Wij gaan niet opzij

'Groeneveld via NAC naar City'

NAC krijgt mogelijk de beschikking over Arnout Groeneveld. De aanvaller van NEC staat naar verluidt in de belangstelling van Manchester City. Aangezien Groeneveld geen directe versterking voor de Engelsen is, zou hij eerst in Breda gestald worden.
NEC-directeur Remco Oversier bevestigt, zo meldt het AD, dat er veel interesse voor de buitenspeler is en dat Manchester City een van de gegadigden is. Groeneveld verruilde PSV twee seizoenen geleden voor Nijmegen. Hij verkoos een transfer naar NEC destijds boven een transfer naar NAC, dat eveneens interesse had. De mogelijke koop-verhuurconstructie kan twee dingen betekenen: Of City ziet daadwerkelijk toekomst in Groeneveld, of NAC maakt simpelweg gebruik van het feit dat het geld in Manchester tegen de plinten omhoog klotst. Het Spaanse Girona, eveneens onderdeel van het City-netwerk, haalde op die manier verschillende spelers binnen, die normaal gesproken geen enkele toegevoegde waarde voor City hebben. Zeker is dat Groeneveld voor NAC een versterking is. Of je echt gelukkig moet worden van het feit dat de speler niet in Breda, maar bij de Engelse veelvraat onder contract komt te staan, is een tweede.

Bron: B-Side Rats, AD

Vorig bericht
Ex-NAC: Schalk kan naar FC Groningen 32 reacties
Volgend bericht
'NAC wil contract Horsfield ontbinden' 56 reacties
Terug naar overzicht
42 Reacties
0   0  
Tegel

Niks mis mee toch? NAC verkoopt toch nooit spelers voor miljoenen. Gewoon n goede jeugdopleiding houden op geld te genereren. De duurdere spelers via City laten komen.

0   0  
Kinderkaartje

Eigenlijk wel raar, dat het geld bij City werkelijk tegen plinten omhoog klotst en dat wij elk dubbeltje drie keer moeten omdraaien.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij met de City-deal, maar ik vind het wel krom dat zij (en veel anderen) werkelijk alles kunnen kopen wat los en vast zit en dat er bij ons nagenoeg niets kan.

De charme is natuurlijk volledig weg bij clubs als City.

En verder on; ik ken deze jongen niet, maar als hij komt; wees welkom! Make us proud.

0   0  
BATI

Zonder City komen zulke spelers nooit bij NAC terecht en koop je spelers zoals Horsfield en Birighitti...

Is dat erg??

0   0  
Ibio

Beste speler van NEC, blinkt ook uit bij Jong Oranje.
Een absolute versterking voor NAC.
En haal Breinburg ook op bij NEC die is transfervrij,
Gino Coutinho is ook transfervrij op te halen bij AZ.
Hoppa, zo zie je maar. Iedereeen kan td van NAC worden!

0   0  
tripomatic

Lijnders zal dan toch nog een beetje trots zijn, tenminste 1 NEC-er die volgend seizoen Eredivisie speelt. ;-)

0   0  
Buddha

Leuk, een stoorzender in de selectie! Heb ik dit jaar wel gemist. NOT!

0   0  
Balletje

Vind dat betalen voor spelers toch al dubieus. Ik heb altijd gedacht dat de slavernij afgeschaft was, maar het is heel normaal om mindere spelers te verkopen, of ze willen of niet! Want niet meewerken is je loopbaan de nek omdraaien!

0   0  
Maarten

AZ is ook in de markt.

0   0  
Wolfmanjack

Dat is een hele goeie voor ons

0   0  
misterbean

Belachelijke praktijken van City: hopen met spelers kopen die "geen directe versterking zijn" en dus meteen verhuurd worden. Welkom bij 'Modern Football"! Zo kun je straks geen enkele talentvolle speler meer binnenhalen zonder City (of Vitesse met Chelsea enz). Dit begint op mensenhandel te lijken ;-). Nederlandse competitie vol met spelers die in Engeland het nivo niet halen.

0   0  
Kroeif

Niet aan beginnen, lastig ventje en niet goed genoeg!!

0   0  
Eljé

@kinderkaartje, dankzij City hoeven we dubbeltje maar drie keer om te draaien ipv van vijf keer.

0   0  
Ouwe Spionkop

Ik heb mijn twijfel over dit soort constructies. Het lijkt wel op moderne slavenhandel.
Voor jet heet weet staan we bekend als een soort 2e Vitesse.

0   0  
Tegel

Slavenhandel? Als NAC hem zelf koopt is dat ook nog steeds het geval toch? ????

0   0  
Babosje

Zolang wij er beter van worden heb ik geen klachten ouwe Spionkop!
Ik snap jouw reactie, op termijn zullen de regels wel aangepast worden mbt huren door de Fifa!
Tot die tijd gewoon van profiteren!

0   0  
Sigaar snor

Zou een geweldige versterking zijn. Naar mijn mening de beste spelr van NEC dit seizoen (Wat niet zo moeilijk is maar ja)

0   0  
Oldskool

Ik wil best slaaf zijn en 500K per jaar verdienen om je hobby uit te oefenen.

Wel eens dat een club of group nooit meer dan X contractspelers zou mogen hebben en dat huren verboden zou moeten worden.

Maar zolang dat niet zo is nog maar ff profiteren en de club kerngezond maken.

0   0  
Eljé

De constructie is wat vreemd maar waar ze m.i. voor moeten waken dat zo’n gastje niet ineens een salaris heeft dat 2 keer zo hoog is als dat van Mounir of Verschueren. Dan ga je wrijving krijgen.

0   0  
donvangeene

Maakt niets uit of groeneveld niet onder contracct staat, want dat geldt ook voor die andere manchesterianen toch. Gewoon laten komen, als mc iets in hem zien, moet er toch wel kwaliteit in zitten

0   0  
scheppioni

Moet nie gekker worden maar zo'n Groenenveld is een aardige voetballer ook al naar city is gewoon van de zotte !!! Ik zou als NAC toch echt eigen kweek afwegen want je hebt bij ons NAC zomaar een gevalletje Horsefield !

0   0  
Barry

Breinburg zou ook op deze manier komen en daar is niks van terecht gekomen. Die is nu transfervrij dus die zie ik een dezer dagen wel tekenen!

0   0  
Dirk

Krijgen we Sandler (ex pec zwolle) nu ook toegestuurd

0   0  
Kuikentje

Inderdaad lastig en zo goed is hij niet. Díe leuke bewegingen in wedstrijden met jong oranje en tegen RKC enzo

0   0  
scheppioni

Asjeblieft nie Dirk, die wil niet en is niks aparts !

0   0  
tripomatic

@Dirk:

Ik weet niet of je daar zo blij mee moet zijn hoor. Die heeft na het tekenen bij City geen fatsoenlijke wedstrijd meer gespeeld.

0   0  
am

Het strooien met namen is weer begonnen. En wat nog veel erger is iedereen heeft er gelijk een mening over. Ik zie de eerste wedstrijd wel wie er allemaal in het veld staan.

0   0  
Arie

City ziet niks in hem. Die kopen hem nu voor max. 1-2 miljoen in de hoop dat hij het op huurbasis goed doet een aantal keer en voor 5+ miljoen wordt doorverkocht. Als je dat bij 100 jonge spelers doet met een gemiddelde winst van 3 miljoen kun je zelf een paar topspelers halen voor achterlijke bedragen.
Gadverdamme zo misselijkmakend die kurclub die het voerbal compleet molesteren met hun Arab money. Die kennen geen normen, waarden of principes, maar zijn allemaal megalomane gekken.

0   0  
Sander H

Jaha arie en ondertussen stonden we dankzij die megalomane gekken op de banken voor Manu, Angelino en Ambrose. Ik heb er geen probleem mee dat we huurspelers van City krijgen. Puur omdat we nu spelers krijgen die voor Nederlandse clubs amper te betalen zijn. En ze zijn nu wel in het Rat Verleghstadion te vinden. Wel zou ik het ook voor de herkenbaarheid en taal beter vinden dat in beginsel de grote Nederlandse talenten van city bij nac komen ipv de 'exoten'. Mja een talent als Angelino is natuurlijk ook wel weer heerlijk om die in Breda te zien.

0   0  
Nac076

@Elje was dat afgelopen seizoenen ook niet het geval? Of denk je dat gasten als Unal en Ambrose hun Cify-salaris op gaan geven om voor een NAC-salaris te gaan spelen?
Als deze jongen door City wordt gekocht en verhuurd aan NAC, zal City zijn salaris betalen, en dat zal vanzelfsprekend hoger zijn dan onze Bredase vrienden.
Dat zou niet tot wrijving moeten leiden, zolang die jongen geen hoogwaan begint te krijgen en zichzelf de vedette gaat voelen.
On topic: prima speler voor ons, zou wederom bewijzen dat deze City-deal vruchten af blijft werpen.

En ohja, dit heb ik na het eind van het seizoen nog niet gezegd, maar iedereen die nu onze Hansie nog bekritiseerd is niet goed. Deze man is de beste TD in jaren, dat heb ik vanaf moment 1 geroepen en hij bewijst het toch maar weer. KLASSE WERK! HUP NAC!

0   0  
BREDA1965

geldscheppers zijn het

0   0  
AlleballenopWannie

Groeneveld is echt een uitstekende speler. Heb hem veel zien spelen en was bij Jong Oranje ook weergaloos. Heeft naast zijn fantastische dribbels een zeer goede trap. Naaide er voor Oranje ook ééntje in de kruising! Dat zou echt een top aanwinst zijn!

0   0  
Tegel

Laat hem maar komen samen met die Kadioglu. Al die haat tegen rijke clubs is gewoon jaloezie. Mensen met leningen en ook met hypotheken doen in principe toch het zelfde: handelen met iemand anders geld.

0   0  
Henri

Grappig en triest tegelijk al die negatieve reacties over de mechalomane clubs in het algemeen en MC in het bijzonder. Het is bij een deel van de forumleden nooit goed. Als er hier wordt betoogd dat NAC door een miljonair moet worden oveergenomen, dan is men tegen, want NAC mag geen speeltje worden van een "onbetrouwbare" enkeling. Als er geruchten zijn over een commercieel bedrijf als Red Bull met een zeer goede visie en track record, zie Salzburg en Leipzig is het niet goed want NAC moet zijn eigen identiteit houden en we moeten geen klapvee worden. Nu we in de praktijk in de slipstream van een groot voetbalbedrijf mee kunnen "rijden" is het ook niet goed want het zijn mensenhandelaren. Als NAC zoals in het verleden een zieltogend clubje was, is het ook niet goed want we hebben als NAC Breda zoveel potentie. Deze posters moeten niet vergeten dat NAC zonder MC waarschijnlijk nu in het scenario van NEC Nijmegen zat. Oh nee, want die hebben in Boekhorst een suikeroom die als de nood hoog is toch weer enkele miljoenen lapt. Nee mensen, laten we blij zijn met wat we hebben. If you can't beat them, join them. Het is aan de beleidsmakers te komen tot een fantastische mix. Smulders is daarin goed bezig, nu met een samenwerkingsverband met Helmond Sport. Van mij mag het ook commercieel worden doorgetrokken. Van mij mag er Etihad op het wedstrijdshirt staan en het stadion worden gekocht door de Arabieren. Want wat mij wel enorm teleurstelt is dat de commercieel verntwoordelijken verdomd weinig uit de markt halen terwijl de club zo booming is,

0   0  
Gvd

Henri, “if you can’t beat them join them”..... zo dachten er ook een heleboel in WO 2.
Gelukkig lees ik meer en meer reacties met een tegengeluid. Het is toch gewoon kut dat clubs met extern geld zo de markt verzieken?? In het geval sandler omdat Schip niet wilt dat zo’n knul naar een Nederlandse topclub gaat?
Natuurlijk “profiteert” NAC maar wie profiteert er nu echt en wat krijg je volgend jaar??
Wordt hoogste tijd dat er ingegrepen wordt, maximaal 4 huurspelers oid.

0   0  
GinnekenGabber

@Henri

Moeilijke club hé Nac.
Iets met tegendraads enzo :-)

0   0  
GinnekenGabber

We worden inmiddels in de rest van Nederland Breda City genoemd vanwege het samenwerkingsverband.

0   0  
Arie

@Sander H

En waarom zijn die jongens niet te betalen? Dankzij clubs als City waar geld talrijker vloeit dan water.

@Tegel

Jaloezie heb ik richting mensen die de tijd aan de Bea nog hebben meegemaakt, toen het voetbal nog een sport en hobby was.
En komen er ook miljoenen mensen naar jouw huis kijken met je achterlijke vergelijking?

0   0  
Tegel

Nou Arie .. tijden en de wereld veranderen gewoon. Vroeger was alles beter inderdaad . Maar zonder hulp van city was nac , rbc achterna gegaan . Ieder zijn eiugen gedachtes gelukkig. Kom op Arie tis 2018 en geen 1986 meer. ????

0   0  
Robert

@076. Nog een keer voor de record: het was Maaskant, die de contacten met MC gelegd heeft.

0   0  
Gvd

Tegel, waarom zou een gezond en schuldenvrij NAC het zonder de hulp van MC niet kunnen redden?

0   0  
Tegel

@Gvd dat kan NAC wel hoor alleen duurt wel langer .

0   0  
Henri

@Gvd
Natuurlijk kan NAC het zonder de hulp van MC, maar het duurt zoals Tegel zegt langer en er zal dn zeker een andere kapitaalkrachtige partij voor in de plaats moeten komen. Anders ben je helaas gewoon kansloos in het hedendaagse topvoetbal. Dit is nu eenmaal de realiteit. Anders moet je amateurvoetbal gaan spelen, maar dan is er zelfs geldnodig van de plaatselijk slager, bakker, groenteboer en RABObank.

Laad alle berichten na dit bericht in