Wij gaan niet opzij

Gilissen wil zich ontwikkelen als technisch manager: "Dan past Heracles Almelo beter"

Tim Gilissen begon vandaag aan zijn nieuwe avontuur bij Heracles Almelo. De oud-middenvelder verkoos een rol als technisch manager bij de Almeloërs boven eenzelfde functie in Breda. In gesprek met RTV Oost legt hij uit waarom hij NAC verliet.
Gilissen had zowel een aanbieding van NAC als een van Heracles op zak, zo vertelt hij: "Dat gebeurde allemaal in één week. Dat bracht mij in een lastig dilemma. Ik kon kiezen tussen NAC en Heracles Almelo." Hij koos uiteindelijk voor Almelo, omdat de organisatie daar een stuk stabieler is: "Ik moet mij nog ontwikkelen in deze rol als technisch manager. Dan past Heracles Almelo beter. Een stabiele omgeving met een organisatie die staat. Het is een prettige voorwaarde dat hier mensen werken die al langere tijd de kar trekken." Komend weekend ontmoeten NAC en Heracles elkaar in Almelo. Een pikant duel voor Gilissen: "Dat is voor mij ook gek, met een apart gevoel. Ik had hem liever niet gehad. Maar we zitten wel in cruciale weken waarin er in korte termijn veel op het spel staat."

Bron: B-Side Rats, RTV Oost

Vorig bericht
BSRetro: Geert Meijer 18 reacties
Volgend bericht
Excelsior-NAC: Uitvak volledig uitverkocht 40 reacties
Terug naar overzicht
34 Reacties
0   0  
Rbull

Veel succes daar! Het is je gegund.

0   0  
Jetpaction

Geef hem groot gelijk. Het feit dat Gilissen geen TM bij NAC is geworden is geheel te danken aan het bestuurlijke wanbeleid bij ons.

0   0  
van Flieger

Hij zat ook in het veel bekritiseerde technisch hart.

Hij had behoorlijk wat steun om de rol van TM te kunnen pakken. Nu komt er een onbekende Belg met een bijwagen die persé directeur wil heten en zeker niet goedkoper is dan Tim G. En eigenlijk gedoemd is te mislukken.

Hij wikkelde de transfer van Mets (basisspeler bij AIK op linksachter) goed af.

0   0  
Nacman

Veel succes daar maar zeg die trainer dat de punten voor nac zijn

0   0  
Jorin Heijneman

@Van Flieger kun jij niet eens keer je mond houden? Altijd dat gezeik van jou.

On: Wat mij betreft hadden ze Tim beter kunnen houden hoor. Prima mannetje, weinig mis mee. Als vervanger voor Tim hadden ze wat mij betreft bovendien beter Robo Maaskantoe kunnen pakken. Doet het prima bij de Allygoons daar.

0   0  
Da Huge

Blijkt toch wel dat hij ook een aanbod heeft gehad terwijl iedereen dacht dat NAC hem zomaar liet gaan. Tim heeft (misschien terecht) dus zelf de keuze voor (tom egbers mode on) de Heraclieden (tom egbers mode off) gemaakt.

0   0  
RC

De vraag is of je veel slechter af bent met een technisch directeur met ervaring, connecties en een uitgebreid netwerk in de voetballerij.

0   0  
NAC1970

Tim heeft wel degelijk eerder de mogelijkheid gehad cq aangeboden gekregen van de RVC om te laten zien dat hij de rol van TD bij NAC wilden invullen maar heeft domweg de handschoen niet opgepakt in de slangenkuil die NAC heet. Hij kiest ervoor om in de luwte te werken. Dat is zijn goed recht maar dan past hij ook niet in de rol van TD bij NAC want daar zal het nooit en ten nimmer rustig zijn....Hup NAC

0   0  
10Diego

@jorin: kun je aangeven waar @flieger volgens jou de plank mis slaat:

1) was het technisch hart een succes?
2)Had Tim geen interne steun?
3) Is de Belg gepokt en gemazeld en een man met een staat van dienst in soortgelijke functie?
4) Denk je dat intern doorschuiven van een jonge Manager Jeugdopleiding duurder is als een externe aantrekken?
5) Wilde Tommie geen “ directeur” in zijn functie titel hebben, hoewel hij manager is zonder bevoegdheden om zelfstand de aan- en verkopen te doen?
6) Heeft Tim iets fout gedaan bij de transfer van Mets?

Of sla je aan omdat je de naam Flieger ziet en heb je dan niet meer het vermogen neutraal te lezen en je een mening te vormen?

0   0  
leeuw

Ben jij dan zo neutraal diezDiego?

0   0  
jvt

Eens met Flieger, Onze Tom wilde niet "gedegradeerd" worden van TD bij STVV naar Manager bij NAC.
Echter, alleen als je deze man al ziet is ie letterlijk een lichtgewicht en als je hem hoort een introverte, bescheiden jongen zoals we Belgen kennen. In niets de topmanager. Dan hebben we het nog niet over zijn valse start. Tot op de dag van vandaag blijft zijn naam op de website van het voetbalbedrijf van zijn medische vrouw!

Hoe geloofwaardig is dit. We mogen hopen dat deze jongen in zijn zucht naar carriere snel de Duitse markt voor hem en GPSports wil gaan veroveren. Want anders gaat het weer veel geld kosten.

Gillessen was ook niet de man die we nodig hadden want ook hij zat in het gewraakte technische hart waarvan jvt steeds heeft gezegd dit een onzinnige constructie te vinden. Een trainer moet zich concentreren op de korte termijn en het 1e team. We stonden immers al bijna onderaan. En Jeugdopleiding = jeugdopleiding.

Er hadden een paar externe zwaargewichten met netwerk en een zak geld ter beschikking moeten zijn.
Ha, ha, ha; was het nu zo moeilijk aan te geven waar versterkingen nodig waren? Moesten ze passen of juist niet passen bij de groepsmentaliteit? Kortom, NAC neemt steeds de verkeerde beslissing. Gek hé dat er criticasters zijn. We staan laatste! Voetballen!

0   0  
Dutchbird

Tim heeft gekozen voor: "Een stabiele omgeving met een organisatie die staat."

Daarmee zegt hij over NAC: "Een instabiele omgeving met een gammele organisatie." Dat is voor niemand goed. Niet voor spelers, niet voor de technische staf, niet voor de supporters en ook niet voor de sponsoren.

Hopelijk maken sponsoren op 18 april aan de machthebbers duidelijk dat dit snel moet veranderen, daar het anders onder Eisinga met de sponsorinkomsten net zo verloopt als bij Heerenveen. De machthebbers veroorzaken zelf de instabiele omgeving met een gammele organisatie. Dat probleem kunnen ze oplossen. Niet door opnieuw andere directeuren te benoemen, maar door zelf de club weer op armslengte te gaan besturen en het dagelijkse bestuur overlaten aan competente mensen met voldoende bevoegdheden.

0   0  
Ouwe Spionkop

Zo wordt elk item hier gekaapt door figuren die maar een doel hebben: Onrust veroorzaken en de boel opnaaien.
Ik mag de hardwerkende mensen van deze site aanraden hier wat alerter op te zijn.
De site De RAT is ook aan het negativisme van dezelfde figuren ten onder gegaan.

0   0  
Robert

Dat Gilissen bij NAC niet welkom was als TM is dus een sprookje.

Als ik kijk welke spelers gehaald zijn in de winterstop ga ik twijfels over deze jongen en zijn geschiktheid wel

begrijpen.

Overigens is Gilissen terug op het oude nest. Dat is natuurlijk niet verboden.

0   0  
RaraNAC

Dat Tim niet (echt) welkom was bij NAC blijkt wel uit het feit dat hij niet meteen in het technisch hart kwam. Als hij pas een aanbieding kreeg toen Heracles op de stoep stond zou ik dit eerder als belediging zien dan een compliment..
Dat hij, na 4maanden niet benaderd te zijn geweest, toch een voorstel kreeg, zegt ook meteen hoe armoedig de situatie bij NAC was zonder enig beleid.

Ik ben zelf een beetje bang dat de huidige TD en NAC geen goed huwelijk gaan worden.
Iemand met zo’n scoutingsbedrijf. Al komt er maar 1 speler uit die er niks van bakt, dan krijg je toch weer die schijn van belangenverstrengeling.
En gezien de historie van ons NAC vallen dit soort constructies altijd de verkeerde kant op.
Ik hoop echt van harte dat ik ongelijk krijg..

0   0  
Ad B uit Roosendaal

Tim, veel succes in Almelo.

Bedankt voor grote inzet en verdienste voor NAC.

Helaas voor jou, maar we halen binnenkort wel 3 punten op in Almelo.

Jouw motivatie (stabiele omgeving) snap ik heel goed. Ik hoop dat die situatie bij NAC ook snel ontstaat, het is nodig.

0   0  
Wanny

Is ook weleens goed voor Tim om zich ergens anders verder te ontwikkelen. Was hier al een beetje onderdeel van het meubilair geworden.
Net zoals het voor Penders ook goed zal zijn om elders aan de slag te gaan.

0   0  
Tony chocolonely

@whatever

Als t bij NAC geen teringzooi was geweest en gewoon een normale stabiele eredivisie club dan was hij gewoon lekker gebleven! Dan was ie zonder problemen doorgeschoven naar tm of td op termijn!

Iedereen die in een organisatie werkt waar rust en groei mogelijk is. Blijft gewoon op zijn plek en krijgt mogelijkheden om door te groeien na aanleiding van zijn of haar ambities.

NAC maakt er al jaren een teringzooi van en dus lopen de mensen waar je op lange termijn mee door kunt groeien weg!

En daar alleen op dat punt zit de etterende wond bij NAC! Doekjes genoeg, maar nooit t helende medicijn!

0   0  
10Diego

Hoe welkom ben je bij NAC als je in februari een aanbieding krijgt, nadat de TD in september buiten gezet is?

Heracles is stabiel vast in de ere, toont aan hem graag te willen en hij komt uit die regio. Logische keuze.

@leeuw: niet. Bij alles wat jij vanaf nu schrijft klik ik op de duim omlaag, voordat ik je commentaar lees. Zo werkt het toch? Ooo, het is Flieger dus ?

0   0  
10Diego

Vergelijk het eens met de daadkracht, slagvaardigheid van Excelsior ( Gudde), Groningen ( Nijland, Jans) en Heracles (Fledderus) bij het invullen van posities.

Het verschil? Geen externe aandeelhouders.

0   0  
PatjeR

Ik snap heel erg goed dat NAC de eerste maanden is gaan zoeken naar een zwaar gewicht gezien de situatie. Volgens mij riep niemand hier toen om Tim. Dat Tim vervolgens kiest voor een stabielere club gezien zijn onervarenheid is ook volkomen logisch.

Dus Waarom iedereen hier nu zo negatief doet? Ik gun hem in ieder geval het allerbeste en dank hem voor zijn inzet bij de jeugd.

0   0  
Toontje

Bij NAC durft niemand als AD of TD in te stappen, daar om kwamen/komen er alleen mensen die zichzelf aanmelden en niemand wil hebben

0   0  
10Diego

Toontje, mannen met ballen willen niet met Gielen werken. Maar Gielen is de ja knikker, loopjongen en spion van V Aalst en die vindt het prettig als mensen zonder discussie uitvoeren wat hij zegt.

En dan krijg je wat wij gekregen hebben.

0   0  
Breda

Flieger als Tim gebleven was:

“Gilissen als TM. Zonder trackrecord. De man die Dijkhuizen en Gersbach haalde. Die mee mocht kijken bij het technisch hart en verder leiding gaf aan wat junioren. Die zijn budget besteede aan non-valeurs bij Helmond. Het is schandalig dat de Gielen en Van Aalst niemand kunnen vinden buiten NAC. “

Gilissen had een aanbieding van NAC en koos voor eredivisie en stabiliteit. En wellicht hoger budget en meer salaris. Dat is zijn goed recht. Heeft het goed gedaan bij NAC en Heracles is een verstandige keuze ipv de mega opgave bij NAC. Ik snap hem wel.

0   0  
Moppernac

In het contract staat toch wel dat Gillissen mocht vertrekken naar Almelo met de weet dat NAC de 3punten mee terug krijgt zaterdag tegen Heracles.
Anders geen contract

0   0  
Dirk

Eloy Room gaat niet verlengen bij Pisvee. In mijn ogen wel een keeper voor NAC. Misschien kan Ruud Brood hem overhalen !!

0   0  
Castle

Tim heeft gelijk naar een stabiele middenmotor in de eredivisie,en hij weet ook dat wij niet zo maar weer gaan promoveren moeten weer 15 spelers komen en gaan

0   0  
Fred1

Laten we over een half jaar weer eens opnieuw tot beoordelen overgaan en geef mensen eerst een kans.

0   0  
scheppioni

Daar hebben we bij ons NAC echt dd domste beslissing gemaakt, vijf maanden zonder Td en dat is zeker een visitekaartje van onzekerheid, dus is jammer genoeg deze beslissing van Tim logisch !

0   0  
am

Een logische en slimme stap. Laat hem eerst het vak maar leren, kan hij op een later moment altijd nog terugkeren.

0   0  
BredaParel

Komt uit de buurt van Deventer toch? Mooie stap voor Tim, die echt wel zijn steentje heeft bijgedragen bij NAC. Jammer dat Edelenbosch er zat ipv Goetzee: Goetzee had Gillissen wel weten te paaien voor NAC te kiezen.

0   0  
Vreven4president

Ik zag net het interview met Korte van gisteren. De nieuwe Polak is geboren ???

Verder hup Tim!

0   0  
Badeend

@ Breda, je vergeet:

"blaatblaat, La Manga, blaatblaat"

0   0  
De bal is rond

Laten we niet vergeten dat T.G. deel uit maakte van het technische hart, met daarin een heel belangrijke stem !!!
Met het halen van de zgn winter aanwinsten is gruwelijk gefaald, akkoord, geen geld, maar haal dan niets ! T.G. is hier mede verantwoordelijk voor. !!!!
Als T.D. inderdaad te licht, alleen trek dan niet een onbekende Belg aan die het ook allemaal nog maar moet bewijzen.

Laad alle berichten na dit bericht in