Overal waar we komen

Column: Het treurigste nieuws van dit seizoen

Vandaag werd bekend dat Ajax-speler Abdelhak Nouri blijvende hersenschade aan zijn hartstilstand heeft overgehouden. Dat nieuws komt bij iedereen hard aan. Das Phantom schreef onderstaande column.
Derde ronde beker uitgeschakeld door de amateurs van IJsselmeervogels, de nacompetitie niet weten te ontlopen of in het ergste geval: degraderen. Het zal mij ontzettend veel zeer doen, maar het allerslechtste en treurigste voetbalnieuws kwam vanmiddag. Abdelhak 'Appie' Nouri zal nooit meer de oude worden. Bij 'de nieuwe Cruijff' zoals hij jarenlang werd genoemd in Amsterdam werd ernstige en blijvende hersenschade geconstateerd. NAC speelde de afgelopen twee jaar tegen Jong Ajax in de Jupiler League. De beste wedstrijd was die van afgelopen seizoen. Het spel golfde op en neer in het Rat Verlegh Stadion en in totaal werden er zeven doelpunten gemaakt: vier voor NAC, drie voor Ajax. Naast de ongelooflijke veerkracht van de Bredanaars en het geweldige doelpunt van Cyriel Dessers, was er nog één ding dat mij opviel die avond: dat kleine mannetje met nummer 8. Het voetballend inzicht dat Appie had en de passes die hij tijdens die wedstrijd gaf, ongelooflijk. Vaak is er geroepen dat NAC helemaal niet thuishoorde in de Jupiler League. En terecht. Maar als er iemand was die daar ook niet op zijn plek was, was jij het, Nouri. "Abeldhak is zo'n groot talent, maar helaas zullen we nooit weten hoe ver zijn ster gereikt zou hebben als dit niet was gebeurd." Met die woorden gaf algemeen directeur van Ajax, Edwin van de Sar, de laatste klap op het kleine beetje hoop dat iedereen had de afgelopen week. Appie wordt nooit de nieuwe Johan. #StayStrongAppie is de hashtag die de afgelopen week veel is gebruikt. In Breda hebben we daar een ander woord voor: NOAD, Nouri. NOAD. De gedachten van B-Side Rats gaan uit naar Nouri, zijn familie en vrienden, ploeggenoten en iedereen met een Ajax-hart.

Bron: B-Side Rats

Volgend bericht
NAC experimenteert met nieuwe opstelling 85 reacties
Terug naar overzicht
48 Reacties
0    
Naccie1912

Vreselijk nieuws, ik kreeg kippenvel toen ik het las en een brok in mijn keel. Zo'n jong en veelbelovend talent, vreselijk.. #staystrongappie

0    
Dave

Mooi stuk!

Maar wat een triest nieuws....

0    
F7 Gekkelijke

Kippenvel... :'(

Ik zei vrijdag nog dat Nouri de ideale figuur was om het Nederlandse voetbal & maatschappij samen te brengen en te laten groeien. Een soort Ali B type. En fantastische voetballer ook. Maar inderdaad... Hij zal dus nooit de nieuwe Johan worden...

#StayStrongAppie

0    
Jf

Verschrikkelijk sterkte aan Appie en zijn familie.

0    
Hendrik

Verschrikkelijk.

0    
Parelvanhetzuiden

Wat kan het leven t

0    
Jan

Wat kan het leven oneerlijk zijn #staystrongappie

0    
Arie

Ai dat klinkt niet best, maar ga van het positieve uit, de wonderen zijn de wereld nog niet uit, HUP Appie!

0    
S.NAC.G

Ontroerd door dit mooie stukje! NOAD appie! Je zal voor altijd onthouden worden.

0    
Ulvenhouter

Mooi geschreven. Kippenvel.

0    
Henri

Eigenlijk herhaalt de geschiedenis zich tot op zekere hoogte bij Ajax. Na Robbie de Wit nu Abdelhak Nouri twee bovenmatig getalenteerde creatieve aanvallers. Stay strong (NOAD) Appie!

0    
Wijnkunst

Slecht nieuws. Alle sterkte voor Nouri, familie, vrienden en Ajax. Alle topsporters regelmatig checken. Het bewijst maar weer wat de waarde is van goed en tijdig herstel na inspanning en een perfecte medische begeleiding.

0    
TpT

Raakt me behoorlijk dit bericht.

Ongelooflijk dat zo'n positieve en vrolijke jongen door zoiets vreselijks getroffen kan worden. Dit gun je hem niet en het is niet te bevatten.

Ik hoop van harte dat Appie ooit weer in staat is om bewust en gelukkig te zijn.

0    
Scheids

Hier gaat het niet meer om voetbal, maar deze kleine rotzak had nog vele mooie dingen laten zien op en om het veld. Ik wens familie , vrienden , voetbal maatjes en Ajax heel veel sterkte met het verlies van dit mooiste talent !

0    
Dek

Ongekend, ben even oud als Nouri. Laat je er even aan herinneren dat het leven keihard kan zijn. Carpe diem.

0    
Nash

Verschrikkelijk dit nieuws. Enorm talent waarvan we nooit zullen zien wat erin zat. Familie en vrienden heel veel sterkte.

0    
Willem

Mooie woorden

0    
The Casual Gentleman

Mooi, oprecht en zeer emotioneel.

@Das Phantom,

Ik werd net door boys van F-side er op geattendeerd dat jouw stuk ook op ultrasforum etc staat. Respect voor je stuk.

0    
D'n Beuk

Tragisch wat er is gebeurd met dit grote talent, was echt zeer benieuwd hoever deze jongen herbouw gaan schoppen, samen met Donny vd Beek èèn van de grootste talenten die er in Nederland rondloopt en toekomstige vaandeldragers van het Nederlands elftal.
Sterkte voor alle familie , vrienden, medespelers en Ajacieden
#StayStrongAppie #NOAD

0    
NAC4Ever

Mooi dat hier ook op een NAC site bij stil word gestaan. Club voorkeur doet er niet toe.

Dit is natuurlijk verschrikkelijk.
Ik vind erg dat hij niet meer zijn alle grootste droom kan na jagen: de top in het voetbal halen. Maar ik vind heb nog veel erger voor hem dat zijn leven nu ook heel anders zal zijn. Hopelijk krijgt hij wel weer plezier in het leven.

Sterkte voor Nouri, familie, vrienden en andere die een band met hem hebben!

0    
Bredafun

Heel veel sterkte kerel!!!

0    
kopspion

zo jong nog....kippenvel !
sterkte aan alle nabestaanden en betrokkenen bij deze jongen !!!

0    
kopspion

en hem zelf natuurlijk....nabestaanden was getypt voor ik er erg in had, sorry daarvoor !

0    
Van "taajlaand

Verschrikelijk nieuws voor Nouri, en alle familileden én bekenden om hem heen....
Zulke trieste gebeurtenissen zouden niet mogen gebeuren bij jongens en meisjes op zó'n jonge leeftijd, en daar je als voetbalsupporter zo veel mogelijk van alles wat met deze sport sport te maken heeft, komen de beelden van een zéér jonge speler die zo maar op het veld neer gaat, hard en diep bij je binnen.

Sterkte kerel, en hopelijk kunnen je ervaringen en inzet als topsporter samen met je teamgenoten en andere naasten, je helpen bij je herstel.

Mooi geschreven Das Phantoom, en goed dat daar ook bij ons aandacht aan besteed kan worden......

0    
Ad B uit Roosendaal

Vreselijk.
Ik wens Nouri alle goeds en sterkte toe. Ook zijn familie en dierbaren.
Wat is voetbal dan toch betrekkelijk.

0    
Fred

Vreselijk dit !!
Dit Kun je niet onder woorden brengen .
Wat is alles er omheen dan naar relatief hé ?
Laten we met zijn allen op een wondertje hopen !!

0    
Dutchbird

Wat een talent en zoveel speelplezier. Niet te bevatten dat het nooit meer goed komt.

0    
Sjef de gevulde koek

Mooi ventje en een absolute voorbeeldprof niet zon populair ventje als Depay maar een jongen die maar 1 droom had. Het eerste van Ajax 1. Altijd met een bal en een grote glimlach te zien. Nee dit doet pijn zelfs voor een die hard nac supporter. Sterkte appie

0    
Juupke

Schokkend! Heel veel sterkte voor de familie en clubgenoten!

0    
seuter

Sterkte voor Nouri en alle betrokkenen naast hem.
Zo zie je maar weer,voetbal is BIJZAAK.

0    
Rotterdammert

Ik heb niks met Ajax of Amsterdam, maar wat is/was dit een heerlijk nuchter jochie. Een van de weinige van die club waar ik oprecht symphatie voor heb. Maar ongeacht wie, dit gun je natuurlijk niemand.. sterkte Nouri!

0    
a

Veel sterkte voor Nouri en familie , wat een ellende!!!

0    
geelzwarthart

Vreselijk nieuws ... Voor de jongen zelf, familie, Ajax en heel het Nederlandse voetbal deze jongen speler van de buitencategorie, kreeg meteen flashback naar Robbie de Wit.

0    
MAKING HISTORY SINCE 1912

Geen woorden voor..

Sterkte voor Nouri, familie en vrienden.

0    
scheppioni

Ik sluit me bij vele aan !!
Sterkte Nouri !! Hopelijk bestaan er idd wonderen!
Verder net wat Van "Taajlaand zegt en Nouri was samen in maart met Manu Garcia om te genieten op het veld in ons Rat Verlegh !! Het moest niet mogen !

0    
reflektor

Sterkte

0    
Cool Hand

Nouri, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Donny v Beek... allemaal eigenlijk wel sympathieke ventjes, verschrikkelijk dat 1 van die 4 zijn dromen niet waar zal kunnen maken.

0    
depeer

staystrongappie

0    
PrinsF8

Ik hoop oprecht dat die jongen nog ergens in staat is om over zijn eigen lot te beslissen.

0    
Leurenaar

Spandoek bij de eerste thuiswedstrijd met de tekst NOAD Appie lijkt me een mooi gebaar. Wat een tragische gebeurtenis ppfff om stil van te worden...

NOAD Appie!!!

0    
Bredafun

Kan bsiderats op de Ajax-site iets vermelden voor APPIE namens NAC Breda?

0    
Lamington

Laat NAC dat mooi zelf doen.

0    
Bredafun

Lekker respect heb jij Lamington??

kijk hier effe:

http://www.msn.com/nl-nl/sport/nieuws/jonge-feyenoordfan-in-tranen-over-nouri/ar-BBEpQzg?li=BBoPOOe&ocid=mailsignout&fullscreen=true#image=1

dat is pas respect man!

0    
Lamington

Heeft niks met respect te maken, maar betrek jij het lekker daar op. Andersdenkend is gelijk slecht he.. Als NAC iets wil doen, moet NAC dat zelf doen. Als NAC supporters iets willen doen, kan je hier uitkomen. Wil je een statement maken of boodschap overbrengen? Dan moet ke sat nu doen. Niet over een maand nog eens een doek ophangen.
Meehuilen is overigens geen respect maar meer medeleven. En m.i. is dat onderhand wel genoeg getoond.

Op maar de min 100 vast, gelukkig mag je een mening hebben.

0    
Dikke dude

@lamington
Helemaal met je eens.

0    
Yolan

Mooi geschreven. echt diep triest dat zo'n talentvolle speler nooit meer te zien zal op de velden. Heel veel sterkte voor appie en zijn familie en ook de spelers en staf van Ajax.

0    
Richard

Heel erg bedankt jongens voor dit mooie stuk. Als rasAjacied heeft het mij erg geraakt en ontroerd. Fantastisch. Nogmaals heel erg bedankt en ik denk dat ik namens heel veel Ajacieden spreek,
Maak er een mooi seizoen van mannen uit Breda. NOAD

0    
RichardR

We hoeven elkaar niet te knuffelen, respect en medeleven is ruimschoots getoond door de NAC supporters. We spelen dit jaar minstens 2 keer tegen elkaar en dan willen we gewoon van elkaar winnen. En zo hoort het ook. Zo moet het ook.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja