Go to Top

Drie redenen waarom we gaan winnen van die jongens uit Volendam

Drie redenen waarom we gaan winnen van die jongens uit Volendam

Wist je dat er in 2012 via rioolwateronderzoek werd aangetoond dat het cocaïne– en xtc gebruik in Volendam hoger was dan in sommige andere Europese hoofdsteden? Waarschijnlijk niet. Of dat 95 procent van de NAC supporters twee of meer biertjes weg slokt tijdens de wedstrijd? We noemen dit ook wel funfacts, oftewel onzinnige grappige feitjes voor aan de bar.

Een ander belangrijk feitje wat je niet ontgaan is: NAC speelt de tweede ronde nacompetitie! De eerste horzel die we daar tegen gaan komen is FC Volendam. En waar FC Volendam de laatste tijd een beetje sputtert als een oud Trabantje, daar warmde NAC zich nog even op tijdens de laatste vier wedstrijden. Acht punten in totaal sprokkelden we zo vlak voor de nacompetitie.  Ben je er nog steeds niet gerust op? Dan geven we bij dezen drie gratis (angst reducerende) statistieken weg.

Reden één

We hebben geen predictieve statistieken nodig om een goede voorspelling te kunnen maken. We nemen gewoon de laatste twee wedstrijden tegen FC Volendam als uitgangspunt. In de reguliere competitie verloor NAC weliswaar uit met 2-1 van de Volendammers. Of beter geformuleerd: het verloor die avond van Kees Kwakman bij de tweede paal. Thuis in het Rat Verlegh werd het een 1-0 winst voor NAC door een doelpunt van El Allouchi. En volgens het Europacupprincipe van dat ene uitdoelpunt zijn we door. In het maken van uitdoelpunten zijn we in Breda trouwens erg goed. NAC wist in 84% van de gevallen minimaal één doelpunt te maken tijdens een uitwedstrijd.

Reden twee

Wat betreft doelpunten voor en tegen ontlopen NAC (65-50) en Volendam (63-44) elkaar niet zo veel.  Kijken we wat verder naar hoe de goals tot stand zijn gekomen, dan valt een aantal zaken op. Bij FC Volendam missen ze simpel gezegd een topscoorder. Het is meer een ratjetoe van verschillende spelers dat (vooral met links) scoort. Als we toch een Volendamse speler naar voren moeten schuiven als significant, komen we al snel uit bij Kevin van Kippersluis. Hij maakte in totaal 13 van de 63 goals. Uitgerekend Kevin zit Donderdagavond een schorsing uit van vorig jaar en dat vinden we in Breda natuurlijk erg jammer. Wie wel op het wedstrijdformulier staat is Cyriel Dessers. Met 22 goals neemt hij bijna 35 procent van het totaal aantal NAC-goals voor zijn rekening.

Reden drie

De wedkantoren geven FC Volendam en NAC ongeveer dezelfde winstuitkering. Bij winst NAC krijg je voor iedere euro 2,90 retour. Winst FC Volendam is 2,30 in de pocket (ondenkbaar) en bij een gelijkspel 3,50 (ook ondenkbaar). Erg fijn die statistische algoritmes van de bookies. Wij vertrouwen meer op één ding: de Profetische kwaliteiten van onze eigen viervoeter. Eindvoorspelling: een ruime overwinning voor NAC over twee wedstrijden en wat keutels voor de ploeg uit het palingdorp.

Bron: B-Side Rats

 

18 Reacties op "Drie redenen waarom we gaan winnen van die jongens uit Volendam"

 • Benn076
  17 mei, 2017 - 15:28

  PLATINA!

  4

  0
 • heksenketel
  17 mei, 2017 - 15:37

  Moeten we hier serieus op reageren?

  5

  12
 • Bartje
  17 mei, 2017 - 15:40

  Hahaha leuk dit! Goed leesvoer voor bijv op de wc???? Nee serieus ik lees dit soort stukjes graag!

  10

  0
 • Los Pollos Hermanos
  17 mei, 2017 - 15:59

  De bookies markeren NAC gewoon als zware favoriet. Als je als uit-ploeg onder de 3 krijgt en de thuisploeg boven de 2, dan hebben de bookies weinig vertrouwen in het thuis-team maar laten ze het thuisvoordeel doorwegen. Ik durf te wedden (leuke woordspeling, toch?) dat wanneer je zondag kijkt naar de quotes, dat de verschillen veel groter zijn. NAC 1.95 en Volendam rond de 4.15. Over dit twee-luik kun je dus gewoon concluderen dat NAC gewoon zwaar favoriet is bij de bookmakers en dat stemt mij vrolijk.

  Ik begin er potverdimme steeds meer vertrouwen in te krijgen jongens!

  5

  -1
 • Nacfem
  17 mei, 2017 - 16:02

  Leuk stukje! Is mijn nervositeit gedaald, neuh. Maar dat komt doordat dat Nac altijd Nac blijft en de enige garantie die je dan krijgt, is dat je er nooit een pijl op kan trekken.
  Maar ik hoop dat kippersluis ook op donderdag op de tribune mag plaats nemen ipv woensdag ????

  5

  -1
 • NAC4EVER!
  17 mei, 2017 - 16:14

  Ik verwacht morgen 1-2 en thuis winnen we ook met 1 goal verschil (meer is uiteraad ook welkom) en dan kunnen ons op gaan maken voor de finale!
  Hup NAC!

  1

  1
 • Vos
  17 mei, 2017 - 16:15

  Geloof er nog niks van. Morgen eerst maar eens even aankijken en dan praten we verder. Het word nog een lange en zenuwachtige periode de komende dagen. FORZA NAC

  2

  0
 • Denaaier
  17 mei, 2017 - 16:27

  Belangrijkste nieuws van Vandaag ‘” Eredivisie blijft gehandhaafd op 18 clubs”

  12

  0
 • Lamington
  17 mei, 2017 - 19:07

  1: wie is wombat?
  2: helsenketel heeft gelijk
  3: hoe dichter we bij de daadwerkelijke wedstrijden komen, hoe meer men weer ouderwets ‘des NACs’ naast de schoen gaat lopen.

  3

  2
 • Naccer076
  17 mei, 2017 - 22:21

  Is dat niet die tafeltennisser?

  1

  0
 • Ojee
  18 mei, 2017 - 08:25

  Lamington

  1. Moet je de site beter bijhouden
  2. Je bent een zuur figuur
  3. Je bent een zuur figuur

  1

  2
 • Lamington
  18 mei, 2017 - 09:19

  Ojee

  Dat zegt je vrouw om de drie weken als je weer eens voortijdig klaarkomt? Vandaar de nickname?

  Ik moet helemaal niks. Alweer een nieuw iemand hier die leutige tekstjes schrijft en gelijk opti-chauvinistisch gaat reutelen waarom ‘wij wel even gaan winnen’, roept bij mij vraagtekens op.
  Dus, mijn vraag was duidelijk, mijn mening het met Heksenketel eens te zijn staat nog steeds en ondanks dat ook ik heel blij ben als NAC promoveert is de teneur louter in positieve trend aan het stijgen en ik ben daar bijzonder waakzaam voor.

  Hup NAC!

  1

  1
 • henk
  18 mei, 2017 - 10:34

  Poe, ik zou ook bijzonder waakzaam zijn als de teneur in positieve trend aan het stijgen is. Levensgevaarlijk dat beetje optimisme!
  De strekking van het artikel is overigens totaal niet dat ‘wij wel even gaan winnen’. De enige die dat stelt bij jij zelf. Dat noemt men ook wel een stropopredenering.

  Er is lef voor nodig om positief in het leven te staan. De kans is met de meeste dingen groter dat het faalt, dan dat het lukt. Dat geldt in de liefde, voor ondernemingen en voor de nacompetitie. Ik hoop voor je omgeving dat je in andere zaken positiever durft te zijn.

  1

  1
 • Lamington
  18 mei, 2017 - 10:44

  Henk

  Jij maakt me aan het lachen. Om jou, vooral.
  Lees nog even goed terug, misschien haal je het er dan uit.

  Verder hoef jij niks te hooen, wensen of te bepalen voor mijn omgeving. Maak je maar druk om jezelf en jouw omgeving.

  1

  0
 • Braze
  18 mei, 2017 - 11:02

  Volendam is een heel sterke ploeg, dat heeft NAC al ondervonden

  0

  0
 • scheppioni
  18 mei, 2017 - 12:44

  Omdat we NAC vanuit ons eigen voetballen vanavond, mag ik heel erg hopen !! NAC we follow !

  0

  0
 • Voske
  18 mei, 2017 - 17:46

  Ik ga wr vanuit dat de komende voer wedstrijden he-le-maal nims worden.. Want elke keer dat ik dat dit seizoen dacht speelden we gigantisch goed. Wordt dus vier keer niks. Dan spelen we vgend seizoen ere….

  Zenuwachtig. Volendangangets: succes. Make us proud. HUP NAC!

  0

  0