Wij gaan niet opzij

Intussen, bij Samen voor NAC

... schreven ze € 5000,- bij van biersponsor Bavaria. En dat is een fijn bedrag. De tussenstand komt daarmee op rond de € 16.000,-. Da's bijna net zoveel euro's als het aantal supporters dat op zeker moment in Beatrixstraat naar binnen mocht. Sponsors, supporters,  iedereen die NAC een warm hart toedraagt kan nog steeds zijn bijdrage kwijt via SamenvoorNAC.nl. Uiteraard heb je dan gelijk de mogelijkheid mee te bepalen aan welk(e) NAC-project je geld besteed wordt.

Bron: B-side Rats, Samen voor NAC

Vorig bericht
NAC aast op Peters 49 reacties
Volgend bericht
Bavaria springt NAC bij 56 reacties
Terug naar overzicht
31 Reacties
0   0  
Gilze

Netjes!

0   0  
leeuw

Jupiler had waarschijnlijk 1 nulletje meer bij gedragen!

0   0  
steef

Is deze schenking de extra 'sponsoring' wat zo groot naar buiten werd gebracht of staat dat hier los van?

0   0  
Frituurpan

@leeuw
Hopelijk doen ze dat dan ook :)

0   0  
NAC Breda FC

16.000 net zoveel als er bij de Beatrixstraat in mocht. Ik kan me nog herinneren dat geen kaartje had maar pappa regelde het wel even door te vragen of ze de seizoenskaart door wilde geven. Heb wedstrijden gezien dat er veel man was dan er werd toegestaan.

Afijn... 16.000 euro and counting

0   0  
Steefl

@ steef dat staat hier los van.

0   0  
Ikke

Is dit bovenop wat ze extra aan de club overmaken? Dat zou echt een heel mooi gebaar zijn!

0   0  
Harry D.

Ik begrijp het doel van de actie niet. Kan iemand mij dat uitleggen? RedNAC was prima en had een duidelijk doel, het afwenden van een faissement. Dat was ook een directe reden om geld in te zamelen.

Ik begrijp niet waarom er nu geld nodig is? Geld is altijd prettig natuurlijk, maar dat is altijd als je er een zooitje van maakt. Een zooitje die we te danken hebben aan dezelfde geldschieters die ons gered hebben; de Rotterdammers. Fantastische mannen natuurlijk, maar verstand van het runnen van een voetbalclub hebben ze allerminst niet. Laat ze deze bende dan ook maar zelf oplossen. Geld komen ze niet tekort.

Ik ben niet perse tegen deze actie trouwens, maar zoals eerder gezegd, wat is het nut? Ik hoop dat iemand dat mij met directe voorbeelden kan benoemen.

Ik lees dat het doel is om als supporters wat meer te zeggen te krijgen, maar dat is een utopie. Meneer van Aalst trekt uiteindelijk aan de touwtjes. De gehele RvC en directie krijgen schijnverantwoordelijkheid en zijn marionetten.

Kortom, verspilde moeite. De hoogte van het bedrag zet ook geen zode aan de dijk, en aangezien NAC niet meer van NAC is geef je gewoon geld aan 21 rijke financiers. Ik vraag me af of iedereen dat wel beseft.
De club is in het bezit van anderen.

Verder wordt het geld bij NAC altijd maar aan dingen besteed waar het niet voor bedoeld is. Zo is het een openbaar geheim dat alle inkomsten van de kidsclub gewoon doorvloeien naar de clubkas.

Als je de club wilt helpen dan kun je dat naar mijn idee beter doen door de situatie wat kritischer te bekijken.

0   0  
steef

Hulde! Bavaria heeft mijn sympathie vandaag toch gekregen door deze acties!

0   0  
Dave

Als we het toch over Bavaria hebben...Wat is er met dat megadoek gebeurt?

0   0  
100%NAC

@Harry D
100% eens. Ik was een van de eersten die riep dat ik de 5% niet wilde en dus om een mogelijkheid vroeg om terug te storten. Hier doe ik niet aan mee. De mannen hebben geld zat. Als ik hoor dat één van de ideeën is om de lift te vernieuwen dan begrijp ik niet wat dat te maken heeft met het weer snel terugkeren naar de ere. Hoort volgens mij bij de opstallen en is dus aan de eigenaar van het stadion. Als het niet veilig is begrijp ik sowieso niet dat we dat pikken met z'n allen.

0   0  
Dave

Ik heb het niet zo goed gevolgd Harry en 100%, maar dit geld gaat niet rechtstreeks naar de club dacht ik. Een groep vrijwilligers kijken specifiek naar wat de club direct verder kan helpen. Gaat dus niet naar de clubkas of naar bobo's.

0   0  
Korneev

@ 100% NAC

Je wilde de 5% korting niet, wilde een mogelijkheid om het terug te storten, nu is die er maar je doet niet mee? Logisch... heb je de site al gelezen. Moet je misschien eens doen.

0   0  
10Dora

@ Hierboven. Het door Samen voor NAC opgehaalde bedrag komt ten goede aan een project om NAC te helpen. Welk project dat uiteindelijk wordt dat bepalen de supporters en sponsoren die een donatie gedaan hebben. Het is dus niet zo dat het geld zomaar naar NAC wordt overgemaakt.

0   0  
Johan

We zitten bijna op 1 maandsalaris van Robèr Maaskant of op 1/4 maandsalaris van JtR. Desondanks: klasse. Hopelijk wordt t duurzaam geïnvesteerd (in toekomstige waarde gestoken).

0   0  
Harry D. @10Dora

Ik vond het nogal vaag voordat ik hier geld aan zou geven. Misschien hebben ze hele goede plannen, maar dan moet dat wel duidelijk gecommuniceerd worden.

0   0  
Corn

@Harry D
Wat heb je aan een kritische blik zonder medium om een duidelijk standpunt in te nemen??

Samen voor NAC is de prachtige manier. Oke, het zal niet meer dan een advies zijn. Maar zolang er geen meerderheid in aandelen wordt uitgegeven kan dat genoeg zijn. Ik zie iig genoeg kansen, bijv als de situatie vraagt om een 'referendum' 1 cent per stem gekoppeld aan SKnummer (wij zijn immers NAC en geen kruikenzijker) en je weet wat de supporter wilt. Zelfs per vak, zegt meer dan alleen een vertegenwoordiger.

Mooi man! Hup NAC

0   0  
Prideofthesouth

Misschien is het ook wel lastig om concrete plannen te maken als je geen idee hebt in welke orde van grootte het bedrag gaat zijn dat opgehaald wordt. Daarbij: als je eerst een gezamenlijk doel moet gaan bepalen, mag je blij zijn als je over 2 maanden nog eens kan gaan beginnen met geld ophalen. Lijkt me niet de bedoeling.

0   0  
Oldskool

Harry dan doe je toch niet mee. Maar noem mij 1 zinvolle reden om dat hier mee te delen?

0   0  
Corn

@oldskool
Omdat je aan een goedweer show niets hebt? Kritisch maar pragmatisch.

0   0  
Oldskool

Hou toch op. Lekker mensen afvallen die wel iets doen. Kritisch my ass. Gewoon jezelf van alles toedichten en dat nog anoniem posten ook. Best zielig eigenlijk.

0   0  
nicknac

wij staan gewoon achter de club wat is daar het probleem van. en dan nog een beetje kritisch zijn ook

0   0  
Oldskool

Van mij mogen ze het geld uitgeven aan WC rollen, aandelen of een rondje voor het hele stadion. Zal me worst zijn. Gaat om dat je gasten die zich serieus inspannen voor NAC steunt. En als je het niks vindt, ook goed, maar hou dat gewoon voor je of mail je aanbevelingen naar die site.
Typisch nederlands. Iemand steekt zijn kop boven het maaiveld de mensen met commentaar staan weer klaar...

Stel je voor dat jouw 19,12 euro verkeerd besteed wordt.... Dat kom je niet meer te boven.....

0   0  
Harry D.

Wacht even, nog een keer lezen allemaal! Ik ben helemaal niet tegen deze actie, ik vraag me alleen oprecht af wat er gaat gebeuren. Stemrecht of iets van belang in NAC is een utopie, dus ik ben heel benieuwd wat het doel is.

Zie het als een tip, maak duidelijk wat de plannen exact zijn en misschien dat ik nog bijdraag ook.

@Oldskool, lekker blijven stoken en dingen verdraaien. Alle kritiek op de huidige leiding wordt door jou altijd belachelijk gemaakt en tegen gesproken. Je zou een goede perschef onder dictoraal regime zijn. Jij weet niet wie ik ben, en geloof me, ik heb meer dan genoeg voor ons clubje gedaan. In tijden van Mommers was je een mooie criticaster en nu ben je blind voor wat er bij NAC gebeurd. Heel jammer.

0   0  
SamenvoorNAC.nl

HarryD,

Het idee van onze Stichting i.o. is het delen van kennis en kunde in het belang van NAC; Binnen de achterban zit zoveel kennis en netwerk wat ingezet kan worden voor ons algemeen belang NAC. Het is idee is dat SamenvoorNAC.nl uiteindelijk uitgroei tot een platform om NAC op veel vlakken sterker te maken. Het platform zal een mogelijkheid krijgen om je uiteindelijke idee heen te sturen. Wel dient het idee onderbouwt moeten worden en de kans op haalbaarheid toegelicht worden.

Om een voorbeeld te geven: Er zou een project kunnen ontstaan om de jeugd kennis te laten maken met NAC; Met één of enkele busmaatschappijen, lagere scholen en met NAC zelf maak je de afspraak dat iedere school die zich aanmeld één bus met 30 kinderen voor een gereduceerd tarief kennis laat maken met NAC; In dit tarief zit een lidmaatschap van de kidsclub; een kaartje voor een avondje NAC en het vervoer;

Dit kan bijna tegen kostprijs; Door dit ingang te zetten laat je de jeugd (en dus de toekomst) kennis maken met NAC; De kidsclub zal automatisch groeien. Velen van deze kinderen zullen deze eerste voetbalervaring als onvergetelijk ervaren. Dat soort projecten zijn prima ingang te zetten vanuit SamenmetNAC.nl;

En uiteraard kunnen er ook crowdfunding ideeen gestart worden. Echter niet alleen voor die extra spits; Juist misschien wel voor hele andere ideeen die mensen graag zien gebeuren. En is er echt draagvlak dan wordt het idee ondersteund; Je hebt dus zelf als supporter invloed op NAC;

Is het zo wat duidelijker?

0   0  
SamenvoorNAC.nl

Ter aanvulling: Wij zijn al een jaar aan het voorbereiden. We hebben inmiddels behoorlijk wat kennis bij elkaar zitten met mensen die zich allemaal in willen zetten voor NAC;

Wij komen rondom de opendag echt naar buiten; Echter zagen wij vorige week dusdanig veel oproepen om de 5% terug te storten, dat wij direct over zijn gegaan tot actie. De 5% actie, is dus niet het gehele achterliggende plan; Het is slechts een eerste zet van ons geweest;

En tot slot, voel je vooral vrij om met goede ideeen en kansen op de proppen te komen. Hoe meer supporters dit plan gaan steunen, des te groter succes het wordt.

0   0  
badeend

Als ik dan ook nog even aan mag vullen - op eigen titel - het geld dat SVN ophaalt, wordt juist NIET op de grote hoop gegooid. Er wordt specifiek een doel gekozen door de supporters. Waardoor je dus wel degelijk iets te zeggen hebt over de manier waarop NAC wordt geholpen.

Dat de bestemming voor het geld nog niet duidelijk is, heeft idd te maken met de onzekerheid over de hoogte van het bedrag. Maar daarnaast is precies het feit dat het nog niet duidelijk in, onderdeel van de actie. Mocht je zelf liever willen dat je met een grote groep supporters eerst een doel bepaalt en dan pas geld gaat ophalen, hou je vooral niet in, en veel succes. Maar ga geen mannen bekritiseren om het bekritiseren. Deze jongens nemen actie, in plaats van anoniem en ongefundeerd op allerlei internet sites te gaan zitten zeuren.

Maar dit had iedereen gewoon kunnen weten als je de berichtgeving had gevolgd. Beetje jammer om dan met allerlei aannames naar buiten te komen komen die in je eigen straatje passen.

Nogmaals, ik spreek voor mezelf en maak geen deel uit van SVN.

0   0  
SamenvoorNAC.nl

Badeend,

Wordt gewaardeerd (duimpje)

0   0  
scheppioni

Ik kom er ook nog bij in de loop van de komende weken ! HUP NAC, samen voor NAC !!

0   0  
Oldskool

@ HarrieD

Omdat er toen heel veel aanleiding toe was (en bijna niemand dat zag). Er is echter heel veel veranderd. En er wordt oprecht en hard gewerkt. Alles kan altijd beter. Maar ik word doodmoe van dat gezeik. Dit komt notabene vanuit de supporters en ze bieden legio mogelijkheden om met ze in discussie te gaan/mee te denken. Als je echter komt dat iedereen marionetten zijn en het dus allemaal zinloos is etc. Stap dan op Van Aalst af en vraag hem te stoppen. Deed ik toen ook met Tejo. Alleen had Tejo geen miljoenen in de club geduwd om NAC te redden en nu weer om het mogelijk te maken om binnen 1 jaar terug te keren. Tussen die 21 zitten er wel een aantal die hun lening al dubbel en dwars terugverdiend hebben aan voordeeltjes in het verleden(!). Maar het zij zo. Moeten we dan allemaal maar niets meer doen? Dan kan je alles wel afzeiken.

Lees verder het commentaar van Badeend. helemaal mee eens.

0   0  
Korneev

@ oldskool

Zo is dat A.B.!

Laad alle berichten na dit bericht in