Go to Top

Voorbeschouwing NAC – FC Utrecht

Voorbeschouwing NAC – FC Utrecht

NAC neemt het morgenavond in het Rat Verlegh Stadion op tegen FC Utrecht. De Bredanaars gaan, alweer, op zoek naar de eerste overwinning van 2019. Het stadion zit in ieder geval vol, want alle kaartjes zijn verkocht. Hup NAC! 

Allereerst maar eens kijken naar de tegenstander. FC Utrecht kent een wisselvallig seizoen, maar staat ondanks dat toch op een keurige zesde plaats in de Eredivisie. Na een zeer slechte periode rondom de winterstop met vijf verliespartijen op rij, zijn de domstedelingen een beetje opgekrabbeld. De afgelopen vijf wedstrijden werd er niet verloren. Tegen PSV, Excelsior en Groningen (allemaal thuis) werden de punten gedeeld. De uitwedstrijden tegen Heracles en De Graafschap leverde in totaal wel zes punten op. 

De uitwedstrijd tussen beide ploegen werd gewonnen door de FC. NAC kreeg een penalty tegen nadat Kuipers de VAR-beelden had bekeken. Later gaf hij toch toe het verkeerd te hebben gezien. Het werd uiteindelijk 2-1 door twee treffers van Gustafson en eentje van Rosheuvel. 

Vijf man in de verdediging

Dan naar NAC. Aanstaande zaterdag staat er wederom een verdediging met vijf personen. Dat liet trainer Mitchell van der Gaag weten na de afsluitende training aan BN DeStem. De technische staf heeft voor een systeem gekozen en wil daar aan vasthouden. “Per week bekijken, daar geloof ik niet in”, aldus Van der Gaag. Het licht dus voor de hand dat er wordt gespeeld met Van Anholt, Koch, Palmer-Brown, Dervite en Gersbach achterin. Klomp keert terug van een schorsing en zou eventueel ook op de plaats van de Amerikaanse huurling kunnen spelen.

Dervite blijft in ieder geval vertrouwen houden, liet hij weten in gesprek met NAC. “We moeten wel. Alles is nog steeds mogelijk”, aldus de Fransman. “We willen in deze divisie blijven, dus moeten we in onszelf geloven. Het begint morgen met een belangrijke thuiswedstrijd en ik hoop dat we de drie punten kunnen binnenhalen.” Hij staat nu zelf een aantal wedstrijden in de basis, voelt zich goed, maar voelt ook dat er nog veel werk te verrichten is. Tijd is iets dat NAC echter steeds minder heeft. “De laatste negen wedstrijden van het seizoen en ze zijn allemaal belangrijk.”

Ook Van der Gaag weet dat de tijd begint te dringen, zeker nu iedereen schema’s met elkaar begint te vergelijken. “Je ontkomt er niet aan. We spelen gelukkig thuis, we moeten de punten gaan pakken en het grote rekenen begint”, aldus de trainer. Van der Gaag vindt Utrecht een prima ploeg met veel individuele kwaliteit. “Maar niet onklopbaar.We hebben het resultaat nodig om hoop te houden en naar boven te kijken.”

Hoewel er steeds meer spelers terugkeren, kan de trainer nog niet beschikken over heel wat namen. Ilic en Kaikai zijn nog niet wedstrijdfit. Karami, Verschueren, Van Hooijdon, Sporkslede en Schoofs zijn geblesseerd. “Sommige jongens hebben in ieder geval een week meegetraind, dus dat zit er positief uit.” Van der Gaag verwacht een lastige avond voor zijn team. “Een wedstrijd van de duels en van de power. Dat is ook voor ons belangrijk om te gaan doen en uitstralen dat we heel graag willen.”

Rest ons de vraag aan de lezer. Wat wordt de uitslag morgenavond?

NAC gaat morgen...

Bekijk de resultaten

Laden ... Laden ...

Bron: B-Side Rats, NAC, BN DeStem

28 Reacties op "Voorbeschouwing NAC – FC Utrecht"

 • Chris W.M.
  15 maart, 2019 - 16:50

  “Van der Gaag verwacht een lastige avond voor zijn team”.

  En dan noemt hij niet eens het publiek wat zich tegen hem en zijn team gaat keren. Want dat dat gaat gebeuren, met zo’n opstelling, staat op voorhand wel vast….

  22

  25
 • Das Phantom
  15 maart, 2019 - 16:52

  @Chris W.M.
  Nu al stellen dat je je tegen je eigen team gaat keren lijkt mij ook niet echt de goede instelling…

  47

  7
 • Gman
  15 maart, 2019 - 16:57

  gersbach erin… geen leigh.. 5 verdedigers.. geen 4…
  vd gaag wilt gewoon ontslagen worden lijkt wel…

  23

  1
 • Ouwe Spionkop
  15 maart, 2019 - 16:58

  ik heb vd Gaag lang verdedigd want hij staat er totaal alleen voor.
  Maar juist daardoor krijgt hij geen weerwoord en kan hij doorgaan met zijn zelfmoord tactiek met ultra defensief voetbal.
  Ik ben er nu wel klaar mee.
  Als vd Gaag nu nog steeds niet inziet dat we meer goals moeten maken dan de tegenstander dan zeg ik adieu trainer, bedankt voor je diensten.
  Het is nu alles of niks, pompen of verzuipen.
  Dus de beuk erin met spelers die willen en de tegenstanders onder druk zetten.Dan het volle stadion er als een blok achter!
  En dat werkt, kijk maar bij kwalitatief misschien nog mindere clubs als de Graafschap en Emmen. Die hebben een trainer die wel durft.

  26

  1
 • Kudeta
  15 maart, 2019 - 17:01

  Een ezel stout zich geen 2x aan dezelfde steen, alleen onze trainer wel.
  Zum Kotsen

  22

  1
 • Kudeta
  15 maart, 2019 - 17:02

  stoot

  0

  2
 • Die ne gast
  15 maart, 2019 - 17:14

  Tja, als Vd Gaag nu weer kiest voor 4-3-3 of 4-4-2 is het ook niet goed, want dan wisselt hij te vaak van systeem en kunnen er nooit vastigheden komen. De wedstrijden dat we met 4 verdedigers speelden, liepen de meeste ploegen er wel heel makkelijk door heen.
  En mochten we onverhoopt nog over De Graafschap heen gaan, dan is vijf verdedigers waarschijnlijk wel de beste tactiek om de NACompetitie te overleven. Zeker omdat het tegen die tijd wél vastigheid heeft opgeleverd.
  Rationeel snap ik het wel, maar of ik er echt blij van wordt?

  3

  12
 • Los muchachos del Breda
  15 maart, 2019 - 17:17

  Met zo’n tacktiek (5 man achterin) kan ik me alleen maar voorstellen dat NAC achteruit gaat hangen en hoopt op een foutje bij Utrecht.

  Je zou toch juist zeggen dat je als trainer hoopt dat je vooruit gaat voetballen en dat het publiek er op die manier achter gaat staan. MvdG denkt daar blijkbaar beduidend anders over en wil het graag verdedigend dichtbouwen. In mijn ogen ook een minachtig naar je publiek die al heel het seizoen verdedigend k*tvoetbal te zien krijgen.

  Toch hoop ik van harte op een overwinning waardoor je hopelijk qua punten iets dichter bij de 17e plek komt.

  7

  1
 • Marti
  15 maart, 2019 - 17:22

  Hoe erg moet het zijn voor v/d Gaag dat hij zelf nog niet door heeft dat hij nooit de trainer zal worden die hij denkt te zijn .het iwas niets ,het is niets en het zal nooit wat worden .

  6

  1
 • Ben
  15 maart, 2019 - 17:24

  Alle maal eerlijk zijn we hebben niet beter..
  Alleen met heel veel in zet op het scherp van de snede dan maar geel.de beuk er in en Utrecht het idee geven dat er niks te halen valt

  2

  2
 • sir smokalot
  15 maart, 2019 - 17:55

  godverdomme je bent Nac en je speelt thuis …………sturm und drang willen wij zien en dat we degraderen dat voelen we allemaal wel aankomen……….maar ga er in ieder geval voor ……………vd Gaag slappe zak stel gewoon eens elf mensen op die er voor gaan dan krijg je het publiek mee en speel je met twaalf man ………….als we dan alsnog verliezen boeiakkkaaaa…….wij zitten toch wel te zuipen maar wij willen bloed aan de paal en enige mate van vermaak ……..met al dat doodgeanalyseer van je ………..vechters moeten we hebben die trots zijn op dat shirt en geen 5 verdedigers snaas……….aansluiting bij de voorste linie moeten we hebben …………Leigh Leigh Leigh moeten we ook hebben ……niet omdat ie kan voetballen maar omdat ie ons plezier geeft en het stadion ontploft

  5

  1
 • Addie Rovers
  15 maart, 2019 - 18:08

  Weer 5 verdedigers. Kijk aub alle tegendoelpunten even terug. Allemaal hadden we een overmacht aan verdedigers staan. En iedere keer staan de aanvallers helemaal vrij. Iedereen wijst en kijkt naar elkaar. Niemand neemt actie. Leuk geprobeerd maar mislukt experiment. Beter gaat het echt niet worden op deze manier.

  14

  2
 • Bart
  15 maart, 2019 - 18:11

  Gersbech speelde gewoon prima vorige week! Kap met vragen om leigh en ga verdomme je team aanmoedigen! Schijt aan wie erin staat 3 punten pakken niet meer niet minder!!! HUP NAC

  8

  14
 • Vrouwke
  15 maart, 2019 - 18:14

  Nooit over nagedacht dat vd gaag graag wilt dat Utrecht denkt dat we met 5 verdedigers gaan spelen?

  En anders ophoepelen niks meer te verliezen de laatste wedstrijden. Volle bak erop

  5

  1
 • scheppioni
  15 maart, 2019 - 18:21

  Zoals een alcoholist voor een dichte slijterij staat …………., totale radeloosheid bij vd gaag en co !

  9

  3
 • Chris W.M.
  15 maart, 2019 - 18:23

  @Das Phantom

  Het is ook geen aankondiging maar een verwachting. Op basis van de laatste thuiswedstrijden, waar volgens mij elk rustsignaal begeleid is met een fluitconcert. En gezien deze opstelling zie ik niet in waarom het dit keer anders zal zijn…

  3

  4
 • Castle
  15 maart, 2019 - 18:47

  Hij wilt ontslag dat onbenul.een normale trainer hed gezegd het lukt me niet ik stop ermee,hij niet hoor..als je korte muren ,koch opsteld is het heel triest met je als trainen dan nog liever een jongen van 15 erin of de materiaal.man ..

  2

  0
 • FC BAL OP HET DAK
  15 maart, 2019 - 18:55

  Laat MvdG aub gewoon eens een keer vol op de aanval spelen. Dat angsthazen voetbal levert niks op. Utrecht overrompelen vanaf minuut 1. NAC gaat beter spelen als er geen/weinig druk is op de verdediging, want die kunnen dat niet aan. Probeer het gewoon een keer met Lundqvist en Ilic op het middenveld (een half fitte Ilic zorgt namelijk voor meer gevaar dan tikkie terug bal kwijt el Allouchi….]

  13

  2
 • H'wiel
  15 maart, 2019 - 20:09

  We zullen het ongenoegen vanaf de tribune wel voor, tijdens en afhankelijk van het resultaat horen morgen…..

  1

  0
 • Sjef de gevulde koek
  15 maart, 2019 - 20:57

  Met 5 verdedigers jaag je alle supporters weg man. Het is verschrikkelijk en dan met nijholt en el allcouhi ervoor dan weet je zeker dat je niet over de middellijn komt. Dit kan echt niet heb dit nog nooit gezien bij geen enkele club

  1

  0
 • Henri
  15 maart, 2019 - 21:16

  Zoals de drie eigenaren en de RVC met de sponsoren en de supporters “spelen”, zo sart Van der Gaag met zijn staf met de drie eigenaren en de RVC. Wetende dat er toch geen echte aktie zal worden ondernomen omdat er geen geld ter beschikking is om daadwerkelijk door te pakken. Maar het zegt wel enorm veel dat dit al gebeurd en vooral dat de meelopers RP en JtR dit, deels als, jawel CULTUURBEWAKER(S) allemaal laten gebeuren. Walgelijk en schandelijk tegelijk!!

  2

  1
 • Peter
  16 maart, 2019 - 07:05

  Heb er zin. Twee keer winnen en we kijken weer verder fijn dat van de 19.129 er 19.000 ook zin in hebben… En die paar die het hier altijd beter weten. Mail me je adres kom ik al jullie seizoenkaarten ophalen. Kunnen jullie vsnavond lekker rtl, 4 kijken met je vrouw. Zou zonde van je weekend zijn om de spanning, plezier en de punten van nac mee te MOETEN maken. Mail me…… Ik zeg 5-2

  9

  3
 • Los Pollos Hermanos
  16 maart, 2019 - 07:33

  Peter,

  Zoek hulp.

  6

  8
 • scheppioni
  16 maart, 2019 - 08:42

  Ik mag het zo hopen Peter !! Cheers 🍻 we gaan het zien !

  4

  2
 • Ert
  16 maart, 2019 - 09:47

  Ik zeg altijd dat ik me graag laat verrassen. Maar dat helpt niet. Zal ik nu voor de eerste keer zeggen dat het waarschijnnlijk toch weer huilen met de pet op is, misschien wordt het dan wel wat.

  Ik hoop natuurlijk dat we eindelijk winnen

  0

  0
 • Yellow
  16 maart, 2019 - 10:42

  De goede serie eind 2018, was met 5 verdedigers, die fase dient terug te komen. vanuit achteruit dus, helaas hebben we geen 5 eredivisiewaardige verdedigers.

  Hopelijk krijgt lingkwist zijn goede vorm en staat vrede op scherp. 1-0 zou topprestatie zijn, maar ……….

  1

  1
 • Tonneke
  16 maart, 2019 - 13:28

  4-4-2 !!!

  LAMBAL van een trainer, lekker vasthouden aan Gersbach en niet Leigh, eigenwijze zak!!

  die frustreert gewoon heel NAC met zijn gedachten en wilt gewoon ontslagen worden, DIKKE PECH van der Gaag, er is nl geen geld!!!

  HOUDT ONS GVD IN DE ERE MAAR DAN WEL MET DE JUISTE OPSTELLING!!!!!

  COME ON NAC

  1

  0
 • Len
  16 maart, 2019 - 14:30

  Als je als trainer nu nog niet snapt dat Leigh moet spelen, weet ik het ook niet meer. We wachten de optelling even af, maar Leigh is dé speler die voor opleving kan zorgen!

  2

  0