Go to Top

Vreven dit weekend naar Manchester

Vreven dit weekend naar Manchester

Stijn Vreven zit dit weekend in het Engelse Manchester. Als NAC een weekend vrij is, vliegt de trainer naar Engeland om bij samenwerkingspartner Manchester City een kijkje in de keuken te nemen.

Zodoende gaat Vreven dus ook dit weekend op bezoek bij de Engelse topclub. In gesprek met de Vlaamse media van oud-werkgever KAA Gent vertelt Stijn dat hij werkt aan zijn trainerskwaliteiten door ervaring op te doen bij City. Tot op zekere hoogte krijgt Vreven van alles te weten. “Hier word ik al jonge coach absoluut beter van.”

Vreven werkt onder andere aan het begeleiden van de spelers, psychologie en tactiek. Maandag mogen we onze Stijn weer terug verwelkomen in Nederland.

Bron: B-Side Rats, KAA Gent

70 Reacties op "Vreven dit weekend naar Manchester"

 • Dicky
  10 november, 2017 - 18:53

  Dat getuigt volgens mij van een flinke dosis engagement.

  55

  4
 • JOOP
  10 november, 2017 - 19:02

  DAARWORDT HIJ IN IEDERGEVAL NIET SLECHTER VAN EN KAN HIJ OOK IS KIJKEN WAT NAC IN DE WINTERSTOP NOG IETS KAN HALEN

  11

  49
 • Zoals altijd
  10 november, 2017 - 19:27

  Krijgt hij dan ook te horen dat hij op tijd kan/moet wisselen??

  35

  13
 • G00ser
  10 november, 2017 - 19:28

  Je hoeft niet zo te schreeuwen hoor

  78

  2
 • The Don
  10 november, 2017 - 19:59

  Jonge coach, jonge selectie, leerproces, City, bijna laatst, kutvoetbal, toedeloe

  13

  71
 • Zand in je ogen
  10 november, 2017 - 20:01

  Alleen maar goed van hem, zo krijgen we een steeds polyvalentere tréner

  7

  2
 • Sjorsnac
  10 november, 2017 - 20:03

  Waarom niet he, en inderdaad even rondkijken wat er nog meer rondloopt!

  19

  3
 • NacF
  10 november, 2017 - 20:22

  Joop kan tiepen

  11

  1
 • Fred
  10 november, 2017 - 20:25

  Wellicht kan hij aan Guardiola eens vragen waarom die niet met een open linkerkant speelt en niet zijn back heel de linkerkant in de schoenen schuift ?
  Of waar Guardiola Angelino weg zou zetten ?
  Alle gekheid op een stokje , maar ik denk dat hij van Guardiola héél veel kan leren , maar de kans dat hij die spreekt lijkt mij heel erg klein , ik hoorde destijds van Smulders dat hij Guardiola ook zelden heeft gesproken.
  Ik zou het toejuichen als Stijn zijn enthousiasme , geestdrift en werklust eens zou koppelen aan logica en rendement .
  Ik zou zeggen hou goed je ogen open daar want ik denk dat MC op dit moment buiten categorie is .
  Het zou wat zijn als je spelers die net buiten het eerste vallen eens binnen zou kunnen halen.
  Tja en dan is Stijn een paar dagen weg , dan heb je de aanloop naar Ajax en wie staat er dan nu voor de groep om de boel op scherp te zetten ….Penders …, je moet er toch niet aan denken ….. ????????

  19

  18
 • BoerFM-ELEP
  10 november, 2017 - 20:31

  Op de site van KAA Gent staat ook een kleine wedstrijdverslag. De doelpunten worden wel heel gemakkelijk weggegeven.

  1

  3
 • Ibio
  10 november, 2017 - 20:37

  graag Tosin Adarabyoyo meenemen

  24

  20
 • Otjes
  10 november, 2017 - 20:40

  Kan nooit kwaad om eens over taktiek te praten met echte professionals.

  Hoop dat de City analysten eens goed de waarheid vertellen.

  Hup nac vanaf nu gaat alles beter…

  15

  1
 • De waarheid
  10 november, 2017 - 21:30

  Wat kan hij er nou aan doen dat ze die Dessers voor de playoffs al verpatst hadden aan Utrecht.
  Wat kan hij er aan doen dat de helft van wat ze van City binnen krijgen niet goed draait.
  Vreven verdiend een standbeeld want met die Dijkhuizen of Maaskant zaten we nu op de bodem van het Nederlandse voetbal en speelde NAC binnen 3 jaar tegen RBC of FC Lisse

  51

  7
 • Ratjetoe
  10 november, 2017 - 21:50

  Af en toe heb ik wel eens mijn twijfels bij Vreven. Vaak laat wisselen, in mijn ogen vaak een onlogische basiself met basisplaatsen voor verscheuren en korte. Toch snap ik ondanks dat niet waarom supporters aan zijn stoel zagen. Het is tijden geleden dat we een trainer hadden waar de NOAD vanaf straalde, die ook dezelfde NOAD eist van zijn spelers. Dit of een dode graftak zoals met alle respect dijkhuizen, gudelj en karelse. Of hebben we liever een schreeuwerd en luchtkasteel bouwer als Maaskant. Van allen weten we het resultaat. Neen toch veel liever onze indiaan.

  Een trainer is gelukkig zelden beter dan zijn materiaal, hij moet echter de juiste instelling eisen/te weeg brengen. Dat geen wat stijn juist doet. Onze meeste verloren wedstrijden dit seizoen zijn niet mis gegaan op te weinig inzet, maar door pech en gebrek aan scherpte voor de goal.

  40

  2
 • Breda
  10 november, 2017 - 22:05

  Als Vreven normaal doet is het de beste trainer die je als NAC kunt wensen. Maar dan moet ie wel gewoon de spelers op de juiste plek zetten.

  Vorig jaar met dat rare 3-4-3 met 2 nummers 10 wat voor geen meter liep. Wedstrijden lang. Maar na een half uur tegen Top en echt de allerlaatste kans kwam eindelijk de logische wissel en opstelling en heeft NAC daarna alles gewonnen.

  Nu weer die bizarre open linkerkant. Geen ploeg die zo speelt. Kap met die hersenspinsels en zet een logisch systeem neer. Geen hogeschool tactieken maar gewoon begrijpelijk voor spelers van het niveau bij NAC. Dan gaat NAC gewoon draaien en is Vreven een geweldige trainer (motivator, teambuilder etc).

  10

  5
 • Henri
  10 november, 2017 - 22:12

  Neem Yaya Touré maar mee terug. Zo’n type hebben we nodig. Op weer een jonkie met weinig ervaring zitten we nu niet te wachten. Spelers met leiderschap en ervaring, zie bijv. de bepalende spelers van Excelsior. Koolwijk en Bruins.

  9

  0
 • Bredafun
  10 november, 2017 - 22:58

  We kunnen lullen wat we willen hier, maar het is wel een coach die actief bezig is en zichtbaar bezig is. ook nu wederom actief om betere bezetting te krijgen bij nac.
  geschikte coach voor NAC!! TOP.
  Er mag ook wel eens een positief nieuws komen over Vreven!!!
  ——–

  88

  3
 • Carlo
  11 november, 2017 - 01:36

  Geven ze daar ook hersencellen weg. Kansloos te spelen met een open linkerkant en lilliputter Korte. Hij blijft Fernandes Bertrams Garcia Angelino negeren danwel op foute posities zetten.

  7

  31
 • Dutchbird
  11 november, 2017 - 01:55

  Die krijgt vast te horen: “Dear Stijn, you are doing not so well. You pay big salaries to a lot of players without making them part of your squad.You only have to consider the recommendations of jvt and put Stans and Nijholt on the midfield and let N’toko play as a central defender. Another request. Tell Hans Smulders, Justin Goetzee and Joost Gielen next Monday that MC won’t support NAC anymore if don’t follow the instructions of van Flieger. They just have to resign.”

  28

  7
 • Worstenbroodje
  11 november, 2017 - 03:24

  Vreven is een goede coach voor NAC. Tuurlijk ben je het af en toe met hem oneens, maar voetbal is geen exacte wetenschap. Kom op hij zet iemand anders op rechtsbuiten dan wij doen, nja daarom hoeft hij zijn baan nog niet te verliezen. Verder is het een goede trainer met hard voor de zaak. Wie een andere trainer wil snapt het niet echt volgens mij? Je wil een andere opstelling? Maar daarvoor hoeft Stijn toch niet meteen te verkassen??? Populistisch PVV volk zit er op deze site zeg.. Denk even een seconde verder na, alleen maar roepen en geen enkele inhoud.

  17

  5
 • ratkopf
  11 november, 2017 - 04:29

  Interview met Vreven na de wedstijd tegen Gent:

  https://www.youtube.com/watch?v=JEs_XgskFDI

  Kan iemand mij vertellen met wie Vreven nauw contact beweerd te hebben bij city op 4.48? Joleon Lescott toch?

  1

  1
 • 't Fust
  11 november, 2017 - 07:57

  En met welk centraal duo stonden tegen Gent? Mari, koch geblesseerd en Mets op interland week. Dan kan de verdediging wat verzwakt zijn. Hup NAC

  5

  1
 • Dandeman
  11 november, 2017 - 08:44

  @ratjetoe

  Helemaal eens met je verhaal,op 1 punt na.
  Korte hoort wel degelijk in de basis elf, als je ziet hoe vaak er dreiging en kansen van hem afkomen dan snap ik niet dat je zegt dat hij er niet in hoort! En als ze allemaal zo’n doorzettingsvermogen hadden zoals hem dan hadden we waarschijnlijk meer wedstrijden positief afgesloten…….

  9

  7
 • Van "taajlaand
  11 november, 2017 - 09:45

  Ook ik baal tweeledig van de lage classering die we momenteel onder trainer Stijn staan.
  Bedreven, bevlogen en laat altijd zien en merken vol gas voor zijn club te gaan.
  Vind hem net als Ratjetoe, Breda en Bredafun ook een te sympatieke om deze kerel af te zagen, maar dat er iets niet goed gaat moge duidelijk zijn.
  Raar blijft ook dat we een selectie hebben van, op één speler na drie elftallen en daarom is het voor mij zo verwonderlijk dat, na leuke wedstrijden, de punten niet gepakt of soms erger, weg gegeven worden op het laatste moment.
  Geen goede bezetting linkerkant, te weinig dreiging vanaf rechts, kansen niet benutten én nog steeds geen ‘vaste keeper’ zorgen voor onrust bij mij in de komende weken.
  Het zal écht anders moeten, want blijven hangen op “het komt met deze selectie wel goed”, is levensgevaarlijk!

  13

  -10
 • ome cor
  11 november, 2017 - 10:20

  Een aantal mensen die hierboven reageren zouden ook het interlandweekend beter kunnen gebruiken dan hier alleen hun inhoudsloze mening te posten.

  Kijk eens in de keuken bij supportersgroepen die onvoorwaardelijk achter hun club, spelers en staf blijven staan ipv van alles botweg afzeiken.
  Supporters die het verschil kennen tussen kritisch reageren en domweg alles en iedereen neersabelen.

  Nee, de beste supporters van het land zijn begraven met de geschiedenis van de Beatrixstraat en hooguit nog terug te vinden in het NACmuseum.
  Nu is het slechts een mengelmoes van overblijfselen uit die tijd en een grote groep wijsneuzen die zichzelf benoemd hebben tot kenner, maar niet eens weten of er lucht of zand in een bal zit.

  Vreven heb je nooit horen roepen dat hij de beste trainer ter wereld is. Die jongen is in ontwikkeling en werkt aan zichzelf. Daar kunnen veel jankers hier een voorbeeld aan nemen.

  69

  15
 • Otje
  11 november, 2017 - 11:12

  @ ome Cor 1 nul voor jou

  17

  8
 • Bredafun
  11 november, 2017 - 11:23

  Weer eens wijze praat van je Cor.
  ????????

  17

  7
 • Peppie&kokkie
  11 november, 2017 - 11:55

  @ ome Cor
  Amen

  13

  3
 • Dr.
  11 november, 2017 - 13:14

  Volledig met je eens ome cor…

  Vreven heeft meerdere malen aangegeven dat hij heus wel weet dat hij wil en moet bijleren.

  Nee, het is niet de beste tacticus die er op deze aardkloot rondloopt (dat weet iedereen, en nog belangrijker, hijzelf ook) maar anders had hij echt niet bij ons gezeten! Maar hij is bevlogen, fanatiek en als er iemand dat ook bij de groep erin kan schoppen is hij het wel!

  Om dan bij een bericht, waarin staat dat hij bij elk ‘vrij’ weekend naar MC vliegt om de relatie te onderhouden, bij te leren, de gelegenheid weer aan te grijpen om je diarree over alles en nog wat op het forum te gooien dan ben je gewoon een droeftoeter en moet je mooi een seizoenskaart van Ajax nemen volgend jaar….

  Het zijn ook altijd dezelfde als diegene die het TIJDENS de wedstrijden belangrijker vinden hun gal te spuwen dan achter hun club en team te staan…om vervolgens hun grote bek te houden als er wel resultaat wordt geboekt.

  Als jullie er maar gelukkig van worden jongens….alhoewel ik me dat niet kan voorstellen.

  Hup NAC!! Op naar Ajakkus

  32

  11
 • TIEPEN
  11 november, 2017 - 14:44

  @NacF

  Joop niet maar jij ook niet tiepen met IE ???????

  Whahahahahahah

  1

  5
 • am
  11 november, 2017 - 15:42

  @Ome cor

  Helemaal met je eens!
  Die zogenaamde deskundigen moeten zelf eens op de stoel van Vreven of Smulders gaan zitten. Ben ervan overtuigd dat ze al na een paar dagen moeten rennen voor hun leven.

  4

  8
 • Jeffrey
  11 november, 2017 - 15:51

  @ Joop. genoeg gehaald bij Man City. Ik heb er genoeg van! Gewoon spelers die een paar jaar blijven dan kan je pas bouwen en krijg je als supporter een herkenbaar elftal.

  5

  6
 • willem 4,5
  11 november, 2017 - 15:58

  De beste trainers staan weer aan wal!!!, voor de 2385 ste keer dit seizoen op deze site. We zijn nog steeds NAC en geen Barcelona of Real Madrid. Vreven is een Top trainer voor ons, we kunnen altijd nog vragen aan de TD of ie Marius Dijkhuizen of Gudelj terughaalt, dan gaan we het vast beter doen!!!

  16

  10
 • van Flieger aan de Costa
  11 november, 2017 - 16:15

  Dijkhuizen, Rutjes, Maaskantje, Smulders, allemaal gebeurd onder leiding van van Aalst en Gielen. Wellicht 2e degradatie binnen 3 jaar tijd. Nog nooit vertoond.

  9

  40
 • de muzikant
  11 november, 2017 - 16:18

  Probleem is niet de trainer, het zit in de structuur van het elftal. En daar kan Vreven niets aan veranderen, maar is de volledige verantwoordelijkheid van Smulders. En je ziet dat het daar niet goed gaat. Daar hoef je geen deskundige of doorgewinterde voetbalanalist voor te zijn. Vreven roeit alleen maar met aan hem aangedragen riemen, en Vreven kan op veel steun vanuit de supporters rekenen, omdat Vreven NAC uitstraalt! Financieel is het op dit moment ook onder controlen, en voor zover ik vanaf een afstand kan zien, bij Goetzee in de juiste handen. Maar die ene positie van TD, een sleutelpositie, die mag best wel wat kritischer bekeken worden. Al noemen sommigen dat janken…..

  16

  1
 • 076
  11 november, 2017 - 17:16

  @ muzikant

  Onzin. Er zit veel meer in deze selectie dan dat er nu uitkomt.

  5

  4
 • Sander P
  11 november, 2017 - 18:17

  Hopelijk gaat Vreven polsen of het mogelijk is dat Nac zich in de winterstop versterkt met Lukas Nmecha (aanvaller die zoeel centeraal als op de flanken kan) en Phil Foden (van uitzonderlijke kwaliteit). Ageypong retour (gezien zijn blesure).

  6

  3
 • de muzikant
  11 november, 2017 - 18:22

  @076: Ik mag hopen dat er meer uitkomt dan dat er nu uitkomt. Anders moeten we (of in dit geval onze TD) zich eens af gaan vragen of dit een goed uitgebalanceerd elftal is, weggezet naar mogelijkheden? Zeker ten opzichte van financieel gelijkwaardige opponenten zoals PEC, Heracles, Excelsior, ADO? Ook in ogenschouw nemende dat de achterban groter is, en dat we een zestal nagenoeg gratis spelers uit Manchester ter beschikking hebben. Dat zijn criteria waarop je iemand kunt beoordelen, niet op een gelukkige promotie. Of moeten we blij zijn met de fooi voor Dessers (die inmiddels al ver in het negatieve is als je dit tegenover de kosten plaats van onze sterkhouders Haemhouts cs.) Ik beaam dat we een geweldige club hebben, gezellig op de tribune (al kan het wat feller), een fantastische achterban en wat al niet meer, maar het ophemelen of verdedigen van onze TD, zoals velen hier vanuit aut(oma)tisme doen, ….. dat gaat me te ver.

  13

  3
 • BraboF1
  11 november, 2017 - 19:46

  Wij stammen uit 1912… Vijfde generatie NAC. Altijd positief. Vreven is de coach die NAC hweft laten promoveten tegen alle verwachtingen in. MvV, VVV, CAMBUUR, waren beter dan NAC. Ook NEC was beter. Toch promotie= goede coaching!. Na de winterstop vwrwachten wij de punten. Altijd Positief blijven, anders wordt je een (kruiken) zeiker….

  10

  4
 • NAC4Ever
  11 november, 2017 - 21:11

  @BraboF1

  0

  2
 • NAC4Ever
  11 november, 2017 - 21:14

  @BraboF1
  Snap wat je bedoeld en daar ben ik het ook wel mee eens.
  Maar MVV en NEC beter?
  MVV vond ik ongeveer van hetzelfde niveau (wij misschien iets beter). En NEC was hier beter maar kon weingen creëren en daar vond ik ons beter.

  0

  0
 • NAC4Ever
  11 november, 2017 - 21:18

  @de Muzikant
  Kan het ook zijn dat iemand gewoon iets anders vind dan jij? Of komt jouw mening ook voort uit automatisme?

  1

  3
 • Oldskool
  11 november, 2017 - 21:25

  @ muzikant

  Weer zon supporter die zich spiegelt aan kunstgrasclubs als zwolle in het MAC3Parc stadion, ado, hier duidelijk minder dan NAC op het plastic veld van het Carsjeans stadion en heracles, de enige ploeg zonder jeugdopleiding.

  En dan zeiken op Smulders. Dessers was niet gekomen zonder gelimiteerde tranfsfersom en heeft NAC minimaal 2 mln opgeleverd aan TV gelden alleen al door de promotie. Het slaat echt nergens op om Smulders daar een verwijt in te maken, is echt de wereld op zijn kop.

  Stans en Haemhouts zijn gekomen op voorspraak van Dijkhuizen. Een TD en trainer werken daarin samen en Vreven ziet het niet zitten in die spelers. Dat gebeurt overal bij trainerswissels. NAC is nog weinig weggespeeld dit seizoen. Vitesse natuurlijk en laatste half uur tegen psv. Roda uit was zwak. Maar de rest?

  Er ontbreekt scorend vermogen en de ploeg is jong. (Wat hebben betaalbare “ouderen” NAC gebracht de afgelopen jaaaren???)
  NAC heeft ook een lage spelersbegroting. Mede omdat we geen kunstgras hebben, investeren in de jeugd etc. Dat zijn keuzes. Ik ben heel blij dat NAC die maakt.

  13

  9
 • De Dislekt
  11 november, 2017 - 22:14

  Onder Vreven hebben we wel in de Kuip gewonnen!!

  14

  0
 • Jurgen
  11 november, 2017 - 22:33

  Ik vindt het netjes en goed van Vreven dat hij dit doet.
  Dit toont betrokkenheid en inzet.

  Al doe je maar iets aan connecties op, zie je maar een glimp van de spelers daar.

  Beter dan thuisblijven, dit netwerken verstevigd je contacten en relaties.

  Ik snap dat azijngezeik en alles en iedereen erbij te betrekken.

  Stijn is onze trainer en ik juich het alleenmaar toe dat hij daar nu is.

  Stijn succes en netwerken is gewoon erg belangrijk ook voor de club. ????

  11

  0
 • Hans
  11 november, 2017 - 22:35

  De beker is niet half leeg maar half vol. Ik denk dat iedereen wel ziet dat we een extra spits nodig hebben, liefst met lengte. Het scorend vermogen is nog onvoldoende; hiermee had je 3 wedstrijden over de streep kunnen trekken.
  Het goede nieuws is dat NAC hiervoor mensen in dienst heeft. Kunnen wij blijven lachen en/of zeiken als de lokale Statler en Waldorf (ken uw klassiekers).

  0

  2
 • nachoreca1
  11 november, 2017 - 23:24

  Goed bezig die stijn! Hoop dat hij een spits meekrijgt die snel ingezet kan worden….zaterdag as ofzo… come on nac!

  3

  0
 • Kaale rakker
  12 november, 2017 - 00:02

  Ach ja ik wil jullie straks horen, toen we promoveren was hij alles, tegen Feyenoord ook nu weer niet, hij kan er ook niets aan doen dat ze de kansen missen

  4

  0
 • Wanny
  12 november, 2017 - 02:54

  In 83 en 85 degradeerde NAC 2x in 3 seizoenen. Wel eerder vertoond dus.

  7

  1
 • BoZ
  12 november, 2017 - 03:29

  Stijn heeft zijn tussentijdse evaluatie gehad. En daar zijn wat verbeterpunten aanbod gekomen. En zo hebben een ticket voor hem gekocht om te kijken of hij tot iets meer kan komen dan alleen inzet, mentaliteit en mouwen omhoog.
  En nu heeft onze indiaan tot de kerst de tijd om het beter te doen. En anders staat er volgend jaar iemand anders voor de groep. Want tot nu toe is het nog niet veel geweest met Stijn

  9

  15
 • reflektor
  12 november, 2017 - 09:36

  Een oud Chinees spreekwoord voor “bug on the wall” vliegertje : als je niets positiefs over iemand kan zeggen , zeg dan niets.

  5

  2
 • de muzikant
  12 november, 2017 - 10:12

  @nac4ever: daarom ventileer ik ook een onderbouwde mening. Ruimschoots zelfs. En dit is geen automatisme, al wordt het soms wel herhaald ja. Probleem is echter de “debaters” die een meer kritische mening afdoen als jankers of kruiken. Daar kom ik tegen in het verzet.
  @oldskool: Op voorspraak van Dijkhuizen……. met een uiteindelijke beslissing van Smulders als eindverantwoordelijk, toch? En het gaat me niet over het soort gras, maar om het soort elftal. Je noemt steeds de plus die Dessers uiteindelijk heeft opgebracht (al zag het daar tot aan april niet naar uit), maar kun je ook het kostenplaatje opgeven voor de spelers die zonder vergoeding weg mochten/moesten (ondanks clausule in het contract), of de karrevracht met overige Belgische spelers die ons werd voorgeschoteld, maar waarbij je vanaf dag 1 als kunt concluderen dat er geen toegevoegde waarde aan vast zit? Een andere TD had er misschien een ander, sterker elftal, uit kunnen halen, waar je grotendeels nu mee verder kon, maar volgens mij zijn we dit jaar weer (!!) begonnen met een volledig elftal.

  9

  4
 • Oldskool
  12 november, 2017 - 11:07

  @ muzikant

  Sorry maar jouw laatste bijdrage heb ik 3x gelezen en kan ik oprecht niks zinnigs in ontdekken. Een ander had het misschien wel beter gedaan? Dat is altijd zo. Bij iedere persoon. Misschien ook wel slechter.

  3

  6
 • Gbd
  12 november, 2017 - 11:42

  @oldskool
  Je stelt dat NAC dit seizoen weinig zou zijn weggespeeld. Helaas is dat niet te zien aan het doelsaldo, eerste zes wedstrijden gemiddeld zo’n 3 doelpunten tegen!!
  Dat mag Vreven zich toch wel aan rekenen, en nee dat lag niet aan de keeper. Verdedigend en opbouwend was het superzwak. Vreven had wel wat eerder mogen ingrijpen!

  6

  2
 • buurman
  12 november, 2017 - 12:23

  Beste Fred,
  Dat zou wat zijn, dat we een speler krijgen die net uit de boot van de MC selectie valt. Dat is voor ons dan een kanjer. Ik zou willen zeggen aan Stijn ; vragen staat vrij.
  In feite laat de opstelling van NAC zien hoe ver we financieel zijn weggezakt. 6 Spelers van MC in de basisploeg. En die jongens kun je niet direct verwijten dat we zo laag staan. Sterker nog; het gevaar moet van deze gasten komen met Angelino voorop.
  Laten we een kat een kat noemen; zonder de MC deal waren we naar de vaantjes gegaan. Hadden we een amateur selectie op de been gebracht.

  Tegen ajax is er de druk m.i. dat we minimaal een punt moeten halen. Dit elftal speelt thuis tegen ajax denk ik beter dan uit tegen heracles !
  Van de laatste plaats moeten we weg blijven, dat gaat psychologisch negatief doorwerken met deze jonge gasten.

  10

  2
 • jvt
  12 november, 2017 - 13:18

  Hoezo elftal en kapitaal opbouwen bij NAC? Als je de zeer matige Korte (komt geen mannetje voorbij en geen voorzet op kophoogte en was bij Den Haag al niet goed genoeg) wisselt voor Fernandez staan er normaal gezien 5 MC spelers in de basis. Houden we er zes over waarvan geen van de drie keepers ons kan bekoren en geld gaat opleveren, slechts de komende twee jaar geld kosten, en 1 keeper teveel!

  Houden we er 5 over waarvan Smulders jaarlijks zegt dat we moeten doorselecteren (ander woord voor eigen falen herstellen). Vul het maar in, 2 van de 5 resterende spelers (ik schat El All, de te lieve Verschueren, Koch wellicht, dan houden we 1 of 2 spelers over waarvan er feitelijk 1 verkocht zou moeten worden om het begrotingstekort een beetje in te dekken.

  Resultaat; we houden 1 tot 2 spelers over voor het jaar erna en moeten elk jaar helemaal opnieuw beginnen. We bouwen dus helemaal niets op. En als je er dan ook nog in slaagt de verkeerde spelers te halen, er in tegenstelling tot andere concurrenten er zelfs nog transfersommen voor te betalen, te lichte eigen kweek hebt, NAC de enige club is met een geheel open linkerflank (hoe bedenk je het met de spelers van het niveau NAC) dan is het niet gek dat NAC staat waar het staat.

  Met dit beleid is het niks en wordt het niks en volgens mij zijn daar een paar mensen verantwoordelijk voor die zichzelf 50% loonsverhoging geven. Omdat ze met geluk promoveren als 5e Juup club? Met het hele jaar doorgaans afgrijselijk voetbal in de JUUP. Maar als je bij NAC kritisch bent wordt je steevast een azijnzeiker genoemd. Dat mag niet, je moet immers in de polonaise mee terug de JUUP in.

  Nou liever zelfreflectie bij de heren gevraagd, een professioneel beleid, en een kritische achterban die wel het kaartje voor de schouwburg dat NAC is betalen, het salaris voor de heren ophoesten en in feite hun werkgever zijn. Als er niemand van de MC boys beter wordt dit jaar dan zal die MC deal ook niet oneindig gaan handhaven. Donkere wolken pakken zich samen en we staan erbij en kijken ernaar. Het is onnodig!

  12

  7
 • Henk
  12 november, 2017 - 14:06

  @jvt
  Waarom denk je dat volgend jaar radicaal anders zal zijn dan dit jaar. Korte, Garcia, El Allouchi, Sporkslede, Verschueren, Horsfield, Ayepong en Meijers zijn allemaal spelers die vorig en dit seizoen meerdere wedstrijden basisspeler waren. Een vergelijkbaar aantal van de huidige groep zal volgend seizoen blijven.

  Verder is Korte de enige NACspeler die anderen regelmatig in scoringspositie brengt. Staat niet voor niets in de toptien van spelers met de meeste keypasses. Het is geen gepolijste speler, maar wat hij mist aan talent compenseert hij met inzet.

  Een beetje meer realisme zou fijn zijn. Nu al verwachten dat het meest zwarte scenario waarheid wordt is dat niet.

  5

  4
 • NAC4Ever
  12 november, 2017 - 14:26

  @de Muzikant

  Even voor de duidekijkheid. Ik zeg ook niet dat ik denk dat jouw mening voort komt uit automatisme. Ik vind het alleen te makkelijk om de mening van andere wel zo weg te zetten.
  En waarom? Omdat ze anders denken dan jij?

  Ben het overigens wel met je eens dan sommige te snel als kruiken weg worden gezet.
   

   

  1

  0
 • jvt
  12 november, 2017 - 14:51

  Het zal wel anders MOETEN gaan met de samenstelling van de selectie.
  Van de spelers waarmee we zijn doorgegaan zoals Sporkslede, Verschueren, Ell All en Korte (met alle respect) had natuurlijk afscheid genomen moeten worden want zijn gewoon te zwak voor de ere of niet meer dan reserve. Er was domweg geen belangstelling voor en Horsfield had natuurlijk nooit een driejarig contract moeten krijgen. Middelmatige back waarvan er in Nederland genoeg rondlopen.

  We bouwen niks maar dan ook echt niks aan kapitaal op. Er loopt er geen eentje tussen waar je nu eens flink van kan cashen. Het is elk jaar opnieuw beginnen. Door promotie hadden we van MC het voordeel van de twijfel en mochten een paar spelers blijven om ere ervaring op te doen. Die hebben ze dit jaar opgedaan en of ze voldoen niet en gaan weg of ze voldoen wel en gaan op verzoek van MC naar een zwaardere competitie of betere ereploeg (Twente?) en met weer eens een andere trainer om zich verder te ontwikkelen. Bij NAC is er immers geen perspectief op doorontwikkelen want als NAC zich al handhaaft blijven ze in dezelfde competitie spelen.

  NAC had een selectie van 15 echt goede, erewaardige, deels meer ervaren spelers moeten samenstellen met 5 MC aangevuld ipv 32 middelmatigen. Anders hadden we ook veel hoger gestaan.

  8

  5
 • Jeffrey
  12 november, 2017 - 15:13

  @ jvt Volledig mee eens!

  3

  5
 • de muzikant
  12 november, 2017 - 16:54

  @oldskool: soms moet je ook ontvankelijk zijn, maar als dat ontbreekt wordt het lastig!

  2

  1
 • Dr.
  12 november, 2017 - 18:54

  Jvt, muzikant….blablabla. maar weer eens hetzelfde riedeltje kopiëren….sukkels.

  Worden jullie nou niet moe van jezelf?

  5

  5
 • henk
  12 november, 2017 - 19:31

  En weer dat sprookje dat NAC 32 EIGEN contractspelers zou hebben. Het klopt dat NAC zo’n 30 spelers heeft, maar dat is inclusief de 6 van ManC en jeugdspelers met een klein of koelkast contract (vaak zijn dit nog A-spelers). Verder zit NAC nog met spelers die niet spelen, waar je ook niet vanaf komt, maar die voor de 1e divisie best ok waren. Het is dan wensdenken om te stellen dat NAC “15 echt goede, erewaardige, deels meer ervaren spelers” had moeten aantrekken. Dat zou een meer ideale situatie opleveren, maar het was binnen de randvoorwaarden die NAC had in aanloop naar dit seizoen totaal onmogelijk.

  4

  1
 • jvt
  12 november, 2017 - 19:45

  Herhaling is de kracht van communicatie. Kijk naar al die commercials! Coca Cola is er marktleider door geworden.

  De prestaties van ons management zouden eens nuchter moeten worden beoordeeld. Welke topdeals heeft Goetzee gemaakt, welke slimme selectiespelers heeft Smulders gehaald. Hoe is er met zijn spelersbudget omgegaan en waarom transfersommen betalen als je aan ziet komen dat je -/- € 600.000,- resultaat verwacht. Dat komt echt niet uit de lucht vallen.

  Welke spelers heeft de staf werkelijk beter gemaakt tot boven ereniveau. Dan hebben we het dus niet over van amateur tot JUUP niveau. Een open linkerkant? Kunnen we de directie niet op cursus sturen!

  .

  6

  2
 • jvt
  12 november, 2017 - 19:49

  Garcia op 10 zou niet functioneren. Gek he als je het spel niet op links en rechts kunt verdelen. We hebben geen linkerflank en rechts staat er eentje die nog geen man voorbij komt. Aan alleen werklust in de ere heb je niet genoeg. Geen wonder dat onze spits te weinig steun en we amper veldgoals maken. Het spelletje eenvoudig houden. Wat verlang ik toch naar de Beatrix tijden,

  6

  2
 • de muzikant
  12 november, 2017 - 20:57

  @dr. als er iemand een sukkel is dan ben jij het wel, wat een knoest ben je als je niet verder komt dan dit soort tokkie achtige teksten! Simpele ziel.

  2

  2
 • NAC4Ever
  12 november, 2017 - 21:37

  @jvt
  Vreven heeft nooit gezegd dat Garcia niet op ’10’ funtioneerd. Alleen dat zijn redement voor een ’10’te laag is.
  Wilde je dat ontkennen dan?

  1

  0
 • reflektor
  13 november, 2017 - 05:09

  Kleuterklas is er niets bij .

  2

  0
 • scheppioni
  13 november, 2017 - 12:53

  Zo na een zwaar weekend !!
  Is dit nooit verkeerd om te lezen betreft onze Stijn, je wordt er nooit stommer van natuurlijk, hopelijk zien we zaterdag tegen ajakkes een vlammend NAC, al is het op een late tijd, pff, wordt weer nachtwerk voor mij, dus graag drie punten heren NAC spelers !! HUP NAC !

  1

  0
 • Oosterhout3
  13 november, 2017 - 13:50

  Ik zag van de week een statistiek voorbij komen…

  Korte’s key passes… bijna5 per wedstrijd, in de top 7 spelers in de eredivisie!(zelfs hoger dan garcia met bijna 4)

  Open linkerkant??
  Volgens mij spelen we nu met vloet op de flank, en lukt dat sindsdien aardig; gelijk bij utrecht&vvv(bijkomend geef je haast niks weg!
  Straks gewoon met 2spitsen spelen, of vloet wisselen voor een echte buitenspeler(agyepong of fernandes)
  ‘T zit zo dicht op elkaar nog…

  December wordt crusiaal met excelsior, twente, kruikjes, heerenveen & utrecht thuis
  Reken daarbij ffe heracles uit eind november bij… en nac kan zomaar met kerst op plek 11/12 staan!

  0

  0