Go to Top

Voorbeschouwing NAC-FC Emmen

Voorbeschouwing NAC-FC Emmen

Vanavond is het dan zover. De Degradatiekraker tegen FC Emmen. Houdt NAC de hoop op nog een jaar Eredivisie in leven? Of kan de club zich definitief voor gaan bereiden op minimaal één jaar Keuken Kampioen Divisie?

Voor aanvang van dit seizoen zullen weinig mensen de thuiswedstrijd tegen FC Emmen in hun agenda’s omcirkeld hebben. Zo’n beetje alles en iedereen in Breda rekende erop, dat NAC tegen deze tijd veilig zou hebben gespeeld en dat FC Emmen na een leuk jaartje sfeerproeven in de Eredivisie terug zou keren naar de Keuken Kampioen Divisie.

Zoals bekend is weinig minder waar. Na 29 wedstrijden staat NAC troosteloos laatste en mag FC Emmen hopen op directe handhaving. De club uit Drenthe heeft (net als vorig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie) geen elftal vol wondervoetballers, maar vormt wél vanaf dag één een team. Onder leiding van trainer Dick Lukkien, die vanaf de start van het seizoen 2016/2017 in Drenthe voor de groep staat, speelt Emmen al jaren herkenbaar en verzorgd aanvallend voetbal. Hoewel het elftal met Cavlan en Jansen belangrijke spelers herbergt, is het feit dat Emmen nog altijd kans maakt op nog een jaar Eredivisie vooral een teamprestatie. Dat wordt onderstreept door de spelersstatistieken.

Emmen is zeker niet afhankelijk van de goals van één speler. Jansen is met slechts vijf doelpunten topscorer. Dat zou normaliter zorgwekkend zijn, maar omdat Cavlan, Pedersen, Arias en Bannink allemaal vier keer scoorden, staat Emmen er vijf wedstrijden voor het einde prima voor. Ter vergelijking: bij NAC scoorde Te Vrede negen goals en verder wist alleen Rosheuvel (vijf goals) meer dan twee doelpunten te maken. Als je naar de assists kijkt, valt op dat het bij Emmen met name de verdedigers zijn, die de doelpunten creëren. Cavlan is met zes assists de grote man, maar ook Bijl (vier), Bakker, Veendorp, Klok, Gronsveld en Siekman (allen één) bereidden een doelpunt voor.

De kans dat het vanavond 0-0 wordt, lijkt te verwaarlozen. Emmen (68) heeft op Fortuna Sittard (69) na de meest gepasseerde verdediging in de Eredivisie, terwijl NAC in dat rijtje met 65 tegengoals de top drie completeert. Vorige week hield Emmen in de wedstrijd tegen Heerenveen voor het eerst sinds 10 november de nul. Niet heel verrassend was NAC die avond de tegenstander. De clean sheets zijn ook in Breda op één hand te tellen. Onder Ruud Brood lijkt het elftal in defensief opzicht wel wat stabieler te zijn geworden. In de laatste drie wedstrijden incasseerde NAC gemiddeld één tegengoal per wedstrijd, terwijl dat er in de 26 wedstrijden daarvoor gemiddeld 2,38 waren.

NAC en Emmen troffen elkaar nog nooit in Eredivisieverband in Breda. In de eerste divisie stond het affiche wel een aantal keer op het programma. De laatste NAC-Emmen dateert van 16 december 2016. Het werd toen 3-1 voor de thuisploeg dankzij goals van Dessers, Verschueren en Haemhouts. Eenzelfde uitslag wordt vanavond vermoedelijk gevierd als het winnen van de Champions League.

Bron: B-Side Rats

39 Reacties op "Voorbeschouwing NAC-FC Emmen"

 • Vliegende hollander
  12 april, 2019 - 09:59

  Hoe dan ook,aan de supporters ligt het niet met 19000 man vol achter nac.
  Vanaf minuut 1 tot de laatste seconden onze club steunen.
  Emmen het gevoel geven dat de reis naar breda voor niks is geweest.
  Niks meer niks minder,de 3 punten moeten echt in breda blijven.
  Voor sommige die rechtstreekse degradatie al voorspellen kan het er toch weer anders uitzien na het behalen van 3 punten.
  Ik heb er nog geloof in en wat heb ik een zin in vanavond.
  Hup nac……..schijt aan emmen

  42

  0
 • Voorwaarts
  12 april, 2019 - 10:02

  Iedereen er achter vanavond!
  Wij moeten er ook alles aan doen, geen moment stilte op de bside, G en F7.

  Hoop dat er een (kleine) sfeeractie is, je merkt toch dat het een duwtje in de rug is.

  Over de spelers en de wedstrijd durf ik niks te hopen, ik ga lang genoeg naar NAC.

  36

  0
 • 7Hills
  12 april, 2019 - 10:07

  Leuk feitje wel: NAC won vijf en verloor geen van de laatste zes thuisduels met FC Emmen in alle competities, met een totaal doelsaldo van 21-4 in deze zes ontmoetingen.

  Echt gras, kolkend stadion, allemaal ingrediënten wat Emmen niet ligt blijkbaar.

  Voel overwinning nummer 6 aankomen!

  33

  1
 • Robberto
  12 april, 2019 - 10:16

  @7Hills

  Laten we ons daar maar aan vast houden.

  Kan me nog een wedstrijd aan de Beatrix herinneren toen NAC Emmen met 7-1 van de mat veegde. Grote man was Toto Cornelissen toen

  Teken vanavond ook voor deze uitslag

  20

  1
 • Bart
  12 april, 2019 - 10:28

  Heerlijk filmpje gemaakt door nac! Krijg alweer dat kriebelende onderbuik gevoel als ik er naar kijk!!!! HUP NAC!!!!

  9

  1
 • De Lange
  12 april, 2019 - 10:30

  Zal een fysieke wedstrijd worden. Die knuppels uit t oosten gaan hard duels in. Laat de scheids veel toe of wordt t strooien met kaarten. Te Vrede staat nog steeds op scherp.

  8

  1
 • Bart
  12 april, 2019 - 10:41

  Misschien ook een idee om bijv. bij aankomst van de spelersbus van Emmen massaal gele rookbommen gooien als ze uit willen stappen? Op een niet te agressieve manier natuurlijk maar dat ze iig weten dat er niks maar dan ook echt niks te halen valt hier! Dat spelers als zon scherpen niet weet wat hem overkomt vandaag!!!

  4

  23
 • Fraaanske
  12 april, 2019 - 10:47

  Vanuit Tilburg een welgemeend succes vanavond.

  Mijn zoontje van 8 is vanavond echt voor jullie. Waarom vroeg ik? Papa, een competitie zonder derby is maar saai.
  En gelijk heeft ie!

  64

  3
 • Michel
  12 april, 2019 - 10:58

  @Fraaanske

  Dank je! Dat vind ik wel mooi om te horen, Woon zelf in Tilburg en eigenlijk merk je, los van een paar kleuters van de Kingside na, dat er best wel respect is voor ons als supporters van NAC.

  Je hebt elkaar toch harder nodig dan je weet van hebt ;)

  19

  4
 • 7Hills
  12 april, 2019 - 11:02

  Ligt het nou aan mij, of is het hier ineens een stuk rustiger geworden nu het spel beter is geworden?

  Voorbeschouwing op een enorm belangrijke pot die je kunt en moet winnen online, en pas 9 reacties in een uur?
  Zijn alle azijnpissers eindelijk naar Tilbo.com getrokken?

  10

  3
 • Michel
  12 april, 2019 - 11:04

  @7Hills

  Hear hear! Zo waar dit: de hele tijd negativiteit is om schijtziek van te worden. Niemand is geholpen door die pessimistische shit.

  Come on NAC!

  6

  2
 • since1912
  12 april, 2019 - 11:24

  Vanaf de eerste seconde met het hele stadion VOL erachter. Laat dat clubje maar merken dat ze hier absoluut niet welkom zijn.

  Dat betekent een indrukwekkende naar grimmig neigende sfeer, en een over-mijn-lijk mentaliteit van de spelers. Geef maar eens een smerige trap wanneer de scheids niet kijkt, die gasten moeten met knikkende knietjes op het veld staan.

  COME ON NAC!

  3

  7
 • van Flieger
  12 april, 2019 - 11:39

  Alles is vanavond geoorloofd. Deze mensen moeten diep vernederd worden. Hun ontvangst in dat kutstadionnetje aan de Duitse grens hield ook niet over. Knijterige lui zijn het.

  Emmen is 70% Anco Jansen dus die moet binnen no-time een paardenkus krijgen (van bijvoorbeeld Kali). Die keeper is psychisch labiel, vanaf de eerste minuut de volle laag geven.

  26

  5
 • Ratje
  12 april, 2019 - 11:40

  @Since1912

  “Geef maar eens een smerige trap wanneer de scheids niet kijkt”

  Dat lijkt me niet heel handig, met de VAR…

  6

  6
 • Brecht
  12 april, 2019 - 11:46

  Waarom niet starten met de winnende opstelling tegen Excelsior? We beginnen weer veel te voorzichtig.

  6

  4
 • Fred Lloret
  12 april, 2019 - 11:55

  Kom op mannen, vrouwen, jongens en meisjes. Laten we vanavond nog één keer zien waarom wij de beste supporters van het land zijn. We hebben vele hoogte- maar ook vele dieptepunten gekend, maar om één ding staan we bekend; de eeuwige liefde voor ons goeie ouwe NAC. We zijn dit seizoen vaak te kakken gezet door de selectie, maar ook door MvdG met zijn vreemde opstellingen, behoudende wissels en de vele open deuren die hij intrapte. Laten we nog vijf keer de schouders eronder zetten en het team naar de overwinning schreeuwen. Een club als NAC hoort op basis van toeschouwersaantallen en reputatie niet in de KKD. Ruud Brood heeft nieuw elan gebracht. De spelers hebben meer vertrouwen. Laten we als supporters nog drie keer vlammen in de thuiswedstrijden en letterlijk de twaalfde man zijn. Kom op, fucking Emmen, met alle respect voor hun prestaties, maar dat moeten toch drie punten zijn. Laat de parel weer zijn glans krijgen. Tot vanavond!

  15

  1
 • 7Hills
  12 april, 2019 - 11:59

  @Brecht

  Is de opstelling al bekend dan?

  6

  0
 • Bommel
  12 april, 2019 - 12:02

  Fred Lloret, laten we de ploeg gewoon 90 minuten lang zoveel mogelijk steunen. De beste supporters van het land zijn bij lange na niet en al heel lang niet meer. Dat hoeft ook niet.

  5

  4
 • Boei
  12 april, 2019 - 12:11

  Laten we in godsnaam hopen op een aanvallende opstelling. Laatste kans dit. En dat Emmen rol je niet zomaar op, dit vergt 400% inzet van spelers en publiek, van een kwartier vóór de wedstrijd tot het einde. En mochten ze de 0-1 maken, niet stoppen met schreeuwen en zingen

  5

  1
 • Bartesi
  12 april, 2019 - 12:13

  Winnen is natuurlijk een must.
  Het lijkt me ook daadwerkelijk mogelijk. Tevrede moet de voor hem bevrijdende goal gaan maken. Hij is het vertrouwen helemaal kwijt.

  Het is jammer dat Ajax nu tegen Excelsior speelt. Tussen de Juve wedstrijden zullen ze na 2-0 gas terug nemen en uitvoetballen.

  Doelsaldo kan cruciaal worden of we plaats 17 gaan redden.

  5

  0
 • Brecht
  12 april, 2019 - 12:20

  Volgens BN De stem spelen we met Korte en Rosheuvel en El Alouchi….. Bij NAC is het schijnbaar onmogelijk om dingen echt te veranderen. Dit terwijl je Ilic, Kaikai en Fernandez hebt

  9

  7
 • Mike Zonneveld
  12 april, 2019 - 12:25

  Hahaha ik zeg het niet vaak maar, leuke comment van Flieger!

  8

  0
 • scheppioni
  12 april, 2019 - 12:54

  Wie er speelt zal mijn een worst wezen, wanneer er ene NAC speler vanavond nog niet in de gaten heeft wat er gevraagd wordt, ver heel ver BREDA uit en nooit meer voor ons NAC laten uit komen !!!! 4-0 gvd tegen dat schijt emmen, mee flieg eens deze keer, alleen zijn laatste zin is helaas over het randje !!
  Ik mag hopen dat wij als NAC supporters ons vanavond daarin gaan gedragen, wij kennen helaas die klappen van de zweep ook !! NAC WE FOLLOW !

  4

  1
 • Dennis moet zwaaien.
  12 april, 2019 - 13:12

  @Brecht

  Er staat Mogelijke opstelling: dus laten we hopen dat Brood het anders ziet.

  6

  0
 • Ivo
  12 april, 2019 - 13:13

  De druk zit er nu vol op. Dit is echt de laatste kans op een houdini-act. Ik ben benieuwd naar de opstelling. Tegen Heracles vond ik het spel echt matig en slordig. Met name op de vleugels en door El Allouchi.

  Kali, Ilic en Lundqvist op het middenveld lijkt me het meest kansrijk.
  Voorin Korte, Te Vrede en Fernandes.

  El Allouchi, Kastaneer en Rosheuvel mogen van mij op de bank beginnen.

  Het moet er toch een keer uitkomen?

  15

  3
 • van Flieger
  12 april, 2019 - 13:13

  De One Tier Board members hebben het al geruime tijd volledig opgegeven. We hebben alleen Ruud Brood nog om aan vast te klampen. Als hij de verkeerde keuzes maakt zijn we de sjaak. Doet hij het goed dan kunnen we vanavond in ieder geval winnen van dat Emmen, al is het met 1-0.

  6

  5
 • Michel
  12 april, 2019 - 13:15

  @Flieger

  Juistem! Arrogante keuterboertjes: je eerste seizoen ED is makkelijk omdat ze niet weten wie je bent, daarna wordt het moeilijk. Voor Emmen

  4

  5
 • 7Hills
  12 april, 2019 - 13:24

  @Ivo

  Ilic kan hooguit 1 helft spelen. Heeft natuurlijk een half jaar niet gespeeld, dus denk dat we het eerste uur El Allouchi gaan zien.

  5

  0
 • NAC... what else?
  12 april, 2019 - 13:26

  Zal lastig worden vanavond, maar heb er wel vertrouwen in dat we de overwinning uiteindelijk toch over de streep trekken. Ongecontroleerd als een kip zonder kop volle bak aanvallen lijkt me niet de optie. Wel vol druk zetten op de bal maar gedoseerd de aanval zoeken met voldoende mensen achter de bal om de counter er uit te halen. Lundquist en Ilic kan samen maar dan niet in een 4-3-3 formatie, dan loop je waarschijnlijk in het mes.
  4-4-2 met deze 2 op het middenveld kan wel waarbij Ilic dan wel aan de buitenkant moet spelen omdat je anders alles dichtloopt in het centrum. Ik houd het op een mooie 2-0.

  2

  1
 • Sjef de gevulde koek@ivo
  12 april, 2019 - 13:31

  Als je het middenveld wat jij zegt een heel jaar had gehad stond je nu op plek 11. Ook Fernandez moet spelen ben het helemaal met je eens.

  5

  0
 • Bredafun
  12 april, 2019 - 14:02

  Zolang dezelfde aanval weer staat opgesteld, zal er weinig tot niets gescoord worden. Gewoon n fernandez of loshi naast TeVrede, anders krijg je zoals elke keer: genoeg kansen, maar er ga r bijna geen een in!

  4

  1
 • Opa Brood
  12 april, 2019 - 14:03

  FERNANDEZ ERIN mr. BROOD!

  9

  2
 • NAC... what else?
  12 april, 2019 - 14:53

  Enigste muziek voor de wedstrijd en in de rust…. snoeihard de cd Wir Fressen Papegaai!!! nothing else..

  4

  1
 • Bongo
  12 april, 2019 - 15:30

  Gas op die zuiger nondejus!!!! Geen excuses, geen gepiep! 3 punten en anders niets.

  Breda to tha bone!!!

  💪🏻💪🏻💪🏻💛🖤

  Oh ja, 🍻🍻🍻🍻🍻🍻

  5

  0
 • Martin
  12 april, 2019 - 17:12

  Met El allouchie 1-2 zonder El allouchie 3-0.
  Mark my Words.

  4

  8
 • Babosje
  12 april, 2019 - 17:40

  Ik heb het gemarkeerd Martin!
  Nu zit mijn telefoon onder de stift!
  Bedankt hè!
  Hup El Allouchi!
  Hup NAC!

  5

  0
 • Demeul
  12 april, 2019 - 17:46

  Zet um op in het stadion jongens en meisjes! Ik kan er helaas niet bij zijn vanavond, maar wil jullie hier in de Belcrum kunnen horen godverdomme!
  Hup NAC!

  1

  1
 • ome cor
  12 april, 2019 - 18:13

  Met Martin 0-8
  Zonder Martin 3-0

  Dat El Allouchi niet jouw favoriete speler is, okay, maar als je een van je eigen jongens zo te kakken zet ben je in mijn ogen een waardeloze supporter.

  1

  2
 • J nac
  12 april, 2019 - 18:22

  Brood moet natuurlijk altijd Fernandes of ilic opstellen die kunnen in ieder geval een stil staande paal passeren.
  Plus vanavond geld maar 1 ding winnen.
  En we kunnen alleen winnen als er gescoord wordt.
  Dus spelers opstellen die wat kunnen forceren en alleen proberen tegen te houden.
  Op naar Breda.

  0

  0