Overal waar we komen

Column: Even rust

We zijn dit seizoen getrakteerd op een extra vroege vakantie door Stijn Vreven en zijn team. Met een schuine blik volgen we de verrichtingen van een stuntploeg als Telstar of hopen we met enige rancune dat de stoomtrein Roda JC die de laatste weken op dreef kwam knarsend tot stilstand gaat komen. We kunnen in ieder geval achterover leunen en genieten van het niet spelen van deze loterij. Dat vond Raaskal, die al vaker columns voor ons schreef, ook en klom in de pen. Zoals altijd hoeft de mening van de schrijver niet de mening van B-Side Rats te zijn.
Op 2 januari diende ik een verzoek in of ik vrijdag 11 mei vrij kon krijgen. Dat verzoek werd achteloos gehonoreerd. Prima, want met hemelvaart op donderdag heb ik nu een dubbel zo lang weekend. Sukkels zonder deze vooruitziende blik moeten vrijdag werken. Dat zuipt en Jazzt toch net iets minder frivool. Bovendien kan ik die paar dagen rust inmiddels even goed gebruiken. Niet slechts qua workload, ook als NACcer ervaar ik deze dagen alsof er zojuist een gigantische tornado is overgewaaid. Want allemachtig, wat een gekkenhuis was het weer. Ik kijk terug op een merkwaardig seizoen. Tegelijkertijd ook weer een typisch NAC seizoen. Billenknijpen tot het eind is tenslotte de norm bij ons clubke. De vertrekkende trainer heeft zich zeker onsterfelijk gemaakt, o.a. met twee overwinningen op Dordt-Noord. Maar omdat we kostbare punten verspeelden tegen onze directe concurrenten was het ‘sein veilig’ lange tijd ver aan de horizon. Ook ons doelpuntensaldo kwam regelmatig voor in de ‘als … dan’ gesprekken. Een tactisch genie vind ik Stijn allerminst, met zijn gekke en late wissels. Maar goed, ik zit nu in het zonnetje. Er staat een ijskoude Quadruppel van La Trappe op tafel te smeken om gesneuveld te worden. Ik zal ‘m eens uit zijn lijden verlossen. Want nu is het even rust. Even geen werk, even geen billenknijpen met mijn club, even nog geen geruchtenmachine over aankopen, trainers en huurlingen. De bierglazen van La Trappe vind ik altijd een beetje vreemd. Breder dan dat ze diep zijn. Zeg maar een kleine versie van de schaal met bowl die bij je oma op tafel stond, bij feestjes in de jaren tachtig. Ik heb er geen moeite mee, ik schenk rustig het flesje leeg tegen de binnenkant van het glas. Het bier mag niet kletteren en moet onderweg zo weinig mogelijk lucht aanraken. Zodra je voorziet dat de volledige flesinhoud in het glas zal passen, kun je meer ruimte en lucht geven om een perfecte schuimkraag te creëren. Streng en zuinig beginnen, en pas als het goed gaat de teugels laten vieren. Dat is ook mijn advies naar de door mij zo geliefde club. We zijn financieel gezond, we hebben ons veilig gespeeld en de nacompetitie ontlopen. Knap werk. Maar het is allemaal nog zo broos en kwetsbaar. Maak alsjeblieft weloverwogen keuzes en verkwansel het niet. Maar goed, even rust. En de nacompetitie natuurlijk, daar gaan we eens even uitgebreid van genieten. Fijne zomer iedereen, tot volgend jaar. Proost.

Bron: B-Side Rats

Vorig bericht
BSR Speler van het Jaar: Aanvaller 22 reacties
Volgend bericht
Ex-NAC: Perry Hendriks naar Almere City 22 reacties
Terug naar overzicht
15 Reacties
0    
Talent

Het is 10 uur in de ochtend en krijg er dorst van ???? Proost Raaskal????

0    
Petros

Mis Vrezen nu al

0    
Bart

Leuk stukje om te lezen en tegerlijkertijd kan ik me hier prima in vinden. T was weer een zwaar seizoen met dieptepunten en hoogtepunten.. van 0-2 bij Feyenoord uit naar 0-8 tegen Ajax thuis... maar dan toch weer opstaan en uit eindelijk een goede reeks neer gezet waardoor we 14de eindigen! NEC (play-offs) Utrecht Vitesse Feyenoord en ga zo maar door wat een sfeervol seizoen was dit zeg!!! De band met NAC en supporters is sterker geworden dan voor de degradatie, financieel zijn we weer waar we horen te staan en kan toch wel zeggen dat ik ontzettend trots ben op dit NAC! Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken de komende jaren en komt er op f7 ook een statribune!. HUP NAC EN IEDEREEN EEN PRETTIGE ZOMERSTOP!!!????????

0    
Harru

Jullie mogen wel iets kritischer zijn op de geplaatste columns dit is naar mijn mening beeldschermvulling. Wat heb ik net gelezen?

0    
tripomatic

Je zou er spontaan dorst van krijgen. ;-)

0    
van "taajlaand

Je zit al vroeg aan het bier Raaskal en nu snap ik daarmee ook je vraag om verlof voor morgen..;-)

Maar net als jij ben ook ik énorm blij met het "veilige vakantiegevoel" wat NAC betreft.
Wat een typisch spannend NAC seizoen hebben we mee gemaakt, maar ook een memorabel seizoen, dankzij onze, niet altijd te volgen maar kleurrijke trainer.
Te spannend eigenlijk, want pak je de uiyslagen er nog eens bij, valt het niet of nauwelijks te verklaren hoe we aan de punten voor de 14e plek zijn gekomen.
Maar wir haben es geschäft, en kunnen ontspannen gaan genieten van de zomer.
Zondag met munne maot hiervandaan naar Sparta, in de hoop dat zij het in de play-offs gaan redden, want daar zullen ze allerminst ontspannen zijn.
En ik zie liever Sparta dan b.v. Dordt in de ére staan komend seizoen.

0    
Marti

Het is gelukkig une la trappe en geen na trappe

0    
NAC Breda F.C.

Wat moet jij met kruikenbier dan heb ik liever Zundert? Enfin... ik ben ook toe aan rust. Diepe dalen hoge toppen dat is NAC en dat altijd NAC blijven. Zelfs in het volgende seizoen.

0    
Sia

Ik kan ook niet wachten om zonder stress naar dat vrouwen en kinderen eerst voetbal in de playoffs om promotie/degradatie te kijken! Vooral omdat wij er niet bij zijn. De afgelopen 3 seizoenen was het iedere keer weer hopen of vrezen. Met het drama tegen Roda 3 jaar geleden en de extase vorig seizoen tegen NEC.

Een 14de plaats is gewoon een goede prestatie en een basis om op te groeien. VVV wordt 15de, gek genoeg hebben zij het hele seizoen redelijk onbevangen kunnen voetballen. Het is goed dat we naast Twente, Sparta en Roda nog een andere club onder ons hebben kunnen houden.

Nu op zoek naar een nieuwe coach, dan kunnen we daarna aan de selectie gaan sleutelen. Dus rust voor de supporters maar de club moet meteen door. Hoe sneller we duidelijkheid hebben hoe beter de basis voor het nieuwe seizoen.

0    
NAC4Ever

Ik ben vooral blij dat we niet aan de Play-offs meedoen.
Die wedstrijden zijn leuk om te volgen, maar niet als jezelf mee doet. Dan is het bij te zenuwslopend en vooral hopen op een goede afloop.
Nu kunnen we er achterover leunend naar kijken en ons optijd voorbereiden op volgend seizoen.
Heerlijk!

0    
Joe

Fraai stukje!
Maar een dorst dat ik nu heb...

0    
Zippo

Play-offs...
Blijft geweldig om naar te kijken die Melvin Platje.

0    
The Cosmic Gate

Hoe fijn is dit om te zeggen nu na al die jaren ellende : hahahahahahaha NEC :)

0    
scheppioni

Mijn bloeddruk meteen wat meer onder controle !

0    
PrideoftheSouth

Quadrupels moet je niet ijskoud drinken.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja