Go to Top

Ex-NAC: Schalk komt los in Zwitserland: “Ik ben er weer”

Ex-NAC: Schalk komt los in Zwitserland: “Ik ben er weer”

Ex-NACer Alex Schalk verruilde Schotland afgelopen zomer voor Zwitserland. De spits tekende een contract bij FC Servette, dat in de Zwitserse eerste divisie uitkomt. Met de gevallen topclub hoopt Schalk zo snel mogelijk op het hoogste niveau terug te keren. BN DeStem interviewde de spits.

Servette pakte in het verleden maar liefst zeventien landstitels, maar moest na een faillissement helemaal opnieuw beginnen. Dit jaar hoopt de club promotie naar de Zwitserse Super League af te dwingen. Om dat te bewerkstelligen, haalde het afgelopen zomer onder meer Alex Schalk. De spits had door een blessure wat aanloopproblemen, maar wist inmiddels drie keer het net te vinden. Schalk: “In de tweede wedstrijd scheurde ik een pees in mijn hamstring. Dat heeft mij zeven weken gekost. Daarna heeft het acht wedstrijden geduurd tot mijn eerste doelpunt, maar ik ben er weer. Ik ben los, eindelijk. Het is leuk om te horen dat ik het goed doe, maar als spits koop ik daar niks voor. Scoren, daar gaat het om.”

Het is voor Schalk na zijn Schotse jaren wennen in Zwitserland: “In Schotland was het iedere dag tweehonderd procent gas geven. Hier zegt de trainer: ‘Skalque, tranquille, tranquille…’ We moeten toch hard trainen? ‘Zaterdag pas, nu rustig aandoen’, krijg ik dan te horen. Dat staat me een beetje tegen. De Schotse mentaliteit en passie, dat is hier wat minder allemaal. Het voordeel is wel dat ik de feestdagen weer met de familie in Breda kan doorbrengen. Wanneer is de laatste wedstrijd van NAC? 22 december? Dan ben ik erbij in het stadion.”

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

9 Reacties op "Ex-NAC: Schalk komt los in Zwitserland: “Ik ben er weer”"

 • Des NAC’s
  29 november, 2018 - 08:30

  Halen Smullie!

  3

  26
 • Bart
  29 november, 2018 - 08:34

  Leuke jongen vind ik het toch maar natuurlijk niet goed genoeg voor de eredivisie al zou het misschien een leuke wissel zijn maar we hebben op dit moment basisspelers nodig

  15

  1
 • Arie
  29 november, 2018 - 09:55

  Zo jammer dat het er nooit helemaal is uitgekomen bij hem. Had eigenlijk alles wat je van een NAC spits verwacht. Sleuren voorin en goalen maken, die die in de jeugd aaneenreeg.
  Vergeet die oefenwedstrijd tegen Olympiakos ook nooit, datie er eigenhandig voor zorgde dat we wonnen.
  Blijf er ook bij dat dit een speler was die de dupe werd van alle trainerswissels en rare transfers destijds.

  18

  8
 • Pizzabakker
  29 november, 2018 - 12:13

  Snap wel dat je er als speler aan moet wennen dat je de eerste helft bergop speelt en dan de tweede helft weer bergafwaarts!
  Toch jammer dat het er bij NAC niet is uitgekomen voor deze jongen, maar gelukkig gaat het hem nu goed daar in de alpen.

  5

  3
 • scheppioni
  29 november, 2018 - 12:39

  Prima in een draaiend, bovenliggend NAC, een type Inzaghi !
  In dit NAC zou der Bomber absoluut niet renderen ! Het ga hem goed onze Schalkie !

  0

  6
 • Vreven4president
  29 november, 2018 - 17:34

  Ik hoop van harte dat Alex nog eens voor NAC zal spelen. Ik gun hem de revanche en hoop dat hij alle haters de mond zal snoeren.

  Zet hm op Alex!

  0

  7
 • Badeend
  29 november, 2018 - 18:53

  Waarom heeft Hans Deelen hier nog niets over gemeld?

  0

  0
 • bundy geeren noord
  29 november, 2018 - 20:16

  Gaap….

  2

  0
 • Chapuisat
  30 november, 2018 - 16:21

  Hij bedoelt: ik heb een wedstrijd goed gespeeld, dus ben weer de beste.
  (herinner me nog goed na een ingeschoten pingel hij juichte alsof hij NAC de wereldtitel had bezorgd)
  Is te kort en komt te kort voor hoogste niveau in aanvaardbare competitie…

  1

  1