Go to Top

Voorbeschouwing: Verwarm ons hart!

Voorbeschouwing: Verwarm ons hart!

Er zijn van die wedstrijden die eigenlijk vrij weinig introductie nodig hebben, omdat iedereen er toch al mee bezig is. Zo’n wedstrijd spelen wij aankomende vrijdag, als De Derby tegen Willem II op het programma staat. Gezien de huidige ranglijst niet alleen een qua rivaliteit een belangrijke wedstrijd. 

Want wie morgen de drie punten pakt krijgt een klein beetje lucht en verlaat in ieder geval voor een paar dagen de gevarenzone. Hoewel ieder punt telt, hebben beide teams eigenlijk weinig aan een gelijkspel. NAC heeft op dit moment twaalf punten en Willem  II heeft er twee meer. De Derby is een wedstrijd waar zowel Bredanaars als onze Oosterburen wekenlang naar uitkijken. Hoewel het haat en nijd is tussen de twee supportersgroepen, blijft het op een of andere manier wel altijd vrij netjes. Ludieke acties worden gewaardeerd. De hekkensluiteractie van de Tilburgers en de grote rode lantaarn en Jupiler League-busposters vanuit Bredase zijde. Het zijn leuke acties zonder dat de ander pijn wordt gedaan of gekwetst.

Wij van B-Side Rats juichen dit soort acties toe. Wat wij echter niet willen is dat tegenstanders persoonlijk worden aangevallen. De afgelopen dagen verschijnen op de site soms nare reacties over Fran Sol, de spits van Willem II. Iemand aanvallen op een ziekte doe je niet. Wij zijn NAC-supporters en wij verlagen ons niet tot dat niveau, vinden wij. Als we dergelijke reacties zien nemen wij dan ook passende maatregelen.

Terug naar de wedstrijd dan. De Tilburgers zijn al drie wedstrijden ongeslagen en wonnen net als NAC afgelopen weekend met 3-1. De verdediging moet vanaf moment één scherp zijn, want met Sol en Ogbeche beschikt Willem II voorin over een gevaarlijk duo. Laatstgenoemde scoorde maar liefst zes keer in de laatste drie wedstrijden en ook de Spanjaard wist alweer te scoren na zijn operatie. Toch liggen er ook kansen voor NAC, want de Tilburgers hebben de meest gepasseerde defensie van de competitie. Slechts één keer hield Willem II de nul. Voor NAC is het dus hopen dat de twee benutte strafschoppen van Thierry Ambrose genoeg waren om de langdurige droogte voorgoed te verbreken. Een velddoelpunt zou niet meer dan verdiend zijn voor de hardwerkende Fransman.

Hoe NAC gaat spelen is nog maar de vraag. Manu Garcia kreeg zondagmiddag een iets andere rol toegespeeld en dat pakte goed uit. De jonge Spanjaard liet zich iets meer terugzakken, waardoor hij veel vaker en eerder de bal kreeg. Vreven en cohorten zouden er goed aan doen dat zo te laten staan. En hoewel je zou zeggen “never change a winning team”, wordt de schreeuw om Fernandes met de week groter. De vraag is: kan de huurling van City het 90 minuten lang opbrengen al zijn taken uit te voeren?

De laatste ontmoeting tussen Willem II en NAC kan iedereen zich helaas nog goed herinneren. In een alles of niets duel werd het uiteindelijk niets voor Breda en moesten we nog een jaar vertoeven in de Jupiler League. Maar nu zijn we terug! En in tegenstelling tot vorig duel worden de mannen nu gesteund door een grote groep supporters. Het zal koud zijn aanstaande vrijdag op de tribunes van het stadion en er is maar één ding dat ons hart kan verwarmen: een NAC dat zich vol passie en strijd inzet voor het best mogelijke resultaat, wat dat dan ook mag zijn. We willen NOAD zien in Tilburg, want wij zijn NAC!

Bron: B-Side Rats

 

57 Reacties op "Voorbeschouwing: Verwarm ons hart!"

 • Ritchie Bakkers
  7 december, 2017 - 15:03

  COMEONNNNNNNNN GODVERDOMMMMEEEEEE

  3 punten en nix anders !

  BREDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

  35

  8
 • Henkie!
  7 december, 2017 - 15:12

  Bloed aan de paal!!
  We gaan winnen bij de zusjes, ik voel het

  16

  12
 • Peppie&kokkie
  7 december, 2017 - 15:17

  Mooi vervroegd kerstkado , zou wat zijn als we een driepunter mee naar huis nemen. Benieuwd welke veulens de weide ingaan , maar heb wel vertrouwen erin. Mijn darkhorse ? Angelino…….

  19

  7
 • wolfmanjack
  7 december, 2017 - 15:19

  Tuurlijk moet Fernandes erin. Vreven wil toch winnen of wil hij niet verliezen. Iemand met een actie en een voorzet. Korte doet zijn best maar dit niveau is voor hem veel te hoog gegrepen.

  19

  6
 • Rijen
  7 december, 2017 - 15:20

  Wanneer vertrekt de spelersbus?

  7

  4
 • BeekVooruit
  7 december, 2017 - 15:20

  Een darkhorse? Angelino is veruit de beste speler uit onze selectie. Daar bestaat geen twijfel over. Ik verwacht dat Nijholt morgen invalt en de winnende maakt.

  21

  5
 • Kinderkaartje
  7 december, 2017 - 15:29

  Alvast even genieten:
  Spaties er tussen uithalen (BSR plaatst mijn linkjes niet) en even wat oude herinneringen ophalen!!

  www. youtube. com / watch?v=HT4nv1vPDUQ

  3

  6
 • Breda
  7 december, 2017 - 15:30

  Zolang die extra man in de as maar blijft staan. Of Garcia met Vloet er voor of Mets met Garcia er voor.
  Dat scheelt heel veel want Garcia op met een gapend gat achter hem is met 2 spitsen van w2 dodelijk.

  Verder zal die hele derby mij een rotzorg zijn. Dat speelt in tilburg. Niet bij mij. 3 punten is veel belangrijker.

  10

  21
 • janvg
  7 december, 2017 - 15:38

  Netjes verwoord BSR!

  en nu volle bak achter NAC!

  ik droom van een 1-2,
  goal in de laatste seconde,

  een lob vanaf 35 meter van Manu Garcia

  terwijl NAC dan al met 9 man staat

  16

  6
 • Bside gaucho
  7 december, 2017 - 15:39

  Goede actie BSR: Waarschijnlijk zijn het allemaal pubers van 12 jaar of jonger die dat neerpennen of volwassenen waar het brein verder niet is ontwikkeld. Kan gebeuren maar dan wel terecht wijzen.
  Zelf vind ik dat derby gevoel wel mooi, maar ook erg opgeklopt. Ik heb ook een hekel als de B-side schijt aan W2 gaat zingen terwijl ze er niet tegen spelen. Calimerogedrag waar in Tilburg terecht hard om gelachen word.
  Zal wel zoals altijd een baggerwedstrijd zijn. De verwachtingen vooraf kunnen echt niet waargemaakt worden. Door beide partijen.

  21

  6
 • Peppie&kokkie
  7 december, 2017 - 15:43

  @beekvooruit
  Zet mijn geld op Angelino….

  3

  4
 • Dutchbird
  7 december, 2017 - 15:54

  d’r op klappuhhh, vanaf dun aftrap. Elke kruik barst wel een keer.

  3

  6
 • De waarheid
  7 december, 2017 - 15:55

  Bside gaucho heb je willem2 zondag avond op tv gezien met de samenvattingen
  Daar waren de vakken weer aan het springen als je begrijpt wat ik bedoel

  3

  4
 • buurman
  7 december, 2017 - 16:00

  Zit morgen op de ere tussen dat dikwijls vervelend zuigend volk. Ben ervan overtuigd dat NAC beter voetbal kan spelen dan w2. Maar NAC zal het echt moeten afdwingen. Met alleen mooi voetbal win je geen derby. Wel natuurlijk oppassen dat we niet gelijk tegen een rode kaart oplopen. Hard spelen maar wel koppie erbij houden.De wedstrijd morgen gaat de toon zetten voor de komende weken. Winnen we morgen dan sprokkelen we voor de winterstop nog punten. Verliezen we morgen dan ben ik bang dat we met de winterstop laatste staan.
  Gokkie ; 2-3.

  12

  9
 • Rat uit Rijen
  7 december, 2017 - 16:13

  Goed stuk BSR!!!
  Ik hoop ook dat Fernandes speelt en dat dan Ambrose met de nieuwe spelsituatie makkelijker gevonden wordt voorin. Man man… het giert nu al in heel mijn lijf. Een overwinning zou echt een bevrijding zijn. Laten we t hopen! Comon NAC!!!

  8

  3
 • Maarten
  7 december, 2017 - 16:16

  Nou, ik weet t nog zo zeker niet. Sol en Obeche zijn goede aanvallers. Voor de rest is t ook niet veel bijzonders dan dat alleen wel het stabieler oogt.
  Meestal zijn het ook draken van wedstrijden en dat in combinatie met koud winderig weer verwacht ik alweer geen spektakel.
  Hopen op bevliegingen van Angelino( wordt echt beter) en Garcia.

  9

  3
 • Bart
  7 december, 2017 - 16:21

  Korte kan wel is belangrijk zijn deze wedstrijd met zijn inzet. Hoor net ook dat hij sowieso speelt en dan zal Fernandes wel rond de 60ste min komen hopelijk maakt hij er meteen 3 en bewijst hij het ongelijk van vreven! Hoe dan ook alles geven morgen HUP NAC

  6

  4
 • Ratje
  7 december, 2017 - 16:24

  Heeft er iemand al een stream tis donderdag middag maar stikt me niks ik ga dr gewoon alvast voor zitte wat een spanning. Training zag er weer goed uit vandaag, alle oefeningen game tension van de boy’s.

  3

  10
 • Dutchbird
  7 december, 2017 - 16:40

  Weer met Korte beginnen, die linksback van de Stillems lacht al in zijn vuistje. Heeft Vreven verkering met de moeder of zus van Govanni Korte? Wanneer eens een keer beginnen met Fernandes en Korte inbrengen als bij Paolo na 60 minuten de benzine op is. Dan is die back all helemaal tureluurs en heeft Korte geen kind meer aan hem.

  7

  15
 • Ypelaar
  7 december, 2017 - 16:47

  NAC en uitwedstrijden is nog niet echt een succes dit seizoen, maar ik laat mij verrassen.
  De overwininng in de kuip was natuurlijk het hoogtepunt van het jaar….
  Verder heb ik niet zoveel met de derby tegen W2. een derby moet gaan tussen 2 gelijkwaardige clubs.
  Het verschil tussen NAC en W2 is enorm. Alles wat NAC wel heeft kunnen ze in Tilburg alleen van dromen.

  Dus succes daar in Tilburg maar het is voor mij maar gewoon 1 van de 34 wedstrijden.

  22

  29
 • Bruske
  7 december, 2017 - 17:10

  Kan niet wachten!!
  ComeoneeNAC!!

  3

  2
 • On fire
  7 december, 2017 - 17:20

  Hee,
  Nac moet gewoom zorgen dat ze langs het nac stadion rijden als ze vanuit zundert komen.
  De spelers moeten de extra sfeer proeven.

  Kan dit niet worden geregeld??

  Come on fakkels mee en gas geven

  9

  6
 • Roodwitblauwleger
  7 december, 2017 - 17:26

  Edit BSR: Wegwezen naar je eigen forum

  48

  6
 • Arie
  7 december, 2017 - 17:34

  Enevoldsen erin!
  Heeft met Groningen 4 wedstrijden tegen de kruiken gespeeld en daarin 3 goals en 3 assists verzorgd.

  5

  1
 • Braze
  7 december, 2017 - 17:40

  Spol en Obeche zijn in supernormale. Onze verdediging heeft nogal wat tegentreffers. Aanvallend zijn we niet sterk in het afmaken. Het wordt een heel zware pot voor onze jongens.ik hoop op en duim voor een goed resultaat, maar het wordt bikkelen tot de laatste minuut.

  7

  1
 • malpolon
  7 december, 2017 - 17:44

  @Dutchbird

  Het spreekwoord luidt:

  De kruik wordt zo lang volgezeken tot hij barst.

  5

  8
 • JF
  7 december, 2017 - 18:05

  Kijk maar uit buurman , ze halen je er zo tussenuit , iedereen kent elkaar daar omdat er normaal gesproken geen hond zit natuurlijk ????

  3

  3
 • 076
  7 december, 2017 - 18:31

  @ypelaar

  Mag ik walgen van je hoogmoedswaanzin? Ik vind ook dat we beter zijn dan de kruiken, maar jij brengt t over de top. Doe toch normaal vent.

  Op t moment staan we gewoon 15e en moeten we met de voeten op de grond blijven staan.

  14

  6
 • since1912
  7 december, 2017 - 18:32

  Godsamme wat heb ik een partijtje zin in deze wedstrijd. 3 punten en niets minder!!!!

  3

  2
 • NAC
  7 december, 2017 - 18:42

  Is de bea morgen open?

  1

  1
 • Mike Zonneveld
  7 december, 2017 - 18:52

  Allemaal een duimpje omlaag zusjes, jullie kunnen het!!!!!

  6

  2
 • scheppioni
  7 december, 2017 - 19:02

  Ik kan me er helemaal in vinden Das Phantom, ergens zegt me dat wij als NAC supporters er meer bewust van zijn dan wat NAC spelers !! Wordt er morgen bij vertrek nog nadruk op gelegd!?!NAC is de glorie, NAC is de club !!

  3

  1
 • scheppioni
  7 december, 2017 - 19:02

  Nogmaals dat haal je niet ouw kreng !!

  1

  0
 • Breda
  7 december, 2017 - 19:34

  Veel tilburgse duimpjes, dat dan weer wel. (Nog nooit vooruit geweest in Breda, maar online ……. )

  3

  4
 • Mafkees
  7 december, 2017 - 19:40

  Hugodver, oma is een keer grappig ????

  5

  0
 • nac bredaa
  7 december, 2017 - 19:51

  veel kruiken hier volgens mij. Beginnen door te hebben wat de goeie websites zijn. en nu morgen keihard ze inmaken. HUP NAC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4

  2
 • Da vinnik nie fain jonguh
  7 december, 2017 - 19:53

  Tuurlijk is een derby iets speciaals, maar is tegenwoordig toch echt een stuk minder dan pak hem beet een jaar of 10 geleden. Voor deze mannen is het gewoon 1 van de 34 wedstrijden. En ja ik hoop met heel mijn hart dat we winnen (in ieder geval niet verliezen aub!!!) anders heel volgende week weer dat gezeik van een collega uit stilburg. Maar als ik eerlijk ben denk ik dat we het helaas niet gaan redden morgen, w2 is toch iets verder in de ontwikkeling ben ik bang. Daarna tegen ff fraude gaat ook een flinke dobber worden, want die hebben toch een hele leuke selectie hoor.

  9

  0
 • nachoreca1
  7 december, 2017 - 19:58

  Mij stikt dat (kruiken).gezeik over de derby ook niks. Daar zijn ze anti nac wil je niet weten..andersom heb ik dat niet. Vindt het een doodsaaie nikszeggende club. Stikt me niks. Wel wil ik de grote mondjes snoeren en drie punten…want die zijn keihard nodig. Come on nac!

  29

  5
 • Ratje
  7 december, 2017 - 20:00

  @ bredafun klasbak

  0

  0
 • Zagge
  7 december, 2017 - 20:55

  Ik vind de ludieke acties altijd wel leuk en vind het mooi dat supporters het als dé wedstrijd zien. Ik heb dat zelf altijd meer tegen feyenoord, zal wel ooit aan de beatrixstraat ontstaan zijn bij mij. Met Tilburg heb ik niks en die club ook niet. Het enige wat ik met morgen heb zijn 3 punten die naar Breda moeten. Come on NAC feyenoord uit of willem 2 neem die 3 punten mee!

  8

  7
 • ybarmy
  7 december, 2017 - 21:17

  Ik heb het idee dat de kruikjes er meer mee bezig zijn dan ik(/wij). Maar dan spreek ik vooralsnog voor mezelf. Ik werk in Tilburg en daar zijn ze er heel erg van overtuigd dat ze winnen, en beetje te veel zelfs. Wat zal ik blij zijn als dat niet zo is, geloof me ik loop dan in mn NAC-shirt rond op mn werk. Sol dit, 5-0 zus, vuurwerk zo…. Wat ze even vergeten dat ze toch echt meer tegen ons opkijken dan wij tegen hen. Dus heren op het veld: bloed aan de paal, alle ballen in het, WIJ zijn de beste (fucking) supporters van het land, SCHOP ZE TE PLEURIS!!!!!!

  10

  16
 • Tricolires
  7 december, 2017 - 21:20

  Good luck

  9

  2
 • NAC.... what else?
  7 december, 2017 - 21:48

  Liever vroeg dement door veel alcoholgebruik
  Dan lang te leven als een Kruik

  5

  11
 • Wanny
  7 december, 2017 - 21:52

  Of NAC nou wint of niet. Het blijft in alle opzichten een veel mooiere club dan Willem II. Daar gaat het om.

  12

  9
 • 076
  7 december, 2017 - 22:04

  Als we elkaars club nou is met respect benaderen. Wij vinden onze club mooier zij die van hun. Morgen 3 punten de rest kan me niet boeien

  7

  1
 • Kale rakker
  7 december, 2017 - 22:26

  We winnen alis is beter, spelers staf en zeker wíj de beste supporters van het land, zelfs elke grat spriet

  2

  7
 • RV
  7 december, 2017 - 23:23

  Heb niks met die derby (nooit gehad), gemaakte haat en nijd die er in de praktijk niet is, of bij een klein select groepje. Ik ben voor NAC, niet tegen Willem II.

  Ik vrees alleen (heel eerlijk) dat ze hun zaakjes iets beter voor elkaar hebben. Morgen is de kans Vreven, zorg er eens voor dat je ook je zaakjes op orde hebt op de cruciale nummer 6 positie.

  Mets.
  Nijholt.

  Of misschien wel alle twee kort voor de verdediging. Nummer 6 positie is op dit moment de achilleshiel van dit NAC in aanvallend en verdedigend opzicht, het kan nu echt gewoon niet meer.

  10

  3
 • NAC4Ever
  8 december, 2017 - 00:06

  Matchday!
  Word ons kalender jaar nog mooier na de promotie en de winst in de Kuip?

  Hoe intresseerd me niet, maar o wat hoop ik we dit winnen!

  3

  1
 • Swiffer
  8 december, 2017 - 00:07

  Aub geen afscheid met vuurwerk bij de bus! Vind dat bij play off wel een mooie extra emotie maar dit is een vd 34 wedstrijden.

  Ben stiekem best optimistisch omdat de kruikjes iets te veel vertrouwen hebben dat ze al gewonnen hebben.

  Hup NAC!

  2

  7
 • GinnekenGabber
  8 december, 2017 - 06:35

  @Rv gemaakte haat?? Hoe lang ben je nac supporter? Maand of 2?

  2

  2
 • de muzikant
  8 december, 2017 - 07:42

  RV: in de jaren ’20 (van de vorige eeuw ja), was er bij een voetbalwedstrijd tussen Breda en Tilburg al een vechtpartij waarbij meer dan duizend mensen aanwezig waren. Ik denk niet dat je dan van gemaakte haat kunt spreken, maar juist van een klassieker. (voor de NOS fans onder ons: Ajax-Feijenoord is geen klassieker, dat zijn NAC-Willen II en NEC-Vitesse). Dat bij vele supporters de pure rivaliteit tegenwoordig ontbreekt is aan de ene kant jammer, langs de andere kant hoeft het ook weer niet zo scherp gespeeld te worden, ludiek is ook goed (al langs dat stadionnetje gelopen na vannacht?). Overigens heb ik de indruk dat men in Tilburg meer anti-NAC is dan in Breda anti-Willem II, maar dat valt te verklaren. De afgunst is in Tilburg meer aanwezig, simpelweg omdat men tegen NAC (=grote broer) opziet. En nee, ik ben geen Bredanaar, maar wel een NAC’er.

  3

  5
 • Arie
  8 december, 2017 - 09:52

  De ene kant van onze supporters heeft meer een grote afkeer tegen Feyenoord, vanwege o.a. een aantal incidenten in de jaren ’90. Daar kreeg ik als jong broekie nog niks van mee, de pot tegen Willem 2 is voor mij dan ook veel beladener dan tegen Feyenoord. Wellicht ook omdat het meer een gelijke is, en Tilburg gewoon een lelijke stad. Al is in dat licht Rotterdam ook amper om aan te zien.

  2

  1
 • Baske
  8 december, 2017 - 10:32

  De afgunst naar de grote buurman is het enige wat die kleine mannekes daar hebben. Tussen de ajaks liedjes door een hoop gemaakt en gekopieerd gedoe om ook maar iets van een voetbal cultuur te kunnen kopiëren in die sfeerloze bedoeling daar. De doorsnee Tilburger geeft er ook geen ruk om, die zitten bij ajaks en psv. De zesde stad van NL krijgt amper 10.000 man in die golfplaten fietsenstalling. Moest er in het verleden vaak om lachen maar irriteer me nu vooral om die trieste acties gericht tegen spelers en dat internet hoolie gedoe. NAC moet voor de snelle goal gaan vanavond en dan is het meteen gedaan daar.

  1

  3
 • Fred
  8 december, 2017 - 10:44

  De aversie of beter gezegd haat tegen Willem 2 is niet in een zin of in één incident te vangen .
  Dat is iets wat er bij mij , mijn vrienden en familiekring en de spelers waarmee ik heb gespeeld diep ingeworteld zit , tot in het diepst van onze botten.
  Ik herinner me als jeugdspelertje van NAC nog dat je het niet leuk vond om bij de kruiken te spelen , de mensen langs de kant scholden naar je en als je het veld op kwam of af ging spuugden ze naar je , de rochels dropen langs je benen .
  En dan ben je nog een kind hé ?
  En dan nog afgezien van het verbale geweld wat daar altijd is geweest .
  Later is daar niets aan verandert en alleen nog erger geworden .
  Toen de kruiken in de jaren 70 na jaren eerste divisie promoveerden werden ze massaal gesteund door Breda in die nacompetitie er zaten meer NAC supporters dan kruiken , die steun waren ze snel vergeten , andersom is dat nooit geweest , in de jaren daarna hebben ze ons het bloed onder de nagels uitgehaald , vooral veel provoceren en onsportief gedrag zowel op als naast het veld , ze misdroegen zich gigantisch , om over vernielingen maar te zwijgen en toen verloren we ook nog vaak van die klootzakken .
  Dat publiek heeft zich ontpopt tot het meest vervelende en achterbakse wat je jezelf kunt voorstellen .
  Dr spelersbus opwachten voor en na de wedstrijd , spelers met bier overgieten en bespugen en vooral uitschelden gebeurt wekelijks .
  Vuurpijlen horizontaal afschieten naar kindervakken en het uitvak is meer regel dan uitzondering .
  Provoceren is tot kunst verheven , en het aannaaien van kaarten kunnen ze door de jaren heen als geen ander .
  Tot overmaat van ramp zijn er ook veel “ echte “ Naccers naar de kruiken vertrokken en lieten geen mogelijkheid onbenut om kwaad over NAC te spreken .
  Kortom de haat die tussen de clubs is ontstaan komt volledig uit het kruiken gedeelte , dat wij daar in mee zijn gegaan is een logisch gevolg van jaren klieren .
  Ik zeg ook vaak ik heb geen hekel aan Tilburgers wel aan Willem 2 en dat Briekhiven publiek .
  De echte Tilburger heeft ook weinig of niets met die club , vandaar dat ondanks dat die stad zo groot is ze het stadion niet vol krijgen .
  Ik hoop dat we de kruiken vanavond helemaal met de grond gelijk maken en we ons niet laten provoceren , als ze over de rooie gaan ( en dat gaan ze ! ) en we gaan er niet in mee dan maken we een goede kans !!

  3

  3
 • Fred
  8 december, 2017 - 10:50

  O ja , wat Feijenoord betreft moeten mensen daar toch enige nuances bij aanbrengen .
  Daar is nooit ern slechte band mee geweest alleen in de jaren 80 zijn er enorme supporters claches geweest , maar iedereen vergeet dat Utrecht destijds nog vele malen erger was.
  Ik denk dat er 0,0 parallelen met de kruiken zijn en meer dan ons lief is met de Rotterdammers .

  4

  3
 • Ojee
  8 december, 2017 - 13:08

  Excuseer mij hoor Fred, maar ik maak toch echt zelf wel uit wie ik erger vind. Dat is voor mij toch echt dat gespuis van boven het Hollands Diep. Nooit een goede relatie mee gehad, nooit willen hebben en gaat ook nooit gebeuren.

  2

  1
 • Fred
  8 december, 2017 - 14:44

  @ojee, dat moet jij helemaal zelf weten , succes er mee , ik dring je het niet op hoor kerel is wel een beetje kortzichtig .
  Ik zelf generaliseer niet graag , ik heb geen hekel aan Tilburgers , alleen aan kruiken supporters , dat is een groot verschil dan zeggen dat je een hekel aan Rotterdammers of het gespuis boven het Hollands diep hebt .
  Dan heb je aan verdomde veel mensen een hekel kerel .
  Maar er zijn ook mensen die de overeenkomsten niet in willen zien en alles over een kam scheren , helaas voor jou en nog wat anders denkenden zijn er in Nederland maar twee echte volksclub , NAC en Feijenoord , of je het nu leuk vind of niet .
  En als je net als ik overal in het land komt dan is er voor NAC altijd veel sympathie en hebben ze bijna overal iets tegen FC Broekhoven .

  1

  1