Overal waar we komen

Column: Twente - NAC

Aanstaande zondag staat alweer de laatste competitiewedstrijd van 2017-2018 op het programma. Waar de 99,9% voor NAC binnen is, zal het voor onze tegenstander voelen als een pijnlijke verplichting. Talent stuurde ons deze column. Zoals altijd geldt dat de mening van de schrijver niet de mening van B-Side Rats hoeft te zijn. 
Wat hebben we gisteren genoten van het leed dat FC Twente heet. Maandenlang gegniffeld en hardop uitgesproken dat de degradatie van de Tukkers hun verdiende loon is. Jarenlang een te grote broek aan gehad en daar hun bek op aangepast. Wat hebben we gisteren gelachen om de spandoeken bij Vitesse aan het adres van de voormalig landskampioen uit 2010. Met een pilsje erbij hebben we op zondagavond met het bord op schoot al het Eredivisievoetbal op FOX en de NOS geïnhaleerd over de longen. Genieten met een grote G, we kregen er geen genoeg van. Niet vaker keken we zoveel keer de samenvattingen en stemden we af op alle praatprogramma’s. Ook vandaag verkneukel je je waarschijnlijk nog aan alle berichtgevingen en kun je niet wachten totdat Voetbal Inside begint.

Ja, de beleidsbepalers uit het oosten waren, zo bleek, niet zo wijs. Ze hebben na het binnenhalen van de schaal in 2010, notabene in Breda, de boel stelselmatig opgelicht en iedereen om de tuin geleid. Ze wilden zich als provincieclub meten met de traditionele top drie en er wellicht misschien wel eentje willen verdringen. Meneer Munsterman en consorten hadden wilde plannen, alles wat ze in Enschede op dat moment deden veranderde voor heel even in goud. Het publiek slikte alles als zoete koek en liep slaafs en vol adoratie achter ome Joop aan.

Wij hadden ooit ook zo’n ome Joop, alleen heette hij Theo. In het seizoen 2009-2010 liep iedereen weg met de heer Mommers. Hij kuste de kont van een supporter in Villarreal en wij kuste in figuurlijke zin de zijne. Na het Europese avontuur, bleek dat ome Theo bij NAC zo veel vertrouwen had gekweekt dat hij alles ongecontroleerd kon maken en het dus niet zo nauw nam met afspraken en bonnetjes. Een miljoenenschuld was de erfenis van onze ome Theo. We kennen inmiddels de gevolgen en plukken er tot op de dag van vandaag de vruchten van. Al het tafelzilver werd verkocht, stond NAC met de rug tegen de muur en moest een wurgcontract sluiten met de gemeente om überhaupt nog te kunnen bestaan. Er moest worden gesneden in de botten, omdat er geen vlees meer aanzat en leidde een aantal jaren kommer-en-kwel-voetbal, door een uitgemergelde spelersbegroting uiteindelijk in 2015 tot de onvermijdelijke degradatie. De publieke opinie was keihard, we hoefden op weinig sympathie te rekenen van de mensen in het land. Eigen schuld, dikke bult. De degradatie deed ontzettend veel pijn, ook al zag je hem van mijlenver aankomen. De NAC-supporter weet als geen ander wat lijden is. Dat lijden zag je ook, en dat hebben we gisteren allemaal gezien, op de gezichten van de Twente-supporters in het Arnhemse uitvak. Blikken op oneindig en in een grote leegte, het enorme niets een verklaring zien te vinden. We zagen ons zelf als het ware staan en konden die enorme knoop in onze maag weer voelen.

Komende zondag gaan we met z’n duizenden naar de nieuwste aanwinst van de Jupiler League. Het is heel makkelijk een spandoek te maken met daarop: ‘Erbij in Breda toe jullie kampioen werden, erbij in Enschede toen jullie degradeerden.’ Of het zingen van het alles behalve originele liedje: ‘En wie niet springt, die degradeert...’ In de Grolsch Veste houden ze op zeker al rekening met negentig minuten plagerijtjes vanuit het uitvak. We zijn het allemaal eens, de club heeft zijn verdiende straf, maar de trouwe supporters zijn ook hier de dupe geworden.

Beste NAC-supporter, bij deze wil ik graag een oproep doen. Wij, degradatiedeskundigen van Nederland, laten wij ons zondag 6 mei eens van een andere kant zien. Laten wij ons lekker bezig houden met ons eigen NAC en laat het verdriet bij de Twente-supporters. Wij vieren zondag onze handhaving en het afscheid van NOAD-man Stijn en een aantal raspaardjes, waarvan we hebben mogen genieten. Nog één keer volle bak achter NAC. Wij claimen tegendraads te zijn en voorop te lopen in het kader van de normalisatie, dan denk ik dat juist aanstaande zondag het uitgelezen moment is om dit te bewijzen.

Talent
Bron: B-Side Rats, Talent

Terug naar overzicht
98 Reacties
0    
Chefke

Volledig mee eens!!

0    
De Parel van het Zuiden

Volledig mee eens! Precieze verwoording van wat ik gisteren ook tegen mijn vrienden zei. Hopen dat dit ook zo zal gaan gebeuren en Enschede.

0    
3 bier !

Mooi stuk, eens !!

0    
Dos

Chapeau

Voor de supporters is het verschrikkelijk dat Twente gedegradeerd is. Twente heeft een hondstrouwe aanhang, iedere thuiswedstrijd was het net zoas bij NAC nagenoeg uitverkocht en ik denk dat het record wat NAC heeft gevestgd wat betreft toeschouwersaantallen er volgend seizoen aan gaat.
Twente hoort gewoon in de eredivisie, maar degradatie zat er gewoon aan te komen, net zoals ook bij NAC het geval was.

0    
Chris W.M.

Eens! Het ligt niet aan de supporters dat de club er zo voor staat, maar aan de hoge heren.

Laat de mannen en vrouwen die er zondag bij zijn NAC naar voren schreeuwen, met een overwinning op Twente ga je nog stijgen op de ranglijst en pak je weer wat extra geld qua televisieinkomsten.

0    
Geel/Zwart

Gisteren heeft in ieder geval genoeg stof gegeven om vandaag in de pennen te klimmen

0    
7

Helemaal mee eens!!

0    
Sjak

En zo is het

0    
Breda076

Schijt aan Twente
Gewoon lekker uitzwaaien
Toen wij degradeerde was het niet anders

0    
Uit je Naaht

99% mee eens.

Ik wil wel een kanttekening plaatsen. Die supporters die geen blaam zou treffen hielden zelf een spandoek omhoog waarin ze de eredivisie condoleren met het verlies van hun club. Nu vind ik de degradatie van FC Twente daadwerkelijk een verlies voor de Eredivisie (de omvang van de achterban spreekt tot de verbeelding; terwijl je een uitwedstrijden tegen Excelsior gewoon in bedroevende ambiance op plastic speelt), maar dat op deze manier op een spandoek zetten is zó aanmatigend en arrogant... ik vond dat echt bizar. En ik vond het tekenend voor de houding van de club én supporters.

Die toon heeft heel lang rond de club FC Twente gehangen, ook op basis van wat de supporters doen, zingen en schrijven. Het is wat dat betreft goed dat ook zij een toontje lager gaan zingen.

Verder gun je dit inderdaad niemand en zijn de grote schuldigen (de beleidsmakers en passanten) niet de grote verliezers (want dat zijn inderdaad de fans). Dat is sneu en FC Twente is wat betreft historie, achterban en ambiance gewoon een gemis voor de Eredivisie.

0    
Hugo

Dat deze club nog uberhaupt mag bestaan is het grootste mirakel in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Een grote schande. Met dank aan de knvb die de club een helpende hand toestak. Deze club heeft volgens het ad een huidige schuld van 60 mln en heeft dit seizoen gewerkt met de vierde (30mln) begroting van Nederland. Ja, u leest het goed. Met minder dan eenderde van deze begroting waren clubs als Haarlem, veendam en rbc meer dan gered geweest. Bah. Lekker een paar jaar in de juup en dan mag twente nog in de handjes klappen. Toedeloe. Hup NAC

0    
B-side

Is dit serieus?? Dit slaat volkomen nergens op. Iedereen lachte ons uit! Wij hebben de eer om twente uit te zwaaien, wat vele bij ons NAC gedaan hebben! En dan ga je ze steunen, andersom hadden ze het ook niet gedaan,

AUF WIEDERSEHEN!

0    
Breda

Bijzondere gedachte en absoluut niet mee eens. Gewoon ons eigen feestje maken, inclusief plagerijtjes! Ik voel helemaal niet de behoefte om de tere Enschedese zieltjes te sparen en strooi graag wat extra zout in de wonden. Dat heeft helemaal niets met normalisatie te maken.

0    
AJ

Laten we afscheid nemen van stijn vreven, de huurlingen en Smulders. Ieder met waar ze recht op hebben.

0    
Spionkop

Hoe ist nou?

- Wie niet springt die degradeert!
- en doe helmond sport de groeten volgend jaar!
- succes tegen heracles.... oh nee... ..

;-)

0    
Schrikbarend

Normalisatie Buscombi hmmm

0    
Joop Klepzeiker

Ik denk serieus dat de supporters van de andere 16 clubs geld over zouden hebben om zondag tegen Twente te mogen spelen. Het gefluit toen Kessler in mei 2010 de microfoon pakte piept nog na in mijn oren. Dit heeft niets met normalisatie te maken; we roepen met elkaar (terecht) het gehele jaar dat het goed zou zijn dat FC Fraude/Rente/Rukkers (en wat ik al niet meer gelezen heb) degradeert, organiseren een Facebook-event op Facebook met 1500 geïnteresseerden en volgen allemaal nauwgezet de verrichtingen van Keesje Duijst op Twitter. Dan moeten we hier nu niet schijnheilig gaan lopen doen. Het DegradatieFeest wordt er één met de Bredase allure die het in alle opzichten toekomt!

0    
Vriendjespolitiek

Wie had dat gedacht,
Van een grolschke in de ere naar een juupke om het af te leren.

0    
Eljé

Lekker focussen op de wedstrijd inderdaad. Belangrijke punten en plaatsen te winnen nog (en dus euries).
Als je dan wint, denk ik dat je in het uitvak vawege veiligheid nog genoeg tijd hebt om liedjes te zingen ;-)

0    
Joost

Leuke poging talent, ik ga zondag in Twente zeker de spelers en trainer bedanken, maar in 90 minuten hebben we genoeg tijd om Twente belachelijk te maken, en dat gaan we zeker doen! We gaan nog 1 keer naar Twente, we gaan nog 1 keer naar Twente!

0    
Fred1

Ik ben het hier volledig mee eens , laten we het lekker bij onszelf houden . Daarbij veel mensen en vooral de supporters hebben part nog deel aan wat er bij FC List en bedrog heeft plaats gevonden en wij weten als geen ander wat het met je doet zo’n degradatie.
En steunen hoeft natuurlijk ook weer niet dag is de overtreffende trap .
Gisteren liep er overigens een Twente supporter weer meer dan uitstekend te fluiten , daardoor werd het ook de wedstrijd die we gezien hebben. Ik moet zeggen dat ik het gejuich bij de tussenstanden van Twente voor hem niet leuk zo vond, en ik weet niet of ik zelf daarna nog zo objectief had verder gefloten, Ik wil Nijhuis dan ook een groot compliment maken .
Een opvallende scheidsrechter omdat hij niet opvalt .
Dat wilde ik toch even gezegd hebben we laten ons vaak te veel leiden door de waan van de dag.
Desalniettemin vind ik de degradatie meer dan terecht en is het feestje van herr Kessler in Breda nog steeds een enorme doorn in mijn oog.
Ik zou mezelf netjes houden in Twente en dan zijn we ook daar weer tegendraads in , ik denk dat je daar veel meer mee scoort dan andersom .
Ik hoop alleen dat NAC er wel voor voetbalt zondag , want Twente kan nu vrijuit spelen en dat zou weleens de adder onder het gras kunnen zijn . Neem het dus wel degelijk serieus zou ik zeggen .
Maar ligt het nu aan mij beste mensen maar ik heb eigenlijk een veel grotere hekel aan dat klote Roda dan aan Twente , ik hoop oprecht dat die er ook uit vliegen?

0    
Kinderkaartje

Hier ben ik toch echt niet mee eens.

Die arrogante houding van Twente roept gewoon heel veel leed vermaak over zich af. Als het pak-em-beet Groningen of Heerenveen was geweest, was ik het misschien met je eens geweest.
Maar directe degradatie van Twente is te mooi om niet heel hard aan te grijpen en het er nog een keer heel hard in te wrijven.

Wat mij betreft blijven ze een jaarrte of 3 in de juup om tot bezinning te komen en dan mogen ze weer heel langzaam terugkomen en opnieuw gaan bouwen.

Maar goed, ik ga dan ook niet naar Enschede, dus van mij zullen ze geen last hebben.

0    
RaraNAC

Bij het lezen van de column dacht ik; hij heeft gelijk
Bij het leven van de comments dacht ik; fck it! Uitlachen die handel!!

Wat nu....? Supporters kunnen er niks aan doen en ze zullen er waarschijnlijk net zo fanatiek als bij ons juist achter gaan staan in de Jupiler league... maar ik gun het ze wel echt van harte!

0    
PPG

Deze column is net zo irritant als de groep gasten op de B-Side die constant bij een ander liedje dan pro-NAC hier een ander nummer overheen inzet.

Natuurlijk moet er vooral pro-NAC gezongen worden, maar komop zeg.

Andersom hadden ze het er bij ons ook ingewreven.

Schijt aan Twente!

Auf wiedersehen!

0    
De scout

Amen!

0    
baosje

en toch blijf ik er van overtuigd dat we aankomende zondag zo maar eens gruwelijk de bok kunnen zjijn.
ik vertrouw die reserve plofkoppen uit Kerkrade voor geen ene meter
wij een flink pak slaag , omdat we denken dat we er al zijn ...en zij vet winnen .... kan je alsnog op gaan malen voor het toetje.....

dus 110% focus op de laatste wedstrijd , daarna kunnen Fc Fraude uitzwaaien

0    
WW

Focus op jezelf is altijd goed.

Ik vind dat NAC zondag moet winnen, want:
a. van die 99% zekerheid eredivisiebehoud 100% maken
b. TV-geld: hoe hoger op de ranglijst, hoe meer. Ik denk dat VVV niet meer wint, en met een beetje geluk achterhalen we Willem II zelfs nog. Dan eindigen we 13e en dat scheelt behoorlijk fors geld.
c. er reist 1000 man/vrouw NAC supporters mee. Die kan je het niet aandoen een schijtwedstrijd voor te leggen.
d. voor de vertrekkende spelers en trainer: het afscheid wordt bepaald mooier bij winst dan bij verlies.
e. last but not least: we zullen dit seizoen toch potdomme wel EEN wedstrijd tegen een laagvlieger kunnen winnen zeker?

Maar waarom dit alles niet samen zou kunnen gaan met een ludiek pesterijtje richting Twente zie ik niet. Dat hoort erbij en daar moet men maar tegen kunnen. Slechts weinigen hadden medelijden met NAC in '15, ik had ook geen zelfmedelijden overigens, dus verwacht van mij zeker geen medelijden met een club die er zelf een enorme janboel van gemaakt heeft en ook nog eens de arrogantie ten top tentoonspreidt.

0    
D'n Reem

Weinig medelijden, en ze gaan gewoon door gezien de nieuwe plannen. Pure competitievervalsing als je met zo'n grote schuld van 60 miljoen nog een budget van 18 miljoen in de Jupiler League mag spelen. Slaat nergens op en arrogantie ten top, en ook van de supporters, niet alleen de club of bestuur. Gewoon hard tegen hard, en we lachen ze gewoon lekker uit. We zijn voldoende benadeeld door die pannenkoeken daar, ook in onderlinge wedstrijden.

0    
No Pyro No Party

Leuke Spandoek Quote (Fr0nt76/Loco's): ''Wie had dat gedacht? Van kampioen in onze mooi stad, naar eindeloos voetballen in het Jupiler gat!''

0    
Maarten

@ Baosje ik vertrouw die reserve Duitsers ook voor geen meter , net zo goed als ik wantrouwen tegen die 1-4 van gisteren had en de 2-2 tegen PSV en niet te vergeten de Limbo Janssen die ze in Breda een handje hielp. Ze hebben al veel te veel hulp van buitenaf gehad en ook deze club heeft structureel de boel bedot door de jaren heen. Ik denk dat Fred1 daar ook op doelt met gewoon voetballen want je weet nooit met die knvb , je zult Mulder maar bij een van de twee wedstrijden krijgen.

0    
since1912

Niet mee eens.

Ik ben nog lange niet vergeten hoe arrogant de Tukkers waren toen ze kampioen werden in het Rat Verlegh.

Ik ben nog lange niet vergeten hoe de KNVB het hand boven het hoofd hield van deze fraudeurs, terwijl AGOVV, Haarlem, Veendam e.a. zonder pardon van de aardbodem verdwenen.

Ik ben nog lange niet vergeten hoe wij in 2013/2014 stenen hebben gekopt bij de Grolsch Veste: http://www.f7breda.nl/index.php?pid=fotosnac&seizoen=20132014&dir=438

Moeten wij ons pro-NAC gedragen? Absoluut. Maar ik sta zondag 90 minuten lang die gasten uit te zwaaien.

0    
Jung-yoon Noh

Kan me vinden in het argument om niet de hele wedstrijd bezig te zijn met de degradatie van de Tukkers en de wedstrijd meer als het afscheid van de City-spelers en Vreven te zien. Maar moeten we nu medelijden hebben met Twente omdat wij recent zelf nog de pijn van een degradatie hebben ervaren, onszelf in hen zouden kunnen inleven en hen daarom niet meer wat plaagstootjes mogen geven? Wat mij betreft moet dat gewoon kunnen, dat hoort bij sportieve rivaliteit en gebeurt al sinds tijden als gezonde interactie tussen supporters. Het is gewoon een schande dat Twente met de vierde begroting van Nederland laatste is geworden. Die sportieve wanprestatie tesamen met het bedrog uit het verleden (wat veel Tukkers nog steeds in allerlei bochten goedpraten omdat de kwaadwillenden weg zijn) is genoeg reden om hen tijdens de wedstrijd best eens succes in de Jupiler te wensen. We zijn als NAC-supporters toch niet Moeder Theresa of de braafste Hendrik vanwege dat verkapte hypewoord 'normalisatie'? Dan is die term normalisatie in deze echt verkeerd begrepen.

0    
NAC4Ever

Ben wel benieuwd of zij ons toeschouwers record overeind laten staan.
Ik hoop van wel!

0    
Joost

@baosje

Ik vertrouw Roda ook niet maar als je ziet dat ADO ook nog voor Europees voetbal speelt, gaan die echt wel hun best doen thuis tegen Roda. Dus mochten we dan verliezen in Twente denk ik alsnog dat dat geen gevolgen zal hebben

0    
HalaBreda

NAC heeft interesse in yoell van nieff van fc grünn

0    
Bredaaaa

Schijt aan fc twente.
Hup NAC!

0    
Ibio

Angelino naar Ajax?

0    
Jarc

Er zitten daar twintigduizend mensen om de twee weken in dat stadion, daarvan zijn er minimaal 19.500 totaal onschuldig aan alle zaken die twente hierboven terecht verweten worden. Dat zijn mensen die , net als wij, iedere dag veel aan hun club denken, meeleven en alles wat in hun vermogen ligt doen om de club te steunen. Hun wereld is gisteren ingestort, er is hen iets overkomen waar ze geen echte invloed op hebben gehad en dus ook niet voor verantwoordelijk kunnen worden gehouden. Juist wij weten hoe dit voelt, deze mensen zijn slachtoffer, geen dader. Er is hen door van Halst, Munsterman en consorten iets afgepakt, dat doet zeer , en het getuigt van klasse, empathisch vermogen en menselijkheid als daar een beetje mild mee omgegaan wordt. Medelijden is niet nodig, maar leedvermaak zeker ook niet.

0    
HalaBreda

Dat zou Ajax wel willen @Ibio maar dat gaat never nooit gebeuren. Die gaat naar een topclub in het buitenland.

0    
Belgische Naccer

ADO wint van Roda, Want dat is de eerste club die Roda nu krijgt (na NAC) waar nog wat op het spel staat.
Het is klaar met al die kadootjes nu. En NAC wint gewoon bij Twente.

Ik hoop alleen ook echt dat Roda degradeert. Helemaal klaar mee. En dat hebben ze nog te goed van ons...na die waardeloze thuiswedstrijd van ons in de nacompetitie 2 jaar geleden.

0    
Chris W.M.

@baosje

Zal wel meevallen verwacht ik;

- ADO moet gewoon punten pakken om in de race te blijven voor Europees voetbal. Ook al verliezen ze, dan zal het echt niet met grote cijfers zijn. De trainer van Roda gaf ook al aan dat het een onmogelijke missie was, dus die zullen niet vol gas gaan spelen met het risico op schorsingen en blessures voor de play-offs.

- Twente wil deze wedstrijd helemaal niet spelen. Die zijn geestelijk op, hebben de afgelopen maanden onder hoogspanning geleefd. Daarbij zijn er ook een hoop sterkhouders geblesseerd. Als NAC slim is, even een belletje naar Enschede (hebben vast het nummer van Pusic nog aangezien hij hier assistent was onder Gudelj) en een 0-0 afspreken. Dan voorkomt Twente dat het met een afstraffing voor eigen publiek de eredivisie verlaat en NAC heeft aan een puntje genoeg.

0    
HalaBreda

@Chris W.M.
Als NAC slim is? En de extra inkomsten aan TV gelden dan? NAC moet gewoon volle bak er op klappen en alleen aan zichzelf denken.

0    
Jetpaction

@Ibio, waarom zouden ze Angelino halen als ze net Tagliafico hebben gehaald? Kunnen ze bovendien waarschijnlijk niet eens betalen. Ik hoop dat ie van Pep een kans krijgt zich te bewijzen bij City aar denk dat ie naar een mooie Europese subtopper gaat.

0    
NAC4Ever

@Chris W.M.
Uitslagen afspreken vind ik niet bij topsport horen.
Gewoon winnen en kijken of we nog kunnen stijgen.

Ik zie het voor ons echt niet meer mis gaan. 10 goals is gewoon een te groot gat.

0    
baosje

te groot ? iedereen de 12-1 van Spanje tegen Malta vergeten ? iedereen hield dat ook voor onmogelijk ...half Nederland liep de polonaise al .... ik zeg Eerst zien dan pas Geloven ...

0    
NAC4Ever

Blijkt nou in de rust dat het gat alsnog flink is geslonken naar 4-5 goals kun je altijd nog optijd ingrijpen.

0    
Chris W.M.

@HalaBreda

Correct me if i'm wrong, maar zie nu allemaal lijstjes rondgaan op internet waarin de tv inkomsten per club berekend wordt. Dat gaat over de afgelopen 10 jaar. Vraag me af of er dan wel zulke grote verschuivingen plaats gaan vinden als NAC wint van Twente en 2 plekjes stijgt.

Maar ik ga liever voor de 100% zekerheid dan door te overmoedig aan te gaan vallen in het mes te lopen en een tikkie bij Twente op te lopen. Er zijn gekkere dingen gebeurt in het voetbal. Dan koester ik liever een puntje...

0    
NAC4Ever

@baosje
Ik ga het verschil tussen Roda en ADO niet vergelijken met het verschil van Spanje en Malta.

0    
Cownter

Maakt me niks uit. Beetje leedvermaak prima maar belangrijkste is: NAC steunen en

JORN BRONDEEL terughalen

0    
BredaBeatrix

En wie niet zwaait, die degradeert. En wie niet zwaait, die degradeert.

Wij zijn er bij. Ik ga niet hypocriet doen. Ik ben blij dat ze eindelijk worden gestraft voor afgrijselijk beleid en jarenlang te grote broek aantrekken. Dus pro NAC en het nodige gezond leedvermaak.

Hup NAC!

0    
G00Ser

Dan ben je toch echt heel erg pessimistisch als je bang bent dat Roda 10 doelpunten op ons in loopt in 1 wedstrijd.

0    
HalaBreda

Nu FC Twente is gedegradeerd maakt het eindelijk weer vrienden in de eredivisie. NAC mag er ruim 35 duizend euro bijschrijven, nu de Tukkers niet meer meedelen uit de tv-pot waarin komend seizoen 72,3 miljoen euro in zit.

0    
baosje

GOOser , jij had zeker 1-4 voorspelt bij VVV- Roda ?

we gaan het meemaken vriend

ik zie NAC echt zomaar met 4-0 verliezen bij Twente

0    
BREDA1965

sinds ik gisteren roda heb zien spelen,moet ik heel de tijd aan spanje-malta denken..het zal toch nie..Overigens was die keeper van malta net zo goed als die van ons nou.Man,man,man eerst worstenbrood en n pilske voor de tegenstander,en nou weer bovenstaande tekst....bij sommige clubs kan ik me daar wel iets bij indenken,maar toch nie twente..da ze maar failliet gaan..er zijn mooiere clubs failliet gegaan dan twente

0    
dbare

zullen we er maar gewoon voor zorgen dat we niet met 5-0 verliezen voordat we tof gaan doen richting Twente. Er zijn nog veel scenario's mogelijk met Roda die ik niet zomaar onmogelijk acht nog.
Misschien ben ik pessimistisch maar ik voel me nog niet veilig.

0    
Rbull

Sorry, maar dit vind ik persoonlijk een misplaatste verzoek. Toen wij 2 jaar in de jupiler league zaten heb je hun daar ook niet over gehoord.


Ik heb een woord. GERECHTIGHEID! Helaas zijn de supporters er de dupe van.

0    
Luusje

Natuurlijk moeten we aandacht schenken aan hen die ons verlaten. Angelino is misschien wel de beste speler die vele ooit in Breda hebben gezien. Vreven misschien wel de trainer die meer suppporter is dan trainer maar ook weer niet want dan had hij nog veel vaker/langer geschorst geweest. We mogen niet vergeten waar wij weer eens vandaan gekomen zijn. Maar om Twente te sparen gaat mij te ver. Ja wij kennen de pijn en die zit diep in ons hart gestoken maar kunnen we zo oprakelen. Het zal mee aan me reet roesten of Twente ooit terugkomt 60M schuld en dan nog een begroting van 30M hebben. Ze zijn te lang gedekt letterlijk door de KNVB. Nu komt de rekening en daar hoort een ludiek doekje of spreekkoortje bij!!
VERDIENDE LOON. VAN GERED DOOR DE KNVB NAAR UIT TEGEN MVV!!

0    
signase

@Baosje:

Nee, NAC is inderdaad niet 100% veilig. Maar je vergeet dat ADO (itt VVV en Malta) nog ergens om speelt: play offs voor Europees voetbal. Die gaan de poort dus echt niet open zetten. Bovendien wil Johnsen nog graag scoren, hij wil topscoorder worden. Bij Roda gaan ze zelf ook niet meer uit van directe handhaving, zij willen de benen en enkels heel houden voor de nacompetitie.

0    
Judge M.

Brondeel en Tighadouini mogen best worden toegezonden hoor :-)

0    
die ne gast

Bizar: van Jong Twente in de Eerste Divisie naar het ‘grote’ Twente in de Eerste Divisie!

Leedvermaak is makkelijk, maar na jaar 2 jaar Jupiler League, gun ik niemand die ellende.
Dus ik kan mij prima vinden in de oproep hier boven.

0    
die ne gast

En prima dat er gisteren met pro-NAC liederen over de anti-Twente liederen heen gegaan werd.
Wij waren bezig tegen Heerenveen.
Ik stoor me ook aan anti-kruik liederen als we niet tegen hen spelen.

0    
HalaBreda

Zoals een wijze uit het Marerijk ooit zei: "Hoogmoed komt voor den val"

0    
Oldskool

Volledig allergisch voor het woord “normalisatie”.

De eerste 3 vitesse goals waren keepersfouten. Brondeel mag naar huis komen. En een spandoekje richting matennaaier Verbeek is meer dan welkom.

0    
076

Ach gut. Wat een schattige column.
Beste schrijver, zingen in een kerkkoor niks voor jou?

0    
NAC4Ever

Omdat ik hier regelmatig lees dat sommige Brondeel terug willen, wil ik daar toch even op reageren.

Prima als hij terug komt. Heeft hier bewezen dat hij een goede keeper is, als je hem het vertrouwen geeft. Maar ik zou hem als 2de keeper halen.

Ik begrijp het als dit voor sommige raar klinkt. Ik zeg tenslotte net dat hij een goede keeper is, als je hem vertrouwen geeft. Iets wat je niet/minder doet als je hem op de bank zet.

Maar ik vind dat Bertrams voorrang heeft, om een paar redenen:
Hij laat ook groei zien. Dat doorbreek je als je hem op de bank zet.

Brondeel heeft ongeveer een half jaar niet (in het eerste elftal) gekeept. De vraag is dus hoe snel hij weer het niveau haalt wat hij bin ons haalde.

Ik vind dan dat Bertrams is eerste instantie voorrang heeft op Brondeel omdat hij hier al onder contract staat (en dus ook potentie laat zien).
Als Brondeel toch beter blijkt (op traningen, in oefenwedstrijden en in wedstrijden bij het tweede) kun je altijd nog beslissen hem op te stellen.

Kortom, ik zie Brondeel wel graag als tweede keeper komen, omdat hij heeft bewezen welke niveau hij kan halen.
Maar omdat je niet weet hoe snel hij weer haalt (lang niet meer gespeeld) en omdat Bertrams ook een aardig niveau kan halen, zou ik hem dus als tweede keeper halen.

0    
Oldskool

Er ie overigens een levensgroot verschil: Twente degradeert met de 4e begroting van NL direct. Dat is de slechtste prestatie in de historie van het voetbal.

0    
B-side

Twente.....2010 mochten zij feesten in ons stadion, nu wij aan de beurt, zin in !

0    
Oldskool

Waaaaaaar is die Kessler nou...
Waar is die Kessler nou....

0    
bier en friet

De vergelijking met NAC is wel erg oppervlakkig. Beiden hebben een voorzitter gehad die een te grote broek aantrok en financiële risico's nam.
Bij NAC was het echter vooral één man die met cijfers ging goochelen. Bij Twente is het een opstapeling van frauduleuze handelingen. Buiten het vervalsen van cijfers hebben ze die Doyen-deal, Tadic-deal, die deal met Ziyech, etc. Dat is niet één persoon (en een financieel toezicht dat faalt), dat is een complete organisatie die uit de bocht vliegt.

Dan blijft dat de supporters daar weinig aan kunnen doen. En ik moet zeggen dat ik vroeger ook wel sympathie had voor de supporters van Twente. Fanatiek en hondstrouw. Maar die sympathie is al jaren verloren gegaan toen ze successen begonnen te behalen. Niet omdat ik ze succes misgunde. Het zat vooral in die misplaatste Calimero-houding van ze. Twente is meermaals gematst door de KNVB, waarbij diezelfde Kessler-club wel erg toevallig procedure-foutjes maakte waardoor de licentie behouden bleef. De gemeente heeft ze miljoenen toegestopt en staat nu voor en 80 miljoen (als ik het goed herinner) garant voor de schulden van twente. Maar de supporters bleven maar roepen dat de hele wereld tegen hen was. En zonder tegenwerking van die boze buitenwereld zouden ze allang het Real Madrid van Nederland zijn.

Als je club met trucjes en uitzonderingen in leven wordt gehouden, dan past nederigheid, ook van de supporter die er in eerste instantie niks aan kan doen. Maar het enige wat ik hoorde uit Enschede was hoe groots hun club wel niet was, 4e club van Nederland maar liefst. Ook dat spandoek van die supporters weer dit weekend, dat hun degradatie een verlies is voor de voetballiefhebber. Ik ken niet elke Twente-supporter persoonlijk, maar het gros van degenen die ik wel ken is allang niet meer een fanatieke supporter van een volksclub. Ze zijn in mijn ogen nog het beste te vergelijken met Ajax-supporters, arrogant, verwend en cynisch. Het enige wat hen anders maakt is dat misplaatste calimero-gedrag en een accentje dat alleen voor documentaires even gebezigd wordt.

Voor die supporters is het heel goed dat ze even flink op de bek gaan. Mag hopen dat ze zo weer die sympathieke club van vroeger worden. Voor het rechtvaardigheid van zo wat alle eredivisieclubs ook, zowel die topclubs die een oneerlijke titelstrijd voerden, als ook de degradatiekandidaten in het jaar dat ze gedegradeerd hadden moeten worden. Voor die paar twente supporters die in hun succesjaren wel trouw bleven aan de tukker-roots vind ik het wel vervelend, maar daar ken ik er niet zo veel van.

0    
Wanny

@ bier en friet

Als één man met cijfertjes kan goochelen en daarmee het voortbestaan van NAC op het spel zet, dan is er toch ook heel veel mis geweest bij onze club. Ik zou dat juist niet zien als verzachtende omstandigheid, maar meer als reden dat je organisatie niet geschikt is voor professioneel voetbal.

0    
tripomatic

Ja..... eh.... nee..... sorry. Ik kan totaal nada medelijden voelen met FC Twente. Ze hebben het daar in Enschede er echt zelf naar gemaakt.

0    
PedroF7

Kan iemand mij vertellen waarom sommige stoeltjes op F7 de afschuwelijke kleuren van de Stillems hebben gekregen (blauw, wit, rood)?

0    
Nachoreca1

Ben het er roerend mee eens. Zou de eer aan onszelf houden...aan de andere kant... andersom zou het ook zo gaan. Voor degenen die gaan zou ik ook nog willen adviseren niet te bijdehand te doen. Het zijn gevaarlijke agressieve boeren. Ook een advies aan de selectie; ga er gewoon wel voor... het zal ons gebeuren....

0    
Lamington

...zout eens op

0    
TpT

Vind de vergelijking tussen NAC en twente nogal walgelijk. De houding van die hele club, in alle geledingen, hebben wij in Breda echt nooit aangenomen hoor. Daarnaast heeft NAC vooral zichzelf ermee gehad, waar Twente willens en wetens de hele competitie op stelten gezet.

Nee, in het uitvak moeten we niet al te bijdehand gaan doen. Dat heeft niets met Twente te maken, maar meer met de wetenschap dat we zelf misschien ook weer een keer moeilijke tijden mee gaan maken en dan heb ik zelf ook liever de sympathie dan het leedvermaak. Wij gaan vieren dat we veilig zijn en intussen met stil genoegen aanzien hoe karma zijn werk doet in Enschede.

0    
Johan o

Nee hoor... totaal geen medelijden met dat volk ... hebben ze met ons ook nooit gehad...

Gaan voor de doelpunten en de winst . Kunnen we misschien nog een plekje stijgen...

0    
von F

Wat politiek correct is dit dan, ik mis het wapperende vingertje alleen nog.

0    
Breda

Als je serieus net na handhaving het nodig vindt om hier een column over te schrijven dan sta je heel ver af van wat NAC is. Moraalridder bah bah

0    
scheppioni

Oke kan me er in vinden, al had ik de ene wel apart gevonden die ik aanhaalde maar kan dit hierboven helemaal snappen, wij zijn NAC, wij zijn terug en blijven !!!

0    
JGAW?

Medeleven tonen zou pas tegendraads zijn. Helemaal eens met deze tekst.

Hopelijk verlagen we ons niet tot het niveau willem2 / Feyenoord of Ajax.

0    
Theoden King

Hugodver, ik lees net dat fc fraude volgend seizoen nog met een budget van 15 tot 18 miljoen kan werken. De meeste eredivisieclubs doen het met minder. Als ze daarmee niet ongeslagen kampioen van de Juup worden, leveren ze wederom een historische wanprestatie.

0    
Zwampie

Ondanks de grote begroting die twente volgend seizoen heeft, wil dit niet zeggen dat ze na 1 jaar terug zijn. Zie nec die ook even dachten meteen terug te zijn. Dit kan nog wel maar wel via de play offs, en daar is alles mogelijk, ook dat ze er na 1 ronde eruit liggen.
Kan toch een mooie competitie worden volgend seizoen, twente ,nec,roda ,Sparta, jong ajax en dan zit er altijd wel een outsider erbij waar niemand op rekent, zie fortuna dit jaar.
Nee dan mogen we toch echt blij zijn als we dit kunnen ontlopen en zondag gefocust zijn om winnend van het veld te gaan.

0    
Lalas

Hopelijk is de schrijver geen lid van de Locos, anders worden de gedegradeerde nog getrakteerd op een pilsje ook in hun veste...
Ik ben van plan 90min lang kei hard te lachten :0

0    
Oldskool

@ Theoden King

Dat zegt niet alles he. Allereerst staan er kosten tegenover. De helft van je uitgaven saneren is niet makkelijk kan ik je verzekeren. Verder hebben ze nu 30 mln en degraderen keihard, nog voor de laatste ronde.
Twente zal wel verkocht worden aan aandeelhouders zoals bij NAC want met ook nog zon 60 miljoen schuld gaan ze dit nooit redden.

Ze zullen tafelzilver gaan verkopen. Horeca etc. Maar de weg die zij moeten afleggen is nog heftiger dan die van NAC. 1 groot voordeel is wel dat ze vermoedelijk door degradatie van heel veel contracten afkunnen. Op kantoor en op het veld. Maar die hebben nog een hele hele lange weg te gaan.

En als je niet meer kunt investeren in spelers kun je ook geen transfers meer doen etc etc. Zonder extern geld (overname) gaat Twente het niet redden.

0    
Cambridge

Verbeek die constant laatdunkend over NAC deed met al die huurlingen, dat het geen beleid is. Bij Twente met dat goede beleid nauwelijks een punt gehaald.

Van Halst die wel even aangaf in de markt te zijn voor Ambrose en schamper deed over de samenwerking van NAC met City: ach wij hebben ook contacten bij City

Die uitspraak van de KNVB na het beroep van Twente een dag voor de play-off Willem II - NAC. Die hadden al lang en breed gedegradeerd moeten zijn met dat zielige gedrag dat de club failliet zou gaan. Dat heeft de play-offs zeker beïnvloed. NAC had een mindere tegenstander kunnen treffen in die play-offs (ook zwak van de KNVB toen)

Het niet op de blaren zitten en echt onder quarantaine hadden moeten staan, terwijl NAC in dezelfde periode wel meewerkte met de KNVB toen ze ook onder quarantaine stonden.

Uiteraard te doen met een aantal supporters daar, qua club: weinig sympathie.

0    
Flip Fluitketel

In 2010 kwamen jullie bij ons de schaal ophalen.
Nu moeten jullie daarvoor de prijs betalen.

Mag toch?

0    
Gilze

Misschien worstenbrood en bier geven, schei uit zeg.

0    
Boxer

Ik zal ze niet plagen zondag, maar ja ik zit in het thuisvak dus lijkt me ook niet echt verstandig ;-)

0    
De Muzikant

Moraalridder, verder niets. Vergeet de arrogantie van die vreselijke tukkers niet he!
Daarnaast: Twente heeft destijds de overige eredivisieclubs aangeboden om de tv gelden terug te betalen, maar NAC kreeg niets. NAC was wel ten tijde van de fraude jaren de dupe, maar speelde tijdens de "Twentsche openbaring" in de Jupiler league en kreeg daarom niets.... Daarom mag het er kei- en keihard ingewreven worden! En voor al degenen die een vergelijking trekken tussen onze financiële zaken en die van Twente: er zit een enorm verschil tussen wanbeleid en oplichting!

0    
Theoden King

@Oldskool

Geen enkele club redt het zonder extern geld tegenwoordig. Maar ondanks de kosten, houden ze waarschijnlijk een meer dan Juup-waardige selectie over. De bittere pil die ze nu gaan slikken hadden ze eigenlijk een aantal jaar geleden al moeten krijgen. Maargoed, ze zoeken het maar uit.

Zouden we Vloet kunnen ruilen tegen Brondeel?

0    
Dutchbird

Zondag werken aan het doelsaldo zodat we de kruiken en VVV passeren in de stand en nog een groter deel van de TV rechten die Twente achterlaat naar Breda kunnen halen.

0    
Lamington

Von F, Muzikant, Cambridge en andere gelijkdenkenden

Helemaal mee eens, nogmaals. 1 vd eerste berichten ná hun degradatie: "Kantoorpersoneel zal ontslagen moeten worden...... 18 à 20 miljoen spelersbudget." Hoe dan?! Zout en alcohol in de wond en wrijven, wrijven, wrijven.

0    
ctk

Hahaha, ja nog medelijden kweken ook zeker voor die omhooggevallen Tukkers, nou dacht het niet!
Ook de supporters hebben jarenlang een te grote bek gehad, dus zondag wel degelijk 90 minuten lang hun vocaal laten voelen hoe wij over de degradatie denken, ik verheug me er nu al op....

0    
Des NACs

betuttelend columnpje... heb zulke columns niet gezien op andere forums 2 jaar geleden. Focus op de 3 punten verder, daar ben ik het wel mee eens

0    
G00Ser

In de eerste instantie dacht ik 'oke, aardige gedachte', na het lezen van de reacties dacht ik 'nee, 90 min uitzwaaien, het is Twente!'.

Ze zijn in Twente zo misplaatst arrogant dat minimaal een jaar Jupiler League een terechte straf is en hier is leedvermaak een onderdeel van. En dat zielige gedoe over 'bijna failliet', dat is van toepassing op iedere Eredivisieclub, ook NAC zou failliet gaat in de Jupiler League. Ik vind het oprecht sneu voor het personeel dat op straat komt, maar dit is het enige logische gevolg van jarenlang wanbeleid. En dan nog de kreet 'wij tegen iedereen' vanuit Twente supporters, dat is vragen om nog een extra na-trap in de vorm van leedvermaak.

En als je gisteren hoort dat ze nog een begroting hebben van 15milj, dan lees ik dat als 'wij kopen het kampioenschap wel even'. Ik hoop dat ze een NAC scenario meemaken, met hoge verwachtingen in de Jupiler net misgrijpen en vervolgens nog een jaartje op de blaren zitten.

Dus nee, voor alle collega supporters, veel utizwaai-plezier 90minuten lang in Enschede.

0    
Bassi

Leedvermaak hoort er gewoon bij,

Wat ik ineens bedacht is op de melodie van het ouwe tandartslied, altijd lente in de ogen van de tandarts assistente.

Mijn nieuwe tekst, het was altij lente in de ogen van de fans van fc rente, en fc rente is nu patientje en dat duurdt dan wel een endje!!

0    
ome cor

Sympathieke inhoud hoor, heel goed bedoeld ook.
Precies zoals het zou moeten zijn.

Echter is het een wereld van haar en nijd, van vijandschap. Iets wat verder gaat dan alleen maar voor een andere club zijn dan die ander.
In Spanje op het strand heb je lol met een paar gasten die je in de competitie haatdragend bejegend. Dat is ook hedendaags voetbal en de maatschappij van nu.

Als NAC degradeert (en hoeveel eigen supporters hebben dat dit seizoen op dit forum uitgesproken ?) dan lacht heel Nederland. Nu lachen wij om Twente. Boeijuh !
Wij overleefden alle degradaties, dus dat zullen zij ook wel doen.

0    
Joris

De vergelijking tussen het NAC van Theo en het Twente van Joop gaat niet goed op. Voor de aanstelling van Joop zaten daar 13.000 mensen op de tribune, tijdens zijn wanbeleid 29.000 en nu 25.000. Die eerste 13.000 mag je best sparen, maar de rest mag je gerust belachelijk maken. Volgend seizoen blijven ze toch thuis, dan hebben ze een andere hobby of club gevonden.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja