Schoolkrant met een camera

“Bodi voetbalt met een idee"

Eerder vandaag plaatsten we al een bericht  over de overstap van Bodi Brusselers naar het eerste elftal. Inmiddels hebben we ook een uitleg van de trainer. Dijkhuizen heeft in een interview met BN DeStem aangegeven blij te zijn met zijn nieuwe aanwinst.
“Bodi heeft het in de voorbereiding helemaal zelf afgedwongen”, aldus de trainer van ons NAC. Dijkhuizen kende de speler tot voor de voorbereiding, maar ziet nu een speler met heel veel potentie. Hoewel de meesten Bodi omschrijven als aanvaller, ziet Dijkhuizen in hem een aanvallende middenvelder. “Bodi voetbalt met een idee. Daar ben ik van gecharmeerd. Wie weet krijgt hij dit seizoen al zijn eerste speelminuten in een competitiewedstrijd”, gaat Dijkhuizen verder. Hoe en wat zal geheel aan de ontwikkeling van Bodi Brusselers liggen. Een ontwikkeling die bij meerdere jonge voetballers stopt of stagneert doordat ze het hoog in de bol krijgen. Maar ondanks alle aandacht blijft Bodi er tot op heden vrij nuchter onder: "Ik had al van anderen gehoord dat ik het goed deed in de wedstrijden en op de training, maar dit verrast me wel." Ondanks dat hij verrast was, had de jonge speler wel altijd gehoopt om ooit een kans te krijgen. “Als je me dit vijf weken geleden had verteld, dan had ik je raar aangekeken. Dit is gewoon een droom die uitkomt.” Met Bodi Brusselers heeft de selectie dit jaar 4 spelers overgeheveld van de A naar de selectie. Omdat ook Grad Damen en Jesse van Bezooijen nog in NAC 1 rondlopen lijkt het erop dat steeds meer jeugdspelers de kans krijgen en dat vinden wij een goede ontwikkeling.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

Vorig bericht
Foto's van de open dag 6 reacties
Volgend bericht
Waar was Hakim? 20 reacties
Terug naar overzicht
20 Reacties
0    
nacman

heel mooi een klasse speler hoop dat hij zijn kans krijgt en grijpt.
krijgen we deze week nog nieuws over city spelers en nieuwe aankopen

0    
Nacdictive

Elk nadeel (minder geld) hep zijn voordeel!!

0    
knurft

ja die gaan ineens naar Fc List en Bedrog uit pluskut city

0    
die ne gast

Mooi dat eigen jeugd een kans krijgt, maar laten we ons niet rijk rekenen.
Dit komt natuurlijk ook door de sportieve en financiële omstandigheden van de club.
Waar vroeger gasten als Haemhouts, Braber en Kramer (net) niet konden aanhaken bij de selectie, is het niveau van de selectie inmiddels teruggelopen en zijn er geen financiën om kwalitatief betere spelers te halen, dus is het kwaliteitsverschil tussen selectie en jeugdspelers minder geworden en kunnen jeugdspelers eerder bij de selectie gehaald worden.
En de jeugdspelers zijn natuurlijk ook een stuk goedkoper, zonder deze goedkope jeugdspelers komen wij niet aan een volwaardige selectie. Zij zijn voor een deel dus ook bankvulling en om 11 tegen 11 op de training te kunnen spelen.

De A-jeugd speelde vorig jaar nog op het derde jeugdniveau, dus het is maar de vraag hoe goed / snel zij kunnen aanhaken bij het Jupiler League niveau.

0    
Sorpio

Pfff, het zal toch weer niet,..

NEC praat met Manchester City over huren spelers
NEC is na de komst van Quincy Owusu-Abeyie nog niet uitgewinkeld. De club wil nog graag een linksback, een aanvaller en een doelman aan de selectie toevoegen. Technisch directeur Danny Hoekman is momenteel in Engeland om met zijn oude club Manchester City te praten over het huren van enkele spelers. "Buiten de A-selectie lopen daar ook genoeg interessante spelers rond. Namen wil ik niet noemen, ook omdat NAC en FC Twente contact hebben met City. Wij willen - als het kan - wel een stapje hoger gaan", aldus Hoekman. (Bron: FOX Sports)

0    
BATI

Tis heel goed dat ze de kans krijgen en zo lijkt het net alsof de jeugdopleiding zijn vruchten afwerpt maar van wie verwacht je nou dat hij ook daadwerkelijk basisspeler gaat worden??

Van Bezooijen misschien maar als het centrum gewoon goed staat de 1e seizoenshelft dan moet ook hij het doen met af en toe een invalbeurtje.

0    
zwampie

Bati
Dit is afhankelijk van de speler ,maar zeer zeker van de trainer of die hem de kans geeft en het durft om hem de kans te geven. En dat is vaak het grootste probleem bij trainers die het niet aandurven met jeugdspelers te beginnen en zeer zeker niet als het niet loopt. Dan zijn ze bang voor hun eigen positie.

0    
zwampie

En wanneer werpt een jeugdopleiding zijn vruchten af.
Idd als spelers doorbreken maar neem v bezooijen die het niet slecht deed in en elftal wat niet goed draaide en zich toch aardig tussen de ervaren spelers staande hield. Mede door zijn blessure is hij voorlopig afgevallen, maar met een juiste man om zich heen komt hij nog ver.
Maar zoals gezegd moet hij wel de kans krijgen.
En dat geldt voor elke jeugdspeler en in de elftal wat draait geef ze daar speelminuten en niet pas als de trainer het zelf niet meer weet of als iedereen geschorst/geblesseerd is.

Ajax kon vroeger ook makkelijk jeugdspelers inpassen,maar dat was wel in een team wat draaide, nu hebben ze daar ook meer problemen mee en breekt er maar een enkeling door en kijk is hoeveel miljoenen er daar te besteden zijn tov NAC

0    
a

Goede zaak natuurlijk. Een speler kan er zo ook maar ineens staan. Maar die ne gast nuanceert het wel scherp. Bodi moet het nog helemaal laten zien of het iets gaat worden. Nadeel van amateurcontracten is dat als er een pareltje tussen zit de grote(re) clubs die zo op kunnen halen. Maar voor NAC een goede oplossing voorlopig om op deze manier te werken en de selectie voltallig te maken.
Wel hartstikke leuk om weer een Brusselers in de selectie te hebben. Was toch een schitterend tijdperk ; PvH-Lokhoff-Lammers-Remie en Brusselers.
Ben benieuwd wat NAC tegen sparta laat zien, dat is voor mij de eerste echte graadmeter.

0    
buurman

Bovenstaande reactie is buurman.

0    
scheppioni

Prima verwoord en duidelijk Eddy W, sjappoo !!
Met name de laatste alinea, laten we het echt hopen !
Nogmaals de poppetjes precies hebben we de laatste twee seizoenen wel gezien dat dit niet van zo'n groot belang is, maar spelvreugde, strijd en geloof in het team voert nog in allertijden de boventoon, gelukkig de laatste tijd nog vaak bewezen, voorbeelden genoeg !! HUP NAC, nog 11 dagen, grrrrrrrrrrrr schijt aan jong grut utreg !

0    
Robbie

Bsiterats, niets ten nadele van Bodi en begrijp me niet verkeerd (ook ik vindt het leuk als er een jeugdspelertje doorbreekt), maar............... het geeft toch ook wel direct aan hoe slecht het met het niveau is gesteld. Natuurlijk hebben we NAC al kunnen bekijken tegen Halsteren en Baronie, en dat was echt heel bedroefend toch ? Maar als nu blijkt dat we zelf 2 jaars Atjes moeten opstellen (met een gelukkige promotie naar de 2E Divisie !!!!!!!) dan hou ik echt mijn hart vast voor komend jaar. Waar blijven die echte versterkingen? Als ze kunnen kiezen tussen FC list en Bedrog, Nijmeegse Wandelclub en het huidige NAC, dan vrees ik met grote vrezen. Het vreet echt aan me, om te zien dan we een middenmotor gaan worden in de Juup, dat is NAC en Breda onwaardig. Ben ik echt te negatief of .................of gewoon is dit een maandagdip?

0    
harm

Nac-jong Utrecht niet op fox

0    
buurman

Nee Robbie, wat je zegt is realistisch als je neutraal NAC beschouwt.
Maar wij zijn niet neutraal dus hopen we er het beste van. (Haemhouts wel een prima versterking vind ik)
Ik doe pas een uitspraak na sparte-NAC. Dan moet NAC er toch wel staan. Ik vond eveneens tegen baronnen en halsteren niet best.

0    
Ouwe Spionkop

Veel supporters hebben veel te hoge verwachtingen van het komend seizoen. Het is niet reëel op basis van een geheel nieuw elftal, bezuiniging op het budget en de matige selectie uit te gaan van een toppositie. Wat ik tot nu toe heb gezien in de voorbereiding bevestigt dat.
We moeten er op hopen dat dit elftal gaat groeien en wellicht een gooi kan doen naar een periode na de winterstop. Tenzij er nog een goede spits bijkomt voorspel ik dat het grote probleem scoren gaat worden.

0    
Sander P

@robbie

Ik denk dat je, zoals jezelf al aangeeft;), in een 'maandag dip' zit.

De wedstrijd tegen Baronie was niet best. Echter had men een zware trainingsweek gehad en een zeer goede pot tegen kV Mechelen gespeeld op de woensdag. Daarnaast kregen met name spelers die de woensdag niet of minder hadden gespeeld wat extra minuten.

Tegen Halsteren winnen ze, misschien niet best, maar toch. Deze ploeg won wel eerder van Volendam en is toch een hoofdklasser (baronie 1e klasse)

Zaterdag mogen ze aantreden tegen Sparta en ik meen ergens gelezen te hebben dat ze deze week nog willen aantreden, woensdag/dinsdag, tegen een oefentegenstander. Ik ben het met je eens, zoals Dijkhuizen zelf ook aangaf, dat ze nu eigenlijk wat betere tegenstanders hadden moeten treffen. Maar dit blijkt niet zo makkelijk te zijn hedendaags, gezien de lokale driehoek etc.

Dat jonge spelers de kans krijgen is alleen maar goed, helemaal als ze dit zelf afdwingen. Ploegen die eerder gedwongen zijn eerder jeugd te laten doorstromen gezien hun penibele financiele situatie, feyebah en Vitesse, zijn er niet bepaald slechter van geworden.

Ik ben ervan overtuigd dat we een goed en leuk seizoen tegemoet gaan met het huidige team. Ik hoop dat Bezooijen een kans krijgt naast Van Diermen En er mag nog zeker een centrale verdediger en een aanvaller erbij. Daarnaast kan er nog geschoven worden met middenvelders, die hebben we genoeg, zodat deze de gaten in de aanval of verdediging kunnen opvullen mocht dit nodig zijn.

0    
RNL

@die ne gast Ik snap je opmerking, maar ja, vorig jaar hadden we ook een selectie vol gasten die blijkbaar niet konden aanhaken op Jupiler niveau... dus ja...

0    
scheppioni

@ Ouwe Spionkop
Met op een voorhand matige selectie (gezien het seizoen ervoor) kun je zomaar kampioen van England worden hebben we wel gezien, het gaat erom dat bijna alle spelers door deze staf/trainer als team boven hun uit kunnen stijgen, in principe deed sparta dit vorig seizoen ook, maar juist dit zal het hele euvel blijken, dit NAC moet op papier met de beste zeven mee kunnen strijden, maar oogt het als geen team, dan kunnen we zomaar in het rijtje met oss en rkc belanden, al zal men bij NAC hopelijk dan wel op tijd ingrijpen, het teambelang voorop, geen excuses meer vanaf 5 augustus !!

0    
Pieterpost

Hè, hè, de leiding bij NAC begint het (per toeval) door te krijgen.
A.g.v. te weinig spelers voor een partijtje zijn er wat A-junioren toegevoegd aan het begin van het seizoen (noodgedwongen dus).

Triest om dan in BN de Stem het volgende te lezen:
“Bodi heeft het in de voorbereiding helemaal zelf afgedwongen”, zegt Dijkhuizen, die de speler ‘helemaal niet kende’.

...Dijkhuizen die de speler helemaal niet kende........Bodi speelde geheel vorig seizoen al in de A-jeugd. Wat een desinteresse van de leiding! Shame on you.

Geef de jeugd de kans en vul op met enkele ervaren rotten en binnen een paar jaar spelen we eredivisie.
Succes Bodi!

0    
gvd

Dijkhuizen moet nog zo veel leren.
Wat een onhandig domme opmerking dat hij de spelers van de A jeugd niet kent. En we mogen toch wel aannemen dat vanaf de B jeugd alle NAC spelers met "een idee" voeballen.

Bodi heeft het trouwens wel heel erg goed gedaan. De schop die hij kreeg tegen Mechelen werd ook niet voor niets uitgedeeld. Hij is slim genoeg om zo'n aanslag te ontwijken. Pijnlijk lesje voor hem.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja