Overal waar we komen

Deals met City Update

Waar we eerder al melde dat NAC met Manchester City samen ging werken, kunnen we nu met hulp van BN deStem wat leuke details binnen het contract met jullie delen.
Het meest opvallende detail is dat NAC gaat meedelen in de transferopbrengsten van spelers die bij NAC zijn gestald. Een soort opleidingsvergoeding voor spelers die nooit van ons zijn geweest, zo kunnen we dus meeverdiener door het huren van spelers. Daarnaast krijgt NAC per seizoen tussen de 4 tot 6 spelers van City. Dit lijkt veel, maar NAC wil dat minimaal 70% van de selectie uit eigen spelers blijft bestaan. De keuze op wat voor spelers ligt bij NAC, de open gaten in de selectie worden aangevuld met spelers die ManCity hier heen stuurt. Hiermee houdt NAC een vinger in de pap en wordt er geen team om de huurspelers heen gebouwd, maar komen de huurspelers om het team te versterken. Justin Goetzee is zoals eerder gezegd trots op deze samenwerking. "Financieel en sportief goed voor NAC."
Update 14:36
Technisch directeur Hans Smulders geeft graag nog meer punten van de afspraak naar buiten. Waar er hier en daar al geluiden te horen waren over verplichte speelminuten is Smulders hier zeer resoluut in. "Er komen geen voorwaarden in de contracten te staan." Waar we het eerder al hadden over een opleidingsvergoeding bij de doorverkoop van spelers, krijgt NAC ook een bedrag als een van de gehuurde spelers het eerste elftal van City haalt. Ook gaat Smulders iedere zes weken op en neer om de talenten van City te zien spelen. Behalve een snoepreisje ook interessant met het oog op welke talenten hij graag bij NAC ziet komen spelen. Waar Goetzee eerder vooral trots was op de samenwerking snapt hij de bezorgdheid bij sommige supporters. Hij wil echter iedereen gerust stellen, NAC Breda wordt geen NAC Breda City. Het is en blijft een samenwerkingsverband. "Manchester City krijgt geen aandelen van de club. Dit staan de regels van de KNVB ook niet toe."
Bron: B-Side Rats, BN deStem

Vorig bericht
NAC en City tekenen 53 reacties
Volgend bericht
Met jullie zal NAC nooit verloren gaan 30 reacties
Terug naar overzicht
47 Reacties
0    
Dun Diëe

Wow, dat is een hele nette deal. Klinkt erg goed, met name die vergoeding!

0    
Dun Diëe

Het klinkt vooral als een deal van wederzijds respect. En dat is heel belangrijk als je met zo'n grote club in zee gaat. Anders walsen ze zo over je heen.

0    
ibio

ai, 4 tot 6 spelers is net te veel
had liever gezien dat het max 3 of 4 waren.

verder wel goed uit onderhandeld

0    
Viking

Een hele nette deal zoals het er nu naar uit ziet ! Sjappoo in deze moeilijke tijden.
Hopelijk valt het kwartje in de nacompetitie onze kant op zodat we volgend jaar Ere spelen. Stuk aantrekkelijker voor de "vaste" waarden welke NAC wilt gaan halen !
Komende periode is het duimen en bidden !!
Maar ondanks dat...... We zullen nooit verloren gaan !

0    
zagge

TOP!! 4-6 spelers.. ik gok dat de eerste die komt een keeper is (of 2)

0    
Sjorsnac

Klinkt goed.
Er moet toch iets gebeuren, alle lapzwanzen de selectie uit volgend seizoen en vervangen door die city talenten.

0    
De Rechter

Die opleidingsvergoeding kan nog eens heel goed uitpakken. Het zou maar gebeuren dat wij een talent huren dat later ineens 40 miljoen opbrengt voor City... een mens mag dromen, toch? Ik weet niet wat het percentage zal zijn maar elk bedrag is mooi meegenomen.

0    
Semsi

Rusnak, Byrne, Unal en in mindere mate Naah.
Geen onaardige spelers voor NAC...

0    
malpolon

Ik heb een zwak voor City sinds die dag in 1983 waarop NAC en City allebei degradeerden. Ik herinner me nog dat ik na mijn terugkomst uit het NAC-stadion, nog met een brok in de keel, op tv zag hoe de City-fans na de gelijkmaker van Luton vlak voor tijd gewoon door bleven zingen hoewel ze wisten dat ze door het gelijkspel zouden degraderen.

Eind jaren negentig degradeerde City vanuit de Premier League twee keer op rij. De seizoenstart op het derde niveau was ronduit matig (waar kennen we dat van?), toch zaten er thuis tegen pakweg Gillingham 30.000 supporters op de tribune. Uiteindelijk promoveerde City dat jaar alsnog via een krankzinnige playoff-finale op Wembley. City was eigenlijk een beetje NAC in het groot. Dat merkte je niet alleen aan de fanatieke steun van het publiek, met name in slechte tijden, maar ook aan de voorliefde van de supporters voor antihelden (wie kent Gerard Wiekens nog?).

Sinds een paar jaar behoort City ook tot het selecte groepje rijke clubs. Ik heb daar een beetje een dubbel gevoel bij. De romanticus in mij is in conflict geraakt met de realist. Die realist zegt dat dit voor NAC een prima deal is met een ondanks alles prachtige club. Tegelijkertijd hoopt de romanticus, waarschijnlijk tegen beter weten in, dat er ergens bij City iemand de beslissing om met NAC in zee te gaan niet alleen om strikt bedrijfsmatige redenen heeft genomen.

0    
j

Eindelijk weer is positief nieuws! Zolang wij geen City 2 worden en gewoon ons eigen identiteit behouden vind ik het best.

Hup NAC

0    
Dutchbird

Mooie deal, daar wordt NAC beter van. De hoogste tijd dat de aandeelhouders ook over de brug komen want hun aandeel neemt door deze deal in waarde toe. Als ze zelf ook wat bijlappen dan kunnen we voor de andere plaatsen een paar goede eigen spelers contracteren en vervolgens een vaste plek in het linker rijtje van de eredivisie gaan innemen. Dan nemen ook de sponsor inkomsten en TV inkomsten toe, dus heren aandeelhouders een beter rendement kun je niet krijgen op je investering.

0    
nacman

ja een pracht deal hier valt niks op aan te merken vakwerk dus onze vliegermens kan hier nog wat van leren.
alhoewel die heeft altijd wat te zeiken .
hoop op echte klasbakken voor NAC en ik zeg barca barca NAC die komt eraan

0    
Boelly

Geweldige deal!!!

0    
Rattata

@De Rechter
1% van 40 miljoen is al 4 ton.
Laat maar komen!!!

0    
NAC!!

Laat de Bruyne maar komen hahaha

0    
J

@ Rattata

Alleen is Manchester City vaak de club die 40+ miljoen aankopen doet ipv verkoopt voor zulke bedragen, haha.

Maar elke euro die je aan deze constructie verdiend is mooi meegenomen natuurlijk!

0    
oosterhout3

@ de rechter, dat % zal denk ik rond de 5% liggen denk ik(zelfde als opleidingsvergoeding)

en idd als unal ineens wel opvalt en doorpakt en voor 40mil verkocht wordt ontvangt nac zomaar 2mil....(kan nac voor der eigen jeugd een plek maken die van nac zelf is, en dius niet waar je te gast bent).

in potentie kun je dus over een 5 jaar 30 spelers zo laten 'opleiden' wellicht dat er van de 30, 5 transfereren en er zit 1 wereldtopper tussen dan heb je geluk en eindig je met miljoenen, zo niet dan heb je toch spelers bij nac gehad die in potentie goed kunnen spelen

0    
Vos

Goed nieuws. Je kunt je alleen wel de vraag stellen; "Wat heeft NAC te bieden heeft aan City?? Volgend jaar worstenbroodjes in Manchester??

0    
Dun Diëe

Sommigen hier rekenen zich wel erg Rijk :). Niet elke speler van City brengt zomaar 40 miljoen op. Ik zeg niet dat het nooit gebeurt maar de kans dan een speler die ze bij NAC stallen zoveel op gaat brengen is vrij klein. Als deze het wel waard is speelt hij niet bij NAC, maar gewoon bij City zelf natuurlijk!

0    
HenkTank

Zo, dan word het nu maar eens tijd om een mooi Man C shit re halen. Bij deze!

Proost op een samenwerking waar concurrenten de definitie van jaloezie eens echt zullen ondervinden!

0    
HenkTank

Shit is shirt offcourse

0    
JM

Mij lijkt het een goede deal waar alle partijen van kunnen profiteren. Het moeten alleen niet te veel spelers worden. Want ik hoor ook steeds dat we meer spelers 'met een binding met de club' en 'uit de eigen opleiding' willen hebben. Dit sluit daar niet erg bij aan. Is niet erg, misschien zelfs noodzakelijk om als club echt te kunnen groeien.

0    
NACBredaHB

Mooi nieuws! En gelijk mijn seizoenskaart verlengd!

0    
Oldskool

@ Vos

Speelminuten

0    
F4

NAC moet geen tweede Vitesse worden, maar daar zal wel een stokje voor gestoken zijn. Spelers van het kaliber Solanke, Todd Kane, Kalas, Rajkovic en Traoré hebben als huurling in de eredivisie gespeeld of spelen er momenteel. Krijg je twee ze uit dat lijstje, dan tillen zij gelijk het elftal naar het linkerrijtje. Moet je vissen uit de vijver van, met alle respect, spelers als Naah, Boateng en Ssewankambo, dan wordt het een farce. Hopelijk gaan we de goede kant op, met als eerste succes promotie dankzij een winnende goal van Unal op aangeven van Naah.

0    
S.HB.NAC

@F4 Die spelers die jij opnoemt (behalve Naah) waren er 2 van Chelsea, moet je nagaan dat Vitesse ze nieteens wilde en je dus afgeteste spelers krijgt van Vitesse. Nu NAC dit samenwerkingsverband is aangegaan denk ik dat we spelers van het kaliber Unal of hoger kunnen gaan krijgen. Waarbij natuurlijk niet elke speler een schot in de roos gaat zijn, dat kan ik me niet voorstellen.

In ieder geval, heel heel goed bezig Hans Smulders en de rest met een vinger in de pap.

0    
Bredafun

Eindelijk weer eens de juiste mensen aan t juiste roer.
CHAPEAU!

0    
NACcer71

Klinkt super, hup NAC

0    
Rijen

Net interview gekeken op omroep brabant met Hans Smulders en Justin Goetzee, belooft veel moois! Zeker ook omdat het gaat om het belofte van City niet alleen de jeugd. Complimenten voor deze 2 heren en natuurlijk Maaskant ook bedankt!

0    
Balletje

Ik vind vooral het gedeelte van geen gegarandeerde speelminuten erg mooi. Plus NAC eigen-fok kan zich met dat soort spelers in de training optrekken.

0    
Ab

over 2 jaar merken we wel hoe hard we genaaid zijn......

0    
S.HB.NAC

Ik laat me niet naaien hoor Ab

0    
scheppioni

@ j 15.02
Ik deel jouw mening zeker, alleen voor de ras optimisten onder ons, hoe rijk de club ook is en ons NAC zijn eigen identiteit behoudt wil het allemaal geen garantie geven, want het grote Manchester en Chelsea wordt dit seizoen met al een geld toch wel te kijk gezet door het frivole team Leicester !!
Van de andere kant hebben we nu wel allemaal onze favoriet bij de laatste vier van de CL !!
HUP NAC, HUP THE FUTURE OF NAC BREDA !!!

0    
heksenketel

Ik begin echt het gevoel te krijgen dat we met de lange termijn bezig zijn. Eindelijk! Dit is echt een hele mooie deal. Stel dat we nu niet promoveren, dan zijn we in ieder geval aan het bouwen. En stel dat we wel promoveren dan maken we meer kans om ons te handhaven. En voor het Vitesse-verhaal ben ik niet bang. Manchester City en NAC passen veel beter bij elkaar. En bij Vitesse is het een heel andere deal!

0    
heksenketel

Idee: Met 2.000 man naar een thuiswedstrijd van Manchester City! Dan wil ik voor één keer wel genoegen nemen met een verplichte buscombi :-).

0    
scheppioni

Vanavond erover gehad, zou het ook zo kunnen zijn dat Kenny en Danny misschien city gaan versterken want hun worden tenslotte ook maar derde of vierde !?!
Dus zou het belang misschien ook nog andersom kunnen zijn !?! haha
HUP NAC

0    
Baske

Dit is dan de vijver van waaruit NAC kan gaan vissen komende 5 jaar:

https://en.wikipedia.org/wiki/Manchester_City_F.C._Reserves_and_Academy

0    
De Rechter

@Dun Diëe

Ik zeg er dan ook bij dat een mens mag dromen, niet dat ik er van uit ga dat we er miljoenen aan gaan verdienen!

0    
G-Lati

Klinkt haast te goed om waar te zijn. City speelt voor sinterklaas.....

0    
BredaParel

Dit gaat de goede kant op!

0    
maxima zorreguieta

Leuk Aguero en de Bruyne volgend jaar in Breda

0    
Willemf5

Negatieve kant van het verhaal is dat je ieder jaar minstens 4 (!!) huurlingen erbij krijgt zonder binding met de club en zonder intentie om hier in te investeren. En NAC is niet de enige waar City samenwerkingsverbanden mee heeft, dus de subtoppers zullen ook niet deze kant op komen. Ik hoop dat ik ongelijk krijg, maar ik zie het minder positief in dan al de reacties hierboven..

0    
oosterhout3

willemf5

nac mag zelf de spelers kiezen, van het 2e van manchester(leeftijd van 18 tot 21 dus)

city gaat volgend seizoen in tegenstelling tot Chelsea wel verjongen en houden de talenten dan ook heel erg goed in de gaten(ik geloof haast iedere wedstrijd bezocht wordt en anders alle gegevens worden opgevraagd)

heeft mats wel binding met de club??
heeft Pedro wel binding met de club??
heeft dingsdag wel binding met de club??
heeft een lazic... wel binding met de club??

juistem... ik denk op alle vragen nee beantwoord krijg, en dus zijn de 4 tot 6 talenten welkom....
ze zullen soms niet hun beste dag hebben(altijd bij jongere spelers.... maar slechtere inzet dan deze spelers die ze nu hebben kan niet neem ik aan)

deze huurspelers van city zijn in tegenstelling tot de rest wel gewend om hoe met een meerderheid aan balbezit om te gaan

0    
JK

Contract van Yaya Toure loopt af. Zou een directe versterking voor NAC kunnen zijn!

0    
oosterhout3

city gaat messi halen... kunnen wij die niet huren:p

0    
Willemf5

Wie betaalt, bepaalt. That's life. NAC mag zelf spelers uitkiezen? Heb ik nergens gelezen en zal ik ook nooit geloven. City zal ieder jaar de absolute afvallers met langlopende contracten aanbieden. NAC kan uit deze groep een keuze maken. Wanneer succesvol, worden ze na een jaar door City verkocht. Een speler met een contact bij NAC blijft veelal wel langer dan een jaar.

Kan op krte termijn handig zijn, maar 4-6 per jaar is op de lange termijn dodelijk...

0    
West

City heeft een zeer goed scoutingsapparaat, de jongens die in aanmerking komen hebben potentie en hebben een contract met city, de echte buitencategorie word elders in Engeland ondergebracht en de spelers die daar niet toe behoren kunnen wel degelijk een aanwinst zijn voor de eredivisie.en dus ook voor NAC.

Laad alle berichten na dit bericht in