Wij gaan niet opzij

Samen voor NAC: Jeugdopleiding komt als grote winnaar naar voren

De afgelopen week kon iedereen die een donatie had gedaan en zijn/haar e-mailadres had achtergelaten stemmen op de website van Samen voor NAC. Om even het geheugen op te frissen: er kon gestemd worden voor sociaal, sfeer of jeugd in verschillende treden, met daaraan verschillende doelstellingen.
In totaal hebben 616 supporters hun portemonnee getrokken, hiervan hebben 537 hun e-mail achtergelaten zodat zij konden gaan stemmen. 64% van deze supporters heeft in de afgelopen week hun stem uitgebracht, waardoor wij de volgende verdeling bekend kunnen maken:
  • Sfeer: opknapbeurt spelerstunnel en grachten (105 stemmen)
  • Jeugd: de opstart van de voetbalacademie ondersteunen (189 stemmen)
  • Sociaal: een steun in de rug voor het NAC personeel (46 stemmen)
De Jeugd is dus de grote winnaar van Samen voor NAC. Dit project haalde maar liefst 55,6% van de stemmen binnen. De sfeer, op de tweede plek, kreeg 30,9% van de stemmen. De derde en laatste plek was voor het sociale project, hier heeft 13,5% van de donateurs op gestemd. Het bedrag wordt in de hierboven genoemde percentages verdeeld en verspreid over de drie doelen. Waardoor alle drie de projecten kunnen mee profiteren van het beschikbare geld. Het eindbedrag is helaas nog niet bekend, omdat er nog donaties binnen moeten komen.

Bron: B-Side Rats, Samen voor NAC

Vorig bericht
Fernandez naar Perth Glory 48 reacties
Terug naar overzicht
40 Reacties
0   0  
sanderson

Mooi, was ook mijn keuze.

"Het eindbedrag is helaas nog niet bekend, omdat er nog donaties binnen moeten komen."

Meerdere betalingsregelingen lopen? ;-)

0   0  
f7_nu

Ik vind dat de jeugdopleiding qua verantwoording onder de BVO hoort te liggen. Het uiteindelijke rendement van die >20k ligt ver in de toekomst en de toegevoegde waarde van de jeugdopleiding bij NAC is (nog steeds ver te zoeken). De sfeerzaken zijn mijn inziens echt iets van de aanhang, net zoals deze extra bijdrage van Samen voor NAC. Ach, democratie wint altijd.

0   0  
Eddy W

Sanderson, mocht je BN de stem hebben had je onder andere kunnen lezen dat er van bepaalde acties nog geld overgemaakt moet worden.

0   0  
Eddy W

@f7_nu
Het rendement valt in mijn ogen ook tegen.
De jongste jeugd bij NAC op dit moment is de D jeugd, echter lopen we hierdoor talenten mis die op jongere leeftijd naar andere opleidingen gaan. Echter kan NAC hierdoor vanaf dit, misschien volgend seizoen al beginnen met de jongste jeugd waardoor die minder snel weggekaapt zou worden door een PSV/Feyenoord/Willem2.
Dat het geld hiernaartoe gaat is dus een goed plan, helaas niet met blijvend resultaat. Waarbij sfeer en sociaal een blijvend iets opleveren. Hopelijk is dit wel een start van een gezonde en goede jeugdopleiding.

0   0  
Jim

Witnie en der ouders zijn op vakantie van een deel van het geld.

0   0  
the cosmic gate

Mompelt iets met : wat hebben we een plezier gehad van het geld van NAC (op de melodie van : oome Jan ofzoiets)

0   0  
Vak G Tuinzigt

Michel van Gool, vader v Whitney grote oplichter.
700 euro opgehaald. Laat me niet lachen.
Alleen al voor 1 shirt had hij 200 euro ontvangen.
Daarbij meerdere shirtjes verkocht rond de 100 euro.
Voetbalschoenen voor 150 euro.
Fietstocht ook van iedereen een tientje gehad.
Tientallen adressen langs geweest.
Open dag voor zichzelf opgehaald.
Zeker ruim boven de 1000 euro opgehaald, en dan nog wel laag geschat.
Bah bah, over de rug van zijn dochter.

0   0  
f7_nu

@Eddy W
Die jeugdopleiding is gewoon een opleidingsinstituut voor andere (rijkere) clubs. Ze betalen 'netjes' de vergoeding van de betreffende opleider, maar opleiden voor je eigen eerste elftal is nagenoeg niet meer mogelijk.

Als mensen denken dat we met die >20k meer jeugd in het eerste elftal krijgen, dan ben je mijn inziens echt naïef.

0   0  
Rbull

Wel mijn keuze geweest alleen NOOIT een mail gehad!
Jammer, maar gelukkig wel eens met de uitslag.

0   0  
Ric

@vak G tuinzigt.... Je gaat je afvragen of die fiets vervolgens wel echt gestolen is.... :-(

0   0  
Samen voor NAC

@Rbull: Alle donateurs hebben maandag 3 augustus een e-mail ontvangen en waar nodig nog een herinnering op woensdag. Via onze website en de SVN Social media kanalen is aangegeven de SPAM mailbox goed in de gaten te houden. Fijn dat je het eens bent met de uitslag!

0   0  
Eddy W

@f7_nu

Jongens als een Mats Seuntjens, Stam, Gudelj, Gorter en nu oa Damen en van Bezooijen zijn jongens uit onze eigen jeugd. Het klopt dat het niet het niveau is van een Sven van Beek, Menno Koch enz. Maar met meer jongens in "onze" opleiding is er ook meer binding met de club. Ik ken jongens uit Breda, Made en Oosterhout die meer binding hebben met de Tilburgers omdat ze daar op jonge leeftijd zijn gescout.

Zolang je als BVO geen verlies lijdt aan je jeugdopleiding doe je het volgens mij goed, daar helpen de vergoedingen ook in mee. Meer binding en dan hopen op gevalletjes Mats 4.0 en een Stam en Gorter die terug komen na een mislukt avontuur bij een topclub. Dat zijn wel jongens waar ik meer binding mee heb dan een Fernandez of een de Zeeuw.

0   0  
Timo

616 supporters? Wat een grap.

0   0  
Hbreda076

@samenvoornac

Ook ik heb helaas geen email ontvangen.

0   0  
Da Pope

@Timo

Hoezo wat een grap? Leg eens uit?

0   0  
Mafkees

@F7_nu

Tim Gilissen heeft een goed plan uitgewerkt. Daar moet structureel geld voor komen, maar Samen voor NAC kan nu wel een opstart geven. Liever gisteren dan vandaag is het devies.

Daarnaast hoeft een jeugdopleiding niet persé onder de BVO te hangen qua directie en inkomen. Ze moeten wel heel nauw samenwerken.

0   0  
f7_nu

@Mafkees, ik snap wat je zegt. Het probleem wat ik zie is dat er geen enkele borging is op die investering van 20k. Ofwel, hoe garanderen we dat die investering (en mogelijke toekomstige investeringen vanuit Samen voor NAC) daadwerkelijk zijn effect krijgen in het eerste elftal? Mijn inziens is het termijn tussen de investering en het rendement in spelers te lang, en daarnaast gaat de voetbalwereld extreem snel qua ontwikkeling. Hierdoor is het steeds moeilijker om als regionaal voetbalschooltje te overleven. Je leidt namelijk op voor de anderen; echt direct effect voor je eigen elftal is nagenoeg niet mogelijk. Hoog niveau voetbal wordt steeds meer een onderwerp van slimme scouting, timing en geld.

0   0  
Rbull

@t samen voor nac,

Nee hoor ook niet in de spam of prullenbak. En heb het even rond gevraagd maar een aantal bekende ook niet.

Maakt niet uit, maar dan weten jullie dat.

0   0  
Rattatar

Ik heb ook geen mail ontvangen.
En het liefste zag ik een andere uitslag, maar je ken nie iedereen zn zin geven heh!
Maar hier moeten we niet over klagen. Een initiatief als deze verdient geen gezeik.

0   0  
Mafkees

F7_nu: de BSR zit er in dit geval bovenop. Geloof me. Krijg je op zeer korte termijn meer over te horen. En niet alleen jij uiteraard ;-)

0   0  
scheppioni

Ik heb ook geen mail ontvangen, maar had al aangegeven dat dit mijn keuze is, volledig logische keuze !!
NAC BREDA back on the road !!

0   0  
Beatrix

Het was lastig kiezen, waarbij ik voor sfeer had gekozen vanwege het blijvende karakter. Jeugd heeft in principe altijd mijn voorkeur, maar daar vond ik dit bedrag te laag voor. Ik heb veel vertrouwen in Tim en dat scheelt denk ik ook voor de kiezers. Ben benieuwd wat er nu concreet gaat gebeuren.

0   0  
Timo @ Da Pope

Iedereen met z'n grote bek en uiteindelijk zo weinig respons. En ja ik heb geld overgemaakt; € 19,12. En ja ik heb ook gestemd.

0   0  
buurman

- Van de drie was ook dit mijn keus geweest. Daarbij rekening houdend dat ik in Tim Gilissen best veel vertrouwen heb. Nu heeft die gast wat meer budget.
- Lof voor de mensen die dit hebben bewerkstelligd en nog meer willen gaan doen.
- Persoonlijk had ik het geld liever gestockeerd voor een hoger * doel. Denk tevens dat het niet simpel wordt voor meerdere acties, onder dezelfde noemer (Ons NAC), steeds geld op te halen. Maar ik hoop me hierin te vergissen. (* hoger klink nogal verheven maar zo bedoel ik het niet.)

0   0  
Lange

Was toch samen voor Michel van Gool

0   0  
oosterhout3

buurman,, zichtbaarheid, dat was het doel van de 5% actie , die zoals jij ook weet gewoon op ons pad kwam!!

dat wil niet zeggen dat er niet in de toekomst voor iets groots gedaan wordt!

0   0  
Andre

Go ahead verloren hadden toch goed ingekocht .. Volgens vele hier !!!!!

0   0  
Fritske d'n Olifant

Van alle drie de doelen ook mijn keuze. Hoewel ik de sfeer in het stadion belangrijk vind en te doen heb met de mensen die hun baan door de degradatie zijn verloren gaat het hier wat mij betreft om de toekomst van NAC. En die ligt bij het voetbal. Het serieus oppakken van de jeugdopleiding (en ook de scouting) is voor NAC uiteindelijk de enige manier om te overleven zonder overgeleverd te zijn aan de grillen van een Rus, Chinees of Arabier. Die 20k is dan alleen niet genoeg helaas.

0   0  
jack

Over jeugd gesproken,Michiel kramer is voor 2.2 miljoen van Den Haag naar Feyenoord vertrokken.Nu is mijn vraag wat blijft er voor NAC aan de strijkstok hangen en of we dat geld in een nieuwe spits kunnen investeren SEGOVIA bijvoorbeeld

0   0  
Eddy W

Jack,
De opleidingsvergoeding is zeer laag aangezien we ze met oa Excelsior moeten delen. Daarnaast geld dat alleen voor buitenlandse transfers toch?

0   0  
hansiehansie

@Eddy W

Helaas enkel bij transfers welke grensoverschrijdend zijn of in het buitenland plaats vinden. Dus van Nederland naar buitenland, van buitenland naar buitenland of bijvoorbeeld van ene club in Engeland naar de andere.

Helaas in het geval van Kramer gaan we nu niks meepikken. Hopen dat Gudelj nog een keer een klapper gaat maken:)

0   0  
RNL

Met binnenlandse transfers wordt bv een transfer van Man Utd naar Arsenal bedoeld. NAC krijgt wel geld voor Kramer. Maar bijzonder zal het niet zijn. 40k aldus Andre Trompers van BN De Stem

0   0  
Zagge

Edit: bij die ruim 20k

0   0  
Zagge

@rnl
Dan kan nac een mooi signaal naar de supporters afgeven en die 40k bij de 20k van samen voor nac leggen.

0   0  
Mf3

Jah jot joh ze hebben geld zat... Man man man....

0   0  
Baske

Dit heeft ook mijn stem gekregen. Ben wel benieuwd wat voor vervolg dit krijgt volgend jaar wanneer de 20k is opgedroogd. Die 20k waren het best benut om te gebruiken als opstartkosten voor een nieuw project. Persoonlijk verbaast het me dat ik er nooit inhoudelijk op mijn crowd scouting idee ingegaan of überhaupt al gereageerd is. Ik had graag onderbouwd wat er binnen 20K haalbaar was geweest.

0   0  
RNL

@Zagge Dus NAC moet geld geven aan een actie die bedoeld is om NAC te helpen? Bijzonder.

NAC moet die 40k gebruiken waar die het hardst nodig is. En ik kan niet beoordelen waar dat is, want ik ken de financiën van NAC niet. Misschien moet die 40k wel in een pot die gebruikt moet worden als NAC niet in 1 jaar terugkomt.

0   0  
Zagge

@rnl

Ja bijzonder he dat ik vind dat het in de door supporters gekozen doel binnen NAC gestot moet worden zodat dat doel(en) een nog betere invulling krijgt en je daarmee een signaal afgeeft aan de supporters dat je bijdraagt aan hun initiatief. Beetje goodwill terug lijkt mij helemaal geen gek iets..

Het is daarnaast toch ook van de gekke dat supporters de kantoorinrichting van een bvo moeten financieren/opknappen?

Die 40k is niet begroot, opknappen van de kantoren ook niet. Nac maak een gebaar..

Maar goed iets met slakken en zout leggen, ieder idee wordt hier vrijwel meteen neergesabeld dus hup nac en ik zal we om een spits gaan roepen dan maak ik vast wel vriendjes hier.. Zucht

0   0  
RNL

@Zagge Neergesabeld nog wel, nou nou. Ik was in de veronderstelling dat je het hoofddoel bedoelde, de jeugdopleiding. Daar zal NAC sowieso bij moeten leggen lijkt me, want met 20k, tja.

Die kantoorinrichting, tja, vond ik ook vreemd. Maar democratisch gekozen. Ik heb niet gedoneerd, maar zou ook niet op de kantoren gestemd hebben persoonlijk.

Ik vind oprecht dat NAC zelf moet bepalen waar dat geld heengaat. Daar zijn ze mij geen uitleg over verschuldigd.

Overigens, blind roepen om een spits, ben blij dat je dat niet doet. Dus hou dat vol ;)

0   0  
oosterhout3

ik denk dat Samen Voor Nac straks als alles verdeeld wordt precies aangeeft waar en hoe het geld wordt uitgegeven, en hoeveel datgene gekost heeft.

dit heeft te maken met transparantie naar alles en iedereen toe.

kantoren... sponsoren, toekomstige sponsoren etc komen vaak als eerste op kantoor uit.. als je dan in een kamer met kapotte stopcontacten en een laptop/pc die op een doos staat moet gaan zitten met een directeur van een A-merk dan moet je kunnen mouwen als brugman om alsnog die A-merk over de streep te trekken!!
ofterwijl je staat als club eigelijk gewoon voor aap en krijgt haast nooit meer een A-merk als (hoofd) sponsor.

sfeer,, ach iedereen is voor sfeer ideeen in het stadion, maar voor de thuisspelers is die spelerstunnel echt een oppepper voor de wedstrijd, en meteen de tegenstander angst aan jagen is toch geweldig!!

ik denk dat je met 21k ook al ver kan komen in alle 3!!

Laad alle berichten na dit bericht in