Wij gaan niet opzij

Dijkhuizen: "We hebben veel kopkracht"

Gisteren was het prima te doen tegen Dordrecht. Het was geen opperbeste wedstrijd maar NAC is niet in serieuze problemen gekomen. De plaatselijke FC werd met 0-2 opzij gezet. In het uitvak was er een gezellige bende die na de wedstrijd weer snel richting ut Kielegat vertrok met drie punten op zak om die tot diep in de ochtend waarschijnlijk te vieren. Rond deze tijd is het ontwaken geblazen, eieren met spek naar binnen werken en voordat de nu al riekende outfit weer wordt aangetrokken nog nagenieten van de verdiend gewonnen wedstrijd. Niet alleen wij zijn blij, ook Marinus Dijkhuizen is blij met de overwinning: "Het drinkt toch wat fijner met drie punten op zak. Voor rust waren we één keer gevaarlijk, met een kopbal van Joey Suk, maar verder was de wedstrijd toen niet boeiend om naar te kijken." Dijkhuizen zag net als wij gisteren (in tegenstelling tot Eddy W, die vanochtend nog halfbezopen de samenvatting heeft bekeken) een moeizame eerste helft. "We waren bekend met de spelwijze van FC Dordrecht. De analyse was gemakkelijk maar het uitvoeren bleek wat lastiger. Veel ploegen zakken tegen ons in, maar hier kregen we vol druk. Daar hadden we in de eerste helft moeite mee." En net toen de men bijna aan de thee zat met een vervelende 0-0 ruststand was daar Sjoerd Ars. Onze spits kopte vanuit een corner de eerste van de wedstrijd en zijn elfde doelpunt voor NAC binnen. "Die hoekschoppen worden toch een wapen van ons. Dat is goed om te zien. We hebben veel kopkracht, daar zijn we gevaarlijk mee," aldus de trainer. Negen minuten na rust was de wedstrijd gespeeld. Sjoerd maakte ook de 0-2 na een voorzet van Lazic, die de bal weer kreeg via een lekker steekpassje van Matic. "Na die goal zijn we niet meer in de problemen geraakt en hebben we het volwassen uitgespeeld, zonder groots te voetballen." Lekker zorgeloos carnavallen nu. Misschien tijdens de Boemeldonkse optocht efkes checken welke kant Sparta-VVV opgaat. Verder uitkijken naar aanstaande vrijdag, als MVV op bezoek komt. Ondertussen kun je ook al nadenken over vervoer richting Emmen maandag de 15de. Tickets voor die uitwedstrijd zijn vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar. 220 autocombikaarten via NACtickets of de S&I-desk en 150 buskaarten via de Supportersvereniging. Alaaaaaf!

Bron: B-Side Rats, BN/De Stem

 

Vorig bericht
Vrijdag NAC Vader-Zoondag 11 reacties
Volgend bericht
BSR TV: Uros Matic na FC Dordrecht - NAC 28 reacties
141 Reacties
0   0  
JM

Spelhervattingen zijn ongelooflijk belangrijk.Deze maken het mogelijk om de wedstrijd naar je toe te trekken en moeizame wedstrijden te winnen. Met Suk, Ars, Pedro, v Diermen en ook vd Weg hebben we een aardige luchtmacht, die ons nog zeker meer punten op gaat leveren. Een echt wapen dus.

0   0  
nacdictive

Prima en fijn die luchtbrigade, hopelijk komen de corners ook goed door want afgelopen jaren waren de corners bedroevend...
Alle ballen op Pedro!!

0   0  
scheppioni

Nooit verkeerd die spelhervattingen zo te benutten, alleen moet ons NAC proberen nog steeds eerder het spel naar zich toe te trekken en toeval uit te sluiten, zeer happy met de drie punten ja en het bier smaakt verrekenis goed, alaaf !! Plus mijn NAC ster op mijn hoofd zit ook veul lekkerder, ga zo door Marinus en het gevolg !
Proost !

0   0  
scheppioni

met toeval bedoel ik dan als voorbeeld, die terechte afgekeurde goal van dordt, maar bij wat pech keurt een scheids hem zo maar goed, dit even ter verduidelijking !!

0   0  
wolfmanjack

Corners kunnen nog veel gevaarlijker. Seuntjens trapte er zomaar een paar voorbij de tweede paal waar niemand staat. En dat was helaas niet de eerste keer.

0   0  
zwampie

Gek genoeg gezegd hoop ik zondag weer derde te staan. Maakt het weekend nog mooier

0   0  
am

En een van de weinige dingen die goed te trainen zijn. En dan is het echt een wapen.

0   0  
ome cor

Welke knoest geeft er nou weer een duimpje omlaag bij de reactie van Zwampie ?
Dan ben je of enorm dom of geen NACsupporter.

0   0  
willem 4,5

@ ome cor. Zal vast wel een Stilburger of een gefrustreerde Rotterdamse eikel zijn, die nú al weten dat ze geen kampioen worden en wederom een bijrol vervullen met dominee Kuijt voorop.

0   0  
Ouwe Spionkop

Vrijdag worden we periode kampioen. Toch leuk een feestje en 80.000 euro!

0   0  
poolshark

Zelfs hier wordt alleen maar het negatieve van Mats bezeken. Hij legt er een paar te ver bij de tweede paal, en spontaan is vergeten dat hij er 1 panklaar op suk geeft en 1 perfect op Ars. Maar ja, met positieve opmerkingen over Mats hoor je er tegenwoordig niet meer bij, meelopen met de huilende meute is veel stoerder en anoniemer.

Hij was slecht gisteren, helemaal waar. Maar blijf wel eerlijk.

0   0  
De Lange

Ja idd. Zwampie heeft gelijk, VVV winnen morgen wij 3e maar wel 3 punt ingelopen op Sparta. Desnoods gelijk spel kan ook nog

0   0  
Wouter

@ Ouwe Spionkop, het komt er weer op aan , alle festiviteiten zijn geregeld , MVV heeft kansloos verloren van Telstar , wij staan er riant voor , carnaval is voorbij dus ..........alle ingrediënten om er weer niks mee te doen , ik ben er niet zo zeker van , té vaak teleurgesteld , té vaak de deksel op de neus .
Kan de tijd niet noemen dat ik relaxed zonder zorgen een wedstrijd van NAC heb gekeken .
Verdomme Poolshark , beoordeel die vent nu eens op een hele wedstrijd en op een heel seizoen , dan is het toch ver en ver onder de maat ?
Als die lullo één goede actie maakt ben jij al tevreden , dat is raar vind ik , hij doet er gewoon te weinig voor en het riedeltje oplepelen dat het zo'n goede voetballer is dat weten we allemaal onderhand wel , dat maakt het juist nog erger.
Jij moet eens op die wijze bij jouw baas werken dan is het zo gedaan denk ik , geen baas die je 40 uur betaalt als je er maar 10 werkt .
En ik gen het met je eens Poolshark, positiefs hoor je niet over Mats en dat is vreselijk , ik zag het ook graag anders maar daar is maar een man ( beter gezegd knulletje ) verantwoordelijk voor en dat is hij zelf.
En hij is ook de enige die dat kan veranderen , het ligt niet aan de supporters , niemand zeikt iemand af die presteert ! !

0   0  
BakB

Ja indd VVV winnen en inlopen op Sparta. Als NAC hun eigen wedstrijden gewoon blijft winnen pakken ze die periode wel.

0   0  
poolshark

Wouter, kijk eens waar we nu hadden gestaan als je de assists en doelpunten van Mats wegstreept. En leg zijn cijfers eens naast de cijfers van de andere spelers dit seizoen. Ik kijk juist wel naar de momenten, omdat die momenten op voetbal lijken. Vorig jaar hetzelfde met adje, een speler met momenten en met cijfers die de rest deed verbleken. Zonder adje rechtstreekse degradatie...en wie werd er uitgekotst ? Juist.

Hij kan veel beter, en straalt flegmatisme uit. Maar ik zie hem liever dan de eenheidsworsten die jij en vele anderen willen zien. Want met jullie eenheidsworsten hadden we gewoon in het rechter rijtje juup liek gestaan.

En wat deze post betreft beste wouter....klopt het van de corners of niet ? Juist, dat bedoel ik.

En het zou trouwens zo maar kunnen dat zijn bazen het voortschrijdende inzicht hebben dat keihard werken en doelloos rennen ten koste zou kunnen gaan van zijn acties. Juist, die acties die gevaarlijke momenten en goals opleveren. Maar gaan jullie lekker verder met spelers met voetballende kwaliteiten dissen, dan hebben we straks een elftal vol rennende jongens die perfect ABN spreken en vooral geen acties maken. Want wij als supporters die zich tegendraads en eigenwijs noemen tolereren geen spelers die afwijken van ons eigen beeld. Geweldig !!!!

0   0  
am

@poolshark
Grotendeels eens met je stuk. Ik denk dat we Mats moeten nemen zoals hij is. In een team moet je een mix hebben van spelers met verschillende kwaliteiten. Sommige spelers zie je de hele wedstrijd niet en kunnen dan uit het niets een aktie,
assist of doelpunt maken.

0   0  
chrisje

Poolshark ooit was ik het met je eens , de laatste tijd helaas niet meer ( en dan druk ik me nog mild uit ) ! Het lijkt er op dat in jou reakties alleen jou mening telt en dat mensen is verdomt jammer ....

0   0  
zwampie

Tja ome cor of het moete buitenstaanders zijn die zelfs met deze dagen onze site op zoeken,of je begrijpt er nie veel ervan.

Gelukkig zien de meeste wel in dat deze keer een plaatsje terug op de ranglijst dit weekend ook goed voor NAC is

0   0  
Geluksvogel

Prima degelijke overwinning gisteren. Voor rust Dordrecht laten uitrazen om vervolgens er overheen te gaan en op een gevoelig moment, net voor rust, toe te slaan. Menig supporter maakt zich dan misschien druk over het niet uitbreiden van de score bij een stand van 2-0, maar persoonlijk deed het me weleens goed te zien dat we ook een wedstrijd kunnen controleren. Met een coachende verdediger als van Diermen stond het middenveld vooral controlerend een stuk beter.
Morgen een stapje terug doen, om er vervolgens weer een titelrace van te maken waarin we er (met Duarte en Ünal) staan, voor vechten en er met het kampioenschap vandoor gaan!

0   0  
Mafkees

Ben het eens met Poolshark, maar dat zal niemand verrassen. En ik ben erg blij gisteren begrepen te hebben dat het deel dat zich professioneel met NAC bezig houdt er dezelfde visie op na houdt als ik.

Het irriteert me verder mateloos dat onder ieder stuk dat hier op deze site geschreven wordt mensen een reden vinden om Seuntjens erbij te halen en af te kraken. Wouter voorop. Als Seuntjens je zo frustreert, stap dan op je driewieler en rijd naar Bredanello. Daar kan je hem gewoon aanspreken Het is een erg aardige jongen, hij zal je niet bijten.

0   0  
Eddy W Deze gebruiker is een admin

Da was niet half zat hoor ;).
Ik hoor ook mensen klagen dat Mats op het randje van de 16 iets voetballend op wil lossen en dat hij niet mee verdedigd. Het een spreekt het ander al tegen volgens mij, wat doe je daar anders. Dat hij soms lui overkomt en het een alles of niets speler is kan ik niet ontkennen. Maar ik geniet van de alles momenten en baal van de niets momenten.

Daar naast als meerdere clubs interesse hebben kan hij mis toch wel iets...

0   0  
S.HB.NAC

Als Mats ook maar even aanzet is hij zijn tegenstanders kwijt.

0   0  
seuter

Met weemoed denk ik nog weleens terug aan de VLIJMSCHERPE voorzetten van Peter Remie,die kwamen(bijna)altijd aan.

0   0  
Balletje

Ik hoop dat Sparta en VVV gelijk spelen, staat NAC 2 en lopen 2 punten in.

0   0  
chrisje

Laatste woord voor mafkees ook prima hoor .

0   0  
chrisje

Ik ben het voledig eens met wouter

0   0  
chrisje

En ik ga niet naar Zundert , veel te ver fietsen en daarnaast moet ik werken op de dagen dat nac moet trainen.

0   0  
Wouter

Beste Mafkees, wat was jouw leven naar de kloten geweest als die gast verkast was zeg , ik denk dat je mee verhuist was .
Nogmaals het gaat om zijn houding en niet over zijn voetballend vermogen , en daar zijn we het toch allemaal over eens dat die niet goed is .
Jammer dat jij als het over Seuntjens gaat de niet te bedwingen behoefte voelt om zijn spreekbuis te moeten zijn en daarbij ook meteen degene die het waagt iets over hem te zeggen probeert te kleineren .
Dat is niet cool man , ik respecteer verder je mening maar op dit punt gaan we het nooit eens worden en dat hoeft ook niet.
En helaas, ik voel totaal niet de behoefte om die jongen aan te spreken , en zeker niet om op mijn driewieler van Breda naar Zundert te gaan , dat laat mijn handicap niet toe. ????

0   0  
Braze

Nog maar een keer: Mats is voetballend de beste NAC speler. Dat hij misschien flegmatiek uit zijn ogen kijkt doet daar niets aan af. Dat constante afzeiken door een deel van de supporters is ergerlijk en onbegrijpelijk Proberen ze zo NAC aan het kampioenschap te helpen?
.Probeer elders maar eens een gelijkwaardige speler te kopen .Zonder Mats levert NAC veel voetbalintelligentie in.

0   0  
chrisje

Braze je hoeft het niet uit te leggen hoor . Nog een keer je ziet toch Hoe er gevoetbald word .

0   0  
chrisje

Als mats zo onomstreden was zou die hele zielige laatste woord discussie er niet zijn ! Zegt toch al genoeg dat er zo'n tweekamp is of niet soms ? Dertien in een dozijn voetballer .

0   0  
JohnFe

Kopkracht genoeg,nu nog koopkracht Marinus? :) komt goed.
In ieder geval geen bier genoeg, alaaf.

0   0  
Toontje

Ik denk dat Mats zijn houding eigenlijk prima is......het komt alleen soms/vaak zo beroerd over. Als hij een goede houding heeft weet hij dat op diverse momenten niet goed over te brengen....faalangst/ zo is hij gewoon?? Het is in ieder geval totaal niet bewust en hij doet er veel aan...maar nogmaals het komt soms slecht over.

0   0  
ome cor

@Wouter
De voetballerij is niet te vergelijken met gewoon werken bij een baas.
Je kunt die vergelijking wel trekken, maar er zijn zoveel verschillen dat het als een tang op een varken slaat.

Mats is een aardige voetballer voor NAC......als tie zin heeft.
Als tie geen zin heeft is ie nog niet goed genoeg voor Boeimeer.
Het is een jongen die met regelmaat een schop onder z'n kont nodig heeft en een stuk minder arrogant uit zijn ogen moet gaan kijken.
Hij mag 100x uit Breda afkomstig zijn, maar niemand is er groter dan de club. Ook Mats Seuntjens niet, dus moet ie het nog beter gaan doen.

0   0  
SjorsNAC

Ik lees gelukkig weinig over een eventueel periode kampioenschap hier, geen facebook evenementen, hashtags etc etc we weten hoe het de vorige keer ging, gewoon pas vieren als het zover is, nu concentratie. Wij zouden wel even periodekampioennworden maar uiteindelijk stonden we zwaar voor lul.

0   0  
7Hills

Let's face it, als Mats elke wedstrijd 100% zou geven zou ie hier allang niet meer spelen....NAC zit nu eenmaal in de categorie net niet voetballers ( Seunjens, Verbeek) keiharde werkers maar niet heel talentvol (Suk, vd Weg, Ars) en weliswaar talentvol maar of het er ooit uitkomt en ze nog stappen maken spelers (weer Seuntjens, Pedro, Matic).

En trouwens, hij loopt nu gratis de deur uit, maar noem mij 1 speler in de huidige selectie die niet van City is en een hogere transferwaarde vertegenwoordigd dan Seuntjens....

Vind het wel vermakelijk om te zien hoe 1 speler het publiek kan verdelen, persoonlijk heb ik 10 keer liever Seuntjens in het elftal die 1 of 2 keer per wedstrijd tenminste iets goeds doet puur op basis van zijn kwaliteit dan een Lazic of Verbeek die weliswaar hard werken en veel draven, rennen en vliegen maar het telkens toch niet goed genoeg is.

0   0  
nacdictive

Ten eerste het gaat hier niet over Mats.. Maar ik heb het al eerder gezegd: Mats is mats, spelers moet je in hun waarde laten, zijn houding is gewoon zijn persoonlijkheid, gaat bij Nac niet veranderen.. Dus gewoon lekker laten ballen, regelmatig frustratie maar ook genialiteit.. !!

0   0  
buurman

Als sparta vandaag de punten laat liggen dan hebben we nog een kans op plaats 1.
Wel zelf blijven winnen natuurlijk. NAC is behoorlijk versterkt met de drie nieuwe spelers. Volgend jaar ere wat zou dat mooi zijn !!

0   0  
Breda For Ever

waar hebben jullie nou geen moeite mee??? met alles en iedereen,regen,nieuwe schoene,mentaliteit,pasta s,slecht geslapen,ruzie thuis,met je fiets door de stront gerede,de tegenstander ziet er gevaarlijk uit.bla bla bla
stelletje grote zeikers tis godver iedere x wa

0   0  
Breda

Kun je kaartjes voor nac ook via de post ontvangen en zitten hier kosten aan?

0   0  
Geluksvogel

@Breda

Ja dat kan en nee daar zitten geen kosten aan.

0   0  
De Lange

Sparta al vroeg op voorsprong

0   0  
Sup

Gewoon richten op play-offs kampioenschap is niet realistisch meer.
Sparta heeft na deze ronde nog wedstrijd te gaan om ook op 23 wedstrijden te komen staan.
Maar de bal is rond hé kan van alles gebeuren.

0   0  
Nac

Ralf Seuntjens moet Effe gouw scoren wat die elke wedstrijd doet

0   0  
Nac

Als we 2de worden is het nacompetitie tegen Cambuur of tegen graafschap

0   0  
De Lange

Lekkere goal 1-1

0   0  
Nac

1-1

0   0  
nachopper

En het is 1-1

0   0  
harm

Wat lekkere goal waar word het uitgezonden

0   0  
De Lange

Heb n stream

0   0  
Box

Stream: http://www.nosball.me/news/4162/Sparta_Rotterdam_vs_VVV_Venlo.html

0   0  
De Lange

Ja die ????

0   0  
Semsi

@ Nac, vergeet niet dat als we bij de eerste 5 eindigen je direct instroomt in de halve finale van de Playoffs.
In deze ronde speel je tegen een tegenstander uit de JL. Voor je een Eredivisieclub tegenkomt zul je dus eerst een JL club moeten uitschakelen. Niet te hoog van de toren blazen!! Dit geldt natuurlijk ook voor een Graafschap, Cambuur, Excelsior, W2 of wat dan ook...

0   0  
heksenketel

Balen Sparta staat voor....dit geven ze niet meer weg :-(

0   0  
nachoreca

2 1....vol ongeloof zit ik te kijken. ...wat.een matige teams zeg....echt een grote schande dat wij daar zo op achterstaan....en inhalen wordt wel erg lastig zo...

0   0  
De Lange

Ja vind het ook geen topwedstrijd pff
Maar ja resultaat telt

0   0  
Rubenac

Proberen in een flow te komen, dan wel blijven.
Zien waar het schip strand, want Sparta staat er kn theorie 10 voor.
Mochten we geen kampioen meer kunnen worden, dan de tegenstanders in de nacompetitie opvreten maar..

0   0  
De Lange

Gedaan 3-1

0   0  
nachoreca

3 1.... en.klaar

0   0  
De Lange

Seuntjens laat t ook afweten

0   0  
Otjes

Laten we eerst zelf maar eens blijven winnen incl VVV en Sparta uit met Mats Seuntjens als rechtsbuiten (wat niet z'n natuurlijke positie is).

0   0  
harm

Sparta kampioen op naar de nacompetitie de graafschap cambuur excelsior moet kunnen

0   0  
Nac

Tegen wie moet uit de Juup als je 2e word tegen de nummer hoeveel van de Juup

0   0  
Ruud

Sparta zal heus nog wel de nodige puntjes laten liggen.... Maar het Probleem is dat NAC dat ook zal gaan doen!

Gewoon zorgen dat er een "goed" geoliede en fitte selectie klaar staat om play Offs te gaan spelen...(oa duarte die dan wel fit moet zijn) en dan maar hopen op het geluk wat bijvoorbeeld Roda en de graafschap vorig jaar hadden....

Zolang je zelf punten laat liggen tegen ploegen als RKC, jong Ajax (met 0 selectie spelers) en thuiswedstrijden hebt verloren van onder andere fc Emmen , VVV ( het waren helaas geen incidenten)
Zit een kampioenschap er gewoon niet in. Ik zie NAC ook nog wel een wedstrijd of 2/3 verliezen of gelijkspelen dus gewoon zo hoog mogelijk eindigen en je vizier richten op de play-offs ( wat ik een loterij vind )

0   0  
Donadoni

Vrijdag kans op periodetitel?

0   0  
HenTank

Nig 12 wedstrijden! Mensen die nu spatra al tot kampioen kronen moeten de definitie van NOAD nog maar eens ontleden..


Ongelovenlijk!

0   0  
De Lange

Denk ook dat Sparta op een saaie maandagavond uit wat laat liggen bijvoorbeeld

0   0  
JM

Weet iemand tot wanneer er voor de 3e periode gevoetbalt wordt en wanneer we deze dus kunnen winnen? Bij een thuiswedstrijd zou mooi zijn!

0   0  
Tom smits

Mensen we kunnen ons op gaan maken voor wat extra wedstrijden 4 stuks extra. We gaan geen 10 punten meer goed maken op Sparta dan hadden ze er vandaag minimaal 2 moeten laten liggen. Tegenstander jl en daarna cambuur of de graafschap. Moet kunnen lukken

0   0  
HenTank

Jm


9wedstrijden per periode. Dus nog 3 wedstrijden voor de periode..

0   0  
Tom smits

@ nac nr 17

0   0  
Wally

@ De lange , wat had je dan verwacht ?
Heb zojuist deze wedstrijd bijgewoond met een aantal NAC supporters , twee dramatische teams die niet in de buurt komen van NAC en daar staan wij dan 5 punten op achter het is niet te geloven !
Ik heb vandaag ook deze Seuntjens geen moer zien doen overigens , daarentegen is Sparta ook niet om aan te zien maar ze zijn wel een team waar iedereen zichzelf kapot werkt, verder kan er geen eentje voetballen hoor ut is heel povertjes .
Maar werkelijk elke bal bij die lui valt goed en elke beslissing van de scheidsrechter in hun voordeel , dat is echt bizar .
Schandalig dat wij daar dan 7 punte achteraan tjokken , maar dat hebben we helemaal aan ons zelf te danken met name de wedstrijd tegen RKC en Ajax 2 hadden we nooit mogen verliezen .
Maar ik leg me nog niet er bij neer, gewoon alles winnen en damborden wij kampioen , het geluk van Sparta daar komt een keer een einde aan !

0   0  
vakg

waarom prijst iedereen sparta al kampioen ???
heel het seizoen is iedereen zo negatief niet normaal......

0   0  
David

Peride duurt 9 speelrondes, maar de eerste acht wedstrijden per club tellen mee voor de ranglijst van een periode. De belofteteams en Achilles kunnen geen periodetitel pakken. Cubs die al een periode hebben gewonnen kunnen ook niet nog een periode winnen. NAC is dus vrijdag bij winst periodekampioen.

0   0  
Lamington

@Hen(k)Tank

Nee. NAC speelt er nog 2 in deze periode. Niet iedere club speelt 9 wedstrijden per periode ivm het oneven aantal clubs. Zo is NAC de vierde periode een wedstrijd vrij. Als je niet vrij bent in een periode, tellen de eerste acht wedstrijden en de negende niet. Is hier al eens uitgelegd ook. Voor NAC zijn dus nog van belang MVV thuis en Emmen uit. Bij die laatste kan er succes worden geboekt (allemaal gaan!!) maar daar praten we pas over zo gauw het geboekt is.

0   0  
Huib

We hebben gewoon te veel punten verspeeld. Als we bij Sparta winnen is het gat alweer met 3 punten ingelopen. En anders gaan voor de 2e plaats. We maken als we in een flow zitten dan ook gewoon een goede kans. De graafschap, Cambuur of Excelsior zijn gewoon te doen.

0   0  
Lamington

Correctie, Wat David hierboven zegt klopt.

0   0  
Bruine Pij

We kunnen met zijn allen heel geringschattend doen tov Sparta. Maar Sparta heeft thuis geen wedstrijd verloren of gelijk gespeeld. Alleen 3 punters. De overwinning op VVV was gewoon verdiend. Kan best baggervoetbal zijn geweest maar ze schieten er 3 in tegen de minst gepasseerde verdediging waar NAC gewoon thuis van Venlo verliest.

Ik ben altijd bang dat onze voetballers net zo arrogant zijn als sommige supporters. Want we hebben in helemaal niets, ik herhaal, helemaal niets laten zien dat we beter zijn. Ze zullen keihard moeten werken. Want Sparta staat mogelijk ook de 3e periode na een inhaalwedstrijd bovenaan. Maw Sparta loopt uit en NAC is geen puntje dichterbij gekomen.

Natuurlijk kunnen we nog kampioen worden. Maar dat zal met bloed zweet en tranen moeten en niet met een misplaatst superioriteitsgevoel. Als je van Ajax pubers in Almere verliest moet je dat besef toch wel hebben.

0   0  
HenkTank

Idd HENKTANK????

En waarom mag achilles geen periode pakken ?

De Juup. Competitie van list en bedrog.

0   0  
poolshark

Als wij NOAD van de spelers eisen zullen we het dan ook van onszelf eisen ? 10 verliespunten is veel, maar er zijn gekkere dingen gebeurd. Bovendien een klein voorbeeldje : we zijn de afgelopen 6 wedstrijden ook al 6 punten ingelopen op VVV, dus laten we eerst maar eens kijken wat er gaat gebeuren.

Dus zeker degenen die continu sommige spelers voor de voeten werpen dat ze een gebrek aan NOAD hebben kunnen nu niet opgeven zonder zichzelf gigantisch voor lul te zetten.

Dus NOAD, eind maart kijken we verder.

0   0  
B5 Fanaticus

Schema nacompetitie:
als we eindigen in eindstand tussen plaats 2 en 5, waar ik nu van uit ga, dan is schema:
je stroomt in 2e ronde play-offs
nummer 2 eindstand-nummer 5 eindstand
nummer 3 eindstand-nummer 4 eindstand
en daarna komt winnaar 2-5 tegen mogelijk ere 17 of jupp team en winnaar 3-4 tegen mogelijk ere 16 of juup team.
Dus met beetje geluk kan je ere divisie team ontlopen als die in 1e ronde door Juup team worden uitgeschakeld.
In theorie betekent dat je soms betere 3e in eindstand kan worden dan 2e om bv Go Ahead te ontlopen in nacomp. Maar is nu allemaal nog veel te ver weeg. Zorgen dat je bij eerste 5 eindigt wat normaal geen probleem hoeft te zijn en elke wedstrijd een beter ingespeeld team krijgen.

0   0  
nachoreca

@wally...met jou kan ik praten. ik had woorden van gelijke strekking. heeft niets met superieur voelen te maken, maar wij zijn echt stukken beter hoor..op papier zeker, en op het veld meestal ook. come on nac!

0   0  
Breda

Nac kan dus vrijdag al periode kampioen zijn? Wordt dat dan ook al officieel gevierd en worden ze gehuldigd?

0   0  
Paul

Roda en de graafschap zijn vorig jaar ook gepromoveerd met een straat lengte achter NEC.
Als NAC gewoon zijn wedstrijden blijft winnen en de nieuwelingen ingepast zijn dan maken we in de play offs gewoon een grote kans. En wie weet laat Sparta nog wat steken vallen.

0   0  
RaraNAC

Sparta heeft buiten onze pot maar 1 x verloren. Die worden dus gewoon kampioen.
Tweede worden en iets later de nacompetitie in tegen de nr 17. Dan duimen dat we dan ineens voor het eerst in vijf jaar wel een pot winnen die er toe doet

0   0  
henk

Wij zijn maar de helft van de tijd stukken beter. De andere helft van de tijd is het los zand. Dat heeft met een gebrek aan intelligentie, wil om te winnen, en leiderschap te maken. De pieken van Sparta zijn minder hoog dan van NAC, maar de dalen veel minder laag. Sparta is veel constanter en speelt meer georganiseerd. Daarom staat Sparta 10 verliespunten voor op NAC.

0   0  
knurft

@bruine pij AMEN !

we zouden effe met 2 vingers in de neus kampioen worden......want wij zijn tenslotte NAC

inmiddels zijn we aardig wat wijzer geworden.....

WE ZIJN INDERDAAD NAC, een tikkeltje arrogant en onderschatten een ander, en overschatten onszelf......

kampioen? Nee.....
promoveren via nacompetitie? Mission impossible met dit materiaal (wat geen 11tal is)!!!!

0   0  
kielegat

Bruine pij. Jij bent tenminste realistisch in tegenstelling tot die Amsterdamse figuren hier. NAC speelt dramatisch, om dan denigerend te doen ten opzichte van superieure ploegen is erg misplaatst.

0   0  
Fred

@ Bruine pij , dat is de valkuil waar wij al meerdere keren zijn in gesodemieterd , we vinden onszelf namelijk verschrikkelijk goed en beter dan de tegenstanders en dat uit zich in arrogantie op het veld en hautain gedrag
Dat zijn we ook maar niet op basis van inzet en werklust en teamgeest .
Vandaag zie je Sparta en die gaan er van de eerste tot de laatste minuut met zijn allen voor er is er niet eentje die verslapt of zijn taken verwaarloost en je ziet plezier in het voetbal en drang om te winnen.
MET ZIJN ALLEN !
En dat is wat er bij ons niet gebeurt , we gaan arrogant hakballetjes geven , gaan wandelen met de bal en er loopt er eentje tussen die heel erg snel over zichzelf tevreden is en denkt dat hij het equivalent van Ronaldo of Messi is en meent genoeg te hebben aan 3 geniale acties op een wedstrijd die overigens zelden rendement opleveren .
Wil je kampioen worden dan moet je er van de eerste tot de laatste minuut met zijn allen voor gaan , dan mag je niet verslappen en dan moet je vuile meters voor elkaar willen maken , zodra er eentje verzaakt dan klopt de puzzel niet .
Je moet uitstralen dat er niks te halen valt en dat is iets anders dan misplaatste arrogantie .
Ik heb niet de indruk dat iedereen doordrongen is van de enorme belangen die op het spel staan , daarom zie ik ook liever spelers met een over mijn lijk mentaliteit die weliswaar voetballend minder zijn dan een prima-donna die met schone voetbalkleren en zonder zweet van het veld af gaat .
Dus al met al hebben wij geen enkele reden om hoog van de toren te blazen en moeten we gewoon eens keihard gaan werken , pas dan is Sparta nog te achterhalen , zo niet dan mogen we hopen op veel mazzel in de na competitie loterij .

0   0  
Breda

Is nac bij winst vrijdag periode kampioen?

0   0  
@b5fanaricus

Zijn ze ip b5 fanatiek joh? Das nieuw vior mij????

0   0  
WW

Sparta wordt met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kampioen, klaar.

Dat durf ik zo stellig te zeggen omdat ze 10 verliespunten minder hebben dan wij, een beter doelsaldo dan wij (da's feitelijk een extra punt), de nummer 2 met duidelijke cijfers vandaag terug naar Limburg kan en ze in 22 wedstrijden pas 2x verloren hebben.

De mensen die menen dat NAC nog kampioen wordt, denken dus dat in de komende nog 14 speelronden Sparta 4x vaker dan NAC gaat verliezen. Verliest NAC nog 1x, dan moet Sparta al 5x verliezen. En dat terwijl ze dus in 22 speelronden 2x verloren hebben.

Dus dat is wat mij betreft een vorm van wishful thinking waar realistische grondslag aan ontbreekt.

Wij moeten ons richten op de nacompetitie. Ter voorbereiding daarop eerst de periode maar eens pakken (en daarmee 75000 euro) en voor het goede gevoel zoveel mogelijk blijven winnen. En natuurlijk: wie weet, als je blijft winnen en Sparta verliest een keer dat je ze nog zenuwachtig kan krijgen. Maar dat is niet het scenario met de grootste kans van optreden.

0   0  
RNL

Kleine aanvulling: om periode te winnen moet je 1e of 2e worden in de periodestand. Kans dat dat vrijdag definitief is lijkt me erg klein.

0   0  
nachoreca

Ik snap niet dat sommigen niet voortaan op het kasteel gaan kijken...echt een top ploeg hoor dat Sparta....pfff. jezelf neer halen is ook een kunst. Hoe je het wendt of keert; wij hebben de beste selectie en muv jong ajax zijn we ook gewoon goed bezig. Schijt aan Sparta en Come on nac!

0   0  
Spartaan

Normaal kijk ik alleen omdat ik NAC best wel een leuke club vind. Maar als ik de reacties zo lees... Jullie denken veel beter te zijn dan dat jullie werkelijk zijn

0   0  
henk

Er worden (gelukkig) geen prijzen uitgedeeld voor de beste selectie. Voetbal zou dan wel heel saai en voorspelbaar zijn. NAC bewijst dit jaar dat je een kampioenschap niet kan kopen. Leicester heeft bijvoorbeeld ook totaal niet de beste selectie, maar staan wel dik bovenaan. Het gaat om het beste team. En dat heeft NAC meestal niet. Dat heeft geen fuck met jezelf naar beneden halen te maken. Sparta heeft ook niet extreem veel geluk, maar is gewoon al het hele seizoen een team waar NAC telkens bij het kleinste beetje tegenslag volledig in elkaar zakte.

0   0  
Lamington

@HenkTank

Dat mogen ze zeker. Achilles en fce kunnen beide nog periodekampioen worden. Maar of die mogelijkheid er is, hangt van a.s. vrijdag af? Wat wij thuis tegen mvv doen.

0   0  
nachoreca

@ Spartaan. ..nu lonkt er een keer succes...geef je hier commentaar....moet jij geen polonaise lopen met jules deelder en hugo borst...?!

0   0  
maarten

Sparta is t meest stabiele, dus gefeliciteerd. NAC gaat de play -offs doen en helaas voorzie ik daar ook niet veel positiefs in

0   0  
heksenketel

Ja wij hebben het beste elftal van de Juup, daar is vriend en vijand het echt wel over eens. Maar wat doet het er toe? En daarnaast.......we kunnen er heel slecht mee omgaan..

Dus lekker belangrijk haha

0   0  
Spartaan

Nachoreca moet jij niet lekker gaan zingen dat Sparta de club van Rotterdam is?

0   0  
nachoreca

@ Spartaan.... nu moet ik je gelijk geven...alleen het zingen gaat te ver...!

0   0  
Spartaan

klopt. uiteindelijk hoop ik dat we beide promoveren!

0   0  
Lamington

Onder geen enkele voorwaarde, niet het spel, niet het negativisme van velen of het gejammer van niet-NACCERS stap ik af van mijn geloof dat NAC kampioen wordt.
En dat is geen arrogantie, dat is geloof en support. Hup NAC!

0   0  
knurft

Mensen we moeten Spartaan toch wel gelijk geven in wat hij schrijft
we zijn vervallen in een stel arrogante , elkaar afzeikende zichzelf de beste supporters van het land noemend....

NAC naar de verdoemenis door misplaatste arrogantie van onze primadonnas...

ik vrees dat we nog jaren in de krochten van het betaalde voetbal moeten verblijven......

Spartaan , alvast proficiat met het aanstaande kampioenschap!

0   0  
@b5fanaricus

@Lamington..


David die schrijft dat. Vandaar..

0   0  
HenkTank

"Spartaan , alvast proficiat met het aanstaande kampioenschap!"


Huh wat?????


Knurft toch...

Belachlijke instelling..

0   0  
Balletje

Elf individuele supergoede spelers wil geen team maken, 11 mindere spelers en een goede trainer kan zomaar een topteam zijn.
Dijkhuizen kan dat, zeker weten, Van Diermen is een goede aanwinst, hij kan op het veld de denkwijze van Dijkhuizen uitdragen. Dat heeft meerwaarde.
Seuntjes? Die is alleen bezig met Seuntjes, maakt het geen slechte speler, alleen een egoistische speler.

0   0  
Pietje

Nou mensen Sparta is echt wel gepromoveerd, 2e helft zag je echt wel goed voetbal met mooie combinaties dus plek 1 kan je vergeten en dat hier nog mensen lopen te zeiken dat nac nog kampioen kan worden. hahah

0   0  
Dean Deckers

Zullen we laten horen SPARTA

0   0  
gerrit39w

! Die reserve havenslaven! gaan het echt niet redden hoor die verliezen nog wel een keer of 5 let maar op waaronder tegen nac zo wie zo.

0   0  
ThesilverH

@Dean Deckers, prachtig mooi positie spel als barca of weer net zo kut als vorig jaar. Ik zal het clubje van mn stad en mn hart, waar ik om de 2 weken ondanks of het voetbal goed of slecht is altijd toch weer een gezellige avond heb met vrienden niet de rug toe keren. Ff serieus, NAC is meer dan alleen het voetbal en dat geld denk ik niet alleen voor mij. Juup of ere: volgend jaar zijn we dr weer bij. Hup NAC!

0   0  
Peer11

De enige hoop is tegen cambuur in de play offs. Die kunnen er helemaal niks van. De graafschap is ook niet best maar wel een vechtelftal. Wat mij betreft zijn alle rotendommers kut kakkerlakken dus ook die van sp-er-ma.

0   0  
vakg

@dean deckers

rot jij lekker op naar tilburg
bah bah wat een instelling

0   0  
Dean Deckers

Ik hoop dat ze de druk aankunnen. Die bikkels als matic, stamp, kenny kunnen in belangrijke wedstrijden net over het randje spelen. Bovendien Duarte is een Spartaan zal volgend jaar in de ere willen ballen. Sparta zou kunnen.

0   0  
Dean Deckers

Nac wint van sparta. Pfffff 1 april zeker

0   0  
Peer11

Natuurlijk wint NAC van sparta. Ze hebben het laten liggen in de potjes tegen rkc, jong joden enz. Leuk om 3 punten in te lopen, maar dan sta je er nog 7 achter.

0   0  
Dean Deckers

Het programma van sparta is gunstiger dan voor nac. Sparta heeft nu 10 makkelijke potjes. Om te beginnen tegen Achilles, jong pisvee, Oss, Telstar

0   0  
Dean Deckers

Sparta heeft ook tegen RKC en jong joden niet gewonnen

0   0  
Naamloos

Niet zeiken, alles proberen te winnen en dan kijken waar het schip strand. Waarschijnlijk play offs maar zijn we kansloos? Nee kijk de graafschap en roda maar. Nu volle bak achter nac en hopen op een goede afloop

0   0  
kopspion

we zijn bij winst vrijdag echt wel periodekampioen !
dan hebben we 18 punten, eindhoven en achilles kunnen max. op 17 komen....

0   0  
Pedro

@kopspion Dat is niet waar want als de reserve-elftallen en wel degelijk ook Achilles(itt wat oa Lamington beweerd) periodekampioen worden schuift t plaatsbewijs voor de nacompetietie door naar de nr.2. Maar je moet wel bij de eerste 2 eindigen anders gaat het naar de hoogst geklasseerde in de eindrangschikking zonder periodetitel.
Maar de reserve-elftallen kunnen sowieso de bronzen stier winnen en volgens mij ook de titel want Jong-PSV heeft die 2 jaar geleden gewonnen en gevierd ook! Dus schuift eigenlijk alleen de plek om deel te nemen aan de nacompetitie door en niet de bronzen stier en de titel(t geldbedrag weet ik niet want dat krijgen de reserve-elftallen niet maar lijkt me sterk dat je dat dan wel krijgt als je 2e wordt achter hun).
Maar NAC kan vrijdag sowieso niks winnen want zowel Sparta, jong-Ajax en PSV staan gelijk of beter dan NAC en ook al verliezen ze kunnen ze nog boven NAC eindigen en dan eindigt NAC niet bij de eerste 2
.

0   0  
Svenbreda

Pedro, sparta kan geen periode winnen aangezien zij periode 2 wonnen. J. PSV/AJAX en achilles kunnen hem winnen maar kopen er niets voor.

0   0  
Pedro

Nee Sparta kan hem niet winnen en dat zeg ik toch ook niet, maar als Sparta en nog 1 team boven NAC eindigen valt er helemaal niks te winnen voor NAC want je moet bij de eerste 2 eindigen anders schuift de periodetitel niet door.

0   0  
Spangen

Jeetje jongens, ik ben Spartaan met een warm gevoel voor NAC. Ik hoop echt van harte dat het jullie lukt om nog te promoveren (via de playoffs, dat wel). Maar het is alsof ik hier een paar jaar terug in de tijd geworpen wordt. Na onze dramatische degradatie dachten ook wij allemaal op het verkeerde niveau te spelen. Met een naar ons idee eredivisiewaardige ploeg (zelfs Kevin Strootman speelde toen nog bij Sparta), wonnen we zelfs wedstrijden met 12-1. Maar de arrogantie werd zwaar afgestraft met spelers- en bestuurscrisis als gevolg.

En zie nu NAC. Ik hoop werkelijk niet dat jullie hetzelfde overkomt, maar de houding van enkele spelers en supporters doet mij vrezen. Spelen in de Juup is geen pretje, maar eenvoudig is het ook niet. Het heeft geen zin om dat te blijven ontkennen. Het heeft ook geen zin om te blijven roepen dat NAC eigenlijk beter is dan Sparta, want zo werkt het niet. Sparta speelt als elftal, waarbij potentieel sterkere spelers (zoals Finn Stokkers t.o.v. Bergkamp) zelfs op de bank zitten, om de balans binnen het elftal niet te verstoren. Sparta heeft er jaren over gedaan om te leren gaan met de nieuwe wereld waarin ze terecht is gekomen. Het resultaat is dat we er nu eindelijk uit lijken te gaan komen. Ik hoop dat het voor NAC minder lang zal duren.

0   0  
Berry

Allerlei meningen hoe het zou zitten met die tweede periode , kan B Siderats dit eens niet uitzoeken en een topic van maken dan weet iedereen waaraan en waaraf.
Kunnen we nu wel of niet vrijdag promoveren en zo ja wat moet er dan gebeuren .
Wil nu weleens iets concreets horen wat iets toevoegt en waar we wat aan hebben dan steeds dat gezeik over die Seuntjens en dat verdedigen van Mafkees .
Steek je energie eens in het uitzoeken hoe het in elkaar steekt Mafkees daar kunnen we iets mee.

0   0  
scheppioni

Wij ons NAC moeten zelf nu elke wedstrijd zien te winnen, sparta kan aankomend weekend zomaar gelijkspelen en dan groeit in die jonge ploeg ook onrust(met name in de uitwedstrijden), da's zo zeker als wat, maar punt 1, NAC zelf niet verzaken en mochten we sparta dan toch niet achterhalen, dan gaan we met een goed gevoel de play offs in !

0   0  
Modder

Natuurlijk kan NAC nog kampioen worden. Maar dan moet er wel een Zwolle/RKC scenario optreden (2011). Zwolle stond een straatlengte voor, maar RKC bleef na de winterstop maar winnen. Zwolle begon in maart puntjes te morsen en uiteindelijk ging RKC er nog overheen ook. Dat kan nu ook nog. Sparta staat 10 verliespunten voor, dat lijkt veel, maar het kan. Ze moeten daar in Rotterdam dan wel een slechte periode gaan kennen met 3 of 4 verliespartijen.

In theorie kan het. Maar we moeten ook realistisch zijn. Wij hebben met zijn allen het Sparta dat we met 4-0 klop gaven voor ogen, maar buiten deze (blijkbaar) offday heeft Sparta slechts 1 andere wedstrijd verloren, bij Go Ahead uit. En thuis alles gewonnen. Dan doe je iets goed, dat kan niet anders. Als je de selecties op papier naast elkaar legt hebben wij betere spelers, maar daar koop je dus niets voor... Dan kunnen we nu wel heel denigrerend gaan doen over Sparta en hun spel, maar ik zou zou toch echt zo met ze willen ruilen. Blijkbaar gaat het in de Juup over meer dingen dan goed voetbal alleen.... Ze trekken die wedstrijd gisteren gewoon puur op vechtlust over de streep. Dat doen wij tegenwoordig ook wel, maar dat hebben we te lang niet gezien...

Natuurlijk zal Sparta nog wel her-en-der wat puntjes laten liggen, maar hoe realistisch is het dat wij 39 punten halen uit de laatste 13 wedstrijden? Ik denk dat we ons moeten richten op de NC....

0   0  
Lamington

@Berry

Het zit zo..
NAC staat op 1 in de 3e periode met 15 punten uit 6 wedstrijden. Sparta staat 2de met 13 punten uit 5 wedstrijden. Daarna komen jong-a met 12 en jong-p met 12 punten, beide ook uit 5 wedstrijden. Daarna volgen Achilles en FCE met 11 punten uit 6 wedstrijden en daarna VVV met 9 punten uit 6 wedstrijden.

Er zijn 19 teams, dus 36 wedstrijden. Gedeeld door 4 perioden is dat 9 wedstrijden per periode. Maar niet elk team speelt 9 wedstrijden per periode vanwege het oneven aantal. Daarom tellen ENKEL de eerste 8 gespeelde wedstrijden mee voor een periode en een eventuele 9de niet meer.

Sparta heeft al een periodetitel en maakt er geen kans meer op, mochten zij NAC voorbij gaan. De beloften-elftallen kunnen NAC ook nog voorbij gaan, maar reglementair winnen zij geen titel en schuift deze door naar de eerstvolgende echte deelnemer. In dit geval kunnen de nummer 2, 3 en 4 dus geen periodekampioen worden.

Achilles en FCE staan met evenveel wedstrijden gespeeld te hebben 4 punten achter op NAC en kunnen ons dus nog inhalen. TENZIJ NAC vrijdag wint. Dan blijft de voorsprong maximaal 4 en minimaal 1 punt na de laatste (8ste) wedstrijd en zijn we niet meer in te halen. NAC heeft het dus wederom in eigen hand. Vrijdag winnen is succes, vrijdag niet winnen is het lot weer in de handen van anderen plaatsen.

0   0  
nachoreca

gisteren had het moeten gebeuren wat betreft puntenverlies voor sparta. helaas is dat niet gebeurd en zal de inhaalslag helaas een zeer moeilijk karwei worden. Als nac breda de nacompetitie haalt ben ik ervan overtuigd dat wij net naast de pot gaan pissen, want nac breda en moeten.....?! dat riedeltje kennen we inmiddels wel denk ik...pfff wat een kostbare verliespartijen tegen rkc en jong ajax.....kutzooi!

0   0  
Naccer in tianjin

Goed verhaal, spartaan. Ik zie het niet zo dramatisch als jij, maar dat hoeft ook niet. Je laatste gedeelte snijdt echter wel hout; als er teveel sterke karakters in je team zitten die of niet passen of presteren, mag de coach ingrijpen.!dat is exact wat Dijkhuizen nu al twee x op rij doet. Zonder arrogant te zijn; ik zie het nog positief in voor NAC!

0   0  
Naccer in tianjin

Goed verhaal, spartaan. Ik zie het niet zo dramatisch als jij, maar dat hoeft ook niet. Je laatste gedeelte snijdt echter wel hout; als er teveel sterke karakters in je team zitten die of niet passen of presteren, mag de coach ingrijpen.!dat is exact wat Dijkhuizen nu al twee x op rij doet. En daarom, zonder arrogant te zijn; ik zie het nog positief in voor NAC!

0   0  
Nacfem

@lamington
Jou verhaal klopt idd maar dan moet je wel bij de eerste 2 eindigen in de periode, anders schuift de periode titel door naar de hoogst geklasseerde in de reguliere stand. Aangezien we nu 2de staan, zijn we dat dus ook. Maar om vrijdag al de periode te winnen moeten wij winnen van mvv en vvv moet verliezen.

0   0  
Balletje

Stoppen met kijken naar andere clubs, het enige wat telt is NAC winnen, en goede zelfreflectie bij elke wedstrijd. Nu gaan samen spelen ipv allemaal voor zich, geen schuld meer elders leggen maar gebruiken om te groeien.
En wanneer je naar het verleden kijkt....geen enkele club speelt een heel seizoen goed, NAC is klote begonnen, Sparta zal dat beslist nog gaan krijgen!

0   0  
Overal

Kampioen worden zal enorm lastig worden, dat hoef ik niemand hier uit te leggen, toch ben ik even de cijfers ingedoken.

Sparta heeft in 22 wedstrijden 14 verliespunten opgelopen (4x gelijk, 2x verloren)

Om Sparta nog in te halen heeft NAC 10 verliespunten van Sparta nodig om op gelijke hoogte te komen en minimaal 11 om eroverheen te gaan (ervanuit gaande dat Sparta de wedstrijd die ze te goed hebben wint).

Sparta - NAC is een absolute must, wordt die niet gewonnen dan is het gelijk klaar. Stel dat die pot gewonnen wordt blijven er 7 punten over.
Dat is 1x verlies, 2x gelijk (7 punten) - 2x verlies, 1x gelijk (8 punten) - 3x verlies (9 punten) - 4x gelijk (8 punten).

Kijkend naar het seizoen van Sparta tot nu toe lijkt het aannemelijk dat ze links en rechts nog wat kleine fouten gaan maken. Er is dus nog hoop, maar die hoop valt of staat volledig bij de resultaten van NAC zelf. Sparta gaat nog wat fouten maken, maar als we die fouten zelf ook maken hebben we er geen fuck aan. Er moet vanaf vrijdag één doel bij de spelers en de supporters gaan leven. 15x op rij winnen. Niemand hoeft mij te vertellen dat dat voor dit NAC waarschijnlijk niet realistisch is, maar kijkend naar het seizoen van Sparta ben ik bang dat het nodig zal zijn om de spartanen nog in te halen.

Dus wat zeggen we ervan heren? Gaan we voor 15 op rij en dan in 1x door naar de grote markt, of gaan we een muntje opgooien en bidden in de playoffs?

0   0  
am

Hou toch eens op met het praten over het kampioenschap .
Dijkhuizen zegt dit toch ook. Het is niet realistisch om het daar over te hebben. Eerst maar eens goed gaan voetballen en dan kijken waar we met de playoffs uitkomen.

0   0  
Mafkees

Berry, ik heb een antwoord: NAC kan vrijdag NIET promoveren.

0   0  
Pedro

@Lamington & Nacfem Klopt niet wat jullie zeggen.
-VVV doet er niet meer toe want hebben 6 verliespunten meer dus als NAC vrijdag wint kunnen ze hooguit tot op 3pnt komen.
-Ook al verliezen jong-Ajax,jong-PSV en Sparta dan kunnen ze nog steeds boven NAC eindigen en dus kan NAC nog makkelijk buiten de top2 vallen en hebben ze nergens recht op.
-En als NAC 2e wordt achter Sparta winnen ze ook echt de periodetitel, bronzen stier en het geldbedrag(was €75.000). Maar als ze 2e worden achter een reserve-elftal zou t heel goed kunnen dat ze alleen maar ze het startbewijs voor de nacompetitie winnen. Want jong-PSV won 2 jaar geleden een periodetitel en kreeg daarvoor de bronzen stier en t werd ook feestelijk gevierd(ze kregen weliswaar niet t geldbedrag). Dus ik betwijfel of t dan ook echt gevierd kan worden als periodetitel en ze t geld krijgen want de bronzen stier sowieso niet

0   0  
Henktank

Wel heel nobel van je Mafkees.

Als het mij zo werd gevraagd had ik niets uitgezocht.????????????

0   0  
Michel

Ik heb even zitten rekenen.
op 1 april is de wedstrijd Sparta-NAC.
na die wedstrijd zijn er nog 15 punten te verdienen.
Het verschil is nu 10 punten.
Mocht NAC voor 1 april 2 keer verliezen (vvv uit en eentje onverwachts) dan kan het zomaar zijn dat de wedstrijd sparta-nac er eentje is waarin sparta kampioen kan worden.

0   0  
scheppioni

@ Michel
Mocht Achilles van het weekend een prima dag hebben, dan valt alle zinloze lulkoek al van je in het water, er wel van uitgaande dat ons NAC zelf wint natuurlijk !
De bal blijft in allertijden rond en in den bosch mazzelde sparta zelf ook al, dus hup NAC alles is nog mogelijk !

Laad alle berichten na dit bericht in