Wij gaan niet opzij

Reactiebeleid

Tof dat je onze site bezoekt en we vinden het nog toffer dat je wilt reageren op onze berichten. Helaas noodzaken sommige figuren ons tot een aantal maatregelen om alles in het gareel te houden. Daarom willen we wel graag dat je je aan een aantal regels en voorwaarden houdt.

Inlogmodule 

Om te kunnen reageren op B-Side Rats heb je een account nodig. Meer informatie over hoe je een account aanmaakt, vind je in dit bericht. 

Moderatie 

Omdat de reactiemogelijkheid voor iedereen openstaat, moeten wij regelmatig modereren. Onze moderators bepalen of reacties in overeenstemming zijn met dit reactiebeleid. Als zij een reactie beoordelen, zijn er verschillende mogelijkheden: 

 1. De reactie wordt goedgekeurd en blijft staan 
 2. De reactie wordt afgekeurd en verdwijnt van de site 
 3. De reactie voldoet niet aan de voorwaarden en wordt (deels) aangepast 
 4. De reactie voldoet niet aan de voorwaarden, wordt (deels) doorgestreept en voorzien van commentaar van de redactie 
 5. De reactie is een dusdanige overtreding van de regels, dat deze wordt verwijderd en de schrijver een ban krijgt 


Wanneer voldoet een reactie niet aan de voorwaarden?

In principe is het heel simpel: als je binnen algemeen geldende fatsoensnormen blijft, is er weinig aan de hand. Om toch wat houvast te bieden, vind je hieronder een (niet uitputtende) lijst met voorbeelden. Onze reactiebeleid wordt overtreden, wanneer reacties de volgende zaken bevatten: 

 1. Scheldpartijen 
 2. Bedreigingen 
 3. Pogingen om gewelddadige afspraken te maken 
 4. Berichten die er op gericht zijn een persoon of personen te schaden  
 5. Een exacte kopie van een reactie onder een ander bericht 
 6. Pogingen om kaarten door te verkopen 
 7. Persoonlijke gegevens van derden 

Kortom: reageer normaal op elkaar, hou je bij het onderwerp van het nieuwsbericht en er is niets aan de hand. We zijn met zijn allen verantwoordelijk voor de sfeer op de website. 

Wanneer word je geband? 

Hoewel we het niet leuk vinden om te doen, kan het zijn dat we gebruikers (tijdelijk) van onze website weren. Er zijn verschillende mogelijke redenen om iemand een zogeheten ‘ban’ te geven:  

 1. Eén van de zaken uit de hierboven genoemde lijst 
 2. Meerdere bijnamen (nicknames) gebruiken 
 3. Als supporter van een andere club ruzie zoeken of NAC(-supporters) belachelijk maken 
 4. Andere supporters nodeloos provoceren. Je mag scherpe discussies met elkaar voeren en andere mensen verbaal pootje lichten, maar we verwachten dat je dat fatsoenlijk doet en dat je je mening onderbouwt. Er is geen plaats voor reacties, die alleen bedoeld zijn om mensen te kwetsen, te irriteren of te kleineren. 
 5. Niet willen discussiëren. We zijn een discussieplatform. Je hoeft natuurlijk niet altijd met anderen in gesprek te gaan, maar de basis is dat je op elkaar reageert. Het is niet de bedoeling, dat je in de reacties alleen maar monologen afsteekt. Wil je dat wel? Stuur dan vooral een column in.  

Als je geband wordt, heb je altijd de mogelijkheid om met ons in gesprek te gaan. Je kunt ons hiervoor mailen op [email protected]. We leggen je graag uit waarom je geband bent en vertellen je onder welke voorwaarden je weer welkom bent. Of we je weer toelaten, is uiteindelijk aan ons. We bieden je graag de mogelijkheid bij ons te reageren, maar dat is geen recht.   

Ik ben het niet eens met de inhoud van een reactie 

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je het niet eens bent met hetgeen iemand anders schrijft. Dat kan ook niet anders op een platform waarop iedere NAC-supporter zijn of haar mening kwijt kan. Wat kun je doen als je het niet met de inhoud van een bericht eens bent? 

1. Er is geen overtreding van het reactiebeleid 

Zolang iemand zich aan onze voorwaarden houdt, is er voor iedere mening plaats. Dat geldt zeker óók voor supporters van andere clubs. We verwijderen deze reacties niet. Als je het niet met iemand eens bent, kun je ervoor kiezen inhoudelijk te reageren op het bericht (het is gebruikelijk bovenaan je reactie “@ <naam van de schrijver> te zetten) of een ‘duimpje’ te geven.  

2. Er is een overtreding van het reactiebeleid 

Zoals eerder aangegeven, modereren we. We lezen als het even kan alles en verwijderen of bewerken ongepaste reacties. Het kan echter zo zijn dat wij een reactie nog niet gelezen hebben of over het hoofd hebben gezien.  

In dit soort gevallen kun je zelf een reactie achterlaten waarin je “@BSR” of “@BRideRats” zet en uitlegt waarom je vindt dat deze reactie ongepast is. Als je dat niet prettig vindt, kun je ons ook mailen op [email protected] of een privébericht op Twitter sturen.  

Anders nog iets? 

Ja. We zijn een onafhankelijke website, die gerund wordt door vrijwilligers. We steken (veel) vrije tijd en geld in onze hobby. Het is aan ons wat we plaatsen, hoe we het plaatsen en wanneer we iets plaatsen, maar staan altijd open voor feedback. Je kunt altijd met ons discussiëren op het platform of ons een mailtje met je input sturen. We houden zoveel mogelijk rekening met de mening van onze bezoekers. Dat wil echter niet zeggen dat we altijd doen wat je vraagt. Uiteindelijk bepalen wij hoe we onze hobby uitoefenen.  

Als je met onze voorwaarden kunt leven, ben je van harte welkom op ons digitale thuis. Dat was ‘m. Leef je (binnen de regels) uit!