Overal waar we komen

Ex-NAC: Schalk: "Ik wil graag terug naar NAC"

Alex Schalk zou graag terugkeren bij NAC, zo laat hij vandaag in BN DeStem weten. De aanvaller, die momenteel uitkomt voor het Zwitserse Servette, lijkt niet bang voor een jaartje (of meer) eerste divisie. 
Schalk komt dit seizoen uit in de Zwitserse eerste divisie. Met Servette promoveerde de Bomber van Breda naar de Super League. Hoewel er grote plannen zijn om direct door te stoten naar de top van de Zwitserse competitie, droomt Schalk van een terugkeer in Breda: "Ik wil graag terug naar NAC. Maar het plaatje moet kloppen; trainer, financiën, spelsysteem. Het hangt van veel factoren af. In een 4-4-2 met een plat middenveld zonder nummer tien rendeer ik het best. Als tweede spits kan ik mij dan laten uitzakken. Ralf Seuntjens als targetman en mij eromheen? Haha, niet verkeerd toch?" De oud-speler ziet de teloorgang van zijn club met lede ogen aan: "Zonde wat er allemaal gebeurt. Chaos hoort bij de club, maar dit seizoen was het een beetje te veel van het goede. Weet je waar ik moe van word? NOAD. Dat moet erin zitten, dat hoef je niet te zeggen."

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

Terug naar overzicht
45 Reacties
0    
Leonardo

Laat maar komen. Dat gif wat we het hele seizoen niet hebben kan deze jongen zeker brengen.

0    
L’il Pony

Ik zou het ook best fijn vinden als chaos nu eens niet meer bij de club blijft horen. Yep, dromen mag altijd, toch?

0    
fvf6

Ik heb het niet zo met spelers die zichzelf aanbieden . Wel opvallend dan nu NAC op degraderen staat Seuntjes , Schalk en Coremans met zich zelf lopen te leuren

0    
Ouwe Spionkop

Halen samen met Kenny, Jordy Buys, Ralph Seuntjens en daarom heen een elftal bouwen.
Die peppen de rest wel op en zorgen voor het moraal.
Publiek identificeert zich met deze jongens.

0    
Henri

@fvf6
Jammer van je negatieve insteek.Als spelers niet naar NAC willen komen is het ook niet goed.

Naast een targetman of als diepgaande middenvelder kan Schalk voor NAC goud waard zijn. Vorige keer werd hij als centrumspits misbruikt. Daar is hij veel te klein voor.

0    
Sjef de gevulde koek

Voor de KKD prima natuurlijk en een bredase jongen van mij mag hij zeker komen samen met Dessers en eventueel Seuntjes heb je idd geval gasten die er vol voor gaan. Niet de aller beste maar wel waar je de oorlog mee wint in de kkd. En waar ik voor na het stadion kom.

0    
Paul

Als ze graag naar NAC komen is dat voor mij ook geen slechte eigenschap. Als ze maar willen komen met de juiste mentaliteit, hoeven het niet eens toppers te zijn. Iets leren kun je (bijna) iedereen, mentaliteit moet er in zitten. Geef mij daarom maar liever een gemotiveerd b elftal uit eigen jeugd en bij voorkeur uit de omgeving. Die het nog een eer vinden om voor 18000 man te spelen.

0    
Dutchbird

Paar van die regionale bikkels die de rest verrot schoppen als ze verzaken. Types als Kasteneer, Rosheuvel en van Anholt moet je zelfs op het trainingsveld achterna zitten, tot ze gaan beseffen dat ze de mooiste baan hebben maar alleen als ze er voor knokken.

0    
Hansss

Jonge jonge jonge wat krijgen wij een drama elftal als t aan de supporters ligt. Roep om Seuntjes en nu Schalk is lachwekkend

Puur en alleen omdat ze uit de regio komen. Is t ook.nog belangrijk dat ze kunnen voetballen mannen?
Dit is toch niet het niveau waar je enige rol van betekenis mee gaat spelen in de KKD.

0    
Loco Cees

Van mij mag hij lekker wegblijven.
Zal nooit vergeten hoe hij nac probeerde te benadelen toen hij bij gae speelde.
Lag geblesseerd buiten t veld en ging er express inrollen on tijd te rekken. Recht voor vak G. Opzouten met zulke

0    
samson den haan

Hannnsssworst : Heb jij knaken voor Messi? Anders graag bek houden en blij zijn met jongens die graag voor NAC willen spelen. Ja dit zijn vaak regionale jongens maar daar heb ik schijt aan. Ik word liever laatste met de Remies , Gabriels en Piris dan dat ik naar Kastaneer moet kijken.

0    
vriendjespolitiek

Misschien dat van Flieger,vanaf zijn Zwitserse Alp,wel een duit in het zakje kan doen,want:”Maar het plaatje moet kloppen; trainer, financiën, spelsysteem.”,aldus Schalk.
Dus die komt niet want we hebben nog geen trainer voor volgend seizoen,geen geld en dat eeuwige 4-3-3 is heilig.

0    
henk

Voor mij hoeft het niet. Heeft nog nergens echt overtuigd. En als je daar op het 2e niveau ook weer amper scoort, dan snap ik dat je uit wanhoop maar op emoties inspeelt en om een baantje bij je oude club bedelt. NAC moet nu een echt team gaan smeden. Als Schalk daarin past prima. Zo niet, jammer voor hem. Voor binding, teamgeest etc hoef je niet uit de eigen jeugd te komen of in Breda geboren te zijn. Het feit dat hij hiervandaan komt is niet voldoende basis voor een contract. Voor dat soort valse emoties zijn we al vaker gevallen. Dat moet over zijn.

0    
Joepel

Hartstikke leuk Alex, maar doen we hopelijk niks mee. Reeds getest en veel te licht bevonden.

0    
RV

Je moet inderdaad weer een stap terug maar ook weer drie jaar vooruit.
Schalk, Seuntjens en van de Weg, het klinkt leuk maar bij promotie heb je aan alle drie niets meer.
Kan me de periode met Ronnie Stam ook nog goed herinneren (toen waren er ook jongens bij als van de Weg, Seuntjens, etc.) waar we toch ook een erg matig team in de Eerste Divisie zagen.

Begrijp me niet verkeerd hoor, ik zou het best leuk vinden om Alex Schalk en Seuntjens te zien spelen volgend jaar. Misschien zelfs eens overstappen naar 4-4-2 met Seuntjens op 10 en van Hooijdonk en Schalk voorop. Allemaal hartstikke leuk maar ik denk niet voldoende om rechtstreeks te promoveren.

Er moet gewoon geld gelapt worden, er moet een spits komen die er minstens 20 maakt (zoals NAC in het verleden Sjoers Ars kocht) en ik twijfel of dat Alex Schalk zal zijn.

0    
D'n Beuk

Zegt genoeg over het karakter van dezer gasten dat ze zelfs in de kkd nog naar NAC willen komen terwijl ze zeker bij andere clubs terecht kunnen, Schalk en Seuntjens kunnen de mannen zijn die het elftal weer gif kunnen geven , probeer daarnaar Buys en Kees Luickx weer binnen te halen , Zwarthoed op de goal en je hebt een mooie geraamte met karaktervoetballers waaromheen je een elftal kunt bouwen dat weer strijd gaat leveren in het veld ipv ijn de krant

0    
Da Pope

Stam was natuurlijk wel een heel ander type, hè? Die straalde aan alle kanten uit dat NAC vooral blij moest zijn dat hij er wilde voetballen.

Ik denk dat het helemaal niet onverstandig is om een kern te vormen met echte NAC-spelers, die de club kennen en trots zijn het shirt te dragen. Je moet komend jaar gedwongen opnieuw beginnen, zowel sportief als in de relatie met het publiek. Een herkenbaar elftal helpt daarbij echt.

Schalk laten spelen rond een sterke spits is trouwens helemaal zo gek nog niet. In zijn eerste periode was hij de centrumspits in een 4-3-3 en dat kan hij natuurlijk niet. Rond een sterke spits in een vrije rol heeft hij in de KKD echt toegevoegde waarde, gok ik.

0    
De Lange

Hij heeft wel gelijk. En deze gasten komen niet om hun zakken te vullen. Hoe simpel kan het zijn. Ralf en een goede keeper erbij en er staat al iets,aangevuld met wat jeugd . Hoop dat ze het snappen onze td en ad

0    
Bartje

De volgende speler van Arie Treffers, zaakwaarnemer, lek en aandeelhouder die door onze onafhankelijke Y Blanco gepushed wordt?

Vies wereldje is het toch.

0    
samson den haan

@ henk die spelers van buiten waren wel beter he. Lachwekkend.

0    
Tom van den A.

Amai, zunne, moar wie ies dan den Alex... hoe zedde...? Schalk? Komt um uit Belgie? Anders goan iek 'ne kiek die nie kennen nie? En dien Ralf Seuns of zowa, is da' werkelijk 'ne voeballer, zunne manneke?

0    
Nicky

Seuntjes, de korte en Schalk samen in de spits... ik zie het wel voor me hoor..

0    
Moppernac

Van Schalk heb ik niet zo hoge pet op.
Kon voor zijn vertrek bij NAC al niet mee

0    
Sp1

De vraag is niet of Alex wil.... De vraag is staat Schalk in een van de mappen van GT sports....

0    
vriendjespolitiek

Moppernac,

Schalk is veel te snel opgehemeld,werd uit noodzaak in het diepe gegooid,omdat we toen ook zo’n geweldig seizoen draaide.Pakte eventjes goed uit,ook vanwege zijn werklust,je kan het een beetje met het verhaal”Dessers” vergelijken,vindt ik.

0    
Ernie

Beetje verdacht. Spelers die aangeven op dit moment graag naar NAC te komen .

0    
10Diego

Scoorde ooit tegen die Grieken die 2 wedstrijden in 2 dagen speelden en werd enorm opgehemeld.

Heeft er bij NAC niks van gebakken, al lag dat niet alleen aan hem. Alex is super doelgericht in de zestienmeter. Bij NAC kreeg hij voornamelijk ballen op adamsappel hoogte in de middencirkel. Het was gewoon sneu als je hem zag ploeteren.

Wellicht in de eerste divisie in een aanvallend NAC van waarde. Maar als een speler met zo’n matige staat van dienst gaat vertellen dat de speelwijze op hem afgestemd moet worden moet ik wel lachen. Benieuwd of hij in de data base van de vrouw van de TD staat.

0    
Dutchbird

Voetballen is ook nadenken en anticiperen Schalk en daar was jij nooit zo goed in.

0    
Ad B uit Roosendaal

Ik zit niet op Alex te wachten.

Geen sterke spits en het grote nadeel is dat hij lengte mist.

NAC moet gaan voor echte versterkingen en daar valt Alex niet onder.

0    
Martinus

Liever 11 gasten met hart voor de club die niet verzaken als het tegenzit en het een eer vinden om voor ons te spelen, dan 30 spelers die na de wedstrijd zsm weer naar huis willen en het geen reet interesseert voor welke club ze spelen of wat voor resultaten er geboekt worden, als ze maar betaald worden.

Van de huidige groep zou ik maar enkele spelers willen behouden. Maar het heeft geen zin om nieuwe spelers binnen te halen als er nog 25 hier rondhangen. Schalk is een verbetering tov Kasteneer, of Van Hooijdonk. Maar eerst ruimte creëren.

0    
JN

In de KKD zijn Schalk, Kenny en Seuntjens natuurlijk prima spelers, waar het NAC-publiek zich mee kan identificeren. Dat is belangrijk nu. Coremans’ kwaliteiten ken ik nog niet zo, maar wellicht kunnen hij en een andere keeper (Zwarthoed? Brondeel?) de strijd met elkaar aangaan.

Mocht je in de (nabije) toekomst promoveren, dan kun je natuurlijk gericht met kwaliteit aanvullen. Eerst maar eens wat spelers met NOAD in hun reet.

0    
scheppioni

Alex is op zich nog prima, zeker in de kkd, maar nooit in een afwachtend nac, dus ligt er met Schalk veel aan wat de rest met een ECHT DNA NAC gehalte zal zijn !?!

0    
Belgische Naccer

Leuk mannetje maar veel te klein en licht als spits.

0    
SjorsNAC

Ja met schalk en seuntjes bouw je echt aan een kkd elftal. Het zou niet mijn voorkeur hebben. Dat ze graag voor nac spelen is wel een pre maar vrees dat het niet genoeg is voor top kkd.

0    
ome cor

Halen !
Alweer eentje die wil. Wie weet krijgen we nog een selectie met spelers die WEL willen en wel trots zijn op hun shirt en logo.
Niet dat er meteen kampioen mee moeten worden en ons al zorgen moeten maken over hoe dan in de eredivisie.... maar wel om de club weer in rustiger vaarwater te krijgen, beleid te maken en vooral een herkenbaar NAC terug te vinden

0    
Castle

Zou eindelijk mooi zijn eigen jongens terug

0    
henk

@samson de haan
Valse tegenstelling. Er zijn meer voetballers dan Schalk en degenen die we nu hebben. Daar hoeft dus niet tussen te worden gekozen. Anderen woorden in de mond leggen om je punt te kunnen maken is niet zo sterk, of zoals je zelf eerder zei: 'lachwekkend'.

0    
GB

Wat is er mis met gemotiveerde gasten die ook nog eens kunnen voetballen?

A We hebben de luxe helemaal niet om te kiezen nu we degraderen

B we mogen in onze handjes klappen dat er gasten staan te trappelen om voor ons te spelen. Niks liever dan gemotiveerde spelers ipv overschot dat ergens anders niet aan de bak komt. Want laten we eerlijk zijn, de.makelaars zullen niet in de rij staan bij onze nieuwe TD.

0    
Michel

Het is niet zo moeilijk: Alex is naar Schotland geweest en heeft zich daar staande houden in wat ik inschat als een fysiekere competitie. Het is geen Martial maar daar komen wij voorlopig niet aan qua kaliber. Aks je een target man weet te halen, is het toch een gevaarlijk ventje met zijn werklust. Punt is wel dat het een NAC-salaris moet zijn, we kunnen niet zoals toen in de KKD kwistig gaan rondstrooien.

0    
Q

Werkelijk onbegrijpelijk dat er supporters zijn die Schalk terug willen.

Wat is jullie ambitie voor komend seizoen? Een vraag. Zou Ted van Leeuwen Schalk in zijn klapper hebben staan? Tuurlijk niet joh. Kan niet mee in de KKD van Zwitserland.....

0    
Q

Wij moeten van de aandeelhouders investeringen eisen waarmee Belg een selectie samen stelt waarmee we in een jaar terugkeren.

Als de heren meelezen dan wordt hen duidelijk dat wij tevreden zijn met goedkoper transfervrije derderangs spelers als Kenny en Alex.

Actie!

0    
Real Robert

Schalk zou dus aan de linkerkant in de punt moeten spelen?

Wat doen we met Snepvangers en Kaikai? Die laten zich echt niet wegsturen door NAC. Zeker Snepvangers

niet!

Er zal straks helemaal geen financiele ruimte zijn door al die doorlopende contracten, tenzij er een grote

zak geld op tafel komt. Onwaarschijnlijk dus.

We zullen het dus moeten doen met een kern van spelers als Leigh, Lundqvist, Koch, Rosheuvel, Van Hecke,

Klomp, Van Hooijdonk, Brusselers, Reuvers e.a. Het is niet anders.

Doe een paar gerichte aankopen van niet te oude spelers met ervaring. Vooral een goede spits en een lange

keeper! Niks geen gehuur meer en geen vooral vage Frans sprekende Congolezen!

Een deel van het spelersbudget zal opgaan aan het afkopen van contracten:

Spelers als Gersbach, Niemczycki (naar Polen), El Allouchi (zandbak) en Kali (zandbak) zul je wellicht

nog wel weg kunnen brengen.

Ook in de begeleidende staf de bezem er door. Vooral die inspannings-fysiologen, medici etc. Die constant

het aantrekken van niet-fitte spelers lieten doorgaan.

Ook in het geval Dervitte, naar nu blijkt. Die man had, gezien zijn achtergrond, toch gewoon het niveau

van Nac moeten halen. Zou wel een goede 1e- divisie verdediger zijn.

Worden donkere overgangsjaren met een niet geschikte TD, en nog steeds dezelfde botenschrobbers en

nep-wijnboeren.

0    
BredaParel

Was n klootzak bij Kowet maar zie hem heel graag terugkomen.

Stel je voor, een aanvallend team met hem en Korte, NOAD in eigen persoon

0    
gebruikersnaam

Die voelde zich toch te goed voor Nac een paar jaar geleden?
Toen was t ook al n jonge uit de streek
nou hoeft t niet meer

0    
Los Pollos Hermanos

NAC kan Schalk niet betalen. Die beurt minstens 3000 euro per maand....

Deuk in de begroting!

Laad alle berichten na dit bericht in
Nee
Ja