Go to Top

Wegen van NAC en Frans Bouwmeester scheiden

Wegen van NAC en Frans Bouwmeester scheiden

NAC en scout Frans Bouwmeester gaan per direct uit elkaar. Dat zijn beide partijen gisteren overeengekomen. Kort geleden liet Bouwmeester al in de pers optekenen niet happy te zijn met de nieuwe situatie.

Eén en ander heeft te maken met het nieuwe scoutingsbeleid dat Technisch Directeur Graeme Rutjes aan het implementeren is. Een herstructurering en een modernisering waren hierbij in de ogen van Rutjes belangrijke veranderpunten. Bouwmeester heeft bij de club aangegeven dat hij in deze nieuwe opzet geen rol voor zichzelf ziet weggelegd. NAC heeft begrip voor zijn standpunt.

Rutjes vindt het jammer dat Bouwmeester niet langer onderdeel uitmaakt van NAC, maar voelt zich comfortabel met de ingeslagen weg. Hij hoopt in de nabije toekomst nog wel een beroep op de scout te kunnen doen: “Frans heeft in het verleden veel voor deze organisatie betekend, het is een van de markante figuren uit de geschiedenis van deze club. NAC verliest met hem een goede scout en iemand met een ontzettend groot netwerk in de voetballerij.”

De 74-jarige Bouwmeester, geboren en getogen in Breda, begon zijn carrière in 1956 bij NAC. Tijdens zijn eerste periode voor de Parel van het Zuiden speelde hij 99 wedstrijden, waarin hij 23 keer scoorde. Hij verdiende een transfer naar Feyenoord, waar hij wederom een van de uitblinkers was. Na zes jaar in Rotterdam keerde de linksbuiten echter terug op het oude nest, waar hij nog drie seizoenen actief zou zijn. Tevens kwam hij vijfmaal uit voor de nationale ploeg. Na zijn carrière als profvoetballer ging hij aan de slag als scout, sinds 2005 bij de club uit zijn geboortestad.

Bron: NAC.nl

20 Reacties op "Wegen van NAC en Frans Bouwmeester scheiden"

 • Henny
  1 september, 2014 - 16:54

  Welja, jaag de clubmensen maar weg Rutjes!!!

  0

  0
 • John
  1 september, 2014 - 17:05

  Oh gaan we dat soort gedoe weer krijgen? Allereerst Frans bedankt voor alle jaren en bewezen diensten. Maar de manier van alle informatie in het hoofd en geen enkele administratie van je scoutingwerk is echt hopeloos jaren 80! Het is niet voor niks dat bij alle grote clubs er steeds meer wetenschappers en statistici te vinden zijn rondom het scouting team! Dat budget hebben wij niet maar we moeten wel naar een moderner systeem toe.

  Rutjes wil dit veranderen, geeft hem de kans om mee te gaan in de verandering die hoognodig is maar Bouwmeester heeft hier geen zin in. Best te begrijpen op 74(!)-jarige leeftijd maar laten we nu niet gaan inhakken op Rutjes om zijn vertrek. Dan liever om het feit dat het geld op is terwijl we nog 2 mensen nodig hebben!

  0

  0
 • enaaceebreda
  1 september, 2014 - 17:07

  Frans bedankt voor alles, een echte clubman in hart en nieren.
  Het is tijd om voor verandering, en als je daarin niet mee kan/wilt dan moeten we het belang van de club voorop stellen en opzoek gaan naar iemand anders.

  0

  0
 • Wanny
  1 september, 2014 - 17:16

  Er wordt helemaal niemand weggejaagd. Bouwmeester heeft gewoon een seizoenkaart voor het leven en is altijd welkom bij de club.

  Echter gaat iemand van 74 zijn werkwijze niet meer helemaal omgooien en dat is wel wat er moet gebeuren. Dus logisch dat de wegen dan scheiden.

  0

  0
 • DLD
  1 september, 2014 - 17:20

  Inderdaad, niets aan de hand. Tijd van komen en gaan. Andere tijden. Ook het scouten is verandert. Seizoenkaarten voor het leven in het Rat Verlegh Stadion en de Kuip. Op dat laatste gaat hij trouwens maar wat prat………beetje jammer….

  0

  0
 • @ henny
  1 september, 2014 - 17:55

  Bouwmeester kreeg behoorlijk geld. Waarom niet gratis voor de club op zn 74e….

  0

  0
 • Cor taxi
  1 september, 2014 - 18:16

  Gaat weer een legende.Bedankt voor alles.Meneer Bouwmeester.

  0

  0
 • Henri
  1 september, 2014 - 19:07

  Ik ben benieuwd hoe GR zijn scouting in elkaar gaat steken, want met alleen een computer kom je ook niet ver. Enkele clubs hebben afgelopen zomer juist enorm hun scoutingteam op poten gezet. Vitesse met de hoofdscout van RKC, Janus van Gelder, Theo Janssen en Marc van Hintum die hoofdscout wordt. FC Utrecht haalde Michael Mols ivm zijn international contacten binnen samen met Tanghe voor de Belgische markt. Ik heb het hier als eens eerder besproken tal van ex NAC spelers zijn hoofdopleiding (Salmon, Zwaanswijk), trainer (Arnold) of scout (Petö) Een ideale manier om daar mee te gaan samenwerken. Ook is het mijns inziens interessant om in een samenwerkingsverband bij Chelsea de definitieve afvallers op te vangen zoals nu een Ssewankambo en bij Twente traint er nu een gratis Tanzaniaanse Brit mee van Chelsea. Met Damcevski en Boateng hebben we kunnen constateren dat het contracteren op basis van leuk in elkaar gestoken dvd’s en/of belanghebbende makelaars erg gevaarlijk is. Gericht scouten daar draait het allemaal om.

  0

  0
 • JohnFe
  1 september, 2014 - 19:10

  Zo is het Cor T. -idem-

  Nu word hij gelukkig niet geband en heeft hij zijn (wat meer) rust toch ook wel verdient. We zullen hem nog vaak genoeg zien en jij ook boven de rivieren.
  Over zijn werkzaamheden: Houdoe en bedankt Franske.
  Een levenslange seizoenkaart en worstenbrood voor hem.!!!!!!

  0

  0
 • TpT
  1 september, 2014 - 19:22

  Logische zet. Het is tijd voor verandering en dat is niet altijd leuk maar wel nodig. Ik kan ook niet zeggen dat de scouting veel heeft opgeleverd de laatste jaren, al heeft dat ongetwijfeld ook met geld te maken. Gewoon netjes uit elkaar gaan.

  Daarnaast lijken sommige mensen (lees Henri) het altijd wel goed te weten maar tot nu toe vind ik in ieder geval Boateng gewoon een prima aanwinst. Zonder geld is het gewoon lastig maar ik moet zeggen dat ik toe nu toe blij ben met de nieuwkomers. Matic, Perica, De Kamps, Boateng, ssewankambo doen het gewoon prima en bieden een kans tot verrassen. Daarbij blijkt hieruit dat er gewoon creatief gewerkt wordt. Enkel Damcevski moet echt een hoger niveau gaan halen, hoewel het zondag wel al wat beter was. En daarbij begon ook Botteghin niet zo sterk toen hij net binnen was.

  Met de klapper van van as wist je bij voorbaat al dat het moeilijk werd met die voorspelbare namen zoals Zonneveld, Kwakman, Sarpong, Poepon etc. Allemaal spelers die iedereen op dit forum ook had kunnen bedenken.

  Ik heb vertrouwen in deze directie, staf en selectie!

  0

  0
 • John
  1 september, 2014 - 20:07

  Met een computer kom je ver als je wedstrijden volledig kunt bekijken. Zeker met meerdere camerapunten. Ondersteuning door een aantal (part-time) scouts. Jongens als Petö en Zwaanswijk is allicht inderdaad iets mee te doen op oproepbasis of vast aantal momenten per jaar voor [xx] aantal uur. Maar die verslagen samen met aantal wedstrijden om te bekijken in een systeem aangevuld met een aantal statistieken (voor een verdedigers bv % gewonnen kopduels, goede tackles etc) zodat je ergens op terug kunt vallen is wel minimaal voor een professionele voetbalclub.

  0

  0
 • Semsi
  1 september, 2014 - 20:15

  Laten we Damcevski even de tijd geven. Botteghin had ook een stroeve start bij NAC.
  Damcevski is jong en komt uit een andere cultuur en zal moeten wennen aan het “niveau”. Spreekt een andere taal. Bovendien valt hij erg op omdat hij op een cruciale plek in het veld staat waar fouten direct opvallen (net als bij een keeper) en tegendoelpunten en gevaarlijke situaties opleveren. Middenvelders en aanvallers hebben wat dat betreft toch wat meer krediet.
  Laat hem nu een week meetrainen met de beste spelers van Macedonië, wordt hij alleen maar beter van. Misschien wat minuutjes meepakken tegen Spanje? Ik vond dat hij gisteren al veel meer duels in zijn voordeel besliste, volgens mij is die gast beresterk. Wat niet wegneemt dat het beter moet maar dat weet die jongen ook wel.
  Ik denk dat vooral Damcevski zijn ogen uitkijkt: volle, relatief grote stadions. Enthousiaste supporters, druk.
  De andere nieuwkomers hebben deze toestanden al vaker meegemaakt.

  0

  0
 • Cor taxi
  1 september, 2014 - 21:08

  Maak je niet druk om Damcevski.Die gaat er absoluut komen.Je ziet hem met de week groeien.Nee niet qua lengte, maar qua spel.

  0

  0
 • Oldskool
  1 september, 2014 - 21:41

  Eens met Cor Taxi. Groot talent.

  0

  0
 • cor taxi
  2 september, 2014 - 00:10

  Je hebt gelijk Oldskool.Hij gaat het echt helemaal maken! Wordt echt een sloper in de verdediging.

  0

  0
 • cor taxi
  2 september, 2014 - 00:40

  Maar toch even een moment van bezinning voor Frans……Echt een gouden vent voor Nac geweest.Respect voor die man.Absoluut.

  0

  0
 • sandra bouwmeester
  2 september, 2014 - 18:21

  Reactie vanuit het thuisfront Bouwmeester! Mijn vader heeft dag en nacht hard gewerkt voor de club. Dat hij er goed voor betaald is dat logisch als je zo hard werkt en absoluut niet te vergelijken met de enorme bedragen die er in de voetbalwereld omgaan. Hij werkte uit liefde voor de clubs en voor zijn passie voetbal, heeft van zijn hobby lang zijn beroep kunnen maken en daarmee een groot netwerk kunnen opbouwen.Er zijn nu alweer grote clubs die van die ervaring gebruik willen maken, van zijn deskundigheid en van zijn eerlijkheid. Leeftijd zegt niets…..functioneert nog net of misschien nog beter dan jongere mensen van deze tijd. Fijn om te lezen dat hij veel waardering krijgt om zijn vertrek ook terug te lezen op deze site. NAC supporters bedankt voor de complimenten en waardering voor mijn vader. Hier treuren we niet, hij kan terugkijken op een geweldige tijd en en de echte voetbalkenners zullen vast hem nog veel tegenkomen op de velden. Sandra Bouwmeester

  0

  0
 • cor taxi
  3 september, 2014 - 07:39

  Leuk dat je reageert Sandra.

  0

  0
 • NaCCer
  3 september, 2014 - 09:31

  Net als ik , Buurman en nog een paar hier een echte gribiaan, die nooit zijn afkomst heeft verloochend.
  Nog niet zo lang geleden met hem en zijn vrouw nog over vroeger zitten praten , als ze Frans vroegen waar hij vandaan kwam dan zei hij ” De Gribus ” omdat hij in de waan was dat de Gampelstraat ook echt zo heette.
  Mooie verhalen .
  Ik denk dat je van de kennis van deze mensen als club nog veel gebruik kunt maken maar het is aan de club om zoiets in kaders te zetten en daar moet je dan niet achteraf de personen op afrekenen.
  De scouting is een niet te verwaarlozen gegeven wat veel meer op de voorgrond zou moeten staan in een glashelder kader.

  0

  0
 • Altijd Wat 1980
  3 september, 2014 - 11:59

  @ Sandra

  EN ZO IS HET !!!!!!

  Top kerel en veel voor onze club betekend!!

  0

  0