Overal waar we komen

CED wil maximum aan beloftenelftallen in Jupiler League

Als het aan de Coöperatie Eerste Divisie (CED) ligt, komt er een maximum aan het aantal beloftenelftallen in de Jupiler League. Het samenwerkingsverband van clubs uit de Jupiler League wil bij voorkeur niet meer dan vier tweede elftallen van clubs uit de Eredivisie in haar competitie, zo meldt VI.
In navolging van onder meer Ajax, PSV, FC Utrecht en AZ willen clubs als Heerenveen, Feyenoord, PEC Zwolle en ook NAC een beloftenelftal in de voetbalpiramide. De KNVB stelt zich vooralsnog op het standpunt dat clubs, die bij de eerste uitnodiging weigerden, nu met hun reserveteam op het laagste amateurniveau moeten beginnen. De profclubs zien dat echter niet zitten en willen graag zo hoog mogelijk instromen. De CED wil voorkomen dat de Jupiler League door tweede elftallen van eredivisieclubs overspoeld wordt en pleit daarom voor een maximum van vier tweede elftallen. Er kleven nogal wat nadelen aan de deelname van beloftenelftallen in 's lands tweede competitie. Naast het totale gebrek aan belangstelling van toeschouwers is ook het feit dat de teams niet met een vast elftal spelen veel supporters een doorn in het oog. Zo kwam NAC dit jaar al gevestigde namen als Siem de Jong, Anwar El Ghazi en Jürgen Locadia tegen; allemaal spelers die niet vast in het tweede spelen. Het is wat ons betreft onbegrijpelijk dat de KNVB de clubs niet verplicht met vaste selecties voor het beloftenelftal te werken, waarbij alleen in de transferperiodes tussen het eerste en het tweede team gewisseld kan worden (met eventueel één of twee dispensatiespelers bij ernstige blessures). Het is best wel schrijnend om te zien dat de tweede elftallen van PSV en Ajax gewoonweg heel veel beter zijn dan de elftallen van de meeste clubs in de Jupiler League, inclusief NAC. Qua leeftijd ontloopt het elkaar allemaal nauwelijks, maar kwalitatief is het verschil gigantisch. Bij de tweede elftallen van de topclubs lopen voornamelijk jeugdinternationals rond, bij de meeste andere clubs spelers die weleens een interland op tv hebben gekeken. Dat het voor de spelers bij de topclubs goed is om wedstrijden met meer weerstand te spelen, is evident. Dat het daarom onwaarschijnlijk is dat de beloftenelftallen gaan verdwijnen, is dat evenzeer. Het zou alleen aardig zijn als hun meespelen op zo'n manier ingericht wordt, dat het alle clubs in het Nederlandse voetbal dient.

Bron: B-Side Rats, VI

Terug naar overzicht
56 Reacties
0    
076'er in 071

Het houdt niet op, niet vanzelf!

Eigenlijk moeten we zo snel mogelijk uit deze achterlijke competitie... Maar hoe?

0    
NACBredaHB

@076'er in 071
Met veel geluk in de nacompetitie

0    
Ivo

Je moet er toch niet aan denken dat je als 5e klasser tegen jong Feyenoord moet spelen.
Dat slaat nergens op.

Op deze manier gaan alle competities onder de eredivisie naar de klote.

Ik begrijp niet dat er geen BENE-liga komt voor belofteteams, waarbij de beste 8 of 9 clubs van Nederland en Belgie hun belofteteams tegen elkaar laten spelen.

Voor de rest is een gewone beloftecompetitie voldoende. Dat Jong Achilles en Jong FC den Bosch in de derde divisie speelt is totale onzin.

0    
signase

"Bij de tweede elftallen van de topclubs lopen voornamelijk jeugdinternationals rond, bij de meeste andere clubs spelers die weleens een interland op tv hebben gekeken."

LOL!

0    
Hugo

'Ja, want dat is goed voor het Nederlandse voetbal'.......Een gedrocht is het. Met de incapabele knvb die de boel aanstuurt. Een verschrikking waarin wij, zonder een onnoemelijk grote portie geluk, nog minimaal een jaar in zullen vertoeven. Modern voetbal....om te kotsen.. Het voetbal wordt kapot gemaakt, clubs worden genaaid waar ze bij staan. Kleuterscheidrechters mogen ervaring komen opdoen in de jupilerleague en stapelen werkelijk fout op fout waarbij afgelopen maandag het onthouden van twee glaszuivere penaltys het laatste voorbeeld is, internationals mogen te pas en te onpas minuten maken bij de verschillende 'beloftenteams',speeldata op godvergeten maandagen. En dan door de KNVB op de vingers worden getikt omdat er een half glaasje bier vanuit de tribune over de boarding op het veld beland. En nee, je mag ook niet van de KNVB op de trappen staan. En pas op wanneer je een sfeerverhogend rooktabletje aansteekt. Het kan je wel eens een levenslang stadionverbod opleveren met de bijbehorende boete en een wedstrijd zonder publiek. Maar gelukkig voor het nederlandse voetbal doet twente weer leuk mee in de eredivisie.

Echt. Wat een ellende...Ik ben er vrijdag weer. HUP NAC.

0    
Brabantplein

Een maximum?

Gewoon allemaal weg die beloften elftallen! Voegt werkelijk níks toe aan de competitie. Ja een zaadloze uitwedstrijd op maandagavond in de Amsterdam Arena....

0    
Cool Hand

Van de week al geschreven, alles draait om de top drie en aansluiting houden bij de Europese top. Alleen jammer voor de rest (overige 90%?).
"Bij de tweede elftallen van de topclubs lopen voornamelijk jeugdinternationals rond, bij de meeste andere clubs spelers die weleens een interland op tv hebben gekeken. " That made me laugh.

0    
Van "taajlaand

Hoi Hugo,

Ben er vrijdag ook weer, net zo gefrustreed als jij....waarbij we, misschien in de toekomst óók nog eens tegen jong NAC mogen spelen....pfff.
Enn hele farce die Juup, maar hebben we helaas wél aan ons zelf te danken.....

0    
henk

@Brabantplein
Een maximum kan ook een maximum van nul jeugdploegen zijn. Lijkt mij een prima aantal voor de Jupilerleague.

0    
Theo

Moeten we eerst de nacompetitie maar eens zie te halen NacBredaHB en dat zal zo nog niet meevallen.

0    
FVbreda

Ze moeten voor komend seizoen eerst eens beginnen met het afschaffen van het verplaatsen van Jong elftal wedstrijden naar de maandag (of de dag na wedstrijd van het eerste). Als er een volledige maandag ronde is, dan spelen met een maximum van 2 spelers die in de afgelopen 3 wedstrijden van het eerste langer dan 10 minuten heeft meegedaan.

Laat PSV, Ajax, Utrecht en volgend seizoen ook Az maar kiezen. Nu zijn er veel te veel voordelen voor deze clubs dan dat er voor de rest is en dat noem ik competitie vervalsing.

0    
Naccie

Gewoon een andere voetbal bond oprichten KNVB wil al een kleinere eredivisie dat zou interessant zijn dan ze lekker met die top 3 tegen me kaar voetballen de clubs moeten gewoon achter elkaar gaan staan en dan krijgen ze geen geld KNVB binnen voor de uitzend rechten want dan neem je allemaal andere zender die ze oprichten want de KNVB is afhankelijk van de andere clubs niet van de 3 omdat veel mensen die van voetbal houden die dan overstappen je gaat niet naar 12 x ajax -Feyenoord kyken en betalen de KNVB moet daar maar eens aan denken net als andere divisies moeten ineens zoveel contract spelers hebben en een jaar daarvoor mochten niets betalen

0    
Barry

Ach...ik begin er net aan te wennen dat we op een maandag avond tegen een international van Oranje en van de Oekraïne spelen. Die ook nog eens 2 doelpunten voorbereiden...

0    
Oldskool

Het ergste is dat het hele beleid is gericht op aansluiten van de top 3 bij de europese top. Iets dat nooit meer gaat gebeuren zolang geld de belangrijkste factor is.

De KNVB moet gewoon het aantal spelers per club maximeren. Huren verbieden. Dan komen die talenten van jong psv, jong ajaks etc gewoon bij andere clubs terecht en kunnen ze daar echt ervaring op doen. En als ze dan heel goed zijn kan de top in NL ze kopen en verdienen de kleine clubs ook nog iets.

Als je ooit weer mee wil doen oranje moet je er voor zorgen dat een sterkere competitie komt en geen kleinere. Dat doe je niet door talenten op de bank te laten zitten bij hele grote selecties of troosteloos in lege stadions te laten spelen.

De keuzes die ze nu maken zijn precies de verkeerde.

0    
Jf

Spelers als Van Beek, Nouri en Cerny werden in het verleden verhuurd aan ploegen als Heereveen, Nac enz. Nu spelen ze op hetzelfde niveau en is het niet nodig om ze uit te lenen. De talenten die bij de mindere clubs lopen worden op jonge leeftijd weggekocht en spelen dus snel voor Ajax en of psv dit is de teloorgang van het voetbal.
Ze moeten gewoon voor de 18 jaar niet verhandeld mogen worden. Dan spelen ze gewoon voor de eredivisie ploegen en of Jupiler league ploegen.
Dan gaat de kwaliteit ook omhoog van de competitie.

0    
Brecht

jong-elftallen in een aparte competitie zetten is de enige oplossing

0    
Barry

Hoe gaat het met de kaartverkoop? Zijn we de 15000 al gepasseerd?

0    
J

Graafschap uit al ruim 200+ kaarten verkocht. Klasse!

0    
Die ne gast

Nog even en de Jupiler League is gewoon een tweede elftallen competitie geworden. Hoe meer Jong teams, hoe minder aantrekkelijk de Jupiler League wordt voor de andere teams. Wie neemt er nou een SCC om naar oefenwedstrijden te kijken?
De komende jaren zullen er mede daardoor nog wel wat Jupiler League clubs gaan omvallen...

0    
NAC Lokeren

Waar is de tijd toch gebleven dat we tegen Rbc en Haarlem speelde!
Die jeugd teams dat is toch niks man, nog effe en we spelen tegen ons eigen jeugd elftal!
????

0    
NAC Lokeren

Zouden we er niet beter aan doen als we gewoon naar de Pro Jupiler League overstappen!????????

0    
Actiepak

Al decennia is de knvb een marionet van de top-3, dat zal ook niet meer veranderen: wie knvb zegt, zegt Ajax, Feyenoord en PSV. De beloften teams zijn puur in het leven geroepen om de gevestigde orde in takt te houden, niet meer en niet minder.

Als je er iets tegen wilt doen, dan moet je afstand doen van je SCC en/of Fox Sports abonnement. Erg jammer, maar dat is de enige manier.

0    
willem 4,5

Gewoon een competitie maken van alle beloften-elftallen en de kampioen krijgt dan een bos bloemen en een zak worsten-brood!! Er moet een oplossing komen voor deze competitievervalsing. Je wordt er ook niet vrolijk van, afgelopen maandag jong PSV tegen NAC, wat een triestigheid in dat stadion.

0    
TpT

Tja, de teloorgang van het voetbal speelt niet alleen bij NAC maar in heel het Nederlandse voetbal. De KNVB faalt op ieder vlak: sportief, commercieel, ethisch, noem maar op.

De Jupiler League is echt een gedrocht geworden met kansloze teams, scheidsrechters en competitieopzet. Gelukkig speelt de halve juup league nacompetitie waardoor er nog een kleine kans op een ontsnapping is dit seizoen. Anders moeten we volgende jaar voor de zoveelste keer opnieuw beginnen...

0    
Brabantplein

@henk

Eens! Al ben ik bang dat ze het maximum op 3 gaan houden. Al heb ik stiekem hoop dat ze de beloften er allemaal uitschoppen.

0    
Kipiani

Ik ben er vrijdagavond weer of geen weer, elftal of geen elftal.

0    
Rijen

AMF!!!

0    
buurman

We moeten snel uit deze kloten Juup competitie weg. Volgend seizoen weer naar die ellende gaan kijken.
Tot vrijdag.

0    
7Hills

Even over vrijdag; Lees net op hun website dat Snollebollekes a.s. vrijdag geboekt staat voor 23.15 - 23.45???

Aangezien zijn laatste optreden tot 20.30 gepland staat in Valkenswaard neem ik aan dat hij na de wedstrijd een optreden zal verzorgen!

Zag het nog nergens staan, dus bij dezen!

Van Links, Links, Links, Links, Links naar Rechts, Rechts, Rechts, Rechts.....!!!!

http://snollebollekes.com/skonefeesjes/

0    
NAC Lokeren

https://www.youtube.com/watch?v=LigTOA1w3hU
en dan kijken vanaf 0:42
Ik snap best dat trommels niet in ons stadion passen , maar dat is pas van links naar rechts en niet naar 1 snel gelijk stoppen met dat liedje te zingen met z'n allen! maar gewoon op een rustig tempo

0    
NAC Lokeren

maar gewoon weer
WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

We love you we love you we love you enzovoort

0    
HenkTank4823

Ow Ja? Ik wil een maximum aantal kruiken in dit land ;)

0    
Breda

Heel de voetbalwereld is gek geworden. Wat doet dese man verkeerd?

http://www.bndestem.nl/sport/landelijk-stadionverbod-voor-voetbalfan-in-badjas-en-slippers~a1e61a2e/

AMF!!

0    
Nr. 20

Als ze dan mee moeten doen waar ik al geen voorstander van ben met die troosteloze ambiance dan ook dezelfde spelregels hanteren. Begin van het seizoen elftal inschrijven (max 16 spelers) en pas in winterstop mutaties. Nu moet je het maar net wel of niet treffen. Kortom mi dit of anders snel afschaffen. Maakt voetbal onder de top 3 kapot!

0    
Nr. 20

Voorheen kwamen spelers jong psv of Ajax nog naar Jupiler clubs nu niet meer want spelen al in deze league. Gevolg juup clubs halen meer spelers uit buitenland. Meer vervreemding. Jammer.

0    
Buddha

@nac lokeren

Het tempo waarin er bij NAC liederen worden gezongen raakt kant nog wal. Ben het met je eens dat dit bij Celtic veel beter klinkt dan bij ons.

Meest schrijnende is het clublied bij opkomst van de spelers. Als de supporters al lang klaar zijn met de laatste zin." Ja dan hoor je overal " klinkt precies na overal uit de speakers " ja dan hoor je overal " Dat klinkt nergens naar!!

0    
NAC Lokeren

@Breda wat er bij Dortmund gebeurde sloeg ook nergens op!
en Hellas Verona een Engelse style club in de Italiaanse Ultras wereld

@Buddha in het begin toen we het we love you van St.Pauli overname klonk het nog wel
Vooral in die wedstrijd tegen Psv in 2007 toen kon je het een half uur lang horen
https://www.youtube.com/watch?v=hMK8PwmXDC4

0    
Aapgeloogeeeerd

@NAC Lokeren

Toen stond iedereen week het stadion op z'n kop. Sfeer is helemaal weg, als je vergelijkt met die tijd.

Tijd om daar verandering in te brengen, en wel as vrijdag!!

0    
bundy geeren noord

knvb moet jeugd de kans geven!!! nee vaders en moeders met geld.... die een jeugdopleidingen kunnen betalen hebben ze liever.

Alleenstaande moeders met een uitkering met een talentvolle voetballer (een van baste,rijkaard,enz) krijgen geen kans in deze maatschappij!!!

Das het probleem dat nederlands voetbal inzak.

0    
Zagge

Club verkopen aan deels de supporters en deels aan 1 eigenaar.investeerder. En dan snel.weg uit de juup en nooit meer terugkomen.

0    
geelzwarthart

Jong elftallen is geen probleem mits een vaste kern en niet dat bijv NAC tegen Jong Ajax speelt met 6+ eerste elftalspelers in basis elft terwijl Jong Ajax tegen VVV met A junioren speelde.

0    
ome cor

Er willen een stuk of 8 ploegen weg uit de JL.
Hun fans vinden allemaal dat Hun club hier niet thuishoort, maar in de Eredivisie moet spelen.
Toch verdwijnen er max.3 teams uit de Eredivisie, dus worden supporters van minimaal 5 clubs teleurgesteld.

Op basis van historie, misschien budget en zeker uitstraling hoort NAC in de Eredivisie thuis, maar dan zullen ze toch eerst eens wat moeten winnen. Laten zijn dat ze beter dan de rest zijn.
En dat zijn ze nu NIET.

En jong-NAC ofwel NAC 2 in de 2e of 3e divisie laten spelen levert misschien wat meer ingespeelden opties voor de trainer van NAC 1.
De belofte competitie is helemaal waardeloos. Daar komt maar weinig uit doorgestroomd.

0    
K genen

Kom
Op zeg met onze begroting moeten wij gewoon in de ere spelen hebben we nergens last van. Maar zolang goetZee en consorten blijven zitten wordt t nooit wat. Snap werkelijk niet dat iemand positief is over onze directieleden sinds die er zitten gaat t bergafwaarts met mooi weer praatjes zeggen mensen ze doen t goed . Uiteindelijk spelen we volgens jaar weer Juup met wederom de grootste begroting

0    
Tvb

Deze competitie is 1 grote ellende!
Hoe eruit komen? Hopen , bidden dat het een beetje gaat draaien tegen het eind, gunstig loten en veel geluk hebben.
Kijk go ahead vorig jaar!
Vervolgens in de ere de juiste spelers halen. Bv Heracles , daarmee streed nac om degradatie 2 jr geleden en kijk hoe ze het nu doen!

0    
Tja

Dit elftal gaat het echt niet halen. Met geluk spelen we maar 2 rondes nacompetitie maar ik ben bang voor 3 rondes of helemaal niet

0    
F4

Heb niet het idee meer dat dit een NAC-supporterssite is gezien de reacties. Sommige mensen vinden écht alles kut. Blijf zeggen dat als je de hele selectie vervangt, kampioen worden te optimistisch is. En NAC eindigt echt wel in de top 7, die recht geeft op een vrije eerste play-offronde. Gelukkig kan je met sporten verliezen, anders was het ook maar saai.

0    
F4

Ik heb trouwens bereveel zin in morgen. Ga ook met alle plezier weer kijken en heb zelfs vertrouwen in een goed resultaat. Tuurlijk trek ik me negatieve prestaties aan, maar ben ook realistisch en kan het een plek geven. In voetbal krijg je van veel mensen geen tijd, ik geef de club die wel. Om hier fatsoenlijk boven te komen. Hup NAC.

0    
nachoreca1

Bijna twee seizoenen jupiler league en nog geen periode titel gepakt....vinden ze het gek dat er veel supporters zeiken of afhaken...nou ik niet...op dit moment komt me na 35 jaar heel deze situatie mijn strot uit. Wat staan we toch voor lul in heel het land...en wat zullen we dat nog een tijd doen....en.ome cor moet een pseudoniem zijn van goetzee...iets anders kan ik niet verzinnen...

0    
yoloboy7563bangbangkillerclown

hallo hallo iedereen
hoe is ie

we gaan gewoon eerlijk met elkaar zijn nac is gewoon iets beter
klein beetje maar, maar 1 divisie verschil

dag dag
mvg yoloboy7563bangbangkillerclown

0    
Brabantplein

@yoloboy65437killerclown9

Let jij nou maar op dat je Sesamstraat niet mist

0    
Sifrès

@yoloboy65437killerclown9

Hebben ze Wifi op de vakschool?

0    
henk

@nachoreca1
NAC pakt zelden een periodetitel. Dat gold in de jaren 80, 90 en nu nog steeds. Dat het nu kut gaat ben ik met je eens, maar precies 30 jaar geleden was het nog kutter en daar kwamen we ook uit. Als jij, zoals je zegt, al 35 jaar gaat, dan moet je dat ook weten.

0    
Brouwerrs

optyfe gauw

0    
nachoreca1

@ henk...toen ging het nog slechter zelfs...maar had ik 100 x meer binding met de club.

0    
scheppioni

Vier is eigenlijk al te veel ! HUP NAC en JONG NAC !!!

0    
die ne gast

Vier is echt te veel. Dat zijn acht sfeerloze spek-en-bonen wedstrijden met alle competitievervalsende elementen per jaar. Dat is dus meer dan 20% van de wedstrijden die je moet spelen!

NAC mag hier alleen akkoord mee gaan als we voortaan weer op zaterdagavond mogen!

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja