Overal waar we komen

Curaçao wint King's Cup

Gervane Kastaneer en Jurich Carolina mogen een prijs toevoegen aan hun palmares. Curaçao won gisteren in Thailand de Kings Cup. In de finale van het vriendschappelijke vierlandentoernooi waren de Antillianen te sterk voor Vietnam.
Jurich Carolina startte in de basis en bracht na 59 minuten de 1-0 op het scorebord met een schot van afstand. Kastaneer viel een kwartiertje later in en zag hoe Vietnam in de 84e minuut op gelijke hoogte kwam. Omdat het na 90 minuten gelijk was, moesten er penalty's worden genomen. Curaçao nam die beter en mag zich daarom winnaar van de Kings Cup 2019 noemen. Bij Curaçao speelden ook ex-NACers Roly Bonevacia en Elson Hooi mee.

Bron: B-Side Rats

Vorig bericht
Ruim 7300 seizoenkaarten verkocht 71 reacties
Volgend bericht
Ex-NAC: Steijn definitief naar Al Wahda 58 reacties
Terug naar overzicht
33 Reacties
0    
Rubenac

Hopelijk hebben ze zich beide in de kijker gespeeld.
Zullen vast toffe gasten zijn, maar dat vinden wij van ons zelf ook.
Geen reden om ze hier langer te houden.
??

0    
Hoeven B4

Gefeliciteerd jongens!

Ondanks dat jullie bij 'ons' niet uit de verf komen, is dit toch een knappe prestatie!

0    
Geelzwartwit

Gefeliciteerd!! gewonnen prijzen geeft de burger moed.

Appelscha 14 graden ontbijt buiten in de zon.

0    
The Cosmic Gate

Mooi kunnen nu dus voor paar miljoen de deur uit

0    
Peppie&kokkie

Equivalent van de Five Nations cup meen ik op te maken maar dan vriendschappelijk ?

0    
Dino Zoff

Super, hopelijk hetzelfde effect als destijds Maceo Rigters. Mooie transfer voor beide heren is gegund!

0    
Sapke

Hopelijk hebben zij geen retourticket geboekt.

0    
guuske

In een winning mood starten in Breda komend seizoen.....ben ik bang

0    
Rat uit Rijen

Hopelijk houden de heren er een mooie transfer aan over. Gefeliciteerd!

0    
ome cor

Beide heren hebben vorig seizoen laten zien niet in de eredivisie thuis te horen.
Ze hebben nu eindelijk een sportief succes behaald.
Wanneer ze in de winning mood terug komen en op een beter passend niveau competitie te gaan spelen dan zien we wel hoe of wat.
En komt er een kans op een transfer........let's do it !

Deze jongens blijven afzeiken (zo lang ze nog bij de selectie voor komend seizoen horen) is als het maken van een valse start. Als het nieuwe seizoen en de voorbereiding daarop gaan beginnen is het gewoon weer: nieuwe ronde nieuwe kansen. Wie weet komen deze jongens een stuk beter uit de verf wanneer er wel een goeie sfeer en teamspirit heerst bij NAC.

0    
Dirk

Krijgt NAC hiervoor ook een financiële vergoeding voor interlandverplichtingen ??

0    
Ivo

@Ome Cor

Deze jongens zijn door Smulders naar NAC gehaald - wat nooit had mogen gebeuren - maar hebben zelf ook wanprestaties geleverd. En ze waren niet de enige.

Ik vind het lastig om straks in juli de spelers uit het vorige seizoen met open armen te ontvangen en te doen alsof er niets gebeurd is. Als ze vanaf dag 1 de juiste instelling tonen en beter gaan presteren komt dat op termijn wel goed. Maar ik heb twijfels of sommigen nog wel gemotiveerd zijn om bij NAC te spelen. Dat had ik vorig seizoen al, maar dat zal in de KKD niet beter worden.

0    
willem 4,5

Het niveau moet wel erg laag zijn geweest als je met deze 2 erbij nog wint, met 9 man en nog winnen ook, knap hoor!

0    
scheppioni

Proficiat ! Sprankje hoop in donkere dagen voor ons NAC !

0    
Jamack

Misschien heb ik het niet goed gezien of onthouden, maar dat Carolina een verzaker is geweest zoals Kastaneer, kan ik me niet herinneren. Dat zijn niveau ondermaats was, wel. Hem hier zo afbranden is in mijn ogen niet terecht als het over inzet gaat.

0    
Martinus

Mooi voor beiden. Bij NAC had ik er echt meer van verwacht.

Kasteneer bijvoorbeeld, in sommige duels zag ik de inzet, maar het kwam er niet uit. Ik verdedigde hem toen, want ik dacht echt dat het nog goed zou komen. Toen liet hij een andere kant van zichzelf zien. Hij gaf het volgens mij gewoon op en toen ging het van kwaad tot erger... Dat is wel tekenend voor NAC afgelopen seizoen. Gebrek aan karakter.

En dus hoop ik dat ze een transfer kunnen maken. Voor beide partijen. Laat ze ergens anders met een schone lei beginnen. En laat NAC vervangers binnenhalen om zo ook met een schone lei te kunnen beginnen. Want hoezeer ik ook hoop dat de spelers die alsnog blijven zich revancheren; Op basis van vorig seizoen acht ik die kans nihil.

0    
Chris W.M.

Kastaneer heeft al afscheid genomen van NAC. Instagram helemaal opgeschoond, geen énkele verwijzing meer naar NAC, geen foto’s, niks.

Enkel een foto met de tekst; Every new beginning comes from some other beginning’s end.

Voor 1 juli weg dus. (Waarschijnlijk omdat dan zijn salaris met 1/3e zakt)

0    
Breda

Typisch 2 spelers die dan opeens bij een andere club wel gaan presteren.

0    
willem 4,5

@ Breda Ja Ja, Vietnam, altijd moeilijk, een beetje cynisme mag toch wel, als we de humor kwijtraken zijn we nog verder van huis.

0    
Hans

Vietnam...mooi land maar voetballen kunnen ze niet. Deze zege zegt geen moer. Transfers misschien naar topclubs in Thailand of Indonesie ( waar Bali United al 2 Nederlanders heeft of had).

0    
Mick J

Als H Smulders deze twee en nog een handje vol weg kan brengen,
sluit ik mijn woede over hem. Blijft wel een wond maar accepteer het dan.

0    
Skyboy

@Martinus, goede reactie man. Geef de jongens een kans, om ze te demotiveren heb je ook niks aan. Gewoon positief blijven

0    
Johan o

@Chris wm . Dat zou echt geweldig nieuws zijn...

0    
Peer11

@ Ome Cor,

Deze 2 gasten, El Allouchi, Kali, van Anholt, Gersbach en Kai Kai verdienen geen enkeke start meer bij NAC. Horen allemaal bij het grof vuil en nooit meer in een NAC shirt. #shirt uit en oprotten. Heb geen zin om me nog een jaar aan die prutsers te irriteren. Hoef alleen Leigh, Koch en Verschueren terug te zien.

0    
Dun Diëe

Ik zal wellicht één van de weinigen hier zijn, maar ik heb nooit heel veel problemen met Kastaneer gehad. Toonde zeker inzet, oogde altijd gefocust maar het kwam er nooit uit. Ik heb het vermoeden dat hij het gerommel binnen de club niet van zich af kon zetten. Kun je hem dat kwalijk nemen in deze puinbende? Dat is de grote vraag, maar ik denk niet dat we dat hem nou zo erg aan kunnen rekenen.

Het team werd in de steek gelaten door de eigenaren toen Smulders weg moest en er niet meteen een vervanger was. Let wel, de TD doet meer dan alleen spelers scouten en contracten voorbereiden. Hij onderhoudt ook als overste contacten met de spelers. Ineens was hij weg en was er niemand. MvdG, overige staf en spelers, ze speelden voor niemand meer behalve voor de club. En hoe romantisch dat ook klinkt, het blijft wel een feit dat de spelers werknemers zijn van de club. En die club, in de vorm van de eigenaren, hebben zich ijskoud opgesteld ten opzichte van hun eigen personeel.

Kortom, ik vind dat we het verzaken van Kastaneer, maar wellicht ook van Tevrede die zijn vorm ook helemaal kwijt was. En het fanatieke emotionele publiek nagelde hen tot overmaat van ramp ook nog eens massaal aan de schandpaal. Tja, dan komt er natuurlijk helemaal niks meer uit. Ik ben het ongefundeerde gescheld op sommige van de spelers hier gewoon beu. Plaats het nou eens in perspectief en verplaats je in de ander.

Ik feliciteer Kastaneer van harte met deze kleine, maar voor het kleine Curaçao toch hele leuke prijs. En wens hem al het succes met het vervolg van zijn carrière.

0    
Ratjeduneerste

@Peer

In sommige namen kan ik me vinden. Maar jongens als Kaikai en Gersbach hebben nog geen eerlijke kans gehad en werden voor de leeuwen gegooid in een competitie die hen onbekend was, bij een club die hen onbekend was in een systeem dat zij nooit eerder gespeeld hebben.

In mijn ogen verdient iedereen een eerlijke kans aan het begin van het nieuwe seizoen indien zij besluiten te blijven (noodgedwongen of niet).
Jongens afschrijven die nog geen eerlijke kans hebben gehad is heel makkelijk. Wie weet komt het er in het nieuwe seizoen wel uit, te beginnen bij de voorbereiding. Tijd zal het leren.

0    
Naccer 2.0

Carolina doet kan het nou opeens wel

0    
DunErwt

Edit BSR: Eerste en laatste waarschuwing. Nog zo'n reactie en je hebt een ban te pakken

0    
Geelzwartwit

Als ik aan deze spelers terugdenk en dan even teruglees naar een artikel van slechts 1 jaar geleden... Wow... Zelden zo'n teneergang gezien die door 1 technisch directeur veroorzaakt is.


Het blijft ongekend!
Eind mei 2018.. Bizar

Mitchell van der Gaag wordt de nieuwe hoofdtrainer van NAC Breda, zo meldt de Eredivisionist woensdagochtend via de officiële kanalen. De 46-jarige oefenmeester tekent een contract voor twee seizoenen, met een wederzijdse optie voor een extra jaar. Van der Gaag volgt Stijn Vreven op, die vertrekt bij de Parel van het Zuiden.


"Met deze overgang naar NAC heb ik de nieuwe uitdaging gevonden die ik zocht. De volle tribunes, de sfeer in het stadion, die echte betrokkenheid van mensen bij een club, dat vind je in Nederland niet zo snel. Deze club leeft gigantisch en staat er goed op in de rest van Nederland. Daarnaast heeft NAC in alle gesprekken een professionele indruk gemaakt", reageert Van der Gaag op de site van zijn nieuwe werkgever.

Van der Gaag stelt dat NAC in de afgelopen jaren stapsgewijs een topsportklimaat heeft ontwikkeld. "Ik ben dus trots dat ik voor deze club mag werken en kijk er naar uit om mijn bijdrage te leveren aan het stap voor stap vooruit helpen van NAC." Hans Smulders, technisch directeur van NAC, is blij met de samenwerking: "De komst van Mitchell is voor ons geweldig nieuws. Ik heb eerder kort met hem samengewerkt bij FC Eindhoven, dus ken hem al wat langer."

"Hij is een natuurlijke leider die werkt vanuit duidelijke kaders, garant staat voor veel trainingsarbeid en een goede visie heeft op het trainersvak. Ook heeft hij de kwaliteit om een grote specialistische staf vanuit meerdere vakgebieden aan te sturen en steekt veel tijd in het individueel beter maken van spelers. Met zijn energie, werklust en enorme drive om te winnen past hij goed bij het DNA van deze club."

0    
Los muchachos del Breda

Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel snapte dat Smulders (die enorm veel fout heeft gedaan) in de zomer Kastaneer heeft gehaald na een goede periode bij ADO. Wel had hij niet de motivatie om het gif in het elftal te brengen.

Ik kan me niet voorstellen dat hij nog bij NAC blijft, er lijken mij genoeg clubs die hem graag erbij willen hebben (Fortuna, club in België)

0    
Belgische Naccer

Zou mooi zijn als beide spelers NAC verlaten. Iedere cent salaris aan deze gasten is verloren geld.

En dan daarna nog Kali, Allouchi en Korte. Allemaal veel te licht en geen winnaars.

Het is tijd voor spelers die een tegenstander echt pijn kunnen doen.
Dat kunnen bovenstaande spelers niet, daar lachen ze mee, helaas.
Daar moeten we echt van af.

0    
Chris W.M.

@Belgische Naccer

Korte is al weg. Aflopend contract niet verlengd.

0    
Gjoewie

Op Kastaneer reken ik niet meer. Hij is zo'n typische speuler met een deukje. Hoopte bij NAC een nieuwe start te maken, maar kwam bedrogen uit. Net als wij trouwens. Laat dit dan toch eindelijk een les zijn voor de toekomst. Je moet echt een lot uit de loterij hebben als je aan zo'n speler nog iets overhoudt, zowel sportief als financieel.
Carolina is van hetzelfde niveau als Lundqvist. Ook hij speelde in Jong PSV, in de KKD (dus geen onbekend terrein voor hem), toen Smullie hem oppikte. Ook transfervrij gekomen. In feite niets aan verloren. Hij kan het niveau van de eredivisie niet aan, maar misschien bloeit hij weer op in de KKD.

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja