustig voetbal. Aan opbouwen komen we niet toe.

  0

  0
 • kopspion
  11 februari, 2018 - 16:10

  een beetje aan de late kant, Vreven !

  0

  0
 • snakie
  11 februari, 2018 - 16:10

  Waarom niet Sadiq ?

  0

  0
 • snakie
  11 februari, 2018 - 16:11

  Ok werd tijd

  0

  0
 • Dun Diëe
  11 februari, 2018 - 16:12

  Korte voor Ambrose… Die moet Vreven na afloop toch even uitleggen.

  0

  0
 • 076*R
  11 februari, 2018 - 16:17

  Mag ie mij ook wel even uitleggen ja. Gekke belg

  0

  0
 • Ivo
  11 februari, 2018 - 16:23

  0-0, puntje erbij, we mogen niet klagen na een onterecht afgekeurde goal en de dot van een kans voor Excelsior in de slotfase.

  Het veldspel was echt beroerd, tegen AZ blijf je zo niet overeind.

  0

  0
 • snakie
  11 februari, 2018 - 16:24

  Inderdaad, waarom Ambrose eruit ?

  0

  0
 • Lamington
  11 februari, 2018 - 16:26

  Ivo
  Mee eens. Niets liep lekker vandaag. Kunstgras? Overschatting? Te veel andere basisklanten? Zaterdag weer thuis en moet het anders

  0

  0
 • ome cor
  11 februari, 2018 - 16:26

  Vreven wilde per se geen carnaval gaan vieren.
  Dat was wel duidelijk.
  Rare wissels ook.
  Zeg Stijn, wel indrinken, maar niet feesten….dat kan niet hè ?

  0

  0
 • kopspion
  11 februari, 2018 - 16:27

  wat een baggerwedstrijd zeg; ook Garcia viel enorm tegen deze keer en zelfs Angelino was een stuk minder
  Bertrams goed gekeept overigens !
  nog geluk dat er een zuiver doelpunt wordt afgekeurd
  maar gauw vergeten deze wedstrijd !!

  0

  0
 • GinnekenGabber
  11 februari, 2018 - 16:31

  Blij met een punt na deze draak van een wedstrijd.

  0

  0