Go to Top

BSR Analyseert: op welke City-talenten wacht NAC?

BSR Analyseert: op welke City-talenten wacht NAC?

Luka Ilic, Erik Palmer-Brown, Paolo Fernandes en Mohammed Aminu (stagiair). Dat zijn de namen die op dit moment allen in Breda zijn te bewonderen. Maar, vanuit het Engelse Manchester zullen meer talenten volgen. Minstens één, maximaal nog drie. De aanwas zal uitblijven tot eind juli, vanwege de voorbereiding die toptrainer Pep Guardiola draait in de Verenigde Staten. Tot die tijd is het onduidelijk wie we mogelijk nog meer in West-Brabant mogen bewonderen. Of toch niet?

Met de officiële komst van Erik Palmer-Brown en Paolo Fernandes, heeft NAC al twee City-huurlingen in de selectie. Servisch jeugdinternational Luka Ilic zal zich spoedig bij dat tweetal voegen. De middenvelder wacht nog op de juiste papieren om zich officieel NAC-speler te noemen. De Ghanese vleugelaanvaller Mohammed Aminu is op dit moment opnieuw als stagiair actief bij de Parel van het Zuiden en zal naar alle waarschijnlijkheid, gezien zijn leeftijd, na de Bredase voorbereiding terugkeren naar Manchester en niet tot de City-huurlingen behoren. Hier is echter nog geen uitsluitsel over. Dat betekent dat NAC in principe nu beschikt over drie City-talenten voor het komende seizoen. De overeenkomst tussen Manchester City en NAC schrijft voor dat de Bredanaars ieder seizoen vier tot zes spelers gratis mogen huren. Oftewel; nog minimaal één en maximaal drie Citizens kunnen volgen.

Het is geen publiek geheim dat NAC zich nog graag wil versterken: één – of wellicht zelfs twee – doelmannen staan op het verlanglijstje, terwijl Van der Gaag ook nog een middenvelder met power en een aanvaller zoekt. De vacature van centrale verdediger (Palmer-Brown) en creatieve middenvelder (Paolo Fernandes) is reeds ingevuld. In het weekmagazine van Voetbal International verscheen deze week een uitgebreid en gedetailleerd artikel over het wachten van NAC, waarin een aantal namen werden genoemd. Onder meer de middenvelder Yangel Herrera, contractspeler van Manchester City maar verhuurd aan New York FC. De club, die onderdeel uitmaakt van de City Football Group, zit echter middenin de competitie, dat in de Verenigde Staten loopt tot het einde van dit kalenderjaar. Het is dus vrij onwaarschijnlijk dat het Venezolaanse talent binnenkort het geel-zwart van NAC draagt. Ook Douglas Luiz, die afgelopen seizoen niet uit de verf kwam bij Girona, wordt genoemd als mogelijke versterking. De Braziliaan heeft echter een dusdanig hoog potentieel, dat er van zijn komst wellicht alleen gedroomd kan worden. Hoewel, een goed Portugees woordje van trainer Mitchell van der Gaag zou de jeugdinternational misschien wel op andere gedachten kunnen brengen. Aleix Garcia, eveneens benoemd door VI en ook vorig seizoen actief bij Girona, lijkt zich op te maken voor nog een jaar in La Liga bij diezelfde Spaanse club.

Toch zijn er twee interessante namen die zowel bij ons als VI bekend zijn, als bij het voetbalblad. Het gaat om doelman Aro Muric en spits Lorenzo GonzalezEerstgenoemde is een 1.98 meter lange sluitpost, met de status van toptalent. De Montenegrijn, die ook over een Zwitsers paspoort beschikt, fungeerde afgelopen seizoen als derde doelman in de succesformatie van Pep Guardiola. Ondanks zijn nog jonge leeftijd traint hij dagelijks mee met City 1 en is hij komend seizoen wellicht tweewekelijks te zien onder de lat in het Rat Verlegh Stadion. De goalie heeft zelfs onlangs al voet aan de grond gezet in Breda, weet B-Side Rats. De reden dat NAC nog geen uitsluitsel heeft over Muric, is het feit dat City minimaal drie doelmannen nodig heeft tijdens de voorbereiding in de Verenigde Staten. Ederson, keuze nummer één van Guardiola, heeft een verlengde vakantie wegens het WK. Tweede keus Claudio Bravo gaat wel mee, terwijl Joe Hart op de lijst staat om verkocht te worden. Dan blijven alleen nog Grimshaw (volgens Engelse nieuwsgeving komend seizoen de nieuwe derde keus) en Muric over. Logischerwijs is daarom de sluitpost (nog) niet aangesloten bij de selectie van Van der Gaag. Wellicht later.

Dan Lorenzo Gonzalez. De Spanjaard, die ook beschikt over een Zwitsers paspoort en zijn interlands voor datzelfde land speelt, wordt genoemd als mogelijke versterking voor in de punt van de aanval. Volgens VI werd zijn naam in zijn thuisland al eens in verband gebracht met NAC. Gedroomde kandidaat lijkt echter Lukas Nmecha. Van der Gaag gaf voor onze camera al te kennen dat de Engelse spits ook geldt als een mogelijke versterking. De Engelsman met Nigeriaanse roots is kwalitatief een betere speler en niet voor niets door Guardiola bij het eerste team gehaald. Wanneer Nmecha onhaalbaar blijkt, zal NAC door kunnen pakken naar Gonzalez, mocht de interesse wederzijds zijn.

De Australische WK-ganger Daniel Arzani lijkt inmiddels onhaalbaar. De vleugelspeler heeft dusdanig veel indruk gemaakt, dat hij over interesse allerminst te klagen heeft. Een club die hoger aangeschreven staat dan NAC, zal vermoedelijk zijn nieuwe (tijdelijke) bestemming worden. Overigens heeft Manchester City op moment van schrijven nog géén overeenkomst met Arzani, en staat hij nog gewoon onder contract in Melbourne.

Het volledige artikel van VI Pro, waar de samenwerking tussen NAC en City gedetailleerd in beeld komt, is hier te lezen.

Bron: B-Side Rats, Voetbal International

29 Reacties op "BSR Analyseert: op welke City-talenten wacht NAC?"

 • Bellaroma076
  13 juli, 2018 - 22:33

  Weer zitten smullen van dit artikel! Klasbak die LarsW!

  50

  1
 • Johan o
  13 juli, 2018 - 22:46

  Goed stuk tekst!! We moeten nog ff geduld hebben. Hopelijk nmecha in de spits!!

  14

  0
 • NAC!!
  13 juli, 2018 - 22:47

  Als je dit dit zo leest komen er echt nog enkele klasbakken naar Breda. Wat zou het weer genieten zijn om zulke spelers elke 14 dagen te mogen bezichtigen. Je kan dan ook zeiken wat je wil over city. Maar zulke spelers die we reeds hadden en misschien nog mogen verwachten, dat zou normaal enkel een droom zijn voor een club als NAC. Laat staan de top 3 van vele andere landen.

  Ben erg benieuwd en heb er alweer zin in!

  15

  1
 • tripomatic
  13 juli, 2018 - 22:58

  Mooi verhaal!

  En ik doe even een Barend schrik-je; ik ben toch stiekem wel heul erg benieuwd naar die Ilic!

  12

  2
 • HenriJ84
  13 juli, 2018 - 23:06

  Yangel Herrera ligt er ook nog tot december uit met een zware blessure. Dus daar zou je tot de winterstop ook niets aan hebben. We zullen het wel zien.

  5

  0
 • AJ
  13 juli, 2018 - 23:12

  Onze hansie noemen we voortaan ook netto…. net als zijn grote broer Marc sparen voor mooie pareltjes en geen halve of domme dingen kopen.

  Nu nog voor veel geld verkopen 😉

  5

  2
 • Kaasknabbelaar
  13 juli, 2018 - 23:15

  Weet sowieso niet of ik het een goed idee vind om een keeper te huren voor 1 jaar. Is toch wel een positie waar zekerheid gevraagd word dus als je iemand kan vinden die meerdere jaren in de goal blijft is dat beter dan een huurling lijkt me.

  12

  5
 • Nr. 20
  13 juli, 2018 - 23:16

  City talenten prima. Maar mits haalbaar: Rienstra, Dessers en de Ruiter halen. Dan heb je goede aankopen aangevuld met eigen talent en talent city. Verder van Hooydonck rustig brengen dit seizoen.

  10

  12
 • Vaque Geej
  13 juli, 2018 - 23:19

  Wat zou het heerlijk zijn om weer een klasbak in de goal te hebben staan waar je niet steeds hartkloppingen van krijgt bij een schot op doel. Een zelfverzekerd zekerheidje zou fijn zijn aankomend seizoen!

  14

  1
 • Kopspion
  13 juli, 2018 - 23:19

  Als we mogen kiezen zou ik De Bruyne hierheen halen

  23

  4
 • Vaque Geej
  13 juli, 2018 - 23:22

  @kopspion

  Hij heet Nmecha. Niet flauw doen.

  9

  1
 • dus
  13 juli, 2018 - 23:22

  ik zie die keeper van city wel zitten. als je kijk naar (kuch) ajax met die jonge doelman van de afgelopen twee jaar, dat pakte opzich redelijk goed uit. oudere ervaren doelmannen zijn vaak b garnituur dat nergens slaagt terwijl zo’n jongen van city kan verrassen.

  6

  3
 • tripomatic
  13 juli, 2018 - 23:25

  @Nr, 20:

  Is Rienstra zo aantoonbaar veel beter dan bijvoorbeeld een Nijholt of een El Allouchi? Ik heb daar eigenlijk wel mijn vraagtekens bij eerlijk gezegd. Dessers zou geweldig zijn natuurlijk (mits betaalbaar). Over betaalbaar gesproken, ik denk dat Robbin Ruiter best wel salariseisen heeft, speelt nu natuurlijk wel voor een Engelse club.

  @Kopspion:

  Inderdaad! En Gabriel Jesus! B)

  7

  2
 • tripomatic
  13 juli, 2018 - 23:29

  @dus:

  Als je Jong-Barcelona een beetje had gevolgd, had je al kunnen zien dat Onana een enorm talent was. Heeft Ajax trouwens ook best voor in de buidel moeten tasten (zo rond de 1,5 á 2 miljoen Euro als je de geruchten moet geloven).

  4

  6
 • Baron
  14 juli, 2018 - 00:02

  Die Douglas Luiz heeft gewoon 12 miljoen gekost. Dat zou toch wat zijn…
  Loopt meteen een van de ‘duurste’ spelers bij ons NAC rond.
  Dromen mag…

  10

  0
 • Belgische Naccer
  14 juli, 2018 - 00:13

  is toch echt wel lachen dat er bij NAC spelers lopen die voor de Nederlandse top 3 onbetaalbaar zijn.
  Gouden Deal met City! Wat zullen er veel clubs jaloers zijn. En dat ze dan maar een jaar blijven, lekker belangrijk…als we er ieder jaar 6 nieuwe talenten voor terug krijgen! Ik vind het alleen wel jammer dat ze Angelino voor een appel en een ei verkocht hebben aan psv. Die is echt wel 10 miljoen waard en geen 5, maar wellicht zit er voor deze schijtprijs een doorverkoopclausule in zijn contract van 30%, zodat City bij verkoop alsnog casht…en hopelijk NAC ook…

  15

  3
 • Bundy geeren noord
  14 juli, 2018 - 00:27

  Gaap….met een pilske!!!

  1

  4
 • Barend schrik
  14 juli, 2018 - 00:42

  Papieren blijken wel erg moeilijk dus morge zonder aanwas van city voor de eerste echte test tegen sparta…rommens korte van anholt ook nog afwezig? alle basisklante opstellen dus een erg matige bank

  4

  8
 • BoogieWoogie
  14 juli, 2018 - 02:30

  Als Illic wel mag trainen zinder de juiste papieren, kan hij ook vriendschappelijk wedstrijd spelen toch? Snap t verschil niet.

  6

  4
 • HenkTank_Heineken_Modus
  14 juli, 2018 - 03:10

  Gonzalez.. hmm… Dat klinkt als een snelle jongen.

  Speedy Gonzalez. Miemiep,….zoooof.

  8

  3
 • Tram
  14 juli, 2018 - 08:09

  Mooi stuk. Ik vrees dat onze nieuwe linksback niks wordt.. Heeft geloof ik een contract voor drie jaar maar lijkt een houten klaas… Niet bepaald wendbaar en technisch zwak.. Wel drie koppen groter dan Angelino maar hoop niet dat ie alleen daarop gescout is..

  4

  10
 • Robert
  14 juli, 2018 - 08:11

  @tripomatic. Wat dacht je van 12 doelpunten, zoals afgelopen seizoen bij Willem 2? Maar AZ zal hem alleen willen verkopen. Is dus te duur voor ons.

  8

  0
 • Bart
  14 juli, 2018 - 08:57

  @boogiewoogie als je bij een andere club speelt waar je niet voor getekend heb en je raakt flink geblesseerd ben je niet verzekerd en dat geld ook voor de trainingen maar kans dat je daar geblesseerd raakt is aanzienlijk kleiner

  3

  0
 • BoogieWoogie
  14 juli, 2018 - 09:08

  Snap ik Bart, maar als je kijkt naar de intensiviteit vd trainingen, dan is die kans op blessures echt niet veel kleiner. Maar snap je punt.

  3

  0
 • 7Hills
  14 juli, 2018 - 09:09

  @Tram

  Ga Leigh nou aub niet vergelijken met Angelino. Angelino is meer aanvaller dan verdediger, en we hebben vorig jaar gezien wat voor aanpassingen Vreven moest doen aan het elftal om Angelino (ons gevaarlijkste wapen, een linksback!) in stelling te brengen.

  Leigh is weliswaar een opkomende back, maar verder een totaal andere speler. Dat ie een houten Klaas en niet technisch is interesseert me niets, het is een beest, longen als een paard, ijzersterk en een verdediger waar je als aanvaller gewoon een kutmiddag/avond tegen gaat hebben.

  19

  1
 • Arie
  14 juli, 2018 - 09:50

  We zullen het allemaal wel zien, maar ik ben toch onderhand razend benieuwd wat de transfer van Angelino ons op levert. Die is namelijk al een paar weken in kannen en kruiken maar het blijft verdacht stil.

  3

  8
 • 7Hills
  14 juli, 2018 - 10:04

  @Arie

  Daar horen we niks van hoor. Dat blijft geheim. En waarom zou NAC er ook iets over moeten vertellen?

  We zien het vanzelf wel, als NAC ineens spelers gaat kopen kunnen we het zelf misschien wel uitrekenen.

  8

  2
 • scheppioni
  14 juli, 2018 - 11:13

  Het zou meer geruststellend moeten zijn barend s., maar blijven zeiken is ok een kunst !! Net wat tripomatic zegt, zeer benieuwd naar mega dribbelaar Luca Ilic ! Mooi song op zijn Sander Oostrom’s !

  2

  4
 • Daan
  14 juli, 2018 - 12:08

  Veel afwezigen vanmiddag tegen Sparta.
  Kunnen deze oefenpot dan ook niet echt als testcase zien waar het nieuwe NAC staat.

  1

  0