Wij gaan niet opzij

Eindstand Samen voor NAC 5% actie

Met grote passie begonnen de jongens van Samen voor NAC aan de "5% korting" actie. Het werd een succes. En nu presenteren ze, met gepaste trots, de einduitslag van deze actie. Nemen we even 1-op-1 over: Vandaag kunnen we met trots de eindstand van de 5% actie aan jullie bekend maken. In dit bericht zijn naast de eindstand ook enkele andere statistieken over het verloop van de 5% actie terug te vinden. Eindstand In totaal is er door alle donateurs een bedrag van 21.267,94 euro geschonken aan deze 5% actie. Een prachtig bedrag! Op dit totaalbedrag zijn de transactiekosten van payment service provider Mollie al in mindering gebracht. Verdeling Recent hebben we de uitslag van de stemronde al aan jullie bekend kunnen maken. De grote winnaar was "jeugd" met in totaal 55,6% van de stemmen. Met 30,9% van de stemmen behaalde "sfeer" een tweede plaats, gevolgd door "sociaal" met 13,5% van de stemmen. Wanneer we het totaalbedrag met behulp van bovenstaande verdeelsleutel verdelen kunnen we de volgende bedragen presenteren:

 • Jeugdopleiding: 11.824,97 euro
 • Sfeer: 6.571,80 euro
 • Sociaal: 2.871,17 euro
Dankzij deze bedragen kunnen we voor al deze drie doelen mooie projecten opstarten. De definitieve uitwerking van deze projecten is binnenkort op deze website terug te vinden. Statistieken Enkele leuke statistieken van deze 5% actie.
 • 616 donaties
 • 15 bedrijfsdonaties
 • 19,12 euro meest gedoneerde bedrag
 • 1771 Facebook likes
 • 488 Twitter volgers
Tot slot het aantal particuliere donaties (601) verdeeld over de verschillende tribunes:
 • Vak G - 162 donaties
 • B-Side - 207 donaties
 • Eretribune - 115 donaties
 • Hoofdtribune - 34 donaties
 • Geen vak - 83 donaties
Dankwoord We willen alle donateurs enorm bedanken voor hun bijdrage aan deze 5% actie. Zonder andere donateurs tekort te doen willen we via deze plaats Bavaria nogmaals bedanken voor hun donatie van maar liefst 5.000 euro. Uiteraard willen we ook NAC bedanken voor de constructieve samenwerking tijdens deze 5% actie. De projectgroepen binnen Samen voor NAC zijn samengesteld en verschillende projecten worden momenteel al opgestart. We houden iedereen via deze website en de social media kanalen op de hoogte van alle ontwikkelingen. Team "Samen voor NAC"

Bron: B-side Rats, Samen voor NAC

 

Vorig bericht
Van Zwam in Oranje, UPDATE 10 reacties
Volgend bericht
Jouw vertrouwde Elf morgen weer op het veld 12 reacties
Terug naar overzicht
18 Reacties
0   0  
Dekamps

Arno van zwam keeperstrainer oranje

0   0  
Henri

Geld voor sfeeractie vind ik echt weggegooid geld. Sfeer maak je met elkaar. Het is toch een sociaal community gebeuren. Supporters van AZ worden uitgelachen om hun klappertjes maar waar ligt het verschil met een voor 3 minuten vuurwerkshow ingehuurd bedrijf. Beiden externe elementen. Vroeger op de spionkop aan de Beatrixstraat werd alles zelf geïmproviseerd en de sfeer was fantastisch. Bovendien zie ik elk seizoen wel wat geldinzamelingsacties rondom wedstrijden voor sfeeracties.

0   0  
DJP

@Henri, klik even op de link onder "Sfeer" om te zien waar het geld van Sfeer aan besteed wordt. Zo te zien heb je dat namelijk nog niet gelezen nu je het bijvoorbeeld over vuurwerk hebt..

0   0  
G00ser

@Henri

In dit geval valt onder 'sfeer' het aankleden van o.a. de spelerstunnel en een likje verf hier en daar. Vind ik iets anders dan een opgefokte mascotte, klapvee @ AZ, stadionspeakers etc etc.

Daarnaast is dit een prima, democratische, uitslag, waarbij toch nog 30% kiest voor 'sfeer'.

0   0  
Henri

Mannen, ik heb dat allemaal wel gezien van de graffiti in de spelerstunnel etc. Maar denken jullie nu echt dat daar ook maar één speler van de tegenpartij door geïmponeerd word. Als we het over stadion aankleding hebben zou ik zeggen kijk eens naar het stadion van Juventus. En vervang het wit door geel. Kijk dan praten we tenminste ergens over.

0   0  
Quickie

Ff een kritische noot. De actie wordt hier gepresenteerd, als een succes. Vind persoonlijk het aantal donaties (616), afgezet tegen het aantal verkochte seizoenkaarten, nogal magertjes. Wil zeggen, dat minder dan 10%, van de seizoenkaarthouders heeft gedoneerd.

0   0  
G00ser

@Henri,

Ik ben het met je eens dat de spelerstunnel niet de plek is waar de tegenstander geïmponeerd zal worden, dat moet op het veld gebeuren door een enthousiast publiek.

Ondanks dat ik niet op "sfeer" heb gestemd, maar op "jeugd" vind ik wel dat het stadion een klein beetje opgepimpt mag worden

Concrete voorbeeld van het stadionpimpen: bijvoorbeeld het Geel/Zwart spuiten van de staalconstructie welke aan de buitenkant te zien is, waarvan de huidige kleur turquoise is (uit alle kleuren....turquoise kiezen begrijp ik sowieso niet).

0   0  
G00ser

@ Quickie,

601 Respondenten op 10.000 seizoenkaarten is helaas maar 6%.

Desalniettemin vind ik het nog steeds bijzonder dat 6% van de seizoenkaarthouders bereid is om zelfs meer te betalen, terwijl we juist gedegradeerd zijn.

0   0  
Eddy W

@ Quickie,

Het is inderdaad maar een klein percentage dat heeft gedoneerd. Dat is jammer want met 2 ton had veel meer gekund dan met dit bedrag. Echter is het wel mooi om te zien dat er 600 mensen, misschien nog meer via allerlei acties(*Kuch*fietstocht door Breda*Kuch*) bereid geweest zijn om NAC extra te steunen.
Dat is mooi, dat is positief en daar focussen wij ons op. Al mag het negatieve en kritische uiteraard ook benoemd worden.

0   0  
Helter

Altijd wat te zeuren. Nu weer dat maar 6%gedoneerdheeft.
We vergeten gemakshalve maar de > 10.000 seizoenkaarten na een klote seizoen, de actie red NAC, enkele jaren geleden.

0   0  
de Spanjaard

Jammer dat Gladzee zelf met niks komt. Er moet nu een sterke speler worden aangetrokken, ijzers smeden als het heet is. Niet gaan zitten uitbollen en zelfgenoegzaam teren op zes uit vier.

0   0  
Rooie Jo

Jammer dat Spaanse Vlieg het niet kan laten om namen van NAC spelers en/of werknemers te verhaspelen om hen zo belachelijk te maken.

0   0  
Beatrix

Prima! Mooie bestemmingen en ik hoop dat het een startschot is voor een meer professionele organisatie.

0   0  
scheppioni

Prima, jeugdopleiding had mijn stem onder Timke, een goeie, stabiele toekomst van ons NAC is zeer gewenst !

0   0  
buurman

Mooi werk !

0   0  
Dun Diëe

Hebben ze de staalconstructie turcoise gespoten??? Ik dacht dat ie groen was?

0   0  
Oldskool

@ henri

Loop niet te zeiken man. Kan jou die paar euro nou schelen of doe het zelf.

0   0  
Korneev

@ Gooser

Turquoise?? De stalen constructie van het dak was ooit groen en is inderdaad aan een lik verf toe.
Dat mag de gemeente voor zijn rekening nemen want die zijn immers eigenaar van het stadion eej...

Laad alle berichten na dit bericht in